Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Portal 2 Okul Sıralarına Taşınıyor


     Bugün, Games for Change konferansında konuşan Valve yetkilileri, oyunlarını eğitime sundu. Leslie Redd ve Yasser Malaika, Portal 2 için yeni bir duyuru yaptı.
 
     Yapılan açıklamaya göre Valve, kendileriyle iletişime geçen okulların hepsine ücretsiz Portal 2 sunmaya hazır. Belirtilenlere göre Portal 2, sadece puzzle öğesiyle birlikte değil, sunduğu fiziksel ve matematiksel özellikleriyle birlikte de öğrencilere yardımcı olacak. 
 
Derslerde nasıl kullanılacak bilmiyoruz fakat epey ilginç bir fikir olduğunu söylemek gerek. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Portal 2 Valve FPS Adventure PS3 PC Xbox 360 Mac
İşte E3 Fuarının 'En İyi' Oyun Adayları Orcs Must Die! 2'nin Çıkış Tarihi Kesinleşti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.7.2012 11:02:09

0
Oyun gerçek oluyor yakında Aperture Science okullarıda açılır :D

VitalyScherbo

24.6.2012 11:07:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: Prequel Kime göre neye göre? İlk oyun zorlayıp eğlendiren bir oyun şeklinde çıkış yapmış olabilir ama ilk oyunda gerçekten "umursadığınız" bu muydu yoksa her ne kadar alakasız bir "tip" de olsa Chell'e ne olacağı ve oradan çıkıp çıkamayacağı mıydı? Çünkü oyunun "kendine bağlayan" yanı buydu. Kapalı kalmak ve özgür kalma mücadelesi. Bilinmedik, gelişmiş, gizemli bir tesisteki bu mücadele. Ama ikinci oyunda bunun üstüne birşey koyamadı. Portal tamamen hikayesiz bir oyun olsaydı şu an olduğunun çeyreği başarıyı elde edemezdi. Portal'ın başarısında parmağı olan şeyler hep hikaye öğeleri. Oynanıştaki farklılık da önemli ama onlar kuru kuruya hiçbir anlam ifade etmiyor. "Neden tüm oyunlarda bir hikaye arka planı arıyorsun anlayamadım." sorusuna ben de "Nasıl bir oyunda hikaye aramayabiliyorsunuz" sorusuyla cevap verebilirim. Valve, Valve olmasını Half Life'a borçlu ve bunun bilincinde olan ve Half Life'ı oynamış her kişi Valve'dan hikaye içeren farklı projeler bekler. Tekrar ediyorum, tek bir oyun yapsınlar diye bir isteğim yok, ama nasıl birçok firma birçok farklı hikayeyle oyun yapabiliyorsa Valve da yapabilir. Multiplayer oyun yapmanın çok da zor olduğunu düşünmüyorum. Güzel bir konsept yakalayıp mekanikleri iyi dengelerseniz biter. Takdir edilecek birşey görmüyorum. Bu oyunlara nasıl ruhu var diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Bu bir günlük gündelik hayatınızın izlediğiniz çok bir filmden iyi olduğunu iddia etmek gibi birşey. Hikaye demek en başından en sonuna kadar herşeyi planlanmış saat gibi işleyen bir serüven demektir. Nasıl pek çok hardcore oyuncu casual oyunlara zaman kaybı diyorsa bence multiplayer oyunlar da aynı oranda zaman kaybı. Ama ben tamamen multiplayer oyun yapmayı kessinler de demiyorum ki. Veya yapacakları oyunlar multiplayer modları da içerebilir. Ama Valve tam 8 yıldır Half Life'ın üstüne yatmış bir firma olarak devam ediyor. Multiplayer oyunlarına paralel 2-3 yılda bir falan yapacakları hikayeye sahip oyunlar da yeterli. Ama bunu da yapmıyorlar. Half Life gibi oyun sıfatını bile aşmış, efsane ötesi bir yapımın geliştiricisi gerçekten bunlarla mı anılmalı? Firma kendini değil oyuncularını düşünüyor olsaydı bu derece kendini bugünkü haline getiren elementlere sırtını dönmezdi. Ve Half Life hayranıysanız bunlar ağır gelebilir ama mecbur bıraktınız: "Valve'dan TF, L4D hatta Portal gibi yapımlar bekliyorsanız kendinize hiç Half Life hayranıyım demeyin."
Neyse kardeş, bunun sonu bir yere varmayacak anlaşılan çünkü senin Valve'dan beklentilerin ayrı benim beklentilerim ayrı. Konuyu daha fazla uzatıp spam yapmaya gerek yok.

S.P.E.C.I.A.L.

23.6.2012 18:41:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: VitalyScherbo Portal serisinin amacı zaten birtakım test chamber'ları ile oyuncuyu düşünmeye zorlamak ve bunu yaparken de eğlendirmek değil mi? Neden tüm oyunlarda bir hikaye arka planı arıyorsun anlayamadım. Ayrıca konseptine göre çok da yeterli bir alt metin içeriyor her iki oyun da. TF2'yi bir kez oynayıp bırakmak sana kalmış bir şey. Ben 5 senedir oynuyorum, 2600 saate yakın oynadım bu güne kadar. Bence multiplayer oyunlarda da ruh olabileceğini en bariz şekilde gösteren oyundur TF2. Senin bir kez oynayıp bırakmış olman (Aynısı L4D serisi için de geçerli.) oyunun kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Seni bilmem ama benim Valve'dan beklediğim şeyler bunlar gerçekten. Böyle oyunları oynadıkça Valve'ı daha çok seviyorum. Çünkü Half-Life'tan başka tarz ve konseptteki oyunları da mükemmel bir şekilde yapabildiklerini anlıyorum.
Kime göre neye göre? İlk oyun zorlayıp eğlendiren bir oyun şeklinde çıkış yapmış olabilir ama ilk oyunda gerçekten "umursadığınız" bu muydu yoksa her ne kadar alakasız bir "tip" de olsa Chell'e ne olacağı ve oradan çıkıp çıkamayacağı mıydı? Çünkü oyunun "kendine bağlayan" yanı buydu. Kapalı kalmak ve özgür kalma mücadelesi. Bilinmedik, gelişmiş, gizemli bir tesisteki bu mücadele. Ama ikinci oyunda bunun üstüne birşey koyamadı. Portal tamamen hikayesiz bir oyun olsaydı şu an olduğunun çeyreği başarıyı elde edemezdi. Portal'ın başarısında parmağı olan şeyler hep hikaye öğeleri. Oynanıştaki farklılık da önemli ama onlar kuru kuruya hiçbir anlam ifade etmiyor. "Neden tüm oyunlarda bir hikaye arka planı arıyorsun anlayamadım." sorusuna ben de "Nasıl bir oyunda hikaye aramayabiliyorsunuz" sorusuyla cevap verebilirim. Valve, Valve olmasını Half Life'a borçlu ve bunun bilincinde olan ve Half Life'ı oynamış her kişi Valve'dan hikaye içeren farklı projeler bekler. Tekrar ediyorum, tek bir oyun yapsınlar diye bir isteğim yok, ama nasıl birçok firma birçok farklı hikayeyle oyun yapabiliyorsa Valve da yapabilir. Multiplayer oyun yapmanın çok da zor olduğunu düşünmüyorum. Güzel bir konsept yakalayıp mekanikleri iyi dengelerseniz biter. Takdir edilecek birşey görmüyorum. Bu oyunlara nasıl ruhu var diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Bu bir günlük gündelik hayatınızın izlediğiniz çok bir filmden iyi olduğunu iddia etmek gibi birşey. Hikaye demek en başından en sonuna kadar herşeyi planlanmış saat gibi işleyen bir serüven demektir. Nasıl pek çok hardcore oyuncu casual oyunlara zaman kaybı diyorsa bence multiplayer oyunlar da aynı oranda zaman kaybı. Ama ben tamamen multiplayer oyun yapmayı kessinler de demiyorum ki. Veya yapacakları oyunlar multiplayer modları da içerebilir. Ama Valve tam 8 yıldır Half Life'ın üstüne yatmış bir firma olarak devam ediyor. Multiplayer oyunlarına paralel 2-3 yılda bir falan yapacakları hikayeye sahip oyunlar da yeterli. Ama bunu da yapmıyorlar. Half Life gibi oyun sıfatını bile aşmış, efsane ötesi bir yapımın geliştiricisi gerçekten bunlarla mı anılmalı? Firma kendini değil oyuncularını düşünüyor olsaydı bu derece kendini bugünkü haline getiren elementlere sırtını dönmezdi. Ve Half Life hayranıysanız bunlar ağır gelebilir ama mecbur bıraktınız: "Valve'dan TF, L4D hatta Portal gibi yapımlar bekliyorsanız kendinize hiç Half Life hayranıyım demeyin."

VitalyScherbo

22.6.2012 18:30:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Prequel Evet bence olamaz. Ruh demek hikaye demektir. TF2 ücretsiz olduğu gün indirdim ama hala bilgisayarımda kurulu ikinci defa girmedim. L4D2'yi bilgisayarıma kurmamla silmem bir oldu. İngilizcem var, Portal'da olanları biliyorum. Ama "istenerek" tasarlanması önem arz etmiyor, çünkü sonuç olarak hiçbir amaca hizmet etmiyor ve sevdiğimiz birşeyi aşağılıyor. Cave Johnson'ın karakteri bu şekilde tanıtılacakmış, Aperture Science'ın "ne olduğu" belli olacakmış; bana ne! Bir kişi çıkar mı burada Portal'ı Half Life'tan üstün görme cüretinde bulunabilecek? Ben sanmıyorum çıkacağını. O halde ne hakla Portal'ın hikayesini anlatacağım diye böyle saçmalıyorlar? Diyalogla hikaye de olmuyor zaten! Portal'ı ilk oyunuyla beğenmiş, ikinci oyununda hikaye öğeleri beklemiş biriyim ama gene test chamberlarında geçerek beni hayal kırıklığına uğrattı. Koskoca Half Life evreninde hiçbir şey bulamayıp oyunu test chamberlarında mı yapıyorlar yani? Zorlayıcı chamberlar yapmak mı yaratıcılık oluyor? Zor birşey değil. İlk bakışta zor ama elindeki aletler (portal silahı, portalgeçirmez duvarlar, küpler, lazerler, robotlar, sıvılar vs) belli olduğu için rastgele birşeyler bile yapsan olur. sonra bakarsın hatası falan var mı düzenlersin olur biter. Hikaye yazarlığıyla, karakter geliştiriciliğiyle, mekanlar, dünyalar tasarlamayla yarışamaz bile! Hikaye yazmak birsürü mekanda oyunun geçmesi ve bunların bağlanması kolay şey değil ve bunu işte bunun için yap(a)madılar. Wheatley de ayrı bir denyo... Sana şöyle söyleyeyim. Portal eğlendirici olabilir ama Half Life'ı yapan bir firmadan beklediğin gerçekten bu mu? Sadece eğlence mi? Episodeları hiç sayma bence. Hem çok kısaydılar hem de yarım bıraktılar. Ben tek bir seriye odaklansınlar diye nerede demişim? Birçok farklı oyun yapmalarını benden çok kimse isteyemez. Ama multiplayer şeyler çıkarıp da bunlara oyun demesinler. Hikaye içeren oyun yapsınlar! Dediğim gibi yakın zamanda birşey yapacaklarını hiç sanmıyorum. Yaparlarsa da zaten o geçen koca 8 yıla teselli olarak yetmeyecek bile ve yine yaparlarsa en az bir bu kadar süre uykuya yatacakları için yapacaklar. O yüzden birkaç yılda bir hikaye içeren oyun yapmadıkça cevap falan veremezler.
Portal serisinin amacı zaten birtakım test chamber'ları ile oyuncuyu düşünmeye zorlamak ve bunu yaparken de eğlendirmek değil mi? Neden tüm oyunlarda bir hikaye arka planı arıyorsun anlayamadım. Ayrıca konseptine göre çok da yeterli bir alt metin içeriyor her iki oyun da. TF2'yi bir kez oynayıp bırakmak sana kalmış bir şey. Ben 5 senedir oynuyorum, 2600 saate yakın oynadım bu güne kadar. Bence multiplayer oyunlarda da ruh olabileceğini en bariz şekilde gösteren oyundur TF2. Senin bir kez oynayıp bırakmış olman (Aynısı L4D serisi için de geçerli.) oyunun kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Seni bilmem ama benim Valve'dan beklediğim şeyler bunlar gerçekten. Böyle oyunları oynadıkça Valve'ı daha çok seviyorum. Çünkü Half-Life'tan başka tarz ve konseptteki oyunları da mükemmel bir şekilde yapabildiklerini anlıyorum.

wictoRy

22.6.2012 17:43:45

0
Daha her sınıfta bilgisayar yok, portal 2 nereye geliyo?

S.P.E.C.I.A.L.

22.6.2012 16:03:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: VitalyScherbo

Yani arkadaşım öyle bir yazı yazmışsın ki nereden başlayıp cevap versem bilmiyorum. Gerçekten multiplayer bir oyunda ruh olamaz mı sence? Bence TF2 ile BF3 arasında çok büyük bir ruh farklılığı var. Portal serisinde yaratıcılık yoksa hangi oyunda var, söyler misin bana? Portal ve Portal 2'deki mükemmel altyazıları çözemediysen, Cave Johnson'ın bilinerek ve istenerek çok para sahibi bir denyo olarak tasarlandığını anlayamadıysan, son 8 yıl içerisinde HL2 serisinin belki de en iyi oyununu (Episode 2) çıkardıklarını ve yine aynı süre içerisinde Team Fortress 2 gibi bir fenomeni ve Left 4 Dead gibi yeryüzündeki en eğlenceli co-op oyunlardan birisini çıkardıklarını kavrayamadıysan ne diye böyle bir mesaj yazıyorsun ki? Sana göre Valve hiçbir şey yapmayacak, sadece Half-Life çıkaracak. Oyun endüstrisinin bence en yenilikçi ve yaratıcı firması Valve ve bu özelliklerini tek bir seriye odaklamaları çok saçma. 'Gram bir şey yapmadılar, yapmayacaklar da' sözüne ise gereken cevabı en iyi şekilde Valve verecektir sana.
Evet bence olamaz. Ruh demek hikaye demektir. TF2 ücretsiz olduğu gün indirdim ama hala bilgisayarımda kurulu ikinci defa girmedim. L4D2'yi bilgisayarıma kurmamla silmem bir oldu. İngilizcem var, Portal'da olanları biliyorum. Ama "istenerek" tasarlanması önem arz etmiyor, çünkü sonuç olarak hiçbir amaca hizmet etmiyor ve sevdiğimiz birşeyi aşağılıyor. Cave Johnson'ın karakteri bu şekilde tanıtılacakmış, Aperture Science'ın "ne olduğu" belli olacakmış; bana ne! Bir kişi çıkar mı burada Portal'ı Half Life'tan üstün görme cüretinde bulunabilecek? Ben sanmıyorum çıkacağını. O halde ne hakla Portal'ın hikayesini anlatacağım diye böyle saçmalıyorlar? Diyalogla hikaye de olmuyor zaten! Portal'ı ilk oyunuyla beğenmiş, ikinci oyununda hikaye öğeleri beklemiş biriyim ama gene test chamberlarında geçerek beni hayal kırıklığına uğrattı. Koskoca Half Life evreninde hiçbir şey bulamayıp oyunu test chamberlarında mı yapıyorlar yani? Zorlayıcı chamberlar yapmak mı yaratıcılık oluyor? Zor birşey değil. İlk bakışta zor ama elindeki aletler (portal silahı, portalgeçirmez duvarlar, küpler, lazerler, robotlar, sıvılar vs) belli olduğu için rastgele birşeyler bile yapsan olur. sonra bakarsın hatası falan var mı düzenlersin olur biter. Hikaye yazarlığıyla, karakter geliştiriciliğiyle, mekanlar, dünyalar tasarlamayla yarışamaz bile! Hikaye yazmak birsürü mekanda oyunun geçmesi ve bunların bağlanması kolay şey değil ve bunu işte bunun için yap(a)madılar. Wheatley de ayrı bir denyo... Sana şöyle söyleyeyim. Portal eğlendirici olabilir ama Half Life'ı yapan bir firmadan beklediğin gerçekten bu mu? Sadece eğlence mi? Episodeları hiç sayma bence. Hem çok kısaydılar hem de yarım bıraktılar. Ben tek bir seriye odaklansınlar diye nerede demişim? Birçok farklı oyun yapmalarını benden çok kimse isteyemez. Ama multiplayer şeyler çıkarıp da bunlara oyun demesinler. Hikaye içeren oyun yapsınlar! Dediğim gibi yakın zamanda birşey yapacaklarını hiç sanmıyorum. Yaparlarsa da zaten o geçen koca 8 yıla teselli olarak yetmeyecek bile ve yine yaparlarsa en az bir bu kadar süre uykuya yatacakları için yapacaklar. O yüzden birkaç yılda bir hikaye içeren oyun yapmadıkça cevap falan veremezler.

VitalyScherbo

22.6.2012 11:41:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: Prequel

Half Life dışında hikayeye sahip oyunları yokken ruh var demek biraz garip kaçıyor. Multiplayer oyunlar mı ruh çalışması? Portal'da puzzle üzerine puzzle'a birkaç diyalogla lafta hikaye yapmak mı ruh çalışması? Dürüst olun ve Portal'da hikaye denilebilecek ne olduğunu bir düşünün. Portal'la Cave Johnson gibi denyonun kralı bir karakteri yaratıp Half Life'ın Black Mesa gibi kutsal öğelerine hakaret etmeleri de cabası. Yaratıcılıklarını o kadar kaybetmişler ki sululuk olmadan birşey yapamıyorlar. Portal'da ana karakterin alakasız ötesi bir tip olması bile ciddiyetsizliklerini gösteriyor. Valve'ı ben de Half Life'tan dolayı "ne yaparlarsa yapsınlar sevmeye çalışan" biriyim ama 8 yıldır gram şey yapmadılar. Yapmayacaklar da. Tam da bir firma gibi davranıyorlar. Hayranları onlara en ihtiyaçları olduğu anda sırt dönüyorlar. Ve sadece ONLAR hayranlarına ihtiyaç duyduklarında hayranlarını hatırlıyorlar. Valve artık multiplayer oyunlar dışında oyun yapmıyor ve Steam'den gelen paralarını saymakla uğraşıyor. Yakın zamanda hikayeye sahip adam gibi bir oyun veya Half Life'ın devamını yapsalar bile bu, bu kadar süre boş durdukları gerçeğini değiştirmeyecek ve eğer birşey yaparlarsa -ki çok zor- ondan sonra da en az bir bu kadar süre boş duracaklarını garantiye almak için yapacaklardır.
Yani arkadaşım öyle bir yazı yazmışsın ki nereden başlayıp cevap versem bilmiyorum. Gerçekten multiplayer bir oyunda ruh olamaz mı sence? Bence TF2 ile BF3 arasında çok büyük bir ruh farklılığı var. Portal serisinde yaratıcılık yoksa hangi oyunda var, söyler misin bana? Portal ve Portal 2'deki mükemmel altyazıları çözemediysen, Cave Johnson'ın bilinerek ve istenerek çok para sahibi bir denyo olarak tasarlandığını anlayamadıysan, son 8 yıl içerisinde HL2 serisinin belki de en iyi oyununu (Episode 2) çıkardıklarını ve yine aynı süre içerisinde Team Fortress 2 gibi bir fenomeni ve Left 4 Dead gibi yeryüzündeki en eğlenceli co-op oyunlardan birisini çıkardıklarını kavrayamadıysan ne diye böyle bir mesaj yazıyorsun ki? Sana göre Valve hiçbir şey yapmayacak, sadece Half-Life çıkaracak. Oyun endüstrisinin bence en yenilikçi ve yaratıcı firması Valve ve bu özelliklerini tek bir seriye odaklamaları çok saçma. 'Gram bir şey yapmadılar, yapmayacaklar da' sözüne ise gereken cevabı en iyi şekilde Valve verecektir sana.

S.P.E.C.I.A.L.

22.6.2012 00:25:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: xenferious Valve yine Paragöz olmadığını ve Yaptıkları Eserlerin Halk için yapıldığını kanıtlamış. Önümüzdeki 20 sene içinde valve gerçekten büyük bir efsane olacak. Çünkü adamlar sadece software yapmıyor. Gerçekten tüm çalışmalarında bir ruh var. Tebrik ediyorum Gabe...
Half Life dışında hikayeye sahip oyunları yokken ruh var demek biraz garip kaçıyor. Multiplayer oyunlar mı ruh çalışması? Portal'da puzzle üzerine puzzle'a birkaç diyalogla lafta hikaye yapmak mı ruh çalışması? Dürüst olun ve Portal'da hikaye denilebilecek ne olduğunu bir düşünün. Portal'la Cave Johnson gibi denyonun kralı bir karakteri yaratıp Half Life'ın Black Mesa gibi kutsal öğelerine hakaret etmeleri de cabası. Yaratıcılıklarını o kadar kaybetmişler ki sululuk olmadan birşey yapamıyorlar. Portal'da ana karakterin alakasız ötesi bir tip olması bile ciddiyetsizliklerini gösteriyor. Valve'ı ben de Half Life'tan dolayı "ne yaparlarsa yapsınlar sevmeye çalışan" biriyim ama 8 yıldır gram şey yapmadılar. Yapmayacaklar da. Tam da bir firma gibi davranıyorlar. Hayranları onlara en ihtiyaçları olduğu anda sırt dönüyorlar. Ve sadece ONLAR hayranlarına ihtiyaç duyduklarında hayranlarını hatırlıyorlar. Valve artık multiplayer oyunlar dışında oyun yapmıyor ve Steam'den gelen paralarını saymakla uğraşıyor. Yakın zamanda hikayeye sahip adam gibi bir oyun veya Half Life'ın devamını yapsalar bile bu, bu kadar süre boş durdukları gerçeğini değiştirmeyecek ve eğer birşey yaparlarsa -ki çok zor- ondan sonra da en az bir bu kadar süre boş duracaklarını garantiye almak için yapacaklardır.

lordko51

21.6.2012 13:20:35

0
Daha devlet bize tablet vercek güya portalda anca bi 4 5 senede anca gelir!!!!!

Sacrer

21.6.2012 12:56:05

0
Bizim okulda hala kitap dağıtıyorlar. Tamam kitaba hayır demiyoruz da oyun dağıtsalar fena olmazdı.

VitalyScherbo

21.6.2012 11:26:32

0
"Get started with Portal 2 and the Puzzle Maker and download a copy to try out this summer. By signing up, educators also gain access to the Valve Education forum, where teachers from around the world share insights and advice on effective uses of video game technology in the classroom." Sistem tüm dünyaya açık anlaşılan.

VitalyScherbo

21.6.2012 11:18:42

0
Az önce siteyi biraz inceledim. Click Here to Access Puzzle-Maker linkine tıkladım. Adres bilgilerinde seçebileceğiniz ülkeler arasında Türkiye de var. Bu kısmın hemen altında da programı kullanacak öğrenci sayısı gibi bilgiler isteniyor. Daha fazla ilerlemedim ama sanırım bu sistem ülkemizde de kullanılabilir durumda.

BSC Misafiri

21.6.2012 11:12:10

-3
adamlara oynasınlar diye vermiyorlar.Üniversitelere programlama dersleri için sanıyorum

xenferious

21.6.2012 11:10:28

-1
Valve yine Paragöz olmadığını ve Yaptıkları Eserlerin Halk için yapıldığını kanıtlamış. Önümüzdeki 20 sene içinde valve gerçekten büyük bir efsane olacak. Çünkü adamlar sadece software yapmıyor. Gerçekten tüm çalışmalarında bir ruh var. Tebrik ediyorum Gabe...

BSC Misafiri

21.6.2012 09:54:44

-1
heaa gelir! erdoğan böle şeylere bebeksi der zaten sistem yetmiyoo mal mal işler yapıyo!

Psychotechnic

21.6.2012 08:32:38

0
Ohooo millet okulda Portal 2 oynasın biz de ReVolt oynıyalım.Adil mi bu?

sniper23

21.6.2012 08:30:25

0
Türkiye'ye bu gidişle en az 5-10 yıl sonra gelir.

Celtic Warrior

21.6.2012 04:29:52

+1
Yararlı bir kampanya ve Portal 2 gerçekten harika bir oyun çocuklar için ama bu kampanya sadece Amerika'da geçerlidir.

war3z

21.6.2012 03:14:28

+1
Başarılı bir hamle umarım Türkiye'ye de gelir

Visee

21.6.2012 01:47:40

+5
Türkiye'ye de gelseydi müthiş olurdu. Artık okul çağındaki çocuklar Metin2 den başka bir oyun bilmiyor. Onun yerine puzzle gibi ve zeka gerektiren oyunları oynamaları onlar için daha iyi olabilir.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Portal 2
+ TAKİBE
AL
63 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız