World of Warcraft'te Iron Man Olmak İster Misiniz?

Beril Sergün


     Tamam belki bildiğimiz Iron Man'den bahsetmiyoruz ama demir gibi kuvvetliyiz diyorsanız, Blizzard'ın yeni etkinliği hoşunuza gidebilir.
 
     Iron Man WoW Challenge isimli etkinliğin amacı basit: Level 85 olmak ama tabii bu o kadar basit değil. Bunları o çok sevdiğimiz "yardımcılarımız" olmadan yapmalısınız. Kurallar şöyle açıklandı;
 
     * En Büyük Kural: Eğer BİR KERE bile ölürseniz, yarışmadan atılırsınız.
     * Zırh Kuralları: Heirloom kullanmayacaksınız, Beyaz ya da Gri olmayan bir eşya giyemezsiniz (çantalar hariç), eşyalarınızda hiç bir enhancement olamaz yani silahlarımıza uyguladığımız stat arttırıcı büyüler gibi.
     *  Yeme - İçme Kuralları: Yemeklerden alınan bufflar yasak. Sadece buff vermeyen beyaz renkli yemekler yenebilir. Eşya buffları da yasak, bunlara scroll, elixir'ler dahil, tabii görevinizde varsa ayrı konu, bu sayılmıyor.
    * Büyüler ve Beceri Kuralları: Trainer'lardan öğrenebileceğiniz her özelliği kullanabilirsiniz. Hiç bir talent veremezsiniz, ne kendiniz ne de yandaşınız için. Rolünüzü belirleyemez ve Glyph kullanamazsınız.
    * Oynanış Kuralları: Guild'le gelen özellikleri kullanamazsınız, eğer bir guildiniz 1 level ise kalabilirsiniz. Görevleri grup halinde yapamazsınız, tek başınıza yapmalısınız. Battleground, Arena'lara giremezsiniz. Size experience kazandıracak Dungeon ve Raid'lere giremezsiniz, bütün level atlama tecrübesi dünya içinde yapılmalıdır. Add-on kullanmamalısınız, First Aid dışında bir meslek edinemezsiniz. Diğer karakterlerinizden para ya da eşya alamazsınız.
 
     Eğer ilgileniyorsanız Iron Man Challenge'a buradan başvurabilirsiniz.