Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Trinity Survivors İnceleme

 
 
Flyway ekibi tarafından geliştirilen ve şu anda erken erişim sürümü olarak Steam platformunda yayınlanan roguelike hayatta kalma aksiyon oyunu Trinity Survivor'ın incelemesi ile karşınızdayız. Erken erişim sürümü boyunca elbette bazı eksikliklerin ve hataların oyun boyunca karşımıza çıkacağını belirtebilir ve burada geliştirici ekipler genel olarak oyuncu geri bildirimlerini önemsiyor. Eğer siz de oyunu satın alır ve erken erişim sürümü ile devam etmek isterseniz elbette herhangi bir hata ile karşılaşırsanız ekiplere geri bildirim vermekten kaçınmayın.
 
 
Roguelike ve hayatta kalma deneyimi 
 
 

Hayatta kalma roguelike yapısıyla karşımıza çıkan bu oyunun elbette türü gereği birçok varyasyonunu görebiliyoruz. Bu oyun çıkış yapmadan önce birçok oyunda olduğu gibi biz de yerimizi aldık ve bu oyun içerisinde elbette bazı noktalarda değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Oyun öncelikle farklı karakterlerle, dikkat çekici bir sanat stiliyle ve 3 farklı karakter ile ön plana çıkmayı başarıyor ve bunlarla beraber bir harita içerisinde üzerimize gelen düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Elimizde farklı silahları alabileceğimiz ve aynı zamanda oyunda sürekli olarak üzerimize akın akın gelen düşmanları def edebileceğimiz yapımda bir yandan karakter odaklı bir yapının olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.

Oyunda tabii harita içerisine geçiş yapmadan önce farklı modları giriş yapacağınızı da önceden belirtelim. Burada kendinizi alıştırma içerisine getirmek istiyorsanız elbette Training kısmına geçiş yapabilirsiniz. Bunun dışında doğrudan haritalara geçiş yapmak istiyorsanız da ona göre de oyuna dalış yapabilirsiniz. Oyunun ayrıca tek oyunculu modun yanı sıra çevrimiçi modu da bulunuyor. Bu mod şu anda kilitli olarak karşımıza çıkıyor ancak tam sürümle beraber bu modun kilidinin açılmasını bekleyebiliriz.
 
Geniş kapsamlı bir beceri ağacı yer alıyor 
 
 

Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere teknoloji ağacı oldukça önem arz ediyor. Aynı şekilde bu oyunda da kendimize farklı avantajlar sağlayabilecek ve diğer taraftan kendi karakterimizi geliştirebileceğiz. Ayrıca düşmanlara karşı daha hızlı ve daha çevik olabileceğimiz çeşitli beceriler de bizleri bekliyor. Beceri ağacı içerisinde dilediğimiz şekilde farklı becerileri açabiliyor ve bu da oyuna çeşitlilik getiren unsurlar arasında yer alıyor. Çünkü bu tarz oyunlar içerisinde gelişmişlik hissiyatı oldukça önemli. Bu oyun bazında da konuşmak gerekirsek o gelişmişlik hissiyatını hissedebiliyor ve daha fazla güçlendirmeye ve beceri burada kendi bünyemizi dahil etmek istiyoruz.

Nitekim bu beceri ağacı içerisinde elde edebileceğimiz avantajlar arasında canımızın daha fazla olmasını sağlayabiliyor, daha fazla hasar vermek için farklı bir beceriyi elimize alabiliyor ve diğer beceri türleri ile beraber de buradaki yerimizi sağlamlaştırabiliyoruz. Oyunun özünde zaten hayatta kalma deneyimi olduğundan dolayı harita içerisinde ne kadar çok hayatta kalabilirsek, o kadar çok deneyim puanını ve donanımlara sahip olabiliyoruz. Bu da bizi daha ileriye taşıyan unsurlar arasında yer alıyor.
 
Farklı özelliklere sahip karakterler bulunuyor 

Haritaya atılmadan önce elbette burada farklı karakterlerin karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. 3 farklı karakterle beraber atılabileceğiniz bu yapımda onlarca karakterin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu karakterlerin her birinin farklı şekillerde arka plan hikayesi, becerileri ve stilleri bulunuyor. Elbette hangi karakter üzerinde usta olmak istiyorsanız o karakterin becerilerinden faydalanabilir ve bu şekilde harita üzerinde kendi konumunuzu güçlendirebilirsiniz. Bu tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişen unsurlar arasında bulunuyor.
 
 
 
Bunun dışında oyunda bir lider belirliyor ve liderin elbette belli başlı özellikleri bulunuyor. Örneğin, bir lider belirledikten sonra daha hızlı altın toplama becerisi elde edebiliyor veya daha hızlı bir şekilde düşmanlara karşı gelme avantajına sahip olabiliyoruz. Bu tarz lider becerileri ve avantajları da oyun içerisinde yer alıyor diyebiliriz.
 
Oyun türü itibarıyla birçok özelliği bünyesinde barındırıyor ve ilk etapta belki de kafanızın karışacağı bir özellik sistemi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Oyunda karakterlerinizi seçtikten sonra belli bir harita bölgesine doğru atılabiliyorsunuz ve burada üzerinize sürekli olarak dalgalar halinde gelen düşmanlarla karşılaşıyorsunuz. Bu dalgalar sonrasında belli başlı becerilerin kilidini açabiliyor, belli dalgalar sonrasında atladığınız seviye ile beraber iki farklı avantaj menüsünden işinize yarayacak olanı seçebiliyor ve seçtikten sonra da elbette oyun içerisindeki o avantajınızı doğrudan kullanabiliyorsunuz.

Benzer konsepti belirleyen birçok oyun bulunuyor. Ancak bu oyun içerisinde elbette farklı birçok özellik bulunuyor. Bu özelliklerden zaten yukarıda bahsettiğimiz kadarıyla diğer oyunlardan ayırt edebilirsiniz. Oyunda öncelikle sanal stili anlamında gerçekten de ilgi çekici bir tarzın olduğundan bahsedebilir ve daha çok çizgi tarzı ile beraber buradaki yerimizi alabiliriz. Bunun dışında oyunda üç farklı karakterin olması ve bu karakterlerin bir arada olması da diğer oyunlardan ayıran özellikler arasında bulunuyor. Karakter kontrollerinin de burada oldukça basite indirgendiğine ve fare ve klavyemizle beraber de oyunu kolaylıkla oynayabildiğimize aktaralım.

Taktikselliğin ön planda olduğu bir yapım
 
 
 
Üzerinize gelen düşmanları zaten kendi yönlendirmelerinizle beraber ortadan kaldırabilir ve elinizdeki silahları yavaş yavaş ateşleyebilirsiniz. Oyunda diğer taraftan hem yakın dövüş hem de menzilli silahlar yer alıyor. Bu donanımlarla beraber de hangisi daha güçlü konumdaysa onları seçebiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi belli başlı seviye atlamalarda 3 farklı karaktere farklı şekillerde avantajlar sağlayabiliyoruz ve bizlere karşımıza seçim ekranı geliyor. Bu seçim ekranından istediğimizi seçebilir ve hangi karakterin gücünü yükseltmek istiyorsak ona göre kendi seçimimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu da oyundaki taktikselliği arttıran unsurlar arasında bulunuyor.

Bu taktiksel özelliklerle beraber düşmanların üzerine alevler atabiliyor, şimşekler yağdırabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu özelliklerin gerçekten de yoğun olduğu bu yapımda onlarca kullanabileceğiniz taktik ve strateji bulunuyor. Bu stratejilerle beraber oyunda hayatta kalmaya çalışıyor ve aynı zamanda karakterinizi sürekli olarak sağa sola doğru hareket ettirmek durumunda kalıyorsunuz. Yani oyunda sabit durmak gibi bir lüksünüz ne yazık ki bulunmuyor.
 
Hızlı aksiyon sistemi 
 
Genel olarak oyunda hızlı bir aksiyon sisteminin benimsendiğini belirtebiliyoruz.
Harita içerisinde dalış yaptığımız anda elbette burada düşmanlardan elde edebileceğimiz çeşitli altın paralar bulunuyor. Bu altın paralarla beraber hem kendimizi güçlendirebilir hem de teknoloji ağacından yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Dolayısıyla hızlı hızlı toplayabileceğimiz bu altınlarla beraber de ilerleyen süreçte daha güçlü konuma gelebiliyoruz. Ek olarak oyun ekranının en üst kısmında ne kadar düşman öldürdüğümüzü görebiliyor ve bu sayım sürekli olarak artış gösteriyor. Diğer taraftan yükseltme seçeneği aktif hale geldiğine ekranda gösterilen ibareden anlayabiliyor ve Tab tuşuna bastığınız zaman da gerekli yükseltmelere yapabiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde ne kadar çok vakit geçirirseniz ve ne kadar çok düşman ordularını ortadan kaldırırsanız ekranın en üstünde de görebileceğiniz gibi belli başlı dalgaları aşmış olursunuz. Bu düşman dalgalarının sonuna doğru geldiğiniz vakitte burada boss savaşları ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Bu savaşlar elbette daha zorlu bir aksiyon deneyimini bünyesinde barındırıyor ve sürekli olarak üzerimize bir yandan düşman orduları gelirken diğer yandan ise bu bosslar bizleri daha zor durum içerisine getirebiliyor. Durum böyle olunca etrafın ne kadar çok kalabalıksa sürüklendiğini de elbette görebiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgelerin kilidini açmak için elbette önceden farklı görevleri yapabileceğiniz ve tamamlayabileceğiniz kısımlar sizlere aktarılıyor. Her bölgenin farklı teması, düşman çeşitliliği ve kullanabileceğiniz unsurları yer alıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz farklı bölgelerin olduğundan bahsedelim ve bu da oyuna çeşitlilik katan unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak elbette türün gerektirdiği tüm unsurlar bu oyun temelinde de yer alıyor ve bizlere eğlenceli dakikalar sunuyor. Oyunda sürekli olarak üzerimize gelen düşmanları ve düşman sürülerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ve elimizin tetikte olmadığı hiçbir an harita üzerinde bulunmuyor. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir deneyime adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda fayda var. Bu oyuna benzer elbette birçok yapım bulunuyor ancak bu oyun özelinde de farklı ve ilgi çekici mekaniklerin olduğundan da bahsettik. İncelememiz içerisinde aynı zamanda oyunun oynanış görüntülerine de ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Trinity Survivors
Tek Kişi Tarafından Geliştirilen Hollowbody İçin Demo Yayınlandı Taxi Life: A City Driving Simulator Gerçekçi Sürüş Deneyimi Sunmaya Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız