Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Overwatch Karakterine Cinsiyetçi Pozu Nedeniyle Müdahale Edildi

     Overwatch karakterlerinden Tracer'ın kazandığı maçların ardından verdiği poz nedeniyle Battle.net forumlarında tartışma başladı ve yapımcıların cinsiyetçilik ile suçlanması, pozun da kaldırılması ile sonuçlandı.
 
     Şu an için 27 sayfa olmuş konuda şikayetçi olan kullanıcının açıklaması şu şekildeydi: "Her gün yatağından kalktığında Overwatch'un Recall tanıtım videosunu izleyen b var. Tracer'ın kim olduğunu biliyor ve o büyüdükçe bu karakterler ile birlikte büyüyeceğini biliyorum. Overwatch'a yeni karakterler eklemeye devam etmeniz ve içeriğini genişlenmeniz çok güzel fakat bu tip güçlü kadın karakterler yaratırken yaptığınız tüm güzel işleri bir anda yok eden bir Tracer pozu yaratmışsınız." 
 
     Tracer'ın aşağıda göreceğiniz pozunu cinsiyetçi ve gereksiz bulan ebeveyn, konuya yapım ekibinin başı Jeff Kaplan'ın gelmesi ile birlikte istediğine erişti ve Tracer'ın bu kazanma pozu oyundan kaldırıldı. Elbette özellikle uzak doğu MMORPG'lerinde çok daha abartı olan bu durum, Blizzard gibi saygı gören, milyonlara hitap eden ve çoluğa çocuğa karışmasına rağmen oyunlarını saygınlıkla takip eden kullanıcılara sahip bir firma ufak bir pot kırdığında insanlar harekete geçebiliyor. Kadın karakterlerin, oyunların çoğunlukla en ilgi gösterdikleri yaştaki erkeklere hitap etmesi nedeniyle bu tip çekici pozlara sokulması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Overwatch Blizzard FPS Multiplayer
Xbox One Geriye Uyumluluk Listesi Genişlemeye Devam Ediyor Söylenti: "Yeni Call of Duty Uzayda Geçecek"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.3.2016 16:36:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: rambocuk Bizde nasıl beyinleri yıkanmış insanlar varsa onlardada aynılarından var insan olmanın en büyük gerekliliği var olan mantığımızı kullanabilmek sınırlarını çizebilmek günümüzde evrimini tamamlıyamamış ırklar mevcut hala insan yiyen yamyamlar bile var balta girmemiş ormanlarda bize düşen bu tip geri kafalıların hayatımızı etkilemesini sağlamak taytlı bir kız poposunu sana gösteriyorsa buma gülmek tahrik olmak beğenmek insan olmanın en doğal halidir ama ötesi değil işte mnatığımız bizi insan yapan şey bunun sınırlarını çizebilicek yetenektedir demiyorumki herkes çırıl çıplak gezsin çıplak insan güzel görünmezki utanç verici bir his uyandırır aslında en büyük sebebide çıplak güzel görünmediğimizdir utanç verici göründüğümüzdür ama taytlı bir kız çirkin görünmez güzel görünür bunu engellemek mantıksızlık geri kafalılıktır
Çok güzel ve mantıklı konuşmuşsunuz ve tabiki de insanın hayalini yarattığını kısıtlamak geri kafalılıktır. Etrafta nü desen çizimler ve tiyatroda sahnede soyunanlar oluyor ama dikkatinizi çekmek isterim bunlar hep YETİŞKİN BİREYLERE segilenen sanatlardır. Ama bizim burada bahsettiğimiz konu yaş skalası geniş bir insanlığa sunulan oyunlarda 30 yaşında bir insan için gülüp geçilecek bir şey iken öteki taraftan 10 yaşına gelememiş kardeşlerimiz tarafınca da oynanıyor olması.

rambocuk

30.3.2016 14:39:01

+1
Bizde nasıl beyinleri yıkanmış insanlar varsa onlardada aynılarından var insan olmanın en büyük gerekliliği var olan mantığımızı kullanabilmek sınırlarını çizebilmek günümüzde evrimini tamamlıyamamış ırklar mevcut hala insan yiyen yamyamlar bile var balta girmemiş ormanlarda bize düşen bu tip geri kafalıların hayatımızı etkilemesini sağlamak taytlı bir kız poposunu sana gösteriyorsa buma gülmek tahrik olmak beğenmek insan olmanın en doğal halidir ama ötesi değil işte mnatığımız bizi insan yapan şey bunun sınırlarını çizebilicek yetenektedir demiyorumki herkes çırıl çıplak gezsin çıplak insan güzel görünmezki utanç verici bir his uyandırır aslında en büyük sebebide çıplak güzel görünmediğimizdir utanç verici göründüğümüzdür ama taytlı bir kız çirkin görünmez güzel görünür bunu engellemek mantıksızlık geri kafalılıktır

BSC Misafiri

30.3.2016 07:00:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Olay sadece yukarıdaki resimdeki durumdan ibaretse tam bir saçmalık. Sokaklar tayt giyen kadınlarla dolu, dışarı da çıkarmasın o zaman çocuğunu. Acaba oyunun +12 yaş sınırına uyuyor mu oğlu onu da merak ediyorum.
Sorunun can alıcı noktasını KENDİN söylemişsin ama farkına malesef varamamış arkadaşım. Bilincin şekil aldığı ve kolay yönlendirildiği yaşta cinsel içerikli figürlerin yerleşmesi onu ileride sokağa çıktığında "tayt giyen kızlara" bakışını etkilicek. Oyunda seksi kadın figürü gerçekte var olan birşey. Hergün dışarda birileri birini vurup üstünden loot yapmıyor ve bu durumun günlük hayatta pek olağan bir durum olmamasından dolayı shooter tarzı oyunlar tepki toplamıyor. çünkü bilinçaltı ve kişisel gelişimi gelişmekte olan çocuk evinde adam vururken dışarı çıktığında böyle birşey olmadığını farkına varıyor ama dışarda taytlı kızlar var. Çocukta anormallik oluşmuş ki annesi/babası mail atmış. PC sinden siler oyunu biter gider bunu yapmak yerine diğer aile bireylerine de derman olmaya çalışmışlar. Birazcıkta olsa HEPİNİZİ İNCE DÜŞÜNMEYE davet ediyorum. Hani bir cümle var hepinizin çok iyi bildiği "bizim milletimiz işte bu yüzden ..." diye uzuyor gidiyor. İşte o cümleyi kurmayı gerçekten hiç sevmiyorum ama maalesef.

B3lmondo

30.3.2016 06:40:37

0
Çocuğunun milleti öldürmesi ve öldürüldüğünü görmesi sıkıntı değil ama şu poz rahatsız ediyormuş, insanlık kafayı sıyırmış...

Eredin

29.3.2016 23:39:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Olay sadece yukarıdaki resimdeki durumdan ibaretse tam bir saçmalık. Sokaklar tayt giyen kadınlarla dolu, dışarı da çıkarmasın o zaman çocuğunu. Acaba oyunun +12 yaş sınırına uyuyor mu oğlu onu da merak ediyorum.
Dostum başka bir yerde okuduğuma göre mevzu daha çok bu haraketin Tracer'in kişiliğine ters olmasından ötürüymüş

Vinewood

29.3.2016 23:08:56

+2
2 gram kaba et gördüler diye yaptıkları gürültüye bak .

Umit_22

29.3.2016 23:04:36

+4
Elindeki silahlar sorun olmuyor da bu mu sorun oluyor. Bu oyunlar fantasi ürünleridir. Bu sexy poz ne kadar kötü ise elinde tuttuğu silahta aynı derecede kötüdür. Birinden etkileniyorsan diğerinden de etkilenmen kaçınılmazdır. Ya hiç bu oyunu oynama ya da şikayet etme.

Jack Rabbit Slims

29.3.2016 20:46:21

0
Olay sadece yukarıdaki resimdeki durumdan ibaretse tam bir saçmalık. Sokaklar tayt giyen kadınlarla dolu, dışarı da çıkarmasın o zaman çocuğunu. Acaba oyunun +12 yaş sınırına uyuyor mu oğlu onu da merak ediyorum.

deadlight54

29.3.2016 19:47:04

0
Bunu şikayet eden kullanıcı keşke sevinme pozunu değiştirseymiş, daha az zahmetli olurdu. Ayrıca da cinsiyetçilik her oyunda var, o yüzden şikayet etmesi boş ve anlamsız.

Vyn

29.3.2016 19:29:41

0
adam demekki küçükken abazaymış oğlumda öyle olmasın diye başlatmış olabilir :D:D:D

BSC Misafiri

29.3.2016 17:59:59

+1
adam kendi çocuğunu korumak için çocuğun yaptığı davranışları yazıp daha kötü olmasın diye konuşmuş haklıda çocuğu iyiliği için adam bir şeyler yapmaya çalışmış baba olunca anlarsınız demek istemem ama öyle :)

BSC Misafiri

29.3.2016 17:59:56

0
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son Buna kafayı takanlar Miley Cyrus ve Justin Bieber dinliyor.
Kardeş bu ne ki, daha birkaç ay evvel Super Mario Maker'ın reklamında bölümü Wii U tabletinde dokunarak tasarlanabildiğini göstermek amacıyla bir el görünüyordu sırf bunun için Nintendo'yu ırkçılık yapmakla suçlayanlar oldu. Neyse ki el kadın eliydi de feministler zıplamadan yerlerine oturdu. Yine 3DS'te yer alan Bravely Default oyununun kuzey abd uyarlaması sırasında kıyafetlerde sansüre gidildiği gibi abd sürümünde kızılderili bir karakter sınıfından rahatsız olunduğu için kaldırıldı ve hatta oyunun dil çevirisinde Avrupa ve abd sürümleri bile birbirinden farklı sansür yedi. http://www.ign.com/boards/threads/european-bravely-default-has-censored-content-would-you-still-buy-it.453638211/

KanameSama

29.3.2016 17:14:33

0
Yakında tesettürlü mod veya skin isterserse şaşırmam.

onur89tr

29.3.2016 16:55:11

0
Yaşam istesek de, istemesek de, cinsel temasla devam edebiliyor. Bu yüzden bunda gocunacak ne olduğunu ben hala anlayabilmiş değilim. Cinsellikten utanıp sıkılanlar kapalı kapılar ardında neler yapıyor... Üniversitelerde kızlı erkekli aynı odada kalınıyor. Ailesi kızı ziyarete gelirken erkek bir günlüğüne başka yerde kalıyor, sonra tekrar geliyor kızın kaldığı eve. Kafayı takacak şey aramaya kalkarsak bunun sonu yok. Bunun adı açıkça trollüktür. Cinsellik bir ihtiyaçtır. Para gibi, aş gibi, su gibi.

Zarbo257

29.3.2016 16:43:33

0
Saçmalamışlar.Dünyada nereye baksanız heryerde cinsiyetçilik varken bu oyuna kafayı takmak resmen saçmalık.En basitinden çocuklar için hazırlanan Marvel filmlerinin alayı cinsiyetçidir,diziler cinsiyetçidir heleki Amerikan dizileri seks sahnesinden geçilmez adım başı biri sevişiyor dizide.Ben üzüldüm şahsen kaldırmalarına.

KAKÁ

29.3.2016 16:36:43

0
Bu konularda hassaslar Sf5'de de birçok pop görüntüsü kesildi, sansür yedi :)

__lcnyvz__

29.3.2016 16:12:21

0
"Her gün yatağından kalktığında Overwatch'un Recall tanıtım videosunu izleyen b var." ya bsc videolarınızda bizi eleştirin diyorsunuz eleştiriyoruz değişen bişey yok! her haberde bir yazım hatası yakalıyorum. bu arada talha reis cok kilo almışsın kozyatagı hılton'un spor salonunu tavsıye ederım sıze de yakın

manesfirst

29.3.2016 15:31:12

+1
abi çok çok çok saçma ya. hani milletin işi gücü derdi tasası yok sanırım oturup bunlara vakit ayırıyorlar sanırım ya. aşırı saçma abi sanane yani abi pozdan. cinsiyetçiymiş. pff. total biscuit çok güzel bir video hazırlamış bununla ilgili post ile dalga geçen ingilizcesi olanlar baksın. https://www.youtube.com/watch?v=Ydii76-1l5w

Wayward Son

29.3.2016 15:29:27

+6
Buna kafayı takanlar Miley Cyrus ve Justin Bieber dinliyor.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Overwatch
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız