Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bungie 4 Oyun Üzerinde Çalışıyor

Bu geliştirici oyun dünyasına tekrar damgasını vurabilir

      Bungie'nin Microsoft ile olan anlaşmasını tamamladıktan sonra Nisan 2010'da Activision ile 10 yıllık anlaşma imzaladığını biliyoruz. Şimdi bu anlaşmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Anlaşılan Bungie'nin planları oldukça büyük.
 
     LA Times tarafından ele geçirilen bir dökümana göre Bungie şu an 4 proje üzerinde çalışıyor. Bu projeler 10 yıllık süreçte karşımıza çıkacaklar. Bunlardan en belirgin olanı ise "Destiny" kod adına sahip olan bir bilimkurgu-fantezi, aksiyon-shooter oyunu. 2013 yılında piyasaya sürülmesi düşünülen bu oyun 4 genişleme paketine sahip olacak ve bunlardan birinin kod adı da "Comet" olacakmış. Bu paket 2014 yılının ilk döneminde yayınlanacakmış ve Destiny "16 yaş ve üstü"ne hitap edecek şekilde (PEGI adlı derecelendirme kuruluşunun böyle bir karar alması bekleniyor) tasarlanıyormuş.
 
     Söylenenlere göre Destiny serisinin ilk oyunu Xbox 360 ve Xbox 720'e özel olarak piyasaya çıkabilir. Dökümanlarda Xbox 720'nin adı geçse de bu konuda henüz net karar verilmiş değil gibi görünüyor. Bu arada ilk Destiny oyununun belki (büyük ihtimalle oyun başarılı olursa) 2014 sonunda Playstation 3 ve Playstation 4 için de piyasaya çıkabileceği de Bungie tarafından göz önüne alınmış.
 
      Bungie'nin ikinci Destiny oyununun ise Xbox 360, Xbox 720, PlayStation 4 ve PC için piyasaya çıkarılması hedefleniyormuş. Anlaşılan Bungie uzun yıllar oyun çıkardığı Xbox kitlesiyle bir çıkış yakalayıp diğer platformlara sıçramak isteyecek.
 
      Dökümanlar Destiny'nin "massive-multiplayer" tarzında olacağını belirtiyor. Yani tıpkı Halo'daki gibi önemli multiplayer modlar bizi bekleyecek, ama bu defa daha gelişmiş bir sistem kullanılacak. Oyunun senaryo moduna baktığımızda ise ana görevlerin yanı sıra isteğimize bağlı görevler de bulunacakmış. Bir bakıma Elder Scrolls'un görev sistemine benzer bir şeyle karşılaşacağımızı söyleyebiliriz.
 
      Peki bu anlaşma Bungie'ye ne kadar kazandıracak? Yine aynı dökümana göre geliştirici oyunun gelirlerinin %20 ila %35'i arasında bir gelire sahip olacak. Bunun yanı sıra 2010 ila 2013 arasında oyunun kalitesi ve bütçesi beklentilerdeki gibi olursa Bungie, Activision'dan her yıl 2.5 milyon dolar alacak. Ayrıca Destiny'nin puanları Gamerankings.com'da (oyun otoritelerinin puan ortalamaları bu sitede toplanıyor) ortalama %90 veya üstü olursa Bungie yine 2.5 milyon dolar alacak.
 
      Destiny'nin maliyeti ise yaklaşık 50 milyon dolar civarında olacakmış. Tabi bu parayı oyunun isim haklarına sahip olan Activision ödüyormuş. Eğer Bungie başarılı olursa hiç kuşkusuz Acitivision'ın kârı çok daha büyük olacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Bungie Destiny Halo Activision
3DS için Castlevania Mirror of Fate mi Geliyor? Epic: "Yeni Nesil Konsollar Yeterince Güçlü Değil"

sniper23

22.5.2012 13:26:31

0
50 milyon $ olsada harcasak Activision yine iyi kazanıyor
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız