Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyun Muhabbeti - Aklımızdaki Oyun Fikirleri

2 Mayıs 2015 Alkan Adakaner 60 İzlenme Sayısı: 41939 Video süresi: 45:33 Oyun Muhabbeti
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

Türkiye'de geliştirilen oyunlar, Türk filmlerinden uyarlama fikirleri ve aklımızdaki oyun fikirlerini konuştuğumuz Oyun Muhabbeti'nin bu bölümünde hayranlık duyduğumuz yapımların da üzerinde duracağız.

BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone PS4
Sıcağı Sıcağına - Hex: Shards of Fate Wargaming League The Grand Finals 2015 Röportajı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

23.5.2021 23:19:24

0
Birazcık zor ama yapılırsa efsane olur. Ad:War stars(Savaş yıldızları) Tür:Strateji,Aksiyon Oyunun amacı:İlk önce ülke seçiyorsunuz size bir miktar para veriliyor. O para ile ordu basıp savaşıyorsunuz.Fethettiğiniz zaman para kazanıyorsunuz oyun hem 3D hem age of history 2 karışımı.Oyunda harita ile askerlerinizi kontrol ediyorsunuz.3D mod ise sadece savaşın aksiyonunu görmek için. ve ayrıca diğer ülkelerin profiline bakabiliyorsunuz. Ve liderlik tablosu var.Güçlü olan iyi ödüller alıyor liderlik tablosunda.Ve böyle devam ediyor... Fikri beğendinizmi:)

BSC Misafiri

22.11.2015 16:24:11

0
Oyunun Adı: Granian Overset (Granianların Batışı) Türü: Strateji İçerik: Oyunda en az 2 en fazla 4 takım var. Amaç en fazla 30 birlik oluşturup haritada hakimiyet kurmak. Oyuna başlamadan önce (Tactical Ops) bölümüne girip en fazla 30 birlik oluşturuyorsunuz her birlikte 10 kişi oluyor. Adamlarınızın silahlarını seçip nerede konumlanacağını bile ayarlıyorsunuz nereden saldıracağı, ne hızda saldıracağı, saldırıda nasıl bir taktik oluşturacağını...vb. ayarladıktan sonra birlikleriniz harekete geçiyor. Birlikleriniz saldirırken istedğiniz asker olabiliyorsunuz. Oyunda 54 özel karakter, 400'e yakın silah var.(özel karakterler birliklerin komutanlığını yapıyor) 4 haritada hakimiyet kurabiliyorsunuz. Bir oyun 1 saat ile-15 gün arasında oluyor. Haritanın tümünü ele geçiren kazanıyor. Ek Bilgi:Oyun öyle güzel grafikler yerine basit ve eğlenceli grafiklere sahip. (Team Fortress 2 gibi) Grafiklerin öyle iyi olmaması çok fazla taktik, silah ve karakter bulundurması. 15 güne kadar sürmesi insana ele geçirme hissiyatının tam verilmesi içindir. PvP'de en fazla 10 saat sınırı vardır.

Master_Evil

31.5.2015 15:00:35

0
çok keyifli video olmuş, ben en çok ets2 oynarken normal otomobillerle tr haritasında gezmek istemiştim, öyle bir oyun olsun isterdim

tricore

12.5.2015 19:58:41

0
urban assault diye bi microsoft oyunu vardı şimdi bile oynanıyor yenisini de yapmadılar yahu . Oyun Strateji 3rd person karışımıydı harikaydı.

Redunay

9.5.2015 16:37:09

0
Never Alone eskimo konseptine dayalı bir oyundu ve oyunu bitirdikten sonra o kültürle alakalı açıklayıcı videolar vardı. Bizi anlatan bir oyun yapılacaksa bu oyun örnek alınmalı.

muratgun

6.5.2015 20:19:56

0
Oyunun Adı: Büyük Başkan Simulator Futbol tarzında Bir futbol klübünün başkanlığını yapacağız ve 3 zorluk seviyesi bulunacak. Zorluklar İse Büyük Başkan Büyük İşler: Büyük bir takımı yöneterek güçlü rakiplerle müthiş bir rekabet, başarı zorunluluğu, taraftar baskısı, medya baskısı gibi zorluklar uğraşıcağız. Asansör Takım: Hem ligde kalıp hem küçük hedefleri gerçekleştirirken. Büyük takımlardan gelen şike teklifleri aklımızı çelmeye çalışacak. Küçük Bütçe Küçük İşler: Taraftar ve medya baskısı yok ancak ligde kalma ve kötü ekonomik koşullarla mücadele ederken yine gelen şike teklifleri kafamızı kurcalayacak. Oynadığımız zorluğa göre: Medya ve Taraftar baskısı göreceğiz. Taraftarın istediği futbolcuyu transfer etmek taraftar desteğini arttıracak Spor yazarları gerekirse satın alacağız. İşler çıkmazdaysa Şikeye başvurabileceğiz. Teknik Direktöre oynatması gereken oyuncular ile ilgili baskı kurabileceğiz. İşler kötü gitmeye başlarsa diğer başkan adayları ayağımızı kaydırmak için çeşitli hilelerle karşımızda olacak. Oyunda şike yapmanın getirileri olacağı gibi götürüleri de var. Her maça şike yapamıyabilirsiniz ve şikenin anlaşılma durumu olacak. Örn.: Ligin sonlarına doğru 3. sıradasınız ve iddiası olamayan bir takımla karşılaşacaksınız eğer bu maçta şikeye başvurursanız hem medya hem federasyon bunun üzerine gidecektir. Oynanabilirliğide Paper please ve fm arası bir tarza oturtup ilerletirsek tadında yenmez.

orumbocekadam

5.5.2015 11:15:47

+1
Istanbul Efsaneleri: Lale Savaşçıları hakkinda bilgi ve oyunun kendisi [link=http://www.stillpsycho.net/Lale_Sava%C5%9F%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1]linkinden[/link] bulunabilir ve indirilebilir.

amca21

5.5.2015 00:36:50

0
Mirror's Edge tarzı bi korku oyunu çıksa keyifli olurdu bence.

Kartanecikleri

4.5.2015 23:58:23

0
Dedektiflik hikayelerini çok seviyorum ve bu konuda ne yazık ki henüz beni tatmin eden bir oyun bulamadım. Sherlock Holmes, Nancy Drew vb. bunun gibi oyunları çok sevdim evet ama gene de bir dedektiflik havası yok, hikaye yetersizliği oluyor bazen, bazende ipuçları yetersiz geliyor, yani açık bir dünya kurup bir sürü ipucu oyuna koyup olayı çözmemize yardım edebilirler, diyelim 5 tane ipucu var ve 3ünü bulup ta cinayet ya da olayı neyse çözebilmek çok iyi olabilir, sıradaki adımı da sorabilirler oyuncuya, kurbanın yakınlarıyla konuş, kamera kaydı ara, kimlik bilgilerine bak, olay yerini incele ya da adli tıpla konuş gibi şeyler olabilir ve herşeyin cinayetle ilgisi de olmayabilir, belki katil şaşırtmak için bırakmıştır. Daha da neler eklenir buna, çok daha güzel bir noktaya getirilebilir ama oyun şirketleri sanırım dedektiflik olaylarının çok bir ticari getirisi olmadığı için ya da daha az bir kesime hitap ettiği için para harcamak istemiyor olabilirler onlar da haklı ama oyun oynamayı seven biri olarak insan istiyor işte. Bu arada bu konu süpermiş, hep böyle güzel konular bekliyoruuzz :D

krmlbrc

4.5.2015 21:18:26

+1
Not: Alkan'ın bahsettiği Gallipoli dizisi 3 değil 7 bölüm toplam. Bazı dizi sitelerinde sadece 3 bölümü yüklenmiş. Geriye kalan bölümleride izleyin bence izlemediyseniz.

qwenwol

4.5.2015 13:45:54

0
Ken Levine gibi dumur eden hikayeler üstünde ilk başta geniş çaplı bir araştırma yapardım ve diyelim ki hikayeyi düzgün bir şekilde hallettik bunu en basit hangi türe uyarlayabilirim bunu düşünürdüm.Yani demek istedigim oyun 2D olup basit bir oyundur gibi düşündürüp hikayesi,atmosfer ve oynanışı ile sizi şoka ugratcak bir iş koymak isterdim.

JonnyCaqe

4.5.2015 12:39:44

+1
fürütüplay ersin

BSC Misafiri

3.5.2015 22:43:20

-1
Gereksiz saçma işlerle uğraşmayın ya.

muhammed.12devadam

3.5.2015 22:14:47

0
Alkan abi çok iyi sunuyor, sunucu hep o olsun.Fifa bence eskisine göre çok çok geliştirdi fakat bence çok gerçekçi bir futbol oyunu gelmedi henüz...

BSC Misafiri

3.5.2015 20:39:52

0
RTS tamamen bir boşluk bu konuda. gerçek anlamda tarihi bir rts yok bana kalırsa. oyun çıkmıyor oyun.

murtazakamil

3.5.2015 19:04:19

-1
Bu VR set olayının her türlü nimetinden bahsediyorsunuz hocam ama bence çok önemli, hatta belki de en önemli olayını atlıyorsunuz. Bu aletlerin kafanı çevirdiğin yere nişan alabilmeni sağlayan yapısı sayesinde sonunda FPS oyunlarında fare-klavye ikilisinden kurtulacağız. Benim gibi birçok konsol oyuncuları ve hatta PC oyuncuları bile daha keskin ve hızlı bir nişan alma keyfi yaşayacaklar. Bu konu hakkında görüşlerinizi almaktan çok memnuniyet duyarım. Bu arada suskun durmak senin gibi pozitif, güleç bir adama pek yakışmıyor be Talha abi

aliemci

3.5.2015 18:24:51

0
Evet aynen.

estefanik1

3.5.2015 18:11:39

+1
Ben de şunu eklemek istiyorum. Belirtilen kojimanin zombi oyunu filmine benzer benim de aklıma attack on titan\shingeki no kyojin üzerinden geliyor.Açık dünya olacak şöyle ki surların içinde bir hayat olacak ve burada GTA benzeri dinamikleri görebileceğiz yani sur içinde isleyen bir şehir hayatı, görevler vs olacak.Ayrıca animeyi bilenler burada 3 sınıf asker olduğunu bilir. İşte bu noktada asker almak paralı olacak diyelim ki 5 dolar.Böylelikle sur dışına devlerle savaşmaya gidilebilecek ama hayatınız gerçek paraya bağlı olduğundan savruk hareketler yapamayacak olurseniz de kafanıza göre sürekli karakter satın alamayacaksiniz.Parası olan basan alır mantiginaysa söyleyen bir çözüm gelebilir aynen animede olduğu gibi eğitim sonrası birliklere atılır yani oynadığınız hesabın belli levelleri olur böylece hesap üzerinden satın almaya bir sınır getirilir (aç gözlü firmalar tabi ki böyle bir şey yapmaz) ve sınıra takılıp başka hesap açıp parayı bastırınca yine aynı eğitimden geçmek zorunda kalacağınızdan bu durum paralı ergenleri bi nebze kısıtlar. Asla gerçekleşmeyecek bu saçmalığı okuduğunuz için teşekkürler :)

estefanik1

3.5.2015 18:02:17

+2
Çok severim normalde sohbetlerinizi ama bu sefer inanılmaz vasıfsız bir muhabbet olmuş. Tam olarak ne konuştuğunuz bile belli değil. Kojimanin fikri dışında üzerine tartışılan orijinal bi oyun fikriniz bile yok açıkçası şaşırttınız beni bu sefer

Guest-6F17B5B5B

3.5.2015 17:04:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: alsndnz yazdıklarının 4 tanesi yapıldı zaten
yapılan oyunları gösterebilir misin? haberim olmadan kim yapmış telif hakkı davası açayım :p

Maschinengewehr

3.5.2015 16:45:28

-1
+ Türkiyedeki oyun endüstrisi diyen arkadaşım (videoda en soldaki)nasıl bir tespit algısı var sende anlayamadım .Sen Silent Hill 2 ile neyi kıyaslayabilirsin ? Artı Türkiyedeki oyun endüstrisi ne ? Olmayan şey nasıl icraat yapacak?

Maschinengewehr

3.5.2015 16:19:29

-1
CO-OP senaryoya dair çok fazla oyun yokken bence yapılabilmesi çok güzel olurdu.Gears of War o açıdan devrim yapmıştı açıkçası .Tarihsel motifler aynen üstadların dediği gibi Osmanlı motifi olmamalı sadece. Kurtuluş Savaşı falan olabilir

yaprakyeşili

3.5.2015 16:09:46

+1
Bbir şey söylemek istiyorum. Madem yorgun olanlarınız var aranızda neden programı ertelemiyorsunuz? İzleyici ister istemez rahatsız oluyor. Neyse bu arada Oyun Muhabbeti en sevdiğim program

alsndnz

3.5.2015 15:45:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: aytacesmebasi +Strateji oyunu hayalim var aoe, ron veya 0ad gibi ancak yapılar birleştirilebilinir olacak. Yani örneğin ana evin etrafına 4 kule yaptık mı kale olacak ya da askerlerin kılıçlarını zırhlarını geliştirmek için asker binasının yanına demirci kurmak gerekecek veya at yetiştiriciliği binası kuracaksın atlı asker olacak, kulenin yanına demirci kurdukmu ok yerine top atacak falan. Daha çeşitlendirilebilir

+GTA'nın açık dünyası ile NFS underground birleşecek. Driver gibi bişi olacak. Bir otoparka gideceksin araba çalacaksın boyacıya gidip boyayacaksın falan filan.

+Mario'nun FPS'i ya da TPS şekli.

+Dövüşçü yetiştirme oyunu. GTAdaki gibi gidip ağırlık çalışcak yada değişik dövüş okullarına gidecek, beceriler değişecek. Ancak dövüş anında S.F. gibi yandan görünüş boyutuna geçecek.

+Satranç oyunu ancak piyonlar, filler falan karşı karşıya geldi mi kişiler karşılıklı S.F gibi savaşacak.

+Robinson Crusoe oyunu adada ekip biçip hayatta kalmaya çalışacaksın, adaya yamyammlar korsanlar falan gelecek.
yazdıklarının 4 tanesi yapıldı zaten

agathadaemonn

3.5.2015 15:11:49

-1
Aklımda baya sağlam bir oyun fikri var ancak kalkıpta burada paylaşacak değilim tabii ki :D

devilkingcry

3.5.2015 14:43:20

0
Bizim kazancımız ne olacak eğer çok iyi bir oyun bulduysak

ShadowofDeath06

3.5.2015 14:22:03

+3
Dilenci simülasyonu yapardım zabıta gelince kaçardık. Kendimize parayla araba falan alır ama dilenmeye devam ederdik. İsminide BEGinner koyardım. :D

cemecem21

3.5.2015 13:09:34

0
Reroll zaten gerçek dünyayı aktarmak isteyen bir oyundu ama hala haber yok. Onun dışında Yarından Sonra'nın oyunu olabilir. Fena olmazdı bence. Onun dışında Mount&Blade tadında ama gelmiş geçmiş tüm devletleri aktarmayı isterdim ama bu çok zor hatta imkansız bir olay. O yüzden gerçeğe dönüştürmek pek de mantıklı değil, hiç değilse benim için. Futbol oyunlarının beynimi okumasını isterdim. Bu sayede hatalı pas atmazdım. BAzen çok saçma şeyler de olabiliyor. Pasın yönünü otomatik atmasından dolayı vs. Dövüş oyunu aslında en eğlencelisi olur. Hem geçmiş hem de günümüzden o kadar çok kült karakter var ki, her birini koymaya çalışsak birkaç oyun çıkar ortaya.

#Gakko_

3.5.2015 12:20:46

+1
Rocksteady'nin elinden, açık dünya, eşli (co-op) bir Supernatural oyunu inanılmaz olurdu bence. Haritası da Crew'deki gibi bütün Amerika kıtasını kapsasa, tadından yenmezdi yani. Impala'ya binip, gezerdim herhalde sadece. =D

34sem

3.5.2015 12:13:03

0
Emeğine sağlık güzel programdı

Guest-6F17B5B5B

3.5.2015 11:45:01

0
+Strateji oyunu hayalim var aoe, ron veya 0ad gibi ancak yapılar birleştirilebilinir olacak. Yani örneğin ana evin etrafına 4 kule yaptık mı kale olacak ya da askerlerin kılıçlarını zırhlarını geliştirmek için asker binasının yanına demirci kurmak gerekecek veya at yetiştiriciliği binası kuracaksın atlı asker olacak, kulenin yanına demirci kurdukmu ok yerine top atacak falan. Daha çeşitlendirilebilir +GTA'nın açık dünyası ile NFS underground birleşecek. Driver gibi bişi olacak. Bir otoparka gideceksin araba çalacaksın boyacıya gidip boyayacaksın falan filan. +Mario'nun FPS'i ya da TPS şekli. +Dövüşçü yetiştirme oyunu. GTAdaki gibi gidip ağırlık çalışcak yada değişik dövüş okullarına gidecek, beceriler değişecek. Ancak dövüş anında S.F. gibi yandan görünüş boyutuna geçecek. +Satranç oyunu ancak piyonlar, filler falan karşı karşıya geldi mi kişiler karşılıklı S.F gibi savaşacak. +Robinson Crusoe oyunu adada ekip biçip hayatta kalmaya çalışacaksın, adaya yamyammlar korsanlar falan gelecek.

Uncle Trevor

3.5.2015 10:43:28

+1
Hayalimde Back To The Future'nin açık dünya dev bir haritada Marty ve Doc'ı yönetebildiğimiz , delorean ile özgürce hem havada hem yolda dolaşıp istediğimiz zamana gidebileceğimiz bir oyun var.BTTF'nin bir oyunu yapılmıştı ama o anime tarzı kısıtlı bir oynanışa sahipti.

WiiSmash

3.5.2015 02:18:20

+1
Tekelci Ahmet Abi: The Game

olağan_şüpheli

3.5.2015 01:03:19

-1
oyun geliştirmeyi öğrenmek isteyenler için program yapın. şunları bunları öğrenin ,şu işe yarıyor falan gibi .

letingo

3.5.2015 01:01:06

0
Ben hep tamamen özgür olunabilen bir oyun hayal etmişimdir. Fakat tabi "gerçekçi" gibi bir iddaam yok. Çünkü oyun dediğin ne kadar gerçeğe dayalı olursa o kadar az kitleye hitap ediyor ve zor oluyor. Mesela survival türü oyunlarda açlık, susuzluk, vücut sıcaklığı, akıl sağlığı iyi olsa da; yok tuvaletin geldi, yok bacağın kırıldı yürüyemezsin, yok hastalandın gibi olaylar insanın içini sıkıyor ve oyundan soğutuyor. O yüzden bunun dengede olması şart. benim hayalimdeki oyun ortaçağ temalı ve ya kıyamet sonrası dünya temalı, tek bir oyun dünyası olan, inşaa edilebilir, hayatta kalma sistemi olan bir oyun. Fakat bu oyunda birkaç oyunda olduğu gibi serbest ekonomi olması, krallık/birlik vb.. topluluk kurma imkanı, bu topluluğa ait yerleşimler, belli rütbelere sahip insanların belli işler yapması, vergi sistemi gibi sistemler olmasını isterdim. Eve online'ı bilirsiniz, devasa tek oyun dünyası olan, inanılmaz büyük bir haritası olan bir oyun. Oyunda bildiğim kadarıyla aldığınız her mermi, gemiler bir oyuncu tarafından yapılıyor. Bunun yapımı için gerekli hamaddeler ise, yine bir oyuncu tarafından toplanıyor. Sistemden birşey alınmıyor, tamamen oyuncunun yön verdiği üretim, tamamen oyuncunun yön verdiği ekonomi sistemi. Fakat hayalimde kriterlerin hepsini karşılamıyor mesela. Birçok survival oyununda açlık, susuzluk vb.. olaylar mevcut. Fakat birçok mmorpg oyununda olduğu gibi birlik/lonca/klan gibi sistemli bir topluluk kurulmuyor. Yani apayrı bi panelde, belli bir bölgenin yönetimini ele geçirip, oraya inşaat etmek yok. İnşaat ediyorsunuz birşeyler, ama tam olarak sistemli değil. Örneğin, h1z1'de bir base kuruyorsunuz. Fakat herhangi bir sistemli topluluk kurma imkanı yok. Birine rütbe veremiyorsunuz oyun içi. O yüzden herkesin base'e girmesini istemiyorsunuz. Yani tanıdıklarınızla oynamak zorunda kalıyorsunuz. Böylelikle büyük bir topluluğunuz olmuyor. Mesela belli başlı odalara girmek için belli başlı anahtarlar belli rütbeli oyuncularda olsa ve böylelikle o odalara, o kasalara girme imkanı olsa. Birçok mmorpg oyunların npc'ler pasif. Yani ya size görev verir, ya size birşey satar. Birşey satması zaten oyuncuların yönettiği serbest ekonomi olayını yalan ediyor. Hazırda varken kimse üretmek istemiyor, npc'nin belirlediği fiyatıda yukarı çekemiyorsunuz. Mesela bir kılıç altınsa, siz o kılıcı üretip altından yukarı satamıyorsunuz. Bunun yerine npcler belli kriterleri yerine getirince sizin base'inize geldi ve farklı işlevleri olsa. Terraria'yı bilirsiniz. Masa, sandalye, ışık ve kapalı bir oda kurunca bir npc gelir ve diğer npclerden farklıdır. İşte böyle olunca, survival oyunlarında base kurduğunzuda farklı işlevlere sahip npcler sizin ayak işlerinizi yapar. Mesela base soyulmaması için npcleri silahlandırıp nöbete bırakabilirsiniz. Bunu hangi oyuncu yapar ki? Hangi oyuncu base'de bekler? Tarım ve hayvancılık işlerini npc'ye verirsiniz. Mesela npc'ler size nazaran daha yavaş üretim yapabilir. Böylelikle dengelenebilir. Yani oyuncu yaparsa bir işi daha hızlı, npc yaparsa daha yavaş ve kalitesiz gibi. Albion online'ın birçok yönü hoşuma gidiyor. Fakat her bir saydığım özellikte tek bir oyun yok. Çıksa, aylık ücretli bile olsa oynarım. Yeterki bu hayalimdekiler olsun. Piyasadaki birçok oyuna baktım online tarzda. Malesef hep bir eksiklik var benim hayalime göre. Hep bi heves ediyorum, fakat hevesim kırılıyor bir süre geçtikten sonra. Böylesine geniş bir oyunu yapmak ve sürdürebilmek zor. Hem iş gücü, hem kaynak gereklidir. Bir de herkese hitap etmeyebilir. O yüzden girişmek istemiyor olabilirler. Bilemiyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda teknoloji ilerledikçe böyle devesa büyük bir oyun yapılır da keyifle oynarız. Ve ya biz kendimizi geliştirir de, biz yaparız. Kim bilir?

muratgun

3.5.2015 00:52:11

0
---Senaryo--- Uzak bir gelecekte dünyaya çarpmayacağı ön görülen meteor dünyanın yakınlarında patlıyor ve milyonlarca parçası dünyaya düşüyor. Yok olacağını zanneden insanoğlu ufak maddi hasarlar dışında herhangi bir etki görmüyor bu olaydan. Dünyanın bir çok yerine dağılan meteor parçaları bir süs eşyası gibi herkesin evinde ve etrafta adeta dekor eşyası olarak bile kullanılıyor. Bu olaydan 3 yıl sonra güneşte bir patlama gerçekleşiyor. Dünyada bu patlama görülüyor ancak önemsenmiyor. Patlamanın yaydığı frekans dünyanın dört bir yanına dağılmış meteor taşlarını uyandırıp etrafa bir çeşit gaz yaymasına neden oluyor. Yayılan bu gaz özet olarak akıllı varlıkları aptallaştırıp deliliği sürüklerken akıl gelişimini eksiği olanları ise zekasını düzeltiyor. Bu çılgınlıklar yüzünden savaşlar çıkıyor dünyanın büyük bir kısmı bu savaşlarda yok oluyor. Bundan ayrı olarak Kopyalar, insanlar tarafından insan dnasından ve genetiğinden geliştirilen yardımcı insanlar olarak icat edilmişti bu olaylardan önce . Bu Yardımcı insanların (Kopyaların) belli görevleri vardı zekaları normal insanlar kadar geliştirilmesi kısıtlanmıştı. Örnek olarak garson veya hemşirelik yapacaklar sadece o mesleki bilgilerle donatılmış durumdaydı. Daha fazla şeyi düşünemiyor veya yapamıyordu. Bu kopyalar savaşlarda da önü alınamaz şekilde kullanılmaya başlayınca yasaklandı. Ayrıca bir insandan bir tane üretilebiliyordu. Aksi takdirde örnek alınan insanın hayati tehlikesi olabiliyordu. Ruh ikizi gibi adeta bağlıydılar. Bu yüzden sınırlama hatta yasaklar bile getirildi bu teknolojiye. Oyunda bir kopya birde insan karakter yöneteceksiniz. Dna ları bir olduğundan kopya karakter bu meteor parçalarını kullanarak kendini geliştirip, insan karakteri ile olan ruhani iletişimini kuvvetlendirecek ve sonunda maceraları atlatıp birbirlerine kavuşacaklar, kavuşturacağız. ---Senaryo--- Alsana oyun. Last of us tarzında bir ilerleyiş yapabilirsiniz. Yada journey tarzıda olabilir.

Venom59

3.5.2015 00:36:44

0
Tarkan oyununu tek düşünenin ben olmadığına sevindim :)

BSC Misafiri

3.5.2015 00:35:49

0
talha abi çok yorgun görünüyorsun :)

mustophile

2.5.2015 23:30:02

0
cidden mukemmel olur oz tadinda ama tarafini senin secimlerin belirliycek ilk basta karakter secimi fekan olsa (gercek karakterler tabi oz daki tobias o'reilly vs) cok hos olurdu ya

EnergyHill

2.5.2015 23:15:44

+1
Uçuk fikir olarak değil ancak hapishanede geçen bir oyun olabilir.Hapishanedeki insan ilişkileri diyelim birisi bizden birşey istedi yapmadık düşmanımız olma olasılığı ve başka gruplara söyleyip bizi öldürmeye çalışabilir.Ve bunların hepsi bir olasılıklar içerisinde olacak.Tahmin yeteneğimizi kullanarak ve hapishane içindeki ipuçlarını kullanarak.Oz dizisi türü gibi olursa güzel olur.Zombi türündeki hayaliniz bendede mevcut.MMO tarzında olacak ama hayatta kalma unsurları üst seviyede olacak ağır yapıda olacak yani.Paldır küldür hareket etmek olmayacak herşey planlı ve o endişe stress karışımı ve her an ölebilme korkusu,hem strateji,hem rpg,hem korku türünü içinde barındıran bir tür olmuş olur.İnanılmaz zevkli olur.Ama uçuk fikirlerin gerçekleşmesi için büyük bir firmanın taş değil bildiğin kayanın altına elini koyması lazım.Riskli iş bu nasıl yaptığına bağlı milyar dolarlar harcanır ve ilgi görmezse ellerinde patlar.Bunu yapacak oyun geliştiricisi büyük risk alabilen birileri olması lazım.

David Attenborough

2.5.2015 22:21:31

+1
Şimdi düşündüm de harbiden öyle bir oyun olsa çok iyi olurdu Dediğin şeylerin yarısı olsa yeterli gelir. Ama öyle bir oyun şimdinin teknolojisiyle pek mümkün değil gibi. Ancak 6-7 sene sonra en az bir 3-4 senelik yapım aşamasından sonra öyle bir oyun görebiliriz. Şimdilik Evil Within'le falan iyi kötü idare etmek zorundayız.

ardaq

2.5.2015 22:05:39

-1
siz hayal edersiniz yabancılar yapar. sonra türk oyun sektörü rererö

wizkhalifa1903

2.5.2015 22:01:38

+1
Talha abi yorulmuş belli. Adam siteyi sırtladı:D

Fingolfin.

2.5.2015 21:54:42

+1
Ersin'in bahsettiği adam, Ahmet Abi.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Tarkan'a yapılabilicek ya da Türk kültürü üzerine kurulu bir RPG oyunu çok ama çok güzel olabilir, yeni şeyler olabiliceğinden tutabilir.Benim aslında bazı fikirlerim var bu konularda ama hepsi çok uçuk projeler gerçekten, özellikle adam gibi, space opera diyebiliceğimiz bir oyun gelse efsane olucak..

Deadpool1239

2.5.2015 21:47:49

0
Ben BSC'nin istediği korku oyununu çözdüm.Siz RE 3'ün günümüzdeki halini istiyorsunuz.O da nerede var ben size söyleyeyim.The Last of Us'ın ilk bölümünü hatırlayın.Joel'un kızını kucağında şehirde dört dönerken ki yeri.He işte siz tüm oyunun öyle geçmesini istiyorsunuz ki bu çok güzel olur :)

Yusac

2.5.2015 21:46:54

0
Oh beee akşam akşam mükemmel oldu aldım eriğimi tuzumu izledim soluksuz bir şekilde süpersiniz abi.

luganoguz

2.5.2015 21:42:59

+1
Büyük İstanbul Hırsızlığı

smalsrol

2.5.2015 21:34:32

0
Sabit kamera açılı korku oyunları ne yazık ki artık gelmiyor, günümüzde Amnesia tarzı korku oyunları yapıyorlar ya da Capcom gibi aksiyon-gerilim tarzı korku oyunu yapıyorlar. Bana göre büyük bir kitle sabit kamera açılı eski Resident evil tarzı korku oyunlarına hasret. Düşünsenize, günümüz teknolojisiyle arka planı 3D renderlayıp, etkileyici görsellerle muhteşem bir atmosfer yaratılabilir. Trine 3 nasıl görselleriyle ağzımızı açık bırakıyorsa, sabit kamera açılı ve üç boyut derinliği olan bir korku oyunu da bunu başarabilir. Resident Evil Hd Remastered'ın görselliği bile günümüze göre çok iyiydi, bir de arka planın 3 boyutlu olduğunu düşünsenize ?

freshmind

2.5.2015 21:32:28

+1
Talha'ya tır mı çarptı ?

aliemci

2.5.2015 21:27:38

0
İstanbul'da geçen bir sandbox oyunu düşünsenize :D E5 var ,TEM var, Anadolu ve Avrupa yakası metro, otobüsler, minibüsler,dolmuşlar vs. Sıkıntı şu ki oyunda es kaza E5'e düşerseniz fps yerlerde sürünür. Artık 10 fps mi olur ne olur bilemiyorum. Sabiha gökçen'den uçak çalıp Atatürk Hava limanına indirmek filan.(Aşırı fantezi devreye giriyor.) Haritadan bulup kendi evine gitmek :D Bunlar hep oyun işte.

Painteam

2.5.2015 21:25:37

0
hayalimdeki oyun aslında hep Mount&Blade gibi bir oyundu ki yarı oldu.ben hep Total War oynarken şunu istemiştim:tamam orduyu yönetiyoruz ama bizzat ordunun içindeki bir komutan olarak yer almak ve savaşa katılabilmek hep istediğim bir şeydi.ahiretten krallık kurmak,yönetmek,halkın sorunları ile ilgilenmek,toprak ele geçirmek.Mount&Blade bunu yaptı.sadece teknik konu da eksik kaldı.NPC ler baya ruhsuz,konuşma yok,çevrede pek canlılık hissi yok,çevre çok boş. Bannerlord çıktığında eğer bu sıkıntıları da aşarsa işte tam hayal ettiğim gibi bir oyun olur. edit:Game of Thrones evreninde geçen Mount&Blade tarzı bir oyun olsa süper

porsux

2.5.2015 21:15:12

0
İçerisinde savaşın korkusunu gerilimini ve vahşetini bol bol barındıran gerçek bir taktiksel birinci şahıs oyun yapardım. Tek tuşla 3. şahısa geçme olurdu arma da oldugu gibi.. Senaryo modu upuzun ve klasik olurdu. Piyasada uzun süredir böyle bir oyun yok çok ilginç ! her naneden oyun fışkıran sektörde bu tarzda bir oyun olmaması..

Erme7G

2.5.2015 21:10:12

+3
Bence Supernatural gibi bir oyun gerçekten şahane olur. Ama Supernatural dedim diye öle kardeşlik bağları zırvası falan değil, karanlık atmosferi yoğun bir korku oyunu. Düşünsenize, sadece Türk kültürü değil her kültürden canavar ve yaratıkları avladığımız ama hani öyle silah alıp vuralım değil her canavarın özel ölme türü olacak mesela; kurt adam kalbe gümüş kurşun işte bir diğeri kalbe, altından yapılmış bir bıçağı özel bir iksire batırarak 5 kere batırma gibi. Ve biz bunları bilmeyeceğiz hepsini kitaplardan, internetten, yerlilerden, özel efsanelerden bulucağız. Ve hepsi buda değil; para işi de olacak bize canavar avladık diye para verilmeyecek. Dizideki gibi kredi kartı sahteciliği, hırsızlık gibi illegal yada legal yollarla para kanılmalı. Bu parada gerçek anlamda harcanmalı mermiler, silahlar, oteller, kitaplar, yiyecek ve içecek gibi her şey düşünülmeli. Bazen başka avcılara güvenmeliyiz belki, sonra onlar ihanet eder; yada başka biriyle tanışırız iyi bir arkadaş olur belkide çok sonra onun ölümünü izlemek zorunda kalırız. Ve dizideki gibi iksirler, büyüler olmalı ve bu oyun gerçekten vahşi olmalı yani bir adam bulacağız parçalanmış, cesetten onu öldüren yaratığı tanımlayacağız. Bazen kimlik sahteciliği yapıp FBI gibi içeri sızarken bazen fark edilecek ve işi yarıda bırakmamız gerekecek ve bu sebepten bir çok insan ölecek. Belkide en sevdiğimiz arkadaşımız bir canavara dönüştü diye onu öldürmemiz gerekecek. Ve para işi ise gerçekten zahmetli olmalı öyle hemen oturup bir iki bir şey yapıp kredi kartı hacklenmemeli gerçekten uğraştıran bir şey olmalı kredi kartları. Her şey geliştirilebilmeli hem bizim karakterimiz hem de ekipmanlarımız; daha iyi arabalar, daha iyi silahlar hatta özel mermileri bile düşünmeliyiz. Dediğim gibi canavarların çoğu sıradan mermilerle ölmüyor. Ve bu yaratıkların bir de liderleri olmalı yani bossları, onlardan bir tane olmalı, onlar gerçekten çok güçlü ve bulması zor olmalı. Ve bu oyun bir şehirde değil koca bir ülkede geçmeli dizideki gibi bir oraya bir buraya gitmeliyiz. Ve işler gene dizideki gibi olmalı yani görev kurt adam deyip bir anda kurt adamların olduğu bölgeye gitmemeliyiz; gazeteden, haberlerden, internetten, televizyondan, hatta insanların birbirleriyle konuşmalarından bulmalıyız canavarları ama hepsini değil; siz bir avcısınız canavarlar ve doğaüstü varlıklarda sizi avlamaya çalışmalı. Bunların bazıları zeki bazılarıysa iç güdüleriyle hareket etmeliler. Şeytanlar anlaşmalar yapacak vampirler yuvalarına adam toplayacak zekice; ama bazılarıysa ormanda vahşice insan öldürecek ve sizin hepsini bulmanız, yakalamanız ve öldürmeniz gerekecek. Hatta zor durumlarda şeytanlarla işbirliğine gitmelisiniz dizideki gibi. RPG elementleri de olmalı sizin karakteriniz kendini geliştirmeli yani en azından bir yetenek ağacı bulunmalı. Ve gene dizideki gibi tek düşmanınız canavarlar olmamalı; bazen diğer avcılar, bazen FBI hatta CIA bile sizin peşinizden gelmeli ve sizde onlarda kaçmalısınız. Ve işin sonunda da kız size aşık olmalı :). Neyse işte hayalimdeki oyun bu daha anlatırım aslında da yeter bu kadar :D.

yaprakyeşili

2.5.2015 21:05:58

0
Bilim kurgu FPS olabilir aslında. Çünkü ana fikri ve senaryoyu bulduktan sonra gerisini doldurmak kolay olurdu. Ama bence bu konuda en önemli husus oynanabilirlik.

Y@KI$IKLII

2.5.2015 20:51:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Bernhard Arkadaşlar seste bazı sorunlar var, farklı bir şekilde kaydetmek istedik ama malesef küçük sorunlar çıktı. Şimdiden BSC ekibi olarak özür dileriz.
(Alkan)
Sesler sıkıntı değil reyiz.. Sizi görmek bize yetiyor canınız sağolsun ;)

Last_Requiem

2.5.2015 20:46:45

0
Diablo tarzı bir oyun olabilir.Diablo 3 berbat bir oyundu bana göre.İlk Diablo çok sevdiğim bir oyundur.Bu tarz oyunlar pek yapılmıyor artık.Bu tarz bir oyun olabilir mesela.Hack & slash ve RPG öğeleri olan bir çalışma. iyi bir hikayesi ve grafikleri olursa ilgi göreceğeni düşünüyorum.

Hoid

2.5.2015 20:41:06

0
Witcher üzerine bir video yapacaktınız iptal mi oldu acaba ?

Savior Fenix

2.5.2015 20:28:04

+1
Bence Ergenekon destanının çok iyi bir oyunu yapılabilir.Hikayesi buna çok müsait.

Basollo.Bianchi

2.5.2015 20:07:18

-1
Abi yıllardır bu oyun sektörü nün içindesiniz. Artık bi 8 bit 16 bitlik olsada bi BSC ekibi oyunu olsun :D avgn bak nası yaptı. Sizi kontrol edebileceğimiz bossları olan bir platform oyunu mesela. süper olurdu.

Bernhard

2.5.2015 19:48:29

0
Arkadaşlar seste bazı sorunlar var, farklı bir şekilde kaydetmek istedik ama malesef küçük sorunlar çıktı. Şimdiden BSC ekibi olarak özür dileriz. (Alkan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Bölüm Sonu Canavarı 8/10 41 oy
KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
2.0
4
OY
6,8
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD