Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Türkiye'nin Geçmişi ve Nintendo NX Planları

19 Mart 2016 Talha Aynacı 42 İzlenme Sayısı: 36031 Video süresi: 58:07 Video Dosya Konusu
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

PlayStation ve Xbox cephesinde donanımsal olarak güncellenebilir  yapı konuşulurken, Nintendo NX'den beklentilerimizi konuşuyoruz. Ayrıca 2005 yılında faaliyete geçen Nintendo Türkiye'nin yolcuğu da sohbetimizin ana başlıklarından diğer oluyor.

Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Monster'da Bu Hafta: Unravel Oyun Dünyasında Editör Olmanın Avantaj ve Dezavantajları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Uchigatana

6.2.2019 16:51:35

0
Mükemmel bir öngörü.

olağan_şüpheli

17.1.2017 01:07:10

0
pokemon var zelda var mario var. daha ne olsun

pspsexer

8.12.2016 05:45:57

0
.

Guest-67B257AE9

11.11.2016 14:33:16

0
bu cihaz bi boka yaramaz niye derseniz şuanki xbox ve playstationun üstüne cıkacak bir hamle yok cihazda

BSC Misafiri

7.8.2016 23:40:34

0
tek exculusive konsol budur oyunları sadece kendin eait

Neverwinter81

28.3.2016 15:04:15

0
Antikoyun deyince geçmişe gittim vallahi. Emulator cd'si sipariş etmiştim kendilerinden, fazla göndermişlerdi yanlışlıkla. İlk kez internetten alışveriş yaptığım için şaşırmıştım duruma. Kendilerini arayıp geri yollayacaktım, istememişlerdi. Güzel günlerdi.

Tam35tr

25.3.2016 01:07:24

0
Nintendonun benim için hiçbir eksisi önemli değil Türkiye desteği gelsin kesin alırım NX'i çünkü kazıklama kafası çok Türkiyede malesef. Ve 2.el piyasası kuru. Ama Nx'in beni en çok heyecanlandıran kısmı el konsolu ve ev konsolu olarak tümleşik yapıda gelecek söylentileri ve birde wii u ve daha öncesi nesil oyunlar içinde geriye uyumluluk barındıracak olması. Bu 2 yenilik hem 3DS fanlarını hem wii u dönemini kaçırmış fanları NX'e çeker diye düşünüyorum saygılar.

xmxksk

22.3.2016 23:07:24

0
Nintendo sever wii sahibi olarak güzel bir sohbet olmuş Nintendo biraz kendine çeki düzen versede bu tarz konuları daha çok görebilsek

Mihrali Bey

22.3.2016 19:57:36

0
Süper möhabbet olmuş. Böyle farklı sohbetleri daha çok bekliyoruz.

Oozed

22.3.2016 17:24:19

+2
Nintendo benim için aşktır.Yani ben 8th gen de maalesef ps4 ü seçtim ama bunda nintendonun Türkiye desteğide önemli rol oynadı.Ama şunu da soyliyim nx söylenenler gibi bi konsol olursa acımam 2,3 bin TL demem alırım.Yani sırf yukarılarda sayılan exculusive ler için bile alırım.

burowan

21.3.2016 21:14:33

0
Merhaba talha aynacının dediğiniz oyundan haberi var facebook ta nintendocu grubunda bizi bilgilendirmişti oyun hakkında ama talha aynacının beklediği rpg özellikleri olan bir paper mario şuanki videolarda 3ds dekine benzer oyun olacak gibi rpg ozellikliye benzemiyor

BSC Misafiri

21.3.2016 16:55:42

0
quote:

Orjinalden alıntı: optimux Bence oyun çıkarmadı diyerek Nintendo'ya haksızlık ediyorsunuz. Tamam Wii U'da çok iyi bir politika yürütülmedi ancak çıkan exclusive oyunlardan kaliteli olanları sayarsak, MarioKart 8, Super Smash Bros, Splatoon, Super Mario 3D world, Mario Maker, Zelda Wind Waker HD, Donkey Kong Tropical Freeze, Hyrule Warriors, Yoshi's Woolly World, Pikmin 3, Bayonetta 2, Fatal Frame 5(batıya geç gelse de), Xenoblade Chronicles X, Twighlight Princess HD olmak üzere 13 tane çok güzel exclusive oyun var. Yakında StarFox ve yeni Zelda da gelecek. Bence exclusive olarak bir eksiği yok bu konsolun. Artık konsolları exclusive oyunlar sattırmıyor ne yazık ki. PS4'te en çok satılan 25 oyundan sadece 3'ü exclusive. Onların da 2 tanesi PS3'ten port. Yani PS4'ü sattıran şey oyunların exclusive olması değil, şu an piyasadaki en güçlü konsol olması. Nintendo NX ile rekabetçi konuma gelmek istiyorsa, Xbox'ın güncelleneceğinin konuşulduğu şu zamanlarda, şu anki konsollardan en az 2 kat güçlü bir sistemle, 3. parti sorunu olmadan piyasaya çıkmalı. Yani aynı oyunları rakiplerinden daha kaliteli oynatmalı ki o kitleyi de kendine çekebilsin. Yoksa gene 13 Milyonda kalır satışlar. Nintendonun istediği şey bu mu? Tabiki değil :)
Editör arkadaşlardan Alkan zaten videoda Wii ve Wii U almadığını söylemişti, Talha'da yakın zamanlarda Wii U aldığını ve NX için çıkışında Paper Mario olursa hemen alabileceğini söylemişti. Ama Paper Mario oyununun 2 aydır söylentisi vardı ve geçtiğimiz hafta Wii U'ya duyurulmasına rağmen pek takip etmedikleri için bilmiyorlar ve dolayısıyla da haberi yapılmadı. Wii U'ya duyurulan Paper Mario gerçektende Gamecube versiyonundaki gibi eğlenceli görünüyor, Wii'deki hayalkırıklığıydı lakin bu sefer oyun eski güzel günlerine dönecek gibi. Serinin hayranlarına izlemelerini öneririm. https://www.youtube.com/watch?v=vWY0qfk7NuU

optimux

21.3.2016 16:12:11

0
Bence oyun çıkarmadı diyerek Nintendo'ya haksızlık ediyorsunuz. Tamam Wii U'da çok iyi bir politika yürütülmedi ancak çıkan exclusive oyunlardan kaliteli olanları sayarsak, MarioKart 8, Super Smash Bros, Splatoon, Super Mario 3D world, Mario Maker, Zelda Wind Waker HD, Donkey Kong Tropical Freeze, Hyrule Warriors, Yoshi's Woolly World, Pikmin 3, Bayonetta 2, Fatal Frame 5(batıya geç gelse de), Xenoblade Chronicles X, Twighlight Princess HD olmak üzere 13 tane çok güzel exclusive oyun var. Yakında StarFox ve yeni Zelda da gelecek. Bence exclusive olarak bir eksiği yok bu konsolun. Artık konsolları exclusive oyunlar sattırmıyor ne yazık ki. PS4'te en çok satılan 25 oyundan sadece 3'ü exclusive. Onların da 2 tanesi PS3'ten port. Yani PS4'ü sattıran şey oyunların exclusive olması değil, şu an piyasadaki en güçlü konsol olması. Nintendo NX ile rekabetçi konuma gelmek istiyorsa, Xbox'ın güncelleneceğinin konuşulduğu şu zamanlarda, şu anki konsollardan en az 2 kat güçlü bir sistemle, 3. parti sorunu olmadan piyasaya çıkmalı. Yani aynı oyunları rakiplerinden daha kaliteli oynatmalı ki o kitleyi de kendine çekebilsin. Yoksa gene 13 Milyonda kalır satışlar. Nintendonun istediği şey bu mu? Tabiki değil :)

Kennnn

21.3.2016 14:56:10

0
Geçen yılın 9'cu ayı gibi son anda Wii U bundle yerine ps4 aldık şu an pek özel oyun yok ama pişman değilim. Wii U'nun akıbeti daha o zamandan belliydi ve konuşuluyordu yakından takip ederim her zaman hobidir bir nevi benim için, o aralar Nx dedikodusu geliyordu konsol tarafında bende o zaman için en mantıklısını yaptım ps4 alıp NX'i beklemeye başladım. Benin beklentim Luigi mansion 2'nin NX için hazırlanmışı ya da bir 3'cü oyun. Ben bu konsolu tek bir oyun için almam zaten pikmin, kirby, metroid bunların hepsi benim seçimimi etkiliyor. Tek isteğim piyasada ki konsollar ya da üstü bir sistem ile çıkması ve kontrolcünün tablet olmaması. Birde nintendo 3DS verdiği özel oyun desteğini versin, onu da ister istemez yapacak gibi yoksa ev konsolu piyasında tamamiyle oyun dışında kalır. Zaten şu an yaşadığım ülkede Wii U oynama standları dahi pek yok teknoloji mağazalarında.

burowan

20.3.2016 23:11:55

0
teşekkürler video için

BSC Misafiri

20.3.2016 21:29:12

+1
Sohbet gayet eğlendirici ve bilgilendiriciydi, çok teşekkür ederken tekrar biraraya gelmenizi ve özellikle ''Anime Hastası'' kullanıcı adlı Kadir arkadaşımızı da aranızda görmeyi isterim. Talha ile yaklaşık 2004 yılında antikoyun'da tanışmıştım. Yaptığı incelemeler veya haber başlıklarına dalga geçmek için yorum yazan üyeleri geçtim o ve benzeri sitelerde oyun editörleri bile Nintendo'dan nefret ediyorlardı. O dönemin fanatikleri nasıl kendileri Playstation ile yatıp onunla kalkıyorlarsa Nintendo hayranlarını da kendileri gibi sanıyorlardı. Halbuki Playstation oyunlarını defalarca zevkle oynamış fakat oyun dünyasında yer alan diğer kaliteli oyunlarıda takip ettiğimizi sanırım düşünemiyorlardı. Mert ve Alkan'la da NintendoTürkiye'de tanışmıştım fakat Alkan'ın sitenin kurucularından olduğunu yıllar sonra şimdi öğrendim ve çok şaşırdım. Video'da arkadaşlara katıldığım pek çok nokta var ve Nintendo'yu bende bazı konularda eleştiriyorum ve değişime gitmesi gerektiğine inanıyorum. Arkadaşlarıma katılmadığım nokta Wii U'nun 1. parti oyun desteği konusunda başarısız olduğuna inanmaları. Nintendo Wii'de başarılıydı çünkü rakiplerinden neredeyse yarı fiyatına satılıyordu ve o kadar çok sattı ki rakipleri defalarca fiyat indirimine gitti. Wii U tableti yüzünden pahalıydı ve geçmiş nesildeki PS3 ve Xbox 360'ın toplamda 170 milyona yakın satmış olması nedeniyle piyasa zaten doymuştu. Şöyle düşünün 150 dolara PS3, 100 dolara Xbox 360 abd pazarında satılırken 300-350 dolara satılan ve çok fazla donanım farkı olmayan bir konsol Wii U. Kaldı ki benim gözümde komple yeni nesil eskisinden çok farklı değil yani PS2-PS3 arasındaki sıçrama hiç yaşanmadı. Wii U 1. parti oyun desteği bakımından gayet iyiydi, arkadaşlar yüzeysel değerlendirmişler ama Super Mario Galaxy ve Metroit Prime haricinde konsola çıkmayan Nintendo serisi yok zaten, yani 2 oyun demişlerde. Super Mario 3D World oyunu 9.5 puan almış 4.1 milyon kutulu satmış. Pikmin 3 oyunu 9 puan almış 1 milyon kutulu satmış. Bayonetta 2 oyunu 10 puan almış 1 milyon kutulu satmış. Splatoon oyunu 8.5 puan almış 9 ayda 4.3 milyon kutulu satmış. Mario Kart 8 oyunu 9 puan almış 7 milyona yakın kutulu satmış. Super Smash Bros. oyunu 9 puan almış 5 milyon kutulu satmış. New Super(Luigi) Mario Bros oyunu 9.5 puan almış 7.3 milyon kutulu satmış. Donkey Kong Country: Tropical Freeze oyunu 9 puan almış 1.5 milyon kutulu satmış. Xenoblade Chronicles X oyunu 8.5 puan almış 900 bin kutulu satmış. Fatal Frame 5 oyunu 8.5 puan almış 200 bin satmış. Super Mario Maker oyunu 9 puan almış 3 milyon kutulu satmış. Nintendo Land oyunu 9 puan almış 4.4 milyon kutulu satmış. Captain Toad: Treasure Tracker oyunu 8.5 puan almış 1.2 milyon kutulu satmış. Wii U'ya Nintendo'nun 20-30 yıllık oyun serilerinden Kirby, Yoshi ve Legend of Zelda Wind Waker ve Twilight Princess gibi çok kaliteli oyunların HD versiyonları çıkmış. Bu sene Wii U'ya Starfox, Paper Mario, Pokken Tournament ve Legend of Zelda çıkacak. Şöyle saydığım oyunlara bakıyorum birde sizin 2-3 oyun var söyleminize ortada çelişki oluyor arkadaşlar. Bir zahmet içlerinden oyundan saymadığınız Nintendo serilerini de söyleseydiniz? Metroid Prime oyunu da Wii U'ya gelecekti ama konsol az satıyor diye NX'in çıkış oyunu olarak ayırdılar. Şöyle sayıyorum en azından kaliteli 15 özel oyunu var Wii U'nun. Birde rakiplerine bakıyorum 2.5 sene olmuş biri 3-5 özel oyununu bilgisayara da çıkartıyor diğerinde 2-3 beklentide olan özel oyun çıkmış. Bana göre başarı konsolları alma sebebi olan 1. partilerin sayısı ve aldıkları puanlamalardır. Emin olun Wii U'da tablet olmasaydı ve normal kumandayla 200 dolara piyasaya çıksaydı şimdikinin 5 katı fazla satardı. DS, Wii ve 3DS'i 3. parti oyunlar sırtlamadı ki Wii U'yu da sırtlasınlar. Wii U yeni nesil denilen ama 350 dolara verilen konsol donanımı bayağı yetersiz olduğu için satmayan bir konsoldur. 1. parti yetersiz demeniz üçünüz adına beni hayalkırıklığına uğrattı.

The_Rahip

20.3.2016 18:56:21

0
Asıl önemli olan artık yeni bir şirket şu Nintendo'yu yeniden resmi olarak getirsin. NX bomba gibi geliyor ama sporcularla uğraşmak istemiyorum.

Kazumatr

20.3.2016 02:00:28

0
Cok guzel bi sohbetti BSC de ilkkez bi videoyu bastan sona izledim :) , (2 si 1 haric ) Ucunuze de acik ve mertce bi video hazirladiginiz icin Tesekkur ederim.Izlerken sizin kadar keyif aldim. NX ile nintendo iyi bi degisime giderse eshop olarak ta ileride almayi dusunuyorum 3. parti firmalara onem verir artik umarim.Yenilikcilikte onder olan bi firma ayni zamanda nasil bukadar geri kafali olabiliyor hayret.

Fingolfin.

19.3.2016 23:32:17

0
Sırf yeni Zelda oyunu için NX'i alıcağım açıkçası, Wii U almama sebeplerimin en başında Zelda'nın çıkmaması yer alıyor, tabii bunla ibaret olsa gene iyi. Konsoldan beklentilerime gelirsek yeni Zelda ve Mario oyunları zaten NX'de olucak, Metroid başta olmak üzere eski IP'lerden oyunlar gelirken, bir iki tane yeni IP'de yapmalı bence Nintendo.Zaten bu işleri güzel beceriyor.Onun dışında Beyond Good and Evil 2 haberi doğruysa çok güzel olur. Final Fantasy 15, Kingdom Hearts 3, Shenmue 3 gibi oyunlar da NX'e gelmeli.Geri uyumluluk da olursa çok güzel, zira Wii U'yu pas geçtiğimden orada oynamadığım Xenoblade Chronicles X, Pikmin 3, Bayonetta 2 gibi oyunlarım yanı sıra 3 kere falan bitirmiş ve hala elimde bulunan oyunlar olsa da HD olarak Wind Waker ve Twilight Princess'i oynamak da güzel olur.Smash Bros ve Mario Kart gibi arkadaşlarla oturdu mu aşırı keyif veren oyunlarıda olmalı zaten.Elbette son olarak 3. parti desteği kesinlikle olmalı.

BSC Misafiri

19.3.2016 22:20:07

0
Xone ve ps4 kullanıcısı olarak diyebilirim ki albirini vur ötekine. İnşallah Nintendo bu durumu lehine çevirir ve piyasayı şenlendirir.

mementopolis

19.3.2016 22:11:20

0
Harika bir sohbetti gercekten :D . Nintendo Nx cikinca mutlaka tekrar bir araya gelin . Nx'i bende Yeni Zelda icin istiyorum aslinda.

BSC Misafiri

19.3.2016 20:42:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: ***Leopard***
quote:

Orijinalden alıntı: asil_kan26 Micrasoft'un ve Sony'nin yeni saçma adımlarını iyi değerlendirirse hiç düşünmeden alırım Nintendo Nx'i
Boyle yorumlarda asiri sacma Ps ve Xbox da oynadigin oyunlara bak,cesitlere bak birde Nintendo ya Nintendo da hep kendi klasikleri var,guncel multi platform oyunlar yok Nintendo nun yeni konsolunu da alacak adamlar yine eskiden beri Nintendocu olanlar. Ps ve Xbox dan oyuncu kapmalari mumkun degil Dolayisiyla konsolcu olmadigin bariz ortada zaten http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=115371661 Sanki alacakmis gibi konusmana gerek yoktu
Playstation ve Xbox'taki oyunların %80'i hatta Xbox'takilerin %100'ü Bilgisayarda var zaten ama alan milyonlar yine de almaya devam ediyor. Multiplatform dediğin oyunlar Nintendo konsollarında 100-200 bin bile satmadığı için firmalar hali hazırda konsol mimarisine sahip olduğundan oyun desteğini kesiyorlar. O kadar çok 1. parti oyunu var ve bir Nintendo konsolu alan kişinin 6-7 oyun almayı düşünüyorsa seçimlerini geçmişi 30 yıla varan Nintendo oyunlarını tercih ediyor ki bu çok mantıklı. 3. parti oyunları oynayabilmek için seçenek çok, ülkemizdeki genel oyuncu kitlesi gibi bir platforma tutunup diğer platformdaki markayı oyunlarını ve bu oyunların takipçilerine sataşmak için en ufak fırsatı kaçırmamak için amansız mücadele bu yolla tatmin olmuyor herkes. Dünya oyun pazarını yönlendiren abd, Japonya ve katkısı bu ülkelere nazaran az olsada Avrupa'da 2 hatta 3 oyun platformuna sahip oyunseverler var. Mesela sende de 2-3 konsol olsa ve 3. parti bir oyun çıksa hangisine alırdın? PS4 ve Wii U sahibi bir oyunsever 3. parti oyunu tabii ki PS4'üne alacaktır çünkü arada donanım farkı var, aynı şekilde PS4 ve PC sahibi biri de donanımı konsolundan iyi ise 3. partiyi bilgisayarına alacaktır. Ayrıca yeni nesil oyuncuların varı yoğu grafik, çözünürlük ve FPS'den ibaret ne yazıkki; iyi bir oyunun ilk kriteri grafik olduğu müddetçe optimize özürlü ama iyi görünüp aynı zamanda içerik olarak vasatı aşamayan ubisoft türevi oyunlar görmeye devam edeceğiz.

BSC Misafiri

19.3.2016 20:32:11

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Holy-Ghost ekolu ses yeni heralde, nx den daha çok nintendoı geçmişi oldu ama olsun türkiye tarihini öğrendik bunlar hep bilgi yalnız tam nintendoki kıtlıktan bahsederken harbidende kıtlı 3-4 oyun sayıyolar dedim içinden talha'da o sırada söyledi yalnız gerçekten ağızda donan isimler belli görünende belli daha fazla ve daha çeşitli oyunlar lazım.3ds almak istiyorum bakıyorum 2-3 oyun için sadece nerdeyse 3ds almak saçma geliyor boşveriyorum.
Kardeşim herhalde daha önce hiç Nintendo konsolu almadın ve oyunları hakkında da deneyim sahibi değilsin. Nintendo'nun kendi özel oyunlarının sayısı 30'a yakındır bakma arkadaşlar en bilindik birkaç tanesinin adını söylüyorlar yani şöyle bir düşün el konsolunda %82 pazar payına 2-3 oyunla nasıl ulaşabilir? Wii U içinde Nintendo oyun desteği bakımından gerçekten çok iyi destek verdi ve şu an 18 özel oyunu piyasada olduğu gibi bu yıl 3 kaliteli 1. parti oyunu daha piyasada olacak. Bir yanda 40 milyona dayanmış satışlarda PS4 ve özel oyunlarından adam gibi puan alan 3-4 oyun yok diğer yanda 13 milyona yakın satmış Wii U ve 18 özel oyun. PS4'ü 3. parti firmalar sırtlıyor Wii U'yu ise kendi oyunları, işin ilginci DS, Wii ve 3DS kendi oyunlarıyla nesillerini lider tamamladılar ama bu gelenek Wii U'da gerçekleşmedi. Eğer Nintendo'da özel oyun kıtlığı var diyen birisi varsa PS4'ün veya Xbox One'ın özel oyun sayılarına baksın sonra Nintendo'ya, arada üç kat fark var yahu. Bu yıl ile birlikte 13 milyon satmış konsola 21 özel oyunu hangi firma yapar? Ayrıca sürekli bir 3. parti söylemi var, internetten Nintendo konsollarındaki oyun satışlarına baksınlar bakalım 3. parti kaç oyun iyi satmış? İstediği kadar NX için 3. parti desteği alsınlar başka konsolda 3-4 milyon satıyorsa Nintendo konsolunda 100-200 bin anca satacaktır. İstatistikler belli ama editör arkadaşlar bile Playstation ve Xbox markası gözüyle Nintendo'yu değerlendirme hatasına düşüyorlar, o iki firma birbirine çok benzer ama Nintendo çok farklı bir kültüre sahiptir. Nintendo konsolunda 3. parti satabilmesi için Nintendo türü oyunlar olması lazım, mesela 3DS'te Yokai Watch tarz olarak Pokemon serisi türünde bir oyun olduğu için çok sattı aynı şekilde PS3'teki Ni No Kuni oyunu yada Xbox One'daki Ori and Blind Forest gibi oyunlar Wii U'da olsa çok iyi satış rakamlarına ulaşabilirlerdi. Yada şöyle bir örnekle açıklayayım daha iyi anlaşılabilir. PS4'te God of War 4, Last of Us 2 ve Uncharted 4 gibi 10 tane daha hayranı milyonları aşan kaliteli oyun olsa ve şimdiye pek çoğu piyasaya çıksa 3. parti oyunlar bu kadar satabilir miydi? Gran Turismo ve Drive Club gibi özel oyunlar varken 3. parti yarış oyununu kim ne yapsın, şimdi aynı mantıkla Nintendo konsollarını alanlar bu konsolda 1. parti oyunlar için tercih ediyorlar. Her kim 3. partiyi arıyorsa büyük ihtimalle daha önce Nintendo konsolu almamıştır.

deadlight54

19.3.2016 19:50:47

0
Ellerinize sağlık çok güzel bir sohbet olmuş. NX duyurulduktan sonra bir kez toplanın.

bio_h82

19.3.2016 18:55:49

0
güzel sohbet olmuş elinize sağlık

fazliboz

19.3.2016 17:49:48

0
Çok güzel sohbet olmuş ağzınıza sağlık bende şahsen eternal darkness ın devamının gelmesini çok istiyorum survival horror kıtlığına çok iyi gelebilir ama nx e gelse direk bana konsolu aldıracak oyunlar kesinlikle metroid prime ve twilight princess-ocarina of time ayarında bir zelda oyunu olur

olağan_şüpheli

19.3.2016 17:11:18

0
mikrofon talha ya fazla yakın sanırım. sonlara doğru ses iki kere geliyor.

Vinewood

19.3.2016 15:26:00

0
quote:

Orijinalden alynty: ***Leopard*** Hocam biliyorum zaten. Soyledigin gibi "portlanabilecek". Yhtimal. Yhtimale dayanip kimsenin konsol aldigini gormedim. Mevcut oyunlari sattirir konsolu,acak,ecek seklindeki farazi yaklasimlar degil. O yuzden multi platform oyunlar gelmedigi surece Nintendo konsolunu yine Nintendocular alir,bu kadar basit
Valla hocam oyun yapmasy ölüm Wii U'ya bile Ubi , Activision kaç sene destek verdi . Nintendo'nun kendi kitlesini 50 küsür milyon satan 3ds'i baz alyrsak birde bunun üstüne Multiplatform'lar gelse (Division ilk ek paketi ile birlikte gelir diye tahmin ediyorum) Yine rakiplerinden iyi bir cihaz olur . NX'in tek falsosu i?renç görünen Kol'u , onunda Prototip a?amasyndaki halinden syzdy?yny varsayarsak Nintendo geri'den gelip piyasayy domine etmesi çok zor de?il bence .

asil_kan26

19.3.2016 15:03:01

0
O konu da sana katılıyorum. Özellikle ülkemiz de 1 konsol alabiliyor insanlar tabi o durumda 3.parti oyunu çok grafik olarak da iyi olan konsolu almak daha mantıklı ve olması gereken. Ama nintendo 3.partiyi kendine çekerse diğerlerinden daha fazla artısı olur oyuncularla tekrar barışabilir. Tabi nintendo bu japon kafası pek sanmıyorum ama bi umut.

***Leopard***

19.3.2016 14:53:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: asil_kan26 Dostum beni yanlış anlamışsın. Artik çıkan oyunların hepsi multiplatform çıkıyor. Konsollar iyice pc'ye benzedi ve 2-3 yılda bir yenilenmeyle teknolojiyi yakalicaklar vr teknolojisine ayak uyduracaklar ama konsolu konsol yapan kendine ait oyunlaridir. Multiplatform oyunlari zaten pc de oynayabiliyorum. Baktığımız da kendine ait oyunlarıyla nintendo diğerlerinden kendini sıyırabilir. Çünkü bakıyoruz gerçekten elinde iyi oyunlar var. Pc de oynayacağım bi oyunu konsolda oynamam bi konsol oyunlarıyla kendini aldırır. Ps4 daha kendini aldıracak bir oyun çıkaramadi bana göre.
Dostum sen iki cihaz bazli konusmussun. Yani bir pc+bir konsol seklinde Zaten bu kullanimda multiplatform ve hype oyunlari pc de halledip konsolda exc takilirim demissin. İyi,hos dusunce de maalesef gerceklik oyle degil Ben ya pc yada uc konsolda biri seklinde dusunuyorum,ki normalde olan bu. Hem Ps kullanip hem de Pc de aktif ve iyi sistemle takilan adam sayisi cok az. Yoksa tabiki para limiti olmasin,her platformun tadini cikar eszamanli olarak Tek cihaz senaryolarinda iste bu yuzden ps ve xbox tan Nintendo ya kayan olmaz

asil_kan26

19.3.2016 14:42:47

0
Dostum beni yanlış anlamışsın. Artik çıkan oyunların hepsi multiplatform çıkıyor. Konsollar iyice pc'ye benzedi ve 2-3 yılda bir yenilenmeyle teknolojiyi yakalicaklar vr teknolojisine ayak uyduracaklar ama konsolu konsol yapan kendine ait oyunlaridir. Multiplatform oyunlari zaten pc de oynayabiliyorum. Baktığımız da kendine ait oyunlarıyla nintendo diğerlerinden kendini sıyırabilir. Çünkü bakıyoruz gerçekten elinde iyi oyunlar var. Pc de oynayacağım bi oyunu konsolda oynamam bi konsol oyunlarıyla kendini aldırır. Ps4 daha kendini aldıracak bir oyun çıkaramadi bana göre.

***Leopard***

19.3.2016 14:39:03

+1
Hocam biliyorum zaten. Soyledigin gibi "portlanabilecek". İhtimal. İhtimale dayanip kimsenin konsol aldigini gormedim. Mevcut oyunlari sattirir konsolu,acak,ecek seklindeki farazi yaklasimlar degil. O yuzden multi platform oyunlar gelmedigi surece Nintendo konsolunu yine Nintendocular alir,bu kadar basit

Vinewood

19.3.2016 14:32:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Boyle yorumlarda asiri sacma Ps ve Xbox da oynadigin oyunlara bak,cesitlere bak birde Nintendo ya Nintendo da hep kendi klasikleri var,guncel multi platform oyunlar yok Nintendo nun yeni konsolunu da alacak adamlar yine eskiden beri Nintendocu olanlar. Ps ve Xbox dan oyuncu kapmalari mumkun degil Dolayisiyla konsolcu olmadigin bariz ortada zaten http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=115371661 Sanki alacakmis gibi konusmana gerek yoktu
NX'in x86 tabanlı işlemci ile geleceğini bilseydin böyle konuşmazdın hocam , Pc'ye veya diğer konsollara yapilan oyunlar kolayca port'lanabilecek NX'e .Bu olay nintendo'nun 3.cü parti sorununu ortadan kaldıracaktır

akabeyss

19.3.2016 14:19:50

0
Bu misafir arkadaş çok iyi yaa. Görmek isteriz kendisini arada videolarda. Çok güzel muhabbetti gerçekten. Güzel 3 lü kurmuşlar.

***Leopard***

19.3.2016 14:15:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: asil_kan26 Micrasoft'un ve Sony'nin yeni saçma adımlarını iyi değerlendirirse hiç düşünmeden alırım Nintendo Nx'i
Boyle yorumlarda asiri sacma Ps ve Xbox da oynadigin oyunlara bak,cesitlere bak birde Nintendo ya Nintendo da hep kendi klasikleri var,guncel multi platform oyunlar yok Nintendo nun yeni konsolunu da alacak adamlar yine eskiden beri Nintendocu olanlar. Ps ve Xbox dan oyuncu kapmalari mumkun degil Dolayisiyla konsolcu olmadigin bariz ortada zaten http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=115371661 Sanki alacakmis gibi konusmana gerek yoktu

WhoFeedMyCat

19.3.2016 14:09:59

0
Mert abiye kanım ısındı sempatik birisi ve konuşması editör olucak seviyede bence

luganoguz

19.3.2016 13:58:18

+1
Nintendo programı yapacağınıza şu Witcherin 2. bölümünü yapın artık bi zahmet

EnergyHill

19.3.2016 13:41:38

0
Yapması gereken o eski nes,snes,gamecube zamanlarındaki efsane oyunları tekrar devam oyunu olarak çıkarmaları gerekiyor.Zelda,metroid primedan bahsedildiği gibi daha fazla bunlardan farklı türde ancak nintendo içerisinde büyük ipler gelmesi gerekiyor.Ve bununla birlikte nintendo oyun tarzıyla yeni ipler farklı oyun türüyle çıkarılması gerekiyor yani ilk önce nintendo kitlesini doyurması lazım. 3.parti desteği kesin olması lazım.Batılı tarzda büyük bütçeli oyunların alternatif olarak konsola gelsin hem batılı tarzda multiplatform oyunları desteklemiş olursun hemde batılı tarzdaki oyun oynayan kişileride 2 tarafıda kendine çekmiş olursun. fiyatlarının alkanın dediği gibi en azından 1 sene sonra düşmesi lazım.

Guest-AEF248198

19.3.2016 13:38:34

+1
Nintendo hiç olmadığı kadar avantajlı konumda şu an. Eğer cihaz sağlam olur ve ilk çıkışta sağlam oyunlarla çıkarsa bir Wii etkisi yapabilir. Bu nesil konsolları almayı düşünmeyen bizlerde Nintendo'ya yönelebiliriz.

Holy-Ghost

19.3.2016 12:42:30

0
ekolu ses yeni heralde, nx den daha çok nintendoı geçmişi oldu ama olsun türkiye tarihini öğrendik bunlar hep bilgi yalnız tam nintendoki kıtlıktan bahsederken harbidende kıtlı 3-4 oyun sayıyolar dedim içinden talha'da o sırada söyledi yalnız gerçekten ağızda donan isimler belli görünende belli daha fazla ve daha çeşitli oyunlar lazım.3ds almak istiyorum bakıyorum 2-3 oyun için sadece nerdeyse 3ds almak saçma geliyor boşveriyorum.

asil_kan26

19.3.2016 12:33:49

+1
Micrasoft'un ve Sony'nin yeni saçma adımlarını iyi değerlendirirse hiç düşünmeden alırım Nintendo Nx'i

streetfigter82

19.3.2016 11:26:29

0
Önden
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Nintendo Switch 0/10 0 oy
KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
2.0
0
OY
0
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD