Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Diablo 3 Hayal Kırıklığı Yaşatabilir Mi?

Grafiklerde özellikle yakın plan oynanışta düşüş yaşanabiliyor.
 
     Geçtiğimiz haftalarda tüm oyunculara açılan Diablo 3 Beta'sı bugünlerde sona ermek üzere. Fakat bir çok insan Beta'dan istediği beklentiyi bulamadığından şikayetçi. 
 
     Eski Diablo eğlencesi hala burada olmasına karşılık birçok insan Diablo3'ün grafiklerini inanılmaz derecede kötü olarak değerlendi. Diablo3 forumlarına da taşınan konu hakkında Blizzard kısaca "Diablo 3'ün grafiksel yönünde bir artış beklemek söz konusu değil." açıklaması yaptı. 
 
     Çoğu oyunlarında da grafiksel açıdan devrim yaratmayan Blizzard, özellikle Warcraft serilerinde yarattığı ve evrene uygun düşük kaplamalarla son zamanlarda oyuncuların tepkisini çekiyordu.
 
     Bakalım Diablo 3 eğlenceli oynanışıyla günümüz grafiklerine karşı çıkabilecek mi? 

Bu haberin bağlantısı
URL
Blizzard PC RPG Diablo 3 Diablo III İzometrik Aksiyon RPG
Minecraft Xbox 360 Achievementl Listesi Zelda'nın Açılış Müziği ve R&B, Sonuç? Bu Şarkı...
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MakaveLiVII

2.5.2012 14:31:34

0
son çıkan videolardan sonra konuda belli oldu biraz mekanlarda güzel olursa ki benim için son act çok önemli d2dede cehenneme gidiyorduk en sevdigim kısmı son act mekan atmosfer iyi olursa oyun 10 üzerinden 10

BSC Misafiri

30.4.2012 21:47:22

0
"Diablo 3'ün grafiksel yönünde bir artış beklemek söz konusu değil." açıklaması yapan arkadaşın sözünden kıyaslamayı D2 ile yaptığını anlıyorum. Arkadaş bu değerlendirmeyi yaparken muhtmelen 13 derece bozuk olan gözlerine gözlük takmayı unuttu. Başka da bir şey demiyorum. Allah akıl fikir versin.

Kagore

25.4.2012 21:14:05

0
http://forum.donanimhaber.com/m_22659667/mpage_366/tm.htm#msglink_60051795 Şahsi yazılarıma bakınız. Cevap verecek olursanız foruma bekleriz.

BSC Misafiri

25.4.2012 12:11:41

0
Kendi adıma konuşuyorum ve herkesin fikrine saygı duyuyorum kimseyle bir tartışma amaçlı yazmıyorum. Baştan belirtiyim de sonra sıkıntı olmasın. Diablo 2 yi oynamış ve hala da diablo 3 ü beklerken oynayan biri olarak grafik hiç bi zaman benim için bir eksi olmadı. Zaten dediğim gibi hala diablo 2 oynuyorum ve oyunun max çözünürlüğü 800x600 olduğunu aklınızdan çıkarmayın ne demek istediğimi anlarsınız. Bu oyun grafik ve görselliğiyle insanları kendine çekmeye çalışan bir oyun değil, ki zaten blizzard'ın hiçbir oyunu böyle olmadı. Bu oyunu bekleyenlerin de grafikleri müthiş oyun olacak diye bir beklentisi varsa bence hiç beklemesi başka oyunlara baksınlar onları beklesinler. Bu oyun blizzard ın her oyununda olduğu gibi mistik(farklı bir kelime de kullanılabilirdi ama bunu yazdım) bir hikayesi olan konusuyla içine çeken diğer oyunlarından bir farkı olmayacak. Hikayenin nası olduğunu da betadaki kısacık yerden anlamak mümkün değil şuan için. Benim betadan gördüğüm kadarıyla şimdilik şikayet edebilecek seviyede bir eksi göremedim. Oynanış olarak basitleştirilmiş bir oyun sistemi var. Diablo 2 yi hardcore oynayanlar için bu bir eksidir. Ama şöyle de bir olay var ki o zamanlar hardcore diablo 2 oynayanlar şuan yaşını başını almış ve yine hardcore oynayacak kadar zamanı olmayan insanlar oldu. Bu yeni nesil hardcore oyuncuları için bir eksidir ama eskiler için bence bir artıdır. Ki zaten çoğu oyun casuale alıştırdı artık milleti ve bunun yeni nesil için de sıkıntı olcağını sanmıyorum. Grafik konusuna gelecek olursak, kendi adıma konuşacağım; eğer grafikler bf3 ve benzeri oyunlardaki gibi kastırılmış bilgisayarı zorluyacak şekilde yapılmış olsaydı beni kaybedeceklerdi. Çünkü sırf 110tl lik bir oyunu oynamak için hiç de 2000tl üzeri bir bilgisayar yeniden satın alamıcak kimse kusura bakmasın. Şu haliyle bilgisayarımda çalıştırabiliyorum ve bu benim için yeterli. Benim gibi düşünenler vardır, düşünmeyenler vardır ama benim fikrim bu. Oyunu beğenenlere iyi eğlenceler, beğenmeyenlere de başka oyunlarla mutluluklar. Herkese iyi günler...

tany3450

25.4.2012 00:51:16

0
grafikleri beğendim kötü falan değil..

Quadhros

24.4.2012 19:37:19

+1
Aslında "oyunların kolaylaştırılması" günümüz oyunları için arz eden en büyük tehlike değil mi? Çok basitinden şu sıralar oynadığım Enslaved adlı oyunda tırmanacağın borular tümsekler vs. hep parlıyor, kendini belli ediyor.. Resmen oyuncu için sen bırak biz karakteri yönetiriz diyecekler.. Sadece bu oyun için konuşmuyorum, günümüz RPGleri ile çok değil 4-5 yıl önceki RPGleri kıyasladığımızda bile bu "oyunların kolaylaştırılması"nın ne kadar ayyuka çıktığını rahatlıkla göreceksiniz.. İşte bu durum beni oldukça korkutuyor..

Ayki

24.4.2012 16:13:00

+2
quote:

Orijinalden alıntı: cyberdejin @Ayki Sen Level sitesinde falan mı editörsün ? Bu ne biçim bir üsluptur ?
Level'da editör değilim, başka yerde yazarlık geçmişim var hatta 11-12 sene evvel 18-19 yaşındayken daha bu işe giriştiğim için yazdıklarımdan dolayı (çocukluk diyelim, amatörlük diyelim) yerden yere vurulan ve törpülenen bir insanım. Bu yüzden yüzeysel yazı gördüğüm zaman böyle eleştiriyorum. Çünkü Diablo3'te eleştirilecek yer daha önce dediğim gibi grafiğe gelene kadar oyunun yapısı. FAKAT! hata yaptığım yerde de (örneğin burada kişisel görüş olduğunu sanmam gibi) özür de dilerim, eziklik olmadığını bildiğim için. Tekrar belirtiyorum, blizzardın hemen hemen yaptığı tüm grafikler zaten az çok belli. Firmayı iyi tanıdığım için bu derece bir yorum yapıyorum. Yazar arkadaşımız'da benim gibi WoW fanatiğiymiş ve tahmin ediyorum 14 şubat 2004 tarihinden beri oynuyordur. Eğer oynuyorsa oyunun vanilla zamanından nerelere geldiğini kendisi çok daha iyi bilir. Ben haftada 1 gün oynayarak gayette güzel bir karaktere sahibim. Eskiden No Life oynardık çünkü zorundaydık ama iş güç artık gülmeye eğlenmeye giriyoruz. Blizzard aldı oyunu Casual oyun haline getirdi. Sevmiyorum bu durumu ama bir yandan mutluyum casual olduğum için oyundan kopmuyorum. Contenti görebiliyorum. Diablo 3'e bakarsak ki eğer Closed Beta'da oynadığım ve Forumları az çok takip ettiğim için oyunla ilgili birçok şeyi görmüş oldum. Mesela casual insanlar için gerçek parayla item alabileceğiniz AH koyduklarını gördük. Adam çalışıyor, para kazanıyor, ailesi vs vs var ve oyun oynamayı seviyor. Bu adam loot için zaman veremez parayla alsın gitsin diyor. Bunların tüm sebebi daha çok kitleye hitap etmek. Bunu sevmeyenlerede alın abicim siz bunu değil bunu oynayın (zengin adam bizi ezecek diye karşı çıkanlar oldu) diyerek işi kurtardı. Makinası kaldırmadığı için Battlefield 3 oynayamayan birçok arkadaşım var. Starcraft 2 de sistemi kasılan birsürü adam var Ladder oynarken çok görüyorum. Blizzard'ın amacı içeriği güzel tutup yeterli kararda bir grafik vermek. Daha çok kitleye hitap etmek, zaten diablo'nun psikopatı bir insan oyunda kan revan ilerlerken durup "AAAA yer dokuları ne güzelmiş" demez. Bu yüzden grafik olarak kızılacaksa Diablo 3'e kızılmaması lazım çünkü adamların yaptığı oyunlarda kullandıkları tarz bu, benim değindiğim nokta buydu. Bazı arkadaşlar haklı olarak yazmış "Almayın oyunu protesto edin" gibi. Adamlar zaten biliyor, leş olmadıktan sonra her türlü oyunlarının ortalığı dağıtacağını. Sc2 çıktığında da inatla SC1 oynamaya devam edenler oldu (hala daha var). Gerekli açıklamayı yaptım zaten, tevfik84 rumuzlu arkadaşımızda zaten oyunu basitleştirmişler dediğim noktaları sağolsun benden çok daha güzel bir şekilde yazmış.

tevfik84

24.4.2012 12:56:20

0
Eski Diablo3 haberlerine bakarsanız Blizzard ve Diablo için nasıl tartıştığımı hatta kimi zaman objektif olmaktan çıkıp arada fanlık yaptığım bile söylenebilir. Çünkü Blizzard gerçekten en saygı duyduğum firma bu sektörde ama bu sefer gerçekler biraz acı. Yanlış mı hatırlıyorum Murat Halilbeyoğlu yazmıştı sanırım beta incelemesi beta ilk açıldığında... Eleştirmişti oyunu ve biraz ağır eleştri almıştı bir kesim tarafından. Bende kendimce eleştrisinde bana uygun olmayan bir pay çıkarıp bence yinede hatalı bakabilir diye kendimi teselli etmiştim. Ama gerçekten bir çok noktada haklıymış. Burda key alan birkaç arkadaş 'biz aldık diye sevindik ama çok şey kaçırmıyorsunuz üzülmeyin, hatta biz şuan üzgünüz' demişlerdi. Hiç anlayamamıştım onları... şimdi anlıyorum Oyun kötü demiyorum, hatta bir oyun standartlarında çok iyi, zaten bu BETA, oyunu eleştirmek çok istemem ama gördüklerimi paylaşacağım ve hepsine ayrı değineceğim. Öncelikle olumlu yanlarından başlayalım. Oyun sunumu, herkesin eleştirdiği grafikler, müzikler, seslendirmeler, hikaye, detaylar herşey ama herşey Blizzard'dan beklediği gibi olacak, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın, ama olay ne yazık ki oynanabilirlik unsurunda yatıyor, yani Blizzard en güçlü olduğu kısımda... bu sefer neden ANLAMSIZCA riskler almışlar hiç anlamış değilim. Bakın arkadaşlar SADELEŞTİRME ile BASİTLEŞTİRME arasında fark vardır. Sadeleştirme, Yalınlaştırmak dünyada ki en zor işlerden biridir. Yani 1 saatlik bir konuyu 5 dakikada anlatabilmek gibi. Ama Diablo 3'te olanlar Sadeleştirmek değil tamamen BASİTLEŞTİRMEK. Oyunun zorluğundan bahsetmiyorum sürekli bir 4 seviye olacak geyiğini çıkarıyorlar çünkü. Şimdi ne demek istediğimi anlayacaksınız. 1) Skill sistemi zaten çok eleştirildi, ona girmeyecem. Ama arkadaş 4 Sınıfta da şu var, ilk skill direk otomatikman alınıyor, 2. si tavern'in içindeki zombileri öldürünce, 3.sü hemen ardından level atlayınca. Üstelik ilk Skill hiç enerji yemezken (mana,spirit,hatred etc.) ikincisi enerji yiyen oluyor, 3. sınıf skill ise hep böyle belli bir süre içerisinde kullanılan bir skill oluyor. Tek Witch Doctor'unki bundan farklı oda küçücük bir fark, sadece süreli skill ile süresizin çıkış yeri farklı. 2) Elbette oyun ilerleyince farklılıklar ortaya çıkacaktır, ama k. bakmayın ben Diablo 2 de aldığım SINIF FARKLILIĞINI Diablo 3 te hiç yaşamadım. Yani Witch Doctor, Wizard ve Demon Hunter kullanırken hep uzaktan tık tık tık arada sağ tuş ve 1. Bunun en büyük sebebi karakter geliştirmede ÖZGÜRLÜĞÜN olmaması. Tamam kimse belki Wizard'a kalkıp yakın dövüş karakteri yapmayacak ya da ağır zırh vermeyecek. Ama sen o özgürlüğü vermek zorundasın! Bugün bile ağır RPGciler tarafından eleştirilen hafif RPG öğeleri taşıyan oyunlarda bunlar başarılı şekilde varsa Diablo 3'te hayli hayli olması gerek. Mana ile Arcane arasında ne fark vardır Allah aşkına? çok az bir fark hepsi bu belki hiç denecek kadar. 3) Az önce enerji olayında ki değişiklik ilk etapta çok güzel gözüksede, mouse'un sol tarafına yerleştirilen skiller oyunu tamamen baltalıyor. Ya arkadaşlar Diablo2 de Sorcerer da Charged Bolt diye bir skill vardı... buna puan verirdik her verdiğimizde Charged Bolt'un sayısı bir artardı. Ve tabiki Mana yerdi. Oyunun başlarında hatırlayın mana bir anda biterdi ve biz kaçar veya zayıf yakın dövüş gücümüzle kendimizi savunurduk. Ama burdaki Wizard ne yapıyor maşallah motor gibi Charged Bolt çekiyor (Skill'in adı değiştirildi patch ile) ve işin en kötüsü ARCANE yemiyor yahu! yani sürekli yıldırım çekiyorsunuz tak tak tak diye. Aynı şey Witch Doctor için geçerli sürekli örümcek fırlatın tonla örümcek atın hiç mana gitmesin. Barbarian, Monk ve Demon hunter içinde bu durum geçerli. Elbette enerjiyi dert edeceğimiz zamanlar gelecek ama ilk tuşa enerji yemeyen skiller verilmesi gerçekten Diablo'nun ruhuna aykırı ve oyunun en büyük sorunu. ALINTIDIR makaracı-makarov BU ADAMA HAK VERENLERDENİM. HERŞEY MÜKEMMELMİŞ GİBİ KONUŞAN FANLARA

tevfik84

24.4.2012 12:54:37

+1
Bu durumu şöyle özetleyeyim, eline kılıç, balta veya herhangi bir silah verdiğiniz o karakterin o silahları HİÇ KULLANMAMASI canımı çok sıkıyor! Monk'un elinde kılıç olsun, staff olsun yine yumruklarıyla, Büyücü ve Witch Doctor'a ne verin yine enerji yemeyen saldırılarla saldırıyorlar. Kimse bana onları kaldır silahla dalma seçeneğini aktif et demesin! Onu bulana kadar canınız çıkıyor. Yahu bırakında mouse'un hangi tuşuna hangi skill'i vereceğimi ben seçeyim! Bana bunu otomatik olarak vermeyin! Enerji yemeyen skill ler nedir arkadaşım? Silah kullanmanın hiç anlamı kalmamış. Muhtemelen bunu fark edemeyen arkadaşlar Barbarian'dan başını kaldırmayıp diğer class ları fazla incelememiş olanlardır. Ortaya taka taka tuka tuka strateji yapmadan direk canavarlara dalmaca çıkmış. Eskiden bir mana hesabı yapardık, hangi stat'a yükleneyim derdik. Evet işte enerji farklılığı bunu bozuyor. Çünkü hatırlayın Sorcerer'a mana abanırdık Barbarian'a ise Strenght ve Vitality. Ama yinede kendimizce bir dengeleme yapardık. Şimdi o bağlılık o hesaplarda kopmuş hatta hiç verilmemiş! Level atlarken your strenght increased 2, your vitality increased 3 yazısını sol tarafta görünce ekrana 20 saniye bakakaldım... Sırf zorlanmaya gelemeyen, sabırsız, araştırmadan yoksun genç nesilee satmak için Blizzard bunu seri hayranlarına yapamaz! yapmamalı! Blizzcon'u dolduran o gençler değil Blizzard'ın yıllardır olan hayranlarıdır. Eğer Blizzard genç kazanmak istiyorsa WoW'a yüklensin (ki yapıyor Kung-fu Pandayla) veya FPS oyunu çıkarsında herkes rahat etsin! Ama Diablo'yu buna alet etmesin! Sınıflar arasındaki farklılık Diablo 2'de yok NOKTA!. Gözde görünür var ama hissiyat olarak yok! birinde uzaktan tık tık tık tık birinde yakında tık tık tık. Nerde o keypadlere yerleştirdiğimiz skiller. Ha nerden biliyorsun ilerde olmayacağını diyenler şimdiden söyleyeyim, skill den skill'e geçiş süresi var! ve oynanış keypad odaklı değil. 4) Inventory'e ne olmuş!? onu geçtim bir javelin, spear ile bir short sword'un tuttuğu alan nasıl aynı olabilir?! silahların çoğu üst üste 2 boşluk bu!... Inventory için yapılan hesabı bile kaldırmış adamlar. Gereksiz şeyleri kaldırdık diyen yapımcılar aslında o gereksiz dediklerinin Diablo'yu Diablo yapan öğeler olduğunu kavrayamamış. Item bazlı bir oyun diyordum, aldığınız silahı sadece damage için alıyorsunuz Barbarian dışında kullanamıyorsunuz bile, ya da şöyle diyelim kullanmak için bir sebebiniz olmuyor!... Bir arkadaş gereksiz skillere puan vermekten kurtulduk diyor... Ben o arkadaşa da cevap vereyim. O gereksiz skiller'e puan vermek bir nebze istediğin birşey varsa bedelini ödeyeceksin anlamındaydı, hiçbirşey havadan hop diye inmiyordu, kimimizin canı o skill'lere puan vermekte yanıyordu doğru ama Diablo 2 'nin de vermek istediğide buydu zaten! Biz o karakterin üstüne düşüyorduk o bizim oluyordu! Oyunun verdiği stat ve skillerle tıpkısının aynısı robotlara dönmüyordu! bir strateji bir plan yapıyorduk en baştan! Sonuç olarak, bana burdan Blizzard fanlığı yapacak arkadaşlara söyleyeyim ben bu oyunu gece satışı planını bile yaptım ki diğer Blizzard oyunlarının hepsine sahibim orjinal olarak... Bu oyunu almakta hala heyecanlıyım oda co-op olarak görevleri oynamak için. Ama asla Diablo 2'nin verdiği karakter yaratma derinliği sunacağına inanmıyorum, umarım tamamen yanılırım... Saygılar. ALINTIDIR makaracı-makarov BU ADAMA HAK VERENLERDENİM. HERŞEY MÜKEMMELMİŞ GİBİ KONUŞAN FANLARA

tevfik84

24.4.2012 12:53:20

0
Bu durumu şöyle özetleyeyim, eline kılıç, balta veya herhangi bir silah verdiğiniz o karakterin o silahları HİÇ KULLANMAMASI canımı çok sıkıyor! Monk'un elinde kılıç olsun, staff olsun yine yumruklarıyla, Büyücü ve Witch Doctor'a ne verin yine enerji yemeyen saldırılarla saldırıyorlar. Kimse bana onları kaldır silahla dalma seçeneğini aktif et demesin! Onu bulana kadar canınız çıkıyor. Yahu bırakında mouse'un hangi tuşuna hangi skill'i vereceğimi ben seçeyim! Bana bunu otomatik olarak vermeyin! Enerji yemeyen skill ler nedir arkadaşım? Silah kullanmanın hiç anlamı kalmamış. Muhtemelen bunu fark edemeyen arkadaşlar Barbarian'dan başını kaldırmayıp diğer class ları fazla incelememiş olanlardır. Ortaya taka taka tuka tuka strateji yapmadan direk canavarlara dalmaca çıkmış. Eskiden bir mana hesabı yapardık, hangi stat'a yükleneyim derdik. Evet işte enerji farklılığı bunu bozuyor. Çünkü hatırlayın Sorcerer'a mana abanırdık Barbarian'a ise Strenght ve Vitality. Ama yinede kendimizce bir dengeleme yapardık. Şimdi o bağlılık o hesaplarda kopmuş hatta hiç verilmemiş! Level atlarken your strenght increased 2, your vitality increased 3 yazısını sol tarafta görünce ekrana 20 saniye bakakaldım... Sırf zorlanmaya gelemeyen, sabırsız, araştırmadan yoksun genç nesilee satmak için Blizzard bunu seri hayranlarına yapamaz! yapmamalı! Blizzcon'u dolduran o gençler değil Blizzard'ın yıllardır olan hayranlarıdır. Eğer Blizzard genç kazanmak istiyorsa WoW'a yüklensin (ki yapıyor Kung-fu Pandayla) veya FPS oyunu çıkarsında herkes rahat etsin! Ama Diablo'yu buna alet etmesin! Sınıflar arasındaki farklılık Diablo 2'de yok NOKTA!. Gözde görünür var ama hissiyat olarak yok! birinde uzaktan tık tık tık tık birinde yakında tık tık tık. Nerde o keypadlere yerleştirdiğimiz skiller. Ha nerden biliyorsun ilerde olmayacağını diyenler şimdiden söyleyeyim, skill den skill'e geçiş süresi var! ve oynanış keypad odaklı değil. 4) Inventory'e ne olmuş!? onu geçtim bir javelin, spear ile bir short sword'un tuttuğu alan nasıl aynı olabilir?! silahların çoğu üst üste 2 boşluk bu!... Inventory için yapılan hesabı bile kaldırmış adamlar. Gereksiz şeyleri kaldırdık diyen yapımcılar aslında o gereksiz dediklerinin Diablo'yu Diablo yapan öğeler olduğunu kavrayamamış. Item bazlı bir oyun diyordum, aldığınız silahı sadece damage için alıyorsunuz Barbarian dışında kullanamıyorsunuz bile, ya da şöyle diyelim kullanmak için bir sebebiniz olmuyor!... Bir arkadaş gereksiz skillere puan vermekten kurtulduk diyor... Ben o arkadaşa da cevap vereyim. O gereksiz skiller'e puan vermek bir nebze istediğin birşey varsa bedelini ödeyeceksin anlamındaydı, hiçbirşey havadan hop diye inmiyordu, kimimizin canı o skill'lere puan vermekte yanıyordu doğru ama Diablo 2 'nin de vermek istediğide buydu zaten! Biz o karakterin üstüne düşüyorduk o bizim oluyordu! Oyunun verdiği stat ve skillerle tıpkısının aynısı robotlara dönmüyordu! bir strateji bir plan yapıyorduk en baştan! Sonuç olarak, bana burdan Blizzard fanlığı yapacak arkadaşlara söyleyeyim ben bu oyunu gece satışı planını bile yaptım ki diğer Blizzard oyunlarının hepsine sahibim orjinal olarak... Bu oyunu almakta hala heyecanlıyım oda co-op olarak görevleri oynamak için. Ama asla Diablo 2'nin verdiği karakter yaratma derinliği sunacağına inanmıyorum, umarım tamamen yanılırım... Saygılar. ALINTIDIR makaracı-makarov BU ADAMA HAK VERENLERDENİM. HERŞEY MÜKEMMELMİŞ GİBİ KONUŞAN FANLARA

tevfik84

24.4.2012 12:51:35

0
Eski Diablo3 haberlerine bakarsanız Blizzard ve Diablo için nasıl tartıştığımı hatta kimi zaman objektif olmaktan çıkıp arada fanlık yaptığım bile söylenebilir. Çünkü Blizzard gerçekten en saygı duyduğum firma bu sektörde ama bu sefer gerçekler biraz acı. Yanlış mı hatırlıyorum Murat Halilbeyoğlu yazmıştı sanırım beta incelemesi beta ilk açıldığında... Eleştirmişti oyunu ve biraz ağır eleştri almıştı bir kesim tarafından. Bende kendimce eleştrisinde bana uygun olmayan bir pay çıkarıp bence yinede hatalı bakabilir diye kendimi teselli etmiştim. Ama gerçekten bir çok noktada haklıymış. Burda key alan birkaç arkadaş 'biz aldık diye sevindik ama çok şey kaçırmıyorsunuz üzülmeyin, hatta biz şuan üzgünüz' demişlerdi. Hiç anlayamamıştım onları... şimdi anlıyorum Oyun kötü demiyorum, hatta bir oyun standartlarında çok iyi, zaten bu BETA, oyunu eleştirmek çok istemem ama gördüklerimi paylaşacağım ve hepsine ayrı değineceğim. Öncelikle olumlu yanlarından başlayalım. Oyun sunumu, herkesin eleştirdiği grafikler, müzikler, seslendirmeler, hikaye, detaylar herşey ama herşey Blizzard'dan beklediği gibi olacak, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın, ama olay ne yazık ki oynanabilirlik unsurunda yatıyor, yani Blizzard en güçlü olduğu kısımda... bu sefer neden ANLAMSIZCA riskler almışlar hiç anlamış değilim. Bakın arkadaşlar SADELEŞTİRME ile BASİTLEŞTİRME arasında fark vardır. Sadeleştirme, Yalınlaştırmak dünyada ki en zor işlerden biridir. Yani 1 saatlik bir konuyu 5 dakikada anlatabilmek gibi. Ama Diablo 3'te olanlar Sadeleştirmek değil tamamen BASİTLEŞTİRMEK. Oyunun zorluğundan bahsetmiyorum sürekli bir 4 seviye olacak geyiğini çıkarıyorlar çünkü. Şimdi ne demek istediğimi anlayacaksınız. 1) Skill sistemi zaten çok eleştirildi, ona girmeyecem. Ama arkadaş 4 Sınıfta da şu var, ilk skill direk otomatikman alınıyor, 2. si tavern'in içindeki zombileri öldürünce, 3.sü hemen ardından level atlayınca. Üstelik ilk Skill hiç enerji yemezken (mana,spirit,hatred etc.) ikincisi enerji yiyen oluyor, 3. sınıf skill ise hep böyle belli bir süre içerisinde kullanılan bir skill oluyor. Tek Witch Doctor'unki bundan farklı oda küçücük bir fark, sadece süreli skill ile süresizin çıkış yeri farklı. 2) Elbette oyun ilerleyince farklılıklar ortaya çıkacaktır, ama k. bakmayın ben Diablo 2 de aldığım SINIF FARKLILIĞINI Diablo 3 te hiç yaşamadım. Yani Witch Doctor, Wizard ve Demon Hunter kullanırken hep uzaktan tık tık tık arada sağ tuş ve 1. Bunun en büyük sebebi karakter geliştirmede ÖZGÜRLÜĞÜN olmaması. Tamam kimse belki Wizard'a kalkıp yakın dövüş karakteri yapmayacak ya da ağır zırh vermeyecek. Ama sen o özgürlüğü vermek zorundasın! Bugün bile ağır RPGciler tarafından eleştirilen hafif RPG öğeleri taşıyan oyunlarda bunlar başarılı şekilde varsa Diablo 3'te hayli hayli olması gerek. Mana ile Arcane arasında ne fark vardır Allah aşkına? çok az bir fark hepsi bu belki hiç denecek kadar. 3) Az önce enerji olayında ki değişiklik ilk etapta çok güzel gözüksede, mouse'un sol tarafına yerleştirilen skiller oyunu tamamen baltalıyor. Ya arkadaşlar Diablo2 de Sorcerer da Charged Bolt diye bir skill vardı... buna puan verirdik her verdiğimizde Charged Bolt'un sayısı bir artardı. Ve tabiki Mana yerdi. Oyunun başlarında hatırlayın mana bir anda biterdi ve biz kaçar veya zayıf yakın dövüş gücümüzle kendimizi savunurduk. Ama burdaki Wizard ne yapıyor maşallah motor gibi Charged Bolt çekiyor (Skill'in adı değiştirildi patch ile) ve işin en kötüsü ARCANE yemiyor yahu! yani sürekli yıldırım çekiyorsunuz tak tak tak diye. Aynı şey Witch Doctor için geçerli sürekli örümcek fırlatın tonla örümcek atın hiç mana gitmesin. Barbarian, Monk ve Demon hunter içinde bu durum geçerli. Elbette enerjiyi dert edeceğimiz zamanlar gelecek ama ilk tuşa enerji yemeyen skiller verilmesi gerçekten Diablo'nun ruhuna aykırı ve oyunun en büyük sorunu. ALINTIDIR makaracı-makarov BU ADAMA HAK VERENLERDENİM. HERŞEY MÜKEMMELMİŞ GİBİ KONUŞAN FANLARA

fazer0464

24.4.2012 12:35:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ya arkadaşlar anlamıyorum FPS oyunu mu ki de grafik söz konusu olsun ? Grafiğe para harcayıp son zamanlarda elimize super mario kadar derinliği olmayan bi sürü oyun gecti. Zevk mi alıyorsunuz HD görünce ? Oyun için Harry Potter bir arkadaş okudum güldüm bayağı =)) 1- İlk olarak Beta denemeden önce Blizzcon videolarını oturup iyice bir izleyin ki forumlarda komik duruma düşmeyin. 2- Oyun BETA ve 60 Levellik bir oyunu 10 Levelde yargılarken oturup bir düşünün. 4 Quest yapıp oyun iyi kötü demek gerçekten çok büyük yanlış 3- Oynadığınız NORMAL MODE - Tutorial. Blizzcon da zaten blizzard oyuna yeni başlayan oyuncular alışsın diye koyduk bu mod'u dedi. Boss larda 2-3 skill var, etrafda gezen moblar tepki vermiyor. Bunların hepsi açıklandı. 4- Oyun INFERNO level de oynanacak. Hard Core İtemler, oyun derinliği herşey inferno levelde olacak. Onun altındaki leveller sizi kademe kademe inferno level e taşıyacak. 5- Oyun Hack N Slash türünde bir oyun ve gerçekten yapılanların en iyisi. Diablo 2 öyle Diablo 2 böyle diyor herkes Blizzcon da Diablo 2 videolarını da gördük allah aşkına 10 sene önceki oyun dönemine göre çok iyiydi ama Diablo 3 ün mutlaka arkasında. 6- Co-op olayı çok başarılı bir oyun ben zevk aldım arkadaşlarımla oynarken 7- Blizzard 10 senedir yapıyor heralde grafik yapmayı unuttu demiş bazı arkadaşlar. İyice güldüm doğrusu. Wow Neden dünyadaki en iyi MMO ? Grafik seviyesi belli bir levelde ve üzerine çıkamaz. 10 milyon kişi sürekli bu oyunu oynuyor. Bu oyunlar BF3 - MW3 gibi değil ki her sene yeni bir oyun çıkarsınlar. 1 oyun çıkıyor 5 sene 6 sene sürüyor. Wow 7 sene oldu. Blizzardın bu grafik kalitesi yaptığı oyun türü için mükemmel. Şahsen Frosbite 2 veya Cryengine 3 ile yapılmış olsadı çok büyük tepkiler çekerdi. Pazarlama stratejisi olarak oyuncuların da ellerindeki pc leri düşünmesi gerekiyor. Herkes sallayıp duruyor herkes CEO olmuş. 8 ve en önemlisi beğenmiyorsanız oyunun mantığını anlamıyorsanız oynamazsınız arkadaş oyun harry potter olmuş deyip sacmalamayın lütfen.
Dostum çok güzel yazmışssın. Zaten oyunun felsefesinden bir haber olan gençler bu şekilde yorum yapıyor. Bu oyun Diablo. Başka oyunlara benzemez, benzeyemez. Nev'i şahsına münhasırdır.

Gorkem.IX

24.4.2012 12:18:08

0
Patlak cikma ihtimali en az oyunlardan biri bence

BSC Misafiri

24.4.2012 12:03:25

-1
Grafik önemli değil diyenlere hayretle bakıyorum.yıl olmuş Grafik yapmacaklarsa,yeni teknoloji koymayacaklarsa bir oyun için insanı 13 yıl bekletmenin mantığı ne?13 yıl nedir ya rockstar hayvan gibi hraitada grafik de koyuyor abi oyununa oynanışta koyuyor hikayede,multiyide koyuyor gayet mantıklı periyodlarda adam gibi,oyununu çıkarıyor.milleti kimse uyutmasın 10 yıl da bir 5 yılda bir felan oyun çıkmaz artık o dönemler bitti.

Zenapyus

24.4.2012 11:27:46

0
oyun kültüründen bi haber olanların yaptıkları son bomba!!!..diablo'nun grafikleri çok kötüymüş..bak hele!!..ah blizzard hata sende keşke oyun motoru olarak frostbite 2 yi kullansaydın...manyak ötesi grafikler yapsaydın..e tabi hack n slash türü bir oyunda 200 e yakın farklı yaratık çeşidinin olduğu ve oyun esnasında bunların yüzlercesini kestiğinide düşünülürse (daha büyü animasyonları.multiplayer.internet bağlantı zorunluluğu..item alışverişi ve satışı..oyun istatislikleri..vs) oyun hepsini çok rahatça taşırdı zaten..grafik delisi bebeleri memnun edemedin gene be blizzard...ciddiyete geçelim şimdi..bence olabliecek en iyi grafikler kullanılmış..oynanablirlikde üst düzeyde..ve ayrıca bu sadece demo..diğer bölümleride görelim öyle konuşalım derim ben..

BSC Misafiri

24.4.2012 10:39:06

+1
şu grafik konusuna takılan arkadaşlara diablo 3ten daha iyi grafiğe sahip hack n slash oyunu söyleyebilirler mi acaba? kesin sayarsınız şimdi sacred 2, loki, torchlight falan filan...halbuki bunların hiçbiri diablo 3'ten daha iyi grafiklere sahip değil. siz sanıyorsunuz ki grafik deyince süper ötesi 3d modellemeler, bilgisayarı kasıcı renderlamalar falan olsun...bir hack n slash oyununda önemli olan arka kaplamalar ile oyundaki modellemelerin derinliğidir. Diablo 3'ün sanay yönetmeni Christian Lichtner'ın açıklamalarını internette bulabilirsiniz. çok fazla düşmanla uğraştığınız oyunlarda grafikleri üst seviyede tutamazsınız aksi halde oynanmaz oyun. diabloyu hiç bir oyunlar karşılaştırmayın. eğer grafikleri için oyun oynuyorsanız da diablo 3'e sakın bulaşmayın çünkü normal seviyede oynar bırakırsınız ve oyunu bitirdiğinizi düşünürsünüz. oyunu anlamazsınız bile. popülizm yapmayın. oyun çıksın ondan sonra etraflıca tartışılır zaten. eğer grafikleri beğenmediyseniz almayın. bekleyin biz oynayalım biraz, size söyleriz nasıl olduğunu ona göre alırsınız. nasıl olsa grafikleri için alacaksınız değil mi?

e-Asprin

24.4.2012 10:26:36

0
Allah aşkına şu oyuna yaş sınırı getirsinler. (mümkün ise 20) Ergen beyinleriniz ile orjinal oyundaki normal modun yarısı kadar ancak zor olan demo oyunu oynayıpta abzurt abzurt yorumlar yapmayın.

BSC Misafiri

24.4.2012 06:56:27

0
Ya arkadaşlar anlamıyorum FPS oyunu mu ki de grafik söz konusu olsun ? Grafiğe para harcayıp son zamanlarda elimize super mario kadar derinliği olmayan bi sürü oyun gecti. Zevk mi alıyorsunuz HD görünce ? Oyun için Harry Potter bir arkadaş okudum güldüm bayağı =)) 1- İlk olarak Beta denemeden önce Blizzcon videolarını oturup iyice bir izleyin ki forumlarda komik duruma düşmeyin. 2- Oyun BETA ve 60 Levellik bir oyunu 10 Levelde yargılarken oturup bir düşünün. 4 Quest yapıp oyun iyi kötü demek gerçekten çok büyük yanlış 3- Oynadığınız NORMAL MODE - Tutorial. Blizzcon da zaten blizzard oyuna yeni başlayan oyuncular alışsın diye koyduk bu mod'u dedi. Boss larda 2-3 skill var, etrafda gezen moblar tepki vermiyor. Bunların hepsi açıklandı. 4- Oyun INFERNO level de oynanacak. Hard Core İtemler, oyun derinliği herşey inferno levelde olacak. Onun altındaki leveller sizi kademe kademe inferno level e taşıyacak. 5- Oyun Hack N Slash türünde bir oyun ve gerçekten yapılanların en iyisi. Diablo 2 öyle Diablo 2 böyle diyor herkes Blizzcon da Diablo 2 videolarını da gördük allah aşkına 10 sene önceki oyun dönemine göre çok iyiydi ama Diablo 3 ün mutlaka arkasında. 6- Co-op olayı çok başarılı bir oyun ben zevk aldım arkadaşlarımla oynarken 7- Blizzard 10 senedir yapıyor heralde grafik yapmayı unuttu demiş bazı arkadaşlar. İyice güldüm doğrusu. Wow Neden dünyadaki en iyi MMO ? Grafik seviyesi belli bir levelde ve üzerine çıkamaz. 10 milyon kişi sürekli bu oyunu oynuyor. Bu oyunlar BF3 - MW3 gibi değil ki her sene yeni bir oyun çıkarsınlar. 1 oyun çıkıyor 5 sene 6 sene sürüyor. Wow 7 sene oldu. Blizzardın bu grafik kalitesi yaptığı oyun türü için mükemmel. Şahsen Frosbite 2 veya Cryengine 3 ile yapılmış olsadı çok büyük tepkiler çekerdi. Pazarlama stratejisi olarak oyuncuların da ellerindeki pc leri düşünmesi gerekiyor. Herkes sallayıp duruyor herkes CEO olmuş. 8 ve en önemlisi beğenmiyorsanız oyunun mantığını anlamıyorsanız oynamazsınız arkadaş oyun harry potter olmuş deyip sacmalamayın lütfen.

BSC Misafiri

24.4.2012 06:56:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri mi si fazla. yaşattı zaten. büyücü diye bildiğin harry potter büyücüsü koymuşlar. elinden lazer çıkarma, sonra lingardium leviossaa gibi büyüler koyma falan. witch doktor zombilerden kule yapıp düşmanın üzerine deviriyor...büyünün abukluğunu görebiliyormusunuz? bir barbarian kalmış o da çok kolay zaten. sırf sağ tık sol tık ile gram uğraşmadan skeleton king e kadar geldim. ilk kez de o zaman potion kullandım zaten. çocuklara göre bir oyun olmuş. belliydi zaten bu.
Allah aşkına sen oyunu oynama ya lütfen. Ben çok sinir oluyorum böylelerine. Git bir oyunun forumuna gir. Oyun hakkında yapılan duyurulara gir. BlizzCon diye bişey var Uzayda yapılmıyor bu. Otur 2 video aç izle. İngilizcem yetersiz diyorsan yardım iste ederiz. Oynadığın NORMAL MODE TUTORIAL. KISITLI HERŞEY. BOSS SKILLERI - ITEMLER HERŞEY. BOSS 2 SKILL ATIYOR KESIYORSUN KENDINI PRO ZANNEDIYORSUN YA DELI EDIYOR BENI...

Jeebs

24.4.2012 03:04:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri mi si fazla. yaşattı zaten. büyücü diye bildiğin harry potter büyücüsü koymuşlar. elinden lazer çıkarma, sonra lingardium leviossaa gibi büyüler koyma falan. witch doktor zombilerden kule yapıp düşmanın üzerine deviriyor...büyünün abukluğunu görebiliyormusunuz? bir barbarian kalmış o da çok kolay zaten. sırf sağ tık sol tık ile gram uğraşmadan skeleton king e kadar geldim. ilk kez de o zaman potion kullandım zaten. çocuklara göre bir oyun olmuş. belliydi zaten bu.
Abilere gore "inferno" var sende oyle oynar sacini basini yolarsin =)

BSC Misafiri

24.4.2012 02:47:12

0
mi si fazla. yaşattı zaten. büyücü diye bildiğin harry potter büyücüsü koymuşlar. elinden lazer çıkarma, sonra lingardium leviossaa gibi büyüler koyma falan. witch doktor zombilerden kule yapıp düşmanın üzerine deviriyor...büyünün abukluğunu görebiliyormusunuz? bir barbarian kalmış o da çok kolay zaten. sırf sağ tık sol tık ile gram uğraşmadan skeleton king e kadar geldim. ilk kez de o zaman potion kullandım zaten. çocuklara göre bir oyun olmuş. belliydi zaten bu.

Lentus

24.4.2012 01:36:13

0
Blizzard'ın fizik motorları değişik oluyo..Frostbite - Cryengine gibi net değil , çizgi film havasında biraz ama saatlerde oyun oynasanda yorumuyo seni

tevfik84

24.4.2012 01:14:32

0
zaten herkesin ekran kartı kaldıramayabilirdi böyle yapmalarının iyi ve kötü yanları tartışılır EVET TARTIŞILABİLİR. 10 SENE Bİ OYUN GELİŞTİRMEKLE UĞRAŞIRKEN 10 SENE GEÇTİĞİNİ UNUTUP ŞİMDİYE KADAR OLAN TÜM RPG DİABLO TÜREVLERİ GELİP GÜNÜMÜZ GÖRSELLERİYLE GÖZ DOLDURURKEN DİABLO BAŞKA OYUNLARIN TÜREVİYMİŞ GİBİ GÖLGEDE KALIRSA O ZAMAN TARTIŞILIR.

BSC Misafiri

24.4.2012 01:09:09

0
ben bu haberin fikrine katılmıyorum diablo 3 ün betasında bütün classları oynamışlığıma dayanarak diablo 3ün grafiğini fena bulmadım hatta bazı grafiklemelerde biraz etkilendiğim bile oldu(örneğin su dolu küçük kuyulara ok atınca kuyunun kırılıp suyun akması)ve zaten herkesin ekran kartı kaldıramayabilirdi böyle yapmalarının iyi ve kötü yanları tartışılır

tevfik84

24.4.2012 01:08:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: aykut1738 Ee var zaten öle silahlar only wizard yazan stafflar yada only deamon hunter yazan oklar herkesin kullanabildikleri oklarda var betada fazla düşmüyo ama 2-3 defa karşılaştım dediğin itemlerle DEMEK İSTEDİĞİM YA SWORDU KULLANDIRTSIN YADA SWORDU ELİNE VERMESİN. 25.LEVEL DE ONLY STAFF VAR DİYE Bİ OYUN BOYUNCA SWORD YADA AXE YADA SPEARLA DOLAŞIP 25.LEVELDE DAMAGE YÜKSEK Bİ SWORD GENE İŞ GÖRÜYORSA İŞTE BU YAKIŞIK ALMAZ

aykut1738

24.4.2012 00:51:08

0
@tevfik84 Ee var zaten öle silahlar only wizard yazan stafflar yada only deamon hunter yazan oklar herkesin kullanabildikleri oklarda var betada fazla düşmüyo ama 2-3 defa karşılaştım dediğin itemlerle mesala şu wand http://eu.battle.net/d3/en/artisan/blacksmith/recipe/master-grim-wand

tevfik84

24.4.2012 00:46:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: aykut1738 d2 de sorcarerla oynadığmda staff ne kadar damage versede cok etkili değildi şimdi ise direk skilller ile carpıldığından bu yönünü sevdim acıkcası.
PEKİ ONLY SORCERER YAZMIYORMUYDU BEN BARBARYANIN AXENI SORCERERDE GÖRMEDİM. DAMAGE ÇARPILASI GÜZEL OLSADA HERKESE AİT SİLAHLA DURUŞ SERGİLEMEK GÖZ ARDI EDİLMEMELİ. BEN ELİNDESWORDLA WİZARDI NİYE Bİ OYUN BOYU KOŞTURDUM TUHAF GÖRÜNDÜ BU YAKIŞMADI. SIRF DAMGE İÇİN FARKINDAYDIM AMA. ONLY WİZARD STAFLARI OLSA İŞTE DAHA YAKIŞIK ALIRDI

aykut1738

24.4.2012 00:38:29

0
@Tevfik84 dediklerine katılıyorum skill sistemi çok farklı ama sevdiğim yönleride yok değil şöyleki oyunu bitirdikten sonra kullanmak istediğin skilleri seçilip hep onları kullanıyorduk kötü olan nokta bunu kastetmiyorm her skilli kullanmasakda olur nightmare-hell modunda yeni skill acmak değilde devamlı skillerin damagelerini artırmak zorunda kalıyoduk yani hep aynı skiller ama şimdi skilllerin nerdeyse hepsi weapon damageine bağlı monk yumruk atıyo fakat weapon damage le çarpılıyo ona göre hasar veriyo ve oyunda 60 levele kadar devamlı stratejik runelar acılıyo yani skillerin özelliklerini değiştiren yetenek d2 de sorcarerla oynadığmda staff ne kadar damage versede cok etkili değildi şimdi ise direk skilller ile carpıldığından bu yönünü sevdim acıkcası.

tevfik84

24.4.2012 00:36:56

0
ŞİMDİ GELSİN BİRİSİ FANLIKLA BAĞDAŞTIRSIN BUNLARI. DİABLO2Yİ DİABLO YAPAN ÖGELER PUF. FAN OLAN BUNLARI BEKLER. STATSLAR SKİLL BASMALAR SOCKETLAR ELMASLAR ONLARIN YERİNE CRAFT BU DA GÜZEL BEN HER TÜRLÜYE VARIM FAN OLUNCA SIKINTI OLUR YOKSA O YÜZDEN OYNANIŞ AYNIMI KALDI Kİ GÖRSELLİĞİ GÖZARDI EDELİM HAKKIMIZ DA BU OLSUN

tevfik84

24.4.2012 00:31:13

0
Bu durumu şöyle özetleyeyim, eline kılıç, balta veya herhangi bir silah verdiğiniz o karakterin o silahları HİÇ KULLANMAMASI canımı çok sıkıyor! Monk'un elinde kılıç olsun, staff olsun yine yumruklarıyla, Büyücü ve Witch Doctor'a ne verin yine enerji yemeyen saldırılarla saldırıyorlar.Silah kullanmanın hiç anlamı kalmamış. Muhtemelen bunu fark edemeyen arkadaşlar Barbarian'dan başını kaldırmayıp diğer class ları fazla incelememiş olanlardır.

tevfik84

24.4.2012 00:29:53

0
diablo 2 çağında güzeldi. o zamanın beklentilerinde oyuncunun tam karşılığıydı. şimdilerde beklentiler farklı. geriye dönüp d2 skillerini sorgularken şimdilerde d3ün olması gereken kıvamını tartışabiliyoruz. d3te skillere run sistemiyle 60level boyunca skill manyağı yapmışlar

tevfik84

24.4.2012 00:28:47

0
Ortaya taka taka tuka tuka strateji yapmadan direk canavarlara dalmaca çıkmış. Eskiden bir mana hesabı yapardık, hangi stat'a yükleneyim derdik. Evet işte enerji farklılığı bunu bozuyor. Çünkü hatırlayın Sorcerer'a mana abanırdık Barbarian'a ise Strenght ve Vitality. Ama yinede kendimizce bir dengeleme yapardık. Şimdi o bağlılık o hesaplarda kopmuş hatta hiç verilmemiş! Level atlarken your strenght increased 2, your vitality increased 3

tevfik84

24.4.2012 00:16:56

0
aslında stat konusunda hak vermedim değil. her karakterin otomatik ilerleyen statın yanında +1 veya +2 isteğe göre konabilirdi. sacred 2 de bu böyleydi. oynayamadım küçük küçük yazılar oyun baymıştı. derken diablonun yazı trafiğide benzemiş gibi geldi.

aykut1738

24.4.2012 00:15:19

0
@tevfik84 Tamam kardeşim söle o zaman o akılıkta hack'n slash oyunu grafikleri iyi olan bende oynıyım sana katılıyım latency den bahsetmiyorm betada latency olması cok normal ayrıyetten her oyunda bu böyledir genelde fazla oyuncu olunca oyun kasmaya başlar grafikleri düşürürsün battlefield oynadıysan anlarsın dediğim olayı

tevfik84

24.4.2012 00:14:05

0
torclictte bile karakterini bi yöne doğru skillerle şekil veriyordun. ihtimalleri artırabiliyordun charlarda. dungeon siege 2 de de bu böyleydi. şimdi d3 te acep şu amaç mı güdülmüş her levelde yeni bi wizard skiliyle savaş 60. levele kadar gelirsen tüm skillerle oynamış ol. ben belki bolta kasacam

tevfik84

24.4.2012 00:12:51

0
şimdi 1.levelde 60. levele kadar tüm skilleri görebilirsen oyna gibi bişey var ortada sadece bolt kasıp karakterini tek tip yapma gibi bişey. run sistemi önce ki chip sisteminden iyi midir. hem bocaladılar neden değiştirdiler o sistemi ışık göremediler mi. statts sisteminde +1 veya +2 kendi isteğine göre seçeneği olabilirdi silahı kullanmayıp yumruk atan adamın eline neden silah veriyo anlamadım. O zaman only Barbarian desin ya kullansın yada kullandırmasın. socket yerine craft var fena değil derim olmalıydı artık çoğu oyunda vardı kingdom amalurs gibi ama socket ve taşlar olmalımı olsa nasıl olur bilmiyorum silahları elinde kullanmadan tutmak ne oluyor bilemicem. sorcerer ve necromencer da elinde tutuyordu büyü yapıyordu ama kullanabiliyordu da. witch doctorun elinde axe ne lazım ya kullandırma yada only silahı diye silahları olsun.belki 15. levelden sonra kendi staffları mecbur itemları olacaktır belki ama betada göremedim. damage arttırıyor diye wizardda staff yerine sword durdu tüm beta boyunca. sıkıntılı süreç

tevfik84

24.4.2012 00:08:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: aykut1738 anlamıyorumkötü diyen arkadaşları herkesde quad sli var sanırım.
ARKADAŞ GRAFİKLER İYİ DİYE KASIYOMU SANDIN YOKSA GRAFİKLER İYİDEN ANLADIĞIN O MU BİLGİSAYARI KASMASI MI. BENDEDE FPS DÜŞÜKLÜĞÜ OLDU FULL OYNAMADIM SERVERDEN MI BİLMEM AMA DAHA KALİTELİ GRAFİK OLUP KASMAYAN OYUNLARDA OYNADIK. BU ÇOK FARKLI BİŞEY

tevfik84

24.4.2012 00:03:58

-1
Lineage Eternal YAV ARKADAŞ BETADAN SONRA Bİ ARAYIŞ ÇÖKTÜBULAMADIĞIM Bİ TAD GİBİ ARKADAŞIN BİRİ BU İSİMİ YAZMIŞ FORUMDA YAV VALLA 10 BASAR HAK VERİYORUM O NE GÖRSEL O NE DEHŞET ÇEKİCİLİK DAHA MI İLGİYLE BEKLER OLSAM TATMİN OLAMADIM ARKADAŞ GÖRSELLE VE OYNANIŞTA Bİ KİŞİSELLEŞTİRME EKSİKLİĞİ VAR NE YAPAYIM HACKIN SLASH AMA ARKADAŞ KULLANMADIĞI SİLAHI NEDEN ELİNDE TUTUYOR MONK GİDİYOR HALA YUMRUK ATIYOR O ZAMAN ONLY BARBARIAN YAZSINLAR YADA WİZARD YADA WİTCH BU NASI BİŞEY BUNUN GİB BİRSÜRÜ ACAİP ŞEY VAR STATS YOK DİABLOYU DİABLO YAPAN ÖGELER KAYBOLUYOR BIRAKINDA GÖRSELLİĞİ DE BAKALIM YOKSA OYNANIŞLA FANIM DİYE GEÇİNMEYİN OYNANIŞ AYNI DEĞİL DUYRULUR

Quadhros

24.4.2012 00:02:46

-1
quote:

Orijinalden alıntı: sfgsfgsfg

Basit günümüz grafiği işte normal çıkan oyunlardan ne farkı var daha kötü bile ac ın grafikleri 2 den beri aynı zaten.
Tamam farkı yok ama grafikleri kötü değil.. Söylemek istediğim bu zaten..

blizzard3

24.4.2012 00:01:12

0
kısacası oyunun kendi turune yakısan bir oyun olucak hayranları alıp oynucaktır bu oyunu kimse bir crysis yada uncharted la karıstırmasın oyunun turu cok farklı ustten gorunus bir kamera sistemi var kısacası belli bir kitleden ote gecemicek bir oyun olucak herkes sevmez herkes oynamaz

sfgsfgsfg

24.4.2012 00:00:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros

Gayet iyi bence AC'nin grafikleri.. Crysis ile kıyaslamaksa çok yanlış, aynı türde oyunlar değiller bir kere.. Ayrıca AC'nin üstün grafikler ile piyasaya sürülmesininde hiçbir mantığı yok..
Basit günümüz grafiği işte normal çıkan oyunlardan ne farkı var daha kötü bile ac ın grafikleri 2 den beri aynı zaten.

satresin

23.4.2012 23:59:30

0
Bazı oyunlar vardır ki grafik önemli değildir. Oyunun kurgusu, çevresi, sesleri vb seni etkilemeye yeter. Bu grafik olayına takılan bir çok kişi yeni nesil ile büyümüş hep daha fazlasını isteyenlerdir bence. Şöyle bir düşününce grafikler çok önemli olsaydı kimse minecraft oynamazdı! Ayrıca blizzard bilerek grafik kalitesini düşük tuttu. Bu şekilde daha fazla kişiye hitap edebilmek için. Oyun şuan piyasada satılan en düşük ekran kartıları ile bile oynanabiliyor.

aykut1738

23.4.2012 23:58:15

0
Bence diablonun grafikleri gayet iyi bana göre.Hack'n slash tarzı oyunlarda grafik arayan biri değilim hatta düşük grafiği tercih ederim nedeni çok açık ne kadar iyi bir sistem olsada co-op + 100lerce canavar aynı anda savaşmak bazen yoğun grafikte cileye dönüşebiliyor.Diablo 3 ün en beğendim noktası cok akıcı oynanışı olması ben diablo serisi hariç hiç bir hack'n slash oyununda bu akıcılığı yakalayamadım.Bu tarz oyunlarda akıcılıktan başka bişey aramamak gerekir ayrıyettn de grafiklerden çok cizimleri cok iyi herşey grafik değildir sonuçta bi shoter oyunu değil bu.Warcraft yada diablo bu tarz oyunlarda grafikler dedğiniz gibi olsaydı eğer bu oyunları tercih etmezdim sistemim iyi olmasına rağmen (i7+580gtx+16gbram) raidlerde fps düşüyor gerçekten ben anlamıyorum kötü diyen arkadaşları herkesde quad sli var sanırım.

Phantom7

23.4.2012 23:40:40

+1
Betayı oynadım gayet güzeldi grafikleri, nasıl bir beklenti içerisine giriyorsunuz ki?Blizzard oyunu yaparken diğer hiçbir firma gibi yok en iyi grafikler bizde, DX 11 desteğimiz var, sistemlerin gücünü sonuna kadar kullandık gibi şeyler demedi ki.Yani çıkan her oyun bir BF3 ya da witcher 2 kalitesinde mi olmak zorunda?Çok sırıtmasın, yeter.Bana göre hiç önemli değil, benim gibi hala Diablo 2 oynayan adamlara zaten Diablo III "Avatar" kalitesinde gibi geliyor...

tevfik84

23.4.2012 23:30:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived Habere girerken oynanış D2 kalitesinde değil tarzı yorumlar bekliyordum meğer grafikmiş. Büyük bir korkuyla girdim konuya okuyunca rahatladım. Grafik isterse D1 ayarında olsun umurumda değil açıkçası. Hatta D1 ayarında olması çok iyi olur bence. D1 kadar iyi atmosferi olan kaç oyun var ki?
HATTA O ZAMAN SEN GİT D1 OYNA O ZAMAN. GÜNÜMÜZ GÖRSELLERİNİ GÖZ ARDI ETMİCEKSİN 10YILDIR OYUN GELİŞTİRİYORSUN. ŞİMDİYE KADAAR GELMİŞ HER RPG DİABLO TÜREVİDİR AMA BU GRAFİKLERLE DİABLO TÜREV OLMAYI HAKETMEMELİ EMSALLERİ ARTIK DİABLOYLA KIYASLANIR DURUMA GELMİŞ. BUNUN FANLIKLA DA ALAKASI YOK KİMSE FANIM DİYE GEÇİNMESİN BU ZAMANDA DİABLO 1 OYNARIM MAVALLARI GEREKSİZ. GERÇEKÇİ OLACAKSIN. EVET HERKES OYNAMAK İSTİYOR KİMİSİ FANIM DİYE KİMİSİ OYNAYIM HİÇ YOKSA FİKRİM OLSUN DİYE. AMA OYNANACAK. BU GÜNÜMÜZ GÖRSELLERİNDE OLMADIĞI GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ ''Şu oyunun grafiklerine bir bak ! Evet, Diablo serisi, grafik kalitesinden önce yüzlerce önemli şeyi iyi yapıyor elbette. Ama bir oyunu 10 yıl bekliyorsan, bu önemli konuyu da halletmiş olarak karşına çıkmasını istemek'' BUNADA KATILIYORUM

cyberdejin

23.4.2012 23:17:21

+1
@Ayki Sen Level sitesinde falan mı editörsün ? Bu ne biçim bir üsluptur ?

berylvenus

23.4.2012 22:54:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ayki
Yok hayır, ben ki senelerdir WoW oyuncusuyum hala Diablo I ve II oynarım, Diablo III için senelerdir bekliyorum, saçma olurdu.

Ayki

23.4.2012 22:32:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: maelstromb
Ben haberin son kısımlarının kişisel yorumunuz olduğunu düşünerek böylesine ağır bir yazı yazma gereği duydum. Asıl kızdığım nokta Diablo 3'ün 2'ye oranla çok çok kolaylaştığı, karakter yaratmanın Diablo 2'ye oranla daha az kişiselleşme olmasının eleştirmek yerine (şahsi fikrim) çoğu oyuncu bunun yerine forumlarda grafik grafik diye tutturmuşlar gidiyor. Herneyse dediğim gibi şahsi yorumunu olduğunu düşünerek yazdığım bir yazı, yanlış anlamışım madem kusuruma bakmayınız.

Quadhros

23.4.2012 22:17:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: sfgsfgsfg

Assasin Creed in grafiği iyi ise crysis 2 gerçekten farksız.
Gayet iyi bence AC'nin grafikleri.. Crysis ile kıyaslamaksa çok yanlış, aynı türde oyunlar değiller bir kere.. Ayrıca AC'nin üstün grafikler ile piyasaya sürülmesininde hiçbir mantığı yok..

BSC Misafiri

23.4.2012 22:14:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: eturkmarmara sadece grafik değil birçok yönden hayal kırıklığı oldu benim için. oyunu çoluk çocuk herkes oynayabilsin kimseye karışık gelmesin diye yapısı aşırı basitleştirilmiş. bu oyundan bi halt olmaz söyliyim. ilk çıktığında yine fanları över, belki yüksek puanlar alır falan ama 1-2 yıl sonra herkes unutur suratına bile bakmaz kimse. bi lineage eternal' ın videolarına bakıyorum getirdiği yeniliklere grafiklerine falan bi de buna. çocuk oyunu resmen.
1-2 sene unutulur diyen arkadaş bende hala diablo 2 var hala oynuyorum ve hala oynayan bir sürü insan var.oyuna gelince grafiklerde iş görür diablo eğlencesi olacağı kesin zaten 1 de oynadım 2 yide oynadım yani o döneme göre o kadar gelişmiş grafikler değildi ama oyunlar gene eğlenceliydi

BSC Misafiri

23.4.2012 22:08:52

+6
ya su diablo grafik için oynanmaz dienlere şasıyorum. bırakın su fanatikliği Arkadasım bugun her sey gelişmekte bence diabloda geliştirmeliydi eger hala bişileri geliştirmiyosa diablo 1 den kopyala yapıstırsın ne farkı var hic b ukadar bekletmeseydi milleti grafik önemli değil ya sizlere. Artık bence blizzart kabak tadı verio böle yaptıkca oturup adam gibi yapsaydı grafikleride muhtesem olsaydı sadece eski oyuncularıyla kalmazdı. para veriosanız hakkınıda isteyin her yönden her firma bişiler katarak oyununu geliştirmeli konuyu zaten mukemmel yapan bi firmaydı. ozaman görselliğide artırsınki bi gelişme var diyelim bizde

MakaveLiVII

23.4.2012 22:08:19

0
[quote]Orijinalden alıntı: omer4294 allah aşkına şu oyunda sorun bulup durmayın blizzard gene oyunu ertelicek şunu eksik yapmışız diyip :D[/quote] ben acıkcası bu oyun icin o kadar yıl ugraştıklarını düşünmüyorum [quote]Orijinalden alıntı: cyberdejin Arkadaş,<br><br>Oyunun fanatiği olursan tabi görmezden gelirsin bazı şeyleri. Ama hiç bir şeyin fanatiği olmamak gerekir. Yapımcıların seni, keriz yerine koymasını engellemek istiyorsan, biraz seçici, tepkini ortaya koyucu olabilmelisin. <br>2012 yılına gelmişiz. Şu oyunun grafiklerine bir bak ! Evet, Diablo serisi, grafik kalitesinden önce yüzlerce önemli şeyi iyi yapıyor elbette. Ama bir oyunu 10 yıl bekliyorsan, bu önemli konuyu da halletmiş olarak karşına çıkmasını istemek, her oyuncunun hakkı olmalı. Açıkçası, WOW daki grafik kalitesi, artık kabak tadını aştı...Artık kafa buluyor blizzard insanlarla resmen. <br><br>Kitlesel tepkiler sonucu, yapılmış oyunların sonu yeniden yapıldığı bir devirdeyiz arkadaşlar. Kerizlik yapmayın. Kendinizi firmalara teslim etmeyin fanlık yaparak saf saf. Bu oyun, bildiğin 10 yıl öncesinin teknolojisinde kalmış. Herşeyi mükemmel de olsa, efsane olmayı haketmiyor bu haliyle. Kimse kusura bakmasın. - basacak varsa da gerekçesini söylesin adam gibi. Zaten aklı olan adam da bu yoruma - basmaz.[/quote] ++

berylvenus

23.4.2012 21:46:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ayki
Bu bir haber, benim kişisel görüşlerim değil; özellikle Blizzard fangirl olarak böyle bir şeyi düşünmem bile şahsen :)

Ayki

23.4.2012 21:38:33

0
Kusura bakmayında oyun sitesinde editör olarak grafikleri baz alarak Diablo 3 hayal kırıklığı yaratabilir mi? Diye bir yazı kaleme alırsanız insanlar eleştirir. Yıllar evvel çıkan Diablo 2 hala oynanıyor, Starcraft 1 hala daha oynanıyor, Warcraft 3 hala daha oynanıyor bu oyunları grafik olarak solda sıfır bırakan bir çok oyun var ama insanlar hala daha oynuyor. Closed betada oynadım, grafikler kötü değil, ama muhteşemde değil. Blizzard oyunlarından zerre anlamadığınız zaten burada göz önünde geliyor. Blizzard her zaman oyunlarında karikatür vari çizimler ve renkler eşliğinde çizgifilm tarzı grafikler kullanmıştır. Hatta yaptığı en ciddi grafik Starcraft serisi diyebiliriz. World of Warcraftta bile karakter modellemeleri hariç, bina ve çevre modellemeleri karikatür tarzında ve pastel renkler hakim dizayn edilmiştir. Yıllar evvel çıkardığı Lost Vikings isimli oyununda bile eğlence ön plandadaır ve birçok mizah öğesini bulundurur. Diablo 3 'e gelelim. Grafikler istedikleri gibi olmuş gayet şahane. Sanal+Gerçek bir arada yansıtmaya çalıştıkları hem gerçek olmayan ortamları olabildiği kadar ayrıntılı çizmek hemde çizgifilm vari grafikler oluşturmak. Özetle bir Diablo evreni fanatiği için grafikler yeterde artar bile. Eşya modellemeleri, karakter modellemeleri hepsi yeterli düzeyde, bir Diablo oyuncusu zaten grafikleri kötü diye oynamayacaksa diablo oyuncusu değildir. Closed Beta'da ilk başta oyun pek eğlenceli gelmemişti bana fakat ilerledikçe gördümki, fizik, ortamlar, ses efektleri, eğlence inanılmaz derecede güzel. Tabii ki Diablo 2'yi oynadığım zamanki heyecanı bana veremedi ama Diablo '2'den sonra bu tarzda oynadığım en iyi oyundu. Ayrıca grafik o kadar önemli ise ufak tefek geliştirmeler yaparlar. WoW'da mesela karakter ve eşya grafikleri eskisinden çok daha ayrıntılı. Grafikler ilk çıktığı gün daha farklıydı şimdi çok daha güzel. Zaten grafik için WoW oynayan bir insan yoktur, varsada sadece WoW oynuyodur.

Daafis

23.4.2012 21:27:21

-2
Habere girerken oynanış D2 kalitesinde değil tarzı yorumlar bekliyordum meğer grafikmiş. Büyük bir korkuyla girdim konuya okuyunca rahatladım. Grafik isterse D1 ayarında olsun umurumda değil açıkçası. Hatta D1 ayarında olması çok iyi olur bence. D1 kadar iyi atmosferi olan kaç oyun var ki?

BSC Misafiri

23.4.2012 21:13:47

0
karakter modellemeleri dandik hakketen

BSC Misafiri

23.4.2012 21:13:09

0
Diablo 2'nin grafikleri de oynadığımız döneme göre çok da iyi sayılmazdı ama hepimize kendini oynattı.Çünkü oyunun hikayesi,efektleri,sistemi vs çok iyiydi. Zaten Diablo 3'ün yapımına 2005 yılında başlandı, dolayısıyla o dönemin grafiklerine göre yapıldı grafik açısından pek bişey belemek anlamsız.Ama Diablo 3 bizi epey bi oyalıyacak gibi görünüyor.

BSC Misafiri

23.4.2012 21:11:37

0
eski karanlık ve korkutucu havası kalmadı :(

BSC Misafiri

23.4.2012 21:11:15

0
Herşey grafik olsaydı şuanda WoW açık ara farkla mmorpg dünyasında 1. olmazdı.Kaldıki diablo 3'ün grafikleri çok dehşet olmasada bu nesile yakışır orta seviyede grafikleri var.

BSC Misafiri

23.4.2012 21:10:59

0
diablo 3 satış rekoru kırabilir. buda size koyabilir.

xLordRealx

23.4.2012 21:09:34

0
Bakmayın siz bu kadar eleştiri aldığına, çıktığı zaman en önce eleştirenler saldırmaya başlayacak oyuna. Ben betayı oynadım ve çok beğendim. Oyun yine her türlü yardıracak gibi görünüyor :)

cyberdejin

23.4.2012 21:07:42

-3
Arkadaş, Oyunun fanatiği olursan tabi görmezden gelirsin bazı şeyleri. Ama hiç bir şeyin fanatiği olmamak gerekir. Yapımcıların seni, keriz yerine koymasını engellemek istiyorsan, biraz seçici, tepkini ortaya koyucu olabilmelisin. 2012 yılına gelmişiz. Şu oyunun grafiklerine bir bak ! Evet, Diablo serisi, grafik kalitesinden önce yüzlerce önemli şeyi iyi yapıyor elbette. Ama bir oyunu 10 yıl bekliyorsan, bu önemli konuyu da halletmiş olarak karşına çıkmasını istemek, her oyuncunun hakkı olmalı. Açıkçası, WOW daki grafik kalitesi, artık kabak tadını aştı...Artık kafa buluyor blizzard insanlarla resmen. Kitlesel tepkiler sonucu, yapılmış oyunların sonu yeniden yapıldığı bir devirdeyiz arkadaşlar. Kerizlik yapmayın. Kendinizi firmalara teslim etmeyin fanlık yaparak saf saf. Bu oyun, bildiğin 10 yıl öncesinin teknolojisinde kalmış. Herşeyi mükemmel de olsa, efsane olmayı haketmiyor bu haliyle. Kimse kusura bakmasın. - basacak varsa da gerekçesini söylesin adam gibi. Zaten aklı olan adam da bu yoruma - basmaz.

sfgsfgsfg

23.4.2012 21:06:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: mexican23 diablo grafik için oynanmaz! grafik bekleyenler sağdan devam etsinler ass. creed yada witcher oynasınlar.
Assasin Creed in grafiği iyi ise crysis 2 gerçekten farksız.

SenDiablo!

23.4.2012 21:06:25

0
Grafiklerde eksiklik görmedim.Fizik motoru mükemmel her yer yıkılıyor ama yakın planda grafiklerde bozulma olabiliyor.Diablodan anlayan biri zaten yakın planda oynamaz.

Walter Hartwell White

23.4.2012 21:06:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: pacmanforever Diablo 2'nin grafiklerinde zaten ilk çıktığı döneme göre çok da iyi sayılmazdı.Ama oyun kendini bize grafikleriyle değil efektleri,oynanışı,hikayesi,sistemi vs. ile oynatmadı mı?Hatta Bugün birçok oyuncunun bilgisayarında yüklüdür Diablo 2. grafiklerinin bugünkü oyunlara kıyasla kötü olduğunu bile bile hala oynuyoruz. Bu yüzden Diablo 3'ün grafiklerinden şikayetçi olan arkadaşlar hiç kuşkulanmasın,grafik her zaman önemli değildir D3 bizi epeyce idare eder.
Aynen grafikler pekte önemli değil zaten atmosferi tutturmuş Blizzard.

Jeebs

23.4.2012 21:05:08

0
Alinma gucenme olmasin ama karne hediyesi olarak alinan grafik kartlarini zorlamiyor diye aglayan 20 yas alti coluk cocugun kritikleri olarak goruyorum butun bunlari. Oyun saglam, begenmeyen go COD/BF.

Guest-56D7221EF

23.4.2012 20:55:13

0
allah aşkına şu oyunda sorun bulup durmayın blizzard gene oyunu ertelicek şunu eksik yapmışız diyip :D

ShadowStep

23.4.2012 20:50:01

+1
Bu kadar uzun süre geliştirilen oyundan mükemmel grafik beklemek aptallık olur.Geliştirmenin ortasında grafik motorunu değiştirecek halleri yok.İlk gameplay videosu çıktığında herkes grafiklere hayran kalmıştır eminim ama şu anın grafiklerine göre geride kalıyor.Bu da zaten tam olarak Blizzard'ın oyunu olduğunu gösteriyor.Skill efektleri, animasyonlar ve çevre ile iletişim çok güzel olmuş.Oynanışta zevkli...gerisi faso fiso.

avatar78

23.4.2012 20:47:43

0
Katılmıyorum, oyun harika renklendirilmiş ve karakter animasyonları son derece iyi. Grafik kötü diyenler Diablo fanı değildir, öyle olduğunu zannediyordur.

pacmanforever

23.4.2012 20:46:42

+1
Diablo 2'nin grafiklerinde zaten ilk çıktığı döneme göre çok da iyi sayılmazdı.Ama oyun kendini bize grafikleriyle değil efektleri,oynanışı,hikayesi,sistemi vs. ile oynatmadı mı?Hatta Bugün birçok oyuncunun bilgisayarında yüklüdür Diablo 2. grafiklerinin bugünkü oyunlara kıyasla kötü olduğunu bile bile hala oynuyoruz. Bu yüzden Diablo 3'ün grafiklerinden şikayetçi olan arkadaşlar hiç kuşkulanmasın,grafik her zaman önemli değildir D3 bizi epeyce idare eder.

MakaveLiVII

23.4.2012 20:45:47

0
kac yıldır geliştiriliyor grafikler daha iyi olabilirdi tabiki ama oynanış olarak çok iyi olucak dedik ne eksisi bu anlamadım arkadaş

ageof98

23.4.2012 20:26:00

0
Oyunun en heyecanlı yerindeyken beta bitti diye oyundan atılmanın insana ne kadar koyduğunu bana en iyi anlatan oyundur Diablo 3.Kimse şimdi grafik demesin hem grafikler konusunda Mass Effect serisinde de kaplamalar düşüktü ancak her oyunu GOTY

basturk9027

23.4.2012 20:25:37

+3
Diablo hiçbirzaman grafikleriyle ön planda olmamıştıki şimdi olsun. Bu sebebdendirki böyle bi beklenti içine girmek anlamsız. Diablo serisini ilk oyundan beri (' 96) takip eden bi hayranı olarak beta key elime geçtiği an alalıksız 13 saat oyunu tekrar tekrar oynadım grafiklerden hiçbir şekilde rahatsız olmadan. Çünkü Diablo grafik değil oynanışla ön planda olmuştur bugüne kadar ve bana kalrsa aynı şeyi tekrar başarmışlar. Bu yüzden eğer oynanış dinamikleriyle ilgili bir sıkıntı oluşmazsa hayal kırıklığı yaşıyacağımı yada yaşayacağımızı düşünmüyorum. Saygılarımla.

Quadhros

23.4.2012 20:23:57

0
Yaratabilir şöyle yaratabilir malum oyun 12 yıldır geliştiriliyor, haliyle oyuncular oyunda en ufak bir hata görmek istemiyor.. En ufak bir Bug bile oyuncuları etkileyebiliyor.. Yoksa oyunun kalitesinden kimsenin en ufak bir şüphesi yok..

saameet06

23.4.2012 19:56:57

0
wallaha ben ılk defa dıablo yu o turu oynadım begendım gercekten ama grafıklerdekı o kaplama dusuklgu gercekten var high ayarlarda bıle

MarvelX

23.4.2012 19:55:14

0
kimse oyunun mukemmel isleyen fizik motorundan bahsetmemis, ayrica grafikler yeterli duzeyde..

mexican23

23.4.2012 19:50:50

0
diablo grafik için oynanmaz! grafik bekleyenler sağdan devam etsinler ass. creed yada witcher oynasınlar.

VEZ1R

23.4.2012 19:45:28

-3
sadece grafik değil birçok yönden hayal kırıklığı oldu benim için. oyunu çoluk çocuk herkes oynayabilsin kimseye karışık gelmesin diye yapısı aşırı basitleştirilmiş. bu oyundan bi halt olmaz söyliyim. ilk çıktığında yine fanları över, belki yüksek puanlar alır falan ama 1-2 yıl sonra herkes unutur suratına bile bakmaz kimse. bi lineage eternal' ın videolarına bakıyorum getirdiği yeniliklere grafiklerine falan bi de buna. çocuk oyunu resmen.

Mathers

23.4.2012 19:44:48

+3
Diablo hayal kırıklığı yaşatabilir buda bize ...

BestInTheWorld

23.4.2012 19:39:23

+1
Diablo 3 Hayal Kırıklığı Yaşatabilir Mi? Tövbe :Dumarım böyle bişey olmaz.

Nopasstr

23.4.2012 19:33:23

0
Grafik açısından benide tatmin etmedi. Ama oynadıkça saracağından eminim. 12 yıl bekledik, oynanış için grafik değil.

MakaveLiVII

23.4.2012 19:28:19

-2
daha iyi olabilirdi fakat diablo genede eğlenceli oynanışıyla günümüz grafiklerine karşı cıkabilir ki cıktıgında tek oynucagım oyun olucak

Wayward Son

23.4.2012 19:24:41

-1
Kaplama kalitesinde değilim de oyun atmosferine yakışmayacak derece renkli. Wow da öyle gerçi ama sevemiyorum bu denli renkli tasarımları.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Diablo 3 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
117 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız