Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Crysis 3 Konsolların Sınırlarını Zorlayacak

New York'un yeni bitki örtüsü ilk oyundakine benzer bir atmosfer sunuyor.
 
     CryEngine 3'ten güç alan Crysis 3 için yapımcı Cevat Yerli'den açıklama geldi: "Crysis 3, Xbox 360 ve PlayStation 3'ün sınırlarını Crysis 2'nin de ötesinde zorlayacak fakat PC sürümü açık ara daha iyi olacak."
 
     Bu Tweet, Yerli'ye yöneltilen şu yoruma cevap olarak gönderilmiş: "Umarım konsollar 2005 teknolojisiyle sizi yine engellemez. Daha önce yapmış olduklarınız inanılmazdı ama bu sefer için yeterli olmayacaktır."
 
     Bakalım Crysis 3'ün PC ve konsol sürümleri bizlere ne kalitede görseller sunacak. Oynanışla ilgili merak ettiğimiz konular bir yana; New York'un ormanlarla kaplı olması, firmanın ağaçlardan oluşmuş çevre oluşturmaktaki kalitesini tekrar göstermesini sağlayacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
crysis crysis 3 crytek cryengine cevat yerli electronic arts fps
James Bond 007 Legends'da Kinect Desteği Var Datura'nın Yeni Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Quadhros

23.4.2012 18:49:59

0
Tamamiyle boş laflar, Cevat Hocam ne gerek var böyle söylemlere.. Zaten konsolların sınırlarını zorlamazsan ne anladım ben Crysis 3'ten Cry Engine 3'ten.. Tamam ana platformun haliyle PC ama bir zahmette konsolların sınırlarını tamamen zorla yani bir zahmet.. O değilde yapay zekadan ne haber Cevat Bey? Bence grafikler şöyle böyleden ziyade yapay zekanın ne alemde olduğundan biraz bahsetmelisin..

BlackBeasT

21.4.2012 05:21:02

0
@EmuMaster Tespitlerin yerinde lakin PCnin dahi kişinin kullandığı donanıma göre belli limiti var.Oyun içerinde gölgelendirme ,ışıklandımırma , AA vs... gibi grafik yönünden gpu zorlayan seçenkleri minimum çektiği oluyor.E.kartını yükseltirsin görselliği sınırlayan etkenlerden kurtulursun Günümüz ev konsolarında aynı PCde ki gibi donanım değişikliği olmadığı gibi olsa zati adı oyun konsolu olmaz,sınırların ötesine gidiyoruz demek komik ve saçma bu EAnın ev konsolunda BF3 için yayınladığı HD pack'le konsol oyuncusunu kandırmasından başka 1 şey değil Oyun konsolunda sınırları aşamasın önceden karakter için atıyorum 1000 poligon kullanıyorsan 1001 çıkaramasın sadedece yer değiştirsin çevre detaylarının kalitesini düşürürsün yada belli başlı objelerin kalitesini artırsın yada flitreler ile renk ve köşe yumuşatma uygularak uzak cisimlere buğu eklersin Halbuki aynı board entegre donanım oyun konsoluna O/C çekip gpu+cpu saatleri değiştirme şansı olmadığına göre sınırı aşıyoruz demek saçmalık

devilmaster15

20.4.2012 22:41:49

+2
Adamlar artık sınırları zorlaya zorlaya bitiremediler.Her oyun duyurusunda sınırları zorluyoruz diyorlar :D

ultra_storm

20.4.2012 18:02:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster Ne kadarda çok oyun yapımcısı developer varmış arkadaş forumda hayret. Bakın arkadaşlarım canlarını yediklerim şimdi konsolun sınırını zorlamadan kasıt nedir çok basit bir örnekle açıklayalım hadi.Developer olmaya bile gerek yok organımız olan 2 göz ile bunu keşfetmek çok kolay. Öncelikle crysis 2 cryengine 3 ile yapışmıştı.Yeni bir oyun motoruydu ve crytek'in konsollara o motorla yaptığı ilk oyundu diyebiliriz.Hani dice'da bf3'ü ilk defa pc'de yapınca buglar falan oluştu optimizasyon sorunları oluştuya ona benzer bir şey. Konsol sınırını zorlamaktan kasıta en büyük örnek. 1-Ps3 için Uncharted serisinin gelişimidir. 1-2-3'ün arasındaki grafik farkı. 2-Xbox 360 için gears of war serisinin gelişimidir.Geow 1-2-3'ün arasındaki grafik farkı. Şimdi donanımı belli sınırlı bir makinayla PC'yi bir tutarsanız ya donanım hakkında hiç bir bilgi sahibi değilsiniz ya fanboysunuz yada çocuksunuz bunun başka bir açıklaması yok. Gelelim Cevat amca'nın dediklerine.İşte uncharted ve geow serisinde olan gelişim gibi konsolun (ps3-x360)çalışma yapısına oyun motorlarını optimize edip en iyi şekilde oyununu streamlayıp geliştirmek istiyor.Ha birde bu hakaret ettiğiniz adam konsollar için bile sırf milletim ülkem türkçe oyun oynasın diye oyunu türkçe getiriyor. O yüzden bu tartışmaların sonu yok.Oyun crysis2'den iyi şekilde olacak konsollarda dendiyse olacaktır.Herkes alsın platformunda oynasın.Birbirinize fanboy şu bu vs demeyin. Nasıl korkuyodum ultra_storm damlamıştır diye korktuğum başıma geldi.Kambersiz düğün olurmu hiç?İşin şaşırtıcı tarafı pinky yok Beyler bu lafım ikiniz için gelsin.Eğer illede konsol-pc tartışması yapacaksanız özel mesaj ile uzuuun uzun yazın konuşun.Yada ne biliyim aynı şehirdeyseniz buluşun bi çay bahçesine gidin çekirdek çerez alın çatışın.Her "konsol sınırını zorlayacak" başlığı altında ikinizin yorumu yeter arkadaş anladık senin pc'in diğerinin ps3'ü ötekinin x360'ı iyi.Ne yapalım yani? Mod arkadaşlardanda ricam şu Misafir yorumlarını kapatın arkadaşlar.Her türlü tartışma bu adamların mesajlarından çıkıyor yazık günah şuraya iki yorum okuyalım diye giriyoruz bi bakıyoruz 10 sayfa tartışma.
Yav arkadaş ne sen diyorsun ? Ne zorlamısından bahsediyorsun azda pc'yi zorlasınlar okadar ekran kartı çıktı güçlü boş boş duruyor yazıktır buna para verenlere artık konsolda güçmü kaldı içinde sihirli güçmü var e tamam öyleyse ps 4 çıkmasın 100 yıl daha ps 3ü zorlasınlar mademki zorlamaynan oluyor her şeyin bir sınırı var ne kadar zorlasan bana laf ediyorsun gelip adam saçma sapan yorum yazıyor sinirimi bozuyor bende ona cevap veriyorum sanamı soracam nerde ne yazacağımı ? Her suçu bende buluyorsunuz al bak dün geldi ağır konsol fanboynunun biri pcciler eziktir 40 yılda bir oyun çıkıyor yazık onlara dedi gelde sen sinirlenme gelde sen cevap yazma buna.

clear_

20.4.2012 16:57:19

0
Konsolların sınırı varmı ki? Mario oynasınlar.

Barxxx

20.4.2012 11:14:18

0
Artık yapımcılar fps oyunlarına ara vermeli bence gitsinler tps ye yatırım yapsınlar daha iyi işler çıkıyor.

EmuMaster

20.4.2012 10:40:12

+2
Ne kadarda çok oyun yapımcısı developer varmış arkadaş forumda hayret. Bakın arkadaşlarım canlarını yediklerim şimdi konsolun sınırını zorlamadan kasıt nedir çok basit bir örnekle açıklayalım hadi.Developer olmaya bile gerek yok organımız olan 2 göz ile bunu keşfetmek çok kolay. Öncelikle crysis 2 cryengine 3 ile yapışmıştı.Yeni bir oyun motoruydu ve crytek'in konsollara o motorla yaptığı ilk oyundu diyebiliriz.Hani dice'da bf3'ü ilk defa pc'de yapınca buglar falan oluştu optimizasyon sorunları oluştuya ona benzer bir şey. Konsol sınırını zorlamaktan kasıta en büyük örnek. 1-Ps3 için Uncharted serisinin gelişimidir. 1-2-3'ün arasındaki grafik farkı. 2-Xbox 360 için gears of war serisinin gelişimidir.Geow 1-2-3'ün arasındaki grafik farkı. Şimdi donanımı belli sınırlı bir makinayla PC'yi bir tutarsanız ya donanım hakkında hiç bir bilgi sahibi değilsiniz ya fanboysunuz yada çocuksunuz bunun başka bir açıklaması yok. Gelelim Cevat amca'nın dediklerine.İşte uncharted ve geow serisinde olan gelişim gibi konsolun (ps3-x360)çalışma yapısına oyun motorlarını optimize edip en iyi şekilde oyununu streamlayıp geliştirmek istiyor.Ha birde bu hakaret ettiğiniz adam konsollar için bile sırf milletim ülkem türkçe oyun oynasın diye oyunu türkçe getiriyor. O yüzden bu tartışmaların sonu yok.Oyun crysis2'den iyi şekilde olacak konsollarda dendiyse olacaktır.Herkes alsın platformunda oynasın.Birbirinize fanboy şu bu vs demeyin. Nasıl korkuyodum ultra_storm damlamıştır diye korktuğum başıma geldi.Kambersiz düğün olurmu hiç?İşin şaşırtıcı tarafı pinky yok Beyler bu lafım ikiniz için gelsin.Eğer illede konsol-pc tartışması yapacaksanız özel mesaj ile uzuuun uzun yazın konuşun.Yada ne biliyim aynı şehirdeyseniz buluşun bi çay bahçesine gidin çekirdek çerez alın çatışın.Her "konsol sınırını zorlayacak" başlığı altında ikinizin yorumu yeter arkadaş anladık senin pc'in diğerinin ps3'ü ötekinin x360'ı iyi.Ne yapalım yani? Mod arkadaşlardanda ricam şu Misafir yorumlarını kapatın arkadaşlar.Her türlü tartışma bu adamların mesajlarından çıkıyor yazık günah şuraya iki yorum okuyalım diye giriyoruz bi bakıyoruz 10 sayfa tartışma.

E_Aydin35

20.4.2012 00:36:57

0
Pc tamam elbet bir şekilde çözüm hallolur ama konsollar gerçekden çok zorlanıcak..

SzrcanX

19.4.2012 20:02:12

0
Bekliyordum zaten ormanlık arazı tarzı birşeyler ama new york olmasaydı iyi olurdu gerçi kocaman bi şehirin ormanlı halide bayagı bir zevkli olucak.

BlackBeasT

19.4.2012 19:58:39

0
Cevat Yerli daha önce ki röportaj'da PC ana platform olucak demişdi şimdi anlaşılıyor ki hiçde öyle değilmiş adam takmış illa oyun konsoluna abanıcak (Konsolda sınırları aşıyoruz ) yahu AR-GE aşamasında sınırı çizilen makinenin nesini aşıyorsun ( PC'de açık ara daha iyi olacak ) PC'de sınırları aşıp Konsolda açık kara iyi olsa ydı (Daha önce yapmış olduklarınız inanılmazdı ama bu sefer için yeterli olmayacaktır )

saameet06

19.4.2012 19:41:55

0
yane crysis 2 konsolları aslında hıc zorlamamıs olemı ? zaten ole olması gerekmıoomu oyunların pc surumunun konsol surumlerınden cok cok cok daha ıyı olması gerekmıor mu ? BF3 bence bunu kanıtladı yeterınce

OzgurKlnc

19.4.2012 19:29:03

+3
Oyunu taktığın an patlıyormuş :D

BlackBeasT

19.4.2012 19:15:38

+3
Sabit boarda entegre edilmiş donanımın nesini zorluyacaklar ? o cihazın sınırı ne 1 yukarı ne 1 aşağı iner,sanki DX9 gpu'da DX11 yeniliklerini kullanıcaklar, x360 ve PS3 ne oyun konsolumuş ucu bucağını sınırını aşamadılar gitti..:D

No-One

19.4.2012 18:36:53

-1
Tamam.

Anaconda_Kenan

19.4.2012 18:03:48

0
lg r590 laptop.. yani gt335m inş kaldırırır yüksek istemiyorum orta kaldırsın kafi. düşük olcaksada hiç olmasın daha iyi

encuni

19.4.2012 18:02:48

0
O tweeti ultra atmıştır.

BSC Misafiri

19.4.2012 17:53:55

-6
Crysis 2 neydi ki crysis 3 ne olsun. VGA 2011 den eli boş dõnmüştü, ruhsuz balon bir seri. Yine orman New Yorkta geçmesi de iyi degil, insan farklı mekan yapar. Uncharted 3 gibi oyunlarda levellar bile tekrar etmez, sanat konuşur.

I3uRocKSiyoN

19.4.2012 17:50:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Cryengine 3 ile baştan geliştirilen Crysis remastered x360 versiyonu pc'ye fark attı, Yerli bros bunu kabul etti. Bundan haberi olmayan pc fanboylar var burda.. "pc herzaman daha iyi olabilir buda ****a koyabilir" demiş birisi, sesli güldüm. Başarılı bi optimizasyon yeter raad ol.. Pc fanboyları verin eksimi..
Hep de misafirlerden çıkıyor böyleleri duyun sesimi Sayın Editörlerimiz

huseyincarnege

19.4.2012 17:48:51

0
yılar eveli crysis 3 cıkınca istanbulda gecicek denmişti öle olmucak gibi gene kandırıldık. işalla gtx480 kaldırır :)

BSC Misafiri

19.4.2012 17:47:36

0
Kabul edin pc ler artık şuan ki konsolardan iyi yeni nesil çıkana kdr bu boyle gider

REV0

19.4.2012 17:36:53

0
desene bu sefer 20 fps locked olarak gelir artık...

disorderpunk

19.4.2012 17:33:01

0
Son CE3 SDK ya bakarsanız, Crysis 3 ün pc ye çok güzel özelliklerle geliceğini anlarsınız arkadaşlar. Ayrıca Nvidia TXAA nın ilk olarak CE3 e entegre edileceği yönünde söylentiler de var. Bu sefer o kadar da karamsar olmayın PC için.

ultra_storm

19.4.2012 17:12:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: rodri konsolun zorlancak tarafı mı kalmış. keşke pc lerin sınırlarını zorlasa. millet gtx680 alıyor, 3dmark 11 den bilmem kaç puan almak için.
Aynen konsolun zorlanacak sınırımı kaldı yazıktır ya crytek pc'nin sınırını zorla ilk oyundaki gibi.

rodri

19.4.2012 17:08:40

0
konsolun zorlancak tarafı mı kalmış. keşke pc lerin sınırlarını zorlasa. millet gtx680 alıyor, 3dmark 11 den bilmem kaç puan almak için.

BSC Misafiri

19.4.2012 16:51:17

0
ya abicim crysis 2 gibi yapmayın birde şu oyunu dümdüz git elemanları vur şurdan git elemanları vur eee bu mudur yani oyun yapmak biraz zeka kullansınlar insanlar bırakın da.

BSC Misafiri

19.4.2012 16:51:11

+1
Bıktım artık şu söylemlerden: Sonuna kadar kullandık, sınırlarını zorluyoruz, yarısını kullanıyor. Offff of sanki bizler teknik elemanız, bana ne nasıl yaptığınızdan ben son kullanıcıyım kardeşim ürüne bakarım. İster sınırları zorla ister %50 kullan ben oyunun nasıl olduğuna bakarım. Popülist söylemlerle insanları yönlendirme çabaları bunlar başka birşey değil. Boş boş konuşulacağına keşke herkes daha fazla ve daha fazla çalışsa.

ultra_storm

19.4.2012 16:51:03

+1
quote:

Cryengine 3 ile baştan geliştirilen Crysis remastered x360 versiyonu pc'ye fark attı, Yerli bros bunu kabul etti. Bundan haberi olmayan pc fanboylar var burda.. "pc herzaman daha iyi olabilir buda konsolculara koyabilir" demiş birisi, sesli güldüm. Başarılı bi optimizasyon yeter raad ol.. Pc fanboyları verin eksimi..
Sen ne diyorsun be fanboy saçmalıyorsun resmen crysis 1 pc'de belkide konsoldan 1000000 kat daha iyi sadece 1-2 efekt fazla konsol versiyonunda okadar basmışlar blur efektini berbat doku kalitesizliği belli olmasın diye resmen saçmalıyorsun adamı hasta etmeyin saçma sapan yorumalr yapıp.

BSC Misafiri

19.4.2012 16:50:57

-9
Cryengine 3 ile baştan geliştirilen Crysis remastered x360 versiyonu pc'ye fark attı, Yerli bros bunu kabul etti. Bundan haberi olmayan pc fanboylar var burda.. "pc herzaman daha iyi olabilir buda konsolculara koyabilir" demiş birisi, sesli güldüm. Başarılı bi optimizasyon yeter raad ol.. Pc fanboyları verin eksimi..

BSC Misafiri

19.4.2012 16:50:52

0
Bıktım şu konsolların sınırlarını zorlayacak muhabbetinden daha ne kadar zorlucaksınız??!

xLordRealx

19.4.2012 16:43:48

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Delphi Diesel İlk crysis grafik olarak pc devrimdi ki hala donanımları zorlar crysis 2 bakıyorsunuz konsol portu bir oyun olmuş pc de crysis 3 de aynısı olacak farklı birşey beklemeyin derim şahsen beklemiyorum.
Sanmıyorum, Crytek hatalarından ders çıkaran bir firma. Sonuçta grafikten kıstığı için ikinci oyun pek beğenilmedi. Bu durum satışlara da yansıdı. Grafikleri tekrar en üst düzeye çıkararak daha fazla para kazanmaya neden gözlerini yumsunlar ki?

F355 Challenge

19.4.2012 16:41:35

+3
İkinci oyunu aslen PC'de oynadım ama Xbox 360 versiyonuna da bakma şansım olmuştu. Gayet güzel gözüküyordu, ama ikinci oyun bile konsola acı çektiriyordu resmen, bu farkedilebiliyordu. Üçüncü oyunda ikincideki grafiğin ilerisine ancak optimizasyonla gidilebilir ama ondan da çok umudum yok. Cevat abimiz yapamayacağı şeylerin sözünü veriyor, kendisi yapmak istese donanım izin vermez. Ben olsam konsolları bırakır PC'de yardırırdım, sınırları zorlardım. Crysis zaten PC'de oynanır.

RC3

19.4.2012 16:40:31

0
Bence çok güzel bir oyun olacak ps3 aldığım zaman alacağım 2. oyun bu olabilir

BSC Misafiri

19.4.2012 16:39:36

0
GEOW 3 kadar olsun benim için yeter de artar bile.Kral adamsın Cevat Yerli.

BSC Misafiri

19.4.2012 16:39:33

-4
klişe haberler yine konsolun sınırlarını zorlasa ne olur konsolların artık varlık amaçları değişti grafikte zaten iddialı değiller, pc fanları sürekli olarak bu konuda konsolları ezmeye çalışsalar da yeni bir exc. oyun çıkınca bir süre susacaklar, sonra pc ye ne zaman çıkacak diyecekler, çıkmayacak deyince "grafikte çok iyi bea pc de" diyecekler otomatik beyinler böyle çalışır, ha şimdi bana konsol fanı diyecekler desinler bende her 2 sistemde var e fansın işte diyecekler dedim ya otomatik beyin..

BSC Misafiri

19.4.2012 16:33:18

0
hepsi zorluyor zaten konsolları zorluyorsun tamam da grafiğe abandığın için sistemin gücünü biraz yapay zekaya ve diğer öğelere yatırsanda grafikden biraz kıs oyun mükkemmel olucak koyuyor adam scriptleri bide siper alması için azcık sistemi kullanıo geris grafiğe

BSC Misafiri

19.4.2012 16:33:08

-1
ezikler var burada :)

oyuncu11790

19.4.2012 16:26:19

0
donanımı değişmeyen bir alette daha fazlasını veremezler zaten mecburiyetten çıtayı bilgisayarda yükseltecekler ki buna rağmen konsolda crysis 2 kötü durmuyordu...zaten crysis serisinde grafik hep belli oranda güçlü doyurucu durumda bu oyunda beklentisi grafik yönünde olan yoktur diye düşünüyorum

BSC Misafiri

19.4.2012 16:23:13

+1
PC her zaman daha iyi olabilir buda konsolculara koyabilir...

Celtic Warrior

19.4.2012 16:21:14

+1
Yapma o zaman Cevat Bey, Kimse sizi zorlamıyor konsola yapmanız için ama durun konsoldan para kazanıyorudunuz değil mi ? :)

cllasman

19.4.2012 16:20:06

0
Aral game ön sparişe koyduğu gün spariş vericem =)) Öyle seviyorum bu oyunu

BSC Misafiri

19.4.2012 16:19:15

+3
adamsın dibisin Cevat baba

ultra_storm

19.4.2012 16:17:28

+1
Benim beklentim pc'nin hakkını verilmiş crysis görmek bide ince ayarlar bu iki şey crysis 2'nin eksisiydi anti aliasing ayarı yok oyunda ayarı yükseltince açılıyordu buda tam bir saçmalıktı aynı şekilde dx 11 ve doku yaması oyunun içine enterge edilmesi lazım crysis 2'de ki gibi öyle aylar sonra yama şeklinde çıkmaması lazım.

OrcunFix

19.4.2012 16:14:49

+3
İlk crysis grafik olarak pc devrimdi ki hala donanımları zorlar crysis 2 bakıyorsunuz konsol portu bir oyun olmuş pc de crysis 3 de aynısı olacak farklı birşey beklemeyin derim şahsen beklemiyorum.

CaSsErDoDo

19.4.2012 16:13:53

0
crysis 2 yi dx11 her şey açık bir şekilde pc de oynayınca konsola 10 kat fark attığını çok güzel gördük.konsolu istedikleri kadar zorlasınlar ne xboxdan ne ps3 ten bir şey olmaz.en fazla blur manyağı olarak gelir oyun

alpalp84

19.4.2012 15:59:47

0
Zorlasın zaten, o kadar yıl geçti

ultra_storm

19.4.2012 15:58:57

0
Ne zorlamasından bahsediyorlar zaten crysis 2 ile oldukça zorlandı konsolların gücü crysis 2'de nasılsa konsollarda grafik crysis 3'de de öyle olacaktır bir gelişme beklemeyin derim.

SOLID SNAKE

19.4.2012 15:54:23

0
Zaten CryEngine 3'ün en son gelişmiş halini kullanacaklarını açıkladılar.Yani CryEngine 3.5 gibi. Tasarımların'da ne kadar güzel olduğu dergi taramalarından ve ilk görüntülerden belli.Merakla bekliyorum.

unutcankaya

19.4.2012 15:53:03

+2
Belli zaten biliyordum boyle olacani pc acık ara dahaDA iyi OLABİLİR
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crysis 3
+ TAKİBE
AL
259 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız