Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyun Muhabbeti: PC Neden Üstün Irk Olarak Görülüyor?

8 Şubat 2015 Alkan Adakaner 251 İzlenme Sayısı: 99078 Video süresi: 52:34 Oyun Muhabbeti
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

PC oyuncularının platformlarını üstün olarak görmelerinin sebebi nedir? Son dönemlerde popüler olan PC Master Race terimini ele alarak ilk PC deneyimizi ve bu kavramın ne amaçla kullanıldığını konuştuk.

BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone PS4
Life is Strange Video İnceleme 2si1 "Eşsiz(!)" Teknoloji ve Oyun Programı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

xboxmeraklisi

10.3.2015 16:29:43

0
Allah razı olsun Pc'ye yöneldim

DeepestSea

10.3.2015 11:52:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

araştırmadım hocam haklı olabilirsin ancak pc deki gtx 780 herşeye yeten bir kart. yani ps4 UltraHD 4K oyun çıkarmadığına göre konsoldada 1920*1080 oyun oynanıyor, pcde de 1920*1080 çözünürlükte oyun oynanıyor bu kart ile. o bağlamda kıyasladım.
Xbox'da 720p, ps4'de ise bazı oyunlar 900p bazı oyunlar 1080p Konsolda AA-AF desteği bulunmazken pc'de bunların hepsi mevcut Yeni nesil konsollar hakkında; http://tr.wikipedia.org/wiki/AMD_Jaguar Edit:Şunu da ekliyeyim PS4'ün grafik gücü ortalama HD7870'e eşit.Nvidia tarafında ise 660Tİ'a..Yani 770 falan hak getire

cabriyo

10.3.2015 11:35:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Dostum yeni nesil konsollarda kullanilan gpuyu bi arastir istersen Daha sonra gtx 780 le falan karsilastirirsin
araştırmadım hocam haklı olabilirsin ancak pc deki gtx 780 herşeye yeten bir kart. yani ps4 UltraHD 4K oyun çıkarmadığına göre konsoldada 1920*1080 oyun oynanıyor, pcde de 1920*1080 çözünürlükte oyun oynanıyor bu kart ile. o bağlamda kıyasladım.

DeepestSea

10.3.2015 10:58:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo şöyle bir durumda var aslında mesele eskisi gibi değil. artık türkiyede olmayan veya zor bulunan oyunları internet mağazasından alınıp konsola indirip oynanabiliyor. ancak mesela ps3 vardı sizde ps4 aldınız ps3 teki oyunlar ps4te çalışmıyor. öyle olunca git birdaha gta 5 al bir daha pes 2015 al. yani oyun maliyeti düşünülenden daha fazla aslında. grafik konusunda artık gtx9999 kartı olan ile gtx780 olan arasında çok büyük fark olmadığı gibi pc konsol arasındada bence büyük fark yok. ayrıca konsolu büyük ekranda oynandığını unutmayalım. siz pcyide büyük ekrana bağlarsanız görüntü kalitesi gözünüze daha düşük gelir. konsollarda klavye mouse tuş fakirliği olmasına rağmen oyun kollarındaki titreşim ışık hoparlör gibi etkenler o oyun kolunuda zevkli hale getiriyor.
Dostum yeni nesil konsollarda kullanilan gpuyu bi arastir istersen Daha sonra gtx 780 le falan karsilastirirsin

cabriyo

10.3.2015 10:20:14

+1
şöyle bir durumda var aslında mesele eskisi gibi değil. artık türkiyede olmayan veya zor bulunan oyunları internet mağazasından alınıp konsola indirip oynanabiliyor. ancak mesela ps3 vardı sizde ps4 aldınız ps3 teki oyunlar ps4te çalışmıyor. öyle olunca git birdaha gta 5 al bir daha pes 2015 al. yani oyun maliyeti düşünülenden daha fazla aslında. grafik konusunda artık gtx9999 kartı olan ile gtx780 olan arasında çok büyük fark olmadığı gibi pc konsol arasındada bence büyük fark yok. ayrıca konsolu büyük ekranda oynandığını unutmayalım. siz pcyide büyük ekrana bağlarsanız görüntü kalitesi gözünüze daha düşük gelir. konsollarda klavye mouse tuş fakirliği olmasına rağmen oyun kollarındaki titreşim ışık hoparlör gibi etkenler o oyun kolunuda zevkli hale getiriyor.

DeepestSea

9.3.2015 02:59:35

+1
Xbox 360 ile konsol aldim.Red dead redemption, gta 5, halo gibi oyunlari iynadim oynarken cok da keyif aldim.Her 2 tarafinda kendine has arti ve eksileri var Konsollar sunmus oldugu donanim upgrade edilemediginden dolayi grafik kalitesi olarak giderek daha dusuk grafiklerde oynatan bir aractir Konsol aldiginda yavaslama, donma, BSOD, virus gibi seyler olmadigi icin kafan rahat olarak kullanirsin Exc oyunlar konsollarin en buyuk artilaridir Konsollarda giris aygiti olarak gamepad ve direksiyon baglandigindan dolayi (ki bu cihazlar cok fazla tus secenekleri barindirmazlar) her oyunu konsolda oynayamazsin Her ne olursa olsun fps oynarken insan farenin ihtiyacini hissediyor.Kim ne derse desin gamepad fare kadar hassas degil Konsol oyunlari pc oyunlarina nazaran daha pahalilar.Ayrica (xbox icin bahsediyorum) oyunlari tr'ye hem gec geliyor hemde hepsi gelmiyor Bunlarin tum birlesimi konsolu sadece kisa sureli bir oyun makinesi yapiyor ama bu sure maalesef (donanim upgrade'i olmadigindan) max 2 yil Suanda pc'de (gtx970 ile) alacagin grafikler konsollarin yaklasik 1.5 kati (aa olsun af olsun vs) Konsolu ucuza alip oyunlara o kadar para dokecegine daha pahali bi pc alip daha ucuza oyunlar alip bu pcyi daha uzun sure daha iyi grafikler alarak kullanabilirsin

Kartal Göz

9.3.2015 02:57:27

-2
Başlığı konudışından bi -ergen diyeceğim olmayacak- üye açmış zannettim. Pc candır gerisi heyecandır.

There goes your life

9.3.2015 02:43:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo ırk demeyelim ama oyun için pc si olanların sistemleri diğer oyun için olan elektroniklere göre hem daha üstün görüntü kalitesi hız ve ses kalitesi veriyor. - ses kalitesi olarak her oyun pc sahibinin bir ses sistemi vardır ama her ps3-4 sahibinin ses sistemi yok. - konsol sistemleri ilk çıktığında oyun pc lerinden öndeymiş gibi görünmesine rağmen oyun pc lerinin teknolojisinin konsol teknolojisini geçmesi uzun sürmez. - tuş klavye zenginliği mouse dan oyun aksesuarlarından faydalanma seviyesi her zaman oyun pc lerinde maksimumdur. oyun pclerinin aksesuarları bile üstündür. ancak konsol aksesuarları pc deki gibi fazla değildir ve çoğu sadece tek tip konsola göre üretilmiştir. konsol değiştiği zaman aksesuarlarda değişir. buda + maliyet demek. - oyun pcleri geliştirilebilir ve değiştirilebilir olduğundan hem görsel olarak farklıdır kendine özgün olabilir hemde bir hobi gibi sürekliliği vardır. her zaman piyasada vakit harcayabileceğiniz bir yenilikle karşılaşabilirsiniz. sizi güncel tutar. bir sonraki konsolun çıkmasını beklemek gibi tek düzeliğe sizi zorlamaz. size bir hobi olur. - oyun pclerinin internet video veya diğer programları çalıştıramama kasma takılma gibi bir problemi olmaz çünkü oyunu iyi çalıştıran bir sistem yeterince güçlü bir sistemdir zaten. - eğer televizyonunuz 4k ise ve oynadığınız oyunu 4k çözünürlüğü seçtiğinizde oyun pc nizdeki ekran kartınızdan 4k görüntü alabilirsiniz. ancak ps4 te bile kaç tane oyun 4k çözünürlükte bilemiyorum. benim bildiğim şu an için sıfır. ve ps3 te bile gran tourismo gibi sadece 3-5 oyunun 1080i çözünürlükte oynanabilmesi. yani ps3 oyunları hep hd ready kalitesinde sadece 720i. - konsollarda neden hiç simulasyon oyunları olmaz? çünkü yetersizlerdir o yzden zevk vermez. basit arcade türü ilerle amacı gerçekleştir oyunu bitir tarzı oyunlar konsollarda daha zevklidir konsollar "aç oyna kapat" için oyun pclerinden öndedir. ancak detaylara girildimi simulasyon oyunları genel olarak diyorum pcler için çıkar. yani arcade ağırlıklı oyun için aç oyna kapat tarzı konsol daha iyi. sürekliliği olan, yapay zeka önemli ise ve detaylı oynanış biçimi için pc daha iyi.
200 - 300 lira daha fazla vererek konsollardan daha iyi görüntüler elde etmek mümkün mü? -evet Steam gibi platformlardan dijital oyunlari daha avantajli fiyata satin almak mümkün mü? -evet Oyun modlari gibi özgürlügü arttiran avantajlar pcde var mi? -evet Ama yeterli degil. Konsol oyuncu kitlesi genelde oyun oynamaya zar zor zaman bulan oyunun fps veya çözünürlügüyle fazla ilgisi olmayan. Teknoloji marketine gidip konsolu satin aldiktan sonra tv ünitesine koyup cani sikilinca bir xxx oynayayim diyen insanlar. Bu kritere uyan insan tipi genelde 25 - 40 yaslari arasindaki oyun severler simdi bu adam herseyin haziri,düzenlisi varken ben pc alayim xx ekran karti, islemci toplayayim bunlari bir araya getirip steamdan cs:go, originden fifa düzeyim sonra monitörün karsisina geçip aldigim sistemin hangi oyunda kaç fps verdigini ölçeyim tarzinda insanlar degil. Daha çok oyundan aldigi zevke bakan ve arsivi 3 4 oyundan olusan insanlar ve haliyle konsolda ucuz ve cazip olunca kimse hayir demiyor. Yani oyun büyük bir kitle için bundan ibaret. Olmasi gerektigi gibi... Ama sen diyorsan ki her oyunu en yüksek ayarlarda açayım en kaliteli donanımları dizip fps sayacını tavan yaptırayım o zaman pc toplamak zorundasın ama bir gün açtığın her oyundan 10 dakika sonra sıkılmaya başlarsan kaybın ne olacak onuda tartmak lazım...

yusufgulcemal

8.3.2015 07:18:24

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor Adam gibi exc. oyunu olmayan ve hiçbir zamanda olmayacak olan , hiçbir yapımcı firmanın iplemediği ( en taze örnek rockstar modcular , crackcılar ve hilecilerden illallah ettikleri için GTA 5 'i 1 seneden fazla süre sonra çıkarmaları ) donanımı neredeyse haftada 1 yenilenecek kadar imkanı olmasına rağmen , aynı donanımla 7 sene sorunsuz oyun çalıştıran konsollarla grafik karşılaştırılması yapılan ve aaeooo pc'de daha iyi grafik denilen ! kendi çapında pasta üstün ırk.
Ek olarak sadece gta ornegiyle kalmayalim. Ps4 Exclusives The Last Of Us Remastered God of War Serisi Uncharted Serisi The Order 1886 DriveClub Gran Turismo Serisi Infamous Serisi Bloodborne No Man's Sky Rachet & Clank Remastered Aklima gelenler bunlar simdilik daha tonla oyun var "ustun irk pc" de olmayan. Serdar abinin de belirttigi gibi "1.5 sene" oldu gta v yok. Ama siz modlu ve 4k 60 fps oynayacaksiniz dimi :D He bide her sene ekran karti cart curt degistiriyorsunuz. Sacma sapan sorunlar cikiyor pc de bi ton ayar yapmakla ugrasiyorsunuz falan filan.. Torrent den oyun da indirdiginiz icin firmalar gec cikartmak ya da cikartmamakta da sonuna kadar hakli. Acikcasi ben herhangi bi arti goremedim, ustun irk varsa ps4 bana kalirsa. Tek eksigi kontrollerden dolayi strateji oyunlari. Onlari da oynayabilseydik pc zaten uretilmezdi muhtemelen ;)

tespihh10

8.3.2015 01:48:43

0
Bittttttt

GT_55

8.3.2015 01:41:08

-2
Grafik konusunda üstün ırk ama, oyun konusunda ırk bile olamamış. :)

cabriyo

8.3.2015 01:39:58

+1
ırk demeyelim ama oyun için pc si olanların sistemleri diğer oyun için olan elektroniklere göre hem daha üstün görüntü kalitesi hız ve ses kalitesi veriyor. - ses kalitesi olarak her oyun pc sahibinin bir ses sistemi vardır ama her ps3-4 sahibinin ses sistemi yok. - konsol sistemleri ilk çıktığında oyun pc lerinden öndeymiş gibi görünmesine rağmen oyun pc lerinin teknolojisinin konsol teknolojisini geçmesi uzun sürmez. - tuş klavye zenginliği mouse dan oyun aksesuarlarından faydalanma seviyesi her zaman oyun pc lerinde maksimumdur. oyun pclerinin aksesuarları bile üstündür. ancak konsol aksesuarları pc deki gibi fazla değildir ve çoğu sadece tek tip konsola göre üretilmiştir. konsol değiştiği zaman aksesuarlarda değişir. buda + maliyet demek. - oyun pcleri geliştirilebilir ve değiştirilebilir olduğundan hem görsel olarak farklıdır kendine özgün olabilir hemde bir hobi gibi sürekliliği vardır. her zaman piyasada vakit harcayabileceğiniz bir yenilikle karşılaşabilirsiniz. sizi güncel tutar. bir sonraki konsolun çıkmasını beklemek gibi tek düzeliğe sizi zorlamaz. size bir hobi olur. - oyun pclerinin internet video veya diğer programları çalıştıramama kasma takılma gibi bir problemi olmaz çünkü oyunu iyi çalıştıran bir sistem yeterince güçlü bir sistemdir zaten. - eğer televizyonunuz 4k ise ve oynadığınız oyunu 4k çözünürlüğü seçtiğinizde oyun pc nizdeki ekran kartınızdan 4k görüntü alabilirsiniz. ancak ps4 te bile kaç tane oyun 4k çözünürlükte bilemiyorum. benim bildiğim şu an için sıfır. ve ps3 te bile gran tourismo gibi sadece 3-5 oyunun 1080i çözünürlükte oynanabilmesi. yani ps3 oyunları hep hd ready kalitesinde sadece 720i. - konsollarda neden hiç simulasyon oyunları olmaz? çünkü yetersizlerdir o yzden zevk vermez. basit arcade türü ilerle amacı gerçekleştir oyunu bitir tarzı oyunlar konsollarda daha zevklidir konsollar "aç oyna kapat" için oyun pclerinden öndedir. ancak detaylara girildimi simulasyon oyunları genel olarak diyorum pcler için çıkar. yani arcade ağırlıklı oyun için aç oyna kapat tarzı konsol daha iyi. sürekliliği olan, yapay zeka önemli ise ve detaylı oynanış biçimi için pc daha iyi.

Mactavish-

1.3.2015 19:17:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor Adam gibi exc. oyunu olmayan ve hiçbir zamanda olmayacak olan , hiçbir yapımcı firmanın iplemediği ( en taze örnek rockstar modcular , crackcılar ve hilecilerden illallah ettikleri için GTA 5 'i 1 seneden fazla süre sonra çıkarmaları ) donanımı neredeyse haftada 1 yenilenecek kadar imkanı olmasına rağmen , aynı donanımla 7 sene sorunsuz oyun çalıştıran konsollarla grafik karşılaştırılması yapılan ve aaeooo pc'de daha iyi grafik denilen ! kendi çapında pasta üstün ırk.
Benim oynadıgım oyunlar pc de yok. Bazılarının oynadıgı oyun ise konsolda yok. O yuzden benim oynadıgım oyunlar pc olmadıktan sonra pc 16k desteklese ne olacak hileden gecilmeyen oyunlar 16k olsa ne olacak ?

Virtual Reality

1.3.2015 18:54:51

0
PS3 de hem online hem hikaye modunu suyunu çıkararak bitirdiğim GTA V'e 10 Mart da büyük soygunların gelecek olması, FPS kamerası ve yeni nesil grafikleri için PS4 versiyonunu aldım. USA Playstation Store dan PSN kardeşlikle $30 (75TL ye) aldım. 14 Nisan da çıkacak bilgisayar versiyonu, Steam de 180TL den satılıyor. Steam de 75TL ye düşmesi için, 1.5 - 2 yıl geçmesi lazım. Bu durumu bir kenara bırakırsak; Değerli BSC ve DH editörlerinin den bir ricam var. Bundan sonra, Oyun Konsolu VS Oyun PC'si tartışmasına çok fazla girilmemesini öneriyorum. Yaşı ilerlemiş arkadaşlar, kendi alnının teriyle kazandığı parayla, genç arkadaşlar ise babasının annesinin alnının teriyle kazandığı parayla bu ürünleri alıyorlar. Sonuçta bir alın teri var. Dar gelirli olan oyun konsolu alıyor, maddi durumu iyi olan Oyun PC'si topluyor yada Oyun Notebook'u alıyor. İnsanların alın teriyle aldığı ürünleri kötülemek hoş değil. Her birinin kendine göre avantajları var. ***Konsola, USA Playstation Store ve PSN kardeşlik sayesinde çok ucuza oyun alınıyor ve kutulu konsol oyunlarının, aynı zamanda PSN hesaplarının, Türkiye de çok ciddi bir ikinci el pazarı var. Kutulu oyunları ve PSN hesaplarını, al sat takas da sınır yok. En önemlisi, herkes eşit donanımla, eşit şartlarda oyun oynuyor. Birde, arka planda windows olmadığı için hile programı çalıştırmak imkansıza yakın. Şunu da unutmamak lazım, konsolun 7-8 yıl sonra yenisi çıkınca, mevcut konsolu hatırı sayılır paraya satıp, üstüne az bir şey ekleyerek, yenisine geçiş yapılabiliyor. Forumum neredeyse tamamı bu şekilde terfi etti. 7-8 yıllık PC yi, hatırı sayılır parayı satmayı bırakın, satmak, ilan vermek bile çok zor. ***Oyun PC sinde ise en güzel, en kaliteli grafiklerle oyun oynanıyor. Aynı zamanda, amatör çevirilerde olsa her oyuna bir şekilde Türkçe dil desteği veriliyor, MMO, Strateji oyunları ve simülasyonlar kat kat daha fazla, steam de sene sonunda ciddi indirimler oluyor. Bence, değerli BSC ve DH editörleri, bu tartışmaları alevlendirecek, kardeşi kardeşe kırdıracak konuşmalara hiç girmemeli. Oyun Konsolu VS Oyun PC'si kavgasından belki donanım haberin ve BSC'nin ziyaretçi trafiği artıyordur ama Oyun Konsolu VS Oyun PC'si tartışmaları, artık benimde başımı ağrıtmaya başladı. 33 yaşına gelmiş teknoloji ve oyun takipçisi biri olarak, bir birinin kopyası olan bu kısır tartışmalardan dolayı, BSC ve DH den ciddi derecede soğudum. Birazcık, yurt dışındaki oyun ve teknoloji haber siteleri örnek alınmalı

Uncle Trevor

17.2.2015 03:48:22

+3
Adam gibi exc. oyunu olmayan ve hiçbir zamanda olmayacak olan , hiçbir yapımcı firmanın iplemediği ( en taze örnek rockstar modcular , crackcılar ve hilecilerden illallah ettikleri için GTA 5 'i 1 seneden fazla süre sonra çıkarmaları ) donanımı neredeyse haftada 1 yenilenecek kadar imkanı olmasına rağmen , aynı donanımla 7 sene sorunsuz oyun çalıştıran konsollarla grafik karşılaştırılması yapılan ve aaeooo pc'de daha iyi grafik denilen ! kendi çapında pasta üstün ırk.

MonitörKertenkelesi

17.2.2015 02:46:20

0
Senin gibi cebini ve bütcesini düşünen birinin illa konsol demesi garip geldi. Bir de oyunlar için 5000 liralık PC nedir yahu. 1600 liralık dizüstü ile çoğu oyunu full oynuyorum, TV'ye bağlıyorum gamepad ile konsol tadında da oynuyorum, sonra grafik işlerimi yapıp para da kazanıyorum. Sonra youtube a girip senin dediğin gibi videolar izleyip sonra buraya da mesaj yazıyorum. Oyunları da ucuz. Yani para kolay kazanılmıyor ve 1600 liralık dizüstü ile bayağı tasarruf ve kar ediyorsun. Bunu da bir dene. madem para kolay kazanılmıyor:))

MonitörKertenkelesi

17.2.2015 02:39:08

+1
Çoğu konsol oyuncusunun farkında olmadığı ve üzerinden atladığı en önemli şey, pc'lere oyun kolunun çok kolay adapte olduğu ve klavye mouse ikilisinden çok artık çoğunun konsollardaki gibi oyun kolu ile oyun oynadığını bilmemeleri. Zaten bu yüzden konsola ne gerek var seviyesine geldi talepleri. Bir pc toplamak yerine 2000 lira civarı bir diz üstü almak kafi. Geriye sadece konsolda olup asla pc de oynayamayacağın oyunlar kalıyor ki bunun için de hem ps4 hem de xbox alman gerek ikisine de özel oyunlar var çünkü.

faaty

16.2.2015 13:46:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: neo-life

1-)güzel arkadaşım Xbox kontrolcüsü denen bir şey var o da pc de oluyor bundan bile mi haberiniz yok yoksa sırf muhalefet olsun diye mi yapıyorsunuz anlayamıyorum. 2-)Pc master race pc nin saf gücüyle alkalı bir terim yani verdiğin paranın yüksekliğinin getirdiği bir dezavantaj o terimi etkilemez 3-)Çok para dediğin ne paranın çokluğu görecelidir ve çok para verirsen gtx 980m veya gtx 970m alırsın onlarada bir bak kaç fps aldığına yeni oyunlarda ama emin ol 45 ten çok olacağı kesin. Benim sizin gibi insanlara sinirlenme nedenim pc ile alakanız yok sağdan soldan duyduğunuz olaylarla sadece karalıyorsunuz.
Dostum sakin ol nefes al :) Pc kullanıcısiyim dedim ayrica imzamda sistemim yazıyor. Pcden anliyorum bir nebze Bende xbox 360 controller var. Pcde jrpg oynamak icin almıştım. Ekran boyum 21.5 Inch. Turkiyede çoğu kişiden buyuktur. Gel gor ki 2 metreden yazilari göremiyorum. Bir de mecbur en az 32 inch fullhd tv almak lazım. Iste oldu parasina gore master race :) Pc tabi ki üstün. Ben sadece secenek sundum. Herkes butcesine ve zevkine gore seçsin.

hakande84

16.2.2015 11:34:06

0
Bence bunun cevabı açık. PC'nin sürekli bir geliştirilme imkanı var. Konsollar ise sürekli yeni bir nesil çıkartmak zorundalar. Dolayısıyla ilk başta konsollar iyi donanımlarıyla PC'ye üstünlük kurarlar. Daha sonradan bu üstünlüğü kaybeder, geri düşerler. PC sürekli ekran kartı geliştirir, yazılım geliştirir, işlemci geliştirir. Paranız varsa sınırınız yoktur. Konsolda ise bu sınır hep var olacaktır. Bu düşüncelerimi PS4 ve XBOX One sahibi olan bir PC kullanıcısı olarak yazıyorum. Oyun konsolları daha casual gamer dediğimiz, iki PES atayım, bir saat Team Deathmatch yapayım tarzı oyun oynayan arkadaşlara uygun iken PC ise bilmem kaç saatlik raid yapayım, DOTA, Starcraft oynayayım diyen oyunculara hitap ediyor. Destiny ile konsol bu zinciri kırmayı denedi ama başarılı olamadı. Bunun sebebi Destiny'den de kaynaklanıyor tabii. Ancak konsol da güzeldir. Sonuçta bu konuda uzun uzun tartışmalara girmeye gerek yok. Hepsinin bir alıcısı var. Teknik olarak sürekli gelişim gösteren platform her zaman bir adım önde olacaktır. Hele ki parası olan kesimden bahsediyorsak.

Gamer10

15.2.2015 22:11:14

0
konsollar pcye zamk gibi yapışmak yerine uzandığın yerden sana rahatlık sunuyorlar.bu rahatlığın içine youtube gibi video sitelerinide ekledinmi, benim gibi eve yorgun gelen birisi için 1080p oyun ve bu tür servisler yeterde artar bile. konsollaraözel oyunların gittikçe azaldığını düşünüyorum. zaten altyapı olarak pc mimarisine gectiler konsollar. bir oyuncu olarak heryaşa hitap etmesi ve rahatlığı benim için tercih sebebi kılıyor. zaten 3-5 bin tllik pcmde yok ki grafik kalitesini dert edineyim... bu nesilde çok eski oyunların yeni halleri güzelce yapılsın ve eski tadları alayım benim için yeterli olur. oyun çeşitliliği de zaten dip yapmış bir zamandayız.hep aynı tarz oyunlarla dolu ortalık.bu nesil böylede biter gibime geliyor. pcde oyun oynamak ise bana deli saçması geliyor. 5 bin tlilik pcile oyunmu oynanır be arkadaş... git iş için kullan o pcyi.resim video falan işleri için kullan. ne bileyim teknoloji programı yap o pc yle. 10 fps fark alacam oyunda diye pc ekran kartımı değiştirilirmiş..neyse... oyun çeşitliliği olarak ve en önemlisi rahatlık olarak konsol alınır.ama oyun fiyatları cep yakıyor 60 tllik oyuna 180 tl de verilmez konsolda. o da ayrı bir deli saçmalığı..sanki memleketimin insanı olarak parayı çöpten kazanıyoruzda...son kararım şu zamanda.oyun için ne pc, ne konsol alınır. 2 tarafta anlaşmış bir oyun için cebimize el atıyorlar. cep delik cepken delik.yemişim oyunu.sizin oyununuza bu nesilde gelmem ben arkadaş

Skymarc

15.2.2015 19:37:04

0
Tamam oyun icin uretilen aletler sonucta fakat pc ile donanim karsilastirmasi yapmak sacmalik.

blackprague

15.2.2015 19:29:17

0
İyi de pc'nin gerisinde sadece grafik olarak geri kaldı onun dışında PS sahiplerini şu an heyecanlandıran bir Order bir Uncharted 4 var Pc'de ne var grafik(oyun açıısından konuşuyorum). Ben şahsım adına konuşuyorum Pc'de 60fps üzeri farcry ya da gta oynamak yerine Uncharted'ı 30 fps oynamayı tercih ederim. Gönül isterdi ki Ps4'ün de donanımları çok iyi olsun ultra grafik ayarlarında oynatsın ama o zaman alamazdım heralde çünkü 1500tl olmazdı. Ne uzadı bee

Mactavish-

15.2.2015 19:26:22

0
Şuan da eski nesil oyunları için üstün ırk diyebilirim aslında. Çünkü ucuz bir kart ile 1080P 60FPS de çok rahat oynayabiliyorsunuz her oyunu birde artık eski sağlam oyunların hepsi nerdeyse Türkçe.

AttackHane

15.2.2015 19:20:25

0
dediğim gibi herkes aynı düşünmeyebilir.Ancak bir upgrade olayı görürsek hiç şaşırmam.PS'nin şimdiye kadar upgrade istememe sebebi neydi ? PC teknolojisinden daha üstün olarak çıkışı ve bununla birlikte piyasada uzun süre kalabilmesiydi bahsettiğiniz konuda tam bununla alakalı yani PS'nin uzun süre piyasada kalmasının nedeni PClerin yapamadıklarını yapabiliyor olmasıydı.Her yeni modelde bir sürü oyunculuk dünyasının görmediğin teknolojilerle kullanıcı karşısına çıkıyordu ve ps4 fiyatının çok aşırı üstünde de değildi çıkan hiç bir konsol.Ancak bu gün X1 ve PS4'e bakarsak eğer donanımsal olarak diğer konsollara göre çıkıştan itibaren PC'ye göre geri kaldılar bu çok açık bir gerçektir.Benim anlayamadığım nokta ise bir bu fiyata neden yüksek bir donanım kuramadılar? Şimdi donanım çok pahalı diyebilirsiniz tabi ancak PS gibi bir firma donanımları çok daha ucuza masada bitirebilirdi uygun anlaşmalarla üstelikte daha ucuz AMD'ye geçiş yapmışken.Yani kısacası bence bu nesil çok yanlış yapılmış bir nesil hatta PS3.5 desek bile hakedebilirmi bilmiyorum.

blackprague

15.2.2015 17:25:13

0
Ben hala söylenti olduğunu düşünüyorum teknolojinin hızına hiçbir zaman yetişilemez zaten. Ekran kartı örneği de yanlış ayrıca 770 alanlar kazıklanmıyor iphone 5s alan 6 çıkınca kazıklanmış olmuyor. Ps farklı bir örnek senede bir çıkmıyor ki bir çıkıyor 5 sene 6 sene gidiyor ps4 çıkalı 2 sene olacak sonra biz yapamadık bunu yetmedi teknolojiye ayak uyduramadık upgrade edeceğiz demezler yok eğer olursa da Playstation tarihe gömülür çünkü upgrade edilen sürümün fiyatı iyi bir pc fiyatıyla aynı olur kimse de almaz kanımca. Pc'lerin hızına yetişmek mümkün değil ki zaten çok şaşırtıcı ben ne ara 880 980 çıktı anlamadım bunlar çıkıyor bi de yok overclock edilmişleri yok bilmem ne sürümü şaşırmışlar 2000 küsür liraya ekran kartları satılıyor ama alıcısı var işte ki bu kadar sık çıkıyor

AttackHane

15.2.2015 17:19:40

0
Ayrıca az önceki mesajımda bahsetmeyi unuttuğum konu ; eğer linke tıklayıp okuduysanız altta kaynak IGN olarak alınmış.Yani baya sağlam bir kaynak olduğunu söyleyebiliriz.Ancak tabi PS4 ve X1 çıkmadan öncede bu tarz 4k olacaklar gibi haberler çıkmıştı ama böyle bir şey olmamıştı belki tamamen böyle bir haberde olma ihtimali var ama bence boşuna söylenti olacak bir şey değil gibime geliyor.

AttackHane

15.2.2015 17:07:55

0
Ya zaten dedikodu,söylenti dedim yani kesin bir şey yok.Ama konsol tarihinde Slim adı altında konsol yenileme olayı zaten var bu zamana kadar sadece donanımsal olarak daha az tüketen daha az yakan bir model olarak değişiyordu şimdiden sonra ise teknolojinin ilerlemesi ile Donanımsal olarakta değişimler geliştirmler görebiliriz. teknolojinin hızına yetişmek çok zor hale geldi o yüzden imkansız değil yani bu dedikoduların gerçeğe dönüşmesi.Kaldı ki GTX770 çıkaran nvidia GTX970 çıkarınca GTX770 alanlar kazık yemiş mi oluyor ?

blackprague

15.2.2015 16:16:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: AttackHane Dediklerinize tamamen katılıyorum ancak ; Tamam Plus'ta veya oyun fiyatlarında düşüş yapmasınlar o kabul peki bu oyun ve plus satışlarından kazanılan para ile şu konsolun içine bir r9 200x serisi bir kart takmaları ve en azında biz sizden çok para alıyoruz PC'ye göre ancak çokta güçlü bir sistemi ederinin altında bir fiyata siz kullanıcılara veriyoruz demeleri gerekmez mi ? Biz oyuncular olarak bu kadar para veriyorsak eğer oyunu en iyi şekilde açacak ve oynatabilecek bir sistemde kesinlikle hakkımızdır.Şuan müthiş seviyede oyun oynatamayan bir sistem var elimizde bu yüzden Sony'nin yüzsüz bir biçimde serverlar daha iyi olacak diye aldığı parayı hem serverları daha iyi hale getirememesinin yanı sıra oyunlarda da yetersiz oluşundan dolayı hiç haketmediğini düşünüyorum.Yine oyun fiyatlarıda aynı şekilde biz bu kadar oyunlara ekstra para veriyoruz ancak hiçbir şekilde ne sistem ne de altyapı olarak bize geri dönmüyor kaldı ki yeni konsollar çıktığında bu oyunları yeni konsollarda oynamıyoruz bile hesaplarımızla... Kısacası Oyun fiyatlarında hiç olmazsa yurtdışıyla eşit bir seviyeye gelmeli diye düşünüyorum ben hatta yurtdışı ve içi farketmez genel olarak PS'nin oyunlardan elde ettiği yüksek kar marjını düşürmesi gerek.Böylelikle 1 oyun alabilen bir kişi 2 oyun alabilir hiç olmazsa sürümden yine yüksek gelirler elde edebilirler bu kadar para göz olmanın bir lüzumu yok kanımca. ayrıca plus zorunluluğu kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil benim gözümde.En kısa zamanda bir düzenleme görmeyi ümit ediyorum PS3'te olduğu gibi alan yine alsın hatta aaa oyunlar versinler her ay 1 adette olsa hepimiz zaten online oynama zorunluluğu olmadan bile alırız problem değil. Açıkçası PS bu düzenlemeler ile bile satışlarını arttırıp 1 adım öne geçebilir hem PC hemde Xbox cephesine göre ayrıca bu sistemlerin önümüzdeki E3'tede ciddi bir revizyon göreceğinide az çok yazıp çizmeye başladılar yani slim adı altında yüksek donanımlı bir PS4 veya farklı bir konsol görebiliriz, göremesek bile PS5 3 sene sonra piyasadaki yerini almak zorunda kalabilir Bu nesiliin yetersiz performansı yüzünden. Buyrun bu da haberi PS4 ve X1'in donanımsal olarak yenilenmiş versiyonunu bu sene içerisinde göreceğimizi yazmışlar.Yani bu gerçekleşirse artık Slim kasalar yerine daha performanslı PC gibi upgrade edilmiş konsol modelleri göreceği gibi ilerleyen yıllarda yani PS4 slim değil de PS4 ultra gibi bir ada sahip donanımsal olarak güçlü bir makine olarak bir sonraki nesil gelene kadar daha güçlü bir yapıyla bayrağı taşıyacak gibi duruyor bu yeni anlayış ancak dedikodudan ibaret olduğunuda söylemek gerekli.Yinede mantıksal olarak bana kalırsa doğru bir hamle olabilir diye düşünmüyorda değilim yani isteyen yüksek donanımlı versiyonu alıp grafiksel olarak tatmin olur isteyen ise veya parası az olan ise şuanki modeli kullanır yeterli bir grafik ve gameplay ile oynar.Multiplayer olarakta yine birbirleriyle oynamaya devam ederler PS3,PS3 slim gibi. http://www.vg247.com/2015/02/02/ps4-and-xbox-one-4k-hardware-revisions-coming-this-year-rumour/
Açıkçası bu habere zerre inanmıyorum konsolun tarihinde upgrade diye bir şey söz konusu değil bu ne demek konsolu ilk alanlar kazık yemiş olacak böyle bir şey söz konusu olamaz Ps5'in de 5 seneden aşağıya çıkacağını sanmam konsollara göre oyun yapılıyor çünkü sonra pc'ye optimize ediliyor açıkçası ps4 yeni nesil havası vermiyor olayı da doğru değil bence 1500 tl'ye aldığım performanstan ben memnunum grafik açısından çünkü biliyorum ki ultrada highde oyunlar oynamak istesem bütçem yetmeyecek biliyorum kıssadan hisse 3000tl üzeri bütçesi olan ps4 almasın grafik isteyen pc toplasın bence

AttackHane

15.2.2015 15:57:07

+1
Dediklerinize tamamen katılıyorum ancak ; Tamam Plus'ta veya oyun fiyatlarında düşüş yapmasınlar o kabul peki bu oyun ve plus satışlarından kazanılan para ile şu konsolun içine bir r9 200x serisi bir kart takmaları ve en azında biz sizden çok para alıyoruz PC'ye göre ancak çokta güçlü bir sistemi ederinin altında bir fiyata siz kullanıcılara veriyoruz demeleri gerekmez mi ? Biz oyuncular olarak bu kadar para veriyorsak eğer oyunu en iyi şekilde açacak ve oynatabilecek bir sistemde kesinlikle hakkımızdır.Şuan müthiş seviyede oyun oynatamayan bir sistem var elimizde bu yüzden Sony'nin yüzsüz bir biçimde serverlar daha iyi olacak diye aldığı parayı hem serverları daha iyi hale getirememesinin yanı sıra oyunlarda da yetersiz oluşundan dolayı hiç haketmediğini düşünüyorum.Yine oyun fiyatlarıda aynı şekilde biz bu kadar oyunlara ekstra para veriyoruz ancak hiçbir şekilde ne sistem ne de altyapı olarak bize geri dönmüyor kaldı ki yeni konsollar çıktığında bu oyunları yeni konsollarda oynamıyoruz bile hesaplarımızla... Kısacası Oyun fiyatlarında hiç olmazsa yurtdışıyla eşit bir seviyeye gelmeli diye düşünüyorum ben hatta yurtdışı ve içi farketmez genel olarak PS'nin oyunlardan elde ettiği yüksek kar marjını düşürmesi gerek.Böylelikle 1 oyun alabilen bir kişi 2 oyun alabilir hiç olmazsa sürümden yine yüksek gelirler elde edebilirler bu kadar para göz olmanın bir lüzumu yok kanımca. ayrıca plus zorunluluğu kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil benim gözümde.En kısa zamanda bir düzenleme görmeyi ümit ediyorum PS3'te olduğu gibi alan yine alsın hatta aaa oyunlar versinler her ay 1 adette olsa hepimiz zaten online oynama zorunluluğu olmadan bile alırız problem değil. Açıkçası PS bu düzenlemeler ile bile satışlarını arttırıp 1 adım öne geçebilir hem PC hemde Xbox cephesine göre ayrıca bu sistemlerin önümüzdeki E3'tede ciddi bir revizyon göreceğinide az çok yazıp çizmeye başladılar yani slim adı altında yüksek donanımlı bir PS4 veya farklı bir konsol görebiliriz, göremesek bile PS5 3 sene sonra piyasadaki yerini almak zorunda kalabilir Bu nesiliin yetersiz performansı yüzünden. Buyrun bu da haberi PS4 ve X1'in donanımsal olarak yenilenmiş versiyonunu bu sene içerisinde göreceğimizi yazmışlar.Yani bu gerçekleşirse artık Slim kasalar yerine daha performanslı PC gibi upgrade edilmiş konsol modelleri göreceği gibi ilerleyen yıllarda yani PS4 slim değil de PS4 ultra gibi bir ada sahip donanımsal olarak güçlü bir makine olarak bir sonraki nesil gelene kadar daha güçlü bir yapıyla bayrağı taşıyacak gibi duruyor bu yeni anlayış ancak dedikodudan ibaret olduğunuda söylemek gerekli.Yinede mantıksal olarak bana kalırsa doğru bir hamle olabilir diye düşünmüyorda değilim yani isteyen yüksek donanımlı versiyonu alıp grafiksel olarak tatmin olur isteyen ise veya parası az olan ise şuanki modeli kullanır yeterli bir grafik ve gameplay ile oynar.Multiplayer olarakta yine birbirleriyle oynamaya devam ederler PS3,PS3 slim gibi. http://www.vg247.com/2015/02/02/ps4-and-xbox-one-4k-hardware-revisions-coming-this-year-rumour/

blackprague

14.2.2015 21:39:45

+1
Plus için herhangi bir düzenleme mümkün değil gelmez Playstation3'deki plus sistemi daha iyiydi bence de güya serverlar kaliteli olsun diye yapılmış bir hareket ama bence farkeden hiçbir şey olmazdı çünkü iki gündür Online oynama olayı herkese açık serverlarda bir sıkıntı göremedim. Plus için de düzenleme olmaz çünkü talep var yani herkes bayıla bayıla veriyor o parayı Sony neden akan musluğu kapasın ki mümkün değil Online oynama olayı bundan sonra bedava olmaz. Ps plus ile verilen oyunların kitlesi çok dar şu aşamada verilen oyunlar tatmin edici değil kanımca ama oyun sonuçta illa ki verilen oyunlara da hasta olanlar vardır. Oyun fiyatı konusunda Ps böyle yani fiyat olarak pc ile arasında çok fark var spotçular normal piyasaya göre baya uygun satıyor ama dediğiniz gibi koleksiyon yapıldığı zaman para hesaplamasına gidilirsen fahiş bir fiyat çıkıyor ortaya yeni bir konsol fiyatı gibi. Oyun takası benim için mantıklısı şimdilik koleksiyon yapmıyorum. Sonuç olarak ama Ps4 1500 liralık bir konsol kimse 3000tl'lik performans beklemesin. Pc olayını da herkes incelemelerdeki pcler ile oyun oynamıyor millet inceleme videosu çekiyor i7ler 16gb ramler 980 bilmem ne ekran kartları ondan sonra milletin ağzının suyu akıyor ve bu pc'ler ile ps4ü kıyaslamak dünyanın en saçma olayı. Şunu da söylemek gerekir konsolda oyun oynamak daha rahat benim görüşüm bu çünkü pc'de oyun oynayacaksın directx'in son sürümünü yükle yok windows 64 bit olsun yok en son güncellemeyi yap ondan sonra oyunu aç optimizasyon yapamamış firma haydaaa de

AttackHane

14.2.2015 21:16:58

0
İlk olarak konsolda Multiplatform oyunlar oynayan biriyim ve bu oyunlar genelde FPS tarzı oyunlar.2 sene öncesine kadar PC ile oyun oynayıp konsola geçmiş benim ufak tefek görüşlerim var : Kalite konusunda evet farklar var ancak bu farklar uçurum kadar değil yani konsolda oynarken en ufak keyfinizi kaçıracak bir grafik veya bir problem yok konsollarda grafiksel ve performans olarak.Oyun fiyatları çok can sıkıcı bir durum spottan almama rağmen çoğu oyun 150 ve o civarı bir fiyatta maalesef.8 oyunum var ve 150 tl'den 1200 tl gibi bir oyuna yatırım yapmış durumdayım yani bir ps4 parası daha çıkmış durumda ancak bunu steam hesabımda kullanmış olsam koleksiyoncu gibi bir oyun arşivine sahip olabilirdim.Kaldı ki sanki oyunlar çok ucuzmuş gibi birde Plus saçmalığı var her yıl 150 tl verip her ay 2 tane saçma sapan oyun veriyorlar.Açıkçası bu oyunları belki ben istemiyorum neden beni Plus almaya zorlayan bir sistem kurulmuş durumda bilemiyorum.PS3'teki plus sistemi çok daha iyiydi bana göre.Yine bu kadar paraya rağmen şu cihaza r9200x serisi bir kart koymamaları ise açıkçası pek bizi düşünmediklerinide fazlasıyla gösteriyor.PC konusunda da bazı eksiler var oyunlardaki hileler,donanım yenileme(her ne kadar 2-3 senede olsada) yarış oyunları klavye mouse ikilisinin yetersiz kalışı v.s gibi eksikleri var benim gözümde.Kısacası bir PC toplama düşüncesindeyim şuan için ancak bu sene benmi için belirleyici olacağını kesinlikle söylemeliyim.Eğer oyun fiyatlarında düşüş olmazsa ve Plus özelliğinde düzenlemeler yapılmazsa şuan bu konsolları sadece exc oyunları için alacak insan sayısı bir hayli azalacaktır.Hemde grafiksel yönden bu seviyedeyken.Kısacası bu sene her firmanın ataklarını tek tek gözden geçirip eğer konsollar sömürmeye devam ederse PC'ye geri dönmeyi düşünüyorum.

Dark_Passenger47

14.2.2015 20:57:26

0
2sinin de zevki ayrı gerçekten, bence orta sınıf bi pc ve konsol en mantıklısı, konsollardaki exclusive oyunlar pcye de gelse o zaman pc yeterli olabilir ama malesef gelmiyor ve kendine oyuncu diyen birinin o oyunları oynamadan durması biraz zor, forumda konsol pc oyuncuları yada ps xbox oyuncuları kanlı bıçaklı resmen oyuncu diyip genelleyelim olsun bitsin ne gerek var bu kadar tartışmaya isteyen istediği platformda oynasın

Zaphodd

14.2.2015 19:53:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

Ben optimizasyondan bahsetmedim. Neyse takıl sen
boş konusmusun sen birader 2 yıl sonra destekliyor felan neyse haklısın sen

kkratoss

14.2.2015 18:51:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron

Kesinlikle katılıyorum. Ben de bu tartışmalara katılıyordum eskiden fakat bıraktım. Gerçekten dediğiniz gibi çok saçma geliyor artık. Her platformun kendine göre güzellikleri var. Herkes kendisine hangi platform daha çok hitap ediyorsa onu kullanmalı. Birbirimizi kırmaya gerek yok "Hangisi daha iyi?" muhabbetleri için.
Aynen öyle hocam. Bir tarafın fanlığını yapanlar diğer tarafta neleri kaçırdıklarının farkında bile değiller ne yazık ki.

CPTLeBron

14.2.2015 18:21:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss Bu tarz polemiklere eskiden girerdim ama şu an çok saçma olduğunu düşünüyorum artık.(Hatta 2-3 yıldır)İki platform da çok değerli benim gözümde.Geçen hafta yeni PC topladım kendime ve gayet de memnunum.Ekonomimi düzeltince de tereddütsüz direkt PS4 alacağım. Durumu olup da platformlardan sadece birisini seçerek diğerine düşmanlık besleyenler gerçek oyuncu değiller benim gözümde.Fakat belirttiğim gibi bu olay maddi durumları iyi olanlar için geçerli.Gücünüz varsa iki taraftan da faydalanacaksınız arkadaş,bu kadar basit. :)
Kesinlikle katılıyorum. Ben de bu tartışmalara katılıyordum eskiden fakat bıraktım. Gerçekten dediğiniz gibi çok saçma geliyor artık. Her platformun kendine göre güzellikleri var. Herkes kendisine hangi platform daha çok hitap ediyorsa onu kullanmalı. Birbirimizi kırmaya gerek yok "Hangisi daha iyi?" muhabbetleri için.

MadSlinger

14.2.2015 17:37:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

Ben optimizasyondan bahsetmedim. Neyse takıl sen
Editörlere laf atmışsın, karşındaki insana laf atmışsın. Daha üslubun bile oturmamış, gelmiş burada ahkam kesiyorsun. Önce saygıyı öğren, sonra gel burada konsolu savun. Yazın gayet iyi gidiyordu kendince sebeplerin var konsol oyuncusu olmak için. İyi. Hoş. Lakin ne zaman karşındaki insanı küçük görmeye başladın, o zaman sıfıra düştü senin ve yazının değeri.

darkdevil35

14.2.2015 17:28:10

+1
Her zaman söylüyorum pc ile konsolu karştırlaştırmak yalnış pc tabiki konsollardan daha güçlü bazı arkadaşlar yok 5 bin tl lik pc lazım ki ps 4 görüntüsünü versin diye demiş bence gözlük takıp baksın öle birşey yok benim pc kasam şuan 2500 tl değerinde (monütörüm hariç) ve her oyunu ultrada 1080 ortalama 100 hz hızında oynuyorum ki konsolların en fazla destekliyeceği hız 60 tır.60 ile 100 hz arasında çok fark var yüksek hz de oyun daha akıcı ve hızlı olur konsol oyuncuları kablosuz jostick ile koltuğa uzanıp rahatlıktan bahsederler pc de logitech f 710 jostick al kablosuz tireşimli istetiğin yerden oyna 10 metre mesafeden bile rahat çekiyor hdm le kablosu ile pc yi tv ye bağlayabilirsin aynı anda hem monütörden hem tv den görüntü alabilirisn. Ben ps 4 oyuncusuyum aynı zamanda sadece ex oyunları için aldım ve de konsola çıkıp pc ye çıkmayan oyunlar için bir de ps 4 te last of us gerçekten grafikler çok iyi daha doğrsusu sony ps 4 özel oyunları çok iyi optimize edip yapıyor o yüzden çok güzel ps 4 ama sadece ps 4 ex oyunlar için güzel yoksa gidip tabiki pc de oyun oynarım grafik kalitesi çok iyi bazı arkadaşlar konsol portu diyorlar ama pc de 60 fps kilidi yok 1080p veya daha üstü oyunları oynayabiliyorsun ki konsollardan çok üstün.

kkratoss

14.2.2015 16:41:32

+2
Bu tarz polemiklere eskiden girerdim ama şu an çok saçma olduğunu düşünüyorum artık.(Hatta 2-3 yıldır)İki platform da çok değerli benim gözümde.Geçen hafta yeni PC topladım kendime ve gayet de memnunum.Ekonomimi düzeltince de tereddütsüz direkt PS4 alacağım. Durumu olup da platformlardan sadece birisini seçerek diğerine düşmanlık besleyenler gerçek oyuncu değiller benim gözümde.Fakat belirttiğim gibi bu olay maddi durumları iyi olanlar için geçerli.Gücünüz varsa iki taraftan da faydalanacaksınız arkadaş,bu kadar basit. :)

emretor23

14.2.2015 15:51:14

0
Dostum 2 kere alıntılamışsınız,kararına saygı duyuyorum,PC'den konsola geçtiysen yapacak birşey yok.

waleur5

14.2.2015 15:47:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: emretor23 Tamam PC her zaman önde ama sıkıntısı çok sürekli para yatırımı olması gereken bir alan. Konsolun belirli bir standartı var fakat sizi hiçbir şekilde rahatsız etmiyor ve Exclusive oyunlarla birlikte oyunculara mükemmel anılar yaşatıyor üstüne. Zaten grafikleri kafaya takan bir adam konsolun verdiği keyfi anlayamaz... Bir Uncharted,Last Of Us,God Of War,Order 1886 v.b gibi oyunları oynayamadıktan sonra ne yapayım ben 20,000 TL'lik PC'yi,master race'i.... Konsollar her zaman imrenerek bakılan yer olmuştur. Ayrıca şu da unutulmamalı Konsollar olmazsa,PC diye birşey kalmaz,oyun satışları konsollardan geçiyor.Buda demek oluyor ki KONSOL=PC
He birde esit falan demissin aadece exc oyunlarda gorunue ve ben sadece exc oyunlar icin asil oynadigim oyunlari feda edemem grafik olarak kaplamalarla bole bilgisayar eziyor.oyunda konusma yok ps4 de yazismayla yabanci dili bile gelistiren var.war thunder indirdim boyle bi rezalet yok oynanilmiyor ps4de bir anca once kurtulmaya bakicam artik

waleur5

14.2.2015 15:42:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: emretor23 Tamam PC her zaman önde ama sıkıntısı çok sürekli para yatırımı olması gereken bir alan. Konsolun belirli bir standartı var fakat sizi hiçbir şekilde rahatsız etmiyor ve Exclusive oyunlarla birlikte oyunculara mükemmel anılar yaşatıyor üstüne. Zaten grafikleri kafaya takan bir adam konsolun verdiği keyfi anlayamaz... Bir Uncharted,Last Of Us,God Of War,Order 1886 v.b gibi oyunları oynayamadıktan sonra ne yapayım ben 20,000 TL'lik PC'yi,master race'i.... Konsollar her zaman imrenerek bakılan yer olmuştur. Ayrıca şu da unutulmamalı Konsollar olmazsa,PC diye birşey kalmaz,oyun satışları konsollardan geçiyor.Buda demek oluyor ki KONSOL=PC
Bilgisayarda sadece ekran karti deistirirsi donanimi biliyorsan kimse hikaye anlatmasin.plus sacmaligi var oyunlar pahali hadi onu gec.gamepadle fps oynanmiyor resmen bende ps4 var o yonden pisman oldum suan elimde baska bir sey yok diye tutuyorum keske eski pc mi satmasaydin performansi neredeyse ayni konsolla tek artisi full hd oynamak baska bie artisi yok.1400 ona verecegine saglam bir notebook alirsi 1750lerde daha iyi

There goes your life

14.2.2015 15:36:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cigac

ben senin anlaman için verilecek çabayı göze alıyorum firma ile alaklı birader PS de kullanılan parçalar ugandadan gelmedi sana tek konuda hak veririm pc deki korsan muabbeti tek sorun bu bence yani optimisayon muabbeti falan filan geçiniz bunları
Ben optimizasyondan bahsetmedim. Neyse takıl sen

Zaphodd

14.2.2015 15:21:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

destekliyor kelimesini kullanırken pc ye henüz çıkmamış olmasını kastediyordum fakat anlaman için daha fazla bir çaba gerekiyorsa onu bilemem
ben senin anlaman için verilecek çabayı göze alıyorum firma ile alaklı birader PS de kullanılan parçalar ugandadan gelmedi sana tek konuda hak veririm pc deki korsan muabbeti tek sorun bu bence yani optimisayon muabbeti falan filan geçiniz bunları

There goes your life

14.2.2015 15:15:38

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Cigac

sen ne içtin ya aynısından istiyorum 2 yıl sonra anca destekliyor nedir arkadasım ya
destekliyor kelimesini kullanırken pc ye henüz çıkmamış olmasını kastediyordum fakat anlaman için daha fazla bir çaba gerekiyorsa onu bilemem

Zaphodd

14.2.2015 14:28:18

+2
quote:

Orijinalden alıntı: leventlert Tam tersi, bence pc oyun için uygun bir platform değil Oyunu eşit şartlarda hilesiz,hurdasız oynamak kullandığın makinenin ardında milyon dolarlık şirketlerin olduğunu bilmek bunlar bir oyuncunun isteyeceği şeyler PC, çooook yaygın bir platform olduğundan hala oyun sektöründe ayakta kalabiliyor yoksa kimse artık sistem toplayıp gözünü fps sayacına dikmek her yıl en son model kartı almayı takıntı haline getirmek istemiyor Dünyadaki toplam pc sayısı 2 milyarın üstünde toplam konsol sayısı: 30 milyon(xb1-ps4) buna rağmen satışların çoğu konsol tarafında gerçekleşiyor bunları bilipte pc'nin oyun üzerindeki üstünlüğünü kanıtlamaya çalışmayın Konsollar ucuz ve sosyal aletler televizyona bağlayıp koltuğa 4 arkadaşınızla birlikte oturduktan sonra inanın kimse grafikleri umursamıyor bunlar asosyal pc sahiplerinin kuruntuları Gta v gibi bir oyunu 2 yıl sonra anca destekleyen bir platforma üstün ırk demek anca forumda tartışma yaratıp, hit almayı isteyen editörlerin başının altından çıkar Bonus olarak şu giflere göz atın ve servet harcadığınız sistemlerinizin hiç bir zaman bu kalitedeki oyunları çalıştıramayacağını bilin. http://gfycat.com/DaringMetallicBovine http://gfycat.com/HotFeminineArmyworm
sen ne içtin ya aynısından istiyorum 2 yıl sonra anca destekliyor nedir arkadasım ya

TORU-NAGA

14.2.2015 12:59:44

0
Aslında üstün ırk olan pc değil mac dir.

neo-life

14.2.2015 12:47:08

+1
quote:

Orijinalden alıntı: faaty
alıntı:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

PC'yi konsol karşısında güçlendiren, bluetooth desteği ile oyunlarının gamepade desteği, dizüstü modelleri ile protatif olan bir şekle bürünmesi ki bu hali ile her konsoldan daha hafif ve güçlü, oyunların ucuzluğu ve PC'lerin oyun yanında çok amaçlı kullanılabilmesi ve gün geçtikçe çok da güçlü ve uygun fiyatlı olabilmeleri. Bence bu yönleri ile tablet ve konsol alternatif olmakta artık eskisi gibi karşısında güçlü duramıyorlar. Tek bir diz üstü ile bütün platformları kullanabiliyorsun.

peki dizüstü ile aaa oyunlarda kaç fps alıyorsun?

pc kullanıcısıyım. ama masterrace çok fazla parası olan için geçerli bence.

size üç seçenek sunsalar hangisini tercih edersiniz?

1. sürekli masa başında oturup sırt ve bel ağrıları yaşayıp 60fps almak mı?

2. koltuğa yayılıp konsol oynayıp 30 fps almak mı?

3. çok yüksek para verip gaming laptop alıp 45fps almak mı?

4. ucuz bir laptop ile yalnızca eski ve indie oyunları oynayabilmek mi?
1-)güzel arkadaşım Xbox kontrolcüsü denen bir şey var o da pc de oluyor bundan bile mi haberiniz yok yoksa sırf muhalefet olsun diye mi yapıyorsunuz anlayamıyorum. 2-)Pc master race pc nin saf gücüyle alkalı bir terim yani verdiğin paranın yüksekliğinin getirdiği bir dezavantaj o terimi etkilemez 3-)Çok para dediğin ne paranın çokluğu görecelidir ve çok para verirsen gtx 980m veya gtx 970m alırsın onlarada bir bak kaç fps aldığına yeni oyunlarda ama emin ol 45 ten çok olacağı kesin. Benim sizin gibi insanlara sinirlenme nedenim pc ile alakanız yok sağdan soldan duyduğunuz olaylarla sadece karalıyorsunuz.

emretor23

14.2.2015 01:40:05

0
Tamam PC her zaman önde ama sıkıntısı çok sürekli para yatırımı olması gereken bir alan. Konsolun belirli bir standartı var fakat sizi hiçbir şekilde rahatsız etmiyor ve Exclusive oyunlarla birlikte oyunculara mükemmel anılar yaşatıyor üstüne. Zaten grafikleri kafaya takan bir adam konsolun verdiği keyfi anlayamaz... Bir Uncharted,Last Of Us,God Of War,Order 1886 v.b gibi oyunları oynayamadıktan sonra ne yapayım ben 20,000 TL'lik PC'yi,master race'i.... Konsollar her zaman imrenerek bakılan yer olmuştur. Ayrıca şu da unutulmamalı Konsollar olmazsa,PC diye birşey kalmaz,oyun satışları konsollardan geçiyor.Buda demek oluyor ki KONSOL=PC

S.P.E.C.I.A.L.

14.2.2015 00:37:51

+4
Bir PC oyuncusu olarak terimi ilk duyduğumda önce garipseyip sonra gülmüştüm, sonra alıştım herkes gibi, bu arada 8 aydır bir PS4 sahibi olduğumu da belirteyim, sonra konsolun oyun sektörünü gelir kaynağı olarak taşıdığını gördüm, fakat sonunda beklemediğim bir şey oldu ve belki 1-2 yıldır kendime kızdığım sebebin çok da geçerli olmadığını, geçerli olsa da aslında tüm bu 15 yıllık PC oyunculuğumun başından beri ne doğru tercih olduğunu anladım. Açayım. Burası biraz subjektif tabii, ama konsollarla PClerden önce tanışmadıysanız hak veremeyeceğiniz şeyler olduğunu düşünmüyorum. Bir defa PC gerçekten bir özgürlük. Tüm şatafatlarını geçtim, mesela Evil Within'i PC oyuncusu siyah bantsız oynayabildi, konsol oyuncusu oynayamadı. Çok basit ve çok güncel bir örnek bu. Modlara değinmek kolaya kaçmak olacakmış gibi geliyor ama yine bir gerçek var ki PC oyunculuğunda modlar var ve bazen zamana çok yenik düşmüş bir oyunu sırf modları yüzünden oynayabilir hale gelebiliyorsunuz. Half-Life'ı orijinal haliyle oynayıp sevmiş biriyim ama bugün Black Mesa gerçeği var ve ulu PlayStation 4'te böyle bir gerçek yok. Modlar her zaman kurtarıcı olamasa da sadece varlığı bile bir özgürlük hissi. Ve bazen bile işe yarasa yetiyor, sonuçta sadece pozitif etkisi olan bir kavram bu. Kontrolcü mevzusu da benim için en önemli nedenlerden biri. Ben shooter oyunlarının, buna first person da, third person da dahil, kesinlikle gamepad ile oynanamadığını düşünüyorum. Evet teknik olarak oynanıyor, imkansız değil, ama aynı oyunu klavyeyle oynamaktan 3 kat nahoş bir şey. Last of Us'ı PS4'te bitirdim ama nişan alırken gerçekten sıkıldım, hele biraz hareket ve dar alan varsa soğuk ter döküyorsunuz. İşaret düşmanı bulana kadar 2 saniye geçiyor. Killzone'u falan zaten saymıyorum, oyun çok vasat olduğundan bir seferde kendini bitirtmediğinden her girişimde oyunu adeta yeniden öğreniyordum. First person'da nişan almak hayatımın en zor oyun deneyimlerinden biriydi. First personların konsolda oynanabilmesi yanılgısı tartışmaya bile girmeyeceğim bir gerçeklik benim için ki, ben third personların bile neredeyse o kadar zor olduğunu düşünüyorum. Nişan alma olan bir oyunda gamepadin mouse ile bir görülmesi hayalperestlikten başka bir şey değildir. Ve burada mücadeleci oyunları da kastetmiyorum. Tek kişi modlarından bahsediyorum. Tamam gamepad ile bitiriyorsunuz oyunu ama oyun da sizi bitiriyor. Klavye mouse benim kolum bacağım gibi adeta. Ola ki çok çok gelişmiş ve belki mouse kullanışlılığında bir gamepad yapılsın, o bile asla yeterli olmaz, çünkü PC oyunculuğunda klavye mouse birdir, bir klavye ve bir mouse yoktur. Gamepad ne kadar gelişmiş olursa olsun ikiye ayrılıp farklı işlevleri yerine getirmediği müddetçe klavye mouse ikilisinin yerini tutamaz. PS4'ü almamın özel oyunları kaçırmamak dışında donanım yenilemekten kurtulmak istemenin de payı büyüktü ama kontrolcü mevzusu benim için o kadar önemli ki sırf klavye mouse ile oyun oynayabilmek için PC yenilemeye razıyım. Çünkü multiplatform bir oyundan gamepad ile PC'den alacağım zevki almam olanaksız. Grafik kalitesini ve fiyat mevzusunu geçsek dahi kontrolcü sorunu büyük bir engel yaratıyor. Ancak bir gamepadin futbol ve dövüş oyunlarında daha avantajlı olduğuna katılıyorum. Fakat bu türler de benim için pek olmazsa olmaz değil. Eğer konsollarda klavye mouse desteği olsaydı ve oyun fiyatları PC ile denk olsaydı ağırlıklı olarak bir konsol oyuncusu olabilirdim. Ama değil. O yüzden PC alacak param olduğu müddetçe hep öncelikli olarak PC oyuncusu olacağım. Sonuç olarak tıpkı konsolların sektörün daha karlı kısmı olması gibi #PCMasterRace de bir gerçektir bana göre. Bu tamamen koşulların getirdiği, kimsenin iyi veya kötü bir şekilde etkilemediği, katı bir gerçek. Bunu şöyle görüyorum ben: Konsollar birer "çocuk kral", #PCMasterRace de bu kralın arkasındaki kontrol sahibi asıl kral. Yani vekil kral. Hiçbir platformla sorunum, derdim, alıp veremediğim, kabullenmeyişliklerim yok, bunları çoktan geride bıraktım. Sadece oyuncuyum.

citadel

14.2.2015 00:12:36

0
Neden olduğu açık farkla ortada değil mi? Sadece Fiyatlara bakmanız. Ve bu fiyatlarla kullanım ömürlerine (oyunları çalıştırma ömürleri) bakmanız yeterli......

waleur5

13.2.2015 15:45:01

0
güzel fiyata oyunların çoğunu oynatan notebooklar var herneyse oraya giremeyeyim.bu bizim gibi ülkelerde bilgisayar herzaman önde olucak ama ispanya amerika gibi ülkelerde olsa tabikide konsol alır herkes fiyatlar uygun çünkü bizde ise bilgisayar almak en mantıklısı ps4 oyunları ve plus eklentisiyle zaten milleti zorluyor ayda 1 oyun oynayamıyor millet

FreeMaNMeliH

13.2.2015 15:05:19

0
Ağzınıza sağlık çok güzel bir video olmuş, benim şahsi, fikrim gökhan abinin dediği gibi a dan z anakartın dan, kasasına kadar kendimiz özelleştirebiliyoruz, canımız ne isterse onu yapıyoruz arka plan mydonose hitlerden koyup dark souls oynayabiliyoruz veya arka planı slayt şeklinde ayarlayıp görüntüsünü özelleştirebiliyor, her anlamda eğer özgür bir platform istersen modundan klasörüne kadar, klavyesinden mause kadar pc master ancak benim tek canımı sıkan konsola özel olarak çıkan oyunlardan bizi mahrum bırakmaları eminimki her pc oyuncusu xbox da forza serisini ps da god of war serisini oynamak ister veya red dead deception, bloodborne böyle oyunlardan pc oyuncularını mahrum bırakmaları çok canımı sıkıyor .... Olsun 2 sene bekledik gta 5 iyide ettik hi hitler = hi master PC :D

FerdosParadise

12.2.2015 14:17:50

0
Iran 'dan tum Oyunculara Selamlar :3

FerdosParadise

12.2.2015 11:27:56

-2
Iran'dan Sitedeki kardeslerime Selamlar :3

faaty

12.2.2015 10:38:51

+3
quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi PC'yi konsol karşısında güçlendiren, bluetooth desteği ile oyunlarının gamepade desteği, dizüstü modelleri ile protatif olan bir şekle bürünmesi ki bu hali ile her konsoldan daha hafif ve güçlü, oyunların ucuzluğu ve PC'lerin oyun yanında çok amaçlı kullanılabilmesi ve gün geçtikçe çok da güçlü ve uygun fiyatlı olabilmeleri. Bence bu yönleri ile tablet ve konsol alternatif olmakta artık eskisi gibi karşısında güçlü duramıyorlar. Tek bir diz üstü ile bütün platformları kullanabiliyorsun.
peki dizüstü ile aaa oyunlarda kaç fps alıyorsun? pc kullanıcısıyım. ama masterrace çok fazla parası olan için geçerli bence. size üç seçenek sunsalar hangisini tercih edersiniz? 1. sürekli masa başında oturup sırt ve bel ağrıları yaşayıp 60fps almak mı? 2. koltuğa yayılıp konsol oynayıp 30 fps almak mı? 3. çok yüksek para verip gaming laptop alıp 45fps almak mı? 4. ucuz bir laptop ile yalnızca eski ve indie oyunları oynayabilmek mi?

MonitörKertenkelesi

12.2.2015 10:32:54

-1
PC'yi konsol karşısında güçlendiren, bluetooth desteği ile oyunlarının gamepade desteği, dizüstü modelleri ile protatif olan bir şekle bürünmesi ki bu hali ile her konsoldan daha hafif ve güçlü, oyunların ucuzluğu ve PC'lerin oyun yanında çok amaçlı kullanılabilmesi ve gün geçtikçe çok da güçlü ve uygun fiyatlı olabilmeleri. Bence bu yönleri ile tablet ve konsol alternatif olmakta artık eskisi gibi karşısında güçlü duramıyorlar. Tek bir diz üstü ile bütün platformları kullanabiliyorsun.

xlym

11.2.2015 17:58:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: Bloodborne

he canım he
Ben sadece bir şeyi körü körüne savunmanın bir manası yok diyorum.Ayrıca oyun dünyası şimdiye kdar konsol etrafında dönüyodu ama şuan öyle değil çünkü tüm konsollar x86 pc mimarisine geçti, bunuda bil istedim.

Persona_Non_Grata

11.2.2015 17:55:30

-2
quote:

Orijinalden alıntı: xlym

KONSOL PORT'U. Kafan almıyor sanırım.
he canım he

xlym

11.2.2015 17:54:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Bloodborne

konsollar yönetiyor oyun dünyasını. el mecbur pc grafikleri konsola göre ayarlanır. zaten çoğu oyun konsol portudur. Oyun firmalarına göre konsol master race tir. ekran kartı firmalarına göre ise pc dir. para neredeyse orayı poh pohlamaktır bu master race saçmalığı. o yüzden evinde ps4 ü olanda gtx 980 i olanında boyu 1cm uzamaz boşuna kasmayın kendinizi.
ayrıca evet evinde gtx980 olan ps4 olandan boyu 1cm uzar.sen konsoldaki grafiklerin en üst düzeyde fullhd oynatıldıüınımı sanıyosun ya da 4k? gtx 980'i olan o oyunu 2k 60fps oynar konsolda oynayanlar ise MAXIMUM 1080p 60 fps oynarki şuana kadar bu şekilde fullhd akıcı oynanabilen bir oyun çıkmadı. last of us diyorun 256 ram falan vs vs ama gta5 teki ps3'de gördük o 256MB RAM oun dünyasına yetmedi ne yazıkki. çizim mesafesi çok düşüktü. bu neyin fanboyluğu?

xlym

11.2.2015 17:51:28

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Bloodborne

sen 256 mb ramlk bir pc de the last of us ı gibi bir oyun gösterdiğin gün, o dediğin çok rahat olur.
KONSOL PORT'U. Kafan almıyor sanırım.

Persona_Non_Grata

11.2.2015 03:11:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: lastninja Ben sizi çok iyi anlıyorum hocam ama konsollarada bir şans verin onunda yeri farklidir

Keyifli oyunlar diliyorum size saygılar.....
konsollar yönetiyor oyun dünyasını. el mecbur pc grafikleri konsola göre ayarlanır. zaten çoğu oyun konsol portudur. Oyun firmalarına göre konsol master race tir. ekran kartı firmalarına göre ise pc dir. para neredeyse orayı poh pohlamaktır bu master race saçmalığı. o yüzden evinde ps4 ü olanda gtx 980 i olanında boyu 1cm uzamaz boşuna kasmayın kendinizi.

lastninja

11.2.2015 01:17:51

0
Ben sizi çok iyi anlıyorum hocam ama konsollarada bir şans verin onunda yeri farklidir Keyifli oyunlar diliyorum size saygılar.....

neo-life

11.2.2015 01:09:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: lastninja Değerli hocam bilmiyorum sizin yaşınız kaç ama ben C64 ve Amiga ile büyüyen bir adamım PC yi de çok severim bende PC nin yeri herzaman başkadır ama konsol yada PC hic ayırt etmem ben oyunu severim ama sizin dediginiz gibi ben bu The Order 1886 dan sonra çok heyecanlandım gerçekten oyunlar artık gerçeğe yaklaştı hocam....
aynen hocam bende o c64 teki meşhur uçak oyunuyla büyüyenlerdenim fakat bana her zaman pc de oyun oynamak daha gerçekçi ve daha anlamlı gelmiştir ve bana göre oyunların gerçek yeri pc lerdir.Ben konsolda oyun oynadığım an kendimi tümüyle şirketlere teslim etmişim ve bütün özgürlüğüm alınmış gibi geliyor.Örneğin son olay bf hardline adam x1 için 720p dedi düşünsene senin yapabileceği hiç bir şey yok ya ben oyunda grafik arttırıyım da 30 fps oynayım yada gidip cihazı upgrade yapayım desen hiç biri yok onu geçtim pc de zeck için yaptığın overclock işleminden sonra aldığın haz hiç biri yok e o zaman sadece tak oyunu oyna bu kadarAma gerçekten sony tebrik etmek gerekir bu durumda iyi iş çıkarmışlar zaten sony o düşüş evresindeki yıllar içinde dersine en çok çalıştığı yer ps4 olmuş bu da bir gerçek.

lastninja

11.2.2015 00:56:10

0
Değerli hocam bilmiyorum sizin yaşınız kaç ama ben C64 ve Amiga ile büyüyen bir adamım PC yi de çok severim bende PC nin yeri herzaman başkadır ama konsol yada PC hic ayırt etmem ben oyunu severim ama sizin dediginiz gibi ben bu The Order 1886 dan sonra çok heyecanlandım gerçekten oyunlar artık gerçeğe yaklaştı hocam....

neo-life

11.2.2015 00:50:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: lastninja Değerli hocam tabiki PC çok daha iyi grafikler verebilir ve daha iyi texture effect ve ses sunabilir ama bu PS4 gerçekten sağlam grafik veriyor ben bunu anladım The Order 1886 oyunundan ben oyunu oynarken oyun içimi CGİ mi ayırt edemedim inanılmazdı....
vallaha hocam ben siteye dün üye oldum ve üye olduktan sonra benim yorumlarımla karşılaşan çoğu konsolcu arkadaşlar benden nefret ediyor olabilirAma ben inandığımı bildiğimi yazıyorum ve böyle de devam edeceğim ve benim inandığım pc ile konsolların güç olarak hiç bir zaman yarışamayacağıdır.Fakat sen görmüşsün ve çok güzel diyorsun gerçekten o grafiklere ulaşılması sevdiğim oyun dünyası adına beni heyecanlandırır ve hoşuma gider ve sony de tebrik ederim

lastninja

11.2.2015 00:45:18

0
Değerli hocam tabiki PC çok daha iyi grafikler verebilir ve daha iyi texture effect ve ses sunabilir ama bu PS4 gerçekten sağlam grafik veriyor ben bunu anladım The Order 1886 oyunundan ben oyunu oynarken oyun içimi CGİ mi ayırt edemedim inanılmazdı....

neo-life

11.2.2015 00:37:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: gandalf2100
alıntı:

Orijinalden alıntı: Gamer Man

Konsolmu PC mi tartışmalarından nefret ediyorum.Çünkü ikisininde yeri ayrı.
Oyun oynamak isteyen gider PS4 alır.Arkasına yaslanır,ayaklarını uzatır güzel güzel oyununu oynar.Sistemim kaldıracakmı diye bir takıntısı olmaz.Exc. oyunlarıda cabası.Hiçbir platformda PS'deki kadar efsane oyunlar yoktur.PC de çok oyun vardır ama çöp oyun vardır.
Pc alarak sadece egonuzu tatmin edersiniz.PS'deki efsane oyunlar hiçbir zaman başka bir platformda olmayacaktır.Ve bu PS4 exc. oyunlarının grafiği ancak 5000 Tl lik bir Pc de olur.
Eğer iş için falan kullanacaksınız zaten Pc alın.PS4 oyunları pahalı diyenler sadece Pc fanboyları.The Order,Gow,Uncharted,Tlou ve daha nicelerini oynamayacaklarını anlayıp Ps4 oyunlarına pahalı derler.
Tabiki kendileri kardeşlik,2.el,takas,spot,Us Psn'den bihaber.


ALLAH AŞKINA HAYATINDA BİRDAHA NOLUR YORUM YAPMA az önceki lafınla tüm moba, mmo ,tüm modcuları ve tüm strateji oyunlarını sildin nolur ps4 de kal ve sakın pc'ye gelme burda böyle insanlara ihtiyacımız yok
beni de en çok arkadaşın iş te kullanacaksanız pc alın nasihatı bitirdi ben işte kullanacak olsam ps4 almayı planlıyordum zaten yada işte kullanmak için çamaşır makinesi almayı planlıyordum ne adamlarla uğraşıyoruz komik olan bu yorumları artılayanlar da var.

neo-life

11.2.2015 00:31:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: lastninja Bu PC ve Konsol tartışmaları geçmiştede vardı o zamanlarda Amiga mi yoksa MegaDrive mi tartışmaları yapılırdı 2015 de yine aynı tartışmalar :)

Ancak ben dün The Order 1886 isimli PS4 oyununu test etme imkanım oldu hala kendime gelemedim adamlar bildiğimiz hep hayalini kurduğumuz CGİ görüntüyü bizlere oyun içinde yapmışlar hayretler içinde izledim ve oynadım inanılmazdı.

Ben PC yi çok severim ama bu PS4 bu grafikleri veriyorsa önünde şapka çıkartırım saygı duyarım PS4 gerçekten çok ama çok güçlü bir konsolmus ben bunu anladım arkadaş.
hocam biz ps4 o grafiği vermez demiyoruz ki biz aynı şirket bir de pc ye the order çıkarsın da grafik görün diyoruz yani konsolcu arkadaşlarımız ps4 teki grafiği överken sanki pc o grafikte bir oyunu çalıştıramayacakmış gibi konuştukları için itiraz ediyoruz yoksa yıl 2015 olmuş yeni nesil diye çıkan hangi oyunun gafiği kötü tabi garfiği ön planda tutan oyunlar için konuşuyorum yoksa kimse the orderın grafiği kötü demiyor ki ikisi arasında fark var

gandalf2100

11.2.2015 00:22:06

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Gamer Man Konsolmu PC mi tartışmalarından nefret ediyorum.Çünkü ikisininde yeri ayrı.
Oyun oynamak isteyen gider PS4 alır.Arkasına yaslanır,ayaklarını uzatır güzel güzel oyununu oynar.Sistemim kaldıracakmı diye bir takıntısı olmaz.Exc. oyunlarıda cabası.Hiçbir platformda PS'deki kadar efsane oyunlar yoktur.PC de çok oyun vardır ama çöp oyun vardır.
Pc alarak sadece egonuzu tatmin edersiniz.PS'deki efsane oyunlar hiçbir zaman başka bir platformda olmayacaktır.Ve bu PS4 exc. oyunlarının grafiği ancak 5000 Tl lik bir Pc de olur.
Eğer iş için falan kullanacaksınız zaten Pc alın.PS4 oyunları pahalı diyenler sadece Pc fanboyları.The Order,Gow,Uncharted,Tlou ve daha nicelerini oynamayacaklarını anlayıp Ps4 oyunlarına pahalı derler.
Tabiki kendileri kardeşlik,2.el,takas,spot,Us Psn'den bihaber.
ALLAH AŞKINA HAYATINDA BİRDAHA NOLUR YORUM YAPMA az önceki lafınla tüm moba, mmo ,tüm modcuları ve tüm strateji oyunlarını sildin nolur ps4 de kal ve sakın pc'ye gelme burda böyle insanlara ihtiyacımız yok

lastninja

11.2.2015 00:19:00

0
Bu PC ve Konsol tartışmaları geçmiştede vardı o zamanlarda Amiga mi yoksa MegaDrive mi tartışmaları yapılırdı 2015 de yine aynı tartışmalar :) Ancak ben dün The Order 1886 isimli PS4 oyununu test etme imkanım oldu hala kendime gelemedim adamlar bildiğimiz hep hayalini kurduğumuz CGİ görüntüyü bizlere oyun içinde yapmışlar hayretler içinde izledim ve oynadım inanılmazdı. Ben PC yi çok severim ama bu PS4 bu grafikleri veriyorsa önünde şapka çıkartırım saygı duyarım PS4 gerçekten çok ama çok güçlü bir konsolmus ben bunu anladım arkadaş.

neo-life

11.2.2015 00:08:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: qwerty75
alıntı:

Orijinalden alıntı: neo-life

alıntı:

Orijinalden alıntı: Gamer Man

Konsolmu PC mi tartışmalarından nefret ediyorum.Çünkü ikisininde yeri ayrı.
Oyun oynamak isteyen gider PS4 alır.Arkasına yaslanır,ayaklarını uzatır güzel güzel oyununu oynar.Sistemim kaldıracakmı diye bir takıntısı olmaz.Exc. oyunlarıda cabası.Hiçbir platformda PS'deki kadar efsane oyunlar yoktur.PC de çok oyun vardır ama çöp oyun vardır.
Pc alarak sadece egonuzu tatmin edersiniz.PS'deki efsane oyunlar hiçbir zaman başka bir platformda olmayacaktır.Ve bu PS4 exc. oyunlarının grafiği ancak 5000 Tl lik bir Pc de olur.
Eğer iş için falan kullanacaksınız zaten Pc alın.PS4 oyunları pahalı diyenler sadece Pc fanboyları.The Order,Gow,Uncharted,Tlou ve daha nicelerini oynamayacaklarını anlayıp Ps4 oyunlarına pahalı derler.
Tabiki kendileri kardeşlik,2.el,takas,spot,Us Psn'den bihaber.


hadi ordan ps4 grafiğinde ki oyunlar sadece 5000 tl lik pc oluyormuş umarım hayatın da pc görmüşsündür sen dandik ekran kartlı ps4 hangi oyunun grafileri çok üstün pc ye göre gördük bloodborne son videoyu resmen oyun da aa orunu var her yeri tırtıklı gördük unchartd ilk gösterilen videoyla 6ay sonra gösterilen videoyu hepiniz için demiyorum fakat siz konsolcuların çoğunuzu bir özelliği var kendinizi kandırmaya bayılıyorsunuz sen unity ultra 1080 p açta yada crysis oyunlarını bir grafik gör gördük işte grafiğinizi cd Project red ps4 yakından medium uzaktan high gözüküyor diye resmen dalga geçtiUnutmadan konslcular bu mesjımı da sakın eksilemeyi unutmayın sonuçta meyve veren ağaç taşlanır doğrular zorunuza gidiyor biliyorum

kendini çok kötü batırmışsın siz bi ara PS bölümünde PS4 ün grafiklerini kötülüyordunuz ama
UNC4,The Order,DriveClub vs vs den sonra uğramaz oldunuz.
sen emin ol konsol kullananlar senden daha çok pc görüp kullanmıştır.
siz asıl kendinizi kandırıyorsunuz lol e mt2 ye efsane deyip,optimizasyon sorunu yok deyip kendinizi kandırdınız.
pc meyve veren ağaçmı güldürdün beni.pc ye en son ne zaman adam gibi oyun çıktı.ya oyun çöp yada opti sorunu var.
sen sorunla uğraşırken(dx güncel değil,driver yok,dll yok vs vs) GTA 5 i beklerken biz 3-4 kez bitirip multi oynuyoz işte bunun gibi şeyler sizin zorunuza gidiyor.
arkadaşım hadi yavaşça sen yol al ben ps4 bölümünde birine laf atıyormuşum ben daha dün üye oldum siteye bu yalancılığı bırakın pc ye en son ne zaman doğru düzgün oyun çıktı sorusuna gülmekten öteye bir cevabım yok yani bu soru ciddiye alınamaz aslın da sen batırıyorsun kendini konsola çıkan oyunların %95 pc ye çıkıyor geri kalan %5 exc oyun lütfen tamam anladık kıskanıyorsunuz pc yi de bu kadarda kıskançlıktan iftira atmayın be kardeşim konsolcuların çoğu benden fazla pc gördüklerini hiç sanmıyorum yaşları yetmez çünkü siz konsolcular çoğunuz çoluk çocuksunuz pc de oyun açmayı beceremediğiniz ve otomatik nişanlamalarla adam vurabildiğiniz için zaten konsol alıyorsunuz senin o uncharted dediğin oyunu bir de nd pc ye özel yapsın da sen bence gel grafik gör ben sana açar pc den oynatırım siz daha çoğu oyunu 1080 p de oynayamıyorsunuz bf hardline kaç p de oynuyorsun da gelip burada pc ye laf atıyorsun

Authorized

11.2.2015 00:06:31

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Gamer Man Konsolmu PC mi tartışmalarından nefret ediyorum.Çünkü ikisininde yeri ayrı. Oyun oynamak isteyen gider PS4 alır.Arkasına yaslanır,ayaklarını uzatır güzel güzel oyununu oynar.Sistemim kaldıracakmı diye bir takıntısı olmaz.Exc. oyunlarıda cabası.Hiçbir platformda PS'deki kadar efsane oyunlar yoktur.PC de çok oyun vardır ama çöp oyun vardır. Pc alarak sadece egonuzu tatmin edersiniz.PS'deki efsane oyunlar hiçbir zaman başka bir platformda olmayacaktır.Ve bu PS4 exc. oyunlarının grafiği ancak 5000 Tl lik bir Pc de olur. Eğer iş için falan kullanacaksınız zaten Pc alın.PS4 oyunları pahalı diyenler sadece Pc fanboyları.The Order,Gow,Uncharted,Tlou ve daha nicelerini oynamayacaklarını anlayıp Ps4 oyunlarına pahalı derler. Tabiki kendileri kardeşlik,2.el,takas,spot,Us Psn'den bihaber.
Pc kaldırır mi derdi diyorsunda, ps4 e 3 oyun al 600 lira. O paraya bir kart alırsın oyununu oynarsın. Bir kere mouse kesinlikle daha temiz kontrol sağlıyor. Nasıl oluyor da cod oynamaktan zevk aliyorsunuz ps de.

ygultekin82

10.2.2015 23:49:32

+1
Pc de ac ve dying light az sürücü beklemedi.Gta 2 yıldır bekleniyor pes eski nesil geldi kısaca yapımcıların pc iplediği yok.Bu sebeple oyun dünyasının masterı konsollardır. Pc multi oyunları korsan yada indirimdeyken alınıp oynamak için tercih edilebilir.

Persona_Non_Grata

10.2.2015 23:45:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: xlym
alıntı:

Orijinalden alıntı: Bloodborne

256 mb ramli, ne olduğu belli olmayan ekran kartı olan PS3 te THE LAST OF US oynadıktan sonra, bana kimse pc master race demesin.


gtx 980 , 16gb ram ve i7 cpu'lu bir cihaza özel oyun yapsalar olabilecekleri sen düşün işte
sen 256 mb ramlk bir pc de the last of us ı gibi bir oyun gösterdiğin gün, o dediğin çok rahat olur.

xlym

10.2.2015 23:15:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: Bloodborne 256 mb ramli, ne olduğu belli olmayan ekran kartı olan PS3 te THE LAST OF US oynadıktan sonra, bana kimse pc master race demesin.
gtx 980 , 16gb ram ve i7 cpu'lu bir cihaza özel oyun yapsalar olabilecekleri sen düşün işte

qwerty75

10.2.2015 22:39:28

+1
quote:

Orijinalden alıntı: neo-life

hadi ordan ps4 grafiğinde ki oyunlar sadece 5000 tl lik pc oluyormuş umarım hayatın da pc görmüşsündür sen dandik ekran kartlı ps4 hangi oyunun grafileri çok üstün pc ye göre gördük bloodborne son videoyu resmen oyun da aa orunu var her yeri tırtıklı gördük unchartd ilk gösterilen videoyla 6ay sonra gösterilen videoyu hepiniz için demiyorum fakat siz konsolcuların çoğunuzu bir özelliği var kendinizi kandırmaya bayılıyorsunuz sen unity ultra 1080 p açta yada crysis oyunlarını bir grafik gör gördük işte grafiğinizi cd Project red ps4 yakından medium uzaktan high gözüküyor diye resmen dalga geçtiUnutmadan konslcular bu mesjımı da sakın eksilemeyi unutmayın sonuçta meyve veren ağaç taşlanır doğrular zorunuza gidiyor biliyorum
kendini çok kötü batırmışsın siz bi ara PS bölümünde PS4 ün grafiklerini kötülüyordunuz ama UNC4,The Order,DriveClub vs vs den sonra uğramaz oldunuz. sen emin ol konsol kullananlar senden daha çok pc görüp kullanmıştır. siz asıl kendinizi kandırıyorsunuz lol e mt2 ye efsane deyip,optimizasyon sorunu yok deyip kendinizi kandırdınız. pc meyve veren ağaçmı güldürdün beni.pc ye en son ne zaman adam gibi oyun çıktı.ya oyun çöp yada opti sorunu var. sen sorunla uğraşırken(dx güncel değil,driver yok,dll yok vs vs) GTA 5 i beklerken biz 3-4 kez bitirip multi oynuyoz işte bunun gibi şeyler sizin zorunuza gidiyor.

faaty

10.2.2015 20:41:27

0
Ben bayılıyorum konsol vs pc tartışmalarına :) keşke hep olsa da izleseK. Her bir sayfasını okuyorum, insallah isguzar bir mod mudahale etmez

IslakBanyoTerliği

10.2.2015 20:31:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: Gamer Man Konsolmu PC mi tartışmalarından nefret ediyorum.Çünkü ikisininde yeri ayrı. Oyun oynamak isteyen gider PS4 alır.Arkasına yaslanır,ayaklarını uzatır güzel güzel oyununu oynar.Sistemim kaldıracakmı diye bir takıntısı olmaz.Exc. oyunlarıda cabası.Hiçbir platformda PS'deki kadar efsane oyunlar yoktur.PC de çok oyun vardır ama çöp oyun vardır. Pc alarak sadece egonuzu tatmin edersiniz.PS'deki efsane oyunlar hiçbir zaman başka bir platformda olmayacaktır.Ve bu PS4 exc. oyunlarının grafiği ancak 5000 Tl lik bir Pc de olur. Eğer iş için falan kullanacaksınız zaten Pc alın.PS4 oyunları pahalı diyenler sadece Pc fanboyları.The Order,Gow,Uncharted,Tlou ve daha nicelerini oynamayacaklarını anlayıp Ps4 oyunlarına pahalı derler. Tabiki kendileri kardeşlik,2.el,takas,spot,Us Psn'den bihaber.
Kaç para aldı acaba

neo-life

10.2.2015 20:12:10

-3
quote:

Orijinalden alıntı: Gamer Man Konsolmu PC mi tartışmalarından nefret ediyorum.Çünkü ikisininde yeri ayrı.
Oyun oynamak isteyen gider PS4 alır.Arkasına yaslanır,ayaklarını uzatır güzel güzel oyununu oynar.Sistemim kaldıracakmı diye bir takıntısı olmaz.Exc. oyunlarıda cabası.Hiçbir platformda PS'deki kadar efsane oyunlar yoktur.PC de çok oyun vardır ama çöp oyun vardır.
Pc alarak sadece egonuzu tatmin edersiniz.PS'deki efsane oyunlar hiçbir zaman başka bir platformda olmayacaktır.Ve bu PS4 exc. oyunlarının grafiği ancak 5000 Tl lik bir Pc de olur.
Eğer iş için falan kullanacaksınız zaten Pc alın.PS4 oyunları pahalı diyenler sadece Pc fanboyları.The Order,Gow,Uncharted,Tlou ve daha nicelerini oynamayacaklarını anlayıp Ps4 oyunlarına pahalı derler.
Tabiki kendileri kardeşlik,2.el,takas,spot,Us Psn'den bihaber.
hadi ordan ps4 grafiğinde ki oyunlar sadece 5000 tl lik pc oluyormuş umarım hayatın da pc görmüşsündür sen dandik ekran kartlı ps4 hangi oyunun grafileri çok üstün pc ye göre gördük bloodborne son videoyu resmen oyun da aa orunu var her yeri tırtıklı gördük unchartd ilk gösterilen videoyla 6ay sonra gösterilen videoyu hepiniz için demiyorum fakat siz konsolcuların çoğunuzu bir özelliği var kendinizi kandırmaya bayılıyorsunuz sen unity ultra 1080 p açta yada crysis oyunlarını bir grafik gör gördük işte grafiğinizi cd Project red ps4 yakından medium uzaktan high gözüküyor diye resmen dalga geçtiUnutmadan konslcular bu mesjımı da sakın eksilemeyi unutmayın sonuçta meyve veren ağaç taşlanır doğrular zorunuza gidiyor biliyorum

Kendomen

10.2.2015 19:47:48

0
Konsolmu PC mi tartışmalarından nefret ediyorum.Çünkü ikisininde yeri ayrı. Oyun oynamak isteyen gider PS4 alır.Arkasına yaslanır,ayaklarını uzatır güzel güzel oyununu oynar.Sistemim kaldıracakmı diye bir takıntısı olmaz.Exc. oyunlarıda cabası.Hiçbir platformda PS'deki kadar efsane oyunlar yoktur.PC de çok oyun vardır ama çöp oyun vardır. Pc alarak sadece egonuzu tatmin edersiniz.PS'deki efsane oyunlar hiçbir zaman başka bir platformda olmayacaktır.Ve bu PS4 exc. oyunlarının grafiği ancak 5000 Tl lik bir Pc de olur. Eğer iş için falan kullanacaksınız zaten Pc alın.PS4 oyunları pahalı diyenler sadece Pc fanboyları.The Order,Gow,Uncharted,Tlou ve daha nicelerini oynamayacaklarını anlayıp Ps4 oyunlarına pahalı derler. Tabiki kendileri kardeşlik,2.el,takas,spot,Us Psn'den bihaber.

Persona_Non_Grata

10.2.2015 19:31:23

+4
256 mb ramli, ne olduğu belli olmayan ekran kartı olan PS3 te THE LAST OF US oynadıktan sonra, bana kimse pc master race demesin.

neo-life

10.2.2015 18:40:54

-3
quote:

Orijinalden alıntı: Rash_x Arkadaşlar 16 yaşında olan biri için hatta birz daha yüksek 22 23 yaşında adam için pc iş yapar. Uğraşırsın üstünde özelleştirirsin geliştirirsin. Üninin sonuna geldim bende okul bitecek iş güc evlilik derken eski vakti bulamaycam. Şimdiden bulamıyorum :) O zamanda konsolla devam edecem. PC master race ama öksüz bir alan pc. Pc de 4k değil 16k görüntü alsam ne olur almasam ne olur. Oyunu kuracam acaba sistem açacak mı kaldıracak mı derdi konsolda yok. Ekran kartı o bu amele işi. Yanlış anlamayın amele işi derken kötülemek için demiyorum. Pc'nin yeri ayrı konsolun ayrı ama. Konsol world of warcraft açamaz bana, starcraft açamaz bunun yalanı yok. Konsolda internette gezinmek bile işkence çünkü işi o değil. Konsol bana günde 2 saat oyun oynatsın fifa - nba oynayım, platform oyunlarını oynayım yeter. Konsol bir diğer en büyük artısı arkadaşınız geldiğinde öksüz gibi yanınıza sandalye çekip izlemiyor sizi. Oyuna dahil oluyor. Konsollar daha sosyal içerikli aletler bence. Pc daha özel daha sahiplendiğmiz şeyler gibi geldi hep bana :))

KONSOL mu PC mi tartışması yapacağınıza oyun sitelerine gidin gerek konsol gerek pc yapımcılarla tartışın. DLC ler olmasın, pre order bonus, Ay tutulması bonusu, nenemler akşam bize gelecek ordan bonuslar olmasın. Oyunlar 60 dolar veya euro civarında olmasın artık. Bu konulara odaklanın platform savaşlarını bırakın allah aşkına. Bir diğer konuda hayatında eline konsol almamış adamlar gelip PC master race dediğinde komik oluyor daha doğrusu zenginin parası fakirin çenesi oluyor muhabbet. Konsol alan adam durup PC için üzülmüyor zaten ona verecek parası varsa PC de var adamın evinde mutlaka
kardeş sen konsolla pc nin ne olduğunu bildiğine eminsin değil mi yada ben yanlış anladıysam özür dilerim şimdiden sen konsol daha pahalı demek istiyorsun yani konsola alacak parası olan herkesin bugün yeni nesil oyun oynatacak bir pc yi rahatlıkla mı alabileceğini savunuyorsun.Yani zenginin malı züğürtün çenesini yolar diye burada oyun oynatabilecek sistemleri olan pc cilere mi diyorsun eğer öyleyse vah haline sen önce bir konsol fiyatlarına bir de oyun oynatacak otalama ir pc fiyatlarına bakta sonra burada akıl ver.Tabi yanlış anladıysam tekrar özür dilerim Bir de allah aşkına şu olayı bırakın artık konsolu olan herkesin pc si vardır demeyi herhalde vardır da o pc de ekran kartımı vardır 530m veya 540m lik bir dizüstü vardır.Tabi sen ona oyun için pc diyorsan siz herahalde her gördüğüüz pc yi oyun açabileek seviyede zannediyorsunuz.

BSC Misafiri

10.2.2015 18:01:30

-2
Görüntü kalitesi açısından size kendimden bir örnek vereyim. Hafta içi kendi evimde hafta sonu ailemin yanında kalıyorum. Hafta içi evimde laptop ve tablet var. ailemin evinde ise üst düzey bir pc var ve ben world of tanks oyuncusuyum ki baya iyi oynuyorum. ( Türkiye'de ilk 10 a girerim abartısız). Hafta içi laptobumdan oyunu orta ayarlarda 1366 x 768 çözünürlükte oynayacağıma hafta sonu 1080p 60 fps oynamayı tercih ediyorum ve sırf bu yüzden h. içi hiç oyun oynamıyorum. yani sorun sadece sizde değil ve büyük ihtimalle genel olarak böyle. Çünkü Online oyunların (bana göre) zevki grafikten geçiyor ki yüksek fps ve çözünürlükte oyunu çok daha iyi oynuyorsunuz. Bu arada konsol oyuncularının refleksleri hiç bir zaman pc oyuncularına yetişemeyecek. konsol oyuncuları fps de parmağını kaydırırken pc oyuncuları fps oynarken kollarını hareket ettiriyorlar. bu yüzden sağlık açısında çok azda olsa hareketliyiz. ( sadece oyun oynarken hareketleri diyorum) Konsol oyuncuları 60 fps nin tadını alamayacaklar. pc oyuncuları ise 30 fps yi gördükleri zaman üzülüyorlar. konsol oyuncuları ise seviniyor. (Kiminin üzüntüsü, kiminin sevinci işte) Konsol tv ye bağlıysa kanallardaki bir şeyi takip edemeyeceksin. Konsolda bir şeyler yazmak için sanal klavyeyi tavaf ediyorsun. pc de ise 2 dk ni alıyor. Konsol oyuncuları çok fark etmiyor ama her oyunu çok azda olsa delaylı(gecikmeli) oynuyorsunuz. bir oyunu 2 platformdada oynadığım için bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Konsol oyunları çok sayıda değil ve fiyatları çok yüksek oluyor. Steam hesabımda şu anda 33 tane oyun var 18 tanesi neredeyse bedavaya geri kalanını ise çerez fiyata aldım. mesela: Metro lastlight 10 tl, devil may cry, 10 tl vs. Hadi kolay gelsin konsolcular.

Rash_x

10.2.2015 16:53:36

0
Arkadaşlar 16 yaşında olan biri için hatta birz daha yüksek 22 23 yaşında adam için pc iş yapar. Uğraşırsın üstünde özelleştirirsin geliştirirsin. Üninin sonuna geldim bende okul bitecek iş güc evlilik derken eski vakti bulamaycam. Şimdiden bulamıyorum :) O zamanda konsolla devam edecem. PC master race ama öksüz bir alan pc. Pc de 4k değil 16k görüntü alsam ne olur almasam ne olur. Oyunu kuracam acaba sistem açacak mı kaldıracak mı derdi konsolda yok. Ekran kartı o bu amele işi. Yanlış anlamayın amele işi derken kötülemek için demiyorum. Pc'nin yeri ayrı konsolun ayrı ama. Konsol world of warcraft açamaz bana, starcraft açamaz bunun yalanı yok. Konsolda internette gezinmek bile işkence çünkü işi o değil. Konsol bana günde 2 saat oyun oynatsın fifa - nba oynayım, platform oyunlarını oynayım yeter. Konsol bir diğer en büyük artısı arkadaşınız geldiğinde öksüz gibi yanınıza sandalye çekip izlemiyor sizi. Oyuna dahil oluyor. Konsollar daha sosyal içerikli aletler bence. Pc daha özel daha sahiplendiğmiz şeyler gibi geldi hep bana :)) KONSOL mu PC mi tartışması yapacağınıza oyun sitelerine gidin gerek konsol gerek pc yapımcılarla tartışın. DLC ler olmasın, pre order bonus, Ay tutulması bonusu, nenemler akşam bize gelecek ordan bonuslar olmasın. Oyunlar 60 dolar veya euro civarında olmasın artık. Bu konulara odaklanın platform savaşlarını bırakın allah aşkına. Bir diğer konuda hayatında eline konsol almamış adamlar gelip PC master race dediğinde komik oluyor daha doğrusu zenginin parası fakirin çenesi oluyor muhabbet. Konsol alan adam durup PC için üzülmüyor zaten ona verecek parası varsa PC de var adamın evinde mutlaka

BSC Misafiri

10.2.2015 12:38:47

0
BSC, tam çakalsınız ha :)

neo-life

10.2.2015 12:25:57

-4
quote:

Orijinalden alıntı: draw1907 Arkadaşlar bundan 7 yıl önce alınmış bir pc de PS3 için yeni çıkmış bir oyunu oynamaya çalışın aynı performası sağlıyorsa o zaman tamam pc daha üstündür diyeceğim. Ama öyle birşey yok. Bence Pc olayı biraz daha üst gelirli işi ben kendi işlerim için laptopmu kullanırım oyun oynamak istediğimde konsolu. Ama kullanılabilirlik olarak genel anlamda pc ile oyun konsolunu kıyaslayan adamla fazla konuyu tartışmaya gerek yok zaten bir şey bilmediği ve sadece muhalefet için yazdığını bilmelisiniz.
şimdi ben sena 7 yıl giden bir kart örneği verirsem ve tezini çürütcem sende yazında yazdığın gibi pc nin daha güçlü olduğunu kabul etceksin tamam mı? Umarım sözün de durursun gt9800 eran kartı mart 2008 çıkmış bir kart ve eski nesilde hangi oyun varsa hepsini oynattığı gibi yeni nesi olmasına rağmen bf4 ve gta v içinde minimum sistem gereksinimlerinde gösterilmektedir aç youtube bak aklına gelen eski nesil oyunu yaz ve o kart oynatmış mı oynatmamış mı bak tamda 7 sene oluyor kart çıkalı.Umarım sözünde durursun Sizlerin aklına kim soktuysa unu anlamak güç siz herhalde pc ciler hergün kart değiştiriyor zannediyorsunuz durum sandığınız gibi olasaydı bugün Microsoft ve apple nin yerinde nvidia veya amd olurdu. Eski nesilin 7 ene gitmesinin sebebi tamamen içinde bulunduğu konjektürel yapıdan kaynaklanmaktaydı Bundan sonra hiç bu nesil 7 sene gitmeyecektir Yani bu yeni nesil konslla özelliklede x1 4 sene gitsin öp başına koy Unutmadan şunu söyleyim biz güçden bahsediyoruz gelip şimdi fiyat veya exc oyunlara girme bizde biliyoruz ki pc daha pahalı bir cihaz.

ParsOne

10.2.2015 12:02:19

0
Yıllardır konsol kullanırım ps1'den beri x360 ilk çıktığı zamandan beride xbox kullanıcısıyım ama emin olun Xbox One bence hüsran battlefield 4'ü konsolda 2 kere bitirdim bide PC'de oynayın benim tek zorlandığım şey Klavye ile oyun oynamak işkence ruhsuz bi duygu Xbox one satılana kadar onun koluyla oynuyorum PC'de... siz televizyona bi PC bağlayıp 1080p 4x ssaa de bi oyun oynayın sonra konsolu çöpe atın abartmıyorum.. ve bunları ikinci el bi 7970'ile yapıyorum 425.tl'ye aldım ikincisinide alıp CF yapıcam 1080P 8x msaa Full ........... yani o X360'ın çıkış oyunu PGR3 hatta PGR4 çıktığındaki havalar yok artık ticari çıkar için patates cihzlar...

draw1907

10.2.2015 09:56:55

0
Arkadaşlar bundan 7 yıl önce alınmış bir pc de PS3 için yeni çıkmış bir oyunu oynamaya çalışın aynı performası sağlıyorsa o zaman tamam pc daha üstündür diyeceğim. Ama öyle birşey yok. Bence Pc olayı biraz daha üst gelirli işi ben kendi işlerim için laptopmu kullanırım oyun oynamak istediğimde konsolu. Ama kullanılabilirlik olarak genel anlamda pc ile oyun konsolunu kıyaslayan adamla fazla konuyu tartışmaya gerek yok zaten bir şey bilmediği ve sadece muhalefet için yazdığını bilmelisiniz.

Vuh

10.2.2015 06:50:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: CamelotKing PC neden üstün ırk kelimesi bile sacma bence yani siz BilgiSayarla oyun konsolunu karşılaştıramazsınız u bilgisayar sandalyesiyle ferrariyi karsılastırmak gibi tek benzerlik sandelyedede tekerlek var bilgisayar olmadan NASA napabilir (en basit örnek aklınıza gelen herşey BilgiSayarlar sayesindedir nerdeyse) bi düşünün şimdinin mühendisleri felan hic bişy yapılamaz Kısacası elektrikten sonraki en büyük icattir BilgiSayar neyin tartışması bu :) Bi konsol BilgiSayar gibi oyun oynatıyo diye nedir bu karşılastırma sadece konsolda oyun oynamak daha zevkli hepsi bu kadar tartışma bitmiştir
Adamlar oyun sitesi ya hani, oyun cephesinden karsilastiriyolar seni gidi zeki şey

Persona_Non_Grata

10.2.2015 05:44:31

+3
pc eziyet, konsol rahatlıktır. Oyun firmaları konsoldan daha fazla para kazanmaya devam ettikçe, pc ler bir kaç istisna oyun dışında asla konsoldan uçuk grafik veremeyecekler. sonuç olarak master race olan konsoldur.

There goes your life

10.2.2015 04:54:13

-3
quote:

Orijinalden alıntı: su_şişesi

Zaten 2 yıllık crysis3 5 kat iyi Konsol zaten çıktığı gün bile geride kalmış oluyor. Exclusive diye ağlayan çocuklarda pc exclusivelerini gormezden geliyor binlerce indie oyun ve sandbox ve emulator var. Örnek: gmod
[DHTUBE=http://www.dailymotion.com/video/x2gtfcg_to-1-mild-spoilers_videogames] şu videoyu hd olarak seyredin ve mesajınızı tekrar düzenleyin.

immortalizmm

10.2.2015 04:48:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: leventlert
alıntı:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Bilgisayarda bu kadarda yerden yere vurulmaz be abi.

IBM PC, Apple II ve Spectrum'un Mucitleri şuan mezarlarında ters dönmüştür.

Senin konsulun ne kadar geliştirilmeye açık ondan bahsetsene biraz? Ben Bilgisayarımın parçalarına istediğim zamam değiştirir yoluma bakarım. Peki sen ne yaparsın? Kibarca paşa paşa gider yeni konsolunu alırsın. Peki Playstation, Xbox veya herhangi bir konsolda 3D çizim yapıp draw dosyayı açıp bunları düzenleyebilirmiyim tabiki hayır. Ama Bilgisayarımda Excel'inden tut programlaya kadar istediğim herşeyi yaparım. Bilgisayarları sadece oyun makinesi olarak görmeyin.

Ayrıca senin konsolunun yazılımlarının Bilgisayarlarda yapıldığını biliyorsundur herhalde?

Biz burda pc ve konsolu oyun bakımından karşılaştırıyoruz yoksa windows yazılımının sınırlarının ne kadar geniş olduğunu herkes biliyor ama konumuz bu değil.
giriş seviyesinde bir pcsi olmayan adamın konsolla işi olmaz zaten :) buradaki asıl konu ps4 low ayarlarda bir oyunu açıyorsa sen o oyunu ultra ayarlarda açmak için vereceğin para, göreceğin grafik farkına değer mi? Konsolların getirdiği kaliteli multiplayer ve kontrölcü deneyiminden bahsetmiyorum bile
http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Xbox-360-Wireless-Controller-Black/productID.253690000 Pc' de controller kullanıldığını bilmiyorsun herhalde. Bak da gör. :D :D

neo-life

10.2.2015 02:04:16

-2
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Yazdıklarımı doğru okuduğundan şüpheliyim .

Yazdıklarında bir garip geldi doğrusu yine tek konsol olarak PS4 e örnek vermişsin mesela .

Benim aksime sen hatalı ve yanlış bir genelleme yapmışsın . Neye göre yaptığını söylersen mutlu oluruz zira ben söyleyebilirim ki söylemişim zaten iyi okursan anlarsın .

İç karartan deneyimini de yazmasaydın daha iyi olurdu .

Neden PS4 kullanan kişiyi PC kullanmıyor olarak sanalım bunu da açıklarmısın .
Hocam boşver bu adamlar bizim ne demek istediğimizi anlıyor da işlerine gelmiyor ben adama pcnin gücünden bahsediyorum adam gelmiş kaç kişide gtx980 var diyor adam hala konsolunu ancak gtx 980 olan bir pcdn güçsüz zannrdiyor.Daha konsolun içinde ki dandik karttan haberi yok bir de gtx980 le kıyaslıyor gtx670 bile senin konsoldan güçlü

Hoid

10.2.2015 01:20:33

0
Yazdıklarımı doğru okuduğundan şüpheliyim . Yazdıklarında bir garip geldi doğrusu yine tek konsol olarak PS4 e örnek vermişsin mesela . Benim aksime sen hatalı ve yanlış bir genelleme yapmışsın . Neye göre yaptığını söylersen mutlu oluruz zira ben söyleyebilirim ki söylemişim zaten iyi okursan anlarsın . İç karartan deneyimini de yazmasaydın daha iyi olurdu . Neden PS4 kullanan kişiyi PC kullanmıyor olarak sanalım bunu da açıklarmısın .

neo-life

10.2.2015 00:52:41

-1
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind .

rı adına ödediğimiz farklar bir kaç parça Anti-aliasing ve çözünürlük oluyor.

Ben şu an cra ve hesap alıp satarak kişi bayumuşatma açmak, çözünürlük yükseltmek için 1000 lira 2000 lira veremem. Ne akıl nede tutuyorum. Cebimden 2500 liramı aldı. (kendinde demişsin ya 2000 liralık kıytırık diye) . Neden o pc değil mi ? O zaman diyeceksiniz ve bunun tanımını koyacaksınız. "Enayi gibi bir kasaya 5000 lira verip anti aliasing açıp çözünürlük yükseltiyoruz çünkü böyle bir imkanımız var" diyeceksiniz. Bizde "doktor kendi haline bırakın dedi" diyeceğiz veyahut "verdiğin paranın hakkını alamıyorsun yazık yazık" diyeceğiz olacak bitecek.

Neden olmasın 8k da açarsın o oyunları. Yapıştır 295x2'leri Titanları gitsin (gerçi orada bile şu söylediklerinizle ters düşüp imkanınız sınırlanıyor ya).

Ha bu arada Steam'in, Origin'in, Uplay'in, Battlenet'in, betası-alphası yapılan oyunların sistem araştırma analizlerine bak ... Senin gibi cahil arkadaşları bilgilendirmek boynumuzun borcu. 2si1'lerde de konusu bolca geçti.

Bak bakalım oraya kaç kişide 980 var, kaç kişi de 295x2 var. Oyuncularınnın %80'ninden fazlası giriş-orta seviye sistemlere sahip bir platformlardan bahsediyoruz. Gel gör ki 2000 liralık sistemlere buralarda burun kıvırıyorsunuz ? Kim oynuyor yahu bu oyunları 4k 32xMSAA 144 fps'de ?

Bunu söyleyince aklıma geldi... Geçen yıl elemanın tekini ifşa etmiştim 6670'i ile gelip konsollara laf atıyordu. Tamda öyle bir durum Elin şeyi ile gerdeğe girme sözü tamda burada güzel oturuyor. Adamın mouse almaya parası yok ama gel gör ki pc'de oyunlar 144fps 9125x5960 çözünürlükte akıyor diyebiliyor
Arkadaş anladım ki seninle tartışılmaz ben sana pc nin konsoldan daha güçlü bir alet olmasından bahsediyorum ve bu yüzden üstün ırk söylemine uyduğunu söylüyorum sen bana neden pc yi tercih etmediğini anlatıyorsun bende biliyorum üst düzey bir pcnin pahalı olduğunu ama konumuz bu değil ki sonra sığ düşünen sensin 14 yıl pc ile uğraşmışsın fakat pc hakkında hiç bir şey öğrenmemişsin ki gtx 660ti lı bir pc yi hatrı sayılır bir pc sayıyorsun zaten masaüstü ekran kartları gtx 60 serilerinden başlamakta yani gtx 660ti o kadar her oyunu oynatabilecek yada üst düzey oynatabilecek bir kart değil sanırım 14 sene sadece pc yi açıp kapamışsın ki tamamen oyun firmasının suçu olan ve sadece konsol satılsın diye yapılan optimizasyon sorunlu oyunları pc nin gücüne bağlamaktasın bak yine tekrar edeyim biz bir pcnin adm gibi optimizasyonu yapılmış bir oyunda senin o öve öve bitiremediğin konsoldan daha iyi grafik e daha iyi bir performans vereceğini bildiğimiz için üstün ırk diyoruz konumuzda tam bu yoksa konumuz sen her yıl 60 fps ultra oynamak için para verip vermemen değil beni de ve hiç bir pcci arkadaşımızı da ilgilendirmez senin para verip vermemen yada aa açmak için o kadar paraya değmeyeceği düşüncen saygısızlık etmek istemem ama diğer türlü bu iş uzar yukarı da yazdığın hiç bir şeyin konumuza uzaktan yakından alakası yok üstelikte ev arkadaşınla aldığın şu oyunların fiyatı ben seni ilk yazına da bunun için eleştirmiştim sen pc nin güçlü olduğunu kabullenmemek için demogoji yapmaya çalışıyorsun . Bir de pc den anladığını söyleyen birisin gtx 680 çıkalı 3 sene oluyor o kartı çıktığında alan br kişi hala her oyunu konsol seviyesinin üstünde 60 fps ye yakın oynuyor yani öyle her sene kart almanada gerek yok kimden duyduysan o da yanlış gerçekten merak ettiğim için soruyorum bu kadar konsol fanatiği biri kaç oyununu pc ye almıştır da bu kadar optimizasyon sorunu yaşamıştır merak ediyorum unity dışında gerçekten merak ettim

freshmind

10.2.2015 00:17:32

+2
14 yıl PC ile uğraştım, PS1 - PS2 zamanlarında deli gibi PC'yi savundum (ahh ahh asıl o zamanlar o konsollar savunulmalıydı ya) ... Ve şu anda hatırı sayılır bir pc'ye sahibim. 1.5 yıl kadar iyi taşıdı ancak beklediğim oldu ve sorunları baş göstermeye başladı. 660-ti, fx8350, 16gb ram ile bir nebze rahatladım sanmıştım. Ancak öyle olmuyor. Daha görsel kaliteleri artmadan oyunların sistem gereksinimleri patır patır artıyor. Bu yıl ne çektim bir ben bir Allah bilir o optimizasyon özürlü oyunlardan. Bu arada o kadar sığ bir düşünce yapısına sahipsiniz ki ... Ben orada özellikle bir lafı dayanak olarak gösteren bir arkadaşı hedef almıştım onunla konuşmuştum bir nevi. Foruma yeni üye olduğunuz için mesajları takip edemiyor forumu kullanmıyorsunuz sanırsam. PC açık bir platform, aynı oyun tüm platformlara çıktığı sürece tabi ki de imkanın varsa daha fazlasını alırsın. Oldukça basit bir matematik hesabı. Ancak ben bunun için her yıl ekran kartı mı alacağım ? Ultra 60 fps için ? Bahsi geçen o üstün ırk özelliklerini kullanabilmek için ? Nerede kaldı avantajlar ? Üstelik yukarıda da bahsini ettiğim gibi bu paraları adına ödediğimiz farklar bir kaç parça Anti-aliasing ve çözünürlük oluyor. Ben şu an amerika psn'i üzerinden ev arkadaşım ile kardeşlikle ve hesap alıp satarak kişi başına 25-35 liraya oyun oynuyorum (AAA ve tap taze o gün çıkan oyunları) . PC'de en ücra key sitelerinde bile bu imkanı bulamıyorum. Öğrenciyim benden iyi mi bileceksiniz G2A'ları Kinguin'leri ? O ekran kartları 150 dolar seviyelerine düşmeden PC'den kağıt üstünde bir halt olmaz. Üst seviye kartlar ülkemizde 400-500 lira seviyesinde olsaydı 1 saniye bile düşünmezdim. Varsın exc. oyunları konsol kiralar oynarım derdim. Ancak bir ekran kartına köşe yumuşatma açmak, çözünürlük yükseltmek için 1000 lira 2000 lira veremem. Ne akıl nede mantık, ikisi de kabul etmez. Sevdiğim mobalar ve MMO oyunları var. PC yi sırf bunun için kenarda tutuyorum. Cebimden 2500 liramı aldı. (kendinde demişsin ya 2000 liralık kıytırık diye) . Neden o pc değil mi ? O zaman diyeceksiniz ve bunun tanımını koyacaksınız. "Enayi gibi bir kasaya 5000 lira verip anti aliasing açıp çözünürlük yükseltiyoruz çünkü böyle bir imkanımız var" diyeceksiniz. Bizde "doktor kendi haline bırakın dedi" diyeceğiz veyahut "verdiğin paranın hakkını alamıyorsun yazık yazık" diyeceğiz olacak bitecek. Neden olmasın 8k da açarsın o oyunları. Yapıştır 295x2'leri Titanları gitsin (gerçi orada bile şu söylediklerinizle ters düşüp imkanınız sınırlanıyor ya). Ha bu arada Steam'in, Origin'in, Uplay'in, Battlenet'in, betası-alphası yapılan oyunların sistem araştırma analizlerine bak ... Senin gibi cahil arkadaşları bilgilendirmek boynumuzun borcu. 2si1'lerde de konusu bolca geçti. Bak bakalım oraya kaç kişide 980 var, kaç kişi de 295x2 var. Oyuncularınnın %80'ninden fazlası giriş-orta seviye sistemlere sahip bir platformlardan bahsediyoruz. Gel gör ki 2000 liralık sistemlere buralarda burun kıvırıyorsunuz ? Kim oynuyor yahu bu oyunları 4k 32xMSAA 144 fps'de ? Bunu söyleyince aklıma geldi... Geçen yıl elemanın tekini ifşa etmiştim 6670'i ile gelip konsollara laf atıyordu. Tamda öyle bir durum Elin şeyi ile gerdeğe girme sözü tamda burada güzel oturuyor. Adamın mouse almaya parası yok ama gel gör ki pc'de oyunlar 144fps 9125x5960 çözünürlükte akıyor diyebiliyor

canguler917

9.2.2015 23:37:53

0
o işaretin o anlama geldiğini biliyorum.iki tarafada çekilebilir.

..Raptor..

9.2.2015 19:54:17

0
Pc iyi bir anakart + işlemci ile en az 4-5 yıl boyunca gpu güncellemesi ile ultrada oynatabilir. Ancak konsol çıktığı günün donanımını taşır. Konsol ile pc karşılaştırılacaksa 1300 tllik bir sistem ile ps4 karşılaştırılabilir. 5000 tllik sistemle akıl var mantık var 1300 tllik ps4 aynı grafiği veremez. Ancak ps4 ile aynı fiyatta satılan bir notebooku veya kasayı karşılaştırırsak orda konsol grafikte one geçer. Nerden baktığımıza bağlı. Ben mesela konsolla pcyi aynı tvye bağlayaram kullanıyorum.Konsolda olmayan oyunları pcden olanları konsoldan oynuyorum.

Hades333

9.2.2015 19:15:08

0
Profil->son aktiviteler

neo-life

9.2.2015 18:55:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: kentaix Hacım madem pcye bu kadar değer verip 4k 60fps oyun oynuyorsun bari git pc bolumunde takıl her ps4 konusuna da olumsuz mesaj yazmanın alemi yok
allahım sana geleceğim sen aklımı koru güzel kardeşim siteye daha bugün yeni kayıt oldum dolayısıyla zaten daha en fazla 2-3 konuya yorum yazmışımdır amacım da hiç bir cihazı kötülemek değildir.İlk fırsattada bir ps4 almayı düşünüyorum sırf last of us oynamak için bu bir ikinci ise bu ps4 konusu değil bak bakalım başlıkta ne yazıyor ya neden hiç düşünebilen bir canlıymışsınız gibi davranmıyorsunuz

BManTR

9.2.2015 18:45:33

0
2001'de Xbox , 2006'da Xbox360 ile macera 3 ay önce PC ile sonlandı. Steam'deki orjinal oyun fiyatlarını, PC'deki grafik kalitesini görünce konsol olayını bıraktım. PC'ye Xbox kumandasını bağlıyorum. Zaten nerdeyse bütün oyunlar, bu kolu destekliyor. Bioshock1,2,Infinite'i 10 TL'ye orjinal alınca, tekrar PC oyunculuğu başladı benim için. Xbox One ya da PS4 almak artık mantıklı gelmemeye başladı bana.

Hades333

9.2.2015 18:39:48

-2
Hacım madem pcye bu kadar değer verip 4k 60fps oyun oynuyorsun bari git pc bolumunde takıl her ps4 konusuna da olumsuz mesaj yazmanın alemi yok

yusufgulcemal

9.2.2015 18:38:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: canguler917

oyun fiyatları olarak konsol pc den daha mı iyi ? güldüm.
Dostum o daha iyi demek degil. Buyuktur, yani fazla demek

IslakBanyoTerliği

9.2.2015 18:38:48

+4
quote:

Orijinalden alıntı: yusufgulcemal GRAFIK: PC > KONSOL KONTROLLER: KONSOL > PC FPS: PC > KONSOL EXCLUSIVE: KONSOL > PC ONLINE: KONSOL > PC RAHATLIK, STABILIZE: KONSOL > PC FIYAT: PC > KONSOL OYUN MODLARI,OZELLESTIRME: PC > KONSOL OYUN FIYATLARI: KONSOL > PC INTERNET KULLANIMI: PC > KONSOL SONUC: PC KONSOL KARDESTIR. YORMAYIN KENDINIZI ;)
Saçmalamışsın.

canguler917

9.2.2015 18:37:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: yusufgulcemal GRAFIK: PC > KONSOL
KONTROLLER: KONSOL > PC
FPS: PC > KONSOL
EXCLUSIVE: KONSOL > PC
ONLINE: KONSOL > PC
RAHATLIK, STABILIZE: KONSOL > PC
FIYAT: PC > KONSOL
OYUN MODLARI,OZELLESTIRME: PC > KONSOL
OYUN FIYATLARI: KONSOL > PC
INTERNET KULLANIMI: PC > KONSOL

SONUC: PC KONSOL KARDESTIR. YORMAYIN KENDINIZI ;)
oyun fiyatları olarak konsol pc den daha mı iyi ? güldüm.

Venomstr

9.2.2015 18:28:28

-2
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Hepsinin tadı ayrı ama görsel ve işitsel olarak daha çok keyif almak istiyorsanız PC ye bakacaksınız bu kadar basit . Oyununa göre klavye + fare ikilisi de muazzam kalıyor gamepade göre . Konsollar biraz daha sosyal cihazlar fakat ben inanmıyorum ki bizim insanımız konsollar kadar sosyal olsun . Yine günün sonunda tek başına yahut kardeşinle oynarsın arada birde arkadaşlarını toplayıp farklı şeyler oynayabilirsin fakat her zaman olacak bir iş değil. PC tarafında bu olay yok gerçi PC si olan adamda başkasının dokunmasını dahi istemez öylede bir şey var sonuçta PC kişiye özel bir cihaz halini aldı . Konsolda saklayacağın bir başkasının görmesini istemediğin bir şeyler olmadığı için rahat rahat davranabilirsin . Son olarak Ersine katılıyorum konsol dedin mi sadece oyun odaklı bir cihaz olacak , internet tarayıcıymış ya da film izleme gibi şeylere pek lüzüm yok çünkü bu tür özellikler ekleyince ortam cihazına dönüşüyor . Öteki yanda da kullanıcı film izlemek için birde bluray oynatıcımı alayım diye bastırıyor . Bu tür tartışmaların sonu gelmez arkadaşlar hangisini seviyorsanız onu alın ama PC MASTER RACE dir bunu kabul edin . Parasını bastıran için diyeyim :)
hatalı ve yanlış bir genelleme yapıyorsun. şahsen Mouse + Klavye ile oynarken hiçbir zevk alamıyorum. işkence gibi geliyor bana... eziyet... Mouse'a tıklayarak saldırı yapmak nasıl zevkli olabilir ki? çok kötü. T'ye bas, U'ya bas, R'ye bas, E'ye bas.... mümkünatı yok ----- ayrıca şöyle birşey söyleyeyim size. PS4 kullanan kişiyi siz PC kullanmıyor mu sanıyorsunuz? böyle bir yasak mı var? ama PC Fanboyları böyle değil. kendilerini kısıtlıyorlar ve kendilerine konsolda oyun oynamayı yasaklıyorlar. oyun dünyasından uzak kalıyorlar ve PS4 kullanmıyorlar. onlar için konsol kullanmak yasak.....!

yusufgulcemal

9.2.2015 18:26:47

0
GRAFIK: PC > KONSOL KONTROLLER: KONSOL > PC FPS: PC > KONSOL EXCLUSIVE: KONSOL > PC ONLINE: KONSOL > PC RAHATLIK, STABILIZE: KONSOL > PC FIYAT: PC > KONSOL OYUN MODLARI,OZELLESTIRME: PC > KONSOL OYUN FIYATLARI: KONSOL > PC INTERNET KULLANIMI: PC > KONSOL SONUC: PC KONSOL KARDESTIR. YORMAYIN KENDINIZI ;)

neo-life

9.2.2015 18:24:16

+3
quote:

Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği
alıntı:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

alıntı:

Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği


alıntı:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

GTA V PS4 de millet sömürdü halen PC ye gelecek.
PC ye gelen oyunlar driver sorunları yüzünden herkes rahat oynayamıyor.
Arkadaşlarla her gün zevkle oynadığımız Destiny PC de yok.
Order Bloodborne Uncharted Drive Club LBP3 TLOU Infamous gibi oyunlar PC de yok.
MP oyun modları hileden ve yardımcı program kullanan insanlardan geçilmiyor.
BF4 mesela görüyoruz adam 4 monitor ile senin göremediğin nereleri görüyor kaç yüz tl lik mouse lar kullanıyor 120FPS de oynuyorlar sen zar zor 40 60fps de oynarken.

Neresi üstün ırk bunun şimdi ?

Ooo fanboy alırım bir dal.

Özenti özenti konuşmak yerine söylebileceğin bir şey varsa yazarsan ciddiye alınacak birimisin bi görelim.

Neyse ciddiye alarak yazıyorum.

PC'ye gelecekte GTA 5 değil 5.5 olarak gelicek. Daha iyi grafik modlanma vb.
Driver sorunu olan hiçbir kaliteli oyun yok.
Destiny yorumuna gülüyorum sadece.
Exclusive konusunda haklısın tek eksik yan o zaten.
Yok hileymiş falan hangi oyunu hileden oynayamıyorsun? Bir tek CS:GO'yu önek gösterebilirsin.
Sen 4 monitör koyunca arkasını filan da görüyosun sanıyosun sanırım.
Bu işin mouse ile filan olacağına inanıyosan ooo. Bunu da konsolcu olmana veriyorum.
Geçen yüzyıldan bir PC kullanırsan normaldir 40 FPS. Ayrıca 60 FPS neyine yetmedi konsollar 30 FPS'de oynuyor ne bu lüks?

Benim konsol almamamda ki en büyük etken klavye mouse kullanılamaması. O aletle nişan almaya çalışarak eziyet çekmek komik geliyor. Her platformun kendine has avantajları var.
hocam tamda garip olan o ya beyefendiler 1080p 30 fps de oyun oynar konsolda iş pc ye gelince 60 fps yi beğenmezler.Biz pc daha güçlü deriz adamlar exc oyunlardan bahseder biz pc de grafikler daha iyi daha yüksek çözünürlükler var deriz adamlar oyun satışından bahsederler böyle garip adamlar evlerinde neredeyse ekran karsız laptoplarını pc zannedip burada artis artist konuşurlar.Aslın da suç biz de bunları hiç ciddiye almamak lazım

neo-life

9.2.2015 18:13:42

+1
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind gereken mevzu hangi kısım oluyor acaba ?

(Sektörün konsol yönünde gelişmesi sebebi ile o kontrolcülere o sistemlere adapte edilen oyunların kimilerinin zevkine hitap edip etmemesi, kimisi için eleştirme kaynağı olurken, kimisi için bizzat o platformu seçme sebebi olması bir kenara ...)

Bende oynuyorum hala Stronghold, Rise of Nations, Age of Empires. Sizin gibi düşünenlere şu kadarını söyleyeyim konsollar olmasaydı , oyunlardan para kazanılan böyle bir mecra olmasaydı hepiniz evde candy crush oynuyordunuz.

Bunu savunuyor ama bu gerçeği de göz ardı etmiyorum. Yarın öbür gün adamlar "biz mobilden konsolun 10 katını kazanıyoruz yok bizim için konsol monsol, yok artık God of War, Halo" derse ne yapayım ? Gidip adamı mı öldüreyim ? Yoksa bahsi geçen konuda verilmeyen hakkı yüzünden içinde bulunduğum topluluğu mu eleştireyim ?

Adamlar 500.000 satış rakamını geçince halay çekiyorlar ... Bu kadar kapitalist, sermayeye dayalı, rekabetçi, maliyetli bir sektörde başka ne olması bekleniyordu ki ? Demek ki insanlar para harcayacakları alanı seçtiler ve orada bir kitle oluştu(oluşturuldu). Eee sorun kimde ?

Bu gün 1 milyar PC kullanıcısının oyunlarla haşır neşir olunduğu söyleniyor. Arada sırada savunacak tahtanız kalmayınca "ama orada da korsan oluyor ki" dediğiniz konsolların korsanlaşma süreçlerine ve satış oranlarına bakın. 35 milyon üstü sadece geçmiş nesilde satışmış bir GTA var burada. Bu şekilde daha çok Age of Empires oynarsınız.
senin şu yazdıklarının pc nin konsoldan daha güçlü daha üstün ırk olduğu söylemiyle ne alakası var sen oyun satışından bahsediyorsun bu videodakiler ve burada ki pc ciler ve üstün ırk terimini kullanan herkes pc nin oyun oynatma gücünün konsollardan daha iyi olduğu daha iyi grafiklerde olduğunu bildiği için bu terimi kullanıyor yoksa kimse burada oyun satışından bahsetmiyor ki yada exc oyunlarından bahsetmiyor ki sen kendi kendine pc nin gücü daha iyi demeyi kendine yediremiyorsun burada başka yollara sapıyorsun sen pc de korsan olmayacakta konsol diye bir alet olacak piyasada buna inanıyormusun hiç bak bu hafta ki 2 si 1 programını aç izle mesut çevik hep konsolda oyun oynamanın daha zevkli olduğundan bahseder fakata gtx 970m denemek için oyun testlerinde konsol ve pc sürümü grafik arasında ki farktan bahsediyor işte tamda o farktan dolayı pc üstün ırk oluyor .Yani cd projectin dediği gibi yakından medium uzaktan high gibi görünmediğinden pc üstün ırk oluyor.Yoksa bu tartışmada kimse konsolun pc den daha mı çok oyun satıyor satmıyor onu tartışmıyor. Bir de altta kendince bir şeyler yazmışsın konsolu olanın pc si olamıyormu diye peki tam tersi olamıyor mu? yani benim hem pc hem konsolum olamaz mı sen evde genelde konsolu olan adamın evdeki pc gt 540m lik bir pc oluyor işte sen onu pc sandığın için çıkıp burada pc yi karalıyorsn anlaşıldı sende konsol var evdeki pc sinin özelliği ne herhal de evde gtx 980 li bir pc var da sen oyunları konsolda oynamıyorsun taş çatlasa 2000 tl lik kıytırık bir oyunu bile açsan saniyesin de ısınan bir pc var gelip onu burada konsolu olan adamın pc si kesin olur diyorsun sizin pc den anladığınız bu olduğu için pc yi karalamaktan haz alıyorsunuz fakat sizde farkındasınız ki pc her zaman konsoldan güç bakımından daha üstün.Şimdi bu dedim ya başlarsın bana vereceğin cevapta siz de uncharted var mı last of us var mı demeye

IslakBanyoTerliği

9.2.2015 18:04:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Özenti özenti konuşmak yerine söylebileceğin bir şey varsa yazarsan ciddiye alınacak birimisin bi görelim.
Neyse ciddiye alarak yazıyorum. PC'ye gelecekte GTA 5 değil 5.5 olarak gelicek. Daha iyi grafik modlanma vb. Driver sorunu olan hiçbir kaliteli oyun yok. Destiny yorumuna gülüyorum sadece. Exclusive konusunda haklısın tek eksik yan o zaten. Yok hileymiş falan hangi oyunu hileden oynayamıyorsun? Bir tek CS:GO'yu önek gösterebilirsin. Sen 4 monitör koyunca arkasını filan da görüyosun sanıyosun sanırım. Bu işin mouse ile filan olacağına inanıyosan ooo. Bunu da konsolcu olmana veriyorum. Geçen yüzyıldan bir PC kullanırsan normaldir 40 FPS. Ayrıca 60 FPS neyine yetmedi konsollar 30 FPS'de oynuyor ne bu lüks? Benim konsol almamamda ki en büyük etken klavye mouse kullanılamaması. O aletle nişan almaya çalışarak eziyet çekmek komik geliyor. Her platformun kendine has avantajları var.

freshmind

9.2.2015 17:51:15

-1
quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

zaten senin gibi düşünenler yüzünden hala age of empires 2 oynamak zorunda kalıyor millet. adamın anlattığı ile senin cevabın alakası yok
Age of Empires oynamak zorunda kalmanızın, o tarz oyunların olmamasının tek sebebi yapımcıların-emekçilerin hakkını vermeyişiniz. En büyük hobinizin torrent sitelerinde dolanmak olması. O oyunların zamanında warez sitelerinde top 5'lerden inmemesi. Adam para kazanıyor olsa neden bu gün o eleştirisini yaptığı "oyunların konsollaştırılması" durumu oluşsun ? Bir sor bakalım kendine bunu cevabı ne olacak ? Gökten zembil mi indi de adamlar o tarz oyun türlerine ket vurdu ? Para yok ... Ne yapsın ? Satacak ürün lazım. Hele hele emek harcadığı ürünün büyük bölümünün bizzat hırsızlığa kurban gitmesi ? Age of Empires'ların Rise of Nations'ların çıkmamasının sebebi konsol değil, o konsollara rağmen piyasanın gidişatını bilmelerine rağmen oyunlarına sahip çıkmayan "forever korsan" diyen tiplerdir. Adam parayı konsoldan kazanıyorsa, evine onunla aş götürüyor, kızını oradan kazandığı para ile okutuyorsa burada eleştirmen gereken mevzu hangi kısım oluyor acaba ? (Sektörün konsol yönünde gelişmesi sebebi ile o kontrolcülere o sistemlere adapte edilen oyunların kimilerinin zevkine hitap edip etmemesi, kimisi için eleştirme kaynağı olurken, kimisi için bizzat o platformu seçme sebebi olması bir kenara ...) Bende oynuyorum hala Stronghold, Rise of Nations, Age of Empires. Sizin gibi düşünenlere şu kadarını söyleyeyim konsollar olmasaydı , oyunlardan para kazanılan böyle bir mecra olmasaydı hepiniz evde candy crush oynuyordunuz. Bunu savunuyor ama bu gerçeği de göz ardı etmiyorum. Yarın öbür gün adamlar "biz mobilden konsolun 10 katını kazanıyoruz yok bizim için konsol monsol, yok artık God of War, Halo" derse ne yapayım ? Gidip adamı mı öldüreyim ? Yoksa bahsi geçen konuda verilmeyen hakkı yüzünden içinde bulunduğum topluluğu mu eleştireyim ? Adamlar 500.000 satış rakamını geçince halay çekiyorlar ... Bu kadar kapitalist, sermayeye dayalı, rekabetçi, maliyetli bir sektörde başka ne olması bekleniyordu ki ? Demek ki insanlar para harcayacakları alanı seçtiler ve orada bir kitle oluştu(oluşturuldu). Eee sorun kimde ? Bu gün 1 milyar PC kullanıcısının oyunlarla haşır neşir olunduğu söyleniyor. Arada sırada savunacak tahtanız kalmayınca "ama orada da korsan oluyor ki" dediğiniz konsolların korsanlaşma süreçlerine ve satış oranlarına bakın. 35 milyon üstü sadece geçmiş nesilde satışmış bir GTA var burada. Bu şekilde daha çok Age of Empires oynarsınız.

Mactavish-

9.2.2015 17:39:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

ya arkadaş bir bas git işine gücüne allah aşkına kafan basıyo mu diye bana diyorsun sen daha yazdığın şeyin farkın da değilsin ben sana oyun mu saydım da kafandan sallıyorsun lol mu dedim sana hiç yazım da böyle bir şey var mı kafadan sallayıp duruyorsun işkenbeden sallıyorsun sen bir kere kendin yazmışsın 4 monitör 120 fps diye bende tamam bunu oynatabilen cihaz üstün ırktır diyorum daha ne konuşup duruyorsun anlamıyorum kendin gücünü kabul ediyorsun pc nin yazın dan haberin yok gelmişsin burada kafan basıyor mu diyorsun senin elinin altında ki pc yarın star citizenide mi oyntabilecek arma 3 veya total warları microsoftun hazırlığına başladığı yeni age of oyununuda mı oynatabilecek eğer oynatacak güçte cihazın varsa ne burada konsolda konsol konuşup duruyorsun bırak onu bunu yazdığın yazıdan belli bilinç altına kazınan işte daha ne kendini kandırıyorsun.

BSC Misafiri

9.2.2015 17:36:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

alıntı:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

GTA V PS4 de millet sömürdü halen PC ye gelecek.
PC ye gelen oyunlar driver sorunları yüzünden herkes rahat oynayamıyor.
Arkadaşlarla her gün zevkle oynadığımız Destiny PC de yok.
Order Bloodborne Uncharted Drive Club LBP3 TLOU Infamous gibi oyunlar PC de yok.
MP oyun modları hileden ve yardımcı program kullanan insanlardan geçilmiyor.
BF4 mesela görüyoruz adam 4 monitor ile senin göremediğin nereleri görüyor kaç yüz tl lik mouse lar kullanıyor 120FPS de oynuyorlar sen zar zor 40 60fps de oynarken.

Neresi üstün ırk bunun şimdi ?


hocam o konsolda olupta pc de olmayan oyunları sayarken sanırım rdr unutmuşsun onu da ekle çünkü siz konsolu savunan arkadaşlarım hep papağan gibi aynı oyunları yazıp bu sizde var mı? diyip kendiniz tatmin etmeye bayılıyorsunuz sanki pc de olan her oyun konsolda varmışçasına.Bunu öncelikle bir hatırlatayım dedim

burada o kadar yorum okudum en ilginci senin ki geldi ondan alıntı yapayım dedim sebebi ise pc nin neden üstün ırk olduğunu sorusunu aslında yazdığın yazı da yazıp sonra bir de bunun neresi ütün ırk demişsin cevabın kedi yazdığın yazıda var işte sence de 4 monitörün birbirine bağlanıp onun 120 fps de oynandığı bir platformun üstün ırk olmasının neyi ilginç he sen illa eşitlik arıyorsun insanoğlu dünyaya adım attığı an o eşitlik ne yazık ki ortadan kalkıyor o zaman dünyada da yaşamaman gerekiyor.

Hile olayına gelirsek sen hala hamachiden cs 1.6 oynuyorsan bende 10 sene önce şikayet ediyordum evet çok hile var.

Oyun platformunda neyi karsılastırıcam soyler misin ?

Sizin gibi pc de alt tab yapılıyor render yapılıyor video izleniyor diye mi yapıcam. Dogru sadece pc sizde var o yuzden ben video izleyemiyorum.
Evet pc de wow dota lol cs go var saydıgım oyunlar bir an gozumden dustu bende pc yok oynayamıyorum cs yi.

Senin o saydıgın oyunları ben elimin altındaki pc ile oynayabiliyorum zaten ama sen oynamak icin ps almak zorundasın kafan basıyor mu buna ?

Yok pc de grafik soyle 60fps falan filan olmayan oyunu oynarım pc de full grafik gta icin beklerim 1.5 sene.
Hadi size iyi renderlar konu oyun olunca olan oyunlar degil render yapan platform onemli olur.

Ps4 alalı bi kac ay oldu 3senedir pc deydim ama siz daha iyi bilirsiniz pc nin yuceligi bende yok ya pc adama uncharted diyorum lol cs diyor.
ya arkadaş bir bas git işine gücüne allah aşkına kafan basıyo mu diye bana diyorsun sen daha yazdığın şeyin farkın da değilsin ben sana oyun mu saydım da kafandan sallıyorsun lol mu dedim sana hiç yazım da böyle bir şey var mı kafadan sallayıp duruyorsun işkenbeden sallıyorsun sen bir kere kendin yazmışsın 4 monitör 120 fps diye bende tamam bunu oynatabilen cihaz üstün ırktır diyorum daha ne konuşup duruyorsun anlamıyorum kendin gücünü kabul ediyorsun pc nin yazın dan haberin yok gelmişsin burada kafan basıyor mu diyorsun senin elinin altında ki pc yarın star citizenide mi oyntabilecek arma 3 veya total warları microsoftun hazırlığına başladığı yeni age of oyununuda mı oynatabilecek eğer oynatacak güçte cihazın varsa ne burada konsolda konsol konuşup duruyorsun bırak onu bunu yazdığın yazıdan belli bilinç altına kazınan işte daha ne kendini kandırıyorsun.

There goes your life

9.2.2015 17:27:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari Bilgisayarda bu kadarda yerden yere vurulmaz be abi. IBM PC, Apple II ve Spectrum'un Mucitleri şuan mezarlarında ters dönmüştür. Senin konsulun ne kadar geliştirilmeye açık ondan bahsetsene biraz? Ben Bilgisayarımın parçalarına istediğim zamam değiştirir yoluma bakarım. Peki sen ne yaparsın? Kibarca paşa paşa gider yeni konsolunu alırsın. Peki Playstation, Xbox veya herhangi bir konsolda 3D çizim yapıp draw dosyayı açıp bunları düzenleyebilirmiyim tabiki hayır. Ama Bilgisayarımda Excel'inden tut programlaya kadar istediğim herşeyi yaparım. Bilgisayarları sadece oyun makinesi olarak görmeyin. Ayrıca senin konsolunun yazılımlarının Bilgisayarlarda yapıldığını biliyorsundur herhalde?
Biz burda pc ve konsolu oyun bakımından karşılaştırıyoruz yoksa windows yazılımının sınırlarının ne kadar geniş olduğunu herkes biliyor ama konumuz bu değil. giriş seviyesinde bir pcsi olmayan adamın konsolla işi olmaz zaten :) buradaki asıl konu ps4 low ayarlarda bir oyunu açıyorsa sen o oyunu ultra ayarlarda açmak için vereceğin para, göreceğin grafik farkına değer mi? Konsolların getirdiği kaliteli multiplayer ve kontrölcü deneyiminden bahsetmiyorum bile

Mactavish-

9.2.2015 17:19:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari Bilgisayarda bu kadarda yerden yere vurulmaz be abi. IBM PC, Apple II ve Spectrum'un Mucitleri şuan mezarlarında ters dönmüştür. Senin konsulun ne kadar geliştirilmeye açık ondan bahsetsene biraz? Ben Bilgisayarımın parçalarına istediğim zamam değiştirir yoluma bakarım. Peki sen ne yaparsın? Kibarca paşa paşa gider yeni konsolunu alırsın. Peki Playstation, Xbox veya herhangi bir konsolda 3D çizim yapıp draw dosyayı açıp bunları düzenleyebilirmiyim tabiki hayır. Ama Bilgisayarımda Excel'inden tut programlaya kadar istediğim herşeyi yaparım. Bilgisayarları sadece oyun makinesi olarak görmeyin. Ayrıca senin konsolunun yazılımlarının Bilgisayarlarda yapıldığını biliyorsundur herhalde?
Ps de Uncharted varsa pc de draw dosyası acmak var bizde pc yok ne bilelim biz. Adamlar komedi ya oyun konusuyoruz adam pc nin yapabildiklerini avantaj olarak yazıyor. Gunluk ihtiyaclar icin pc yerine ps mi kullanmaya calıstıgımızı sanıyorsunuz herhalde

MetalWave

9.2.2015 17:18:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Hala konsolu olanların o cihazdan başka bir şeyi olmadığını sananlar var. Müziklerimizi, sosyal medyayı, wordpress işlerimizi, filmleri, dizileri, uğraşıyorsak renderları, yazılımlarımızı, arşivlerimizi, genel manada hayatın genelini hela taşından yürütüyor, bazen klozette bazen alaturkada hallediyoruz bu işleri ... Akıl başta olmayınca durum vaziyet böyle işte. Mezarda yatanların bile bir tarafına tıkıştırdılar akıllı telefonu, tableti, laptopu, kasayı. Hele hele konsolun olacakta evinde bilgisayar olmayacak. Adamlar Age of Empires demiş, hala oynuyoruz falan demişler birde, konsolda oyun oynayanlar için bir eksi olarak görmüşler (fakültede ki hesap makinesi oynatır o oyunu, net)
zaten senin gibi düşünenler yüzünden hala age of empires 2 oynamak zorunda kalıyor millet. adamın anlattığı ile senin cevabın alakası yok

dark dragon

9.2.2015 17:11:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe Konsollar sayesinde oyun mu kaldı ki? Konsol kumandalarının sınırlı kapasitesi yüzünden FPS'leri bile maymuna çevirdiler. Ortada oynayacak oyun kalmayınca sinematiklere yüklendiler, cahil konsol kullanıcıları da renderlanmış ucuz aksiyon filmi görüntülerini grafik zannetti yiyor öyle. Age of Empires gibi şaheserlerin çıktığı RTS türü bitti. İşte bu nedenlerle konsolcular için İlber Ortaylı'dan geliyor:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Ne alaka, eskiden konsollar yok muydu sanki. Ps1'den önce bile konsollar vardı. Strateji türünün bitme nedeni pc oyuncularının bu türü bırakıp tamamen dota, lol tarzı ftp oyunlara yönelmesi, korsan yüzünden yapımcıların yeterli para kazanamayip batması.

Mactavish-

9.2.2015 17:10:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

hocam o konsolda olupta pc de olmayan oyunları sayarken sanırım rdr unutmuşsun onu da ekle çünkü siz konsolu savunan arkadaşlarım hep papağan gibi aynı oyunları yazıp bu sizde var mı? diyip kendiniz tatmin etmeye bayılıyorsunuz sanki pc de olan her oyun konsolda varmışçasına.Bunu öncelikle bir hatırlatayım dedim burada o kadar yorum okudum en ilginci senin ki geldi ondan alıntı yapayım dedim sebebi ise pc nin neden üstün ırk olduğunu sorusunu aslında yazdığın yazı da yazıp sonra bir de bunun neresi ütün ırk demişsin cevabın kedi yazdığın yazıda var işte sence de 4 monitörün birbirine bağlanıp onun 120 fps de oynandığı bir platformun üstün ırk olmasının neyi ilginç he sen illa eşitlik arıyorsun insanoğlu dünyaya adım attığı an o eşitlik ne yazık ki ortadan kalkıyor o zaman dünyada da yaşamaman gerekiyor. Hile olayına gelirsek sen hala hamachiden cs 1.6 oynuyorsan bende 10 sene önce şikayet ediyordum evet çok hile var.
Oyun platformunda neyi karsılastırıcam soyler misin ? Sizin gibi pc de alt tab yapılıyor render yapılıyor video izleniyor diye mi yapıcam. Dogru sadece pc sizde var o yuzden ben video izleyemiyorum. Evet pc de wow dota lol cs go var saydıgım oyunlar bir an gozumden dustu bende pc yok oynayamıyorum cs yi. Senin o saydıgın oyunları ben elimin altındaki pc ile oynayabiliyorum zaten ama sen oynamak icin ps almak zorundasın kafan basıyor mu buna ? Yok pc de grafik soyle 60fps falan filan olmayan oyunu oynarım pc de full grafik gta icin beklerim 1.5 sene. Hadi size iyi renderlar konu oyun olunca olan oyunlar degil render yapan platform onemli olur. Ps4 alalı bi kac ay oldu 3senedir pc deydim ama siz daha iyi bilirsiniz pc nin yuceligi bende yok ya pc adama uncharted diyorum lol cs diyor.

Nocilisss

9.2.2015 17:03:49

0
Gökhan Abi'ye kesinlikle katılıyorum daha iyi grafiği görmedikçe sıkıntı yok.

Guest-714AB4560

9.2.2015 16:49:39

+2
yıllarca pc de oyun oynadıktan sonra bu sene konsola geçtim.. eğer ultra lüks bir pc niz yoksa oyunlardan malesef zevk alamıyorsunuz.. donmalar takılmalar vs.. bir sürü sıkıntı yaşıyorsunuz.. multiplayer oyunlarda hilecilerde cabası.. konsola geçtim rahat ettim .. eğer benim gibi orta düzey bir pc niz varsa hiç yormayın kendinizi geçin konsola hem hilecilerden kurtulun hem de rahat rahat sistemim çalıştıracak mı derdi olmadan oyunları oynayın

freshmind

9.2.2015 16:13:47

0
Hala konsolu olanların o cihazdan başka bir şeyi olmadığını sananlar var. Müziklerimizi, sosyal medyayı, wordpress işlerimizi, filmleri, dizileri, uğraşıyorsak renderları, yazılımlarımızı, arşivlerimizi, genel manada hayatın genelini hela taşından yürütüyor, bazen klozette bazen alaturkada hallediyoruz bu işleri ... Akıl başta olmayınca durum vaziyet böyle işte. Mezarda yatanların bile bir tarafına tıkıştırdılar akıllı telefonu, tableti, laptopu, kasayı. Hele hele konsolun olacakta evinde bilgisayar olmayacak. Adamlar Age of Empires demiş, hala oynuyoruz falan demişler birde, konsolda oyun oynayanlar için bir eksi olarak görmüşler (fakültede ki hesap makinesi oynatır o oyunu, net)

BSC Misafiri

9.2.2015 16:10:44

0
:D [link]http://media.moddb.com/cache/images/groups/1/4/3412/thumb_620x2000/aM1v7dW_460sa_v1.gif[/link]

bullx

9.2.2015 16:05:30

0
konsolda hile yok diyen arkadaşlar modded controller ne bilmiyorlar herhalde?

Ferrari

9.2.2015 15:56:47

+1
Bilgisayarda bu kadarda yerden yere vurulmaz be abi. IBM PC, Apple II ve Spectrum'un Mucitleri şuan mezarlarında ters dönmüştür. Senin konsulun ne kadar geliştirilmeye açık ondan bahsetsene biraz? Ben Bilgisayarımın parçalarına istediğim zamam değiştirir yoluma bakarım. Peki sen ne yaparsın? Kibarca paşa paşa gider yeni konsolunu alırsın. Peki Playstation, Xbox veya herhangi bir konsolda 3D çizim yapıp draw dosyayı açıp bunları düzenleyebilirmiyim tabiki hayır. Ama Bilgisayarımda Excel'inden tut programlaya kadar istediğim herşeyi yaparım. Bilgisayarları sadece oyun makinesi olarak görmeyin. Ayrıca senin konsolunun yazılımlarının Bilgisayarlarda yapıldığını biliyorsundur herhalde?

Urasawa Gen

9.2.2015 15:53:17

+1
quote:

Orijinalden alıntı: nslookup
alıntı:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Konsollar sayesinde oyun mu kaldı ki?

Konsol kumandalarının sınırlı kapasitesi yüzünden FPS'leri bile maymuna çevirdiler. Ortada oynayacak oyun kalmayınca sinematiklere yüklendiler, cahil konsol kullanıcıları da renderlanmış ucuz aksiyon filmi görüntülerini grafik zannetti yiyor öyle. Age of Empires gibi şaheserlerin çıktığı RTS türü bitti.

İşte bu nedenlerle konsolcular için İlber Ortaylı'dan geliyor:

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın


Tamamen katılıyorum hocam PC de korsana müdahale etmek zor olduğundan sırf oyun yapımcıları daha çok kazanmak için şuan için tüm oyunlarda olmasa da bir çok oyunda bizi o kullanışsız kola muhtaç ettiler. Bugün bi eskiden oynadığımız age of empires, rise of nations vb. tarzı strateji oyunları gelmiyor bizi ekrana bağlayan, hala o eskilerini oynayıp büyük zevk alıyoruz fakat yenileri o zamanki tadı verecek şekilde gelmiyor çünkü konsol tarafına büyük bi kitle çektiler ve oradan çok daha fazla kazanç sağlıyorlar bu tür oyunlarda konsolda oynanmayacağından yatırım yapılmıyor tabi. FPS oyunları da aynı şekilde Kısacası tamamen katılıyorum size
Bunun suçu konsollarda değil PC'deki korsan kullanan kitlede olmuyor mu?

Fingolfin.

9.2.2015 15:29:13

+4
Güzel muhabbet olmuş.Ben şahsen konsolla, bilgisayarın çok farklı olduğunu düşünüyorum, her ne kadar yeni nesile konsol tarafında geçemesemde, uzun süredir hem konsol tarafında hem pc tarafında oynuyorum. Konsolun kullanımı daha çok, böyle eve yorgun argın geldikten sonra stres atmakta bence, en azından benim için.Armut koltuğuma gömülüp, büyük ekranda rahat bir biçimde oyunumu oynarım, zaten konsollarda action-adventure tarzı oyunlar hoş oluyor, böyle hopla zıpla, aksiyonun dibine vur, iki adam patakla, sinematiklerle kurguyu hisset.2-3 saat oyna kapat.İyi bir stres atıyorsun, ayrıca Fifa falan oynamak daha zevkli oluyor, arkadaşlarla oynamak olayına zevk katıyor.Bence ps2 döneminin sonuna kadar konsollar bu konuda çok daha iyiydi, şimdi sürekli fps doldurup duruyorlar. Tabii, pc çok daha farklı ve ciddi oyunlar oynamak için iyi, en azından benim kullanımım bu şekilde oluyor.Mesela Gerçek Zamanlı Strateji oyunlarını konsolda oynamak imkansız.Kaldı ki, Sıra Tabanlı Stratejileri de konsolda oynamak ölüm gibi, bir X-COM:Enemy Unkown, konsolda kontrol olarak başarılıydı bu tarzda.Her neyse düzgün bir pozisyon alıp, oyuna odaklanıp, gerekli taktikleri yaparsınız, bir çok ögeyi düşünürsünüz.Masaya kahve çerez koyar, 6-7 saat aralıksız seanslar yaparsınız.Total War mesala bu tarzdaki en sevdiğim örnektir, oturup yüzlerce saat harcamışımdır seriye.Yine Football Manager gibi saatlerimi harcadığım bir çok başka oyunda konsolda oynanamıyor.Yine gidip Westeland 2 gibi ağır rpg oyunlarını da konsolda oynayamıyorsunuz.Kaldı ki, ben normal rpgleri bile pcde oynamayı severim, oturucaksın, karakterine odaklanıcaksın ve rol yapma olayının tadına varıcaksın.PC'nin de baktığında fazlasıyla exc. oyunu var. Yine her ne kadar, konsollarda insanlara artık çok daha rahat bir fps deneyimi sunulsada, hala pcdeki rahatlığı verebilicek düzeyde değil anologlar.Hızlı gerçekleşen savaş oyunları rahatmış gibi gösterse de, CS:GO gibi daha yavaş oyunların ben konsolda oynanabiliceğini sanmıyorum.Zaten çok fps sever biri olmadığımdam bu konuda çokda iki tarafıda taktığım söylenemez, konusu güzelse oynar geçerim ya da arkadaşlarla multi yaparım, onlarda pek sarmıyor zaten. Onun dışında PC çok daha iyi ve stabil bir internet alt yapısı sunuyor, üstelik bedava.Ayrıca ara yüz çok ama çok daha rahat olduğu için, bu multi özelliklerini çok daha rahat kullanıyorsun.Daha rahat birbirinin oyuna girme, daha rahat iletişim gibi artıları var, özellike konsolda bir sorun oldumu karşıdakine derdini anlatabilmek tam bir işkence olabiliyor.Oyun fiyatları konusuna gelirsek, kardeşlik ile yarı fiyatına falan geliyor oyunlar ama Steam indirimleri gibi indirimler olmuyor, üstelik Steam'in tlye geçişinden beri 2K, Ubisoft gibi firmaları saymazsak oyunlar çok daha hesaplı hale geliyor.Oyun fiyatları konusunda baya bir fark oluyor. PC oyunculuğun en büyük olaylarından biri de modlar.Bu gün en basitinden Skyrim'i ne hale getirdiklerini görebiliyoruz.Modlar oyunu oynama süresini uzatıyor, hatta "aa, keşke böyle olsaydı" falan dediğiniz yerleri, öyle yapabiliyor.Modlar çok büyük bir olay oyunlar için bence.Ayrıca ingilizcesi olmayan bazı arkadaşlar için, modlarla Türkçe desteği gelebiliyor, böylece oyunu daha rahat anlayabiliyorlar.Bilgisayarın en büyük artılarından biri de bu. Konsolun en büyük artısı exc. oyunları, mesela Bloodborne, Final Fantasy 15, Kingdom Hearts 3 gibi bir oyundan mahrum kalıcağız, yeni nesile geçemediğimiz için, çok önemli yapımlar hepsi.Yine ps3'ü de olmayan arkadaşlar Persona 5 gibi bir yapımdan mahrum kalacak.Ya da bakarsak Ni no Kuni gibi muhteşem bir oyunu pc oyuncaları oynama şansına erişemedi maalesef.Ayrıca bilgisayarda Pokemon ya da Legend of Zelda oyunlarını oynayamıyorsun, eskileri emulator ile açılıyor elbet ama yenilerini oynayamıyorsun. Yine bilgisayar toplamak, konsol almaya göre daha pahalı.Konsol aldığın zaman yeni nesile kadar kafan rahat oluyor, o oyun bende açar mı, bu oyun bende sorun olur mu derdi falan yok.Ayrıca adam gibi bilgisayar toplamak konsola göre çok tuzlu.Kaldı ki, kaliteli bir fare, klavye ve sandelye derken para daha da artıyor.Fakat yine de, bilgisayarını kendin toplamanın verdiği keyif daha farklı.Bilgisayarın en büyük artılarından biri de çok özgür bir platform olması, oyun oynamak dışında istediğin işleri çok rahat yapabiliyorsun, bir çok işe daha yarıyor. Sonuç olarak bence hem konsol, hem de bilgisayar sahibi olmak gerek sanırım, çünkü ne olursa olsun ikisinin keyifleri de bence çok farklı.

Numb87

9.2.2015 13:36:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex cihazı yapan ecnebiler, oyunu yapan ecnebiler, kavgasını yapan bizimkiler. ne milletsiniz be, aynı cihazın farklı isimlendirilmiş modelini yarıştırıyorsunuz. tek farkı, aynı şeyi farklı şekilde sunması. ürünü satan da bunu istiyor zaten; gözü başka bir şey görmeyen, kapısında para vermek için sıraya giren, hiç bir kazancı olmadığı halde reklamını yapacak olan bir sürü zombi. neyse, ben şahsi görüşümü dile getirecek olursam, iki platformu da yıllarca kullanmış biri olarak tercihim pc olur. çünkü daha özgür bir cihaz ve ben oyunları pc de oldukları haliyle seviyorum. klavye mouse nin de etkisi var tabi ki.
Bende tercihimi Pc den yana kullanırım. Gt5 ps3de bitirdim ancak pc de oynamak daha iyi bir deneyim sağlıyacağını düşünüyorum. Ps1 ve Ps3 kullanıcısı olarak belirttim. Ps4 de ileride alacağım :)

CPTLeBron

9.2.2015 12:47:05

0
Kendimi bildim bileli her zaman PC oyuncusu oldum, PC'de oyun oynadım. Halimden gerçekten de memnunum. Son 1.5-2 senedir konsollarla tanıştım ve konsolları da sevdim. Kendilerine özel oyunları, hilesiz hurdasız eşit şartlarda multiplayer deneyimi, bazı sağlam oyunların konsollara daha önce çıkması bu platformun güzel yönleri. GTA V'i konsollar sayesinde birçok kez bitirdim ve multiplayer'ını deneyim ettim. RDR, Uncharted, The Last of Us, God of War, Gears of War gibi şaheserleri oynadım. Fakat nedense PC kişisel olarak bana her zaman daha yakın geldi. Sanırım yılların alışkanlığından olsa gerek... Bu şahsi durumdan ötürü, 1.5-2 senelik konsol maceramı sonlandırma kararı aldım. Her zaman olduğu gibi, yoluma sadece PC ile devam ediyorum. Bunu yaptığım için pişmanlık duydum mu? Kesin bir biçimde "Hayır!" cevabını verebilirim. Çünkü kendimi rahat hissettiğim platformdayım. Belki 3-4 sene sonra sadece exclusive oyunlar için PS4 ya da Xbox One alabilirim, hangi konsolun exclusive oyunları ağır basarsa artık. Eskiden ben de PC-konsol tartışmalarına eğlenmek için katılıyordum ancak, gerçekten gereksiz gelmeye başladı artık. Eğlencesi kaçtı. Sonuç olarak konuyla ilgili düşünceme gelirsek, bence bu tartışmalar yanlış. Herkes hangi platformda rahat ediyorsa, seviyorsa onda oynasın. Biri diğerinden üstün değil. Hepsinde tek amaç oyun oynamak.

BSC Misafiri

9.2.2015 12:11:28

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- GTA V PS4 de millet sömürdü halen PC ye gelecek.
PC ye gelen oyunlar driver sorunları yüzünden herkes rahat oynayamıyor.
Arkadaşlarla her gün zevkle oynadığımız Destiny PC de yok.
Order Bloodborne Uncharted Drive Club LBP3 TLOU Infamous gibi oyunlar PC de yok.
MP oyun modları hileden ve yardımcı program kullanan insanlardan geçilmiyor.
BF4 mesela görüyoruz adam 4 monitor ile senin göremediğin nereleri görüyor kaç yüz tl lik mouse lar kullanıyor 120FPS de oynuyorlar sen zar zor 40 60fps de oynarken.

Neresi üstün ırk bunun şimdi ?
hocam o konsolda olupta pc de olmayan oyunları sayarken sanırım rdr unutmuşsun onu da ekle çünkü siz konsolu savunan arkadaşlarım hep papağan gibi aynı oyunları yazıp bu sizde var mı? diyip kendiniz tatmin etmeye bayılıyorsunuz sanki pc de olan her oyun konsolda varmışçasına.Bunu öncelikle bir hatırlatayım dedim burada o kadar yorum okudum en ilginci senin ki geldi ondan alıntı yapayım dedim sebebi ise pc nin neden üstün ırk olduğunu sorusunu aslında yazdığın yazı da yazıp sonra bir de bunun neresi ütün ırk demişsin cevabın kedi yazdığın yazıda var işte sence de 4 monitörün birbirine bağlanıp onun 120 fps de oynandığı bir platformun üstün ırk olmasının neyi ilginç he sen illa eşitlik arıyorsun insanoğlu dünyaya adım attığı an o eşitlik ne yazık ki ortadan kalkıyor o zaman dünyada da yaşamaman gerekiyor. Hile olayına gelirsek sen hala hamachiden cs 1.6 oynuyorsan bende 10 sene önce şikayet ediyordum evet çok hile var.

neo-life

9.2.2015 12:02:47

+6
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- GTA V PS4 de millet sömürdü halen PC ye gelecek.
PC ye gelen oyunlar driver sorunları yüzünden herkes rahat oynayamıyor.
Arkadaşlarla her gün zevkle oynadığımız Destiny PC de yok.
Order Bloodborne Uncharted Drive Club LBP3 TLOU Infamous gibi oyunlar PC de yok.
MP oyun modları hileden ve yardımcı program kullanan insanlardan geçilmiyor.
BF4 mesela görüyoruz adam 4 monitor ile senin göremediğin nereleri görüyor kaç yüz tl lik mouse lar kullanıyor 120FPS de oynuyorlar sen zar zor 40 60fps de oynarken.

Neresi üstün ırk bunun şimdi ?
ama bu yoruma ne güldüm allahta seni güldürsün ''adam 4 monitör 120 fps de oyun oynuyor bunun neresi üstün ırk'' sence sorunun cevabı senin yazının içinde değil mi?

nslookup

9.2.2015 11:55:16

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe Konsollar sayesinde oyun mu kaldı ki? Konsol kumandalarının sınırlı kapasitesi yüzünden FPS'leri bile maymuna çevirdiler. Ortada oynayacak oyun kalmayınca sinematiklere yüklendiler, cahil konsol kullanıcıları da renderlanmış ucuz aksiyon filmi görüntülerini grafik zannetti yiyor öyle. Age of Empires gibi şaheserlerin çıktığı RTS türü bitti. İşte bu nedenlerle konsolcular için İlber Ortaylı'dan geliyor:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Tamamen katılıyorum hocam PC de korsana müdahale etmek zor olduğundan sırf oyun yapımcıları daha çok kazanmak için şuan için tüm oyunlarda olmasa da bir çok oyunda bizi o kullanışsız kola muhtaç ettiler. Bugün bi eskiden oynadığımız age of empires, rise of nations vb. tarzı strateji oyunları gelmiyor bizi ekrana bağlayan, hala o eskilerini oynayıp büyük zevk alıyoruz fakat yenileri o zamanki tadı verecek şekilde gelmiyor çünkü konsol tarafına büyük bi kitle çektiler ve oradan çok daha fazla kazanç sağlıyorlar bu tür oyunlarda konsolda oynanmayacağından yatırım yapılmıyor tabi. FPS oyunları da aynı şekilde Kısacası tamamen katılıyorum size

su_şişesi

9.2.2015 11:44:21

+6
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Pc şu anki haliyle bile konsolun 10 sene önünde. Konsoldan hiçbir zaman da bir halt olmaz. Bu nesil 1080p 30 fps muhabbeti döndü. 5 sene sonra 4k 30 fps konuşulacak. 30 sene sonra ise 24k 30 fps. Microsoft Pc'ye yine eskisi kadar önem verse Ps 4 kullanıcılarının her gördüğünde öve öve bitiremediği grafik özürlüsü Uncharted 4'ten en az 5 kat daha iyi grafikli oyunlar ortaya çıkar.
Zaten 2 yıllık crysis3 5 kat iyi Konsol zaten çıktığı gün bile geride kalmış oluyor. Exclusive diye ağlayan çocuklarda pc exclusivelerini gormezden geliyor binlerce indie oyun ve sandbox ve emulator var. Örnek: gmod

Hoid

9.2.2015 11:28:41

0
Hepsinin tadı ayrı ama görsel ve işitsel olarak daha çok keyif almak istiyorsanız PC ye bakacaksınız bu kadar basit . Oyununa göre klavye + fare ikilisi de muazzam kalıyor gamepade göre . Konsollar biraz daha sosyal cihazlar fakat ben inanmıyorum ki bizim insanımız konsollar kadar sosyal olsun . Yine günün sonunda tek başına yahut kardeşinle oynarsın arada birde arkadaşlarını toplayıp farklı şeyler oynayabilirsin fakat her zaman olacak bir iş değil. PC tarafında bu olay yok gerçi PC si olan adamda başkasının dokunmasını dahi istemez öylede bir şey var sonuçta PC kişiye özel bir cihaz halini aldı . Konsolda saklayacağın bir başkasının görmesini istemediğin bir şeyler olmadığı için rahat rahat davranabilirsin . Son olarak Ersine katılıyorum konsol dedin mi sadece oyun odaklı bir cihaz olacak , internet tarayıcıymış ya da film izleme gibi şeylere pek lüzüm yok çünkü bu tür özellikler ekleyince ortam cihazına dönüşüyor . Öteki yanda da kullanıcı film izlemek için birde bluray oynatıcımı alayım diye bastırıyor . Bu tür tartışmaların sonu gelmez arkadaşlar hangisini seviyorsanız onu alın ama PC MASTER RACE dir bunu kabul edin . Parasını bastıran için diyeyim :)

jasonn123

9.2.2015 11:20:33

0
PC ezer geçer açık ara.Mouse klavye 2lisi olmadan oyundan vevk alamıyorum. Ayrıca pc alıp her işi de onla halledebiliyorsun.konsol da işler sıkıntı yine bi pc lazım oluyo iyi kotu

Guest-C0D049777

9.2.2015 11:16:39

0
Konsol yapımcıların para kazanmak için seçtiği bir yol başka birşey değil korsan yüzünden kazanamıyorlardı ama şimdi hertürlü satıyorlar .Gerçi son yıllarda steam falan gelişti pc geliştirilebilir platform karşılaştırmaya gerek yok .Ama her ay 200 lira verip oyun almak zorunda kalsam bende konsol derdim açıkcası

pcrex

9.2.2015 10:55:28

0
cihazı yapan ecnebiler, oyunu yapan ecnebiler, kavgasını yapan bizimkiler. ne milletsiniz be, aynı cihazın farklı isimlendirilmiş modelini yarıştırıyorsunuz. tek farkı, aynı şeyi farklı şekilde sunması. ürünü satan da bunu istiyor zaten; gözü başka bir şey görmeyen, kapısında para vermek için sıraya giren, hiç bir kazancı olmadığı halde reklamını yapacak olan bir sürü zombi. neyse, ben şahsi görüşümü dile getirecek olursam, iki platformu da yıllarca kullanmış biri olarak tercihim pc olur. çünkü daha özgür bir cihaz ve ben oyunları pc de oldukları haliyle seviyorum. klavye mouse nin de etkisi var tabi ki.

BSC Misafiri

9.2.2015 10:51:00

+2
Bu tartışma neden hep konsolda olup da PC de olmayan oyunlar üzerine yapılıyor? Neden sadece gta, bf, cod gibi birkaç tane ünlü oyunun satış rakamlarına göre kıyaslama yapılıyor. Zeka küpü arkadaşlar sadece PC de oynanan ama konsollarda oynanamayan binlerce oyun var. Simulasyon, MMO, strateji>>>bu türler bile sadece PC'ye özel. Şuan genel anlamda ticaret hacmi açısından PC bütün konsolların toplamına göre daha büyük bir pazara sahip. Sadece birkaç üretici PC platformuna önem veriyor diye konsol ve PC'ye kıyaslamak ne kadar akıllıca? Konsol oyunları dahi PC üzerinde geliştiriliyor. Var mı buna itiraz? Tabiki YOK. İşte bu yüzden PC master race. Övündüğünüz 720p-900p oyunlar PC'lerde geliştiriliyor-yaratılıyor. Ayrıca cep telefonlarında bile 1080pyi arayan arkadaşlar, koca TV'lerinizde 720p-900p oynamak gerçekten çok komik.TV'ler oyun oynamak için değildir o da ayrı konu. Oyun monitörde oynanır. TV'de bir internet sitesine girin, bir yazı okuyun bakalım. Konsollar sandığınız kadar güçlü değil. GTA V'nin youtube da yeni nesil konsollardaki gameplay videolarını izleyin. Sürekli frame düşmeleri- geç doku yüklemeleri-takılan loading ekranları var. Yani bu sorunlar PC'ye özel değil. Konsol dediğiniz alet zaten ekonomik bir PC. Konsolda da ekran kartı, işlemci, ram var. Konsol bambaşka bir alet değil :)) Komik olmayın. Eğer konsolla PC'yi kıyaslama yapacaksanız yeryüzündeki bütün oyunlar üzerinden yapın. Sadece 3-5 popüler oyun üzerinden yapmayın. PC'de yıllardır varolan ama konsollarda hiçbir zaman olamayacak birçok oyun var. Bu kıyaslama gerçekten çok mantıksız. Konsolda ne çözünürlük var, ne yüksek çizim uzaklığı var, ne kaliteli kaplamalar var, ne high-poly modeller var. Herşey en alt seviyede. Bir de siz gidip bu çamur gibi görüntüye en az 42 inç olan ekranlarda bakıyorsunuz. Tamam zevk meselesi-size yeterli olabilir. Ama bu neyin ezikliği?. PC ile konsol nasıl kıyaslanabilir? Ne kadar saçma, ne kadar komik. Tofaş Şahin'e binip nasıl olsa ayağımızı yerden kesiyor, klima olmasa da olur, konfor olmasa da olur, camlar otomatik olmasa da olur, otomatik vites olmasa da olur, napıcaz Mercedes'i,BMW'yi,Volvo'yu demek gibi birşey bu. Şu an PS4 ve xboxone yeni çıktı sayılır.O yüzden popüler. Konsolcularla 2 sene sonra görüşürüz. Yeni bir oyun gelse de oynasak diye bekleyecek çok vaktiniz olacak.

BSC Misafiri

9.2.2015 10:50:42

+2
Ayrıca PC oyuncularına asosyal diyen komik arkadaşlar, 1. Evde ananız-babanız-eşiniz Tv izlerken oyun oynayabilme şansınız nedir? :) 2. PC'lere evrendeki bütün kontrolcüler takılabilir. Dolayısıyla ister klavye-mouse, ister gamepad, ister joystick, ister direksiyon seti. Bu seçeneklerin kaçına konsolcular sahip? :) 3. En büyük sanal-sosyal ortamlar PC'de var. Siz bir oyunda "merhaba" demek için bile 1 dk. oyundan koparken biz oyun içinde muhabbetin dibine vuruyoruz. Siz 15-30 kişilik lobbylerde oynarken biz 100bin-200binlik evrenlerde oynuyoruz. Sosyallik mi demiştiniz? Çok komiksiniz. Biz de zamanın da tetris oynadık, atari oynadık. Ama artık daha gelişmiş bir cihaz olan PC varken konsol konsol diye tutturmanın anlamı nedir?

Mactavish-

9.2.2015 10:23:19

+1
quote:

Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği

Ooo fanboy alırım bir dal.
Özenti özenti konuşmak yerine söylebileceğin bir şey varsa yazarsan ciddiye alınacak birimisin bi görelim.

Source

9.2.2015 10:00:08

0
Her platformun yeri ayrı kim ne derse desin.

Deadwood

9.2.2015 09:50:20

+1
Konsol fps oynatmaz değil..Sadece fps pc de daha güzel ve daha zevkli..Şöyle bir şey yapılsa fps serverlerı birleşik olsa mesela pc ile konsol aynı serverda oynasa..Hangi oyuncu daha iyi oynar?Ben ps3 sahibiyim fps oyunlarını oynamakta çok zorluk çekiyorum bırakın multiplayerı singleda bile zorluk çekiyorum..Bf cod vs bunları oynamak bana ızdırap geliyor..Ama pcde tam tersi bu oyunlar mouse ile oynamak aşırı zevkli..Ayrıca herkes konsola has oyunlardan bahsetmiş ve bu oyunlar güzel ama pcyede has bir sürü oyun var..Gta 5 konusuna gelirsek firmalar Gta 5i konsola ilk çıkarmalarının sebebi konsol sahiplerini sevdiklerinden değil ceplerini düşündüklerinden..Ps 3 de Gta 5 oynuyorum Allah'ın izniye pcyede alıcam..Ama şunu söylim pcde oynadığım gta 4 bana ps3 deki gta 5 den daha zevkli geliyor.(Gta 4 Gta 5 den dahah iyi oyun demiyorum)

Anarchist Reaper

9.2.2015 09:36:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: leventlert Tam tersi, bence pc oyun için uygun bir platform değil Oyunu eşit şartlarda hilesiz,hurdasız oynamak kullandığın makinenin ardında milyon dolarlık şirketlerin olduğunu bilmek bunlar bir oyuncunun isteyeceği şeyler PC, çooook yaygın bir platform olduğundan hala oyun sektöründe ayakta kalabiliyor yoksa kimse artık sistem toplayıp gözünü fps sayacına dikmek her yıl en son model kartı almayı takıntı haline getirmek istemiyor Dünyadaki toplam pc sayısı 2 milyarın üstünde toplam konsol sayısı: 30 milyon(xb1-ps4) buna rağmen satışların çoğu konsol tarafında gerçekleşiyor bunları bilipte pc'nin oyun üzerindeki üstünlüğünü kanıtlamaya çalışmayın Konsollar ucuz ve sosyal aletler televizyona bağlayıp koltuğa 4 arkadaşınızla birlikte oturduktan sonra inanın kimse grafikleri umursamıyor bunlar asosyal pc sahiplerinin kuruntuları Gta v gibi bir oyunu 2 yıl sonra anca destekleyen bir platforma üstün ırk demek anca forumda tartışma yaratıp, hit almayı isteyen editörlerin başının altından çıkar Bonus olarak şu giflere göz atın ve servet harcadığınız sistemlerinizin hiç bir zaman bu kalitedeki oyunları çalıştıramayacağını bilin. http://gfycat.com/DaringMetallicBovine http://gfycat.com/HotFeminineArmyworm
Yapmaaa yawwwwwww :d

There goes your life

9.2.2015 09:36:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Konsolda FPS oynanir hatta gunumuzde pc yerine konsolda çok daha fazla oynanıyor counter strikeyi , call of duty'i oynamış mı ki konsolda alkan bey bunu yargısına varıyor hayır oynadıysada bence çok yanlış bir yargıya varmış çünkü call of duty asıl satışlarını konsolda yapıyor ve araştırırsa call of duty'nin tüm turnuvalarının konsolda olduğunu görür ve izlersede bence pc'de olduğu kadar iyi oynanabilir olduğunu görücektir. Aim assist ise auto aim degildir bunu çoğu pc oyuncusu konsolda boyle zannediyor ama sadece biraz yardim sağlar o sana o ayari kapatipta call of dutyi oynayan adam var ve etkilesede hala oynanabilir bir duzeyde oluyolar. Bunlari soylemek istedim bence biraz bilmeden yorum yapılmış bu konuda.
kesinlikle ps3 üzerindeki black ops2 multiplayerinda bile hala 150 bin online gösteriyor bu rakam pcde 6 bin

BSC Misafiri

9.2.2015 09:26:11

-1
Konsolda FPS oynanir hatta gunumuzde pc yerine konsolda çok daha fazla oynanıyor counter strikeyi , call of duty'i oynamış mı ki konsolda alkan bey bunu yargısına varıyor hayır oynadıysada bence çok yanlış bir yargıya varmış çünkü call of duty asıl satışlarını konsolda yapıyor ve araştırırsa call of duty'nin tüm turnuvalarının konsolda olduğunu görür ve izlersede bence pc'de olduğu kadar iyi oynanabilir olduğunu görücektir. Aim assist ise auto aim degildir bunu çoğu pc oyuncusu konsolda boyle zannediyor ama sadece biraz yardim sağlar o sana o ayari kapatipta call of dutyi oynayan adam var ve etkilesede hala oynanabilir bir duzeyde oluyolar. Bunlari soylemek istedim bence biraz bilmeden yorum yapılmış bu konuda.

BSC Misafiri

9.2.2015 09:24:31

0
bi alışamadım alkan a belki ilk izlediğim zamanlar hep gökhan talha ersin levent 4 lüsü olduğu içindir

Fatal073

9.2.2015 09:13:11

-1
Online düşkünü değilseniz en iyisi xbox 360 Jtag bir oyuna o kadar para verilmez diyosan xbox 360 jtag en iyisi derim oyuna o kadar para vermeyede gerek yok hemde bazı oyunları online oynuyorsunuz pc eskide kaldı

mevsres

9.2.2015 08:05:29

-1
Arkadaşlar zorunuza gitmesin, gerçekler acıdır. :D Size dünya kazık atıyorlar konsollar haberiniz yok, sene 2015 olmuş muhtemelen en az bir 6 sene daha bu konsollar ile idare edeceksiniz peki hiç düşünmüyor musunuz arkadaş 30 FPS 900p ile idare edilir mi bunca sene. Bakın bir çok konsol oyuncusu belki de 60 FPS'nin keyfini bilemez, ben oyunlar PC'de 60 FPS'den 45 FPS'ye inice bile onun farkını hissediyorum, kaldı ki 30 FPS hayatta oynayamam.

IslakBanyoTerliği

9.2.2015 07:06:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- GTA V PS4 de millet sömürdü halen PC ye gelecek. PC ye gelen oyunlar driver sorunları yüzünden herkes rahat oynayamıyor. Arkadaşlarla her gün zevkle oynadığımız Destiny PC de yok. Order Bloodborne Uncharted Drive Club LBP3 TLOU Infamous gibi oyunlar PC de yok. MP oyun modları hileden ve yardımcı program kullanan insanlardan geçilmiyor. BF4 mesela görüyoruz adam 4 monitor ile senin göremediğin nereleri görüyor kaç yüz tl lik mouse lar kullanıyor 120FPS de oynuyorlar sen zar zor 40 60fps de oynarken. Neresi üstün ırk bunun şimdi ?
Ooo fanboy alırım bir dal.

Deve Katili

9.2.2015 07:02:05

-1
Yaw he he ustun irkmis siz kimsiniz lan

brktmr

9.2.2015 05:26:12

0
Kablosuz gamepad denen zımbırtının bilgisayar platformunda olmadığı ve bilgisayarın televizyona bağlanmadığı mı zannediliyor, anlamadım ki ?

C-Webb

9.2.2015 04:22:19

+1
Konsolda kac tane frame dusmesi olmayan oyun var ki pc de ki driver sorunlarindan bahsedilmis ps3 de bi cok oyun oynadim bazi exc. Haric her oyunda fps dusmesi mevcut gta5 ps3 de ciddi kasiyor 30 fps nin altinda cogu zaman konsolun tek avantaji rahatligi yayila yayila tv nin karsinda oyun oynamak tek avantaji pc ye karsi baska hic bir ustunlugu yok spor oyunlari oynuyorsaniz konsol geri kalan tum platformlarda pc

MiyopBey

9.2.2015 04:03:31

-4
quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe Konsollar sayesinde oyun mu kaldı ki?

Konsol kumandalarının sınırlı kapasitesi yüzünden FPS'leri bile maymuna çevirdiler. Ortada oynayacak oyun kalmayınca sinematiklere yüklendiler, cahil konsol kullanıcıları da renderlanmış ucuz aksiyon filmi görüntülerini grafik zannetti yiyor öyle. Age of Empires gibi şaheserlerin çıktığı RTS türü bitti.

İşte bu nedenlerle konsolcular için İlber Ortaylı'dan geliyor:

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın
Hocam saçmalamanında bir sınırı var ama lütfen :D

stun

9.2.2015 03:51:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: immortalizmm Editörlör bile nedemiş artık pc' ye geçmeyi düşünüyoruz diye insan yaş olarak ufakken konsol düşünebilir ama yaşı büyüdükten sonra konsol çocuk avutan oyuncak gibi gelmeye başlar ozman tek çözümde pc'dir. Şimdi Dağılın........ :D :D
ya bi rdr , last of us , god of war oynamadan şöyle saçma yorumlar görmek.. saçma ya.. master race üstün ırk deniyor ama...videoda da söylendiği gibi.. grafik geçişleri bile. konsola bağlı.. grafik atlamanız bile yeni neslin gelmesine bağlı.. konsollardan daha iyi grafık vermeniz normal.. ama gta 5 in pc ye çıkmadan 45 m satma olayını bir düşünün.. herkes nerde isterse orda oyununu oynasın tamam.. master race mi ? pfff aha pc de oynadıgım tek oyun lol.. onada 150 tllik ekran kartına 120 fps açıyorum 1680-1050 ye.. yani burda mobamız var ,stratejimiz var mmo var diyenlerde oluyor ya ondan diyorum.. strateji ve mmo oynamıyorum zatende.. çok yüksek donanımlı pc kurmak.. benim içim zahmetli okadar param yok.. şuan biraz daha param olsa.. x one alırdım heralde ( ps4 üm var) exc oyunlar önemli ya.. ya şimdi bi bloodborne u çok bekliyorum... onu oynatamıyacaksam pc yi ne yapayım.. çok yenileme ihtiyacı duyan bir platform.. ama varsa paranız saygı duyarız .. oynayın buyrun..

i_lenker

9.2.2015 02:56:20

-1
PC MASTER RACE muhabbeti konsollara özel çıkan oyunlardan kaynaklı diye düşünüyorum. Sırf konsol aldırmak için o konsola özel oyun yapıyorlar, her yerde reklamı her yerde afişi, satış rakamları onmilyonlara ulaşmış, konsolcu PC oyuncusu ile dalga geçiyor sende bu oyun yok diye ama gelgelelim kalite bir seviyenin üzerine çıkamamış... Yapımcıların bile eminim canı sıkılıyordur sıfr konsolun kapasitesi yetmiyor diye birşeyleri kısmaktan. Yapay zeka, grafik vs; konsolun ömrü boyunca hep kısıtlı kalmak zorunda. Dolayısıyla fikirler de yazılımlar da kısıtlı kalıyor. Ama napsınlar ekmek kapısı, daha iyi bir söğüşleme kapısı yok, veriyorlar 7-8 yıl boyunca aynı oyunları yesin millet. :D O yüzden PC MASTER RACE olayının çok ciddi olduğunu da düşünmüyorum, zaten oyun gelmiyor ki PC'ye, sadece konsoluyla çok övünenlerle dalga amaçlı...

Mactavish-

9.2.2015 02:28:26

-3
GTA V PS4 de millet sömürdü halen PC ye gelecek. PC ye gelen oyunlar driver sorunları yüzünden herkes rahat oynayamıyor. Arkadaşlarla her gün zevkle oynadığımız Destiny PC de yok. Order Bloodborne Uncharted Drive Club LBP3 TLOU Infamous gibi oyunlar PC de yok. MP oyun modları hileden ve yardımcı program kullanan insanlardan geçilmiyor. BF4 mesela görüyoruz adam 4 monitor ile senin göremediğin nereleri görüyor kaç yüz tl lik mouse lar kullanıyor 120FPS de oynuyorlar sen zar zor 40 60fps de oynarken. Neresi üstün ırk bunun şimdi ?

lido

9.2.2015 01:32:22

+2
11-12 sene önce internet cafelere sırf landa oyun oynamak için gittiğimiz günler..cafelerdeki bir çok kişinin adımı değil nickimi bildiği günler aklıma geldi güzel muhabbet dönmüş half life counter-strike gibi oyunlar benim neslim için unutlmaz şeylerdi.. pc oyunculuğunun oculus rift ile farklı bir boyuta gelebileceğini düşünüyorum mesela atıyorum oculus rift ile battefield 5 oynarken sağına soluna kafanı çevirerek bakabilmek falan çok farklı tecrübeler olacaktır belki de o zaman pc gerçek anlamda master race olabilir ama tabi konsol üreticileri de bu teknolojiye çok uzak kalmazlar

karasis65

9.2.2015 01:29:15

0
Spor-yarış tarzı oyunlar için konsol daha iyi gibi.Ama kendimden örnek vermek gerekirse televizyona ulaşma imkanım olmaması ve strateji oyunlarını sevdiğim için(özellikle eski olanlarını)Düşük bütçem olmasına rağmen pc yi tercih ediyorum.

Robinson Crusoe

9.2.2015 01:04:30

+4
Konsollar sayesinde oyun mu kaldı ki? Konsol kumandalarının sınırlı kapasitesi yüzünden FPS'leri bile maymuna çevirdiler. Ortada oynayacak oyun kalmayınca sinematiklere yüklendiler, cahil konsol kullanıcıları da renderlanmış ucuz aksiyon filmi görüntülerini grafik zannetti yiyor öyle. Age of Empires gibi şaheserlerin çıktığı RTS türü bitti. İşte bu nedenlerle konsolcular için İlber Ortaylı'dan geliyor:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

alito

9.2.2015 01:03:40

0
Güzel muhabbet olmuş. Ben şahsen tarafsız kalmayı tercih ediyorum, yeri gelince Konsol ama gerekince de Pc'de oyun oynanması gerektiğini düşünüyorum.

blizzard3

9.2.2015 01:01:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: immortalizmm Editörlör bile nedemiş artık pc' ye geçmeyi düşünüyoruz diye insan yaş olarak ufakken konsol düşünebilir ama yaşı büyüdükten sonra konsol çocuk avutan oyuncak gibi gelmeye başlar ozman tek çözümde pc'dir. Şimdi Dağılın........ :D :D
uncharted oynamayan playstationı anlamaz anlayamaz

immortalizmm

9.2.2015 00:22:13

0
Editörlör bile nedemiş artık pc' ye geçmeyi düşünüyoruz diye insan yaş olarak ufakken konsol düşünebilir ama yaşı büyüdükten sonra konsol çocuk avutan oyuncak gibi gelmeye başlar ozman tek çözümde pc'dir. Şimdi Dağılın........ :D :D

bodyman700

9.2.2015 00:20:55

0
pc ile konsolu karşılaştırmak bana her zaman saçma gelmiştir. pc genel bir kavram zaten. her konsol ayrıca bir pc dir. her cep telefonuda pc dir. ha konsolda sadece oyundan para kazanıldığı için oyunu konsolun donanımına özel yaparlar ve daha güzel görünmesini sağlayabilirler. asıl mesele donanım kaynaklı ar-ge maliyetini daha az tutabilmek için tamamen pc tabanlı konsol yapan firmalardır. microsoft ta sony de çok büyük bir hata yaptılar. yeni bir işlemci ve sistem için IBM ile anlaşıp cell işlemcisinin yeni versiyonunu çıkarmalıydılar. bu belkide hem geriye dönük hem de ileriye dönük olarak oyun sektörünün aslan payının konsollarda kalmasını sağlayabilirlerdi. ama bunun yerine gittiler x86 tabanlı pc ler yaptılar ve ismine "konsol" dediler. yazılım altyapısı değişik olsa bile yinede bu makinelerin pc oldukları koskoca bir gerçek. şahsen yazılımcılar bu aletlerde maksimum verime ulaştıklarında konsolları çok geride bırakmış donanımlar ortada olacak ve daha performanslı bir şekilde pc de zaten yer edinecekler diye düşünüyorum. yeni nesil oyuncularında grafik hastası olmasından dolayı 1-2 yıl içerisinde grafik tartışması tamamen bitecek. bence asıl mesele; microsoftun ne zaman xbox tan vazgeçeceği... şahsi görüşüm microsoft un xbox markasını belli bir zaman diliminden sonra terketmek zorunda kalacağı yönünde. böyle bir durum olursa pc oyunculuğunun anavatanı olan windows platformu yükselişe geçer ve asıl savaş o zaman başlar. sony buna karşılık vermek için yeni bir konsol çıkarmak zorunda kalır. tabi bunlar kurgu... iş parada bitiyor. sony oyun yazılımcısına bastırır parayı sadece bende çıkacaksın derse zaten oyunları sadece ps de görürüz. yok microsoft bastırırsa, ya xbox ta ya da pc de görürüz. steam bastırır, sadece pc de görürüz. hayatın her yönünde olduğu gibi "para konuşur" şunu da belirtmeden geçmeyeyim. hem pc hem de değişik konsollar sahibi birisi olarak (ds, ps2, xbox 360) pc nin işlevselliği tartışılmaz. sınır sizsinizdir. isterseniz oyun bile yazabilirsiniz. kısacası :) tartışmak yersiz. parayı yazılımcılar ve dağıtıcılar kazanıyor. siz de burada tartışıp duruyorsunuz. unutulmaması gereken; zevk almak için neyi aldığınız değil, ondan ne kadar zevk aldığınızdır. illa ki para da vermeniz gerekmez. saklambaçta bir oyundur mesela :)

CamelotKing

8.2.2015 23:54:23

0
arkadas bilgisayar nedir bilgisayar diyince aklınıza kasa monitör klavye mause geliyo canlanıyo bilgisayar işlemcisi olan ve yazılımı olan bişydir temelde budur yazılımsız işlemcisiz hiç bşy olmaz yani herşey yazılan kodlarda bitmiyo mu yazılımda bitmiyomu yani kasanın içinde ne var islemci ram oyun konsolunun ıcınde ne var işlemci ram (ornek olarak soyluyorum daha parcalar var tabiki) şimdi işlemci ram vb =bilgisayar değlmi onemli olan amactır yazdıgınız yazılımdır bilgisayarın yazılımı windows yani sizin kafanızda canlandırdıgınız yani oyun konsolunun yazılımı farklı yani demem o ki oyun konsoluda bir bilgisayar cesitidir sadece yazılımı farklı bide içinde parcalar işte yani siz bilgisayarla bilgisayarı karsılastırıyosunuz yani aslında karsılısastırdıgımız şey oyun konsolu yazılımıyla windows yazılımını karsılastırıyosunuz herkes windows kullanıyo diye diyorum demem o ki arkadaslarım her yazılımın belli amacı vardır bunlar araba değilki bu daha hızlı mı gidiyo o mu hepsi farklı bi eşya olarak gorun adamlar kod yazıyo yazılım yapıyo işlemcilerle bunları işliyolar oyun konsoluda bole uretiliyo sizin bilgisayardan anladıgınızda aslında herşey bi bilgisayar urunu daha doğrusu yazılım urunu yani hepsinde işlemci ram var bilgisayar ustun ırk ki bi oyun konsoluda bilgisayar zaten yazılım kod urunu

ungalath

8.2.2015 23:19:25

+1
saf güç falan hikaye param olmadığı için konsol alamıyorum sadece bilgisayarım var :D

IslakBanyoTerliği

8.2.2015 23:16:43

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri PC düzgün oyun bile yok. Geçmişte The Last Of Us, Uncharted 2, RDR gibi konsol oyunları oyun tarihinin en çok ödül alan oyunları oldular hala hl3 bekliyorsunuz. Bu nesilde de Uncharted 4, Bloodborne, The Last Of Us 2 gibi oyunlar konuşulacak hala bekleyeceksiniz. "Mesele grafikse" zaten en iyi grafikli oyun The Order 1886'dır, Driveclub'dır. Hiçbir pc oyunu bu kadar iyi görünmüyor. Multiplayerda hile, minimal fark için kimse pc yi takmaz. Oyun satışlarında konsollar kat kat fark atıyor ezip geçiyor, oyuncuların tercihi belli. PC düşmanı degilim ama en rezil döneminde de bir zahmet şişirmeyin. Ha unutmadan forumlarda grafik grafik diye bir yerini yırtan PC oyuncuları yıllardır Sims, Minecroft, dota gibi oyunları en çok oynuyorlar...
Arma 3

Ciddiyetsiz

8.2.2015 23:02:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BJK _ 1903

CS go dedinde cs yi gidersin internet cafedede oynarsın istersen onu saymıyorum olması benim için önemli değil ayrıca hayatımda dayz kadar saçma oyun görmedim haritada adam bulamıyosun 1 saat. oyunu eksik çıkartmış adamlar bide oyunu övüyosun. Bu saydığın diğer oyunlarıda kötü eski bilgisiyarın olsada oynarsın yoksada git internet cafeye oyna. Ayrıca wow filan demişsin bağımlılık yapan oyunlar olmasada olur. Evet dediğin gibi psn ye harcadığım paraya stem daha çok oyun verir ama hepsi indie saçma sapan oyun sayılmayacak cinsten bişeyler
o saydıklarım benim ilk anda aklıma gelen oyunlar. daha sayarım ama uzatmanın anlamı yok. o internet kafede oynanır dersen bi sürü konsol oyunu da konsol salonunda oynanır. o açıdan tartışmak anlamsız. baktığın zaman sonuçta hiçbir zaman konsola gelemeyecek oyunlar var. ama konsola çıkmış oyunlar eğer yapımcı direk sony veya microsoft ile anlaşma sağlamamışsa pc için de çıkıyor. oyunların konsola özel çıkmasının tek sebebi de para. pcnin üstün yanları kadar malesef korsan gibi kötü bir tarafı da var ki bir çok yapımcı bu yüzden oyun geliştirmiyor. sonuç olarak güzel bir oyun yapıp sony/microsoft ile anlaşması da varsa para kazanması pcye oranla çok daha kolay. onlar da doğal olarak en çok para kazandıkları yere oyun geliştirecek. ayrıca senin mantığınla senin beğenmediğin oyun veya konsola çıkmamışsa oynanmasa da olur. onlar gereksiz ve saçma oyunlar ama milyonlar beğenip oynuyor. ister eksik, ister hatalı, ister yarım olsun, ister saçma olsun birilerini eğlendiriyorsa nasıl eğlendirdiğinin önemi yoktur. oyun da bu değil mi? yorumu da aslında vidyoyu izlemeden önce yazmıştım. vidyo içinde zaten baya baya konuşuyorlar pc neden bir bakıma daha üstün. hatta parasal sebeplerden neden pc aslında oyun anlamında geride. ha bu arada elbet teknik olarak pc üstün olabilir. ama en nihayetinde (ülkemizde pahalı da olsa) insanları daha fazla eğlendiren, doğal olarak eğlence aracı olarak tasarlanmış konsollar. mevzu da oyun olduğuna göre oyun konsollarının bu eğlendirme yarışında en azından bi süre daha önde olması gayet doğal.

Oneworld

8.2.2015 23:01:23

0
güzel oyundu.

Master_Evil

8.2.2015 22:43:07

+1
cidden programda bişeyler eksik kaldı, genel olarak konsollların tek üstünlüğü oyun yapımcılarını ve pcnin gelişmesini sınırlaması gibi, sanki herkes pcnin üstünlüğünü biliyor da bunu söylemek istemiyor, konsollarında kenarda kıyıda yaşayıp rakip olarak beklemesini istiyor gibi.

halflıfe

8.2.2015 22:26:41

0
ben kendi adıma her zaman pc den zevk aldım çünkü pc ile özleşmiş oyunları her zaman daha çok sevdim örneğin strateji oyunları rpg oyunlar her zaman fare klavye ikilisi daha çok hoşuma gitti mesela çoğu insan şu anda dying light oynarken ben satın alıp oyunu yarıdan sonra bıraktım nedeni durmadan hep aynı şeyi yaptırmasıydı ben belki çoğu insanın haberi yoktur grey goo diye bir oyun var deli gibi oynuyorum bana kimse konsol daha iyi diyemez fakat bende gidipte konsol da zevk alan insanlara burdan nasıl zevk alıyorsun demem fakat bana ilginç gelen güç açısın da bu iki tarafın kıyaslanması biri sonsuz açıklıkta olan bir platform pc diğeri sana üreten firma ne veriyorsa onla yetindiğin bir alet sonuç olarak paran varsa bence tabi alacağın platform pcdir yok ben orta karar oyunumu takarım grafiğe bakmam oyun 900p gelirse 900 720 p gelirse 720p de onarım beni hiç ilgilendirmez dersen de tabi ki konsoldur bence tartışmanın bir anlamı olmayan bir konu Bir de unutmadan şunu söyleyim bura da bazı konsolcu arkadaşlarmı pc yi bilmediklerini o kadar belli ediyorlar ki zannediyorlar pc de her oyun optimizasyon problemi var her oyun da fps düşmesi var yle bir ey yok ben de gtx 780 var arkadaşım da gtx 660var bugüne kadar her iki pc dede her çıkan oyunu bugüne kadar çatır çatır 1080 p gtx 660 ta high 780 de ultra ayarlar da hatta bazı oyunları eğer 2k monitörün varsa 2k bile oynarsın gtx 660 için unity hariç fakat unity nin konsol halide ortadafiyat konusuna gelirsek tabiki ben parası olanın ve grafi yüksek fps değrlerinde oynamak isteyenin alacağı bir platfom olduğunu söylerim her zaman pc nin

yunusyunus

8.2.2015 22:14:43

+1
quote:

Orijinalden alıntı: CrossfireLambda abi siz bu videoyu yaptınız ama iyimi oldu bilemedim şimdi devlet büyüklerimizin haberi falan olur hemen bindirin vergiyi ucuz gelmiş hergelelere demesinler :D
Zenci ile köprü hikayesi geldi aklıma... Ne desem bilemiyor..Ağlanacak halimize büyüklük diyorlar....

qwenwol

8.2.2015 22:13:48

+1
Bana göre Pc de konsol da birbirine muhtaç durumdadır.Her iki tarafta birbirinden bişeyler almıştır ve oyun sektöründe ilerlemiştir.Fakat PC yi önde kılan şey gelişiminin sınırsız olması.Kişisel tercih olarak ve bizim ülkemiz olarak PC idealdir diyorum.

nslookup

8.2.2015 22:13:37

+1
Çünkü pc üstün ırk. Fazla tartışmaya gerek yok ps4 veya xbox oneda oynayıp pc de oynamakta zorlanacağın hiç bir oyun yok. Yani bir kere fps oyunlarında bariz çok daha keyifli bence konsoldakinden. Hee fifa pes muhabbetine giriceksen alırsın kol takarsın pcne istediğin gibi oynarsın. Bence bu tartışmanın içi boş bugun konsollar ortadan kaybolsa yokluğunu hissetmeyiz. Bide gitmiş gta 5 i 2 yıl sonra DESTEKLEYEN platform demiş ya :D he GTA 5 i Pc için çıkardılarda Pc desteklemediğinden oynamadık. Sadece millete daha fazla para harcatıyır konsollar sonuçta sadece konsol bi işine yaramaz mesut çeviğin dediği gibi güçlü bir bilgisayarın olması lazım konsoldan önce e sen zaten pcye para verdin bide gidip konsola para veriyosun ama yapcak bişeyyok oyun yapımcıları da artık o platformu desteklediğinden yakın gelecekte ps veya xbox a muhtaç kalıcaz yani ps veya xbox pcden daha iyi oyun deneyimi sunduğundan değil biz daha fazla para harcayalım diye öyle olucak.

Ouroboros_Tasarım

8.2.2015 22:04:23

0
abi siz bu videoyu yaptınız ama iyimi oldu bilemedim şimdi devlet büyüklerimizin haberi falan olur hemen bindirin vergiyi ucuz gelmiş hergelelere demesinler :D

Citizen'in Pengueni

8.2.2015 22:03:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: BJK _ 1903

Peki şuna cevap ver ps 4 e verdiğin paraya pc toplarsan ps 4 e yaklaşabilir mi o pc ayrıca grafik grafik diyosunuzda gözle görülür bir fark yok grafik açısından. Adam gibi oyun olmadıkça o kadar güçlü aleti ne yapayım ben. Bana sadece pcye çıkan hikayesi ve grafikleri muhteşem olan 3 oyun sayabilir misin
Televizyonu ps4 nın yanında veriyorlar sanki. 2. Kolda bedava tabi her oyuna 3 katı para vermediğin için konsol daha ucuz.

K.Dot

8.2.2015 21:53:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5. Konsollar için oyunlar bile bilgisayarda hazırlanırken bunu tartışmak neyin kafası?
Uzay mekigi bile dünyada yapılıyor,astronotların ne havası var???? Aynı bu kafadasın

The False Shepherd

8.2.2015 21:50:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli benim de ilk oynadığım buydu .prince of persia. fransızca bilgisayarlar vardı okulda. onda oynuyorduk. hiç bitiremedim.






hangi okul hocam? merakımdan soruyorum..

SDEOEUS

8.2.2015 21:31:34

0
Katılıyorum. PS3'te https://www.youtube.com/watch?v=deyKpFkDngg Şu oyunu saatlerce oynadığımı biliyorum, sadece ben değil tüm kuzenler gelip 10 15 saat oynadığımızı hatırlıyorum. İlk çıktığında PS3'üm almıştım ve zilyontane oyunu olan birisi olarak söylüyorum.

cikopelo

8.2.2015 21:24:27

+1
Saf güç ve sunduğu performans açısından tabikide Pc hertürlü üstündür. 4k çözünürlükte oynama şansını (ssağlam bir donanim ile) hangi konsol sunabilir?

Caped 117 Crusader

8.2.2015 21:16:41

0
Adam drivecluba en iyi grafikli oyun demiş

stun

8.2.2015 21:14:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: DdrizztT
alıntı:

Orijinalden alıntı: WiiSmash

Ben oyunuma bakarım arkadaş konsoldur pcdir önemli değil. CS,BF oynayacaksam giderim PC'de oynarım, Fifa, NBA oynayacaksam konsolda oynarım. Bi de exclusivelar var. ama PC dediğimiz şey sadece oyun makinesi değil ki. her şey yapılıyor artık, çok fazla şey. Konsollar gibi limitli değil özgür. isteyen linux kurar isteyen windows. isteyen küçük olsun der htpc yapar. hatta konsol kıvamında bi şeyler yapar, TV'ye bağlar. kimi render almak için yapar. kimi orta karar yapıp oyununa bakar. kimi basar parayı fps sayacına bakar kapatır (mesut reyize selamlar ). yaparda yapar. Yani demek istediğim PC dediğimiz sınırsız imkanlar demek.


ama asıl olarak Master Race denmesinin sebebi LORD GABENDIR.


Katılıyorum hacı benım oglum olucak universite muhendıslık fakultesini ( aklıma ilk bu geldi)kazanıcak ve bılgısayarı olmadıgı halde konsol isteyecek.Paşam benim emeklerimle oyundan oyuna akıcak catia,matlab,shop programları arkasından ağlıyacak.Size de çok saçma gelmiyor mu?
vov liselinin yoruma.. bak oyun sitesi burası :D ne alakası var şimdi.. senin bu yazdıgının

i_lenker

8.2.2015 21:14:00

-1
Bu konsol olayını hiç anlamamışımdır, tamam 2000'lerin başında televizyona bağlayıp arkadaşınla futbol ve dövüş oynaman için güzel bir ortamdı, şu anda ne gereği var çözemedim... Yapımcı ve yayımcılarla anlaşıp exclusive oyun yapıyorlarmış, konsolcular da kendini çok özel hissediyormuş. O oyun PC'de yok, bu oyun PC'de yok, iyi optimize edilmemiş vs vs falan diye konsola geçtiysen zaten iyi bir söğüşleme adayı olmuşsun demektir. Hayır yani her oyunu almak oynamak zorunda mısın? :D Bu gibi platformlar bana sanki "hadi yürü be oğlum sen hardcore oyuncusun, kim tutar seni" gibi gaza gelmiş insanların bulunduğu yer gibi geliyor. Sürekli her oyunu satın almak, oynamak isteyen ve bunun için de sony ve microsoftun kucağına oturmak zorunda kalan insanlar :D

Nicolae

8.2.2015 21:06:12

0
Oyun için PC ile konsolları karşılaştırmak çok yanlış geliyor kendi açımdan. Şimdi birisi gelip diyor ki PS4 60 fps vermiyor 4K oyun oynatmıyor. Grafikleri Ultra değil ne gerek var ezik bozük vs.vs. Peki birşey sormak istiyorum PS4'ün fiyatına toplanılan bir PC'de 4K oyunu geçtim 1080p'de ultra ayarda oyun oynatabilir mi ? FPS düşmesi vs olmadan. Ben kendi sistemimi 1100 TL'ye toplamıştım 1080p'de oyun oynatmıyor makine kasıyor kastırıyor. 1100 TL'ye PS4 aldım çatır çatır oynuyorum. 4K oynatan 60 fps veren ultra ayarlarda açan PC'nin fiyatında bir konsol yapsınlar o zaman oda açar 4K oyun. Aradaki fiyat farkını unutmamak lazım.

Pileysteysin

8.2.2015 20:54:04

0
30 sene sonra pc oyun fasa foso kalır mı yeAaa 😂😂

immortalizmm

8.2.2015 20:36:14

-2
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis
alıntı:

Orijinalden alıntı: immortalizmm

alıntı:

Orijinalden alıntı: mementopolis

alıntı:

Orijinalden alıntı: immortalizmm

Kıyaslaması bile saçma pc olmasa o elinizde tuttuğunuz konsolları rüyanızda görürdünüz. :D :D


amigalar ,commodorlar .64'ler olmasa .......PC (Personal Comupter)'ler yoken iste o zaman pc'yi zor görürdünüz.

ayrica o konsollar olmasa o güzelim oyunlar cikmayacakdi bile :D

izlede bişeyler öğren dostum ilerde lazım olur bak ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ADKmiVCha8U


Kafa Ayarini biliyorum merak ettme. bundan kastin ne onuda anlamadim ?
Bir ara Trigger Z klavyesi incelemesi hosuma gittmisdi o ayri :D .

tabi bu birseyi degistirmiyor. Gabe Newell bile bu kadar "Fan" boy degildir o ayri.
adam linux tabanli konsol vari sisteme gecis yapmak istiyor :D neyse
Fan boylukla alakası yok kardeşim fan boy olan konsol oyuncuları yaş ortalamasından belli bu gerçek bir durum ama biraz olgunlaştıklarında neyin ne olduğunu anlayacak yaşa geliyorlarlar pc'nin tek sorunu korsana açık olması bu kadar korsan olması pc oyunculuğu çok daha iyi yerlerde olurdu ;)

all06

8.2.2015 20:34:49

+2
"Gta v gibi bir oyunu 2 yıl sonra anca destekleyen bir platforma üstün ırk demek anca forumda tartışma yaratıp, hit almayı isteyen editörlerin başının altından çıkar" Arkadasım yorumun bence yanlış Gta yı pc ye 2 yılda anca uyarladılar desek daha mantıklı olcak bu bu sürecin birazda parasal oldugunu dusunuyorum pc nin kotu bir platform oldugundan degil pc de korsan fazla oldugundan konsollarda oyun satmak onların işine geliyo sadeece böyle basit bir degerlendirme acımasızca olur pc için

valdezz

8.2.2015 20:34:46

+2
Zevk meslesi. kimi PC de oynar. kimisi konsolda. Tabi ki konsolların yapılış amacı belli ama günümüzde pc ekipmanları daha güçlü üretiliyor, yatırımı sağlam yaparsan oyundan alacagın haz daha yüksek.Konsolda koltuguma oturuyorum rahat oynuyorum diyosan PC de de game pad kablosuz klavye ile cok rahat oynuyorum.Şu an donanım olarak pc daha iyi. oyunlarda ucuz. adam hala pc de oynayanların zekasını çözememiş, senin zekanı kim nasıl çözecek acaba?

mementopolis

8.2.2015 20:31:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: immortalizmm
alıntı:

Orijinalden alıntı: mementopolis

alıntı:

Orijinalden alıntı: immortalizmm

Kıyaslaması bile saçma pc olmasa o elinizde tuttuğunuz konsolları rüyanızda görürdünüz. :D :D


amigalar ,commodorlar .64'ler olmasa .......PC (Personal Comupter)'ler yoken iste o zaman pc'yi zor görürdünüz.

ayrica o konsollar olmasa o güzelim oyunlar cikmayacakdi bile :D

izlede bişeyler öğren dostum ilerde lazım olur bak ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ADKmiVCha8U
Kafa Ayarini biliyorum merak ettme. bundan kastin ne onuda anlamadim ? Bir ara Trigger Z klavyesi incelemesi hosuma gittmisdi o ayri :D . tabi bu birseyi degistirmiyor. Gabe Newell bile bu kadar "Fan" boy degildir o ayri. adam linux tabanli konsol vari sisteme gecis yapmak istiyor :D neyse

olağan_şüpheli

8.2.2015 20:21:40

0
benim de ilk oynadığım buydu .prince of persia. fransızca bilgisayarlar vardı okulda. onda oynuyorduk. hiç bitiremedim.

immortalizmm

8.2.2015 20:14:07

-3
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis
alıntı:

Orijinalden alıntı: immortalizmm

Kıyaslaması bile saçma pc olmasa o elinizde tuttuğunuz konsolları rüyanızda görürdünüz. :D :D


amigalar ,commodorlar .64'ler olmasa .......PC (Personal Comupter)'ler yoken iste o zaman pc'yi zor görürdünüz.

ayrica o konsollar olmasa o güzelim oyunlar cikmayacakdi bile :D
izlede bişeyler öğren dostum ilerde lazım olur bak ;) https://www.youtube.com/watch?v=ADKmiVCha8U

mementopolis

8.2.2015 20:02:14

+2
quote:

Orijinalden alıntı: immortalizmm Kıyaslaması bile saçma pc olmasa o elinizde tuttuğunuz konsolları rüyanızda görürdünüz. :D :D
amigalar ,commodorlar .64'ler olmasa .......PC (Personal Comupter)'ler yoken iste o zaman pc'yi zor görürdünüz. ayrica o konsollar olmasa o güzelim oyunlar cikmayacakdi bile :D

BSC Misafiri

8.2.2015 19:57:53

0
Konsolun PC'ye tek avantajı exclusive oyunlar ki bu da çok doğal, konsola oyun geliştirmenin maliyeti daha düşük.Şahsi fikrim PC'nin her açıdan konsoldan daha avantajlı olduğu ama oyun sektörü açısından geleceğinin konsol kadar parlak olmadığı. Oyun geliştirme maliyetleri arttıkça AAA oyunları sadece konsolda görmeye başlayabiliriz.

BSC Misafiri

8.2.2015 19:57:42

0
HAIL PC

immortalizmm

8.2.2015 19:42:04

+1
Kıyaslaması bile saçma pc olmasa o elinizde tuttuğunuz konsolları rüyanızda görürdünüz. :D :D

oyunbilgini57

8.2.2015 19:39:49

0
Uzun uzun yazmaya gerek yok oyun fiyatları nerede ucuzsa orası benim tercihimdir .

dark dragon

8.2.2015 19:36:37

+1
Üstün ırk mı, üvey evlat mı? daha geçen gta ertelenince bütün pc oyuncuları bize üvey evlat muamelesi yapılıyor diyordu.

luganoguz

8.2.2015 19:18:06

0
Alakaya çay demle

DdrizztT

8.2.2015 18:41:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: WiiSmash Ben oyunuma bakarım arkadaş konsoldur pcdir önemli değil. CS,BF oynayacaksam giderim PC'de oynarım, Fifa, NBA oynayacaksam konsolda oynarım. Bi de exclusivelar var. ama PC dediğimiz şey sadece oyun makinesi değil ki. her şey yapılıyor artık, çok fazla şey. Konsollar gibi limitli değil özgür. isteyen linux kurar isteyen windows. isteyen küçük olsun der htpc yapar. hatta konsol kıvamında bi şeyler yapar, TV'ye bağlar. kimi render almak için yapar. kimi orta karar yapıp oyununa bakar. kimi basar parayı fps sayacına bakar kapatır (mesut reyize selamlar ). yaparda yapar. Yani demek istediğim PC dediğimiz sınırsız imkanlar demek.


ama asıl olarak Master Race denmesinin sebebi LORD GABENDIR.
Katılıyorum hacı benım oglum olucak universite muhendıslık fakultesini ( aklıma ilk bu geldi)kazanıcak ve bılgısayarı olmadıgı halde konsol isteyecek.Paşam benim emeklerimle oyundan oyuna akıcak catia,matlab,shop programları arkasından ağlıyacak.Size de çok saçma gelmiyor mu?

BSC Misafiri

8.2.2015 18:38:11

0
PC daha güvenli bir platform. Hele ki günümüzde mali durumu stabil tutmak istediğinizden, PC çok daha güvenilir bir platform olmaktadır. PS3 çıktığında 2 ne kadar dayandı, PS4 çıktı 3 ne kadar dayanabilecek? PC öyle değil, sadece bir donanım belki 2. bir donanımı değiştirerek uzun süre oyun oynayabiliyor sunuz. Dolayısı ile PC üstün ırk olmaya devam edecek.

BSC Misafiri

8.2.2015 18:38:09

0
PC daha güvenli bir platform. Hele ki günümüzde mali durumu stabil tutmak istediğinizden, PC çok daha güvenilir bir platform olmaktadır. PS3 çıktığında 2 ne kadar dayandı, PS4 çıktı 3 ne kadar dayanabilecek? PC öyle değil, sadece bir donanım belki 2. bir donanımı değiştirerek uzun süre oyun oynayabiliyor sunuz. Dolayısı ile PC üstün ırk olmaya devam edecek.

BSC Misafiri

8.2.2015 18:37:54

+1
PC düzgün oyun bile yok. Geçmişte The Last Of Us, Uncharted 2, RDR gibi konsol oyunları oyun tarihinin en çok ödül alan oyunları oldular hala hl3 bekliyorsunuz. Bu nesilde de Uncharted 4, Bloodborne, The Last Of Us 2 gibi oyunlar konuşulacak hala bekleyeceksiniz. "Mesele grafikse" zaten en iyi grafikli oyun The Order 1886'dır, Driveclub'dır. Hiçbir pc oyunu bu kadar iyi görünmüyor. Multiplayerda hile, minimal fark için kimse pc yi takmaz. Oyun satışlarında konsollar kat kat fark atıyor ezip geçiyor, oyuncuların tercihi belli. PC düşmanı degilim ama en rezil döneminde de bir zahmet şişirmeyin. Ha unutmadan forumlarda grafik grafik diye bir yerini yırtan PC oyuncuları yıllardır Sims, Minecroft, dota gibi oyunları en çok oynuyorlar...

BSC Misafiri

8.2.2015 18:37:48

-1
Bu nesilde pc yi hiçbirşey kurtaramaz. PC 10 yıl önceki gibi değildir hatta yarısı kadar bile değildir. PC başarılı olabilseydi konsollar bu kadar rahat rekor kırarak piyasayı domine etmezdi zaten. Multiplayerda hileci ergenlerle kapışmak, bir ton para verip optimizasyon vram sorunlarıyla uğraşıp durmak, konsola güzel bir exc oyun çıktı mı her haberin altında pc ye gelsiiiiin diye ağlamak, laf atıp pc master raceeee diye kendinizi farkli üstün hissetmeye çalışarak sadece kendinizi kandırıyorsunuz. PC de çöp grafikli dota 2, sims 4 en çok oynanan PC oyunu oluyor... konsol oyuncularının da ufak tefek farklar için-hileli multi-exc oyun kıtlığı için PC ye birton para vermesini beklemeyin...

BSC Misafiri

8.2.2015 18:37:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: michael01 Abi şimdi aklıma geldi demişsiniz konsol keyfi pc ye geliyor. Xbox kontrolcüsüyle oyun oynuyoruz pcde konsol olmasa o xbox kontrolcüsü nasıl olacaktı sen o zevki pcde de nasıl alcaktın o rahatlık keyfini????
Kardeşim PC platformunda tek kontrolcü Xbox kontrolcüsü değil farkındamısın ?

BOLDVIPER

8.2.2015 18:37:12

0
PC nin bu şekilde görünmesinin sebebi bence 1 oyun fiyatları aşırı pahalı ve 2 FPS oyunlarıdır açıkcası konsolda bf3 ve bu tarz oyunları kol ile oynayamıyorum oynasam bile akıcı olmuyor ve zevk vermiyor üstelik bir müddet sonra parmakları acıtıp yoruyor ama pc de böyle birşey yok gayet zevkli ve akıcı yormuyor şahsen napar ne eder ps4 alırım ancak bana kol ile FPS oynamak zevk vermiyor resmen işkence oluyor ayrıca her turlu mod ve destek alma imkanı var ve konsolda her ay psn ve tarzı multıplayer ücretleri var ve pc gelişime açık konsol öyle değil açıkcası bu sebeplerden ötürü PS4 parasını PC ye ekran kartına vs verip daha rahat oyunları akıcı sekılde oynarım ve bu psn ücretleri kol ile fps oyunları sorunu ve asırı pahalı oyunlar duzelmedıkce ben asla konsol almam kolay kolay

natrak

8.2.2015 18:32:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: örümcek herif watch dogs varken kim oynar gta çöpünü.
aynen

BJK _ 1903

8.2.2015 18:23:32

-3
quote:

Orijinalden alıntı: Ciddiyetsiz

hala konsola has bir WoW yok. AoE yok. Starcraft yok. CS:GO yok. DayZ yok. modlama yok. yoklarını saymayalım yok olan şey çok. çünkü konsolların belirli "limitleri" var. doğal olarak "yok" olması normal. konsol konsol diyenlerin de konsol denilen şeyin oyun için özelleştirilmiş bir bilgisayar olduğunu unutuyorlar. konsol ilk yatırım maliyeti olarak evet nispeten ucuz. ama konsol oyunları her zaman pc oyunlarından pahalı. gelip us psn vs saymayın pc için zibilyon tane kampanya yapan mecra sayılır. steam zaten lafını etmeye bile gerek yok ama humble bundle bile senin psn us'a harcadığın paranın daha azıyla daha çok oyun verir.
CS go dedinde cs yi gidersin internet cafedede oynarsın istersen onu saymıyorum olması benim için önemli değil ayrıca hayatımda dayz kadar saçma oyun görmedim haritada adam bulamıyosun 1 saat. oyunu eksik çıkartmış adamlar bide oyunu övüyosun. Bu saydığın diğer oyunlarıda kötü eski bilgisiyarın olsada oynarsın yoksada git internet cafeye oyna. Ayrıca wow filan demişsin bağımlılık yapan oyunlar olmasada olur. Evet dediğin gibi psn ye harcadığım paraya stem daha çok oyun verir ama hepsi indie saçma sapan oyun sayılmayacak cinsten bişeyler

deadlight54

8.2.2015 18:04:55

+3
Bence hem PC'nin hem de konsolların avantaj ve dezavantajları var. Benim konsolum yok ama PC'imde öyle çok iyi bir şey değil. PC kendini sürekli geliştirebilen bir platform hatta Steam, bağımsız yapımlar ve oyunlara yapılan modlar açısından avantajlı ancak birkaç iyi grafik göreceğim diye de para akıtmanın hiçbir manası yok. Bu birazda göreceli bir kavram. Bana kalırsa Master Race terimi espri manasında kullanılabilir ancak bir başkasını ezmek veya kalp kırmak için kullanılmamalı. Benim görüşümde bunlardır.

immortalizmm

8.2.2015 17:48:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: michael01 Abi şimdi aklıma geldi demişsiniz konsol keyfi pc ye geliyor. Xbox kontrolcüsüyle oyun oynuyoruz pcde konsol olmasa o xbox kontrolcüsü nasıl olacaktı sen o zevki pcde de nasıl alcaktın o rahatlık keyfini????
microsoft inan konsol olmasaydı da o kontrolcuyu çıkartırdı her türlü microsoft'un isteyip de yapamadığı şey var mı sence şimdi steam controlcusü nasıl çıkıyorsada o olmasada çıkardı kesin :D microsofta nerde laf attılarsa hep cevabıı verdi google'ın bi tarafları kakltı nokia'yı satın aldı piyasayı sallıyor örneğin

RedTurkei

8.2.2015 17:38:34

+1
Klavye,Farenin verdiği konturol hiçbir alette yok ne wi motede nede gamepadde atari salonu konturolleri en güzelleri ben hep onları kullanıyorum belki de atari salonu kültüründen geldiğimiz için.. Joystick en babası ben olsam konsollara direk joystickle yaparım..

michael01

8.2.2015 17:24:12

-1
Abi şimdi aklıma geldi demişsiniz konsol keyfi pc ye geliyor. Xbox kontrolcüsüyle oyun oynuyoruz pcde konsol olmasa o xbox kontrolcüsü nasıl olacaktı sen o zevki pcde de nasıl alcaktın o rahatlık keyfini????

örümcek herif

8.2.2015 17:11:17

-3
watch dogs varken kim oynar gta çöpünü.

immortalizmm

8.2.2015 17:01:23

0
PC her zaman özgürlüktür. Free' dir Konsolun belirli çizgileri vardır o cizgi dışına çıkamazsın. PC'de oyunu xbox controller ile oynadıktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamıyor insan :D

ClaymoreCountry

8.2.2015 16:48:46

+2
Pc ne kadar önde olursa olsuun ben konsol oyuncusuyum her zaman öyle olacağım.Konsoldaki bence party ortamı yeter.Yemişim grafiği tad alayım yeter.

kataaay

8.2.2015 16:48:32

-4
Konsolcu arkadaşların bazıları beni güldürdü açıkçası. Benim evimde de hem ps4 hem xbox 360 olmasına rağmen söylüyorum bunu. Sanırım bazı sadece konsol sahibi olan arkadaşlarımız bizim her sene sistem yenilediğimizi sanıyorlar. Bakın ben kendimden örnek veriyim. Geçen sene aldığım nvidia gtx 770 ile çoğu oyunda 1080p 60 fps alabiliyorum(yeri geldiğinde ayarları medium a alıyorum ama 60 fps oynuyorum ki ps4 de zaten aynı grafiği verebiliyor bir şey değişmiyor) ki bu kart bu sene çıkacak çoğu oyun içinde yeterli olacak gibi duruyor (örneğin witcher 3). pcde her sene donanımını yenilemek zaten saçma bir durum olur çünkü dediğim gibi başından adam gibi bir kart alırsanız o size 2-3 yıl çok rahat yüksek ayarlarda oyun oynatıyor. sonrasındada ayarları medium a çeker yine yeterli performans alırsınız. ki ayarları medium a alsanızda alacağınız bir konsolun size sunacağından çok daha iyi bir grafik sunabiliyor. gerçi bu yinede zevk meselesi. bazı oyunu oyun koluyla oynamak iyidir bazılarını klavye mousela. ama dediğiniz gibi her sene sistem yenilemiyoruz yenileyen bir kişinin de evinde mutlaka bir konsol vardır zaten

FasTBoY

8.2.2015 16:43:34

0
PSN kardeşlik diyenlere gelsin buda. :) http://store.steampowered.com/promotion/familysharing

BSC Misafiri

8.2.2015 16:42:25

+1
Gökhan abi senden ricam oyundayız serilerine önem vermeniz özellikle sana söylemek istedim çünkü genel yayın yönetmeni sensin canlı yayına verilen önem oyundayız serilerine verilmiyor ryse Son of rome yarım kaldı 7 days to die oyununda bir tane dikili taşınız olmadan hemen the Forest oyununa geçtiniz ondanda haftalardır Video gelmedi zaten yayınladığınız Video lar çok kısa her biri en az bir saat olmalı bence bsc kısıtlı imkanlara sahip bir kuruluş canlı yayınlara bu kadar önem vereceğinize oyundayız serilerine yönelin başka oyunlar içinde seriler yapabilirsiniz çok istiyorsan youtube dan izle diyebilirsiniz ama Talha abi ve senin sohbetin kadar zevk vermiyor hiç biri isterseniz bu konu için anket düzenleyin eminim ki bir çok oyuncu arkadaş da benim gibi düşünüyordur oyundayız serileri uzun süreli ve her hafta yapılmalı ağır eleştiride bulunduysam özür dilerim hepinizi çok seviyorum SAYGILARIMLA

BSC Misafiri

8.2.2015 16:41:34

0
Konsol almak isterim ama bağlayacak tv yok olsa zaten pcye bağlarım ne gerekvar ??

Kasapovski

8.2.2015 16:32:26

+1
Upgrade edilemeyen bir sistem ile upgrade edilebilen sistemleri karşılaştırmak sizce de çok saçma değil mi ? Konsolu rahat rahat oyun oynamak için aldım. Grafik takıntısı olmayan biriyim. Ufacık oyunla bile eğlenebilmek önemli. Exclusive oyunlar da cabası. Ancak fps oyunları içinde yakında pc toplayacağım. İki platformu karşılaştırmak bana göre çok ama çok saçma. Pc ayrı bir zevk konsol ayrı.

ardaq

8.2.2015 16:17:26

-2
editörler konsol fanboy olduğu için izlemeye gerek görmedim.

mementopolis

8.2.2015 16:16:41

-2
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Psn'nin verdiği oyunların çoğu bir şeye yaramıyor. Ayrıca yorumları okumak için hangi konuya girsem "Nereden, nasıl daha ucuza alırım." muhabbetinden oyun hakkındaki değerlendirmeleri göremiyorum.
Steam vb. platformlar sayesinde 100 Tl'ye 10 oyundan fazlası alınabiliyor. Ayrıca sadece PSN oyun dağıtmıyor. Nvidia, Amd de güncel oyunları kullanıcılarına hediye ediyor.
Ek olarak bir seneye kadar Microsoft Xbox'daki oyunların çoğunu Pc'ye getirecek. Aradaki donanım, grafik farklarından söz etmeme gerek yok.

Bu mesaj da bu konudaki son yorumumdur.
Ne diyordu şair ; Yıkıldı yolunu bekleyen şehir Şimdi gelsen de bir, gelmesen de bir..

BoUnTy_HuNtEr

8.2.2015 16:15:44

+1
bence bu konu tamamen zevk meselesi kimisi konsal da oyun oynamyı sever kimisi pc de kimisi konsolu exclusive oyunlar için alıp multi platform oyunları pc de oynar yani bence bu işin pek bir üstünlükle veya parayla alakası yok çok iyi bir pc toplama evet pahalı birşey ve her pc oyuncusunun evinde üstün bir pc yok ama geçen 2 si 1 de mesut çevik çok güzel bir laf söyledi bugün sizinde dediğiniz bişey vardı pc tarafında oyunlarda çok büyük indirimler olabiliyo ve oyun fiyatları genelde konsolo göre çok ucuz ama iyi bir sistem toplama pahalı konsal kısmında da ise konsal pc ye bakarak ucuz ama oyunlar çok pahalı olabiliyo mesut çeviğin lafı çok güzeldi bu noktada çünkü konsol ucuz pc pahalı diye konsol almaktansa bir yerden tasarruf edelim derken aslında iyi bir bilgisayar toplayabiliriz ve pc deki oyun fiyatlarından yararlanarak aslında aynı hesaba getiririz ve hatta kar edebiliriz ve böylece oyunları çok iyi grafiklerde filanda oynabiliriz doğru ama bence bu işin bunlarla alakası yok insanların bir zevk tarzı var kimisi pc de oyun oynamayı sevmez ve rahat bir şekilde konsol kullanmak ister ancak kimiside konsalda oyun oynamayı sevmez ve pc yi tercih eder bence mesele bu evet pc nin grafik gibi , oyun fiyatları , indirimler , gibi filan üstün olduğu noktalar var ama bence insanları bu üstünlükler pek ilgilendirmiyo gibime geliyo konsolcu gene konsoldo oynuyo pc ci ise gene pc de oynuyo yani bence bu üstünlükler bu yüzden çok sökmüyo ve iş tamamem tercihe ve zevke kalıyo ve bir konu var çoğu konsol oyuncusun evinde bir pc zaten genellikle oluyo ama adam genede konsolu tercih ediyo bu ya zevkten ya exclusive oyunlardan yada pc sisinin çok üstün olmamasından kaynaklanıyo ama bence pc deki oyun fiyatlarıyla yapılan tasarrufla iyi bir pc alınabilir bu da ayrı bir konu ama uzun lafın kısası bence bu iş üstünlükten çok zevk ve tercih meselesi

maxpayne15

8.2.2015 16:09:24

0
Şu konsol vs. pc sıkmadı mı artık hayır durumu göremiyormusunuz? Grafik oyunlarda önemli bir unsur ama her oyunu ultra oynayacaksın diye bir şey yok biraz şükredin halinize. Oyun dandik olduktan sonra ne yapacaksın grafiği high dan medium alınca vuruş hissi mi azalıyor yok sadece kenardaki vazonun kaplaması biraz daha detaysız oluyor. Güçlü pc in varsa veya orta düzey fiyat farkından dolayı pc ye oyun alabilirsin. Konsola özel oyunları zaten konsolda oyna. İkisi de ayrı platform siz oyuncu değilmisiniz arkadaş oyunun iyi veya kötü olduğuna bakın bırakın bu ufacık cacık kadar grafik detayını...(Hangileri size hitap ediyorsa onunla oynayın).

freshmind

8.2.2015 16:01:10

+4
Hala konsolda 200 liraya oyun var deyip çamur atmaya çalışanlar var yahu. Kendi platformlarında o 200 liralık oyunlara 200 lira veriyorlar sanki ... Kardeşlik + Us psn ile kişi başı 40-50 tl arasına geliyor oyun. Eğer satın alınan oyun hesabı satılırsa 20-25 liralara kadar düşüyor totalde cepten çıkan para. Kaldı ki bu paşa paşa AAA oyunlar , gününde satın alınan oyunlar için geçerli. Birde bunu uğraş olarak gören tipler var. Kendileri uyuşturucu kaçakçısı gibi vpn, proxy değiştirip Meksika'dan, Rusya'dan key kapma peşindeler (ki onlarda patlamaya başladı). Bu gün Steam dahi gününde satın alınan ve AAA olan oyunlar için konsolda ki oyun fiyatları ile kapışamaz (bahsini ettiğim koşullarda). Diğer platformlar (origin, uplay vs) vefat zaten. PC'ye gününde ve o anda aldığım oyunlar hep canımı yaktı (BF, Titanfall) Cebimizden çıkan parayı bizden daha iyi biliyor korsancı köylüler. Ha eğer oyun hesabını toptan silip korsan oyun bazında bu hesaplama yapılırsa evet PC daha mantıklı. Ki çoğu PC oyuncusunun hesaplamaları bu şekilde yaptıklarını biliyoruz Sorun sorun şunlara GTA ne kadar Bu arada tamamen açık bir platform ile kapalı, fiyat/performans/satış odaklı, gelirlerinin büyük çoğunluğunu yazılım satışına odaklı cihazları karşılaştıran kafalar da bayağı iyiymiş. Oturup 1000 liraya pc topla bana bunun içerisine kontol cihazını da sok bir zahmet ondan sonra gel karşılaştır. Ha verilen paranın hakkını alma konusu ap ayrı bir tartışma mevzusu. 10.000 lira verince Counter Strike , Uncharted'a mı dönüşüyor ? 1 ay önce arkadaşıma totalde indirimlerle beraber 1900 liraya 32" LG led tv + ps4 aldık. Ses sistemi de cabası. Her konuda parasal yönden konsol tarafı çok çok daha öndedir. Matematik ortada. Parasını verir çözünürlük yükseltir , Anti-aliasing basar durursun en fazla. Orası artık satın alan zihniyete kalmış.

asil_kan26

8.2.2015 16:01:09

0
Pc'nin pahalı olduğunu öne süren konsolcu arkadaşlara 3 sorum var. 1. Evindeki Konsol ile Pc ne toplam ne kadar para harcadın? Bu parayla Konsoldan iyi grafik vericek Pc toplayabilirmiydin? 2. Konsola çıkan oyun fiyatlarından memnunmusun ? 3. Yeni nesil konsolların gücünü yeterli görüyormusun ? Şimdi bile grafik olarak pc'nin gerisinde kalan konsolun 6 yıl seni götürebileceğini düşünüyormusun ? Buradaki bütün arkadaşlara tavsiyem ne Pc'nin ne de Konsolun fanboyu olun . Kapitalist sistemin sağılmalık ineği olmayın.

AykutGuru

8.2.2015 15:58:25

+2
Arkadaşlar Şunu anlamıyorum. Konsol parasına PC Toplayıp aynı Grafik kalitesini zaten alabiliyorsun. Birde Göründe sanacakki Konsol ulaşılamayacak bir cihazmış gibi davranmayın. Üst düzey PC 3500-4000 TL veren birisi 1500 TL verip Konsol alabilecek durumdadır. Yani Konsol abartmayın bu kadarda. Bugün konsolum olsa sadece kendine özel oyunları için acar oynarım.

kav1nsky

8.2.2015 15:48:03

+1
Kalite olarak PC her zaman önde. İşin grafiksel tarafından söz etmeye gerek yok 1080p oynatamayan konsollar var. Gerektiğinde konsol gibi oturma odasında televizyona takıp da oynayabiliyorsun. Ayrıca özel oyun kavramı sadece konsollara ait değil. PC özgür bir platform olduğu için daha fazla özel oyun çıkıyor. En basitinden strateji, simülasyon ve MMO çok net bir şekilde PC'de oynanabilecek türler. Steam, G2A v.s. sayesinde yeni çıkan oyunları bile çok komik fiyatlara almak mümkün. GTA V çok geç çıkıyor doğrudur fakat, PC oyuncuları GTA'yı çok daha uzun süre oynayacak. Bunun sebebi de mod desteği. 10 yıl önce çıkan San Andreas'deki mod desteği ile oyunu resmen baştan yapabiliyosun. GTA V'e yapılacak modları tahmin bile edemiyorum. PC'nin en zayıf olduğu nokta multiplayer oyunlardaki hile ve korsan. Call of Duty AW'da çok az player var ve oynayanlarda ciddi anlamda hileci mevcut. Diğer bir sıkıntı da konsol oyunları. The Last of Us bence bunun en büyük örneği.

michael01

8.2.2015 15:46:24

+3
Konunun özeti parası çok olan hem pc hem konsol da oynar.Parası daha az olan gider konsol alır.

SHamuL

8.2.2015 15:46:12

0
Bu "PC gaming master race" benim için hep komik, keyifli bir internet geyiği olmuştur, pc oyuncusu olmam da bu geyiğin bana hep sempatik gelmesini sağlıyor heralde. Yorumlara şöyle bir göz gezdirince görüyorum ki "pc gaming master race"cilerin yakıtı konsolcularmış.

Sirrüs

8.2.2015 15:39:20

0
Grafik takıntısı olmayan için konsol ideal. Multiplatform oyunlara ek exc oyunlarıda oynayabiliyorsun. Açıkçası orta üst düzey arası bir Laptop yanına konsol gayet güzel duruyor. Ama şu gerçek ki PC bu nesil grafik anlamında konsollardan çok daha başarılı.

Serious Cat

8.2.2015 15:34:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: leventlert Tam tersi, bence pc oyun için uygun bir platform değil
Oyunu eşit şartlarda hilesiz,hurdasız oynamak kullandığın makinenin ardında milyon dolarlık şirketlerin olduğunu bilmek bunlar bir oyuncunun isteyeceği şeyler
PC, çooook yaygın bir platform olduğundan hala oyun sektöründe ayakta kalabiliyor yoksa kimse artık sistem toplayıp gözünü fps sayacına dikmek her yıl en son model kartı almayı takıntı haline getirmek istemiyor(örnek: alttaki arkadaş)
Konsollar ucuz ve sosyal aletler televizyona bağlayıp koltuğa 4 arkadaşınızla birlikte oturduktan sonra inanın kimse grafikleri umursamıyor bunlar asosyal pc sahiplerinin kuruntuları


Gta v gibi bir oyunu 2 yıl sonra anca destekleyen bir platforma üstün ırk demek anca forumda tartışma yaratıp, hit almayı isteyen editörlerin başının altından çıkar

bonus olarak şunu koyuyorum bu tartışmayı sonlandıracaktır

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın
http://imgur.com/a/DKK1O GTA V'e ne gerek var? Bunlar PC'deki GTA IV'ün modlu ss'leri. 2 nesil sonraki konsollar bu grafikleri verebilir mi düşünmek lazım.

David Attenborough

8.2.2015 15:33:55

+4
Psn'nin verdiği oyunların çoğu bir şeye yaramıyor. Ayrıca yorumları okumak için hangi konuya girsem "Nereden, nasıl daha ucuza alırım." muhabbetinden oyun hakkındaki değerlendirmeleri göremiyorum. Steam vb. platformlar sayesinde 100 Tl'ye 10 oyundan fazlası alınabiliyor. Ayrıca sadece PSN oyun dağıtmıyor. Nvidia, Amd de güncel oyunları kullanıcılarına hediye ediyor. Ek olarak bir seneye kadar Microsoft Xbox'daki oyunların çoğunu Pc'ye getirecek. Aradaki donanım, grafik farklarından söz etmeme gerek yok. Bu mesaj da bu konudaki son yorumumdur.

Gedadh

8.2.2015 15:28:59

0
Ps4 e internet tarayıcısı konulması nedeni salon da aileniz ile Tv'iniz de internetten film veya dizi açıp koltuğunuza yaslanıp rahat bi şekilde izlemektir diye düsünüyorum.Yararlı bir araç.Ama tabi bilgisayarda kullandıgın kadar kolay olmuyo.Gerçi artık ps4 de klavye desteği olduğu için yazı yazması kolay hale geldi.

Ciddiyetsiz

8.2.2015 15:08:10

+8
quote:

Orijinalden alıntı: BJK _ 1903
alıntı:

Orijinalden alıntı: S. Hawking


alıntı:

Orijinalden alıntı: BJK _ 1903

alıntı:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Pc şu anki haliyle bile konsolun 10 sene önünde. Konsoldan hiçbir zaman da bir halt olmaz. Bu nesil 1080p 30 fps muhabbeti döndü. 5 sene sonra 4k 30 fps konuşulacak. 30 sene sonra ise 24k 30 fps.
Microsoft Pc'ye yine eskisi kadar önem verse Ps 4 kullanıcılarının her gördüğünde öve öve bitiremediği grafik özürlüsü Uncharted 4'ten en az 5 kat daha iyi grafikli oyunlar ortaya çıkar.

Peki şuna cevap ver ps 4 e verdiğin paraya pc toplarsan ps 4 e yaklaşabilir mi o pc ayrıca grafik grafik diyosunuzda gözle görülür bir fark yok grafik açısından. Adam gibi oyun olmadıkça o kadar güçlü aleti ne yapayım ben. Bana sadece pcye çıkan hikayesi ve grafikleri muhteşem olan 3 oyun sayabilir misin


Fiyat farkı oyunlarla rahat bir şekilde çıkıyor. Fiyat konusunda konsoldan çok daha avantajlı. Pc'ye her sene çıkan sayısız indie oyun var. Zaman zaman çok kaliteli büyük yapımlar da geliyor. Çok istiyorsan istediğini kendin seç.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_PC_exclusive_games



Yalnız indie diyosun herkes o tarz oyunları sevmiyor ben dahil uncharted , the last of us seviyesinde oyun çıkıyor mu önemli olan o bi tek half life serisini severim o da kaç yıldır çıkmıyor. Ayrıca oyunları teknoloji mağzalarından almayacaksın us psnden alırsan veya spottan fiyat konusunda sıkıntı çıkmaz pc ile arasındaki fark kapanıyor ayrıca ps de plus var yılda 24 oyun veriyor bunuda hesaba kat 150 lira veriyosun ve 24 oyun alıyosun. Bunun dışında yılda 10 oyun alcaksan 2 oyun alıyosun zaten plustan 24 oyun geldiği için. Daha fazlada olabiliyor bazen.
hala konsola has bir WoW yok. AoE yok. Starcraft yok. CS:GO yok. DayZ yok. modlama yok. yoklarını saymayalım yok olan şey çok. çünkü konsolların belirli "limitleri" var. doğal olarak "yok" olması normal. konsol konsol diyenlerin de konsol denilen şeyin oyun için özelleştirilmiş bir bilgisayar olduğunu unutuyorlar. konsol ilk yatırım maliyeti olarak evet nispeten ucuz. ama konsol oyunları her zaman pc oyunlarından pahalı. gelip us psn vs saymayın pc için zibilyon tane kampanya yapan mecra sayılır. steam zaten lafını etmeye bile gerek yok ama humble bundle bile senin psn us'a harcadığın paranın daha azıyla daha çok oyun verir.

Caped 117 Crusader

8.2.2015 15:04:14

-2
Konsollar için oyunlar bile bilgisayarda hazırlanırken bunu tartışmak neyin kafası?

emrebdt

8.2.2015 14:59:22

-5
klavyede ezerim pes 13 te herkezi.tamamen alışkanlıkla alakalı.bir aralar kontrolcüyle oynuyordum ve tabi özel çalımlar yapabildiğim için daha zevkli oluyor fakat tamamen alılkanlığa bağlı.

mementopolis

8.2.2015 14:56:08

+3
Negatif Yönleri: PC; *Korsan *Hile *Diyer oyuncular ile esit olmayan oyuncu Sistemi/oyuncu profili. *Optimasyon sorunlari. * Toplanan sistemin Konsol kadar ileri götürememesi. * Pc oyun cikaran firmalarin satis anlaminda Pc platformundan pekte fazla memnun olmamalari. * Pc icin gercekten kendini gösterecek özel oyun cikmamasi, tesvik etmemesi . Positiv Yön(ü)leri: Pc; *iyi Grafik *Ucuz Oyun Benim icin Master Rece bir PC bundan ibaret. Pc ile tanismam uzun hikaye oldu anlatmayayim burada ve olumsuz gecti. Konsoluda anlatmama gerek yok multiplatform ve exclusive oyunlar ile akiyorum. Yeni Pc sistem toplama hayalimde rafa kalkacak gibi gözüküyor.

BJK _ 1903

8.2.2015 14:41:23

-1
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Fiyat farkı oyunlarla rahat bir şekilde çıkıyor. Fiyat konusunda konsoldan çok daha avantajlı. Pc'ye her sene çıkan sayısız indie oyun var. Zaman zaman çok kaliteli büyük yapımlar da geliyor. Çok istiyorsan istediğini kendin seç. http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_PC_exclusive_games
Yalnız indie diyosun herkes o tarz oyunları sevmiyor ben dahil uncharted , the last of us seviyesinde oyun çıkıyor mu önemli olan o bi tek half life serisini severim o da kaç yıldır çıkmıyor. Ayrıca oyunları teknoloji mağzalarından almayacaksın us psnden alırsan veya spottan fiyat konusunda sıkıntı çıkmaz pc ile arasındaki fark kapanıyor ayrıca ps de plus var yılda 24 oyun veriyor bunuda hesaba kat 150 lira veriyosun ve 24 oyun alıyosun. Bunun dışında yılda 10 oyun alcaksan 2 oyun alıyosun zaten plustan 24 oyun geldiği için. Daha fazlada olabiliyor bazen.

CamelotKing

8.2.2015 14:19:51

0
yanlış anlaşılmasın bu kelimelerim bsc ye değil genel olarak yani bsc zaten bole bi karsılastırma yapmıyo sadece karsılastırma yapanlar için vidyo hazırlıyo

David Attenborough

8.2.2015 14:16:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: BJK _ 1903

Peki şuna cevap ver ps 4 e verdiğin paraya pc toplarsan ps 4 e yaklaşabilir mi o pc ayrıca grafik grafik diyosunuzda gözle görülür bir fark yok grafik açısından. Adam gibi oyun olmadıkça o kadar güçlü aleti ne yapayım ben. Bana sadece pcye çıkan hikayesi ve grafikleri muhteşem olan 3 oyun sayabilir misin
Fiyat farkı oyunlarla rahat bir şekilde çıkıyor. Fiyat konusunda konsoldan çok daha avantajlı. Pc'ye her sene çıkan sayısız indie oyun var. Zaman zaman çok kaliteli büyük yapımlar da geliyor. Çok istiyorsan istediğini kendin seç. http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_PC_exclusive_games

CamelotKing

8.2.2015 14:16:05

-9
PC neden üstün ırk kelimesi bile sacma bence yani siz BilgiSayarla oyun konsolunu karşılaştıramazsınız u bilgisayar sandalyesiyle ferrariyi karsılastırmak gibi tek benzerlik sandelyedede tekerlek var bilgisayar olmadan NASA napabilir (en basit örnek aklınıza gelen herşey BilgiSayarlar sayesindedir nerdeyse) bi düşünün şimdinin mühendisleri felan hic bişy yapılamaz Kısacası elektrikten sonraki en büyük icattir BilgiSayar neyin tartışması bu :) Bi konsol BilgiSayar gibi oyun oynatıyo diye nedir bu karşılastırma sadece konsolda oyun oynamak daha zevkli hepsi bu kadar tartışma bitmiştir

WiiSmash

8.2.2015 14:13:31

+16
Ben oyunuma bakarım arkadaş konsoldur pcdir önemli değil. CS,BF oynayacaksam giderim PC'de oynarım, Fifa, NBA oynayacaksam konsolda oynarım. Bi de exclusivelar var. ama PC dediğimiz şey sadece oyun makinesi değil ki. her şey yapılıyor artık, çok fazla şey. Konsollar gibi limitli değil özgür. isteyen linux kurar isteyen windows. isteyen küçük olsun der htpc yapar. hatta konsol kıvamında bi şeyler yapar, TV'ye bağlar. kimi render almak için yapar. kimi orta karar yapıp oyununa bakar. kimi basar parayı fps sayacına bakar kapatır (mesut reyize selamlar [:'(] ). yaparda yapar. Yani demek istediğim PC dediğimiz sınırsız imkanlar demek. ama asıl olarak Master Race denmesinin sebebi LORD GABENDIR.

BJK _ 1903

8.2.2015 14:05:05

+1
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Pc şu anki haliyle bile konsolun 10 sene önünde. Konsoldan hiçbir zaman da bir halt olmaz. Bu nesil 1080p 30 fps muhabbeti döndü. 5 sene sonra 4k 30 fps konuşulacak. 30 sene sonra ise 24k 30 fps. Microsoft Pc'ye yine eskisi kadar önem verse Ps 4 kullanıcılarının her gördüğünde öve öve bitiremediği grafik özürlüsü Uncharted 4'ten en az 5 kat daha iyi grafikli oyunlar ortaya çıkar.
Peki şuna cevap ver ps 4 e verdiğin paraya pc toplarsan ps 4 e yaklaşabilir mi o pc ayrıca grafik grafik diyosunuzda gözle görülür bir fark yok grafik açısından. Adam gibi oyun olmadıkça o kadar güçlü aleti ne yapayım ben. Bana sadece pcye çıkan hikayesi ve grafikleri muhteşem olan 3 oyun sayabilir misin

Sozinn

8.2.2015 14:04:29

+18
the bomb has been planted

Serinyer

8.2.2015 14:02:53

-3
"Üstün ırk" canlılara has bir özellik diye biliyordum, şimdiye kadar bir donanım veya yazılım için kullanıldığını duymamıştım.

parola13

8.2.2015 14:02:42

0
Thug Gökhan

alike03

8.2.2015 13:49:14

+8
Bence bu konu altinda pozitif oy alan bir yorum göremeyecegiz

darkdevil35

8.2.2015 13:37:42

-1
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Pc şu anki haliyle bile konsolun 10 sene önünde. Konsoldan hiçbir zaman da bir halt olmaz. Bu nesil 1080p 30 fps muhabbeti döndü. 5 sene sonra 4k 30 fps konuşulacak. 30 sene sonra ise 24k 30 fps. Microsoft Pc'ye yine eskisi kadar önem verse Ps 4 kullanıcılarının her gördüğünde öve öve bitiremediği grafik özürlüsü Uncharted 4'ten en az 5 kat daha iyi grafikli oyunlar ortaya çıkar.
Arkadaşım pc de tabiki konsoldan grafikte önce ama konsol avantaşıda ona çıkan özel oyunlar zaten onlar olmasa kimse gidip konsol almaz.Ben bile ps4 exclusive oyunları için aldım :)

luganoguz

8.2.2015 13:34:06

+11
Aman BSC dikkat et konsolcu bebeler gelir şimdi söverler size

darkdevil35

8.2.2015 13:33:38

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Bernhard [html]PC oyuncularının platformlarını üstün olarak görmelerinin sebebi nedir? Son dönemlerde popüler olan PC Master Race terimini ele alarak ilk PC deneyimizi ve bu kavramın ne amaçla kullanıldığını konuştuk.



[/html]
Üstün ırk kelimesi bence yalnış ama pc de oyunlar çok daha hızlı ve görsel olarak iyi mesela ben 144 hz monütör kullanıyorum yüksek hz de monütörde oyun oynamak çok farklı oyun çok akıcı ve net konsolda en fazla 60 hz oynayabiliyoorsun pc de sistemler çok güçlü oldukları için grafik olarak konsollardan üstün ama ben ps4 seviyorum sebebi ps4 çıkan özel oyunlar onun için gittim ps4 aldım ps4 de çıkan özel oyunları ps4 te iki tarafa çıkan oyunlarıda pc de oynuyorum pc de logitech f710 wifi kablosunz titreşimli joytic aldım gayet güzel konsol rahtlığı oluyor istersen tv ye bağla diğer odadan bile joysticle oynayabişliyorsun ama ps 4 te oyun oynamakta zevki benim hoşuma gitti pc de kendilerini üstün ırk görenlere kafanı takma çoğu çoluk çocuk zaten bizim milletimiz karşısındakini hor görmeyi sever malesef hangisi hoşuna gidiyorsa onunla takılmak lazım yada benim gibi hem pc hem konsol oyuncusu olarak çünkü fps de pc gibiside yok.

Lyc

8.2.2015 13:30:27

-2
PC'de oyun ile ilgili yapılabilecekler çok daha fazla her türlü geliştirmeye açık bir platform, konsolda ise konsol üreticisinn limiltleri doğrultusunda oyun geliştirilebiliyor. Ek olarak tek sorun çözünürlük yada fps değil. Tek sorun konsolların donanımının yıllarca aynı olmak zorunda olması ve çıkan şu nesilin gerçekten başarısız olması. Konsol yeni çıktığında 2 konsol bir biriyle fps, çözünürlük muhabbetleriyle savaşa dursun ben pc'imde daha kaliteli, özelleştirilebilir daha ucuz ve daha yüksek çözünürlük ve fps'de oynuyorum. Konsolda çıkan oyunun pc'de daha güzel olması vs vs bu gözle görülebilen etkenler olduğu sürece bu kapışma devam edecek kanımca.. ek olarak fan falan değilim, zamanında ps2 konsolum vardı eski nesiller gerçekten pc ve konsol farkını hissettirebiliyordu fakat şimdi bnu göremiyorum o yüzden pc'deyim ve mutluyum. Hatta playstation4'ün mimarisi pcye benzediği için emulatör çalışmaları çoktan başladı bile buyrun: http://teknoportakal.com/playstation-4-emulatoru-ps4emx-calismalari-basladi.htm

David Attenborough

8.2.2015 13:13:25

+6
Pc şu anki haliyle bile konsolun 10 sene önünde. Konsoldan hiçbir zaman da bir halt olmaz. Bu nesil 1080p 30 fps muhabbeti döndü. 5 sene sonra 4k 30 fps konuşulacak. 30 sene sonra ise 24k 30 fps. Microsoft Pc'ye yine eskisi kadar önem verse Ps 4 kullanıcılarının her gördüğünde öve öve bitiremediği grafik özürlüsü Uncharted 4'ten en az 5 kat daha iyi grafikli oyunlar ortaya çıkar.

There goes your life

8.2.2015 13:10:23

-67
Tam tersi, bence pc oyun için uygun bir platform değil Oyunu eşit şartlarda hilesiz,hurdasız oynamak kullandığın makinenin ardında milyon dolarlık şirketlerin olduğunu bilmek bunlar bir oyuncunun isteyeceği şeyler PC, çooook yaygın bir platform olduğundan hala oyun sektöründe ayakta kalabiliyor yoksa kimse artık sistem toplayıp gözünü fps sayacına dikmek her yıl en son model kartı almayı takıntı haline getirmek istemiyor Dünyadaki toplam pc sayısı 2 milyarın üstünde toplam konsol sayısı: 30 milyon(xb1-ps4) buna rağmen satışların çoğu konsol tarafında gerçekleşiyor bunları bilipte pc'nin oyun üzerindeki üstünlüğünü kanıtlamaya çalışmayın Konsollar ucuz ve sosyal aletler televizyona bağlayıp koltuğa 4 arkadaşınızla birlikte oturduktan sonra inanın kimse grafikleri umursamıyor bunlar asosyal pc sahiplerinin kuruntuları Gta v gibi bir oyunu 2 yıl sonra anca destekleyen bir platforma üstün ırk demek anca forumda tartışma yaratıp, hit almayı isteyen editörlerin başının altından çıkar Bonus olarak şu giflere göz atın ve servet harcadığınız sistemlerinizin hiç bir zaman bu kalitedeki oyunları çalıştıramayacağını bilin. http://gfycat.com/DaringMetallicBovine http://gfycat.com/HotFeminineArmyworm
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Bölüm Sonu Canavarı 8/10 41 oy
KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
2.0
2
OY
5
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD