Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam'de Hafta İçi İndirimleri: 5 Dolar ve Altı Oyunlar

 
 
Steam platformunda şu anda satın alabileceğiniz birçok yapım bulunuyor. Bu yapımlar büyük çaplı yapımlardan, bağımsız oyunlara ve farklı türlere kadar uzanıyor. Bu listemizde sizlere bu oyunlardan bahsedecek ve aynı zamanda açıklamalarını sizlere kısaca aktaracağız. 5 dolar ve altındaki oyunlara göz atmak isterseniz bu listemize bakmanızda fayda var. Bunun dışında, dikkatinizi çeken ve deneyimlediğiniz oyunları da yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
- Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition (4.95 dolar)
 
 
 
Steam platformunda öne çıkan indirimler kapsamında bu hafta, yakından bildiğiniz ikonik karakter Lara Croft'un maceralarını konu alan Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition oyunu bulunuyor. 4.95 dolarlık fiyat etiketi ile beraber Steam platformda bulunan bu oyunun indirimsiz fiyatı 45 dolar. Dolayısıyla bu oyunu şu anda ucuz bir şekilde kütüphanenize ekleyebilir ve kütüphanenizi genişletebilirsiniz. Definitive Edition sürümü içerisinde oyunun 7 farklı ek paketi bulunuyor. Meydan okuma modlarından diğer modlara kadar tüm indirilebilir içeriklerin burada olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Diğer taraftan bu sürüm dahilinde silahların, kıyafetlerin, becerilerin ve daha fazlasının yer aldığından söz edebiliyoruz. Tam bir paket olarak satın alabileceğiniz ve paket dahilinde gerçekten de tüm ana oyunun detaylarını görebileceğiniz bu sürümü sizlere şu anda tavsiye ediyor ve karakterinizle beraber geniş çaplı bir maceraya atılmanızı öneriyoruz. Bildiğiniz üzere oyun içerisinde aksiyon ve macera dozunun oldukça ön planda olduğunu görebiliyor ve aksiyon sistemi ile beraber hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş mekanikleriyle karşılaşabiliyoruz. Dilediğiniz şekilde karakterinizle beraber yay ve okunuzu kullanabiliyor, düşmanları uzaktan avlayabiliyorsunuz. Diğer taraftan yakın dövüş silahları ile beraber bıçağınızı çekebiliyor ve düşmanların üzerine gidebiliyorsunuz. Bu tarz aksiyon mekaniklerine sahip bir oyundan söz edebiliyoruz.
 
Oyunda kullanabileceğiniz farklı farklı silahlar bulunuyor. Bu silahları elbette üzerinize akın akın gelen düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz. Farklı beceriler elde edebileceğiniz ve yeni becerilerle beraber de platform zorlukları aşabileceğiniz yapımda, aynı zamanda farklı bölgeleri keşfedebiliyor ve bu keşif unsurları ile beraber de oyunun bizlere nasıl bir yapıyı sunduğunu görebiliyorsunuz. Her bölge içerisinde farklı ve keşfedilebilecek alanları bulunuyor. Aynı zamanda toplayabileceğiniz içeriklerle ve kaynaklarla beraber de sınırlı kaynaklarınızı düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz. Su altı ortamlarından tünel bölgelerine, yarıklardan daha fazla harabe bölgelere kadar burada ilginç yerleri keşfetmeye çalışıyor ve etraftaki keşfedilebilir unsurları da toplayabiliyorsunuz.
 
 
 
Mezarları keşfedebileceğiniz ve bu mezarlar içerisinde neler olup bittiğini öğrenebileceğiniz yapımda elbette bazı noktalarda korkutucu unsurlarla beraber de karşılaşabiliyor ve bir anda karşımıza çıkan düşmanları burada ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Reflekslerinizi geliştirebileceğiniz ve platform zorlukları aşabileceğiniz yapımda ortalığın kasırga gibi sürüklendiğini görebiliyor ve yerlerde aksiyon sisteminin ve düzeyinin üst düzeye ulaştığını deneyimleyebiliyorsunuz. Oyun içerisinde ani saldırılar yapabiliyor, farklı kombolarla beraber düşmanların üzerine gidebiliyor, onların saldırılarını kesebilir ve daha fazla aksiyon sistemi ile beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
Gizli olarak ilerleyebileceğimiz ve düşmanları arkadan bir anda tek hamlede ortadan kaldırabileceğiniz yapımda, görevlilere yaklaşım biçiminizi de tamamen siz belirliyorsunuz. Bu belirlemeyi de beraber ister gizli ilerleyip isterseniz de oradan aksiyona da olabiliyor ve gizli ilerlemekte aksiyona dalmak arasında elbette tamamen sizin seçimleriniz etkili oluyor. Dolayısıyla bu oyun bazında her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve aksiyon sistemi ile beraber de kendinizi özgü planınızı ve stratejinizi yapabiliyorsunuz.
Gizli bölgeleri keşfedebileceğiniz, tarihi alanları açığa çıkarabileceğiniz ve seri içerisinde büyük bir yere sahip olan bu yapımı şu anda denemeniz ve satın almanızda fayda var. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 5 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkan bu yapım tam bir deneyim ile beraber bizlerin karşısında bulunuyor.

Öte yandan, oyun içerisinde elbette üst düzey grafikler ve animasyon tarzı yer alıyor. Diğer taraftan arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Burada farklı bölümlere, yani bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfetmeye çalışıyor ve elimizdeki sınırlı kaynaklarla beraber düşmanların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bunun yanı sıra platform zorluklarının da burada olduğundan bahsedebiliyor ve bir yerden bir yere atlamak için de bu platform zorluklarını aşmamız gerekiyor.
 
 

Diğer taraftan oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları elbette oyunun finaline doğru daha da baskın bir şekilde bizlere sunuluyor ve bu şekilde daha da zorlu aksiyon mücadelelerine katılım sağlayabiliyoruz.

Serinin farklı oyunların yer aldığı Steam platformunda aynı şekilde bu oyun bazında bizlere elbette devam hikayesi aktarılıyor ve bu hikaye bazında yapabileceklerimiz sınırlı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun içerisinde açık bir dünya yer almıyor. Bunun yanı sıra çizgisel olarak ilerleyebileceğiniz ve belli bölge içerisinde yapabileceklerimizin belli olduğu bir yapı kısmında bulunuyoruz.

Oyunda gece ve gündüz döngüsünün de yer aldığından bahsedebilir ve burada ilerlediğimiz her kısımda hem gecenin hem de gündüz kısımlarında çeşitli zorlukların bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Elbette gece boyunca farklı şekillerde düşmanların arkasından ilerleyebiliyor, bizi görmeden onları indirebiliyor ve gündüz olunca ise daha farklı şekillerde planlamalar yapabiliyoruz.

Ancak genel olarak karakterimizin burada çevik olduğunu deneyimleyebiliyor, farklı şekillerde platform zorluklarını aşmak için çevre unsurlarını kullanmaya çalışıyoruz. Örneğin bir yere, yani bir sıkıntıya tutunmak için yandaki bir kutuyu çekmeye çalışıyor ve böylece kendi yolumuzu kendimiz açabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, gerçekten de bu oyuna bir göz atmanızda fayda var.
 
- Witch It (2.09 dolar)
 
 
 
Çevrimiçi çok oyunculu bir yapıya sahip ve aynı zamanda eğlenebileceğiniz, diğer yandan ise hayatta kalabileceğiniz sihirli bir dünyaya sahip Witch It şu anda ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Steam platformunda 2 dolarlık fiyat etiketi ile beraber satın alınabilen oyunda temel olarak saklanabilir ve bir saklambaç deneyimi yaşıyorsunuz. Ancak bu saklambaç deneyimi elbette bildiğimizden daha farklı işliyor. Cesur avcılar köylerini lanetleyen cadıları bulmakla görevlendiriliyor ve biz de hangi takıma ait olursak ona göre kendi görevimize koyuluyoruz.

Oyunda farklı bölgeler ve farklı nesneler bulunuyor. Bu nesnelerle dilediğimiz şekilde etkileşime girebiliyoruz. Bir avcı olarak bizim işimiz tamamen buradaki tüm cadıları avlamaktan geçiyor. Avcılar ellerine farklı şekillerde donanımlar ve silahlar alabiliyor, aletlerle ve cihazlarla beraber de aynı şekilde cadıları avlamak için ellerinden geleni yapmaya koyuluyor. Gizlendiği yerden sobelenmemeyi düşünen cadılar ise farklı şekillere bürünebiliyor. Örneğin bir cadı burada tavuk olabilir veya farklı şekillerde nesnelerin hallerine geçebiliyor.

Eğlenceli ve komik anlar yaşayabileceğiniz, cadıların avcıları kandırmaya çalışacağı bir dünyada yer aldığımız yapımda yapılabilecek oldukça fazla etkileşim unsuru bulunuyor. Hayatta kalmak için burada her takım ellerinden geleni yapmaya koyuluyor. Cadılar burada hemen hemen her şeyi kopyalama yeteneğine sahip olarak yer alıyor ve istedikleri farklı şekillere doğru geçiş yapabiliyor. Örneğin bir kapı olmak isterse kapı olabilir, farklı hayvanların kılığına bürünebiliyor ve daha fazla şekilden şekle geçiş yapabiliyor. Durum böyle olunca elbette avcıların bunları avlama olanağı daha da zorlaşabiliyor ve hangi nesnenin doğru bir şekilde olduğunu burada anlamak ve kavramak tamamen bizim bakış açımıza ve gözlerimizdeki keskinliğe bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

İki farklı ekip olarak yer aldığımız yapımda 3 farklı oyun modu bulunuyor. Saklambaç oyunları içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi avcılar cadıları bulmaya çalışıyor ve sobelemek için elbette tüm cadıları bulmak için farklı şekillere göz atmaya çalışıyor. Diğer taraftan farklı bir mod içerisinde yakalanan cadılar burada avcıya dönüşüyor ve aynı şekilde son cadıya kadar burada elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Üçüncü bir mod olan "Cadı Abla" kısmında ise iki takımda herhangi bir yetenek kullanamıyor. Burada avcılar sadece yakın dövüş silahları ile ön plana çıkıyor ve bu şekilde de farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz.
 
 

Oynadıkça deneyim puanı kazanabileceğiniz ve daha fazla usta olabileceğiniz yapımda elbette ilk etapta zorlanabilirsiniz. Ancak daha sonrasında ise oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrendikten sonra sizler de kolaylıkla cadıları avlayabilir veya bir cadı olarak farklı şekillerde avcıları tuzağa düşürebilirsiniz. Farklı modlar içerisinde geçiş yapabileceğiniz yapının ve eğlenceli bir yapının olduğundan bahsedebilir ve aynı şekilde takım arkadaşınızla beraber iletişim kurarak burada güzel bir deneyim elde edebilirsiniz. Diğer oyuncuları trollemek ve onları kandırmak için burada gerçekten de farklı şekillerde kopyalama yeteneği ile beraber ön plana çıkıyor ya da bu yeteneğinizi dilediğiniz şekilde geliştirebiliyorsunuz.

Bu tarz oyunlarda zaten arkadaşlarla beraber koordineli bir şekilde ilerlemek ve yakın arkadaşlarınızı çağırmak oldukça güzel bir deneyimin kapısını aralıyor. Güzel bir deneyim elde edebileceğiniz, diğer oyuncuları trolleyebileceğiniz ve farklı gizlenme noktaları ile beraber ön plana çıkabileceğiniz yapım şu anda Steam platformda oldukça ucuz bir fiyatlandırma bazında bizlere sunuluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda diğer taraftan oynadıkça deneyim puanı kazanabileceğiniz ve daha fazla eşyanın, kişiselleştirme unsurlarının ve dahasının kilidini açabileceğiniz bir yapı yer alıyor.
 
Gizlenme noktalarını kolaylıkla bulmak için elbette elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz ve oyunda biraz daha ilerleme kat edebilirsiniz. Biraz daha usta olmaya başlarsanız elbette bu noktalardan hangi oyuncuların yer aldığını ve hangi cadıların bulduğunu kestirebilirsiniz. Her bir oyunla beraber farklı şekillerde bölgelere atılabilir ve gizlenme noktalarını bir avcı olarak teker teker aramaya koyuluyorsunuz. Burada cadılar gizlenebileceği her bir nesnenin içerisine girebiliyor, meyvelerden yiyeceklere, tavuklardan dolaplara kadar farklı şekillerde nesnelere bürünebiliyor. Bu da gerçekten oyunda farklı şekilde karşımıza çıkan mekanikler arasında yer alıyor ve diğer oyunlardan ayıran özellikler arasında elbette bu klonlama mekaniği ön plana çıkıyor.
 
 

Öte yandan burada hem avcılar hem de cadılar farklı şekillerde nadirlik seviyesine sahip ödüllerin sahibi olabiliyor. Diğer taraftan kişiselleştirme seçenekleriyle beraber buradaki oyunculardan farklı bir şekilde oyuna atılabiliyor. Seviyenizi yükseltebileceğiniz ve her seviye ile beraber farklı yeteneği ve kişiselleştirme seçeneğinin ön plana çıktığı yapım aynı zamanda açık sunucuları da bizlere sunuyor. Burada kendi özel sunucumuzu bile açabiliyor ve kendi deneyimimizi oyuna adapte edebiliyoruz. İstediğimiz şekilde yer alabileceğimize, bir arkadaş grubu ile beraber oynayabileceğimize ve kendi arkadaş grubumuzla beraber eğlenceli bir deneyime adım atabileceğimize inandığımız bu yapım şu anda listemizde öne çıkan oyunlar arasında bulunuyor.
 
- Ranch Simulator (0.89 dolar) 
 
 
 
Çiftçilik simülasyonu oyunu olarak karşımıza çıkan ve şu anda gerçekten de ucuz bir fiyatlandırma ile beraber bizlere sunulan Ranch Simulator, tam sürüm olarak piyasadaki yerini koruyor. Daha önce erken erişim sürümü ile beraber piyasaya sürülen bu yapım, artık tam sürümle beraber tam bir deneyimi bizlere aktarıyor. Oyun içerisinde aynı zamanda Türkçe dil desteği ile beraber işlerimizi gerçekleştirebiliriz.

Yapabileceklerimizin oldukça fazla olduğu ve simülasyon detayları ile beraber karşılaştığımız bu yapımda aile çiftliğimizi düzenleyebiliyor, burada dilediğimiz şekilde dekore edebiliyor ve aynı zamanda farklı kısımları da buraya aktarabiliyoruz.

Tam bir çiftçilik deneyimine adım atabileceğimiz bu yapımda eskimiş olan bu çiftliği tekrar büyük yerlere getirmek bizim işimiz oluyor. Oyunda ormanlık bir vadide bulunuyoruz ve bu ormanlık vadi içerisinde kendi çiftlik evimizi kurmaya çalışıyor ve aynı zamanda başarılı bir çiftliği burada oluşturmaya çalışıyoruz. Oyunda tüm becerilerimizi burada sınamaya çalışıyor ve aynı zamanda kendi işçilik becerilerimizi de ön plana çıkarmaya hazırlanıyoruz. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak kaynaklar toplayacak, bir şeyler dikmeye çalışacak ve yapıları buraya yaparak kendi kafamızdaki taslağı oyuna adapte edebileceğiz. Burada aynı zamanda kendi planlarınızı ve stratejilerinizi oyuna dahil edebilir ve aynı zamanda kafanızdaki taslakları da doğrudan oyunda görebilirsiniz.

Çiftliği baştan aşağı inşa edebileceğimiz ve burada farklı hayvanları besleyebileceğimiz bu yapımda yıllar boyunca aile çiftliğine kötü davranılmış olduğunu görebilecek ve burayı tekrar iyi hale getirmek için elimizden geleni yapmaya koyulacağız. Eskimiş ve köhne bir bölge olan burayı tekrar alevlendirmek ve canlandırmak tamamen bizim işimiz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bölge halkının da olduğundan bahsedebiliriz ve burada istediğimiz şekilde onlarla etkileşime geçebiliriz. Yerel halktan istediğimiz şekilde aletler satın alabilir, bu aletleri istediğimiz gibi kullanabilir ve aynı zamanda inşa etme projesinde bunlardan destek alabiliriz.
 
 
 
Elbette onlardan belirli oranlarda donanımlar elde etmek ve eşyalar almak tabii ki belli bir kaynağın olmasını gerektiriyor. Biz de bu kaynağı elde etmek ve istediğimiz şekilde ticaret içerisinde yer almak için farklı farklı kaynaklar toplamaya başlıyoruz. Elde ettiğimiz paralarla beraber bu kaynakları harcamaya çalışıyor ve aynı zamanda çiftliğimize farklı hayvanlar getirebiliyoruz. Bu hayvanların da etinden, sütünden, yumurtasından ve her şeyinden faydalanmaya çalışıyoruz. Aynı gerçek hayatta olduğu gibi bu oyunda da bir çiftlik işletmeye kadar büyük bir maceraya atılıyor ve kendi çiftliğimizi burada kurarak elbette güzel bir deneyim elde etmeye başlıyoruz.

İlerlemeye başladığımız esnada yukarıda bahsettiğimiz ticari sistemi ile beraber elbette bizlere çeşitli kolaylıklar sunuluyor. Bu kolaylıklarla beraber doğrudan elde etmek istediğimiz kaynağa doğru yönelebilir ve o kaynağı da oradan elde edebiliyoruz. İnşaat ve projemizde elbette bu nalburlardan ve diğer karakterlerden yardım alabiliyor, onların yardımına dokunacak bazı araçları elimize alabiliyor ve garajdan alarak envanterimize ekleyebiliyoruz. Elbette bu oyun içerisinde envanter sistemi bulunuyor. Envanter sistemi ile beraber kendi kaynaklarımızı buraya atabilir ve düzenleyebiliyoruz. Bu sistem dahilinde etrafta bulduğumuz kaynakları da aynı şekilde envantere atabiliyor ve bunları yeri geldiği zaman kullanabiliyoruz.
 
Yine diğer taraftan karakterlerle beraber etkileşime geçerek onlarla ticari sisteme geçiş yapabilir, onlardan istediğimiz şekilde eşyalar ve nesneler alabiliyor ve bu eşya ve nesnelerle beraber kendi çiftliğimizi geliştirmeye ve büyütmeye devam ediyoruz. Ana evimizi yenileyebileceğimize, çiftlik hayvanlarını yetiştirmek için bazı kısımları kurabileceğimiz bu yapımda tavuklardan horozlara, ineklerden atlara kadar oldukça fazla hayvanla haşır neşir olabilir ve onları nasıl besleneceği konusunda da elbette bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Bu bilgi sahibi olmakla beraber onları besleyebilir, büyütebilir ve her şeyinden faydalanmaya çalışıyorsunuz.
 
 
 
Oyunda bunun dışında elbette yapabileceğiniz bazı görevler bulunuyor. Öncelikli olarak oyuna ısınmak ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek için rehber eşliğinde çeşitli görevler bizlere veriliyor. Bu görevleri tamamlayarak da oyunun temel yapısını ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilk etapta elbette zorlanabileceğimiz bir yapı bizlere sunuluyor. Ancak daha sonrasında bu kısımlara alışmak ve bilgi sahibi olduktan sonra da daha hızlı bir şekilde ilerleme kat edebiliyor ve bununla beraber de yıllar boyunca bakılmayan, kötü aile çiftliğimizi tekrar genişletebiliyor ve geliştirebiliyoruz.

Kümes ve meraları inşa edebileceğimiz, her bir bölgeye farklı şekillerde bakabileceğimiz ve dekorasyon unsurlarını buraya dilediğiniz şekilde getirebileceğiniz bu yapım güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor. Biz de bu güzel deneyim içerisinde yer bulmaya hazırlanıyoruz.

Çiftlik hayvanlarına iyi bakabileceğimiz ve bu hayvanları güzel bir şekilde besleyebileceğimiz bu yapımda aynı zamanda avcılık sistemi de bulunuyor. Ormanlara doğru geçiş yapabileceğimiz yapımda elimize tüfek alabiliyor ve bu tüfeklerle beraber de avcılık işine geçiş yapabiliyoruz. Avcılık yapmak için elbette hayvanlara doğrudan yaklaşmak yerine uzaktan bakabiliyor, onların yaptığı hamleleri kestirebiliyor ve elimizdeki tüfekle beraber bir ayı veya başka bir yaratığı avlamaya çalışıyoruz. Tüfeğimizi ateşledikten sonra elbette o ayıyı vuramazsak üzerimize doğru koşmaya başlıyor ve o hayvandan da bizlere çeşitli zararlar gelebiliyor. Dolayısıyla avcılık yaparken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve bu konuyla da doğrudan ilgilenmemiz lazım. Bu şekilde aynen derisinden faydalanabiliyor, bu derileri yüzdükten sonra elbette onun postunu da kullanabiliyor ve böylece satıcılara satabiliyorsunuz. Aynı zamanda gerekli paranın da sahibi olabiliyorsunuz.

Kendi işletmenizi kurabileceğiniz ve aynı zamanda çiftliğinizi yönetebileceğiniz bu yapımda elbette para kazanmanın kaynağı tamamen siz olabiliyorsunuz. Çiftlik hayvanlarını seçebiliyor, sağlıklı bir çiftleştirme programı yapabiliyor, yavruları tekrar büyütmek için elinizden geleni yapmaya karar veriyor ve çeşitli yemler alarak onları daha hızlı bir şekilde büyütebiliyorsunuz. Bunun dışında yukarıda bahsettiğimiz gibi avcılık işine geçiş yapabiliyor, avcılık ile beraber yırtıcı hayvanları ortadan kaldırabilir ve onların etinden, sütünden veya diğer unsurlarından yararlanabiliyorsunuz. Diğer taraftan kendi sürülerinizi daha da büyütmeye çalışıyor ve geliştirmeye başlıyorsunuz. Ne kadar çok mal satarsanız veya hayvana sahip olursanız aynı zamanda o kadar çok gelir elde edebilirsiniz. Oyun içerisindeki gelir elbette oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu gelirlerle beraber de hem kendi çiftliğinizi büyütebiliyor hem de yeni hayvanların ve donanımların sahibi olabiliyorsunuz. Bu sayede kendinizi daha da büyütebiliyorsunuz.
 
 

Aynı zamanda çiftçilik kısmına da bakacak olursak elbette ekebileceğiniz, biçebileceğiniz çeşitli tarla alanları bizlere sunuluyor. Bu tarla alanları ile beraber kendimiz ekip kendimiz biçebiliyoruz. Bunun dışında atları terbiye edebileceğimiz bir bölge oluşturabilir, bu atlarla beraber de daha çok binek hayvanlarına yönelebilir veya daha farklı hayvanlarla beraber buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla buradaki hayvanların seçimi tamamen size ait, ona göre de kendi kararlarınızı kendiniz verebiliyorsunuz. Çiftliğinizi genişletebileceğiniz, güzel bir deneyim elde edebileceğiniz ve oldukça ucuz bir şekilde oyuna sahip olabileceğiniz bu yapım Steam platformunda şu anda oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile beraber karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.
 
Yeni bir çiftlik deneyimine adım atarak kendi çiftliğinizi kurabileceğiniz, ava çıkabileceğiniz ve her türlü hayvanın içeriğinden yararlanabileceğiniz bu yapımda gerçekten de güzel bir deneyim bizleri bekliyor. Kendi çiftliğimizi büyütebileceğimiz, ekip biçebileceğimiz ve kendimize bakabileceğimiz bu yapımda diğer taraftan dekor unsurları da bulunuyor. Hangi kısmı, hangi odaları yerleştirebileceğimiz, odaların nasıl olacağına ve diğer unsurlarına tamamen biz karar verebiliyoruz. Kendi kararlarımızla beraber kafamızdaki planı oyuna dahil edebildiğimiz bu yapım bizlere geniş özgürlükler sunuyor. Bu özgürlüklerle beraber kendimizi güzel bir ortamda görebiliyor ve dilediğimiz şekilde ilerlememize bakabiliyoruz. Aynı zamanda buralarda çeşitli görevleri atabiliyor ve bu görevleri tamamlayarak da bazı gelirlerin sahibi olabiliyoruz. Bu tarz oyunlar tam bir çiftlik simülasyon türünü sevenlere hitap ediyor.

- Ori and the Will of the Wisps (9.89 dolar)
 
 

Platform unsurları ile beraber bezenmiş ve bizleri atmosferik bir yapıya sunan Ori and the Will of the Wisps, şu anda Steam'de öne çıkan indirimler kapsamında 9.89 dolarlık fiyatla beraber karşımıza çıkıyor. Oyunda elbette serinin yeni içerikleri bulunuyor ve aynı zamanda yeni mekaniklerle de karşılaşabiliyoruz. Platform zorluklarını aşabileceğimiz, farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve diğer taraftan bu bölgelerde ortaya çıkarılacak manzaraları görebileceğimiz bu yapım gerçekten güzel bir macera içeriğini bizlere aktarıyor.

Atmosferik bir yapıya sahip olan bu oyunun arka planında elbette bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayenin kapsamında da biz ilerlemeye koyuluyoruz. Ori and the Blind Forest projesinin yapımcılarından bizlere sunulan bu oyunda, çok beklenen devam oyununun tüm içerikleri bizlere sunuluyor. Elbette buradaki Steam incelemelerine ve kullanıcı yorumlarına bakacak olursak oldukça olumlu etiketine sahip olduğunu görebilir ve oyuncuların bu şekilde beğendiğini doğrulayabiliriz.
 
Oyunda elle çizilmiş nesillerden manzaralara kadar gerçekten güzel atmosferlerle karşılaşabilir ve buralarda elbette sürekli olarak ekran görüntüleri almak durumunda kalabiliyorsunuz. Oyunun zaten ön plana çıkan unsurlarından biri de manzaraları ve atmosferleri dolayısıyla o oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyerek hem buraları keşfetmeye çalışır hem de buralardaki atmosferleri ve güzel manzaraları açığa çıkarmayı hedefliyoruz.

Bozulmuş bir diyarda yer aldığımız ve bu bozulmuş diyarı tekrar iyileştirmeye çalıştığımız bu yapımda bir aileyi tekrar bir araya getirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Olumlu yorumlar alan aksiyon platform oyunu olarak bizlere sunulan bu yapımda yeni arkadaşlarla ve karakterlerle tanışabiliyor, düşmanlarla dolu ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve geniş bir dünya içerisinde yeni bir maceraya atılabiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde arka planda bir müzik sistemi bulunuyor ve bu müzik içerikleri orkestra ile bestelenmiş melodileri bizlere aktarıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu müzikleri bir yandan dinleyebilir bir yandan ise kendimizi o atmosfere kaptırabiliriz. Platform unsurlarının oldukça fazla yer bulduğu bu oyunda elbette hikayenin derinliğine de atılabiliyor ve bir yandan platform zorluklarını aşmaya çalışırken diğer yandan ise hikayenin derinliği ile ve atmosferin şahaneliğiyle beraber kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlar platform ve aksiyon türünü sevenlere hitap ediyor. Elbette çok ucuz olmayan bir fiyatlandırma ile beraber karşımıza çıkan Ori and the Will of the Wisps, oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor. Siz de platform zorluklarına geçiş yapmak istiyorsanız, kendinizi güzel atmosferlerle ve manzaralarla beraber taçlandırmak istiyorsanız, aynı zamanda yeni maceraları ve arkadaşlarla beraber tanışmak, onlarla kaynaşmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi elle çizilmiş ortamların sıkça karşımıza çıktığını belirtebilir ve aynı zamanda duygusal hikaye anlatımıyla beraber de kendimizi o hikayeye kaptırabiliriz. Diğer taraftan arka plan müzikleri ile beraber de hem hikaye bizlere daha güzel bir şekilde aktarılıyor hem de atmosferlerin güzelliği bu melodilerle beraber şahlanıyor diyebiliriz.

- Battlefield 1 (3.99 dolar)
 
 

Sevilen çevrimiçi oyunlardan biri olan Battlefield 1, şu anda Steam platformda öne çıkan indirimler kapsamında 3.99 dolarlık fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyunda geniş bir oyuncu topluluğu bulunuyor ve bu toplulukla beraber hem savaşlarda diğer oyunculara karşı mücadele edebiliyor hem de kendi arkadaş grubunuzu oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette arkadaşlarla beraber oynamak ve büyük oranda birlikte yer almak oldukça önemli. Hem birlikte kendi planlarınızı oyuna dahil edebilir hem de diğer oyunculara karşı savaşarak burada en iyi deneyimi elde etmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.

Geliştiriciler tarafından beğenilen ve aynı zamanda oyuncular tarafından da şu anda oynanmaya devam eden bu yapım, Birinci Dünya Savaşı'nı temel alıyor ve bu tema ile beraber dilediğiniz şekilde oyunda savaşlara katılabiliyorsunuz. Oyunda farklı farklı haritalar bulunuyor. Bu haritalar içerisinde diğer düşmanlara ve oyunculara karşı mücadele etmek durumunda kalıyor ve çevrimiçi unsurlarla beraber de oyunda hayatta kalmanın temellerini atabiliyorsunuz. Farklı oyun modları ile beraber de eğlenebileceğiniz ve aynı zamanda Savaş Biletinin yer aldığı bu yapımda hem yeni özellikleri ve özelleştirmelerin sahibi olurken hem de isminizi listelerdeki üst sıralara yerleştirmek durumunda kalıyorsunuz.

Dikkat çekici bir deneyimi bizlere sunan oyun, 2016 yılında çeşitli oyun ödüllerine layık görüldü ve bununla beraber de farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Oyunda savaşa dahil olabileceğiniz Harekat modunda 64 kişilik bir harita içerisine dahil olabilir ve burada büyük bir mücadele başlatabiliyorsunuz. Takım Savaşları ile beraber yer alabileceğiniz, farklı silahları kullanabileceğiniz ve aynı zamanda elinizdeki silahları en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz bu yapımda hem menzilli silahları kullanabiliyor hem de yakın dövüş mücadelelerine burada geçiş yapabiliyorsunuz. Tanklarla, tüfeklerle ve atlarla beraber hücum edebileceğiniz bu yapımda gerçekten farklı şekillerde karşımıza çıkan o kaos bizlere sunuluyor ve savaş atmosferi de oradan bizlere aktarılıyor.
 
 

Oyunda aynı zamanda yeni ve çok oyunculu haritaların bulunduğundan bahsedelim. Bu haritalar içerisinde yeni silahlara erişebiliyor, 4 farklı genişleme paketiyle beraber oyununuzu kendinize göre özelleştirebiliyor ve geliştirebiliyorsunuz. Savaşın doğuşunu gerçekleştirebileceğiniz ve aynı zamanda takım savaşlarına katılabileceğiniz bu yapımda hem piyade olarak katılabilir veya hava, deniz veya kara savaşçısı olarak oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Bununla beraber yer aldığınız bu yapımda Akım Savaşları ile beraber hem takımınıza koordine olabiliyor hem de istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Aksiyon oyunu ödülüne layık görülen bu yapım şu anda hem çok oynanan oyunlar arasında bulunuyor hem de seri içerisinde yer alan ve beğenilen projelerden biri.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca ek paketlerle beraber ünlü kahramanlardan farklı paketlere ulaşabilir ve aynı zamanda hem amblemleri hem de profil özelleştirmeleri ile beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Bu özelleştirmelerle beraber yer alabildiğiniz savaşta ünlü kahramanların ve karakterlerin de yer aldığını görebiliyor ve 1. Dünya Savaşı içerisinde yaşanılan tarihsel gerçekliklerin de burada korunduğunu görebiliyoruz.

Oyunda takımın her bir üyesi farklı bir rol benimseyebilir. Bu rollerle beraber bir takım oyuncusu havada yer alırken diğeri denizden ilerleyebilir ve böylece takım içerisinde yeni bir koordine sistemi oluşturabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de geniş kapsamlı bir oyun deneyimini bizlere aktarıyor ve 4 adet farklı temaya sahip ek paketlerle beraber oyun deneyiminizi geliştirebileceğiniz bu yapım büyük bir deneyimi bizlere sunuyor.
 
- Thronefall (2.99 dolar)
 
 
 
Kule savunma oyunlarını hemen hemen hepimiz biliriz. Kendi bölgemize ilerlemeden sürekli olarak üzerimize düşman orduları geliyor. Bu düşman ordularına yol üzerinde karşılayabilir ve diktiğimiz kulelerle ve savunma binaları ile beraber onları durdurmaya çalışıyoruz. Ana merkezimize ulaşmadan önce orduları durdurabileceğimiz bu yapım, aynı şekilde rahatlatıcı bir kule deneyimini bizlere sunuyor. Oyun içerisinde renkli bir atmosfer, gece gündüz döngüsü, canlı ortamlar ve daha fazlası yer alıyor.

Klasik bir strateji oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapımda elbette kafa karıştırmayan ve kendi planlarımızı oyuna dahil edebileceğimiz bir yapı yer alıyor.

Bu özelliklerle beraber yer aldığımız yapıda gündüzleri üstümüzü korumaya çalışırken geceleri ise bu üstümüzü savunmaya hazırlanıyoruz. Yani oyunun gece ve gündüz döngüsü bundan ibaret. Gündüzleri tamamen kendi planlarımızı hazırlıyor, kulelerimizi ve savunma binalarımızı kurmaya çalışıyoruz. Hangi bölgeye kule dikebileceğimize tamamen biz karar veriyoruz. Bu tarz oyunlardan her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor. Çünkü burada yapacağınız hamleler ve kuracağınız binalar tamamen sizin oynanışınıza ve planınıza göre değişkenlik gösteriyor. Bu planları oyuna dahil etmek için elinizden geleni yapıyor ve hangi stratejiyi kurmak istiyorsanız o strateji ile beraber de bu oyundaki yerinizi alıyorsunuz.

Nitekim oyunun gece döngüsüne geldiğimiz zaman ise kurduğunuz bu kulelerin elbette faydasını görmeye hazırlanıyorsunuz. Ancak yanlış yere diktiğiniz ve düşman ordularını görmeyen bir yere kurduğunuz yapılar ne yazık ki işlevselliğini yitiriyor. Dolayısıyla doğru şekilde, doğru zamanda ve doğru yere bunları kurmanız lazım. Ona göre kendi stratejinizi de oluşturmanız ve aynı zamanda kendi ana binanızı yani ana merkezinizi korumanız gerekiyor.
Heyecanlı savaşlara geçiş yapabileceğiniz ve kendi bölgenizi son damlanıza kadar savunabileceğiniz bu yapımda yapabilecekleriniz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor. Kendi krallığınızı yükseltebilir ve aynı zamanda geliştirebilirsiniz. Bölgenizi genişletmeye çalışıyor hem de yeni binalarla beraber merkezinizi daha da güçlendirebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda aynı zamanda ekonomi dengesi bulunuyor. Bu denge ile beraber de elbette yapabilecekleriniz sınırlı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla kuleleri dikerken, askerleri yerleştirirken ve daha fazla strateji unsurlarıyla beraber uğraşırken elbette belli bir miktar kaynağa sahip olmanız gerekiyor. Ekonomi ve savunma arasındaki dengeyi burada kurmanız oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu denge ile beraber de oyunda düşman ordularına karşı gelmeye çalışırsınız. Bu dengesizlik ne yazık ki sizin sonunuz olacağını göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Okçuları istediğiniz bölgeye doğru koyabiliyor, daha kalın duvarlar yapmak isterseniz bu duvarları kalınlaştırabiliyor, üretim hattınızı daha genişletmek ve aynı zamanda üretimi ilerletmek için değirmenler yerleştirebiliyor ve daha fazla unsuru bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Zorlu bir gecenin olabileceği bu yapımda aynı zamanda güneşin doğuşunu görmek için elbette elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Yapabileceğiniz ve kurabileceğiniz kulelerle beraber de burada kendi stratejinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlar kule savunma türünü sevenlere hitap ediyor ve tamamen bu türün gerekliliklerini karşılıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna şu anda daha ucuz bir şekilde sahip olabilir ve yukarıda bahsettiğimiz gibi 2.99 dolarlık fiyat etiketiyle beraber oyunu Steam platformu üzerinden satın alarak kütüphanenizi genişletebilirsiniz.
 
 

Elbette oyunun grafikleri ve animasyonları çok yüksek bir şekilde karşımıza çıkmıyor. Dolayısıyla bu beklentilerinizi düşük tutmanız ve ona göre de savunma sisteminizi yerleştirmeniz gerekiyor.
 
- Subnautica (4.94 dolar) 
 
 
 
Su altına dalış yapabileceğimiz ve su altındaki yaşama bir göz atabileceğimiz yapımda yabancı bir Okyanus gezegeninde adım atabiliyor ve burada etrafı keşfetmeye başlıyoruz. Kaynakları toplayabileceğimiz, üretim yapabileceğimiz ve bu üretimlerle beraber aynı şekilde farklı unsurları üretebileceğimiz yapımda gerçekten de keşif odaklı ve hayatta kalma odaklı bir yapı bizlere sunuluyor. Bununla beraber de suyun yaşam dolu mücadelesine adım atabiliyoruz.
Sualtı kısmının derinliklerine inebiliyor, buralarda farklı kısımları keşfedebilir ve aynı zamanda sırlarla dolu bu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. 
 
Yaşam dolu olan bu ortamlarda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Mercan kayalıklarından tehlikeli derin çukurlara kadar buralarda ortaya çıkarılabilecek çeşitli bölgeleri bulabiliyoruz. Bu bölgelerde ne kadar çok keşif yaparsak elbette o kadar çok kaynağın sahibi olabiliyor ve envanter sistemimizi de buna göre düzenleyip geliştirebiliyoruz.

Farklı biyomlara doğru ilerleyebileceğimiz ve bu biyomları keşfedebileceğimiz yapımda kendi yaşam bölgemizi oluşturabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki kaynakları toplayabilir ve hayatta kalma unsurları ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda sular içerisinde ilerleyebiliyoruz, suların altındaki yaşamları burada inceleyebiliyoruz. Ek olarak yemek ve su bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliriz. Keşifler için elbette burada bazı donanımlara ihtiyaç duyuluyor.
 
Bu donanımlarla beraber dilediğimiz şekilde ilerleyişimizi sürdürüyor ve aynı zamanda çevremizdeki kaynakları toplayabiliyoruz. Elbette keşifler için bu donanımları geliştirmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü geliştirme yapmadan bazı durumlarda oldukça sınırlı zamanımızın olduğundan bahsedebiliyoruz. Dalış giysisine üzerimize giyebileceğimiz kişisel su aracımızla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda gelişmiş öğeler öğretmek için de burada farklı şekillerde hareketler sergileyebiliyor ve nadir bulunan kaynakları burada toplayarak daha farklı donanımların ve unsurların sahibi olabiliyoruz.
 
 

Su altı yaşam alanları oluşturabileceğimiz yapımda gerçekten de güzel bir sualtı yaşamı bizlere sunuluyor ve bununla beraber de oyunda deniz tabanına kendi üssümüzü inşa edebiliyoruz. Farklı şekillerde toplayabileceğimiz bu kaynaklarla beraber kendi bölgemizi oluştururken elbette hem kaynakları saklayabileceğimiz depolar, araçları park etmek için park kısımları, oksijen doldurmak için oksijen bölümleri ve daha fazlasını oluşturmak durumunda kalabiliyoruz. Bunlarla beraber dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz oyunlar elbette hem keşifleri sevenlere hem de hayatta kalma unsurlarını sevenlere hitap ediyor. Bununla beraber yer aldığımız yapımında gerçekten de güzel bir deneyim elde edebiliyor ve gizemi çözebileceğimiz, aynı zamanda arka plandaki hikayenin sonunu görebileceğimiz bir yapımda güzel bir deneyim bizi bekliyor diyebiliriz.

Farklı durumlarda besin zincirlerini parçalayabileceğimiz yapımda Okyanus suya dağılmış olan bu kaynakların ve donanımların nasıl bir yapıya sahip olduğunu çözmeye çalışır ve aynı zamanda bu arada farklı sırlarla dolu unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyuna şu anda Steam platformda 4.94 dolarlık fiyat etiketi ile beraber sahip olabilir ve kütüphanenizi genişletebilirsiniz.

Gece ve gündüz döngüsünün, yeraltı ve farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz, aynı zamanda su altı bölgesini keşfedebildiğimizi yapın bizlere bu tarz bir deneyimi sunuyor ilk çekici grafikleri ve animasyonlarını yer aldığı yapımda. Siz de yer almak istiyorsanız, şu anda tam sırası diyebiliriz. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulan bir oyun uzun solukta bir hayatta kalma deneyimini bizlere sunuyor ve aynı zamanda inşa etme mekaniklerin olduğundan da bahsedebiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Valve Oyun Half Life Mağaza Store Portal Steam Haberleri
Korku Odaklı REVEIL Yakında Geliyor: İşte Detaylar Phill Spencer: Oyuncuları Dinleyerek Xbox'ın Geleceğini İnşa Edeceğiz

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız