Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dinamik Hava Durumu Battlefield 1’i Nasıl Etkiliyor?

 
   Gerek duyuru videosu gerek E3'teki videoları ve en son paylaştıkları Gamescom videoları ile beklentiyi çok yükseğe çıkaran Battlefield 1'de bildiğiniz üzere dinamik hava durumu da bulunacak. DICE'tan Rickard Antroia'da oyunda bulunacak bu dinamik hava durumunun oyuna etkisini detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştı. 
 
   Battlefield'ın resmi sitesi üzerinden paylaşılan bu yazıya aşağıdan ulaşabilirsiniz. 
 
"Kızılötesi dürbün ve GPS gibi teknolojiler, modern savaşta hava durumunun etkisini azaltıyor. 1. Dünya Savaşında ise böyle teknolojiler yoktu. Hava ve arazi durumu muharebenin sonucunu belirleyebiliyordu. Bu hissi yakalamak ve Battlefield 1’de her savaşın farklı olmasını sağlamak için, oyuna dinamik bir hava sistemi ekledik.
 
 
Battlefield 1’deki çok oyunculu haritaların hepsinde, daha geniş bir ekosistemin parçası olan dinamik hava olayları var. Oyundaki yıkılabilir ortamların aksine hava durumu, kontrol edemediğiniz bir dış faktör. Hem küçük (bulutlar arasından güneşin görünüp kapalı havanın açık havaya dönmesi gibi) hem de büyük değişiklikler, oyun oynama şeklinizi biraz değiştirmenize neden olacak.

Mesela yoğun sis görüşünüzü engeller. Bu koşullar altında keskin nişancılar uzaktan etkili olamaz ve gözlem mesafesi azalmış olur. Yoğun sis altında açık arazili bir harita, kısa bir süre için yakın muharebenin yapıldığı bir ortama dönüşebilir. Sis dağılana kadar askerlerin süngü takması, av silahlarını kuşanması ve düşmanla yakın temasa hazırlanması gerekir.
 
 
 
Yağmur görüş mesafesini etkilemez, ancak görüşünüzü bozup odaklanmayı zorlaştırabilir. Ufukta daima en ufak bir hareketi aradığınızı düşünürseniz, yağmurlu bir ortamda bunun ne kadar zorlaşacağını tahmin edebilirsiniz. Görüşteki bu değişiklik, uçuşu da etkiler. Görüş etkilendiği için, dağlara veya karaya yakın uçarken daha dikkatli olmanız gerekir.

Sina Çölü gibi haritalarda çıkabilen kum fırtınası gibi ekstrem hava koşulları, görüşünüzü kısıtlamakla kalmaz. Uçmayı zorlaştırıp havadaki neredeyse bütün uçakları yere inmeye zorlar. Tabii duruma adapte olamazsınız demek değil bu. Çok yetenekli ve haritayı iyi bilen oyuncular, düşük görüşü taktik olarak kullanıp havalanmayı tercih edebilir.
 
Hava durumu, oyunun neredeyse tüm unsurlarını etkiler. Yağmur damlalarını silahlar üzerinde görebilirsiniz, rüzgar çıktığında kuşlar kaybolur, kum fırtınası sırasında ses değişir. Battlefield 1’deki diğer pek çok şeyde olduğu gibi, hava durumuyla da oyunculara hem görsel hem tematik olarak oyunun içinde hissettirmek istedik. Batı cephesinde yağmur daha şiddetli yağacak. Siper savaşlarında sisin de daha yoğun ve yere yakın olmasına dikkat ettik. İtalyan harekatında Alplerde, düşük irtifadaki vadilerde oturmuş bir sis tabakası olacak. Dağa tırmanmaya devam ettiğinizde ise sisten kurtulacaksınız. Altınızda kalan sisi görebileceksiniz.

Dinamik hava durumu, çok özel ve kişisel bir his veren, karşılaşmalarda unutulmaz anların yaşanmasını sağlayan bir unsur. Çok sayıda karşılaşmadan sonra bile, daha önce hiç karşılaşmadığınız hava, yer ve oyun kombinasyonuyla karşılaşabilecek ve Battlefield anlarınızda bu yeni boyutu deneyimleyebileceksiniz."
 
   Battlefield 1, 21 Ekim tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için Türkçe altyazı seçeneğiyle birlikte oyunculara sunulacak. 31 Ağustos tarihinde başlayacak betanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Battlefield 5 FPS DICE Electronic Arts PC PS4 Xbox One
Eylül Ayında Xbox One için Verilecek İlk Ücretsiz Oyun Açıklandı NieR: Automata Kaç Saat Sürecek, Xbox One ve NX için de Gelecek mi?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

21.8.2016 12:19:47

+1
quote:

Orjinalden alıntı: yunusyunus1 Açık betadaki harita (Sinai Desert) Gulf Of Oman v2. olacak gibi duruyor :(
Sina Çölü ve Umman Körfezi yazamayacak kadar başkalaşım mı geçirdin?

_giray_

20.8.2016 23:49:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri iyi güzelde oynanış videosunda arabayla ata çarptı adam ata bişey olmadı. hani bir at için ciddi bir kodlama çalışması yapmıştı bu adamlar ?
Videoda Pre-Alpha olduğu yazıyordu. Daha oyun hata doludur hele bi Beta çıksın ( Gerçi betanın çıkışına bu kadar az kalmışken orada hala Pre-Alpha yazması düşündürücü bir durum.) ne olduğu anlaşılır. 2 tane oynanış videosu yayınlandı ikisinde de oynayanlardan bazıları yere uçakla daldı uçak patlamadı. Büyük ihtimalle bu tip hataların çoğu düzeltilir ama alışık olduğumuz oyunu pek fazla etkilemeyen hatalar daha fazladır.

BlackLead

20.8.2016 21:43:28

0
oyun+dlc en az 300 tl olur ilk çıktığı zamanlarda alırsak gene paraya kıyıcaz anlaşılan

OldGamers86

20.8.2016 17:13:22

0
Uçan sivrisineği de göreceģiz anlaşılan.

BSC Misafiri

20.8.2016 16:54:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri iyi güzelde oynanış videosunda arabayla ata çarptı adam ata bişey olmadı. hani bir at için ciddi bir kodlama çalışması yapmıştı bu adamlar ?
Kardeş unutma bu firma bir Rockstar değil,RDR'deki atlardan olacağını hiç düşünme bile, üzerler...

YunusTRY

20.8.2016 16:40:28

0
Açık betadaki harita (Sinai Desert) Gulf Of Oman v2. olacak gibi duruyor :(

ShadowofDeath06

20.8.2016 15:57:12

+1
quote:

Orjinalden alıntı: estefanik1 Hoş.Ama bu değişim olayını biraz daha yaratıcı kılacak şeyler yapılabilirdi. Ayrıca oyundan mod açısından beklentim büyük.Umarim alın conquest rush ve türevleri kolay gelsin edemezler.Mesela ww1 karakterini yansıtacak hardcore modlar olmalı.Aklima ölümlerin yarıdan fazlasının topçu atışlarıyla oluşacağı mapler geliyor mesela.Buralarda haksız rekabet olmaması için toplar yapay zeka ile rastgele ateşlenebilir ve bizde bunlara rağmen ilerlemeye çalışırız. Amaan ne yoruyorum kendimi ne dayarlarsa yiyecez işte :(
Hocam fikrini çok beğendim. Yapay zeka karşıdan top atarken bizde onlara doğru ölmeden taarruz etmeye çalışsak hendeklerden vs. gerçekten çok zevkli olabilir. 64 kişi birden hücum ettiğinizi düşünsenize yanınızda bir bomba patlıyor yarısı ölmüş oyuncuların herkes delirir heralde

BSC Misafiri

20.8.2016 15:06:11

+2
iyi güzelde oynanış videosunda arabayla ata çarptı adam ata bişey olmadı. hani bir at için ciddi bir kodlama çalışması yapmıştı bu adamlar ?

estefanik1

20.8.2016 14:47:44

+4
Hoş.Ama bu değişim olayını biraz daha yaratıcı kılacak şeyler yapılabilirdi. Ayrıca oyundan mod açısından beklentim büyük.Umarim alın conquest rush ve türevleri kolay gelsin edemezler.Mesela ww1 karakterini yansıtacak hardcore modlar olmalı.Aklima ölümlerin yarıdan fazlasının topçu atışlarıyla oluşacağı mapler geliyor mesela.Buralarda haksız rekabet olmaması için toplar yapay zeka ile rastgele ateşlenebilir ve bizde bunlara rağmen ilerlemeye çalışırız. Amaan ne yoruyorum kendimi ne dayarlarsa yiyecez işte :(

BSC Misafiri

20.8.2016 14:47:12

0
Bize her yer Çanakkale diyen Türk neslinin oyunda Agility'si +2 olur o vakit. Yakışır..
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield 1
+ TAKİBE
AL
29 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız