STALKER 2: Heart of Chornobyl Çıkış Tarihi Sızdırıldı!

Mehmet Tandoğan

 
 
Uzun süredir geliştirilme aşamasında bulunan ve merakla beklenen kıyamet sonrası bir ortamı bizlere sunacak STALKER 2: Heart of Chornobyl'in çıkış tarihi Koch Media mağazası tarafından sızdırıldı. Ancak bu çıkış tarihine geliştirici ekip GSC GameWorld tarafından resmi olarak onaylanmadığından dolayı şüpheyle yaklaşmakta fayda var.
 
Çıkış tarihiyle ilgili çeşitli söylentiler bulunuyor
 
 
 
Andrew Marmo tarafından tespit edildiği üzere Plaion (Koch Media'nın mağazası), STALKER 2 oyununu 1 Aralık 2023 tarihiyle beraber listeledi. Plaion daha önce Darksiders 2'nin Nintendo Switch sürümünün çıkış tarihini de sızdırmıştı. Dolayısıyla bu sızıntının da doğru çıkma ihtimali var. 
 
Öte yandan bilindiği kadarıyla Microsoft ve GSC GameWorld, Gamescom 2023 fuarında STALKER 2'yi sergileyecek. Katılımcılar burada oyunun bir demosunu oynayabilecek ve büyük olasılıkla yeni bir fragman da yayınlanacak. Tahminlere göre bu fragmanla beraber oyunun çıkış tarihi resmi olarak açıklanacak. 
 
STALKER 2, Ukrayna merkezli GSC GameWorld tarafından Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor. Oyuncuları memnun edecek bir deneyim sunmayı hedefleyen oyunu bekliyor musunuz?