Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

ArcRunner PS5 Konsoluna Geliyor

 
 
Uzak bir gelecekte geçen ve bilim kurgu temasıyla sunulan bu yapımda, sürekli olarak silahlarımızı ateşleyerek düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Aksiyon tarzı bir oyun olan bu yapımda uzay istasyonu içerisinde yer alıyor ve istediğimiz şekilde yapay zekaları ortadan kaldırmaya hazırlanıyoruz. Her bölgenin içerisinde farklı ve geliştirilmiş düşmanlarla ve titan sınıflarıyla karşılaşıyoruz. Kötü bir yapıya sahip yapay zeka sistemlerinin yer aldığı bu yapımda yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösteriyor. Üzerimize gelen düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
Aynı zamanda oyunda yer aldığımız süre boyunca kendimize ait 3 farklı beden seçebiliyor ve oyun tarzımızı burada kendimize göre özelleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yapacağımız ve vereceğimiz seçimlerle beraber dilediğimiz gibi kendi oyun tarzımızı oyuna adapte etmeye çalışıyor, kendi stratejimizi ve planımızı oyuna dahil ediyor ve daha fazla düşmanla beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise çeşitli görevleri tamamlamak için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve her bölge içerisinde farklı düşmanlarla karşılaşabiliyoruz. Bizi avlamaya ve engellemeye çalışan zorlu düşmanlar olduğunu söyleyebiliriz ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Bölgeleri muhafaza etmek, istasyon içerisinde ilerlemek ve kendi becerilerimizi geliştirmek burada diğer amaçlarımız arasında yer alıyor. Aynı zamanda oyun tarzımıza bağlı olarak asker, ninja veya hacker olarak oyunda ilerlemeye çalışıyor ve bu sınıflarla beraber de oyunda en iyi şekilde yer alabiliyoruz. Elbette bu sınıfların her birinin kendine özgü becerileri ve yetenek sınıfı bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber istediğimiz gibi hızlı ve ölümcül bir şekilde ilerleyebilir, gizli odaklı bir yapıyla beraber düşmanları ortadan kaldırabilir veya hacker olmayı seçerseniz yeniden programlamalar yaparak düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz. Hangi sınıfa ait olursak olalım, ona göre kendi gerekliliklerimizi yerine getirmeye çalışıyor ve çeşitli saldırılar üzerinde ustalaşmaya başlıyoruz.
 
 
 
Elbette bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu deneyimle beraber güzel bir aksiyon sistemine dahil olabiliyor ve bölgeleri temizleyerek elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bölge içerisinde farklı düşmanlarla karşılaşabiliyor, düşmanların nasıl saldırdığını burada öğrenmeye çalışıyor ve etrafın olabildiğince renkli ve neon tarzıyla beraber kaplı olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda güzel bir bilim kurgu temasının olduğunu aktarabilir ve aynı zamanda kendi sistemimizi burada ortama dahil edebiliyor ve bizi engellemeye çalışan birçok düşmanın burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Tüm bu protokolleri aşmak ve aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırmak bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bu seçimlerimizi elbette istediğimiz silah ve sınıf ile beraber değerlendirebiliyor ve aynı zamanda bizi engellemeye çalışan düşmanları ortadan kaldırarak elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
Bunun dışında oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve her bölge içerisinde yapabileceklerimiz değişkenlik gösterebiliyor. Farklı bölgeler içerisinde yer aldığım süre boyunca etrafı keşfedebiliyor, etraftan bize saldıran düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyor ve düşmanları ortadan kaldırarak buraları güven altına almaya başlıyoruz. Oyunda istasyonda ilerlemek, bölge muhafızlarını yenmek ve elde ettiğimiz becerileri geliştirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunun içerisinde aynı zamanda her karakterin ve sınıfın kendine özgü avantajları ve bonusları bulunuyor. Bunun dışında kullanabileceğiniz silahlar ve yetenekler de elbette karaktere göre değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığı süre boyunca istediğiniz şekilde karakteri sınıfları arasında geçiş yapabilir ve bu sınıflara istediğiniz şekilde yönetebilirsiniz. Hangi sınıf içerisinde yer almak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapabilir ve o yetenekler üzerinde ustalaşabilirseniz.
 
 

Elbette bu oyun bazında konuşacak olursak, etrafın olabildiğince aydınlık ve sanat stilinin bir hayli dikkat çekici olduğundan bahsedebiliriz. Bununla beraber etraftan silahlar toplayabiliyor, yeni silahlar bulmak için gözümüzü dört açmamız gerekiyor. Çünkü etraftan toplayabileceğimiz ve kullanabileceğimiz çeşitli malzemelerin ve kaynakların olduğunu aktarabiliyoruz. Bu kaynaklarla beraber hem yeteneklerimizi geliştirebilir hem de silahlarımızı daha da güçlü konuma getirebiliyoruz. Elimizdeki silahlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabilir veya ele başlarını burada yok edebiliyoruz. Böylece kasaları, kutuları ve daha fazlasını açabilir ve elimize daha fazla kaynağın geldiğini deneyimleyebiliyoruz.

Çeşitli görevleri yapabileceğimiz ve taktiksel avantajlarla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz bu yapımda elimize farklı silahlar alabilir ve birden fazla silahla beraber ilerlemeye başlayabiliyoruz. Silahlar arasında seçim yapabilir ve bazı silahları da birden fazla kez kullanabiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda farklı silah araçları bulunuyor ve bu silah eklentileri ile beraber elbette kendinizi daha da yüksek konuma getirebilir ve güçlü bir duruma geçiş yapabiliyorsunuz. Kalıcı yükseltmelerle ve geliştirmelerle beraber yer alabileceğiniz bu yapımda kendi oyun tarzınızı mükemmelleştirmeye çalışıyor ve oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa düşmanların burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Elbette o yönde ilerlerken güçlü düşmanlarla beraber karşılaşabilir ve onlara bir arena bölgesi içerisinde ortadan kaldırmak oldukça zorlu bir deneyim bünyesinde barındırıyor. Yapay zekaları ortadan kaldırabileceğimiz ve bunları yenmek için farklı silahlar elde edebileceğimiz bu yapımda karakterimizi güçlü geliştirmelerle beraber donatmak için farklı programlardan ve araçlardan yararlanabilir ve böylece silah hasarımızı ve etkimizi daha da yüksek konuma getirebiliyoruz. Ayrıca oyunda yeteneklerimizi ve ekstra silahlar ekleyebileceğimiz bir sistem bulunuyor.
 
 
 
Bu sistemlerle beraber de dört güçlendirme arasında seçim yapabiliyor ve her güçlendirme ile beraber farklı seçenekler arasında git gel yapabiliyoruz. Bu seçeneklerin hangisi size uyuyorsa ona göre kendi deneyiminizi özelleştirebilirsiniz ve böylece oyundaki yerinize alabilirsiniz.
 
Oyunda, 5 defaya kadar yükseltilebilen karakter sınıfları bulunuyor. Bu yükseltmelerle birlikte her bir gücü tek tek hissedebiliyorsunuz. Nitekim üç boyutlu grafikler ve ilgi çekici ortamlarla beraber yer alabildiğimiz bu yapım, distopik bir şehir içerisinde bulunuyor. Burada bulunduğumuz süre boyunca metropolü keşfetmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda rastgele oluşturulmuş 7 farklı bölüm bulunuyor ve her bölüm içerisinde yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor. Bunun dışında 4 ayrı oyun bölgesinde savaşabiliyor ve diğer taraftan rastgele oluşturulmuş bölümler, yani seviyeler içerisinde de hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Farklı oyun modlarının yer aldığı bu yapımda, isterseniz tek oyunculu, isterseniz de eşli bir şekilde arkadaşınızla beraber oynayabilir ve böylece bir ekip kurarak düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz.
 
 
 
Farklı oyun modları ile beraber mücadelenizi daha da geliştirebilir ve arkadaşlarınıza yardım edebilirsiniz. Bir veya iki arkadaşınızla beraber bu oyundaki yerinizi alabilirsiniz. 3 oyuncuya kadar çevrimiçi desteğin bulunduğu bu yapımda, kötü yapay zekayı hep birlikte yenmeye çalışıyor ve böylece oyunda güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyorsunuz. Gelecek temasından hoşlanıyorsanız ve bu tarz oyunlarda yer almayı seviyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda oyun şu anda PC için mevcut, ancak PlayStation 5 konsoluna da gelmeye hazırlanıyor diyebiliriz. Oyun 18 Nisan tarihinde PlayStation 5 konsolundaki yerini alacak. 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Macera Oyunu Bunny Garden, Switch ve PC için Çıkıyor Korsan Temalı Hayatta Kalma Deneyimi: Age of Water

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız