Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir

 
 
Zorlu bir aksiyon rol yapma deneyimini bizlere sunan Lords of The Fallen için yeni bir söylenti ortaya çıktı. Ortaya çıkan detaylara göre oyun yakın zamanda abonelik hizmeti Game Pass'e gelecek. Üstelik Mayıs ayı içerisinde bu yapımı hizmette görmemiz mümkün olacak.
 
Söylentiler eXtas1s adlı kullanıcıdan geliyor
 
 
 
eXputer tarafından bildirilene göre yeni bir söylenti Lords of The Fallen'ın Mayıs sayısının sonunda Game Pass hizmetine geleceğini iddia ediyor. Reddit platformunda /r/GamingLeaksAndRumours dizinin de yer alan bilgiler bu duruma işaret ediyor.
 
eXtas1s adlı kullanıcı tarafından iddia edilen gelişme birçok oyuncu ve oyuncu topluluğu tarafından doğru kabul ediliyor. Çünkü mevcut kullanıcı Brothers: A Tale of Two Sons'ı resmi olarak duyurulmadan önce geleceğini açıklamıştı.
 
Lords of The Fallen çıkışıyla beraber PC platformunda genel olarak olumlu eleştiriler alırken, PlayStation 5 konsolunda karışık incelemelere maruz kaldı. Ekim 2023'te piyasaya sürülen oyun ilk 10 gün içerisinde 1 milyonun üzerinde satış yaptı.
 

 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Zorlu ortamlarda ilerleyebileceğimiz ve kendimizi bulacağımız bu yapımda, acımasız düşmanlara karşı dik durmaya çalışacağız. Düşmanların her bir hamlesinden kaçmaya başlayacak ve aynı zamanda kendimizi fantastik bir dünya içerisinde bulacağız. Uzun süredir piyasada bulunan bu yapım, gerçekten de oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor ve soulslike sistemiyle beraber biz de oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.

Yapım içerisinde fantastik bir dünya bulunuyor ve aynı zamanda aksiyon rol yapma deneyimini burada hissedebiliyoruz. Uçsuz bucaksız bir dünyada bulunabildiğimiz ve zorluk seviyesinin bir hayli yükseldiği yapımda, öncelikle kolay ve daha sonrasında ise zorlu düşmanların karşımıza çıkabildiğini görebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber oyunda en iyi şekilde ilerleyebiliyoruz. Birbiriyle bağlantılı dünyaların bulunduğu ve bu bağlantıda dünya arasında kaybolabildiğimiz ve yaşayanların ve akabinde ise ölülerin diyarında bulunabildiğimiz yapım, gerçekten de üzeri güzel bir oyun hissiyatına sunuyor. Burada yer aldığımız süre boyunca her bir seçimle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve aynı zamanda karakterimizin kaderiyle oynayabiliyoruz.

Oyunun en son şu anda 1.5 sürümü yayınlandı. Bu sürümde önemli performans iyileştirmeleri ve özel zorluk düzenleyicisi bizlere sunuldu. Zorluk düzenleyicisi ile beraber elbette siz de elinizdeki oyunun zorluğunu istediğiniz şekilde ayarlayabilir ve böylece hem düşmanların hem de diğer unsurların zorluğunu kendinize göre şekil verebilirsiniz. Bu da oyunda yer alan yeni ve güzel seçeneklerden bir tanesi diyebiliriz.
 
 

Bildiğiniz üzere serinin ilk oyunu önceki yıllarda bizlere sunulmuştu. Ancak bu yapım ilk oyundan 5 kat daha büyük bir şekilde bizlere sunuluyor ve daha iyi geliştirmelerle beraber biz de oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Birbiriyle bağlantılı dünyaların bulunduğu bu yapımda, bir dünyada ne yapıyorsanız diğer dünyada ise onun etkisini doğrudan görebiliyor ve karakterimiz hangi diyarda ölürse diğer diyarda yaşama şansı elde edebiliyor. Bu da size ikinci bir şans sunulduğu anlamına geliyor. Ancak burada oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü yaptıklarımızla beraber dünyanın şekillenmesi ve aynı zamanda canlı bir dünyanın bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Acımasız zulümlerden kurtulmaya çalışabildiğimiz iblislerin, canavarların, yaratıkların ve daha fazlasının bulunduğu bu yapımda arka planda bir hikaye bulunuyor. Bu hikaye kapsamında sizi elinizden geleni yaparak farklı görevlere doğru atılabiliyor, bu görevleri tamamlamak için zorlu bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Oyunda her bir bölge içerisinde farklı bir deneyim ve düşman çeşitliliği bizleri bekliyor.

Örneğin, oyunda karanlık atmosferlerle dolu bir zindana geçiş yaptığınızda burada devasa düşmanların zorluğu, ruh benzeri yaratıkların ve daha fazlasının olduğunu görebilirsiniz. Ancak bir başka noktaya geldiğiniz zaman ise buradaki düşman çeşitliliği tamamen değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir ortamda yani bölgede farklı zorluklar, düşmanlar, atmosferler ve daha fazlası bizleri bekliyor.

Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bölge içerisinde bulunan düşmanları ortadan kaldırmak ve buraları temizlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Ancak bu noktada oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü her bir nokta içerisinde farklı tehlikelerin olduğunu söyleyebiliyor ve yeni iblislerin burada karşımıza geldiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağınız her hamle ile beraber düşmanların saldırılarını açığa çıkarabiliyor, onların saldırılarından kaçtıktan sonra doğru karşı saldırıya geçebiliyor ve böylece kontra ataklarla beraber düşmana yorulma şansı verebiliyor ve aynı zamanda onları ortadan kaldırmaya çalışabiliyorsunuz. Oyunun zaten özünde sürekli olarak bir şeyler ortadan kaldırmak ve yok etmek bulunuyor. Bu temel etrafında dönen bir yapı ile beraber siz de ilerlemeye çalışabiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde irili ufaklı düşmanlarının haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları gerçekten de zorlu bir yapıya sahip ve diğer savaşlardan daha da zorlu bir deneyim sunuyor. Dolayısıyla patron savaşları ile beraber burada uzun süre bu düşmanla kapışmak durumunda kalıyorsunuz. O düşmanın nasıl saldırdığını öğrenmek ve aynı zamanda saldırı sistemini anlamak sizin işiniz oluyor ve ona göre kendi saldırılarınızı ve planlarınızı ortaya dökebiliyorsunuz.

Zaten bir patronla savaşmadan önce öncelikle onun saldırmasını beklemek durumunda kalıyorsunuz ve onun yaptığı hareketlere göre siz de kendi savunma stilinizi oluşturabiliyorsunuz. Öncelikle saldırdıktan sonra elbette onun saldırılarını boşa çıkarabiliyor ve akabinde ise onun saldırılarını boşa çıkardıktan sonra siz de karşı saldırıya geçebiliyorsunuz. İşler bu noktada netleşiyor ve her bir patron savaşında bu hamleye göz önünde bulundurarak bu plana göre hareket etmeniz gerekiyor.

Elbette patronların nasıl saldırdığını ezberlemek kısa sürede onları ortadan kaldırmaya yönelik hamlelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla patronlarla savaşırken bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekiyor ve buna göre de kendi saldırılarınızı düzenlemeniz lazım. Kendi oyun tarzınızı ona adapte edebildiğiniz ve aynı zamanda her bir oyuncunun burada farklı bir deneyim elde edebildiği yapımda kendi kombolarınızı oluşturabiliyor, düşmanlara karşı nasıl saldırmanız gerektiğini tamamen siz karar verebiliyor ve elinizdeki silahı seçerek ona göre ilerlemeye çalışabiliyorsunuz.

Örneğin yapım içerisinde devasa bir ejderha ile beraber kapışabiliyorsunuz. Ejderhanın saldırması doğrudan ağzını açarak size doğru ilerlemesi şeklinde olabiliyor. Ağır saldırısından kaçırmak için elbette karakterinizi sağa sola doğru yönlendirebiliyor ve hızlı bir şekilde manevralar yaparak ondan kaçmaya çalışabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu saldırıdan kaçtıktan sonra siz de elinizden geleni yapmaya koyularak düşmana karşı saldırıya geçebiliyor ve böylece düşmanı canını yavaş yavaş indirmeye başlayabiliyorsunuz.
 
 

Acımasız zulümlerin, korkunç unsurların, karanlık atmosferlerin ve daha fazla kötü içeriğin yer aldığı bir dünyada bulunduğumuz bu yapımda kendimizi zorlu ortamlarda bulabiliyor ve buralarda hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre Oyunda hızlı ve zorlu dövüşler, heyecan verici karakter karşılaşmaları, derin ve sürükleyici hikayenin anlatımları ve daha fazlası yer alıyor.

Bu içeriklerle beraber siz de efsane olma yolunda ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda kendi yaptığınız seçimlerle beraber karakter odaklı bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu seçimlerle istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, karakteriniz hangi silahlarla beraber ilerlemek istiyorsa ve nasıl bir sistem benimsemek istiyorsa ona göre seçim yapabiliyor ve kendi gücünüzü ona göre ayarlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde dilediğiniz şekilde yer alabiliyor ve hızlı bir şekilde oyunda ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.

Farklı görevlere doğru adım atabildiğimiz ve birbiriyle bağlantılı büyük dünyaların bulunduğu bu yapımda iki büyük paralel dünyanın burada bulunduğunu aktarabiliyoruz ve bu dünyalar arasında büyük bir yolculuğa çıkabiliyoruz. Her bir Diğer Yarım burada kendine özgü acımasız zorlukları ve ortamları bulunuyor ve aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi her bölgenin farklı kısımları bulunuyorsa iki ayrı dünyanın da kendine özgü teması, yapısı ve dinamikleri yer alıyor. Dolayısıyla burada oldukça dikkat etmemiz gerekiyor.
 
Destansı bir rol yapma deneyimini yaşayabileceğimiz bu yapımda, kendi özgürlüğümüze kavuşmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Ölülerin kabus dolu diyarında bitmek bilmeyen zulümlerle karşılaştığımızı görebiliyor ve her bir köşede pusuların beklediğini anlayabiliyoruz. Dolayısıyla ilk oyundan 5 kat daha büyük ve birbiriyle bağlantılı dünyaların bulunduğu bu yapımda yapacaklarımızla beraber dünyayı değiştirmeye çalışıyor ve arka planda bulunan hikayeyi bir yandan deneyimlerken bir yandan da kendi karakterimizi güçlendirmeye başlıyoruz.
 
 

Oyunda hikaye anlatımı hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize sunuluyor. Aynı zamanda etraftan bulabileceğimiz ipuçları ve notlarla beraber de bu dünyada neler olup bittiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla diğer benzer oyunlarla aynı stili benimseyen bu yapımda daha çok karanlık atmosferlerde kendimizi boğulurken bulabiliyor ve bu atmosferler içerisinde kendimizi kaybederken bulduktan sonra yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor.
Özel zorluk düzenleyicisi ile beraber eğer zorluk oldukça fazla artış gösterirse buradan kendimize göre çeki düzen verebiliyor ve zorluğu düşürebiliyor veya yükseltebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan güzel seçeneklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve o oyunu bu şekilde kendimize göre ayarlayabiliyoruz.

Kendi efsanemizi tanımlayabileceğimiz bu yapımda 9 karakterin bulunduğu ve her bir sınıf içerisinde gerçekten de farklı şekillerde ilerleyebileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Görsel açıdan gerçekten iyi işler başaran bu yapım aynı zamanda karakter odaklı ve sınıf odaklı bir yapı ile beraber bize sunuluyor. Hangi başlangıç yolunu seçerseniz seçin, ona göre kendinize özel nitelikleriniz, özellikleriniz, silahlarınız, zırhlarınız ve büyüleriniz bulunacak. Bu büyüleri, silahları ve diğer unsurları aynı zamanda yükseltebilecek ve yeni yeteneklerin ve becerilerin de kilidini açabileceksiniz. Dolayısıyla hangi oyun tarzını sahiplenmek istiyorsanız ona göre kendinizi bu oyun tarzına adapte etmeye çalışacak ve buna göre siz de hızlı ve zorlu ortamlarda kendinizi bulabileceksiniz.

Zorluk seviyesinin bir hayli artış gösterdiği ve ilk etapta kolay daha sonrasında ise zorlu ortamların bize sunulduğu bu yapımda silahlarımızla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor, ölümcül silahlar arasından istediğimizi seçebiliyor, istersek metalden vazgeçip tamamen büyüye doğru yönelebiliyor ve burada farklı taktiklerle beraber kendi gizemli ve yıkıcı saldırılarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir saldırı stili benimseyebiliyor ve kendi kombolarınızı burada oluşturabiliyorsunuz. Bu tarz seçimlerle beraber oyun kendi içerisinde çeşitli özgürlükler sunuyor. Bu da oyuncular tarafından sevilen özellikler arasında yer alıyor.
 
 

Oyunda aynı zamanda karakterimizin hızlı becerileri bulunuyor ve düşmanların saldırılarından hızlı bir şekilde sağa sola doğru kaçabiliyoruz. Bunun dışında oyunda tek oyunculu bir yapının yanı sıra aynı zamanda çevrimiçi çok oyunculu mod ile beraber arkadaşlarımızla birleşebiliyor ve savaşabiliyoruz. İster hikayeyi kendi başımıza deneyimleyebilir istersek de çok oyunculu mod içerisinde diğer arkadaşlarla işbirliği yapabiliriz. Arkadaşlarımızla beraber burada istediğimiz şekilde yolculuk yapabilir ve bu kapsamda özgürlük bize sunuluyor. İstediğimiz gibi ilerleyebiliriz.

Diğer taraftan hikaye modu içerisinde yer alan ilerlemeler, örneğin eşyalar ve görev ilerlemeleri ve diğer teçhizatlar çevrimiçi oyun oynayanlara da uyarlanıyor. Dolayısıyla bu kapsamda hikayenin bütünlüğü burada korunmaya hazırlanıyor. Diğer diyarlardan gelen kahramanlarla beraber işgallere kalkışmaya hazırlanıyor ve burada güzel bir deneyimle beraber eğlenceli ve keyifle dolu dakikalar geçirebiliyorsunuz.
 
 
 
Yukarıda bahsettiğimiz haberimize göre, oyunun Mayıs ayı sonunda Game Pass Hizmetine gelme şansı bulunuyor. Daha önce sızdırılan ve ortaya çıkan söylentilere dayanarak oyunun bu hizmete gelmesini bekliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun şu anda hem konsollarda hem de PC platformunda yer alıyor.

Şu an resmi olarak oyunun abonelik hizmetlerine gelip gelmeyeceği doğrulanmasa da, Mayıs ayının sonuna kadar beklemenizi tavsiye ediyoruz. Zorlu ve destansı patron savaşları ile birlikte, birçok karakterle tanışabileceğiniz ve ikonik anlarla karşı karşıya kalabileceğiniz bu yapım, zoru seven oyunculara hitap ediyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming Lords of the Fallen
Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız