Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony'nin yeni patentine göre kontrolcü ısı veya soğukluk yayabilecek

 
 
Teknoloji firması Sony, oyun sırasında sıcaklığı değişebilen bir kontrolcü için yeni bir patent başvurusunda bulundu. İlk olarak Exputer tarafından tespit edildiği üzere bu kontrolcü sert plastik yerine kısmen daha yumuşak bir malzemeden yapılacak.
 
Yeni kontrolcü elleri ısıtabilir veya soğutabilir
 
 
 
Sony'nin belirttiğine göre bu kontrolcünün bir kısmını sert plastik yerine elastik - yumuşak malzemeden yapmak dokunsal deneyimi daha da zenginleştirebilir. Bununla beraber aynı zamanda sıcaklık düzeyi de değişerek oyuncunun eline çeşitli miktarlarda daha iyi ısı veya soğuk hava yayabilir. Bu ısı yayılımı kontrolcü içerisine dahil edilecek elektriksel bir devre aracılığıyla gerçekleştirilebilir.
 
Teorik olarak bu kontrolcü ile oyuncular bir oyunda yanardağa veya karlı alana girerse girdiği ortama göre ısı artacak veya düşecek. Bu da ellerin ısınıp soğumasına sebep olabilecek.
 
Elbette patentin alınmış olması ve bu fikrin ortada oluşu bu kontrolcünün kesinlikle piyasaya sürüleceği anlamına gelmiyor. Ancak ortada bu tarz bir fikrin olduğunu söylemekte fayda var. 
 
Patent içeriği
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun geliştirme stüdyo firma sony
Blizzard'ın yeni hayatta kalma oyunu Odyssey hakkında neler biliyoruz? Escape from Tarkov'un arena haritaları yeni güncellemeyle beraber ortaya çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

11.4.2023 18:31:09

0
Kol bence daha fazla özellik almamalı, Adam gibi bir batarya katılıp yoluna devam etsin Sony. Çok isterse uçuk kaçık kollar yapmak onları özel versiyon olarak satsın.

BSC Misafiri

10.4.2023 13:20:41

0
Kolun içine ne kadar mekanizma ekleseler o kadar çabuk bozuluyor örneği bir çok yerde mevcut yani gerek yok vr oynayanlar için yapsınlar onu

Boldrex

10.4.2023 10:25:25

0
Batarya teknolojisi hariç herşey gelişiyor gamepadlerde

BSC Misafiri

10.4.2023 09:27:20

0
Acı falanda versin elektrik yardımıyla...

BSC Misafiri

10.4.2023 09:27:17

0
Sony boş yapma oyun yap

Dhalsim

9.4.2023 22:31:50

0
Koku salımını tutkuyla bekliyorum.

BSC Misafiri

9.4.2023 20:09:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Dualsense'de fark ettiğim bi sorun var, Elimdeki 3 koldada denedim hepsinde aynı şeyi yaşadım..Fortnite oynarken fark ettim bunu, daha önce PS4 kolunda yoktu bu. Oyunda tabanca kullanırken hani tetiğe arka arkaya basarız yaa hızlıca sıkmak için, İşte R2 tuşuna arka arkaya çok hızlı basınca sanki kitleniyor gibi sıkmıyor silah bazen.. R2 Tuşu sanki her basışı algılamıyor çok hızlı basıp çekerken, Bir boşluk oluşuyor gibi o hızda.. Düşmanlar tak tak tak diye sıkarken ben yavaş sıkmak zorunda kalıp ölüyorum bu yüzden.. Belkide Fortnite'ın kola göre ayarlayamamasıdır ölü alan kısmını.. Ayrıca Tetik tuşlarını Sony çok hassas yapmış, Ufaktan dokunsak algılıyor..
Onu bende yaşadım arka arkaya basmaya gelmiyor. Her oyunda geçerli değil ama.

BSC Misafiri

9.4.2023 18:44:28

0
Dualsense'de fark ettiğim bi sorun var, Elimdeki 3 koldada denedim hepsinde aynı şeyi yaşadım..Fortnite oynarken fark ettim bunu, daha önce PS4 kolunda yoktu bu. Oyunda tabanca kullanırken hani tetiğe arka arkaya basarız yaa hızlıca sıkmak için, İşte R2 tuşuna arka arkaya çok hızlı basınca sanki kitleniyor gibi sıkmıyor silah bazen.. R2 Tuşu sanki her basışı algılamıyor çok hızlı basıp çekerken, Bir boşluk oluşuyor gibi o hızda.. Düşmanlar tak tak tak diye sıkarken ben yavaş sıkmak zorunda kalıp ölüyorum bu yüzden.. Belkide Fortnite'ın kola göre ayarlayamamasıdır ölü alan kısmını.. Ayrıca Tetik tuşlarını Sony çok hassas yapmış, Ufaktan dokunsak algılıyor..

BSC Misafiri

9.4.2023 18:09:36

0
artık elim ısınıyor bahanesi rafa kalkacak :D

BSC Misafiri

9.4.2023 18:04:48

0
Abi Kolun şarjı hızlı bitiyor yaa, İyi ki 2 kollu şarj üniteli Bundle almışım bitince hemen diğerine geçiyorum.. Koldaki tetik özelliği kapalı oynuyorum online oyunlarda ona rağmen çok dayanıklı olduğunu düşünmüyorum. PS5 alacaklara yedek kol almalarını öneririm.

gamerasi

9.4.2023 17:50:47

0
Her patent nihai ürüne dönüşmez. İleride enerji verimliliği yüksek bataryalar piyasada yer aldığında, değerlendirilebilir.

BSC Misafiri

9.4.2023 17:42:34

0
Isıtma tamamda soğutma nasıl olacak, Fan'mı koyacaklar içine..

yas197

9.4.2023 17:00:58

0
Kalsın. Oyun oynarken yeterince elim terliyor zaten. Onu yapacağınıza pil ömrünü uzataydınız.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sony
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız