Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Blizzard Bile RTS Türünün Nasıl Kurtarılacağını Bilmiyor


    Zamanının popüler oyun türlerinden gerçek zamanlı strateji oyunları şu sıralar yokları oynuyor. Bir dönem Warcraft ve StarCraft gibi oyunlarla türü tanımlayan firmalar arasında gelen Blizzard da konuyla ilgili endişeli.
 
     BlizzCon'daki bir röportajda konuşan StarCraft II: Legacy of the Void'in baş yapımcısı Tim Morten, RTS türünün yeniden nasıl canlanacağı konusunda kendilerinin de net bir fikrinin olmadığını söyledi. Ancak yine de League of Legends ve Dota gibi MOBA oyunlarının popülerliğinin türe katkı yapacağını belirten Morten, RTS oyunlarında öğrenme aşamasının en zahmetli nokta olduğunu, Blizzard'ın da bu konuda bazı çalışmalarının bulunduğunu belirtti.
 
    Tim Morten, "Fakat tabii ki tek sorun bu değil. Daha yapmamız gereken çok şey var. RTS oyunlarıyla ilgili bu problemi çözmek istiyoruz. O sihirli değneğin elimizde olmasını biz de isterdik." açıklamalarını yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
StarCraft II StarCraft Blizzard Legacy of the Void RTS
Diablo 3'ün Konsol Sürümlerine Sezon Sistemi ve Cross-Platform Oynanışı Gelmeyecek One Piece Super Grand Battle X için Yeni Bir Oynanış Videosu Paylaşıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

11.11.2014 08:02:04

0
En son Sins of a Solar Empire sıfırdan öğrenip oynamıştım. Cidden sıkıcı. Bence yenilik yerine var olan türlerin özelliklerini oyunlarına yavaştan eklemeliler. Supreme Commanader ın harita yapısını yada c&c serisinin birim rütbe sistemini.

Sozinn

10.11.2014 23:31:44

0
bir rts hayranı olarak türe dahil olan en sevdiğim oyun red alert serisi olmuştur, ondan sonrasında benim için warcraft serisi gelir ki burda konusan abimiz bi warcraft 4 çıkartsa o zaman görür satışları

astralll

10.11.2014 22:14:49

0
İnsanların yaşları büyüdügünden yeni neslinde rts den çok basit oyunlarla büyümesinden kaynaklanıyor bunlar... Dolayısıyla talep hep konsolvari oyunlarda... Gerçek rts ler ise hiçbir zaman ölmiyecektir(bkz.age of 2,vs...) Sadece oyuncu sayısında azalma olucaktır...

freshmind

10.11.2014 20:09:56

+1
Siz şuna "türü seven sayısı az", "pastanın asıl kısımlarından pay alamayız" , "çıkacağı platformlar kısıtlı olur"desenize ... Age of Empires ,Ao Mythology, Myth(Bungienin en iyi oyunuydu bana göre) , ilk Company of Heroes, Generals, BFME , World in Conflict, Rise of Nations, Empire Earth, Wc3, Stronghold Crusader, neler yaptı da bu kadar başarılı oldular sanki... 1-2 milyon satıp kenarda köşede kalacak kitlesi sınırlı bir oyun yapmak istemiyoruz falan demek istemişler galiba ... Zira 10 yıl sonra çıkardıkları devam oyunlarında dahi yeni üniteler eklemek dışında yaptıkları bir şey yok.

Aeschyli

10.11.2014 18:52:22

+1
Arkadaş yenilik getirildide biz oynamadık sanki. Bırak yeniliği her yeni çıkan oyun dahada batırdı ortalığı. Öğrenilmesi zor diyerek geçiştirilemez bu. EE1,Rise of Nations,BFME Serisi, Stronghold'un 2d hali , Warcraft 3 -- Bunlar taa ne zaman çıkan oyunlar süper oyunlar hala oynanır fakat halefleri ne yaptıda rts canlanmadı. Piyasada doğru düzgün rts yokki oynayak. Starcraft 2 var ama uzay atmosferi ilgimi çekmediğinden bi saramadı. Hala arasıra ron girer oynarım.

Guest-F97E00D06

10.11.2014 18:16:05

0
bi warcraft çıkar da öyle konuş

BSC Misafiri

10.11.2014 17:52:57

+2
Piyasada çok fazla rts kalmadı, Age of Empires bitti, Warcraft bitti, C&C bitti, Empire Earth bitti, daha bir yığın rts serisi öldü. Oyunu olmayan bir türün haliyle oyuncusu da olmuyor. İyiki Starcraft var.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
StarCraft II: Legacy of the Void
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız