Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

BF4'ün Konsol Sürümünde Ters Giden Bir Şey mi Var?


    Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Gamescom döneminde bir IGN editörü, Battlefield 4'ün PS4 sürümünün PC'ye oranla kötü gözüktüğünü söylemişti. Şimdilerde ise Amerika'da PAX Prime etkinliği düzenleniyor. Etkinlik içerisinde bazı oyunlar da deneme sürümleriyle birlikte sunuldu. Fakat bu oyunlardan Battlefield 4, epey tepki çekti.
 
    Bir NeoGaf kullanıcısı, PAX Prime'da yaşadıklarını foruma anlattı. Belirtilenlere göre DICE, Battlefield 4'ün standında Xbox One logosunu kullanarak oyunun PC sürümünü Xbox One kontrolcüleriyle oynattı. Ancak DICE'ın foyası, oyunun çökmesiyle birlikte ortaya çıktı. Battlefield 4 çökünce oyuncuyu Xbox One'la ilgili bir ekran değil de, Windows 8'in masaüstü ekranı karşılamış. Ayrıca DICE, etkinlik sırasında oyunun Haziran'da düzenlenen E3 demosunu kullanmış.
 
    Yeni nesil konsolların çıkışına epey az bir süre kaldı ve Battlefield 4 gibi önemli bir oyunun konsol sürümünü çok fazla göremiyoruz. Şimdiye kadar DICE, oyunun konsol sürümünü genelde hep kapalı kapılar ardında gösterdi. Sizce oyunun konsol sürümünde ters giden bir şey mi var? 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
DICE EA games battlefield 4 PC PS3 PS4 Xbox one Xbox 360 FPS
Xbox One, Kasım Ayının Sonunda Çıkacak CryEngine 3'lü Enemy Front, 'Yeniden' Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FantasyFiRe

5.9.2013 03:13:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: bura_Ahmet

çekememişler eksilemişler
720p de oyun deneyimi de hakikaten düşman çatlatacak cinsten napalım pc kullanıcıları olarak çekemeyip eksiliyoruz

FantasyFiRe

5.9.2013 03:02:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake

Çoğu mesajında b,r konuya değinilince konuyu başka noktaya taşıyorsun açıkca konuşamıyorsun.İşine gelmeyince konuyu başka yerlere çek oh ne güzel :) Bu arada mantığını çalıştıramayınca hakaret etmek çok cahilce bir yöntem karşında kiide senin gibi olsa kavga etceksiniz.Azıcık terbiyeli ve saygılı ol mantığını kullan açık açık yaz.
ben sana defalarca düzgünce anlattım ama sen anlamamakta diretiyosun. Tekrar 1 kamyon yazı yazsam yine anlamak istemeyeceksin. Özet olarak sana pc de 2k dan daha yüksek çözünürlükte oyun oynamak için 20bin tl harcamana gerek yok diyorum. Oyun pc toplamak dendiğinde aklına uçuk rakamlar geliyor yok öyle birşey. Şu anda en süt seviye amd bir sistemi 3500tl ye çok rahat toplayabilirsin ve eğer monitörün destekliyorsa 2k da 60 fps de oyun da oynayabilirsin bunu demeye çalışıyorum. Oynadığın oyunlarda bf3, metro last light gibi çok sağlam oyunlar olur ama sen bu oyunlarada oldgen diyip işine geldiği gibi kestirip atıyosun hatta cryengine 3 den sonuna kadar yararlanılarak yapılmış crysis 3'e bile oldgen diyorsun ve crytek aynı grafik motoru ile yeni nesilin öncüsü olan oyunlardan birini RYSE'ı yaptı eee daha benden nasıl bir açıklama beklediğini bilmiyorum. Sana kanıtınıda gösterdim haybeye sallamadım. Adamlar 5760*1080 çözünürlükte bf3'ü PowerColor PCS+ HD7970 ekran kartında herşey ultrada oynayarak 28fps ortalama almışlar. Haa o testlerde crysis 3 yoktu olsa yerlerde sürünür diyorsan biraz araştır pc kullananların hangi ayarlarda hangi çözünürlükte kaç fps aldığını görürsün. Yani daha da anlamıyosan kusura bakmada tamamen artniyetlisin...

GT_55

3.9.2013 20:30:47

-2
quote:

Orijinalden alıntı: bura_Ahmet

çekememişler eksilemişler
Zaten oyun haberleri bölümünde daha çok pc fanboyları takıldığı için, konsolu savunanlar haklı da olsa eksileri yiyor.Ne demişler doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar.Aslında şu konsol haberleri, konsol bölümüne yansıtılsa, şu cılız sayıda pc fanboyları bir kamyon dolusu eksi yerdi.Tabi bu lafım sadece ömründe sadece pc görmüş ultra fanboylaradır.Diğer pc'de oynayanlar müstesna.

Krauser ll

3.9.2013 20:11:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear Ondan sonrada IGN yetkilileri PS3 sürümünün kaplamaları bulanık gözüküyor diyince, "yeni nesil çöp" diye bağırmaya başlarsınız :D Adamlar yeni nesil konsolların mimarisi her ne kadar tanıdık olsa da konsola özel bir tasarım olduğundan çözememiş işte. Optimize edemiyorlar, zaten bellikydi 5 GB "konsol ram'i" ile oyun kasıyor diye açıklama yapan adamlar bunlar.

Yeni nesil mi çöp? Yoksa BF4'ten dolayı DICE mi konsol optimizasyonu konusunda çöp? Sorarım şimdi...
çekememişler eksilemişler

Krauser ll

3.9.2013 20:08:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: Alphawolf KONSOLCULAR BOK YESİN !
sen ye. mümkünse cıvığıından.

Alphawolf

2.9.2013 17:51:41

+1
KONSOLCULAR BOK YESİN !

BSC Misafiri

2.9.2013 15:09:36

0
bu haberleri dandik gazete haberlerine benzetiyorum tek derdi biraz olsun reyting siz bir mer... kaz... i değilsiniz beyler o yüzden sizi takib ediyoruz ciddi olduğunuz için biraz editörlerinize çeki düzen verin.

gandhna

2.9.2013 11:24:16

+1
Haberi ve sonrasında yazılmış tüm yorumları hem can sıkıntısından hem de merakımdan sonuna kadar okudum.Eğer ki sonuna kadar gelmeseydim yorumlar ve haberin kendisi de dahil olmak üzere büyük bir hüsran yaşamış olacaktım çünkü bu kadar yorum ve tekrar vurgulamak istiyorum haber de dahil olmak üzere oyun ve donanım konularına hakim olan hiçkimsenin bu siteye girmediğini veya en azından yorumları okuyup bunlara karşı yahut destekleyici bir şeyler yazmanın bile haketmediğini düşündüğü hissine kapılacaktım.Ancak musAKka adlı kullanıcının son iletisi beni bu karamsarlıktan kurtardı.Bu kadar seviyesiz yorum ve atışmadan sonra onun yazdığı iletiyi görünce bu sitede en azından bir kişinin durumu çok iyi kavradığını ve tarafsız bir şekilde anlatabildiğini memuniyetle gördüm. İletin için çok teşekkür ederim kendi adıma ve bununla birlikte site yazarlarının da bu iletiyi tekrar tekrar okuyup neredeyse hergün bu tarz haberler sonrası kendi yorumlarını bile yazmadan çok seviyesiz bir biçimde ortamı böyle bir yarışma havasına sokmaktan vaz geçmelerini umut ediyorum. Cevap olarak yorum yapmanın taraf tutmak gibi algılanabileceğini savunabilirsiniz fakat bilmelisiniz ki yaptığınız yorumun niteliği taraf tutup tutmadığınızı gösterir yorum yapmanız değil.

musAKka

2.9.2013 03:44:01

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Belirtmiş olduğun şeyi savunmuyorum ama BF4 ve konsol olayına bu kadar kesin yargıya varan bir gözle de bakmıyorum. Yani demek istediğim şu, eğer bu yeni nesil konsollar, yeni nesil olmamış olsaydı, yani BF4 atıyorum 3 sene sonra çıkıyor olsaydı ve konsol performansı hakkında böyle haberler geliyor olsaydı, o zaman konsollar hakkaten BF4 gibi bir oyun için yetersizmiş derdim. Şimdi ne alaka diyebilirsiniz, yeni nesil konsollar henüz yeni sistemler. Biliyorum PC mimarisine yakın vs. ama buna rağmen özellikle Xbox için bazı şikayetler ve güncellemeler yapılmaya devam edildi. İlla ki PC'den farklı bir yapıya sahip, illa ki oyun motorlarını ve yazılımcıların kendi yetenekleri bu yeni sistemlere göre geliştirmeleri açısından zaman istiyor konsol olayı. PC'de bu zaman olayı yok işte, yani geçiş süreci olmaz PC'ler de. Kısacası konsollar şimdi geçiş dönemindeler, tam bu sırada BF4 çıkıyor ve yetersiz olduğu haberleri geliyor. Olaya sıcak bakmıyorum ama normal karşılıyorum aynı zamanda. Zira oyunda çıkmadı zaten, mutlaka üzerinde çalışılacak. Çok daha bol bir zaman olsa ve firma yeni konsol mimarisine ayak uyduracak kadar sistemi tanımış olsa, BF4'ün platformlar arası fark yaratacağını düşünmüyorum. Ama aradan seneler geçer, konsollar eskimeye başlar ve bir BF5 ya da BF6 atıyorum çakarlar, ha o zaman gerçek manada pc fark atar. Ama şu an bu tarz problemler ve tartışmalar için biraz fazla erken, sistemler çok yeni, her firma zorlanıyor ve zorlanacak. Ve yine piyasayı sallayan oyunlar konsolların özel oyunları olacak.
Zaten benim bahsettiğim olay çok farklı. Ben asla konsol güçsüz ya da yetersiz vs. gibi bir şey söylemiyorum. Söylemek istediğim tek şey, insanların sanki bir gurur malzemesi gibi oyun satışlarından bahsedip sonra yine aynı insanların sevdikleri platformu sözde korumak için önceden söylediklerini hiçe saymaları, hatta tam zıt bir olguyu öne sürmeleridir. Sonra bu insanlar onları ciddiye almamızı bekliyorlar. Ama iki dakika düşünüp "yahu ben böyle diyorum ama önceki söylediğimle beraber çok saçma oluyor" diye çıkarımda bulunma zahmetine bile girmiyorlar. Tek sıkıntım budur. BF4 olayına gelince; DICE geliştirilen bir oyun motorunu Battlefield 4'e entegre etmiş ve sonuçta adamlara "neden bu motoru kullanıyorsun" diye soramayız. "Bu motoru beğeniyor musun" diye sorarsan cevabım evet olur çünkü her ne kadar insanlar script vs. deseler de oyun alanını çok değiştirebildiğin, etrafı yıkıp dökebildiğin, bununla beraber görsel anlamda gayet tatmin eden bir motordan söz ediyoruz. Oyunun genel performans harcamasına baktığımda ve mevcut konsolların da donanımını göz önünde bulundurduğumda BF4'ün multiplayer'ında 1080p'de Ultra ayarlarda (AA kapalı) 60 FPS çalışabilmesinin aslında tam sınırda olduğunu düşünüyorum çünkü PC'de dahi bu ayarlarda multiplayer oynarken 60 FPS'nin altına düşürmemek için (ortalama değil, minimum FPS'den bahsediyorum) güzel bir sistem gerekir. Zaten multiplatform oyunlarda böyle olması çok normal. Adamların her platform için ayrı motor yazmasını bekleyemezsin. DICE daha iyi bir optimizasyon yapabilir miydi? Evet belki yapabilirdi ama bunu yapmak için harcayacağı emek, koca bir oyun motorunu tekrardan yazmak anlamına da gelebilirdi. Hatta grafiksel anlamda vermesi gereken ödünler olabilirdi. Bu yüzden exclusive oyunlar her daim güzel performans sergilerler. Ama bu konsol oyunlarının teknik anlamda çok detaylı olduklarından değil, yapımcıların eldeki hamuru en iyi şekilde kullanmak zorunda olduklarındandır. Bir de hiç bir zaman kabul etmediğim mantık şudur; "bu platform Killzone: SF'u çalıştırıyorsa BF4'ü de çalıştırır"... Yahu çok farklı 2 oyundan, 2 ayrı oyun motorundan bahsediyoruz. Oyunların yaptıkları, vaad ettikleri şeyler çok farklı. Bir şeyin göze güzel gözükmesi, onun teknik anlamda çok ayrıntılı olduğu anlamına gelmez. Birisi ışıklandırmaya abanır, diğeri fiziğe abanır, öteki doku kaplamalarına abanır... "2 fizik 4 ışıklandırma gücündedir" gibi bir karşılaştırma da yapamayız. Belki bir oyundaki bir ağacın yıkılması performansı %10 baltalıyorken bir başka oyunun yapımcısı "bu performans kaybı için ağacı devirmeye gerek yok" diye düşünebilir. Olay yapımcının tercihinde ve becerisinde bitiyor. Bundan seneler sonra bu cihazlara yine harika oyunlar çıkacak ve yine severek oynayacağız, bu konuda herkes hemfikirdir zaten.

Metal-Gear

2.9.2013 02:04:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Benim anlamadığım ise şudur;

Bunca zaman "Battlefield 3'ün konsol versiyonu, PC'den 3 kat fazla sattı" diye bas bas bağıran arkadaşlar şimdi gelip "Bu adamlar zaten PC'ci, konsola önem vermiyorlar" diyebiliyorlar. Hem sen bir platformdan 3 kat daha fazla gelir elde et, hem de az gelir elde ettiğin platforma ağırlık ver, diğerlerini salla. Hem de "paragöz EA" de işin içindeyken.

Mantık silsilesi...
Belirtmiş olduğun şeyi savunmuyorum ama BF4 ve konsol olayına bu kadar kesin yargıya varan bir gözle de bakmıyorum. Yani demek istediğim şu, eğer bu yeni nesil konsollar, yeni nesil olmamış olsaydı, yani BF4 atıyorum 3 sene sonra çıkıyor olsaydı ve konsol performansı hakkında böyle haberler geliyor olsaydı, o zaman konsollar hakkaten BF4 gibi bir oyun için yetersizmiş derdim. Şimdi ne alaka diyebilirsiniz, yeni nesil konsollar henüz yeni sistemler. Biliyorum PC mimarisine yakın vs. ama buna rağmen özellikle Xbox için bazı şikayetler ve güncellemeler yapılmaya devam edildi. İlla ki PC'den farklı bir yapıya sahip, illa ki oyun motorlarını ve yazılımcıların kendi yetenekleri bu yeni sistemlere göre geliştirmeleri açısından zaman istiyor konsol olayı. PC'de bu zaman olayı yok işte, yani geçiş süreci olmaz PC'ler de. Kısacası konsollar şimdi geçiş dönemindeler, tam bu sırada BF4 çıkıyor ve yetersiz olduğu haberleri geliyor. Olaya sıcak bakmıyorum ama normal karşılıyorum aynı zamanda. Zira oyunda çıkmadı zaten, mutlaka üzerinde çalışılacak. Çok daha bol bir zaman olsa ve firma yeni konsol mimarisine ayak uyduracak kadar sistemi tanımış olsa, BF4'ün platformlar arası fark yaratacağını düşünmüyorum. Ama aradan seneler geçer, konsollar eskimeye başlar ve bir BF5 ya da BF6 atıyorum çakarlar, ha o zaman gerçek manada pc fark atar. Ama şu an bu tarz problemler ve tartışmalar için biraz fazla erken, sistemler çok yeni, her firma zorlanıyor ve zorlanacak. Ve yine piyasayı sallayan oyunlar konsolların özel oyunları olacak.

BSC Misafiri

1.9.2013 22:10:15

-7
neyin kafasını yaşıyorsunuz pc fanboyları ? evet benimde çok iyi bir pc im var ama konsol dan aldığım zevki pc den almıyorum unutmayın ki pc oyun oynatabilen makine konsol oyun oynanan makinedir konsolda donanım tam olarak oyun için kullanılabilirken pc de arkaplan uygulamaları windows vs. uygulamalar içinde güç harcanır yani özellikleri kötü olsada ps4 güzel bir oyun pc sinden kat kat daha iyi oyun oynatabilir. 5 bin tl lik pc diyenler 1400 tl lik konsolu alıp o pahalı pc lerdeki performanstan kat kat daha iyi performans alabileceğini öğrenmeli artık.pc ler için oyun çıkmamalı bile.oyun konsolda oynanır

Nathan__Drake

1.9.2013 22:08:46

0
Bu arada Mesut Çevik'in ta kendisi Pclerin 2K'ya dahi hazır olmadığını söyledi

Nathan__Drake

1.9.2013 22:07:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe
alıntı:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake

Oldgen BF3'ü gösterip 2K oynanır demek çok komik olmuş.Gene oldgen bir oyun olan Crysis 3 yerderde sürünüyor.Sen 3500 liralık pc ile oynarsın diyorsunda donanım haber editörleri 20 bin liralık Pc'de oynayamadı sen onlardan daha mı iyi biliryorsun.Kaldı ki donanım haber de onlara özel anakartlar işlemciler vb. ürünler getirttirildi ama genede 50 FPS olmadı :(


@FantasyFire

Mallık bende beyin taşımayan bi oluşuma laf anlatmaya çalışıyorum
Çoğu mesajında b,r konuya değinilince konuyu başka noktaya taşıyorsun açıkca konuşamıyorsun.İşine gelmeyince konuyu başka yerlere çek oh ne güzel :) Bu arada mantığını çalıştıramayınca hakaret etmek çok cahilce bir yöntem karşında kiide senin gibi olsa kavga etceksiniz.Azıcık terbiyeli ve saygılı ol mantığını kullan açık açık yaz.

2K

1.9.2013 22:05:40

-1
Forza 5 , KZ:Shadow Fall'ı gördükten sonra kimse bana konsolların gücü yetersiz demesin bu tamamen DICE'ın konsollar üzerindeki başarısızlığıdır ya da önemsemiyor da olabilirler sonuçta konsolda BF3 bir sürü kısıtlama ile çıktı ama konsolda yine çok sattı DICE'ın da zaten ana platformu PC bu yüzden de olabilir.

FantasyFiRe

1.9.2013 21:01:41

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake Oldgen BF3'ü gösterip 2K oynanır demek çok komik olmuş.Gene oldgen bir oyun olan Crysis 3 yerderde sürünüyor.Sen 3500 liralık pc ile oynarsın diyorsunda donanım haber editörleri 20 bin liralık Pc'de oynayamadı sen onlardan daha mı iyi biliryorsun.Kaldı ki donanım haber de onlara özel anakartlar işlemciler vb. ürünler getirttirildi ama genede 50 FPS olmadı :( @FantasyFire
Mallık bende beyin taşımayan bi oluşuma laf anlatmaya çalışıyorum

BSC Misafiri

1.9.2013 19:58:10

+2
Nathan__Drake 1.9.2013 13:27:32 konsol BF4 ü kaldıramayacak kadar kötü değil fakat bir oyun pc si kadar performans sergilemesi mümkün değil bunu anlayın artık... ayrıca bir diğer mesajında belirttiğin 20 bin tl lik pc ve 50 fps olayını tamamen yanlış biliyorsun ve bir mantık hatası yapıyorsun. özel olarak işlemciler anakartlar geldi dediğin o sistem oyun için toplanmadı bunu kendileride söylüyorlar zaten bu yüzden iyi performans alınamadı. videoyu dikkatle izlersen ve atılmış yorumları okursan bunu anlarsın arkadaşım.

AutumnRain

1.9.2013 18:20:01

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake Büyük ihtimal yaşın küçük kardeşim çünkü benim orada ne belirttiğimi bile anlamamışsın.He bu arada 3000 lira veremicek kadar fakirim :(.Baban sana yeni bilgisayar almış anlaşılan ama terbiye vermeyi unutmuş


@AutumnRain
Yaşımı bilemeden konuşman hoşuma gitti.Şunu anlamıyorum mesela Toyota araba kullanıyorsun ama sen şimdi mesela benim arabam Mercedes'den güçlü diyor msun ? He bu arada 3000 tl vermen gerektiğini kimse söylemedi :( Keşke bilip konuşsanız.

Nathan__Drake

1.9.2013 13:27:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Benim anlamadığım ise şudur;

Bunca zaman "Battlefield 3'ün konsol versiyonu, PC'den 3 kat fazla sattı" diye bas bas bağıran arkadaşlar şimdi gelip "Bu adamlar zaten PC'ci, konsola önem vermiyorlar" diyebiliyorlar. Hem sen bir platformdan 3 kat daha fazla gelir elde et, hem de az gelir elde ettiğin platforma ağırlık ver, diğerlerini salla. Hem de "paragöz EA" de işin içindeyken.

Mantık silsilesi...
Konsol BF4'ü kaldıramıyacak kadar kötü. Bu mantıklı mı?

musAKka

1.9.2013 13:20:08

+7
Benim anlamadığım ise şudur; Bunca zaman "Battlefield 3'ün konsol versiyonu, PC'den 3 kat fazla sattı" diye bas bas bağıran arkadaşlar şimdi gelip "Bu adamlar zaten PC'ci, konsola önem vermiyorlar" diyebiliyorlar. Hem sen bir platformdan 3 kat daha fazla gelir elde et, hem de az gelir elde ettiğin platforma ağırlık ver, diğerlerini salla. Hem de "paragöz EA" de işin içindeyken. Mantık silsilesi...

Nathan__Drake

1.9.2013 13:12:53

0
Büyük ihtimal yaşın küçük kardeşim çünkü benim orada ne belirttiğimi bile anlamamışsın.He bu arada 3000 lira veremicek kadar fakirim :(.Baban sana yeni bilgisayar almış anlaşılan ama terbiye vermeyi unutmuş @AutumnRain

Nathan__Drake

1.9.2013 13:09:03

0
Oldgen BF3'ü gösterip 2K oynanır demek çok komik olmuş.Gene oldgen bir oyun olan Crysis 3 yerderde sürünüyor.Sen 3500 liralık pc ile oynarsın diyorsunda donanım haber editörleri 20 bin liralık Pc'de oynayamadı sen onlardan daha mı iyi biliryorsun.Kaldı ki donanım haber de onlara özel anakartlar işlemciler vb. ürünler getirttirildi ama genede 50 FPS olmadı :( @FantasyFire

any77

1.9.2013 11:44:13

+4
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner FantasyFire ve onun gibi asiri pc fanatigi kisileri kale almayin.Boyle kisilerin isin teknik ve ticari kismindan uzakdan yakindan haberi yok.Bu konsollara hic bi firmanin cesareti 720p de oyun cikarmaya yetmez.Oteki gelir MGS V leri Halo lari 1080p 60fps de gercek yeni nesil gorsellerle calistirir,sende eldeki 720p ile Satamazsin cikardigin oyun ellinde patlar. Adamin dalga gectici KZSF ve yere goge sigdirmadigi BF4 ultra ayarlarda pc de denemis biri olarak konusuyorum.Dalga gectigi KZSF BF4 u ciddi ciddi cok fena tokatliyor.Oyunlar ciksin bi elinize alin oynayin ne demek istedigimi o zaman anlayacaksiniz.Bu arada BF4 konsollarda da pc ultra ayarlarinda olacagina hic supheniz olmasin.MW2 den MW3 e gecis ne ise grafik olarak bu oyunda da bu hadi belki biraz daha iyi olsun hepsi bu. Ne dedi Levent hoca Tekno Seyir de" Hocam artik sinir bu.Yeni nesiller ne kadar guclu ise pc de de o gorsellerde,yillar gectikten sonra da makyajli halini oynuyacagiz" ve ekledi "Simdi sen Forza 5 i gordugunde agzin acik kaliyo.Bi Halo gordugunde vay be diyosun.Ilk cikan oyunlari hic kale alma.Bi kac yil sonra cikacak oyunlara bak.Ne bileyim Halo 2014 degil de sen onun 2016 sini gor iste o zaman aklin duracak cunku bu adamlar donanimlari zaman gectikce cozuyolar ve cok daha iyi optimize ediyorlar". Iste objektiflik,piyasayi bilmek budur.Suradaki bi kac kisinin atip tutmasi degil.
Kardeşim öncelikle sen de aşırı konsol fanboyluğu yapmayı kes. Burada konu konsolların kötü olması değil, bf4'ün konsollarda neden kötü çalıştığıdır... Bu kadar. Bf4'ün konsol sürümünde bir şeyler ters gitmiş. Ne hemen ortalığı karıştırıyorsunuz yahu. Yaşadığımız yüzyıl'da insanlar barut gibi. En ufak bir kıvılcım yeterli oluyor. Bunun sonuçlarını gerek burada gerek de tüm dünyada görebiliyoruz zaten...

Hoid

1.9.2013 11:20:38

0
Konsol odaklı bir oyun değil ki zaten BF serisi . PC de verdiği gibi bir performans veremiyeceğini zaten herkes biliyordur . 1080p 60 FPS olayıda yalan olacak gibi duruyor =)

emin-hawk

1.9.2013 10:22:58

0
Aslına bakacak olursanız daha iyi oldu bu .. neden mi, killzone oynarız önce ve bundan bıktığımızda sorunlar halledilmiş olur sonra BF4 oynarız aynı zamana denk gelmemiş olur kararsızlık yaşamayız bölyesi daha iyi relax arkadaşlar.

BSC Misafiri

1.9.2013 09:40:31

-1
PC versiyonu bile çökmüş. Dice'in nasıl beceriksiz bir firma olduğunu anlayın artık. Heryönden firma suçludur. bf4 ödül falan alamadı. 3. oyunun biraz hallicesi o kadar.

BSC Misafiri

1.9.2013 09:40:25

0
pc sürümü çökmüş gelip konsollara laf atıyorsunuz. Firma beceriksizse, hatalar yapmışsa ne yapalım? Bütün suç Dice'ta

BSC Misafiri

1.9.2013 09:40:20

0
FantasyFiRe Bf 4 mu ? alacagim ya git isine, ruyan da alir oynarim anca :D sistemim mi yetmiyor yok valla babalar gibi en son konfigrasyon mac, pc canin ne istiyorsa var. Bf ye dönersek ben berbat oyun demedim sadece artik bir dur demeleri gerekiyor bu fps oyun fazlaligina dedim. Diger yazdiklarina cevap vermiyorum zaten bunun kanitini önceki nesillerde tekrar tekrar görduk. Grafikler gelistikce yaratici isler yapacaklarina habire silah modeline insan modeline abaniyorlar. sacin telini tuyu kivamin da seri uretim isler cikiyor ortaya. Tanimadigin birinin bf oynayacagini sanman, mario desen daha oranli bir yuzde tuttutabilrdin :D

AutumnRain

1.9.2013 03:38:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake
alıntı:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

alıntı:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

FantasyFire ve onun gibi asiri pc fanatigi kisileri kale almayin.Boyle kisilerin isin teknik ve ticari kismindan uzakdan yakindan haberi yok.Bu konsollara hic bi firmanin cesareti 720p de oyun cikarmaya yetmez.Oteki gelir MGS V leri Halo lari 1080p 60fps de gercek yeni nesil gorsellerle calistirir,sende eldeki 720p ile Satamazsin cikardigin oyun ellinde patlar.

Adamin dalga gectici KZSF ve yere goge sigdirmadigi BF4 ultra ayarlarda pc de denemis biri olarak konusuyorum.Dalga gectigi KZSF BF4 u ciddi ciddi cok fena tokatliyor.Oyunlar ciksin bi elinize alin oynayin ne demek istedigimi o zaman anlayacaksiniz.Bu arada BF4 konsollarda da pc ultra ayarlarinda olacagina hic supheniz olmasin.MW2 den MW3 e gecis ne ise grafik olarak bu oyunda da bu hadi belki biraz daha iyi olsun hepsi bu.

Ne dedi Levent hoca Tekno Seyir de" Hocam artik sinir bu.Yeni nesiller ne kadar guclu ise pc de de o gorsellerde,yillar gectikten sonra da makyajli halini oynuyacagiz" ve ekledi "Simdi sen Forza 5 i gordugunde agzin acik kaliyo.Bi Halo gordugunde vay be diyosun.Ilk cikan oyunlari hic kale alma.Bi kac yil sonra cikacak oyunlara bak.Ne bileyim Halo 2014 degil de sen onun 2016 sini gor iste o zaman aklin duracak cunku bu adamlar donanimlari zaman gectikce cozuyolar ve cok daha iyi optimize ediyorlar".

Iste objektiflik,piyasayi bilmek budur.Suradaki bi kac kisinin atip tutmasi degil.

Evet thebladerunner gibi aşırı konsol fanatiklerini kale alın böylece kendinizi hem konsola daha ekonomik ulaşarak hem de pcden daha iyi kalitede oyunlar oynadığınızı zannederek avutabilirsiniz. Ayrıca thebladerunner gibi piyasayı çok iyi bilir işin teknik ve ticari kısmından da çok iyi haberiniz olur. Mesela bakın thebladerunner arkadaşın da belirttiği gibi konsollar asıl güçlerini bundan 2-3 sene sonra gösterecekler o zamana kadarda pc oyun yapımcılarının eli armut toplayacak 3 sene sonra inşallah pc yi grafiksel olarak konsollar dümdüz edecek.

Bu bana ayrıca amd'nin bulldozer işlemcilerini çıkarırken zamanın en güçlü i7 980x işlmecilerindeki bir performansı 1/4 fiyatla alabileceğimizi söyleyip piyasaya çıktıktan sonra balon olduğu anlaşılınca da millete bulldozerlerin gücü asıl 3 sene sonra ortaya çıkacak biz aslında geleceğe dönük işlemciler yaptık kıvırmasına başvurmasını hatırlattı. Bulldozerler çıkalı 2 yıl oldu ama 5ghz de çalışan en üst seviye işlemcisi bile üst model bir intel i5'i anca yakalıyor. Neyse umarım gelecek thebladerunner gibi konsol fanlarının umduğu gibi şekillenir pc nin eli armut toplarken konsollar 3 sene içinde şahlanır 3 sene sonra 1.2tfops işlem gücüne sahip giriş seviyesindeki notebook gpularında 2k oyunlar görmeye başlarız o zaman söz veriyorum ben de bir uydu alıcısı alacağım sonra da konsol fanboyluğu yapacağım



Hayal dünyandansın nokta şuan bile 20 binlik bir Pc toplasan 2K'da 50 FPS görmüyorsun.Sen bu kadar attın bende atim biraz:Xbox One ve Ps4 4K destekliyor 1 sene sonra 4K görücez konsollarda :D :D
Rüyalarda görüşürüz tatlım.BF4'ü geçtim.COD'u 4K çalıştırsın PS4 böbreğimi gazeteye sarıp sana veririm.Bilmiyorsundur belki 4K sadece destekleyen oyunlarda mevcut.JackFrags'i duymuşsundur belki adam geçenlerde ropörtaj falan yapmıştı gamescomda şu anlık PS4'de 720P oynatabiliyormuş BF4.Xbox'u bilemicem onla ilgili henüz bir şey yok.Youtube'da videoları var arada gir bak.PS3 ve Xbox 360 ilk zamanlarında rahattı.OEM parçalar bu kadar gelişmemişti.Şimdi yok kardeş.Ama PS4 çok uygun falan demeyin paranız yoksa konuşmayın.

FantasyFiRe

1.9.2013 03:23:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake

Adama cevap vermemişsin başka konuya atlamışsın sen ilk önce Ps4 donanımının BF4'ü full ayarda rahat oynatabileceğini kabul et.
sen benim millete yazdıklarımı boşverde şu çözünürlük olayını öğrendin mi bi onu söyle.

FantasyFiRe

1.9.2013 03:17:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake

Hayal dünyandansın nokta şuan bile 20 binlik bir Pc toplasan 2K'da 50 FPS görmüyorsun.Sen bu kadar attın bende atim biraz:Xbox One ve Ps4 4K destekliyor 1 sene sonra 4K görücez konsollarda :D :D
sen dünyada yaşadığına emin misin arkadaşım ? bak link atıyorum özellikle senin için üst seviye bir ekran kartı 5760*1080 çözünürlükte( bu nerdeyse 3k yapar) kaç fps veriyor. Bu incelemedeki ekran kartlarından herhangi birinden 2 yollu crossfire veya sli sistem şu anda 2k çözünrlüğü verecek ekranın varsa 2k da 50 fps nin üzerine çok rahat çıkarsın ve bunun içinde pc herşeyiyle 3500tl harcayarak yapabilirsin http://www.hardwareheaven.com/reviews/1488/pg6/powercolor-pcs-hd7970-vs-gainward-gtx-680-phantom-review-battlefield-3.html BU LİNKE GİR TÜM AYARLAR ULTRADA, KÖŞE KENAR YUMUŞATMASI ve DOKU FİLTRELEMESİ SONUNA KADAR AÇIK YEŞİL İLE GÖSTERİLEN ORTALAMA FPS ORAYA BAK [:'(]

Nathan__Drake

1.9.2013 02:47:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe
alıntı:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

@FantasyFire

Konustukca batmak diye ben buna derim iste.Isin yeni nesil kismini gec gunumuze gel.2009 senesinden beri gunumuz konsollarini atomlarina ayiracak kadar guclu pc donanimlari var.Ya hocam bu gucu kullanan oyunlarin nerde oldugunu bi goster bana.Metro Last Light in yapimcisi dahi su cumleyi kurdu

"PC platformunda cok gelismis grafikler,cok gelismis gorsel efektler kullanabiliriz ama biz her platform oyuncusunun ayni deneyimi yasamasini istiyoruz"

Para para.Bu adamlar bu isden ekmek yiyolar ve oyun endustrisinde ekmek kapisinin da konsol oldugu ayri bir gercek.Levent Hoca sapina kadar hakli.Ayrica pc platformunda belli bir donanim yok.Bu adamlar oyunlari alt sinif pc sahibi kisilerin dahi bis ekilde oynamasi icin optimize ediyor.Iste konsol vs pc optimizasyon farki da burdan doguyor.Sen iki uc sene sonra pc de Avatar i oynarsin diye hayal ediyosun ama bos hayallere kapilma.

Adamlar BF4 un sistem ozelliklerini acikladilar.PS4 donanimini al pc ye koy ultrada 60fps cok rahat alirsin.Neyse sen anlamazsin yorma kafani boyle seylere.

ben de aynen onu diyorum işte millet bu uydu alıcılarına abanmayıp pc toplasa piyasa tamamen pc lere kayacak. Böylece konsolda olduğu gibi 10 tane oyuna neredeyse üst seviye bir pc parası bayılmayacak oyuncular ve o parayı üst seviye bir pc toplamaya ayırabilecek sonrada yapımcılar. Pc nin akıl almaz donanımıyla akıl almaz görsellikteki oyunları sürekli çıkaracaklar yani ps3 ile ps4 arasındaki kadar grafiksel gelişimi 10 senede bir değil her sene göreceğiz ve oyunları da 180tl den değil en fazla 100tl den alacağız çünkü maliyetler düşecek konsollara oyun yapmak için firmaların ayriyetten sony den veya microsofttan yazılım almalarına gerek kalmayacak. Olay bu kadar basit aslında konsol belası dünyaya yayıldığından beri oyun grafikleri, fizik motorları yapay zeka oyuna dair herşey konsol egemenliği altında sürüne sürüne ilerliyor... Senin kafanda bunu almıyor piyasadan anlayan büyük üstad
Adama cevap vermemişsin başka konuya atlamışsın sen ilk önce Ps4 donanımının BF4'ü full ayarda rahat oynatabileceğini kabul et.

Nathan__Drake

1.9.2013 02:46:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe
alıntı:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

FantasyFire ve onun gibi asiri pc fanatigi kisileri kale almayin.Boyle kisilerin isin teknik ve ticari kismindan uzakdan yakindan haberi yok.Bu konsollara hic bi firmanin cesareti 720p de oyun cikarmaya yetmez.Oteki gelir MGS V leri Halo lari 1080p 60fps de gercek yeni nesil gorsellerle calistirir,sende eldeki 720p ile Satamazsin cikardigin oyun ellinde patlar.

Adamin dalga gectici KZSF ve yere goge sigdirmadigi BF4 ultra ayarlarda pc de denemis biri olarak konusuyorum.Dalga gectigi KZSF BF4 u ciddi ciddi cok fena tokatliyor.Oyunlar ciksin bi elinize alin oynayin ne demek istedigimi o zaman anlayacaksiniz.Bu arada BF4 konsollarda da pc ultra ayarlarinda olacagina hic supheniz olmasin.MW2 den MW3 e gecis ne ise grafik olarak bu oyunda da bu hadi belki biraz daha iyi olsun hepsi bu.

Ne dedi Levent hoca Tekno Seyir de" Hocam artik sinir bu.Yeni nesiller ne kadar guclu ise pc de de o gorsellerde,yillar gectikten sonra da makyajli halini oynuyacagiz" ve ekledi "Simdi sen Forza 5 i gordugunde agzin acik kaliyo.Bi Halo gordugunde vay be diyosun.Ilk cikan oyunlari hic kale alma.Bi kac yil sonra cikacak oyunlara bak.Ne bileyim Halo 2014 degil de sen onun 2016 sini gor iste o zaman aklin duracak cunku bu adamlar donanimlari zaman gectikce cozuyolar ve cok daha iyi optimize ediyorlar".

Iste objektiflik,piyasayi bilmek budur.Suradaki bi kac kisinin atip tutmasi degil.

Evet thebladerunner gibi aşırı konsol fanatiklerini kale alın böylece kendinizi hem konsola daha ekonomik ulaşarak hem de pcden daha iyi kalitede oyunlar oynadığınızı zannederek avutabilirsiniz. Ayrıca thebladerunner gibi piyasayı çok iyi bilir işin teknik ve ticari kısmından da çok iyi haberiniz olur. Mesela bakın thebladerunner arkadaşın da belirttiği gibi konsollar asıl güçlerini bundan 2-3 sene sonra gösterecekler o zamana kadarda pc oyun yapımcılarının eli armut toplayacak 3 sene sonra inşallah pc yi grafiksel olarak konsollar dümdüz edecek.

Bu bana ayrıca amd'nin bulldozer işlemcilerini çıkarırken zamanın en güçlü i7 980x işlmecilerindeki bir performansı 1/4 fiyatla alabileceğimizi söyleyip piyasaya çıktıktan sonra balon olduğu anlaşılınca da millete bulldozerlerin gücü asıl 3 sene sonra ortaya çıkacak biz aslında geleceğe dönük işlemciler yaptık kıvırmasına başvurmasını hatırlattı. Bulldozerler çıkalı 2 yıl oldu ama 5ghz de çalışan en üst seviye işlemcisi bile üst model bir intel i5'i anca yakalıyor. Neyse umarım gelecek thebladerunner gibi konsol fanlarının umduğu gibi şekillenir pc nin eli armut toplarken konsollar 3 sene içinde şahlanır 3 sene sonra 1.2tfops işlem gücüne sahip giriş seviyesindeki notebook gpularında 2k oyunlar görmeye başlarız o zaman söz veriyorum ben de bir uydu alıcısı alacağım sonra da konsol fanboyluğu yapacağım
Hayal dünyandansın nokta şuan bile 20 binlik bir Pc toplasan 2K'da 50 FPS görmüyorsun.Sen bu kadar attın bende atim biraz:Xbox One ve Ps4 4K destekliyor 1 sene sonra 4K görücez konsollarda :D :D

FantasyFiRe

1.9.2013 02:22:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Bu adamlarda iyice Çakal olmaya başladı. X1'de BF4 oynuyoruz diye dümenin başına geçiyorsun oyun çökünce Win8 ekranı Rezalet..!! BF4 önemli yapan fps olması değil senin sevip sevmemende değil, Görsel olarak isim yapmış Multi player bazlı oyunun PC ile eşdeğer kalitesi yoksa yeni konsolda işi zor Yürekli olcen elde tuttuğun malzeme neyse çavuşu çıkarıp masaya vurcen ,Başkasının malzeme ile gerdeğe girilmez DICE , PC masanın altında X1'de 1080p/60hz ama çöküyor.
"Yürekli olcen elde tuttuğun malzeme neyse çavuşu çıkarıp masaya vurcen ,Başkasının malzeme ile gerdeğe girilmez DICE" bu yorumu tutum moruk

BlackBeasT

1.9.2013 02:14:43

+3
Bu adamlarda iyice Çakal olmaya başladı. X1'de BF4 oynuyoruz diye dümenin başına geçiyorsun oyun çökünce Win8 ekranı Rezalet..!! BF4 önemli yapan fps olması değil senin sevip sevmemende değil, Görsel olarak isim yapmış Multi player bazlı oyunun PC ile eşdeğer kalitesi yoksa yeni konsolda işi zor Yürekli olcen elde tuttuğun malzeme neyse çavuşu çıkarıp masaya vurcen ,Başkasının malzeme ile gerdeğe girilmez DICE , PC masanın altında X1'de 1080p/60hz ama çöküyor.

FantasyFiRe

1.9.2013 02:12:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @FantasyFire Konustukca batmak diye ben buna derim iste.Isin yeni nesil kismini gec gunumuze gel.2009 senesinden beri gunumuz konsollarini atomlarina ayiracak kadar guclu pc donanimlari var.Ya hocam bu gucu kullanan oyunlarin nerde oldugunu bi goster bana.Metro Last Light in yapimcisi dahi su cumleyi kurdu "PC platformunda cok gelismis grafikler,cok gelismis gorsel efektler kullanabiliriz ama biz her platform oyuncusunun ayni deneyimi yasamasini istiyoruz" Para para.Bu adamlar bu isden ekmek yiyolar ve oyun endustrisinde ekmek kapisinin da konsol oldugu ayri bir gercek.Levent Hoca sapina kadar hakli.Ayrica pc platformunda belli bir donanim yok.Bu adamlar oyunlari alt sinif pc sahibi kisilerin dahi bis ekilde oynamasi icin optimize ediyor.Iste konsol vs pc optimizasyon farki da burdan doguyor.Sen iki uc sene sonra pc de Avatar i oynarsin diye hayal ediyosun ama bos hayallere kapilma. Adamlar BF4 un sistem ozelliklerini acikladilar.PS4 donanimini al pc ye koy ultrada 60fps cok rahat alirsin.Neyse sen anlamazsin yorma kafani boyle seylere.
ben de aynen onu diyorum işte millet bu uydu alıcılarına abanmayıp pc toplasa piyasa tamamen pc lere kayacak. Böylece konsolda olduğu gibi 10 tane oyuna neredeyse üst seviye bir pc parası bayılmayacak oyuncular ve o parayı üst seviye bir pc toplamaya ayırabilecek sonrada yapımcılar. Pc nin akıl almaz donanımıyla akıl almaz görsellikteki oyunları sürekli çıkaracaklar yani ps3 ile ps4 arasındaki kadar grafiksel gelişimi 10 senede bir değil her sene göreceğiz ve oyunları da 180tl den değil en fazla 100tl den alacağız çünkü maliyetler düşecek konsollara oyun yapmak için firmaların ayriyetten sony den veya microsofttan yazılım almalarına gerek kalmayacak. Olay bu kadar basit aslında konsol belası dünyaya yayıldığından beri oyun grafikleri, fizik motorları yapay zeka oyuna dair herşey konsol egemenliği altında sürüne sürüne ilerliyor... Senin kafanda bunu almıyor piyasadan anlayan büyük üstad

FantasyFiRe

1.9.2013 02:00:32

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri FantasyFiRe Bir kendin pc sahibiymis gibi davranma konsol sahibi insanlarin cogunun evinde pc mutlaka oluyor ama oyun oynamayi konsol da seviyorsa bu seni baglamaz, gazi almis yaziyorsun. Yasina bile vermiyorum akli basin da insan böyle yazmaz. Konsoldan pc'den daha iyi grafikler beklemek yanlis, dogrusu kaliteli tarz cesitliligi oyunlar icin alinir konsol. illa Bf oyunayacaksaniz gidin bir pc'de oynayin. konsolu bf icin almak enayiliktir. Biraz saygi... Ayrica konsol kaldirmiyorsa da kaldirmasin artik su eline silah al adam öldur oyunlari en azindan pc'ye kayar da bizde daha orjinal yaratiliciliga önem veren calismalar göruruz dilerim.
bu haberler ortada yokken eminim ilk alacağın oyunlar arasındaydı bf4 şimdi noldu "kaldırmıyorsa kaldırmasın zaten çok berbat oyundu silahtan başka birşey yok" avuntu modu devreye girmiş. Senin tabirinle yartıcılığa önem veren oyun demekle rpg veya mmo tarzı birşey demeye çaılışıyorsun heralde peki şu ana kadar yeni nesile bu tarzda duyurulan oyunlar wicther 3 ve division e bunlar pc yede geliyor. Pc de hem vurdu kırdı olacak hem de "yaratıcılığa önem veren oyun" yeni nesil kime için çıkıyor belli değil

TheBladeRunner

1.9.2013 01:53:58

-1
@FantasyFire Konustukca batmak diye ben buna derim iste.Isin yeni nesil kismini gec gunumuze gel.2009 senesinden beri gunumuz konsollarini atomlarina ayiracak kadar guclu pc donanimlari var.Ya hocam bu gucu kullanan oyunlarin nerde oldugunu bi goster bana.Metro Last Light in yapimcisi dahi su cumleyi kurdu "PC platformunda cok gelismis grafikler,cok gelismis gorsel efektler kullanabiliriz ama biz her platform oyuncusunun ayni deneyimi yasamasini istiyoruz" Para para.Bu adamlar bu isden ekmek yiyolar ve oyun endustrisinde ekmek kapisinin da konsol oldugu ayri bir gercek.Levent Hoca sapina kadar hakli.Ayrica pc platformunda belli bir donanim yok.Bu adamlar oyunlari alt sinif pc sahibi kisilerin dahi bis ekilde oynamasi icin optimize ediyor.Iste konsol vs pc optimizasyon farki da burdan doguyor.Sen iki uc sene sonra pc de Avatar i oynarsin diye hayal ediyosun ama bos hayallere kapilma. Adamlar BF4 un sistem ozelliklerini acikladilar.PS4 donanimini al pc ye koy ultrada 60fps cok rahat alirsin.Neyse sen anlamazsin yorma kafani boyle seylere.

FantasyFiRe

1.9.2013 01:37:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner FantasyFire ve onun gibi asiri pc fanatigi kisileri kale almayin.Boyle kisilerin isin teknik ve ticari kismindan uzakdan yakindan haberi yok.Bu konsollara hic bi firmanin cesareti 720p de oyun cikarmaya yetmez.Oteki gelir MGS V leri Halo lari 1080p 60fps de gercek yeni nesil gorsellerle calistirir,sende eldeki 720p ile Satamazsin cikardigin oyun ellinde patlar. Adamin dalga gectici KZSF ve yere goge sigdirmadigi BF4 ultra ayarlarda pc de denemis biri olarak konusuyorum.Dalga gectigi KZSF BF4 u ciddi ciddi cok fena tokatliyor.Oyunlar ciksin bi elinize alin oynayin ne demek istedigimi o zaman anlayacaksiniz.Bu arada BF4 konsollarda da pc ultra ayarlarinda olacagina hic supheniz olmasin.MW2 den MW3 e gecis ne ise grafik olarak bu oyunda da bu hadi belki biraz daha iyi olsun hepsi bu. Ne dedi Levent hoca Tekno Seyir de" Hocam artik sinir bu.Yeni nesiller ne kadar guclu ise pc de de o gorsellerde,yillar gectikten sonra da makyajli halini oynuyacagiz" ve ekledi "Simdi sen Forza 5 i gordugunde agzin acik kaliyo.Bi Halo gordugunde vay be diyosun.Ilk cikan oyunlari hic kale alma.Bi kac yil sonra cikacak oyunlara bak.Ne bileyim Halo 2014 degil de sen onun 2016 sini gor iste o zaman aklin duracak cunku bu adamlar donanimlari zaman gectikce cozuyolar ve cok daha iyi optimize ediyorlar". Iste objektiflik,piyasayi bilmek budur.Suradaki bi kac kisinin atip tutmasi degil.
Evet thebladerunner gibi aşırı konsol fanatiklerini kale alın böylece kendinizi hem konsola daha ekonomik ulaşarak hem de pcden daha iyi kalitede oyunlar oynadığınızı zannederek avutabilirsiniz. Ayrıca thebladerunner gibi piyasayı çok iyi bilir işin teknik ve ticari kısmından da çok iyi haberiniz olur. Mesela bakın thebladerunner arkadaşın da belirttiği gibi konsollar asıl güçlerini bundan 2-3 sene sonra gösterecekler o zamana kadarda pc oyun yapımcılarının eli armut toplayacak 3 sene sonra inşallah pc yi grafiksel olarak konsollar dümdüz edecek. Bu bana ayrıca amd'nin bulldozer işlemcilerini çıkarırken zamanın en güçlü i7 980x işlmecilerindeki bir performansı 1/4 fiyatla alabileceğimizi söyleyip piyasaya çıktıktan sonra balon olduğu anlaşılınca da millete bulldozerlerin gücü asıl 3 sene sonra ortaya çıkacak biz aslında geleceğe dönük işlemciler yaptık kıvırmasına başvurmasını hatırlattı. Bulldozerler çıkalı 2 yıl oldu ama 5ghz de çalışan en üst seviye işlemcisi bile üst model bir intel i5'i anca yakalıyor. Neyse umarım gelecek thebladerunner gibi konsol fanlarının umduğu gibi şekillenir pc nin eli armut toplarken konsollar 3 sene içinde şahlanır 3 sene sonra 1.2tfops işlem gücüne sahip giriş seviyesindeki notebook gpularında 2k oyunlar görmeye başlarız o zaman söz veriyorum ben de bir uydu alıcısı alacağım sonra da konsol fanboyluğu yapacağım

BSC Misafiri

1.9.2013 01:34:50

0
Ps3 Bf4 alayım mı? yoksa bf3mü alsam

BSC Misafiri

1.9.2013 01:34:21

0
FantasyFiRe Bir kendin pc sahibiymis gibi davranma konsol sahibi insanlarin cogunun evinde pc mutlaka oluyor ama oyun oynamayi konsol da seviyorsa bu seni baglamaz, gazi almis yaziyorsun. Yasina bile vermiyorum akli basin da insan böyle yazmaz. Konsoldan pc'den daha iyi grafikler beklemek yanlis, dogrusu kaliteli tarz cesitliligi oyunlar icin alinir konsol. illa Bf oyunayacaksaniz gidin bir pc'de oynayin. konsolu bf icin almak enayiliktir. Biraz saygi... Ayrica konsol kaldirmiyorsa da kaldirmasin artik su eline silah al adam öldur oyunlari en azindan pc'ye kayar da bizde daha orjinal yaratiliciliga önem veren calismalar göruruz dilerim.

BSC Misafiri

1.9.2013 01:34:14

0
Her iki oyununda çıkmamış olduğunun farkındayım ama sizce BF4 vs Kilzone desem veya İnfamous desem kim kazanır?

BSC Misafiri

1.9.2013 01:33:57

0
Masallah ne guzel yapmislar bravo gerci onlara kizmamak lazim nede olsa bu kadar rezillikten sonra oyunu alip goklere cikaran fanboylari var hirsizlikta yapsalar pek bir sey degismiycek yani ondan bu kadar rahatlar

BSC Misafiri

1.9.2013 01:33:50

0
FantasyFiRe ve diger bazi arkadaslar grafiklerin zayif olacagi konusun da bu kadar emin olmayin. Fuarda ki oyunlarin ps olanlari sony nin ilk gönderdigi daha zayif olan konfigrasyon da sistemlerde calistiklari haberleri var. KZ yapimcisi Guerilla'nin bile bunlardan birini kullandigi belirtiliyor. Yani olay sudur ki oyunlar piyasaya ciktigin da eli yuzu duzgun olacaklar.

Tokuchi Toua

1.9.2013 01:25:22

0
İnsanlarımız nasıl bu kadar cahil anlamıyorum.Yeni nesil bf4 ü kaldırmaz diyen var.Allah akıl fikir versin.Oyunun 720p veya fps düşük olması oyunu yapanların problemidir.Metal Gear Solid V,Infamous açık dünya oyunlar ve bf4 den daha fazla konsolu zorlayacak oyunlar.Bunlar 1080p geliyorken BF4 gelmiyorsa konsolun gücüyle ilgili değil yapımcıyla ilgili bir sorun vardır.İyiki BF4 gibi boş bir oyun böyle yapıyor da çoğu kişi için sorun değil.Ne zaman yeni Bad Company çıkar o zaman düşünürüz.

GT_55

1.9.2013 01:07:28

-2
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner FantasyFire ve onun gibi asiri pc fanatigi kisileri kale almayin.
Ben FantasyFire gibilerine aynen şöyle yapıyorum..

EagleTibet

1.9.2013 01:04:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner FantasyFire ve onun gibi asiri pc fanatigi kisileri kale almayin.Boyle kisilerin isin teknik ve ticari kismindan uzakdan yakindan haberi yok.Bu konsollara hic bi firmanin cesareti 720p de oyun cikarmaya yetmez.Oteki gelir MGS V leri Halo lari 1080p 60fps de gercek yeni nesil gorsellerle calistirir,sende eldeki 720p ile Satamazsin cikardigin oyun ellinde patlar.

Adamin dalga gectici KZSF ve yere goge sigdirmadigi BF4 ultra ayarlarda pc de denemis biri olarak konusuyorum.Dalga gectigi KZSF BF4 u ciddi ciddi cok fena tokatliyor.Oyunlar ciksin bi elinize alin oynayin ne demek istedigimi o zaman anlayacaksiniz.Bu arada BF4 konsollarda da pc ultra ayarlarinda olacagina hic supheniz olmasin.MW2 den MW3 e gecis ne ise grafik olarak bu oyunda da bu hadi belki biraz daha iyi olsun hepsi bu.

Ne dedi Levent hoca Tekno Seyir de" Hocam artik sinir bu.Yeni nesiller ne kadar guclu ise pc de de o gorsellerde,yillar gectikten sonra da makyajli halini oynuyacagiz" ve ekledi "Simdi sen Forza 5 i gordugunde agzin acik kaliyo.Bi Halo gordugunde vay be diyosun.Ilk cikan oyunlari hic kale alma.Bi kac yil sonra cikacak oyunlara bak.Ne bileyim Halo 2014 degil de sen onun 2016 sini gor iste o zaman aklin duracak cunku bu adamlar donanimlari zaman gectikce cozuyolar ve cok daha iyi optimize ediyorlar".

Iste objektiflik,piyasayi bilmek budur.Suradaki bi kac kisinin atip tutmasi degil.
Aynen abi ya adamlar The Last of Us gibi bi oyun yaptı 7 senelik konsolda ağzım açık oynadım oyunu. GoW III deki o kratos modellemesi, en 15 kişi biliorum sırf o oyun yüzünden ps3 alan. Ancak benim kafamı karıştıran nokta konsolların donanımları ve mimarileri tamamen değişmiş olması ve pek çok firmanın, editörün filan bu donanımın yetmiceni söylemesi. Kimileri yeter diyo kimileride asla yetmez dio... Neyse ya zaten üni sınavları üni filan falan derken benim yeniden oyun oynamam eğer Ps4 un ömrüne 7 yıl dersek (Ps4 ün ömrü Ps3 kadar die sony açıklamıştı yanlış hatırlamıosam) Ps5 i bulur o yüzden rahatım :D :D

TheBladeRunner

1.9.2013 00:34:30

-2
FantasyFire ve onun gibi asiri pc fanatigi kisileri kale almayin.Boyle kisilerin isin teknik ve ticari kismindan uzakdan yakindan haberi yok.Bu konsollara hic bi firmanin cesareti 720p de oyun cikarmaya yetmez.Oteki gelir MGS V leri Halo lari 1080p 60fps de gercek yeni nesil gorsellerle calistirir,sende eldeki 720p ile Satamazsin cikardigin oyun ellinde patlar. Adamin dalga gectici KZSF ve yere goge sigdirmadigi BF4 ultra ayarlarda pc de denemis biri olarak konusuyorum.Dalga gectigi KZSF BF4 u ciddi ciddi cok fena tokatliyor.Oyunlar ciksin bi elinize alin oynayin ne demek istedigimi o zaman anlayacaksiniz.Bu arada BF4 konsollarda da pc ultra ayarlarinda olacagina hic supheniz olmasin.MW2 den MW3 e gecis ne ise grafik olarak bu oyunda da bu hadi belki biraz daha iyi olsun hepsi bu. Ne dedi Levent hoca Tekno Seyir de" Hocam artik sinir bu.Yeni nesiller ne kadar guclu ise pc de de o gorsellerde,yillar gectikten sonra da makyajli halini oynuyacagiz" ve ekledi "Simdi sen Forza 5 i gordugunde agzin acik kaliyo.Bi Halo gordugunde vay be diyosun.Ilk cikan oyunlari hic kale alma.Bi kac yil sonra cikacak oyunlara bak.Ne bileyim Halo 2014 degil de sen onun 2016 sini gor iste o zaman aklin duracak cunku bu adamlar donanimlari zaman gectikce cozuyolar ve cok daha iyi optimize ediyorlar". Iste objektiflik,piyasayi bilmek budur.Suradaki bi kac kisinin atip tutmasi degil.

FantasyFiRe

31.8.2013 23:36:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: AutumnRain

Ne yazık ki bu şaheseri ait olduğu platformda oynayamıcaklar(tabii PC).
bu misafir biyerlerden poligon diye birşey duymuş sorsan anlamı ve işleyişi hakkında zerre kadar birşey söyleyemez. Kaldiki yük olmasın diye rafa kaldırdığı beyinle bf4 de poligon sayısının az olduğu fikrine nereden vardı onu da bilmiyorum. Heralde dice ekibinin sahip olmadığı bir görüş yetisine sahip olacak ki karakter ve çevre tasarımında poligon azlığından dolayı karakterlerin yüzlerinde veya çevredeki cisimlerde geometri bozuklukları fark etti. Neyse bu ve bu model arkadaşlara kendilerince bol poligonlu exc oyunları ve uydu alıcılarıyla mutluluklar dileyelim

ultralisan

31.8.2013 23:22:10

+5
720p 60 fps oynarlarsa öpüpde başlarına koysunlar.

AutumnRain

31.8.2013 22:56:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

dostum 3 mesaj önce demek istediğim karakter anında bitiverdi. Bu misafir tarzındaki konsol fanları bf4 için yeni nesil haberleri ilk gelmeye başladığında ağızlarının suyu akıyordu hatta o zamanlar bf4 grafiklerinin pc leri tokatlayacağı söylentileri ergen konsol fanları tarfından havalarda uçuyordu ama niyeyse gün geçtikçe bf4 yavaş yavaş çok sağlam bir oyundan kötü bir oyuna dönmeye başladı çoğu konsol fanı için. Bu haberden sonrada bf4 için iiiğğğ leş oyun zaten, bf3'ün yaması tadında, sabahtan akşama başından kalmadığım tek çerezlik oyun bf3 dü bf4 de ondan farksız, bu da oyun mu killzone single'nı çevir çevir tekrar oynarız tarzında lafları bu arkadaşlardan sıkça duymaya başlarız ama bf4 konsola çıkıncada isterse grafikler çamurdan olsun ( gerçi böyle ergenler için çamurdan olsada elmastan olsada arada bir fark göremediklerinden sorun olmaz) koşa koşa ilk almaya giden olurlar
Ne yazık ki bu şaheseri ait olduğu platformda oynayamıcaklar(tabii PC).

demo22

31.8.2013 22:47:09

+1
yeni gelecek konsolların 7 yada 10 sene gideceğini hiç sanmıyorum çünkü ps4 çıktığında pc ile arasında performans çok fark vardı e şimdi yeni konsollar 1.700 tl pc gücünde neredeyse kaldıki 16.000 liraya kadar hatta daha fazla bütçeye pc toplanabiliyor yani işin kısası pc temeli çok sağlam gelecek nesilden sonrasında dahi konsol fark açması imkansız olacak.

sonalaylı

31.8.2013 22:43:43

0
Rockstarın yaptığı kazıktan sonra bu iyi geldi :)

CHARISMATIC

31.8.2013 22:26:58

+2
konsolda 720 p olacagı kesın

FantasyFiRe

31.8.2013 22:21:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: AutumnRain

Daha iyi grafikli ? BF3 ek paketi ? Kör müsün ? İzlemedin mi gamescomu ? Sorular sorular
dostum 3 mesaj önce demek istediğim karakter anında bitiverdi. Bu misafir tarzındaki konsol fanları bf4 için yeni nesil haberleri ilk gelmeye başladığında ağızlarının suyu akıyordu hatta o zamanlar bf4 grafiklerinin pc leri tokatlayacağı söylentileri ergen konsol fanları tarfından havalarda uçuyordu ama niyeyse gün geçtikçe bf4 yavaş yavaş çok sağlam bir oyundan kötü bir oyuna dönmeye başladı çoğu konsol fanı için. Bu haberden sonrada bf4 için iiiğğğ leş oyun zaten, bf3'ün yaması tadında, sabahtan akşama başından kalmadığım tek çerezlik oyun bf3 dü bf4 de ondan farksız, bu da oyun mu killzone single'nı çevir çevir tekrar oynarız tarzında lafları bu arkadaşlardan sıkça duymaya başlarız ama bf4 konsola çıkıncada isterse grafikler çamurdan olsun ( gerçi böyle ergenler için çamurdan olsada elmastan olsada arada bir fark göremediklerinden sorun olmaz) koşa koşa ilk almaya giden olurlar

AutumnRain

31.8.2013 22:06:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Daha iyi grafikli oyunlar varken niye bf a bakacağımı sanmıyorum. Benim için herzaman çerezlik oyundu. pc versiyonu da bf3 ek paketi gibi. Bazı mekanlarda kaplama bile yok, ışıklandırma gri iyi değil. Araç falan var ama poligon sayısı da diğer oyunların gerisinde.
Daha iyi grafikli ? BF3 ek paketi ? Kör müsün ? İzlemedin mi gamescomu ? Sorular sorular

pharm4vita

31.8.2013 21:55:15

0
bu oyun zaten pc oyunu bunu dice de biliyor oyuncularda.

BSC Misafiri

31.8.2013 21:53:59

-2
Daha iyi grafikli oyunlar varken niye bf a bakacağımı sanmıyorum. Benim için herzaman çerezlik oyundu. pc versiyonu da bf3 ek paketi gibi. Bazı mekanlarda kaplama bile yok, ışıklandırma gri iyi değil. Araç falan var ama poligon sayısı da diğer oyunların gerisinde.

FantasyFiRe

31.8.2013 21:31:44

0
dice ve ea bf4 de parayı pc den kıracak anlaşılan konsol adamların çok da umrunda değil gibi Konsol fanları excleri ile çok övünüyor olurda bf4'ü konsolda oynayamazlarsa onlar için çok da sorun olacağını sanmıyorum killzone var single bitirdikten sonra bol bol övgüyle bahsedeceklerdir

bkaakco

31.8.2013 21:24:08

0
DICE zaten PC yanlısı. Şaşırmamak lazım.

AutumnRain

31.8.2013 21:15:02

+7
BF4 64 Kişi 1080p 60P Konsollarda anca lowda çalışır.

BSC Misafiri

31.8.2013 21:10:39

0
Ya öyledir NE DEMESİNİS. Konsolar değildir kaybeden Ea olacakdır adam gibi dediniz 60FPS 1080p de çalışacak diye ne demeye dediniz. Yalan dolan . Zaten tüm oyunları online olacak ya belliki insanları pc ye origine çekeceksiniz kim bilir. bırakınız bu karalama haberlerini Ea kötü bir şirket olduğunu ispatlama biliyoruz ne olduğunu.

BSC Misafiri

31.8.2013 20:31:41

-1
Dice optimizasyon özürlü pc firması olduğu için beceremiyor. Anlaşmaları falan da oluyor bilerek de yapmak istemiyor. Hala BC deki hasarı arıyorsunuz. Konsollara özel BC3 gelseydi bf4 çöpünden daha iyi olacaktı.

Karpuzcu.

31.8.2013 20:24:34

0
Demek konu sıkıntı ps4 de değilmiş.

any77

31.8.2013 20:21:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear Sevgili kardeşim, yazdığım mesajda optimize ifadesine takılmana gerek yok esasen çünkü ne demek istediğimi anladığını her ikimizde biliyoruz. Ben o şekilde ifade etmişim, optimize en genel ifadesi ile mevcut sistem üzerinde en iyi şekilde çalışabilir hale getirmek, uyarlamak vs. Optimize etmek için yazılımı, geliştirici kiti üzerinden donanıma uyarlamanın yanı sıra, gerekli yerlerde oyundaki efekt olsun, poligon sayıları veya fizikler olsun, çözünürlük veya geniş mekanların daraltılması olsun, bu gibi pek çok kısıtlamalara giderekte optimizasyon güzelleştirilebilir. Dolayısıyla söylediğimde yanlış birşey değil, bir haber vardı görmüşsündür 5 gb ram kullanımına çıkıldığında oyunda performans düşmeleri oluyor demişlerdi BF4 için. Optimizasyonu süper olsa, yeni nesil bir konsolda BF4 için 5GB ram kullanır mısın? Anlatmak istediğim ortada kısacası, DICE firması harika bir oyun yapıyor olabilir ama PC için harika. Konsol üzerinde iyi değil bu da firmanın kendi hatası, belki pek üzerine düşmüyor olması, belki yazılımcılarının konsol sistemi ile çalışma yeteneklerinin henüz yetersiz olması vs. Bu yani, dolayısıyla böyle bir durumda şimdi konsolu suçlayamıyorum. BF4'ten daha görsel oyunların, konsollar üzerinde iyi bir performansla çalışacağı zamanları da görmeyecek miyiz? Genelde Exclusive oyunlar olacak bunlar o ayrı. Bu da demek oluyor ki, yazılımcının yeteneği burada konu olan şey.
Senin mesajında belirttiğin şeye takıldım ben: "Adamlar yeni nesil konsolların mimarisi her ne kadar tanıdık olsa da konsola özel bir tasarım olduğundan çözememiş işte." Optimizasyonun donanım mimarisi ile pek alakası olmadığını belirtmek isterim . Kullanılan oyun motorunun büyük katkısı var optimizasyonda. Neyse fazla takılmıyorum zaten. Bf4 gibi bir oyun için 5-8 gb ram'in gerçekten yetersiz olduğunu belirtmek isterim. Çünkü haritalar çok daha büyüdü, oyuncu özelleştirmeleri tavan yaptı, grafikler gelişti, bir sürü yenilik eklendi. Benim asıl korktuğum şey server ile bağlantı kurulmasının çok daha uzun olacağı. Bf3'te bu süre oyuncu sayısına göre değişiyordu. BF4'te oyuncu özelleştirmeleri tavan yaptığı içinde ram performans'ı en öne geçiyor. Pc'de bf4'ü 60fps çalıştırmak için 16gb ram şart. Uzun süreli oynayışta problem çıkarır. Kısaca bf4 şuan da en karmaşık online sistemini barındıran fps oyunu. Bir geçiş döneminde daha neyin ne olduğunun bilinmediği bir dönemde konsolların zorlanması kaçınılmaz bir şey. Pc için ise her şey rahat. Pc geçiş dönemini hiç hissetmeyecek. Çünkü yapısında bir değişiklik oluşmuyor. Ama konsollar biraz zorlanacaktır... Bu konsolların suçu değil. Ama oyun maalesef konsollarda o kadar iyi çalışamayacak. Konsolların bir suçu yok ama durum bu...

BSC Misafiri

31.8.2013 20:18:58

0
bence de oyun 720p geliyor. 60 fps yakalamak için yaptıklarını düşünüyorum aslında doğruda yapıyorlar, fakat konsol versiyonunun bu kadar saklanmasının sebebi dice olduğunu düşünmüyorum. olsa olsa konsol hakkındaki gerçeklerin ortaya çıkmasını istemeyen malüm şirketlerdir.

Metal-Gear

31.8.2013 20:10:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

Değerli kardeşim öncelikle Optimize ne demek onu öğren sonra konuşabiliriz . İllaki açıkla dersen de açıklayabilirim...
Sevgili kardeşim, yazdığım mesajda optimize ifadesine takılmana gerek yok esasen çünkü ne demek istediğimi anladığını her ikimizde biliyoruz. Ben o şekilde ifade etmişim, optimize en genel ifadesi ile mevcut sistem üzerinde en iyi şekilde çalışabilir hale getirmek, uyarlamak vs. Optimize etmek için yazılımı, geliştirici kiti üzerinden donanıma uyarlamanın yanı sıra, gerekli yerlerde oyundaki efekt olsun, poligon sayıları veya fizikler olsun, çözünürlük veya geniş mekanların daraltılması olsun, bu gibi pek çok kısıtlamalara giderekte optimizasyon güzelleştirilebilir. Dolayısıyla söylediğimde yanlış birşey değil, bir haber vardı görmüşsündür 5 gb ram kullanımına çıkıldığında oyunda performans düşmeleri oluyor demişlerdi BF4 için. Optimizasyonu süper olsa, yeni nesil bir konsolda BF4 için 5GB ram kullanır mısın? Anlatmak istediğim ortada kısacası, DICE firması harika bir oyun yapıyor olabilir ama PC için harika. Konsol üzerinde iyi değil bu da firmanın kendi hatası, belki pek üzerine düşmüyor olması, belki yazılımcılarının konsol sistemi ile çalışma yeteneklerinin henüz yetersiz olması vs. Bu yani, dolayısıyla böyle bir durumda şimdi konsolu suçlayamıyorum. BF4'ten daha görsel oyunların, konsollar üzerinde iyi bir performansla çalışacağı zamanları da görmeyecek miyiz? Genelde Exclusive oyunlar olacak bunlar o ayrı. Bu da demek oluyor ki, yazılımcının yeteneği burada konu olan şey.

BSC Misafiri

31.8.2013 20:07:50

+1
Oyun konsoldan PC'ye kötü port edilince geliştirici firmalara demediğinizi bırakmazsınız, ama PC'den konsola kötü port edilince hemen Playstation 4 kötü oluyor, geliştiricinin hiç bir suçu olmuyor. Azıcık dürüst olun. Fanatiklik gözünüzü kör etmiş. Yıllardır Playstation 2'den sonra hep PC kullandım, çünkü bana daha cazip geldi, ama konsol düşmanı olmadım hiç bir zaman. Şu PC kullanıcılarının saçma sapan yorumlarını görünce oyun dünyasından soğuyorum. (Gerçi benzer şeyleri bazı konsol kullanıcıları da yazıyor) Fanatiklik gözünüzü kör etmesin, piyasaya yeni çıkmış konsolların Battlefield 4'ü kaldıramaması mümkün değildir. DICE'ın yeteri kadar zamanı yok, oyunu uyarlamak için acele ediyorlar, ama doğal olarak ortaya iyi sonuçlar çıkmıyor. Sonuçta Battlefield 4 büyük bir yapım, eminim ellerinde daha uzun zaman olsa yeni nesil konsollarda da PC'den geri kalmaz. Şuna bak yahu, bir sürü velet kendini tatmin etmek için konsollara, PC'ye laf atıp duruyor. Anasının babasının başa çıkamadığı, psikolojisi bozuk veletler siteleri, forumları kirletiyor. Defolup gidin de rahatça fikir alışverişi yapalım burada.

nightwolfking79

31.8.2013 19:59:40

-1
:D :D :D işte sonuç. kandırılıyorsunuz konsol kullanıcıları. ben fan değilim ama körde değilim .ne bekliyonuzki.biraz makyaj o kadar. ama makyaşj aktığı zaman gerçek yüzler ortaya çıkıyor işte...

BSC Misafiri

31.8.2013 19:44:53

+1
Ps4 kötüyse Xbox'da kötüdür.. İki konsoldan şu ana kadar herhangi bir oynanış videosu göremedik daha... Konsollara 3. Parti firmalar adam akıllı oyun çıkaramıyor...

Quirah

31.8.2013 19:33:32

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Oyunu dönüp dolaştırıp nasıl getirdiniz PS4'e anlamış değilim. Oyun Xbox sunumu sırasında çöküyor haberin gerçek ingilizce kaynağında tek bir PS4 ile ilgili bölüm yok siz araya yine PS4'ü sıkıştırmışsınız. Nedir bu Sony'den alıp veremediğiniz anlamadım gitti. Konsol kullanıcısı değilimdir PS3 almıştım özel oyunları için o kadar aktif şekilde PC kullanırım ama birazcık artık göze batıyor bazı haberler dikkat etmekte fayda var.
Biz araya PS4 ile ilgili bir bölüm sıkıştırmıyoruz yaşananı anlatıyoruz. Şimdiye kadar hiç bir etkinlikte BF4'ün konsol sürümü üzerinden bir sunum yapılmadı. Geçen Gamescom'da PS4 sürümü bazı kişilere gösterildi ve onun da PC'ye göre grafikleri kötü olduğu hakkında yorumlar çıktı. İlgili haber: http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Soylenti_BF4un_PS4_Surumunde_Grafik_Sorunlari-41146.htm -Samet

any77

31.8.2013 19:32:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Oyunu dönüp dolaştırıp nasıl getirdiniz PS4'e anlamış değilim. Oyun Xbox sunumu sırasında çöküyor haberin gerçek ingilizce kaynağında tek bir PS4 ile ilgili bölüm yok siz araya yine PS4'ü sıkıştırmışsınız. Nedir bu Sony'den alıp veremediğiniz anlamadım gitti. Konsol kullanıcısı değilimdir PS3 almıştım özel oyunları için o kadar aktif şekilde PC kullanırım ama birazcık artık göze batıyor bazı haberler dikkat etmekte fayda var.
IGN editörü oyunun ps4 sürümünün kötü olduğunu söylemişti. Bu söylenti xbox one'a da sıçradı. Olay bu...

senseman62

31.8.2013 19:32:46

+4
oyunu 1080p yapamıyolar galiba...demedi demeyin bu oyun 720p gelebilir konsollara

BSC Misafiri

31.8.2013 19:31:16

-1
Oyunu dönüp dolaştırıp nasıl getirdiniz PS4'e anlamış değilim. Oyun Xbox sunumu sırasında çöküyor haberin gerçek ingilizce kaynağında tek bir PS4 ile ilgili bölüm yok siz araya yine PS4'ü sıkıştırmışsınız. Nedir bu Sony'den alıp veremediğiniz anlamadım gitti. Konsol kullanıcısı değilimdir PS3 almıştım özel oyunları için o kadar aktif şekilde PC kullanırım ama birazcık artık göze batıyor bazı haberler dikkat etmekte fayda var.

any77

31.8.2013 19:30:18

0
Ben dememiş miydim buralarda 60 fps diye kıvranıyordunuz. 60fps için çok şeyden ödün vereceksiniz diye dememiş miydim?

any77

31.8.2013 19:29:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear Ondan sonrada IGN yetkilileri PS3 sürümünün kaplamaları bulanık gözüküyor diyince, "yeni nesil çöp" diye bağırmaya başlarsınız :D Adamlar yeni nesil konsolların mimarisi her ne kadar tanıdık olsa da konsola özel bir tasarım olduğundan çözememiş işte. Optimize edemiyorlar, zaten bellikydi 5 GB "konsol ram'i" ile oyun kasıyor diye açıklama yapan adamlar bunlar. Yeni nesil mi çöp? Yoksa BF4'ten dolayı DICE mi konsol optimizasyonu konusunda çöp? Sorarım şimdi...
Değerli kardeşim öncelikle Optimize ne demek onu öğren sonra konuşabiliriz . İllaki açıkla dersen de açıklayabilirim...

dikiştutmazsabri

31.8.2013 19:21:32

0
burada yüz kere dedik xbox one windows 8 bir pc diye. illa çıkınca millet bunu anlıyacak.

BSC Misafiri

31.8.2013 19:19:10

-2
Bence DICE yapamıyor yapanlar yapıyor görüyoruz

BSC Misafiri

31.8.2013 19:19:08

0
PS3'te de BF 3 çok kötüydü. Umarım bu BF PS4'te güzel durur

Metal-Gear

31.8.2013 19:11:41

-3
Ondan sonrada IGN yetkilileri PS3 sürümünün kaplamaları bulanık gözüküyor diyince, "yeni nesil çöp" diye bağırmaya başlarsınız :D Adamlar yeni nesil konsolların mimarisi her ne kadar tanıdık olsa da konsola özel bir tasarım olduğundan çözememiş işte. Optimize edemiyorlar, zaten bellikydi 5 GB "konsol ram'i" ile oyun kasıyor diye açıklama yapan adamlar bunlar. Yeni nesil mi çöp? Yoksa BF4'ten dolayı DICE mi konsol optimizasyonu konusunda çöp? Sorarım şimdi...

BSC Misafiri

31.8.2013 19:08:07

0
bu kadar gizli yürütmenin sebebi başka ne olabilir ki zaten? bir sorun olmazsa gövde gösterisi yaparlardı. ama insan o konsollara win yüklenebileceği gerçeğine inanmak istiyor. yapmayın be abi!

Kilgrave1907

31.8.2013 19:05:33

-1
Sadece xbox değil ps4 de de grafik sorunu varmış duyumlara göre.Böyle bir oyunun konsol sürümünün hatalarının olması çok üzücü gerçekten.Umarım dice bu aorunun üstesinden gelebilir.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield 4 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
191 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız