Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony'den Canlı Servis Oyunlarına Büyük Yatırım: 2.1 Milyar Dolar

 
Nikkei tarafından yayınlanan bir raporda Sony'nin canlı servis oyunlarına büyük bir yatırım yaptığı belirtildi. Yaklaşık 2,13 milyar dolar değerindeki bu mali yatırımla beraber Sony, canlı servis oyunlarına yönelmeye hazırlanıyor. 2024 mali yılı sona ermeden önce yapılan bu yatırım Sony'nin tüm Ar-Ge harcamalarının yüzde 40'ını oluşturuyor.
 
Sony önümüzdeki süreçte canlı servis oyunlarını geliştirmeye odaklanacak
 
 
Daha çok tek oyunculu ve hikaye odaklı yapımlarla beraber karşımıza çıkan Sony önümüzdeki süreçte canlı servis oyunlarını keşfetmeye ve bu oyunları da oyunculara sunmak istiyor. Tek oyunculu yapımların devam oyunları olmaksızın satış sayıları zamanla azalıyor ve yeni bir oyun gelmediği sürece genel olarak düşmeye devam ediyor. Sony bu durumları göz önüne alarak sürekli olarak gelir sağlayacak bir modele geçmek istiyor. Bu kapsamda yaptığı 2.1 milyar dolarlık yatırımla beraber bu oyunlar gözlem altına alınıyor.
 
Nikkei tarafından yayınlanan rapora göre Sony, Mart 2026'da sona eren mali yıla özel olarak tüm PlayStation 5 geliştirme harcamalarının yüzde 60'ını canlı servis oyunlarına ayırmayı planlıyor. Sony ayrıca dünyanın dört bir yanındaki stüdyolardan yararlanarak bu hizmetini genişletmek istiyor.
 
Peki siz Sony tarafından canlı servis oyunların gelmesini istiyor musunuz?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming oyun geliştirme stüdyo firma sony
Seçim ve Hikaye Odaklı Stray Gods Bir Hafta Ertelendi Mobil Kule Savunma Oyunu Defense Derby Yakında Geliyor: İşte Detaylar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

21.7.2023 14:22:51

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri 1 milyon kişi aldıkları Ps5'e başka hiçbir oyun almadan sadece Cod oynamışlar hocam. Tabi ki hikayeli oyunlar çok büyük öneme sahip ama piyasanın gerçekleri istatistikler ortada. Hikayeli oyunlar biterse ben de soğurum oyun dünyasından açıkcası ama 150 milyondan fazla Ps4 ve Ps5 satılıp Gow Ragnarok sadece 12 milyon satıyorsa demek ki bunlar oyunları almıyorlar. Sony'nin bu sektöre kaymasının nedeni bu zaten. Sen git ikinci el oyun al, kardeşlik yap sonra da Sony'i suçla. Bunun suçlusu bunlar zaten.
ama burda sony suçlu, kardeşliğe izin verdi, ikinci el satışına izin verdi sonra oyun fiyatları yükseldi ve 150 milyon konsol satışında en iyi oyunları 15 milyonu geçemiyorsa bu sebeblerdendir. daha ucuza oyun satılacaksa eğer, kardeşlik ve ikinci el sistemi engellenmelidir.

Curtius

17.7.2023 11:25:15

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Persona_6 Hadi la ordan, Nintendo ve Sony kitlesi’nin %90 ı hardcore single player kitlesidir, live servis oyunları gamepass katalog doldurma oyunlarıdır. Sağol bizi aydınlattığın için, biz bilmiyorduk para için bu işe girdiklerini. Geçen ki leş Sony sunumu neden beğenilmedi baştan bir izle bakalım.
%90 verisine nasıl eriştiniz sonyboy efendi? Discord sunucunuzda yaptığınız anketten mi? Açık şekilde Sony kendi COD'unu yaratmanın peşinde anlaşmalarının sürdüğü süreyi böyle değerlendirecek kanımca. Yaptıklarını da exclusive yapmayı deneyecek. Tutar mı tutmaz mı bilinmez tabi görecez. Rekabet iyidir. Fanboy olmayın.

arnavut_efe

17.7.2023 08:52:41

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri 1 milyon kişi aldıkları Ps5'e başka hiçbir oyun almadan sadece Cod oynamışlar hocam. Tabi ki hikayeli oyunlar çok büyük öneme sahip ama piyasanın gerçekleri istatistikler ortada. Hikayeli oyunlar biterse ben de soğurum oyun dünyasından açıkcası ama 150 milyondan fazla Ps4 ve Ps5 satılıp Gow Ragnarok sadece 12 milyon satıyorsa demek ki bunlar oyunları almıyorlar. Sony'nin bu sektöre kaymasının nedeni bu zaten. Sen git ikinci el oyun al, kardeşlik yap sonra da Sony'i suçla. Bunun suçlusu bunlar zaten.
sadece o değilki ps oyuncularının yarısından fazlası sektörle alakası olmayan dediğiniz gibi fifa pes için playstation alan kişiler.. Nintendoda da 2. el oyunlar alınıyor satılıyor zibilyon tane kardeşlik yapılıyor ama oyunlarının satış rakkamları ortada ordaki oyuncu ne istediğini biliyor ne aldığının farkında... Ps oyuncusunun yarısındna fazlası bu sektöre cahil insanlar adama xbox oynadınmı hiç diye soruyorum o ne diyo bana.. personanın dediği hardcore single player lafıda çok komik geldi bana :D rekabetçi oyun beceremeyenler sadece single player oynuyor genelde bu tarafın hardcoresi felan yok :D

BSC Misafiri

16.7.2023 16:16:49

+1
1 milyon kişi aldıkları Ps5'e başka hiçbir oyun almadan sadece Cod oynamışlar hocam. Tabi ki hikayeli oyunlar çok büyük öneme sahip ama piyasanın gerçekleri istatistikler ortada. Hikayeli oyunlar biterse ben de soğurum oyun dünyasından açıkcası ama 150 milyondan fazla Ps4 ve Ps5 satılıp Gow Ragnarok sadece 12 milyon satıyorsa demek ki bunlar oyunları almıyorlar. Sony'nin bu sektöre kaymasının nedeni bu zaten. Sen git ikinci el oyun al, kardeşlik yap sonra da Sony'i suçla. Bunun suçlusu bunlar zaten.

BSC Misafiri

16.7.2023 13:29:41

+3
Persona 6 nickli sonypony kölesi olduğu markayı ölümüne savunuyor ama konsol kitlesinin en az %60'ının yılda sadece 3 oyun alan (ki onlar da cod fifa ve nba) oyuncu kitlesi olduğundan bihaber. Gülünç bir kişilik :)

BSC Misafiri

16.7.2023 13:04:25

+2
Aynen kanka %90'ı single player platformda en çok oynanan oyunlar Fifa,Cod, Pes, Fortnite, Minecraft, Destiny, Nba ajsdhasjfhjasdjlsahdashddsjhbfjasdsajhdasjhdjlashfasjhfdlsahljgflajhlsjdhsahdhasgdashgfajhsgfjhaksgfdjasfdjsahdjasghdsaj

BSC Misafiri

15.7.2023 22:18:32

+2
Servis oyunlarını oynayanlar oynadıkları oyunun başlıklarında gezip, etrafındaki arkadaşlarıyla akşamları eğleniyorlar. Buralara gelip sabah akşam yorum yazmıyorlar. Ve bunlar şu an ki oyun piyasasının ana para kaynağını oluşturuyor. Yani ne senin Gow Ragnarok'un umurunda ne de Horizon'ın ne de bilmem hangi özel oyunun. Hatta senin oynayacağın yeni "ÖZEL" oyununun bütçesi belki de tutacak olan bir live service oyunundan gelecek. İnsanlar eğlenmek için oyun oynuyor co-op ya da multi sırf bende var sende yok sonra buraya gelip "la bah xboğda yoğğ bu oyun" kafasıyla oynamıyorlar.

BSC Misafiri

15.7.2023 19:11:01

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Persona_6 Market liderisin , nesiller boyu ezdiğin xbox’ın yolundan gidiyorsun. Senin dna da servis oyunu yok! Sen single player oyunlarla pazarda lidersin. Tokatlanmadan akıllanmayacaksın belli oldu Sony.
anca bu kadar doğru özetlenebilirdi. imza attım yorumuna

Johnny Silverhand

15.7.2023 16:11:14

+4
servis oyunlarını kim seviyor merak ediyorum nerde görsem herkes hakaret ediyor.

Persona_6

15.7.2023 15:26:17

+5
Market liderisin , nesiller boyu ezdiğin xbox’ın yolundan gidiyorsun. Senin dna da servis oyunu yok! Sen single player oyunlarla pazarda lidersin. Tokatlanmadan akıllanmayacaksın belli oldu Sony.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sony
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız