Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Detroit: Become Human, 6 Yıl Önce Bugün Çıktı

 
 
Quantic Dream ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan ve 25 Mayıs 2018 yılında piyasaya sürülen Detroit: Become Human yeni yaşını kutluyor. Hikaye tabanlı ve seçim odaklı bu yapım içerisinde Androidlerin zamanla insanların arasına karışarak yaşam mücadelesi verdiğini deneyimliyoruz.
 
Detroit: Become Human yeni yaşını kutluyor
 
 
 
Yaptığımız her bir seçimle beraber hangi karakterin yaşayıp hangi karakterin yaşamayacağını belirleyebildiğiniz oyunda dikkat çekici grafik kalitesi ve animasyon tarzının olduğunu söyleyebiliyor ve oyuncular tarafından oldukça sevildiğini aktarabiliyoruz. Steam platformu üzerinde 32 dolarlık fiyat etiketinin bulunduğu yapım için aynı zamanda ücretsiz bir demo sürümü bulunuyor.
 
Türkçe dil desteği ile bizlere sunulan yapım oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor. Eğer sinematik tarzı yapımlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi dizi tarzında bir deneyime bırakmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. İkilemlerle dolu bir dünya içerisinde insan olmanın ne demek olduğunu keşfedebiliyor ve dünyayı bir makinenin gözünden görmeye hazırlanıyoruz.
 
Peki, siz bu oyunu sevdiniz mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
 
 
Sinematik ve muhteşem bir deneyim
 
Seçim odaklı yapısı ile dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve ilgi çekici karakterlerle karşı karşıya kaldığımız bu oyunda her bir seçimimiz bizi farklı sonuçlara doğru götürüyor. Makinelerin insanlar tarafından hor görüldüğü bir dünyada kendimizi buluyoruz. Oyunda yakın bir gelecekte geçen bir hikaye içeriği yer alıyor ve bu hikayelerde elbette dallanıp budaklanan bir yapı ile karşı karşıyayız.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve 3 farklı karakteri kontrol edebiliyoruz. Her bir karakterin farklı bir yapısı ve detayları bulunuyor. 3 farklı Android robotu kontrol edebildiğimiz bu yapımda elbette bu robotlar bir yandan yapay zeka ile beraber detaylar öğrenmeye devam ediyor ve bu yeni bilgilerle beraber artık gerçek insan gibi muamele görmesi gerektiğine inanılan bir ortamda kendimizi buluyoruz.
Oyun içerisinde gerçekten de ödüllü bir yapı bizlere sunuluyor ve her bir hamlemizle beraber gidişata yön verebiliyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak bölüm bölüm ilerleyebiliyor ve her bölümde farklı detaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Birbirinden farklı 3 Android robot ile beraber oynayabileceğimiz ve kaosun eşiğindeki bir dünyada yer alabileceğimiz bu yapımda dünyada yaşanan olayları bu robotların gözünden görmeye hazırlanıyor ve hem dünyamızı hem de geleceğimizi etkileyen bir yapıyla karşı karşıyayız.

Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve hatta her bir oyunda farklı bir deneyimle ve sonuçla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Çünkü yapım içerisinde yapacağınız her hamleyle oldukça farklı yerlere doğru ilerleyebileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Makinelerin insanlardan daha akıllı olduğu bir dönemde geçtiğimiz bu oyunda yakın bir gelecekte farklı hikayelerle beraber oluşturulan bir dünyada kendimizi buluyoruz. Oyunda vereceğimiz her bir kararla oyunun sonucunu etkileyebiliyoruz. Dallara ayrılan hikaye detaylarıyla yer alabildiğimiz bu yapımda her kararımızla beraber oynanış yoğunluğu etkilenebilecek ve hikayenin farklı dalları açığa çıkabilecek.

Diğer taraftan oyun içerisinde elbette bölüm bölüm bir yapının olduğundan bahsettik ve her bölüm içerisinde farklı bir gidişatıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yapacağımız her hamle ile beraber gidişata yön verirken aynı zamanda farklı olaylarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 

Oyunda aynı zamanda kritik anları tekrar tekrar oynayabileceğimiz bir yapı bizlere sunuluyor. Önceki seçimi beğenmediyseniz tekrar o bölümü oynayabiliyor ve kendi seçiminizi değiştirerek gidişata daha farklı bir yoldan devam edebiliyorsunuz. Bu tarz bir seçeneğin olduğundan bahsedebiliyor ve her bir seçeneğin nereye doğru gideceğini görmek için elbette kendinizi yepyeni bir deneyime adım atmaya hazırlayabiliyorsunuz.

Her bir seçenekle beraber farklı yerlere doğru gidebileceğiniz ve bu seçeneklerin sonuçlarını görebileceğiniz bu yapımda elbette uzun uğraşlar sonucunda her bir seçeneği tek tek denemeniz gerekiyor ve bunların sonuçlarını oyun içerisinde görebileceğiniz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.

Burada yer alan her bir robot gerçek bir insan gibi davranıyor, insanları taklit edebiliyor, hareket edebiliyor, konuşabiliyor ve daha fazla detay ile beraber tıpkı karşımıza bir insanmış gibi davranışlar sergileyebiliyor. İşte bu tarz bir dünyada bulunduğumuz bu yapımda bu robotlar kendilerini insan gibi görmeye hazırlıyor ve hor görüldükleri için bu duruma bir dur demek istiyorlar. Onların da haklarının olduğunu ve kendilerine verilen hakları en iyi şekilde kullanmak istediklerini aktarıyorlar.
 
İnsan gibi yaşamak temalı bu yapım içerisinde insanlar ve robotlar arasındaki ilişkiler bir hayli irdeleniyor ve aslında yakın gelecekte bu tarz bir yapıyla karşı karşıya kalabilmemizde oldukça olası diyebiliyoruz. Ufkunuzu açabilecek çok farklı bir ortamda kendimizi bulabilecek ve daha fazla detay ile beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda ahlaki ve zor seçimlerle beraber karşı karşıya kalıyor ve burada kimin yaşayacağına ve kimin öleceğine tamamen biz karar verebiliyoruz.

Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi sadece üç karakteri kontrol ediyoruz ancak yanımızdaki insanların veya robotların yaşayıp yaşamayacağını da burada seçebiliyoruz. Buna göre yaptığımız seçimlerle beraber yanımızdaki karakterlerin hayatı pamuk ipliğine bağlı ve tamamen bize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla seçimlerinizi oldukça düzgün ve dikkatli bir şekilde yapmanızı öneriyoruz.
 
 
 
Yüzlerce seçenek arasından birini seçebileceğimiz ve onlarca olası sonun bulunduğu bu yapımda Detroit'in geleceği ve insanlığın kaderi tamamen bizim elimizde bulunuyor. Yapacağımız hamlelerle ve küçük detaylarla beraber gerçekten de gidişatı değiştirebileceğimiz ve hikayesi ile beraber bir hayli dikkatleri çeken bu yapım, oynanması gereken oyunlar arasında bulunuyor.

Yapım içerisinde hem seslendirme hem de animasyon anlamında gerçekten de üst düzey bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Animasyonları ve grafik kalitesinin gayet yerinde ve ortamlarının bir hayli şık olduğu yapım içerisinde kendimizi bazen manzaralara kaptırabiliyor, farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve 3 karakter arasından otomatik olarak geçiş yapabiliyoruz.

Burada daha çok sinematik bir anlatımla karşı karşıya olduğumuzdan dolayı sürekli olarak kendimize bir şeyler okurken ve ara sahnelerle beraber geçiş yaparken görebiliyor ve yer yerde kontrolün bize verildiğini söyleyebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda çok bir oynanış dinamiği beklememeniz gerekiyor çünkü oyun içerisinde zaten sinematik bir deneyim ve seçenek tabanlı bir sistem sunulduğundan dolayı sürekli olarak kendimize bir şeyler seçerken ve araştırırken bulabiliyoruz.

Kontrolün bize verildiği zaman elbette etrafı araştırabiliyor, bazı karakterlerle etkileşime girebiliyor, onları sorgulayabiliyor ve diğer detayları açığa çıkarabiliyoruz. İpuçlarını açığa çıkarmaya çalıştığımız bu yapımda elimizden geleni yaparak burada dallanıp budaklanan hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyor ve oyun içerisinde her bulduğumuz ipucu ile beraber de gidişata yön verebileceğimiz yeni seçeneklerin kilidini açabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde doğrudan ilerlemek çok standart bir seçeneği bizlere sunsa da farklı ipuçları ile beraber yeni diyalogların ve seçeneklerin de kilidini açmak gerçekten de oldukça önemli. Bu da oyuna yön veren ve gidişatı değiştiren unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
Sürükleyici bir hikayeye dalabileceğimiz ve bu hikayeyi kendimize göre şekillendirebileceğimiz bu yapımda ahlaki ikilemlerle dolu bir dünyayla karşı karşıyayız ve Android'in köklerine doğru adım atmaya hazırlanıyoruz. Burada bize sunulan robotlar oldukça zorlu bir yapıya sahipler ve aynı zamanda büyük bir ayaklanma başlatmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.
 
 

Ayaklanmalarla beraber dünyaya hükmetmeye başladığımız ve bizim de haklarımızın olduğunu savunduğumuz bu yapımda elbette Androidlerin nasıl bir varlık olduğunu görebiliyor ve onların da birer birey olarak kabul edilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnsan olmanın ne demek olduğunu bir Android'in gözünden anlamaya çalıştığımız bu yapımda dikkat çekici ortamları keşfetmeye ve dünyayı bir makinenin gözünden görmeye hazırlanıyoruz.

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi bölüm bölüm tasarlanmış bir yapı bizlere sunuluyor ve her bölümde farklı olay dizileri ve kısımlarla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca gerçekten de dizi ve film izler gibi kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve yaptığımız seçimlerle beraber gidişata doğrudan yön verebiliyoruz.

Sayısız yolla ilerleyebileceğimiz ve verdiğimiz en küçük kararın bile hikayenin gidişatını etkilediğini söyleyebiliriz. Hiçbir oyunun bize bu şekilde sunulmadığını söyleyebiliriz çünkü geliştirici ekip gerçekten de uzun bir yol haritası sunuyor ve her bölümde yapacağımız seçimlerle beraber dallanan ve odaklanan sonsuz sayıda son görebiliyoruz. Bu sonları görmek için de hangi seçimleri yapmamız gerektiğini deneyimleyebiliyoruz.

Dolayısıyla her bir seçimle beraber gidişata yön verirken hikayeye biz şekil verebiliyor ve sadece 3 ana karakterin değil, aynı zamanda tüm Detroit şehrinin kaderini de belirleyebiliyoruz. Hal böyle olunca yaptığımız hareketlerle beraber gerçekten de eylemlerimizin sonucunu tartmak gerekiyor. Çünkü bunların sonucuna bakmadan ve düşünmeden karar verirsek hem şehir hem de ana karakterimiz etkileniyor.
 
 

İddialı bir şekilde dallara ayrılan bir hikaye şekillendirmemize imkan veren bu yapımda gidişata yön verirken yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgide bulunmayı bekliyoruz. Diğer taraftan oyun içerisinde Kara, Connor ve Markus adlı karakterleri kontrol ediyoruz. Bu karakterlerin hepsinin de Android robot olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Büyük bedellerle ilerleyebildiğimiz ve bu bedelleri ödemeye çalıştığımız bu yapımda gerçekten de gidişata yön verirken bu karakterlerden birinin büyük bir bedel ödemesi gerekiyor ve bunun hangisi olduğuna biz karar veriyoruz. Doğru sonuca ulaşmak ve en iyi şekilde ahlaki seçimlerle beraber ilerlemek bizlere büyük sonuçlara ulaştırabiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de oldukça güzel bir sistem yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
Seçim odaklı yapısıyla dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve ilgi çekici karakterlerle karşılaştığımız oyunda, her bir seçim bizi farklı sonuçlara götürüyor ve makinelerin insanlar tarafından hor görüldüğü bir dünyada kendimizi buluyoruz. Oyunda, yakın bir gelecekte sunulan bir hikaye içeriği yer alıyor ve hikayeler arasında dallanıp budaklanan bir yapı ile karşılaşıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, üç farklı karakteri kontrol edebiliyor ve her bir karakterin farklı yapısı ve detaylarıyla karşılaşıyoruz.

Üç farklı Android robotu kontrol edebildiğimiz yapımda, bu robotlar yapay zeka ile yeni bilgiler öğreniyor ve gerçek insan gibi muamele görmesi gerektiğine inanılan bir ortamda kendimizi buluyoruz. Oyun içerisinde ödüllü bir yapı bize sunuluyor ve her bir hamlemizle gidişata yön verebiliyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak bölüm bölüm ilerleyebiliyor ve her bölümde farklı detaylarla karşılaşıyoruz.
 
 

Birbirinden farklı üç Android robot ile oynayabileceğimiz ve kaosun eşiğindeki bir dünyada yer alabileceğimiz yapımda, dünyada yaşanan olayları bu robotların gözünden görmeye hazırlanıyoruz ve hem dünyamızı hem de geleceğimizi etkileyen bir yapıyla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla, burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve her oyunda farklı bir deneyim ve sonuçla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Çünkü yapım içerisinde yapacağınız her hamleyle oldukça farklı yerlere doğru ilerleyebileceğiniz bir sistem bulunuyor.

PC geliştirmeleri ile beraber bize sunulan çarpıcı grafikler ve 4K çözünürlük desteği ile beraber karşımızda yer alan bu yapım 60 fps kare hızı desteği ile beraber güzel bir oyun akışını bize sunuyor eksiksiz bir sinematik deneyimle yer alabildiğimiz yapım hem klavye ve fareyle oynanabiliyor hem de kontrolcü ile beraber deneyimleyebiliyorsunuz dolayısıyla her bir desteğin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz oyun gerçekten de oynanması gereken bir yapıyı barındırıyor ve her bir seçimle beraber gidişata nasıl yön verebileceğinizi keşfetmeniz gerekiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Epic Games’in Bir Sonraki Hafta Vereceği Gizemli Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! Fallout 4 Nisan Ayında Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.5.2024 10:39:46

0
Tr de bitane firma yok şöyle oyun çıkarsın

BSC Misafiri

26.5.2024 10:24:39

0
Ve quantic dream yok oldu.zamanında demiştik sony olmadan bu stüdyo varlığına devam edemez diye 6 yıl olmuş son oyunlarını çıkaralı bu stüdyo 6 yıldır ne yapıyor? Yazık oldu sony alsaydı aynı kalitede oyunlar görürdük
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız