Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games'in Bu Hafta Öne Çıkan Oyunları

 
 
Steam platformunun aksine Epic Games oyunculara Türk Lirası ile beraber destek sunmaya devam ediyor ve oyunlara oldukça ucuz bir şekilde ulaşmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz süreçte birçok oyuna büyük bir zam dalgası geldi. Ancak buna rağmen yine de oldukça ucuz fiyatlandırmalarla ve indirim içerikleri ile karşı karşıya kalıyoruz ve böylece kütüphanemizi oyunlarla doldurabiliyorsunuz. Şimdi ise haftalık olarak bakabileceğimiz ve öne çıkan indirimlere bir göz atabileceğimiz listeyi sizler için hazırlamış bulunuyor ve liste içerisinde yer alan oyunlara bir göz atabilirsiniz.
 
Diğer taraftan liste içerisinde elbette yer almayan birçok oyunun bulunacağını söyleyebiliriz. Dolayısıyla eğer önerdiğiniz bir oyun bulunuyorsa indirimleri ile beraber bunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Şimdi geçelim listemize:
 
- Dying Light (59 TL)
 
 
 
Zombi temalı yapısı ile beraber ön plana çıkan ve günümüzde hala oynanmaya devam eden hayatta kalma oyunu gerçekten de ucuz bir fiyatlandırma ile karşımıza çıkıyor. Dying Light, Epic Games mağazasında şu anda 59.25 Türk Lirası ile karşımıza geliyor ve oldukça ucuz fiyatlandırma ile oyunu kütüphanemize eklemenizi tavsiye ediyoruz. Güzel bir zombi temalı hayatta kalma deneyimi yaşamak istiyorsanız, bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Gerçekten de oynanması gereken yapımlar arasında bulunan bu yapım, elinin üzerinde ödülü ve adaylığın sahibi olmuş durumda. Dolayısıyla, sahip olduğu mirası devam ettiren bir devam oyunu da aynı şekilde bizlere sunuluyor.
 
 
Yapım içerisinde geniş bir açık dünya bulunuyor. Bu açık dünyayı istediğiniz şekilde keşfedebilir, hayatta kalan topluluk gruplarıyla karşılaşabilir, onlarla etkileşime girebilir ve farklı görevler elde edebiliriz. Elbette yapım içerisinde kendimizi geliştirmek ve karakter adakta bir yapının olduğunu belirtmek gerekiyor, çünkü oyunda yeni yeteneklerin ve becerilerin kilidini açarken aynı zamanda donanımlarla da karşılaşıyoruz. Dolayısıyla, etraftaki kaynakları toplamak, etrafı keşfetmek ve daha fazla detaylı ilerlemek oldukça önemli.

Dikkat çekici geniş bir açık dünyada yer aldığımız yapımda sürekli olarak üzerimize zombilerin geldiğini görebiliyoruz. Zombilerin sabahları daha sakin, geceleri ise daha agresif olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla, herhangi bir işiniz varsa gerçekten de bu işinizi sabahları yapmanız, yani gün ışığında yapmanız oldukça önemlidir. Çünkü geceleri zombilerin çılgınlaştığını ve daha fazla agresif olduğunu görebilir ve çatıdan çatıya atlayan zombilere burada görebilirsiniz.
 
Oyunda irili ufaklı düşmanlarının haricinde bir de patron savaşları dediğimiz zombilerin olduğunu aktarabiliriz ve bunları ortadan kaldırmak için büyük bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Oyunun bir güzel yanı, oyunu tek başınıza oynamanın yanı sıra aynı zamanda işbirliği modu ile beraber arkadaşınızla da oynayabilmenizdir. Dolayısıyla, oyunu tüm hikayesini ve yan görevleri tamamen arkadaşlarınızla beraber oynayabilir ve bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
 

Gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere sunan bu yapımda zombi dünyasında yanınıza arkadaş çağırmak ve onunla beraber ilerlemek gerçekten de sizi rahatlatan unsurlar arasında bulunuyor. Çünkü oyunda gerilim dolu bir atmosferin bulunduğundan dolayı, elbette bu gerilimi azaltmanın en iyi yolu yalnızca birisini getirmektir. Dolayısıyla, bu hayatta kalma mücadelesinde yanınıza arkadaşınızı alarak daha kolay bir şekilde ilerleyebilir, zombi ordularını ve sürülerini kolay bir şekilde ortadan kaldırabilir, aranızda çeşitli planlamalar yapabilirsiniz.

Örneğin, "Sen şuradan git, ben de buradan gideyim, şunu şöyle indirelim" gibi söylemlerde bulunabilir ve böylece oyundan alacağınız zevki artırabilirsiniz. Bu tarz oyunlara elbette tek başınıza olmak yerine, eğer böyle bir destek sunuyorsa işbirliği modunu oynamak daha zevkli olabilir.

59 Türk Lirası ile beraber karşımıza çıkan ve oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile oyunu satın alabileceğiniz yapımda isterseniz yakın dövüş silahlarıyla isterseniz de menzilli silahlarla düşmanların yani zombilerin üstesinden gelmeye çalışabiliyor ve hem ana görevleri hem de yan görevleri tamamlamak tamamen sizin elinizde oluyor. Elbette oyun içerisinde karakter odaklı bir yapının olduğundan bahsettik. Karakter odaklı yapı ile beraber siz de kendinizi geliştirebiliyor, yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve kendinizi bu eşsiz dünyaya kaptırabiliyorsunuz. Aynı zamanda gizli görevle verilen görevleri yerine getirerek de zombi virüsüyle tehdit altında olan bölgeleri daha da temizlemeye çalışıyorsunuz ve burada aslında temel amacınız son virüsünü ortadan kaldıracak ilacı bulmak.

Oyunun bir de arka planında bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında elbette ilgi çekici detaylarla karşı karşıya kalıyor ve bu hikayeyi kapsamında biz de çeşitli görevleri adım adım tamamlayabiliyor ve bu görevleri tamamlayarak da buralarda neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Oyunda aynı zamanda karakterimizin parkur tabanlı mekanikler konusunda oldukça usta olduğunu söyleyebiliyor ve duvardan duvara tırmanabiliyor, doğrudan çatılara doğru atlayabiliyor ve daha fazla detaylı hızlı bir şekilde koşup ilerleyebiliyoruz.
 
 

Diğer taraftan yapım içerisinde güvenli noktaların olduğundan bahsedebiliyor ve bu güvenli noktalarda istediğimiz şekilde yatabiliyor, kendi zulamızı kontrol edebiliyor, koyulacaklar varsa buraya kaynaklarımızı koyabiliyor ve eğer gece vakti yola çıkmak istemiyorsanız burada uyuyup sabah olmasını bekleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu güvenli noktalar oldukça önem arz ediyor ve bu noktaları keşfetmek ve oraları temizlemek oldukça önemli. Öncelikle güvenli noktayı bulduktan sonra elbette burayı doğrudan ele geçirmeye gitmemiz gerekiyor çünkü buraların zombi istilasına uğradığını görebiliyor ve bu zombi istilasının ortadan kaldırmanın en iyi yolu güvenli noktaları her yere ulaştırabilmek. İşte bu noktada o noktaları en iyi şekilde temizleyebiliyor ve zombilerden arındırdıktan sonra güvenli noktaları ele geçirebiliyorsunuz ve böylece istediğiniz zaman o noktaya yaklaştığınızda yatabiliyor ve rahat bir nefes alabiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları toplamak bu tarz oyunlarda zaten bildiğiniz üzere oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde yer alan zanaatkarlık mekaniği sayesinde istediğiniz şekilde kaynakları birleştirebiliyor ve elde ettiğiniz kaynaklarla beraber istediğiniz gibi bandaj yapabiliyor, yeni silah eklentileri ortaya çıkarabiliyor, silahınızı onarabiliyor, kırılmış silahınızı tamir edebilir ve daha fazla detay ile beraber de yeni silahların sahibi olabiliyorsunuz. Dolayısıyla kaynakları toplamak oldukça önemli ve her yere gittiğinizde ise açılabilecek sandıkların olduğunu da aktarmak gerekiyor. Bazı sandıklar oldukça zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırırken bazı sandıklar doğrudan hızlı bir şekilde açılabiliyor ve içindeki kaynakları envanterimize atabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bulduğunuz sandıkları hızlı bir şekilde toplamanız ve onları açmanız oldukça mühim.

Yapım içerisinde eşsiz bir atmosferde kendimizi bulabiliyor ve şehri benzersiz bir özgürlük kapsamında istediğimiz gibi keşfetmeye hazırlanabiliyoruz. Parkur becerilerinde ustalaşabileceğimiz aynı zamanda yaratıcı dövüşlerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elimizdeki silahları ateşleyebiliyor, yumruklarımızı konuşturabiliyor, elimize aldığımız bıçakla beraber zombilerin kafasını koparabiliyor veya zombilere tuzaklar kurabiliyoruz.
 
 

Gece ve gündüz döngüsünün bir hayli önemli olduğu yapımda elbette gün batımı ile beraber avcı kimliğinden sıyrılıp avlanan konumuna geldiğinizde tüm dünyada ne kadar zor olduğunu burada görebiliyorsunuz. 4 oyunculu işbirliği desteğiyle beraber oyunu elbette arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğinizden bahsettik ve bu destekle beraber elinizden geleni yapmaya koyulabiliyor ve hızlı bir şekilde arkanıza bakmadan kaçmak burada en iyi seçenek haline gelebiliyor.

Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinize zombi dolu hayatta kalma dünyasını atmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyun zaten oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile beraber karşınıza çıkıyor ve kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.
 
- Gas Station Simulator (149 TL)
 
 
Benzin istasyonu işletebileceğiniz ve istediğiniz şekilde geliştirebileceğiniz Gas Station Simulator şu anda Epic Games sayfasında 104 Türk Lirası ile karşımıza çıkıyor. Terk edilmiş bir benzin istasyonunu satın aldığımız ve aynı zamanda burayı işletip daha da büyütmeye çalıştığımız yapım, simülasyon unsurlarını bünyesinde barındırıyor ve burada müşterilerimize ayağımıza kadar getirerek en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Yapım içerisinde istasyonumuzu yenileyebiliyor, yükseltebiliyor, geliştirebiliyor, genişletebiliyor ve daha fazla detay ile beraber buraları en iyi şekilde hizmete sunmayı hedefliyoruz. 
 
 
Çölün ortasında yer aldığımız oyunda elbette bir benzin istasyonunu yenilemek zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırırken aynı zamanda sadece benzinlerle alakalı değil. Diğer taraftan içerisine market kurabiliyor, arabaları tamir edebileceğimiz bir tamir bölümü açabiliyor ve buraya müşterilerin gelmesini sağlayabilecek tüm çözümleri sunmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Yenileme, genişletme ve işletme ile ilgili tüm detayların elimizde olduğu yapımda işimizi yürütmek için elbette çoklu yaklaşımlar benimseyebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca hangi unsurları seçmek istiyorsak ona göre seçimler yapabiliyor ve iş yoğunluğumuza göre kendi tempomuzu ayarlamak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyiminizi burada kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Hiçliğin ortasında terk edilmiş bir benzin istasyonunda yer aldığımız yapım içerisinde buraları eski ihtişamına kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve enkazın kırıntılarını burada toplamak durumunda kalıyoruz. Etrafı boyayabileceğimiz, kendimize göre dekore edebileceğimiz ve tüm paramızı dış görünüşe harcamamaya dikkat göstereceğimiz yapımda elbette istediğimiz şekilde çeşitli geliştirmeler yapabilir ve bu geliştirmeleri farklı şekillerde kullanabiliyoruz.
 
 

Oyunda elbette sürekli olarak para kazanmak için farklı noktalara doğru değinebiliyor, bu para kazanma kısmı ile beraber en iyi şekilde bizim ilgilenmemiz gerekiyor ve ek olarak duvarları düzeltebiliyor, boyayabiliyor ve kendi isteğimize göre buraları yenileyip dekore edebiliyoruz. Aynı zamanda satın alabileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve bununla beraber de satın alabileceğimiz dekoratif unsurları mağaza içerisinde görebiliyoruz. Oyunda bazı durumlar tamir edilerek üstesinden gelinecek bir yapıya bünyesinde barındırıyor ancak bazı durumlarda ise komple onu yıkıp yerine yenisini yaptırmamız gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yapacağınız her hamleye göre değişkenlik gösteren bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.

Kendi bölgemizi genişletebileceğimiz, daha fazla hizmet vermek için elimizden geleni yapmayı koyulabileceğimiz sadece burada yakıt kalmakla kalmayacak aynı zamanda müşterilere hizmetlerimizi genişletebileceğimizi yapım giderek daha fazla çeşitli müşterileri bünyesinde barındırıyor ve burada bu müşterilerin her biriyle tek tek ilgilenmek durumunda kalıyoruz. Oldukça fazla seçeneği bulunduğu bu yapımda örneğin müşterilere hizmet sunacağımız bir tuvalet yapabiliyor, bu tuvalet sistemi ile beraber onların ihtiyaçlarını karşılayıp diyor ve akabinde ise doğrudan para kazanabiliyoruz. Bunun dışında oldukça fazla seçeneğin bulunduğu bu yapımda bir market kurabiliyor, bu market içerisinde istediğiniz gibi stokları yenileyebiliyor ve stok yenilenmesi sonrasında müşterilere daha fazla hizmet sunabiliyoruz.

Örneğin, kasanın başına bir görevli atayabiliyor ve akabinde sadece tek başımıza değil aynı zamanda buralarda çalışacak personelleri de biz seçiyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yapabileceğimiz oldukça fazla iş bulunuyor ve bu işlerle beraber daha fazla kazanç kendimize sağlayabiliyoruz. Ek olarak marketin dışında bir de tamirhane kurabiliyor ve bu tamirhane içerisinde bozulan araçların geldiğini görebiliyor, onların motorlarını indirebiliyor, yeni aküler takabiliyor, boyayabiliyor ve daha fazlasıyla beraber müşterilerin dileklerini yerine getirmek durumunda kalıyoruz.
 
Genişletme seçenekleriyle beraber ön plana çıkabileceğimizi yapımda oldukça fazla seçeneğin olduğunu aktarabilir ve bu seçenekleri en iyi şekilde değerlendirebileceğimizi söyleyebiliyoruz. Burada yapılabilecek oldukça fazla işin olduğunu aktarırken elbette her bir işe kendinizi kaptırmak durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda özelleştirebileceğiniz, dekore edebileceğiniz, restore edebileceğiniz ve daha fazla yapıyla karşılaşabileceğiniz sistemlerin ve kişiselleştirme özelliklerinin burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde elbette benzin istasyonumuzu daha fazla ileriye götürmek için çeşitli özelleştirme ve kişiselleştirme sistemlerinden faydalanmaya çalışıyor, müşterilere hizmet etmek için benzin istasyonlarımızı başarıyla geliştirmek durumunda kalıyor ve müşterilerinizin hepsinin burada hizmet beklediğine dikkat etmeliyiz. Örneğin burada depoları doldurabiliyor, hızlı alışveriş yapmadığı için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyor, araçların bakımlarını yapmak için hızlı bir şekilde tamirhanemizi geliştirmek durumunda kalıyor ve ciddi bir zaman baskısı altında kendinizi hissedebiliyorsunuz. Dolayısıyla her bir müşteriye burada yetebilmek için aynı zamanda kendinize ait çeşitli görevler verebiliyor ve planlamalarınızı burada yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Diğer taraftan doğru zaman yönetimiyle beraber burada en iyi şekilde yer almaya çalışabiliyor ve çalıştırabileceğiniz personellerin de burada olduğunu aktarabiliyoruz. Doğru zaman yönetimiyle beraber ilerleyebildiğiniz ve aynı zamanda hayatınızın bir parçası olabilecek sistemlerle karşı karşıya kaldığınız oyunda elbette bir yere kadar kendi başınıza idare edebileceğiniz sistemlerle karşı karşıya kalabiliyor ancak işleri genişlettikçe ve daha fazla detay ile karşılaştıkça personelleri almak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla yakında tüm bunlara değerlendirmek tamamen sizin işinize alıyor.

Bunun dışında oyunda yer alan özelleştirme ve dekore etme sistemleri gerçekten de büyük önem arz ediyor. Çünkü etrafı ne kadar şık ve etkileyici hale getirirseniz o kadar çok daha fazla müşterinin buraya geldiğini görebilir ve böylece kendi müşterilerinizi arttırdıkça daha fazla paranın da sahibi olabilirsiniz. Müşterilere hizmet etmek oyundaki tek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor ve yükseltilmiş bir benzin istasyonu içerisinde çok fazla sayıda hizmet sunmak durumunda kalıyorsunuz.
 
İşler bir noktada elbette çıkmaza giriyor, bu durumda ise personelleri işe alarak kendi çalışanlarınızın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda burada yer alan personellerin her birinin kendine özgü becerileri bulunuyor ve bazıları diğerlerinden daha üstün bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla çalışanlar gerçekleştirdikleri görevlilere göre de seviye atlayabiliyor. Bu da oyunda yer alan geliştirme sistemleri arasında bulunuyor. Dolayısıyla her bir personelin burada kendini geliştirdiğini, seviye atladığını ve daha fazlasıyla beraber ön plana çıktığını söyleyebiliyoruz.
 
 

Oyunda tüm yönetim unsurlarını elinize alabiliyor ve çöldeki benzin istasyonunu yenilemek durumunda kalıyorsunuz. Mikro yönetim unsurları elbette sizin için uygun değilse bu oyundan pek zevk alamayabilirsiniz. Çünkü oyun içerisinde küçük çaplı yönetim unsurları bulunuyor ve her türlü işlerle sizin uğraşmak durumunda olduğunuzdan dolayı belki de bir yerden sonra sıkılabilir veya tamamen bunlarla uğraşmak istemeyebilirsiniz. Bu durum tamamen size kalmış durumda.

Oyunu kısaca toparlayacak olursak Gas Station Simulator, terk edilmiş bir benzin istasyonunu satın alıp işlettiğimiz ve geliştirdiğimiz bir simülasyon oyunu olarak karşımıza çıkıyor. İstasyonu yenileyebilir, genişletebilir ve çeşitli hizmetler sunabiliriz. Bunun dışında market kurabilir, araçları tamir edebiliriz. Oyuncular farklı yaklaşımlar benimseyebilir ve deneyimlerini kişiselleştirebilirler.
 
- Disco Elysium (143 TL) 
 
 
 
Izometrik kamera bakış açısı ile beraber tam bir rol yapma deneyimini adım atabileceğiniz ve koca bir şehri ayağınızın altına serebileceğiniz yapımda seçenekleri en iyi şekilde değerlendiriyor ve yapacağınız seçimlerle beraber kendi kaderinizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Oldukça fazla değişkenlik de yer alabildiğiniz yapım içerisinde bir Dedektif olarak yer alıyor ve burada elinizden geldiğince en az hasarla yolunuza devam etmek durumunda kalıyorsunuz. Çığır açan bir rol yapma sistemini bünyesinde barındıran aynı zamanda sürekli olarak bir şeyleri okuyabileceğiniz ve uzun uzun metinlerle karşılaşabileceğiniz bu yapım tamamen Türkçe bir şekilde bizlere sunuluyor ve oyunun Epic Games sitesinde 143 TL'den satışta olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
Oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile beraber karşımıza çıkan bu yapım elbette her oyuncu tarafından oynanması ve denenmesi gereken yapımları arasında bulunuyor. Ancak oyunun şöyle bir eksisi yer alıyor: Oyunda yer alan metinler oldukça uzun bir şekilde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla bunları sürekli olarak okumak durumunda kalıyor ve uzun uzun metinleri okumak elbette kısa süre sonra bizlerin yorulmasına sebep olabiliyor.

Eğer okumayı seviyorsanız ve sürekli olarak bir şeylerle karşı karşıya kalmak istiyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Ancak okumaktan sıkılıyorsanız ve uzunca metinleri okumak istemiyorsanız elbette bir yerden sonra oyundan sıkılabileceksiniz. Ancak genel olarak iyi bir deneyimi bizlere sunduğuna aktarabiliriz.

Oyunun final sürümü gerçekten de en iyi deneyimi mi bizlere sunuyor ve eşsiz bir beceri sistemiyle beraber karakter odaklı yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda kendi becerilerimizi yükseltebileceğimiz ve yeteneklerimizi arttırabileceğimiz bir mekanik bizlere sunuluyor. Bunun yanı sıra bir de Dedektif olarak ilerlediğimiz esnada elbette dedektiflik becerilerimize ne kadar çok geliştirirsek o kadar çok hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalabiliyoruz.
 
 

Ayaklarımızın altında aşındırabileceğimiz koca bir şehrin olduğu bu yapımda unutulmaz karakterleri istediğimiz şekilde sorgulayabiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor, farklı şekillerde olayların sonuçlarına geçiş yapabiliyor, cinayetleri çözmeye çalışabiliyor ve cinayetleri çözmek için elbette girdiğimiz etkileşim unsurları ile rüşvet bile teklif edebiliyoruz. Dolayısıyla burada farklı karakterlerle karşı karşıya geliyor, onlarla etkileşime girdikten sonra onları belirli oranda sorgulayabiliyorum, çeşitli sorular sorabiliyor, tatmin edici cevaplar vermediklerinde elbette daha fazla üzerine gidebiliyor ve daha fazla detay ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Farklı şekillerde sorgulayabildiğimiz karakterlerle elbette unutulmaz bir yapı bizlere sunuluyor.
İster serseri olabiliyor istersek kahraman olabilir istersek de tamamen sefil bir hayat sürerek buradaki yerimizi tamamlamak durumunda kalabiliyoruz.
 
Burada yer aldığımız süre boyunca tüm unsurlar bizim elimizde bulunuyor ve tüm yönetim unsurlarının bizim elimizde olduğu yapımda yani dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, kendi kaderimize kendimiz karar verebiliyor ve nereye doğru ilerlemek istiyorsak o yöne doğru ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimleri de kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde bir hayat sürebiliyor ve bu hayatı kendinize göre yaşayabiliyorsunuz.

Seçim özgürlüğünün bir hayli ön planda olduğu bu yapımda elbette karşınızdaki insanlara çeşitli sorular soruyorsunuz. Ancak genel olarak bu soruların ya da siz sorduklarınızın kabul edilebilir bir şekilde bizlere cevap verildiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde onlarla göz teması kurmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor, şiddete başvurabiliyor, şiirler yazabiliyor veya daha farklı şekillerde onlarla hoş sohbet etmek durumunda kalıyoruz.
Bunun dışında oyun içerisinde farklı şekillerde etkinliklere katılım sağlayabiliyor ve etkinliklerin arasında karaoke söyleyebiliyor, çılgınlar gibi dans edebiliyor ve hayatın anlamını burada keşfetmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde geldiğimiz noktada farklı etkinliklere katılım sağlayabiliyor, dijital dünya içerisinde istediğimizi gerçekleştirebiliyor, sağda solda takılabiliyor, farklı karakterlerle tanışabilir, onlarla yakın veya uzak ilişkiler kurabiliyor ve istediğimiz şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Cinayetleri çözebileceğimiz farklı davalara bir bakış atabileceğimiz ve yeni becerilerin sahibi olabileceğimizi yapımda rol yapma unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyor ve rol yapmak için de sayısız aracın burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Bu araçlarla beraber elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi becerilerimizi geliştirebiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 24 farklı becerinin bulunduğunu aktarabiliyoruz. Bu becerileri istediğiniz şekilde harmanlayabiliyor ve kendinize göre bir plan oluşturabiliyorsunuz. Dolayısıyla her bir oyuncunun burada farklı şekillerde kombo yapması oldukça olası.

Seçim ve özgürlükleri ile beraber ilerlemeye çalıştığımız yapımda aynı zamanda özelleştirme sistemlerinin oldukça ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Yine oyunda 80 kıyafetin ve aksesuarın bizlere sunulduğunu ve bu sunumla beraber de istediğimiz gibi kendi stilimizi yaratabileceğimiz ortamın bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Bununla beraber farklı araçları, silahları ve donanımları kullanabiliyor, silahları, el fenerlerini, teypleri ve daha fazla aracı ustalıkla kullanmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.

Bunun dışında yapım içerisinde elbette zanaatkarlık mekaniği bulunuyor. Bu mekanikle beraber yeni donanımları oluşturabiliyor, kokteyller hazırlayabiliyor ve düşünce diyarında kafa yorabileceğimiz 60 farklı düşünce ile beraber karakterimizi daha da geliştirebiliyoruz.
Yapımda oldukça farklı etkinliklerin ve mekaniklerin olduğundan bahsetmek gerekiyor ve bu mekaniklerle beraber kendinize elbette geniş bir dünya içerisinde bulabiliyor ve yapacağınız seçimler göre değişkenlik gösteren bir dünya içerisinde yer aldığınız süre boyunca attığınız her adıma oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu adımlarla beraber de kendi geleceğinizi burada şekillendirebiliyorsunuz.

Dolayısıyla unutulmaz karakterlerle tanışabileceğiniz ve devrim niteliğinde bir diyalog sistemi ile karşı karşıya kalabileceğiniz bu yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi uzunca diyalogların olduğunu söyleyebiliyoruz ve bu uzunca diyaloglar içerisinde elbette bazı durumlarda sıkılabiliyorsunuz. Çünkü gerçekten de roman gibi upuzun metinler bizlere sunuluyor ve akabinde ise bizlere bir seçim yapmamız gerekiyor. Bunları okurken belki de bir yerden sonra sıkılabiliyor ve bunun elbette sürekli hale gelmesi gerçekten de oyundan soğutan unsurlar arasında bulunuyor. Ancak eğer okumayı seviyorsanız ve kitap okumaktan hoşlanıyorsanız bu oyundaki diyalog sistemini de beğeneceksiniz.
 
 

Dünyada elbette sadece figüranlarla değil aynı zamanda gerçek insanlarla dolu olduğunu görebiliyor ve onları aslında birbirine bile düşürebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız her hamleyle beraber gerçekten de doğru bir şekilde insanları bir araya getirebiliyor, onları açıklarını yakalayabiliyor, sorgulayabiliyor veya insanları birbirine düşürmeye çalışabiliyoruz. Burada yapacağımız her hamleyle beraber gidişatına yön verebiliyor ve insanlara yardım etmeye çalışarak da aynı zamanda dünyadaki karakterleri elden geçirebiliyoruz.

Oyunda yer alan diyalog sistemi ile beraber elbette farklı karakterlerle yakın duruma gelebiliyor, onları da duygularınızı açabiliyor ve bu sayede aşık olma durumuna bile geçiş yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kendi duygularınızı açabileceğiniz ve söyleyebileceğiniz sistemlerle de karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Oyunda gerçekten de canlı bir dünyanın yer aldığını aktarabiliyor ve bu canlı dünya içerisinde sizin de yer alabileceğinizi söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren ve doğrudan karşılık görebileceğiniz bu yapımda hemen hemen her şeyi yapabilme imkanınız bulunuyor. Bu imkanla beraber kendinizi elbette sokaklarda, yollarda, mahallelerde ve daha fazla kısımda aşındırabiliyorsunuz. Kendinize ait bir rota çizebileceğiniz ve böylesini daha önce hiç görmediğiniz bir açık dünyada yer alabileceğiniz yapımda farklı şekillerde gerçekten de işler başarmaya çalışabiliyorsunuz.

Örneğin, oyunda şişe toplayabiliyor ve bu şişelerle beraber de milyoner olmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bu arada gidişatı tamamen siz belirleyebiliyor ve gidişatla beraber de neler olabileceğini siz karar verebiliyorsunuz. Bu da elbette diyalog sistemi ile beraber bizlere sunuluyor.
 
 

Şehrin yollarını aşındırabileceğiniz ve istediğiniz şekilde ilerleyebileceğiniz ve kendinize özgü rota çizebileceğiniz oyun içerisinde her bir noktada farklı unsurlarla beraber karşı karşıya kalabiliyor ve gerçekçi ortamlarda kendinizi bulabiliyorsunuz. Elbette şehrin farklı kısımlarını ilerlerken burada farklı karakterlerle karşı karşıya kalabiliyor, rastgele olayların burada olduğunu görebiliyor ve bu olaylara müdahale edip etmemek tamamen size kalmış durumda. Adım adım ilerlediğiniz yapım içerisinde kendinize ait bir rota çizdikten sonra elbette görmediğiniz bölgelere doğru ilerleyebiliyor, etrafı keşfedebiliyor, buralarda karakterlerle etkileşime girebiliyor ve karmaşık bir cinayet soruşturması ile karşı karşıya bile kalabiliyorsanız bu soruşturmaları en iyi şekilde tamamlamak tamamen sizin işiniz oluyor. Çünkü oyun içerisinde zaten bir dedektif olarak yer alıyor ve temelinizdeki bu hedefle beraber hem ana görevlerle hem de yan görevlerle beraber ilerleyebiliyorsunuz.

Karmaşık cinayet soruşturmalarında elbette yapacağınız hamleler oldukça önem arz eder ve adım adım ilerleyebileceğiniz sistemle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Burada karakterleri sorgulayabiliyor, onların üzerine gidebiliyor, bazı durumlarda cevap alamadığınız takdirde rüşvet verebiliyor veya boğazlara sıkabiliyorsunuz. Bu, oyun içerisinde yer alan geniş kapsamda özgürlükler arasında bulunuyor ve gerçekçiliği arttıran detaylarla beraber bizde en iyi sorgulama sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Dedektif olarak karar verebileceğimiz, vatandaşları uyarabileceğimiz ve daha farklı yöntemlere başvurabileceğimiz yapım kısacası bu tarz bir deneyimle beraber bizleri sunuluyor ve gerçekten de oynanması gerekenler arasında bulunuyor. Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölge içerisinde farklı karakterlerle tanışabiliyor, o karakterlerle tanıştıktan sonra onlarla ne yapabileceğimiz, nasıl etkileşime girebileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunları seçimi tamamen bize ait oluyor.
 
 

Oyunda kısmi karakter seslendirmeleri ile beraber elbette her şeyi yapabilme imkanı bizlere sunuluyor ve geniş özgürlüklerle beraber bulunduğumuz yapımda gerçek insanların bu dünyada dolu olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla bu dünya içerisinde figüranlarla değil sadece gerçek insanlarla beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan gerçekçiliği arttıran unsurlar arasında bulunuyor ve oyundaki gerçekçiliği arttıran unsurlar oyuncular tarafından bir hayli seviliyor.

Oyunun Steam sayfasındaki incelemelere bakacak olursak gerçekten oyuncular tarafından bir hayli sevildiğini ve çok olumlu etiketine sahip olduğunu görebiliyoruz. Oyunu dilerseniz Steam sayfası üzerinden de satın alabilirsiniz. Dolayısıyla Steam sayfası üzerinden de 4.74 dolarlık bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor ve hemen hemen yakın bir fiyatlandırma ile karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla Epic Games sayfasına direkt olarak Türk Lirası ile beraber satın alabilir veya diğer platformlardan elbette en ucuz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış durumda.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun geniş bir rol yapma deneyimini bizlere sunuyor ve her türlü yönetim unsurunu bizim elimize veriyor ve böylece biz de elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Kendinizi geniş bir açık dünyaya bırakmak istiyorsanız, karakter odaklı yapı ile karşılaşmak istiyorsanız ve daha fazla detaylı ilerlemek istiyorsanız bu yapım tam size göre diyebiliriz.
 
- The Callisto Protocol (149 TL) 
 
 
 
Karışık incelemelere sahip ve beklentileri bir yere kadar karşılamayı başaran The Callisto Protocol, Epic Games sayfasında 149 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oldukça normal bir fiyatlandırma ile karşı karşıya kaldığımız bu yapım, elbette korku ve gerilimi severlere hitap ediyor. Aynı zamanda nişancı ve aksiyon unsurları ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 

Callisto'nun dehşetinden kaçmaya ve hayatta kalmaya çalıştığınız bu yapım tek oyunculu bir yapıyla bizlere sunuluyor. Oyuncular hızlı bir şekilde evrimleşen yaratıklara karşı mücadele etmek durumunda kalıyor. Nişancı türü ile ve yakın mesafe dövüş tarzları ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve benzersiz bir karışımla karşı karşıya kalıyoruz.
 
Elbette yapım ilk etapta büyük beklentilerle beraber çıkışını gerçekleştirdi ancak geldiğimiz noktada bu beklentilerin elbette karşılanmadığını gördük. Dolayısıyla Steam incelemelerine bakacak olursak, her ne kadar sonra incelemeler çoğunlukla olumlu olsa da bütün incelemelerin karışık etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz. İstenileni veremeyen ve bir noktada eleştirilerin odağında bulunan yapım yine de oynanması gereken ve şans vermeniz gereken bir yapım olarak bizlere sunuluyor.

Hikaye odaklı yapım bildiğiniz üzere üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber bizlere karakter odaklı yapıyı sunuyor. Oyunda kıyamet sonrası bir dünyada bulunuyor ve bilim kurgu temasının da işlendiğini aktarabiliyoruz. Günümüzden 300 yıl sonra geçen bu yapımda elbette oyuncular uzayın derinliklerine doğru ilerleyebiliyor. Jüpiter'in uydusu Callisto'da bulunduğumuz yapım buralarda dehşetin gün yüzüne çıktığını aktarıyor.
 
 

Maksimum güvenlikli bir hapishanede yer aldığımız süre boyunca burada insanların doğrudan yaratıklara dönüştüğünü ve biz de bu hapishane içerisinde yer alan bir karakteri kontrol ettiğimizi görüyoruz. Güvenlikte hapishane içerisinde elbette koşturmaca başlıyor ve bu koşturmacada kim hayatta kalırsa ona aslında madalya verilmesi gerekiyor. Çünkü oyunda ilerlediğimiz her bölge içerisinde farklı tuzaklar, düşman çeşitliliği, yaratık unsurları ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Biz de bu ortam içerisinde hayatta kalmanın yollarını aramaya çalışıyoruz.

Mahkumlar burada korkunç canavarlara dönüşmeye başlarken elbette bizde hapishane içerisinde kaosun sürüklendiğini görebiliyor ve bu kaosu ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Oyunda etrafı keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini görmek ve etrafı keşfederken yeni silahların bulunması gerçekten de önemli detaylar arasında bulunuyor. Çünkü düşmanlara karşı gelebileceğimiz unsurlar elbette çevre detaylarıyla beraber falan çıkıyor ve bu eşyalarla beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.

Jacob adındaki bir karakteri kontrol ettiğimiz yapımda hayatta kalmak için Black Iron hapishanesinden kaçmak durumunda kalıyor ve güvenli bir yere ulaşmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.

Dehşetin derinliklerine doğru ilerledikçe, elbette daha fazla yaratık ve düşman çeşidi ile karşılaşıyoruz. Onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri ile beraber kendimizi burada hayatta tutmaya başlıyoruz. Yapım içerisinde kullanabileceğiniz farklı silahlar bulunuyor. Menzilli silahlarla beraber düşmanları burada ortadan kaldırabiliyor, akabinde ise yakın dövüş silahları ile düşmanların uzuvlarını parçalayabilir ve onları tahtalı köye gönderebiliyoruz.

Yapımda aynı zamanda çevre unsurlarını lehimize kullanabileceğimiz çeşitli tuzaklar da bulunuyor ve yaratıkları bu tuzaklara doğru çekebiliyoruz. Ancak, aynı şekilde bu tuzaklara bizim de yakalanabileceğimizi unutmamanız gerekiyor. Dolayısıyla bu tuzaklara oldukça dikkat etmeniz ve eğer tuzaklara kapıldığınız zaman etlerinizin parça parça olduğunu görebiliyorsunuz ve oyunu ne yazık ki burada sonlandırmanız gerekiyor.
 
 

Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz yapımda, etraftaki unsurları yani tuzakları ve düşmanları ortadan kaldırmak için kullanabiliyor, onları paramparça edebiliyor ve daha fazla detay ile beraber de ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde aksiyon dahilinde kullanabileceğiniz çeşitli kombolar bizlere sunuluyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.

Hikaye olarak yapım içerisinde tek oyunculu bir sistemin olduğundan bahsettik ve burada mahkumların korkunç yaratıklara dönüştüğünü de aktardık. Oyunun temelinde bu hikaye yer alıyor ve korku mühendisliğinin üst düzeye ulaştığı bu yapımda elimizden geleni yapmaya koyularak bilim kurgu temalı ortamlarda bulunabiliyor, hapishane içerisinde gezip tozabiliyor ve daha fazla detay ile karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, düşmanları farklı şekillerde ortadan kaldırabiliyor ve daha fazla yönetim unsurunu eline alabiliyor.

Gerilim ve korku dolu atmosferlerde ilerleyebileceğimiz ve yeni silahlarla, donanımlarla ve daha fazlasıyla yer alabileceğimizi yapımda elbette büyüyen tehlikenin farkına varabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca düşmanları ortadan kaldırmak temel hedefimiz oluyor.
2320 yılı içerisinde bulunduğumuz yapımda oyuncular mahkum oluyor ve bu hapishaneden kaçmak zorunda kalıyor. Gizemli bir salgının burada olduğunu aktarabiliyoruz. Elbette salgın burada bulunan tüm mahkumları bir yaratığa dönüştürüyor ve bu yaratıkları ortadan kaldırmak için de biz de burada elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca acımasız ve stratejik savaşlar üzerinde ustalaşmak durumunda kalıyor ve elimizden geleni yapmak durumunda kaldığımız yapımdan yer çekimi de dahil olmak üzere farklı ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlanıyoruz. Oyuncular çarpışarak düşmanlarla beraber karşı karşıya geliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak için farklı şekillerde aksiyona dahil olabiliyorsunuz. Farklı komboları burada oluşturmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda çevre unsurlarını kendi lehinize kullanmak oldukça mühim. Bu unsurlarla istediğiniz gibi düşmanları tuzağa çekebiliyor, çevre unsurlarını kullanarak kombolar üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve sinematik bir öldürme sekansıyla karşı karşıya geliyoruz. Oyuncular bu çarpık düşmanlarla elbette burun buruna geliyor ve akabinde ise karşılık veriyoruz.

Arka planda yer alan hikaye elbette her oyuncunun dikkatini çekemeyebilir, bu durum tartışılır. Ortalama bir hikaye içeriği yer aldığını söyleyebiliriz. Korkunç mahkumların yer aldığı yapımda gerilim dolu atmosferler bizlere sunuluyor ve bu ortamlardan geçmek tamamen bizim işimiz. Her köşede kol gezen dehşetlerle beraber yer alabildiğimiz yapımda yapacaklarımızla beraber kana susamış yaratıkları alt etmek ve en karanlık korkularla yüzleşmek oyunun temelinde yer alıyor.

Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de gerçekten zorlanabileceğimiz yaratıkların olduğunu aktarabiliyoruz. Onları istediğimiz şekilde ister yakın mesafeden istersek de uzak mesafeden ortadan kaldırabiliyor ve böylece kombolar arasında geçiş sağlayabiliyoruz. Jüpiter'in bir uydusu içerisinde yer alabildiğimiz yapımda rahatsız edici sırları açığa çıkarmak için de elbette elimizden geleni yapmaya koyulabiliyor ve yüzeyin altında gömülü karanlık ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyunun her bir noktasında farklı şekillerde ilerleyebileceğimiz ve kaosun içerisine kendimizi bulabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve karmaşık atmosferlerde kendimizi hissedebiliyoruz.

Gerilim ve acımasızlığın ön planda olduğu yapımda tüyler ürpertici çaresizlik içerisinde kendimizi bulurken burada yapacaklarımızla beraber gidişata yön verebiliyor ve diğer taraftan en iyi şekilde yüksek tempolu bir aksiyon sistemi içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.
Çaresizce ilerlemeye çalıştığımız ve hayatta kalma deneyimiyle beraber ön plana çıkmaya başladığımız yapımda oyuncular mevcut hapishane içerisinde kaçmaya çalışıyor ve dehşetle karşı karşıya kalıyor.
 
Aynı zamanda uzun zamandır ölü olan uydunun içindeki sırları açığa çıkarmak durumunda kalıyor. Uydunun hem yüzeyinde hem de yüzeyinin altında yer alan yüzlerce yıllık bir belanın olduğundan bahsedebiliyor ve bu belayı ortadan kaldırmak aynı zamanda üstesinden gelmek hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Kana susamış yaratıkları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya çalışabildiğimiz ve farklı kombolarla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda uzuvların kopabildiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yaratıkların uzuvlarını koparabiliyor, onların bacaklarını patlatabiliyor ve daha fazla detay ile beraber de ölüm kalım savaşı içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.

Burun buruna geldiğimiz zorlu ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapımda hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ve ilerleyen süreçte daha fazla detay ile beraber yer alabildiğimizi aktarmak gerekiyor. Hem yakın hem de menzilli dövüş sistemleri ile savaşmak durumunda kaldığımız ve meydan okuma içerisine girdiğimiz yapımında gardiyanlar tarafından çevrelenebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için kendi karakterimizin yeteneklerinden faydalanmak durumunda kalıyoruz. Bu yeteneklerle acımasız ve stratejik savaşlar üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve ana karakterimizle beraber farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Benzersiz yer çekimi silahlarıyla beraber buluşmaya başladığımız yapımda farklı düşman çeşitliliğinin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Bu düşmanları elinizden geldiğince farklı stratejilerle ve planlamalarla beraber ortadan kaldırabilecek, onların uzuvlarını koparabilecek ve her bir savaş içerisinde ölüm kalım mücadelesiyle karşı karşıya kalabileceksiniz.

Evrendeki en özel ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapımda hayatta kalma mücadelesi içerisinde büyük oranda tüm hedefler biz olabiliyor ve bununla beraber uydu içerisinde neler yapacağımıza tamamen biz karar verebiliyoruz. Genel olarak toparlayacak olursak, The Callisto Protocol, karışık incelemelere sahip olmasına rağmen korku ve gerilim sevenler için cazip bir seçenek sunuyor. Nişancı ve aksiyon unsurlarıyla zenginleştirilmiş, hayatta kalma ve hızla evrimleşen yaratıklara karşı mücadele ettiğiniz tek oyunculu bir yapım. İncelemeler genellikle olumlu olsa da bazı beklentilerin karşılanmadığı belirtiliyor. Ancak yine de denemeye değer bir oyun olduğunu söyleyebiliyoruz.

Bu heyecan verici ve gerilim dolu oyun, sizi 300 yıl sonra Jüpiter'in uydusu Callisto'da geçen bir bilim kurgu macerasına sürüklüyor. Maksimum güvenlikli bir hapishanede geçen oyunda, dehşet verici bir dönüşüm yaşanıyor ve mahkumlar korkunç yaratıklara dönüşmeye başlıyor. Siz de bu kaosun ortasında hayatta kalmak ve hapishaneden kaçmak için mücadele eden Jacob adında bir mahkumu kontrol ediyorsunuz.
 
 

Oyun, üçüncü şahıs kamera açısıyla sunulan karakter odaklı bir hikayeye sahip. Bu sayede Jacob'un duygularını ve düşüncelerini daha iyi anlayabilir ve onunla empati kurabilirsiniz. Hikaye, sürükleyici bir anlatım ve gizemli olaylarla dolu, sizi oyuna bağlayacak ve merakınızı canlı tutacak şekilde kurgulanmış.

Oyunda ilerledikçe, farklı tuzaklar, düşmanlar ve canavarlarla dolu tehlikeli ortamlarla karşılaşıyorsunuz. Her bölümde yeni zorluklar ve keşfedilecek yeni alanlar var. Hayatta kalmak için etrafınızı dikkatlice incelemeniz, çevreyi kullanmanız ve doğru stratejileri geliştirmeniz gerekiyor. Etrafı keşfederken yeni silahlar, mühimmat ve hayatta kalmak için gerekli diğer eşyaları bulabilirsiniz. Bu eşyalar, düşmanlara karşı savaşmanız ve hapishaneden kaçmanız için size yardımcı olacak.

Oyunun en önemli unsurlarından biri atmosferdir. Karanlık ve kasvetli hapishane ortamı, gerilim ve korku duygusunu artıran etkileyici görseller ve sesler ile harmanlanmıştır. Bu atmosfer, sizi oyunun içine çeker ve hikayenin inandırıcılığını arttırıyor.

Kısacası, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile beraber karşımıza çıkıyor ve doğrudan oyuna geçiş yapabilir ve bilgisayarınıza indirip oynayabilirsiniz. Gerilim ve aksiyon dolu bir yapım sizi bekliyor.
 
- As Dusk Falls (183 TL)  
 
 
 
Dikkat çekici karakterleri ve atmosferiyle, hikaye unsurlarıyla birlikte bizlere sunulan bu yapımda dramanın bir hayli önemli olduğu ve aynı zamanda her bir seçimimizle beraber farklı yollara başvurabildiğimiz aktarılabiliyor. Oyun şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 183 Türk Lirası ile karşımızda bulunuyor ve bununla beraber en iyi deneyimi elde etmek için farklı fırsatlarla yol alabiliyoruz.
 
 
Oyun şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 183 Türk Lirası ile karşımızda bulunuyor ve bununla beraber en iyi deneyimi elde etmek için farklı fırsatlarla yol alabiliyoruz. Hikaye odaklı bu yapımda her bir seçimimizle beraber farklı yollara doğru ilerleyebiliyor, kendi yolumuzu burada farklı kaderlerle birleştirebiliyor ve oyunun seçime odaklı bir yapıya sahip olmasından dolayı elbette seçim haritası içerisinde gerçekten de geniş bir havuzun olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde her bir seçimle beraber gidişatı oldukça fazla yön verebiliyor ve oyunun sonuçlarını da oradan göz atabiliyoruz. Örneğin, bir sonuca varmak için farklı seçimler yapmak durumunda kalıyor ve bir bölümü tekrar oynamak durumunda kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu seçimlerinizi en iyi şekilde değerlendirmek ve ona göre kendi seçimlerinizle beraber ilerlemek oldukça önem arz ediyor.

Bunun dışında oyun Türkçe dil desteğiyle beraber bizlere sunuluyor ve en iyi deneyimi bu şekilde oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde ilerlediğiniz süre boyunca Türkçe dil desteğiyle beraber hem alt yazıları doğru bir şekilde anlayabiliyor hem de gidişata yön vermek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten çıkışıyla beraber oldukça sevilmiş bir yapıya sahip durumda ve Steam incelemelerine bakacak olursak oldukça olumlu olduğunu görebiliriz.
 
 

Farklı bölgelere doğru gidebileceğiniz ve aynı zamanda görsel roman niteliğinde bir deneyim yaşayabileceğiniz bunun yanı sıra tıklama sistemiyle beraber farklı ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz yapımında farklı oyunlardan esinlenilen sistemlerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Elbette bu sistemler esinlenildiğinden dolayı gerçekten de güzel bir iş başarmış durumda. Oyun zaten farklı projelerden ilham alıyor, projelerden ilham alınması herhangi bir sorun teşkil etmiyor çünkü güzel bir şekilde oyun içerisinde harmanlandığını görebiliyoruz.
Bunun dışında oyunun arka planında elbette hikaye odaklı bir yapı yer alıyor.
 
Zaten oyun temeliyle beraber hikaye üzerinde duruluyor. 1998 yılları içerisinde bulunduğumuz bu yapımda planlanan bir soygun içeriğinin olduğunu aktarabiliyor ve karakterlerin burada yaptığınız seçimlerle beraber ne tarafa doğru gideceğine tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Orijinal bir etkileşimli dram oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapımda yapabileceklerimizle beraber gidişatına yön verebiliyor ve küçük bir kasaba içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir soygun macerasında işlerin yoluna gitmediği bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. İşte işler burada başlıyor ve biz de buna göre kendi seçimlerimizi yapabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda ihanete, fedakarlığa ve dayanma gücünün olduğunu doğrudan görebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde dram içerikli bir içeriğin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve bu içeriklerle beraber kendimizi hikayeye kaptırmak durumunda kalıyoruz. Yapımında aynı zamanda ilgi çekici karakterlerle tanışabiliyor, bu karakterlerle içli dışlı olabiliyor ve yaptığımız seçimlerle beraber onları istersek ihanete uğratabiliyor istersek de doğrudan kendi yanımıza çekebiliyoruz.
 
Dikkat çekici unsurlarla yer alabildiğimiz bu yapımda, hikaye içerisinde vereceğimiz kararlar oyunda yer alan karakterlerin hayatlarını doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla burada yapacağımız seçeneklerle beraber gidişattan yön verebiliyor ve aynı zamanda bu seçenekleri en iyi şekilde seçmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde en iyi kapsamda oyun içerisinde yer alabilir ve kendi sistemlerimizi oyuna dahil edebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde elbette farklı karakterler, farklı ortamlar, kişilikler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bunlarla beraber en iyi şekilde ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde her bir oyuncu aynı zamanda farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Olaylar böyle olunca elbette oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncunun farklı seçeneklerle beraber oyundaki yerini alması, oyunda bulunan özgürlüğün ne kadar fazla olduğunu bizlere gösteriyor. Karakterlerin varabileceği bambaşka sonuçları görmek için elbette hikayeyi tekrar tekrar oynayabiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi bu tekrar oynama süresi boyunca farklı sonuçlara doğru yol alabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde istediğiniz şekilde her bölüm tek tek oynanabilir hale geliyor ve Quantic Dream oyunlarından esinlenilen bir yapıyla buradaki yerimizi alabiliyoruz.

Aynı şekilde geliştirici ekibin yaptığı oyunlar arasında da aynen bu sistem yer alıyordu ve bölüm bölüm oynayabilir ve aynı zamanda tekrar bir oynayışı yaparak farklı seçimlerle beraber hangisi onlara doğru gidebileceğimizi görebiliyorduk. Aynı şekilde bu ayın içerisinde de bu sistem yer alıyor ve bu sistemlerle beraber biz de oyunda yerimize en iyi şekilde alabiliyoruz.
Bunun dışında yapımda elbette her kararın içinde gizli hamlelerin olduğunu görebiliyor ve bu gizli hamleleri ortaya çıkarmak ve aynı zamanda gizemli unsurları ortaya dökmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Bunun dışında elbette oyun içerisinde belli başlı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerin yaşamları tamamen bize bağlı oluyor. Karakterlerimizin yarı almadan kurtulmasını sağlayabileceğimiz ve aynı zamanda hikayenin sonunda nasıl insanlara dönüşeceğini görebileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor oyun. Elbette doktoru iki kitapla anlatılan ve onlarca hikayede karakterleri kontrol edebileceğimiz bir sistem bizlere sunuluyor ve onların hem hayatlarını hem de ilişkilerine yönlendirebiliyoruz. Dolayısıyla her bir karaktere burada tek tek ilgilenmeye çalışıyor ve bu karakterleri aynı şekilde yönlendirmek, onların seçimlerini yapmak, onları farklı yönlere doğru ulaştırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Nihayetinde her bir karaktere ulaşabileceği farklı kaderler bulunuyor ve bu karakterleri elbette en iyi şekilde yer alması gerekiyor. Bunun dışında o karakterleri en iyi şekilde yönlendirmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Bununla beraber farklı ortamlara doğru ilerleyebiliyor, her ortamın içerisinde yeni karakterlerle beraber tanışma imkanı bulabiliyor ve bu karakterlerin elbette nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda siz de bildiğiniz üzere her bir seçimle beraber farklı yollara doğru ilerlemek ve yokuşa sürülen yolları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Suç ve dram öyküsünün bir araya geldiği bu yapımda, yapacağımız hamlelerle istersek kendimizi suç içerisinde bulabiliyor istersek de doğrudan başkalarını suçlamak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Bunun dışında elbette arka planda bizim arkamızdan işler çeviren birçok karakterin burada olduğunu anlayabiliyor ve bu karakterlerle beraber de doğrudan yüzleşmek bizim hamlelerimize göre değişenlik gösterebiliyor.

Oyun içerisinde elbette önemli anların olduğunu söyleyebilirim ve kritik anlarda gerçekten de zorlu seçimler bizleri bekliyor. İşte bu kritik anlarda yaptığımız seçimlerle beraber gidişatı kökünden değiştirebiliyor ve sonuca gerçekten de doğrudan etkisini görebiliyoruz. Bu zorlu ortamlar içerisinde yer aldığımız süre boyunca sinematik bir hikaye ile beraber kendimizi ilerletebiliyor ve oyunun çizim ve sanat tarzına bakacak olursak gerçekten de dikkat çekici bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyorum. Gerçekçi ile çizgi tarzı harmanlayan bu sanat tarzı ile beraber oyunda hikayede yer alan karakterlerin hayatlarını bizim elimize verildiğini görebiliyor ve bu karakterlerle beraber de en iyi deneyimle ilerlemek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde sinematik bir deneyim bizlere sunuluyor ve dikkat çekici sanat tarzı ile beraber biz de oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.
 
 

Oyunda her bir karakterin burada farklı kişilikleri, yetenekleri ve tiplemeleri bulunuyor. Dolayısıyla onları nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek tamamen bizim işimiz olurken aynı zamanda onlarla beraber soygunları gerçekleştirebiliyor ve yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Yapım içerisinde verebileceğiniz oldukça kritik kararlar bulunuyor ve bu kararlarla beraber de gidişata yön verebiliyorsunuz. İşler bu noktada gerçekten de zorlu bir hal alabilir. Çünkü oyun içerisinde normal seçimlerin haricinde bir de kritik kararların eşiği bulunur. İşte bu noktada fedakarlık mı yapacaksınız yoksa hayatta kalmak için elinizden geleni ardınıza koymayacak mısınız? Tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösteren bir seçimle karşı karşıya kalıyorsunuz. Yapım içerisinde elbette sevdikleriniz için neler feda edersiniz gibi bir sorunun karşılığını da görebiliyor ve aynı zamanda bu sorunun karşılığını yaptığınız seçimlerle beraber cevaplayabiliyorsunuz.

Ek olarak geçmişi geride bırakabileceğiniz ve sizin kararlarınızla beraber karakterlerinizin kaderinin değişebileceği bu yapımda yapacağınız hamlelerle beraber gidişatına yön verirken dikkatli bir seçim içeriği ile karşı karşıya kalır ve çizgi roman gibi benzersiz bir deneyimle beraber karşı karşıya kalıyorsunuz. Yapım içerisinde elbette ilgi çekici bir tasarım doğrudan dijital dünyaya aktarılıyor ve bu dijital dünya içerisinde siz de kendi yolunuzu bulmaya hazırlanabiliyorsunuz. Birbirine bağlı kaderlerin burada olduğunu söyleyebiliyorum ve iki ailenin hayatta kalma mücadelesine burada konu olmak tamamen sizin hedefiniz oluyor.
Bu yapının içerisinde elbette aile içerisinde birbirini koruma, geçmiş nesillerin hatalarını ortadan kaldırma ve zorluklara başa çıkma gibi çeşitli temeller bizlere sunuluyor.
 
Oyunu aynı zamanda hem tek oyunculu hem de yerel veya çevrimiçi olarak çok önceden bir şekilde oynayabiliyor ve toplamda 8 kişiyle beraber oyunu oynayıp kararlarınızı verebileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu şekilde kararlarınızın altına yatan değerleri keşfederek hem kendini hem de oyun arkadaşlarınız hakkında gerçekleri öğrenebiliyorsunuz.
Eşlikçi uygulama sayesinde gerçekten de güzel bir deneyim ve bizlere sunan yalnızca telefonunuzu veya tabletinizi kullanıp oy vererek oyundan kararları kolayca alabileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kaldığınız yapım arkadaşlarınızla beraber destek alabileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Veya isterseniz arkadaşlarınıza karşı çıkabilirken isterseniz de onların yaptığı seçimleri saygı duymaya başlayabiliyorsunuz.
 
 
 
Bunun dışında, yapım içerisinde konsolda çok oyunculu çevrimiçi oynamak için elbette Game Pass Ultimate veya Live Gold aboneliğinin olması gerekiyor. Bu aboneliklerin ayrı ayrı satıldığını da belirtmek gerekiyor.

Kısaca toparlayacak olursak, oyunun dikkat çekici karakterleri, atmosferi ve hikaye unsurlarıyla dramın önemli bir yer tuttuğunu görebiliyoruz. Oyunda her bir seçimimiz farklı yollara yol açabiliyor ve kendi yolculuğumuzu şekillendirebiliyoruz. Epic Games'in indirimleri kapsamında uygun bir fiyata sahip olan oyun, farklı fırsatlarla daha iyi bir deneyim sunuyor.
 
Hikaye odaklı yapısıyla her bir seçimin gidişatı etkilediği ve geniş bir seçim haritası sunduğu belirtiliyor. Bu seçimlerin sonuçlarına bağlı olarak oyunun farklı sonları olduğu ve bu nedenle tekrar tekrar oyunun bölümlerini oynamak gerekebileceği ifade ediliyor. Türkçe dil desteğiyle oyunculara Türkçe alt yazılarla oyunu deneyimleme imkanı sunuluyor. Yapımın Steam incelemelerine bakıldığında ise oldukça olumlu geri dönüşler aldığı görülüyor. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir şans verebilirsiniz.
 
- Forspoken (279 TL)   
 
 
 
Çıkışı ile beraber eleştirileri beraberinde getiren ve birçok oyuncunun beğenmediği bu yapım belki de sizin için iyi gelebilir. İlk piyasaya sürülmesiyle beraber büyük optimizasyon sorunlarının olduğunu gördük ve oyunun neredeyse oynanamaz durumda olduğunu deneyimledik. Dolayısıyla büyük beklentilerle giriş yapmamanızı ve oyuna küçük beklentilerle beraber bir göz atabilirsiniz.
 

Bu listede yer almasının sebebi elbette öne çıkan indirimler kapsamında şu an için pek fazla oyun olmaması ve bunun dışında arka planda kalmış bir oyunu aktarmak. Geldiğimiz noktada yine bu oyundan bahsedecek olursak Steam sayfasında özellikle son incelemelerin çoğunlukla olumlu olduğunu aktarabiliriz. Ancak genel incelemelere bakacak olursak karışık bir etikete sahip olduğunu belirtebiliriz.
 
Fakat son dönemlerde oyuncular, bu oyunun denenmesi gereken bir yapım olduğunu ve aynı zamanda çok fazla hakkının yendiğini aktarıyorlar. Fakat yine oyuna genel yapısına bakacak olursak, oldukça boş bir dünyanın bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. O oyunda yer alan karakterlerin gerçekten de yaşıyor hissiyatını verme işi ve daha fazla detay ile beraber oyunda ne yazık ki beklenilen performansı alamadığımızı aktarabiliyoruz. Fakat yine de Epic Games indirimleri kapsamında 279 Türk Lirası ile beraber oyunun bizlere sunulduğunu aktarabilir ve oyuna yer vermek isterseniz, bu indirim dönemine denk getirebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış durumda. Boş vaktiniz varsa ve yeni bir oyuna adım atmak istiyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.
 
 

Yapım içerisinde ana karakterimiz Frey, ilgi çekici bir dünyaya doğru adım atıyor ve burada eline aldığı yeteneklerle beraber düşmanları ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaya koyuluyor. Yeni keşfettiği büyülü yeteneklerle beraber ilerlemeye çalışan ana karakterimiz, genişleyen manzaraları ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor. Her bölge içerisinde elbette farklı düşman çeşitliliği ile beraber karşı karşıya kalabiliyor ve gizemli bir şekilde New York şehrinden farklı bir bölgeye doğru ilerleyen bu karakterimiz gerçekten de ilgi çekici bir sistemle karşı karşıya geliyor. Oyun içerisinde yer alan hikaye birçok oyuncu tarafından elbette pek fazla sevilmiyor ve hikayenin de pek fazla ilgi odağı olmadığı bu yapım, ana karakterimizin aksiyon sistemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda elbette uçsuz bucaksız bölgelere doğru adım atabiliyor, boş ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve çeşitli insanlarla dolu ortamlarda bulduğumuz esnada elbette buralarda gezip tozabiliyoruz.

Zaten yapım içerisinde gerçekten de dikkat çekici manzaraların olduğunu aktarabiliyor ve oyuna sanat tarzına bakacak olursak güzel işler başardığını söyleyebiliyoruz. Bilinmeyene doğru yolculuk yapabileceğimiz ve farklı diyarlarda sıkışıp kaldığımız bu yapımda büyülü güçlerimize beraber elbette elimize farklı aksesuarlar takabiliyor ve özellikle ana karakterimizin burada duyarlı bir bilezik ile sarılmış olması bazı yetenekleri de bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyunda güçlü büyüler yapabiliyor, sihirler kullanabiliyor ve karakterimizin havada uçmasını sağlayabilecek yeteneklerle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Oyun içerisinde ana karakterimiz yeni arkadaşlarıyla beraber tanışabiliyor, burada farklı karakterlerle beraber ilgi çekici ortamlara geçiş yapabiliyor, onlardan çeşitli görevleri alabiliyor ve eve dönüş yolunu bulmak için burada farklı görevlere doğru adım atması gerekiyor.

Hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebileceğiniz bu yapımda yapacağınız hamlelerle beraber gidişatı değiştirebiliyor ve dokunduğunuz her şeyin acımasız bir sona ulaştığını burada deneyimleyebiliyorsunuz. Toprakların bir zamanlar iyi insanların elinde olduğunu ancak her şeyin acımasız ve bozulduğu bir dünyada yer aldığımız yapımda gidişata yön vermeden önce burada yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde bulunduğumuz diyarın hayvanları canavarlara doğru dönüşmeye hazırlanırken insanlar ise yaratıklara dönüşürken burada üzücü olaylarla yaşamak durumunda kalıyoruz. İşler bu noktaya geldiği zaman biz de bu diyarı tamamen açığa çıkarmak, özgürlüğe kavuşturmak ve şimdi düşmanları ortadan kaldırmakla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor.
 
 
 
New York şehrinden başka diyarlara geldiğimiz bu yapımda elbette eve dönüş yolunu bulmak için çaresiz bir şekilde cevap aramaya hazırlanıyor ve bu dünyayı keşfederken kendimizin de burada tek umudumuz olduğunu aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde ilgi çekici vatandaşlarla konuşabiliyor, onlara yardım edebiliyor ve vatandaşlara yardım etmek elbette tamamen bizim işimiz oluyor. Burada ana karakterimiz hain ve garip bir dünyadaki yerini alırken aynı zamanda canavarlarla ve yaratıklarla beraber kapışmak durumunda kalıyor ve ilgi çekici büyüleri ve sihirleri de kullanmak tamamen ana karakterimizin işi oluyor. Oyun içerisinde patlamaların, çatlamaların ve kaosun tamamen hakim olduğu bir dünyada yer alıyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön verebiliyoruz.

Bunun dışında aksiyon şemasında gerçekten de farklı komboları birleştirebileceğimiz ve bu komboları harmanlayabileceğimiz bir yapı bulunuyor. Bu harmanlayabileceğimiz yapılarla beraber de en iyi şekilde düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyor ve düşmanların nasıl ortadan kaldırmak istediğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla burada her biri oldukça farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Böylece kendi kombolarınızı oluşturabiliyor, hangi yetenek üzerinde ustalaşmak istiyorsanız ona da doğru geçiş yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber de o anda hızlı bir şekilde ilerleme kat edebiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde farklı yeteneklerle ve becerilerle donanmış ana karakterimizi kullanmak, onu en iyi şekilde yönlendirmek bizim hamlelerimize göre değişkenlik gösterebiliyor.

Oyun içerisinde isteksiz bir ana karakterimiz olduğunu söyleyebiliyor ve gizemli bir şekilde nefes kesici ve fantastik bir ülkeye, yani diğer bir diyarda kendimizi bulabiliyoruz. Elbette bu ülkeye götürüldükten sonra biz de kendi evimize dönüş yolunu bulmak için burada temel bir hedefle beraber karşı karşıya kalıyoruz. Felaketle sonuçlanan bir seyahat sistemi ile beraber ilerlemeye başladığımız oyunda elbette kendi gücümüzü burada kullanmak tamamen bizim işimiz olurken ilgi çekici ve zalim bir açık dünyada kendimizi bulabiliyoruz. Genişleyen diğerleri keşfedebileceğimiz, gizemli karanlığı açığa çıkarabileceğimiz ve ışığın her yeri aydınlattığı bir dünyada yer aldığımız süre boyunca çeşitli maceralara atılabileceğimiz bu yapımda yozlaşmış bölgelerin derinliklerine doğru inebiliyor ve burada hem stratejik hem de aksiyon dolu sistemlerle karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 

Oyunda çeşitli oyun tarzlarına hitap eden çok çeşitli güçlü yeteneklerinin olduğunu aktarabiliyor ve böyle savaşlarda çarpışıp canavarlarla beraber mücadele ederken aynı zamanda bu arada hızlı bir şekilde özelleştirilebilir bir büyü cephaneliğinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla burada hangi büyüyü kullanmak ve hangi büyü türüne önem vermek tamamen bizim seçimlerimize göre değişkenlik gösterebilir. Bu seçimlerimizi kendimize göre harmanlayabiliyor ve bununla beraber de aksiyon sistemi içerisinde biz de yerimizi alabiliyoruz.

Bunun dışında ana karakterimiz burada parkur elementleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Sezgisel büyü ile beraber gelişmiş parkur sisteminin olduğu bu yapımda kanyonların üzerinden atlayabiliyor, duvarlara doğru tırmanabiliyor, yüksekliklerden aşağıya doğru atlayabiliyor ve geniş manzaralardan hızlı bir şekilde geçiş sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla bu benzersiz yeteneklerle beraber hızlı bir şekilde açık dünyada gezip tozabiliyor ve kolaylıkla ve akıcı bir şekilde buralara geçmek durumunda kalabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Rakion Macerası Türkiye’de Başladı! PUBG: BATTLEGROUNDS 'Erangel Classic' Haritasını Sunar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız