Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yerli Yapım Türkçe Dublajlı Death Relives Demo İnceleme

 
 
Yerli ekip Nyctophile Studios tarafından şu anda geliştirilen korku odaklı hayatta kalma macera oyunu Death Relives için ücretsiz bir demo sürümü bulunuyor. Demoda yaşadıklarımı ve deneyimlediklerimi sizlerle paylaşmak oyunda hem eksik kalan yanları hem de güzel olan işleri belirtmek istiyorum.
 
 
Öncelikle oyun tamamen yerli bir yapım olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve açıklanan detaylara göre 2024'ün 2. çeyreğinde bizlere sunulmak isteniyor. Oyun sadece Türkçe alt yazı desteğiyle değil aynı zamanda Türkçe dublaj seçeneğiyle de karşımıza çıkmayı bekliyor.
 
Türkçe dublaj konusunda şahane iş çıkarılmış
 
 
 
Öncelikle Türkçe dublaj konusuna değinmek istiyorum. Oyuna girdiğimizde dublajın kalitesini doğrudan hissedebiliyorsunuz. Karakterlerin durumu, korku anlarındaki o gerilim sesleri ve daha fazlası dublaj içerisinde çok güzel bir şekilde vurgulanmış. Dolayısıyla dublaj konusunda herhangi bir sorunun olmadığını ve gerçekten de üst düzey bir iş başardıklarını belirtmeliyim.
 
Elbette demo içerisinde belirli bir alana kadar oynadığımızdan dolayı sınırlı bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda her bir karakter burada içerisinde bulunduğu durumu dublajla beraber oldukça iyi bir şekilde yansıtıyor. Bunun dışında birçok oyuncu, oyunda yer alan ve bizi kovalayan yaratığın diğer bir deyişle Aztek Tanrısının neden Türkçe dublaja sahip olmadığı sorusunu soruyor.
 
Bu soruya da geliştirici ekip, doğrudan Aztek kültürü içerisinde yer alan dilin Tanrıya aktarıldığını ve bu nedenle Türkçe dublaja sahip olmadığını belirtiyor. Bu da elbette oyundaki gerçekçiliği daha da arttıran unsurlar arasında bulunuyor. Bu kısımlar bizlere Türkçe altyazı ile beraber aktarılıyor. Bu da oyuna doğallık ve daha da gerçekçi bir hava katıyor. Elbette bu durumu beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterir ancak bence gayet güzel bir dokunuş olmuş diyebiliriz.
 
Hikaye Aztek kültürüyle harmanlanıyor
 
 
 
Bunun dışında hikayeye çok fazla girmek istemiyorum fakat kısaca bahsedecek olursam, Aztek kültürü içerisinde tanrılara adak adamak sıradan bir ritüel haline geliyor ve bu ritüel insanları kurban etmekten geçiyor. Dolayısıyla arabayla seyahat ettiğimiz esnada bir anda birisine çarpıyoruz ve bunun aslında bir tuzak olduğunu kısa süre içerisinde anlayabiliyoruz.
 
Çarptığımız kişi bir anda ayağa kalkıyor ve yanımızda arabayı süren annemizi doğrudan ormanın içine doğru sürüklüyor. Bu kısımlarda karakterimizin bağırması ve annesinden ses almaya çalışması gerçekten de bizi havaya sokan unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla buradaki dublaj doğrudan devreye giriyor ve o andaki korku, annesinin çığlıkları ve daha fazlası bizlere güzel bir şekilde aktarılıyor.
 
Zaten geliştirici ekip seslerin tam sürüm içerisinde daha da derinleşeceğini ve daha güzel bir deneyim sunacağını belirtiyor. Bu konuda herhangi bir şüphemiz bulunmuyor. Ana hikaye ve oyunun başlangıcı bu şekilde ilerliyor ve aslında burada temel amacımız Aztek tanrısından kaçmak ve kendimizi aslında bir ritüel parçası haline getirmemek. Dolayısıyla burada müthiş kovalamacılara sahne olabiliyor, farklı unsurlarla beraber etkileşime girebiliyor, yaratıktan kendimizi korumak için dolapların, sandıkların ve daha fazla nesnenin içerisine girebiliyor ve böylece ondan saklanabiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda hızlı koşma mekanikleri bulunuyor ve diğer taraftan etkileşime geçebileceğimiz çevre unsurlarının da olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla korku oyunlarında olması gereken tüm unsurların aslında burada olacağını aktarabiliyoruz. Aynı zamanda çevre ambiyansının ve ortam karanlığının da gayet uygun bir şekilde bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Oyunda seslerde bazı durumlarda karışıklık olabiliyor
 
 
 
Oyunda diğer taraftan elbette belli başlı eksikler bulunuyor. Ancak bu eksiklikler oyunda pek göze çarpmayacak gibi görünüyor. Çünkü bazı durumlarda karakterin nefesi ile seslendirme arasındaki nefes kısımları karışabiliyor ve bu durumda bazı ses karmaşaları olabiliyor. Bunlar çok ince detaylar olduğu için biz de pek üstünde durmuyoruz. Bunun dışında karakterimiz bir anda kendini bu tarz zorlu durumlar içerisinde buluyor ve karakterin verdiği tepkiler ne yazık ki pek gerçekçi görünmüyor. Fakat yine de diğer korku oyunlarında bu tarz durumlar olmadığından dolayı bu durum üzerinde de pek durmamamız gerekiyor.
 
Aslında bir projenin yerli yapım olmasından dolayı gerçekten de en iyisini istiyor ve bunun için sürekli olarak farklı mekanikler ve detaylar üzerinde kafa yoruyor ve bu durumda büyük bir beklenti içerisine giriyoruz. Ancak oyun şu anda çok fazla tatmin edici unsurları bünyesinde barındırıyor.
 
Özellikle Türkçe dublaj konusunda gerçekten de iyi işler başardığını aktarabiliyoruz ve demonun dışında tam sürüm içerisinde umuyoruz ki hiçbir sorunla karşılaşmayız ve güzel bir oyun deneyimi elde edebiliriz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca ve demo kapsamında gerçekten güzel deneyimler elde ettik ve yaptığımız hamlelere göre de farklı bölgelere doğru ilerleme kat ettik. Elbette tam sürümü ile beraber çeşitliliğin biraz daha fazla olması ve yaptığımız hamlelerin etkileşim unsurları ile beraber daha fazla ön plana çıkması güzel bir yapının bize sunulacağını göstergesi.
 
Korku anları gerçekten ürkütüyor ve geriyor
 
 
 
Bunun dışında oyunda gerçekten de güzel geçişlerin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Alan Wake tarzında karşımıza bir anda farklı içeriklerin ve görüntülerin çıkması da oldukça güzel bir dokunuş olmuş. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca ortamın gergin olduğundan bahsedebiliyor ve o gergin ortamın doğrudan içerisinde kendimizi buluyoruz. Bunun dışında oyunda anlık olarak oyuna dalmışken ve kilitlenmişken bir anda karşımızda bu tarz kısımların ve ara sahnelerin çıkması da oyunda yer alan güzel özelliklerden bir tanesi.
 
Bunun dışında oyun içerisinde başlangıçta elimizde hiçbir şeyin olmaması ve daha sonra farklı bölgelerde kendimizi bulmamız ve hatta gemi üzerinde kendimize gelmemizle beraber elimize farklı bir silahı almamız güzel bir ilerleme sisteminin olduğunu bize gösteriyor. Biz de bu kapsamda ilerleyen süreçte daha fazla mühimmat seçeneğinin olmasını ve bunun dışında daha fazla etkileşim unsurlarıyla beraber de karşılaşmayı bekliyoruz.
 
Cesetleri ararken animasyon yok
 
 
 
Ek olarak hikaye kapsamında elbette üst düzey bir yapı beklemiyoruz. Ancak güzel bir hikaye anlatımının olduğunu ve ara sahnelerle ve aynı zamanda karakterler arası diyaloglarla beraber bu hikayenin bize aktarıldığını da belirtelim. Diğer taraftan yapım içerisinde ara ara oyunu kaydetme kısmı da gerçekten güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu kısmı da oldukça beğendim diyebilirim. Burada eline aldığı bir dolma kalemle beraber yazı yazan ve bu kısımda animasyonların giriş yapması güzel bir dokunuş olmuş. Ancak bunun dışında oyunda dikkatimi çeken bir durum bulunuyor.
 
Örneğin, oyunda cesetleri ararken herhangi bir animasyonun olmadığını görebiliyoruz. Ancak diğer taraftan butonlara basarken veya başka etkileşimlerde bulunurken animasyonların giriş yaptığını aktarabiliyoruz. Fakat cesetleri ararken bu animasyonların yanıtsız kalması ve herhangi bir şekilde hareket etmememiz elbette oyunda yer alan diğer animasyonları geri plana atabiliyor ve bu da görebildiğim eksiklerden bir tanesi diyebilirim.
 
Peki siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Oyundan beklentileriniz neler? Bunları da yorumlar kısmında belirtebilir ve istediğiniz şekilde oyunun gidişatı hakkında ve tam sürümden neler bekleyeceğiniz konusunda fikirlerinizi yazabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Death Relives
Basketbolun Dijital Sahnesi: NBA 2K Serisinin Tüm Oyunları 2 Frostpunk Altı Yılda 5 Milyon Sattı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CGartBahtiyarardin

30.4.2024 23:40:26

0
Merhabalar öncelikle ilginiz ve alakanız için teşekkür ediyorum. Xbox sayfamız mevcut fakat Xboxda istek listesi tarzında bir oluşum yok var fakat oyun satıldıktan sonra geliyor :)

BSC Misafiri

30.4.2024 16:54:45

0
Maalesef oyunun xbox sayfası hala açılmamış geliştiriciden rica etsem xbox sayfasını açabilir mi istek listesine ekleyeceğimde:
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız