Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »
Epic Mickey duyurulduğunda ve sanat tasarımları yayınlandığında, aklımızda beliren alacakaranlık, yetişkin bir Disney dünyasıydı. Yapımın başında System Shock ve Deus Ex gibi oyunların vücut bulmasında büyük rol oynayan Warren Spector’ün yer alması da bizi bu yapım karşısında hayli umutlandırmıştı tabii.

Böyle bir dünyayla karşılaşamadık. Hatta Epic Mickey, bizi yanılttı ve orta karar bir platform oyunu olmanın ötesine geçemedi. Yeni maceramız ne halde dersiniz?

Epic Mickey 2 ile birlikte yeni platformlara yelken açan devam oyununda bizim açımızdan en dikkat çekici detay, Türkçe altyazı seçeneğinin yer alması. Sıkı takipçilerimiz hatırlıycaktır eylül ayında seslendirmelerden tutun da müzikallerine kadar kalitesi tartışılmaz Türkçe dublajlı bir tanıtım videosuna şahit olmuş, resmi makamlardan tam anlamıyla Türkçe bir oyun sözü almıştık. Ama nedendir bilinmez dublaj kategorisinde ülkemizi göremedik.
 

Ozvıld ve unutulmuş diğer Disney karakterlerinin harab olmuş çorak ülkeyi eski günlerine döndürme çabaları sırasında patlak veren depremler, sıyrık doktorumuzun tekrar kendini hatırlatması ve Miki Mouse’un yardım için bir kez daha Çorak Ülkeyi ziyaret etmesiyle başlıyor yeni yolculuğumuz.

Olası bir çizgi film senaryosuyla son derece başarılı bir sunum var karşımızda. Ara sahnelerin çizimi, seslendirmeler ve müzikallerle sıradan sayılabilecek hikaye keyifli bir şekilde kontrol sahiplerine aktarılmış. Keşke aynı sunum kalitesini görev anlatımlarında da görebilseydik. Bu konuda zayıf kalan yapım kimi zaman bölümlerde aval aval dolaşmanıza sebep.

Epic Mickey 2, genel yapı itibariyle ilk oyunun ayak izinden yürüyor. Silip boyayarak yolumuzu yapmaya çalıştığımız, engelleri aştığımız, görevleri bir fırça darbesiyle hallettiğimiz oyun mekaniklerinde yenilikçi olarak adlandırabileceğimiz tek farklılık, yerel co-op desteğinin oyuna dahil edilmiş olması. Mickey, yeteneklerini Oswald’ınkilerle bütünleştirmiş durumda, yalnızca bu birlikteliğin çözebileceği engelleri aşıyor ve Çorak Ülkeyi unutulmuşluğun verdiği hüzünlü ve huzurlu günlerine kavuşturmak için çabalıyoruz.

 
Yeni platformlara teşrif etmesiyle birlikte Epic Mickey HD grafiklere de kavuşuyor. Miki’nin yanaklarına kan yürümüş demek isterdim ancak bu değişikliğin etkisini ciddi anlamda göremiyoruz. İlk oyunda olduğu gibi, Disney’e yaraşır biçimde son derece renkli bir dünya var karşımızda. Buna bir de silme, boyama mekaniği eklendiğinde 2 farklı dünya tek bir kareye sığmış hissi veriyor. Bilhassa ana karakterler hareket animasyonlarıyla öne çıkmış ancak bu animasyonlar tutunma ve duraksama anlarında tatmin edici olmayan, kontrolden çıkmış bir karakter yönlendiriyormuşuz görüntüsünde. Oyunun temasına yaraşır biçimde çevre yapısı detaylı olmaktan ziyade genel hatlarıyla pastel tonlamasını benimsemiş bir dünyanın izlerine sahip. Işık efektleri oyunda zayıf kalan görsel detaylar arasında. Bazı bölümlerde gölgelendirmeler kendini albenili biçimde göstersede bir süre sonra ışıklandırma ve gölgelendirme gibi detayların çok da önem arz etmeden oyuna aktarıldığı kendini açıkca belli ediyor.

Epic Mickey 2: Çifte Güç maalesef Türkçe dublajlı olarak karşımıza çıkmadı. Çıksaydı son derece profesyonel seslendirme ve müzikal anlara şahit olabilirdik. Ama bunun ötesinde oyunun kendi seslendirmeleri, sunumun güçlenmesinde rol oynayan önemli bir etken oluyor. İlk oyunda yokluğunu hissettiğimiz seslendirme mevzusu başarıyla ele alınmış devam oyununda. Yan karakterler dahi “karakter sahibi” seslendirmelerle hikayedeki yerini almış. Miki ve Ozvıld’ın oyun içindeki hareketlere verdikleri tepkiler tam tadında hani. Her haliyle bir çizgi filmin içindeymişiz gibi hissetiren bu başarılı ses detaylarına orkestral melodiler de dahil olunca sesler takdiri hak ediyor.
 

Epic Mickey, Nintendo Wii’ye özel geliştirildiği için, oyunu oluşturan dinamikler buna göre şekil almıştı. Farklı platformlara çıkış yapmasına rağmen hissedilebilir şekilde bu dinamikleri devam oyununda da görebiliyoruz. PlayStation 3 sürümünde dilerseniz klasik kontroller dilerseniz PlayStation Move kullanabilirsiniz. İlk oyunda olduğu gibi amaç boyama / silme mekaniklerini kullanarak platform öğeleri ve bulmacaların üstesinden gelmek. Miki’nin fırçası varsa benim de kumandam var diyerek ilerleyişe dahil olan Ozvıld, karşımıza çıkan elektrikli engellerden sorumlu. Nesnelere güç veriyor, kapıları açıyor, makineleri aktive ediyoruz. Ozvıld’ın sadece kumandasından değil bedeninden de yararlanıyoruz yeri geldiğinde. 2. oyuncu dilediği zaman oyuna girip çıkabiliyor. Ancak Ozvıld’ın yapay zekası ayak bağı olmaya başlayınca 2. oyuncunun varlığını hayli arayabilirsiniz.

Görevlerin, ortaya çıkan ikili ilerleyiş anlayışının keyifli olduğunu söylemek zor. Oyun boyunca pek de farklı biçimlerde kullanılmayan oyun mekanikleri kısa sürede sizi buhranlara sürükleyebilir. Yine ilk oyunda karşılaştığımız 2 boyutlu anlar da ilerleyişi zenginleştirmek adına hikayedeki yerini almış. Epic Mickey 2: Çifte Güç, Çorak Ülke’de yapabileceğiniz farklı yan görevlere de sahip. Bazen sizin seçiminize bırakılan kararlar dahi yer alıyor. Kumaş parçaları toplama, beğeni kazanmak için manzara fotoğrafları çekme ve film makaralarını onarma gibi farklı etkinlikler, oyunun süresini uzatmak için başarılı ancak temelinde sıkıcı olan oyunda bu yan görevleri tercih eder misiniz bilinmez.
 

Bir platform oyununda zıplamak kuşkusuz en önemli harekettir. Epic Mickey 2 maalesef bu işi pek de beceremiyor. Orjinal oyuna göre daha iyi bir konuma oturtulan kamera açısı sorunu çözebilmiş değil. Atlamak istediğiniz platforma ne kadar yakın ne kadar uzaksınız kestirmek zor. Kamera açısını arkamıza almak hele ki hareket ediyorsanız işkence gibi. Kamera karaktere göre değil de hedefin olduğu yere odaklanmayı tercih ediyor.

Arasıra karşılaştığımız düşmanlar bizi zorlayacak, taktiksel saldırı gerektirecek anlar sunmaktan ziyade alt edilmeye dünden razı haldeler.

Epic Mickey 2: Çifte Güç ilk oyuna oranla daha iyi olmasını beklediğimiz oynanabilirlik öğeleriyle bizi pek de tatmin edemiyor ve keyifsiz anlar sunuyor.
Disney Epic Mickey Miki Warren Spector PS3 X360 Wii The Power of Two Epic Mickey 2 PC Cifte Güc Çifte Güç epic mickey 2 inceleme epic mickey 2 çifte güç video inceleme
Mobil Canavarı Özel: 2012'nin En İyileri OynuYorum: Sonic & All-Stars Racing: Transformed
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

* KıL

5.4.2013 00:13:01

0
Gereksiz oyunlardan birisi.

--MichaeL--

5.4.2013 00:06:53

0
türkçe dublaj olarak çıkacağı belirtildi hatta bununla ilgili video yayınlamıştınız.tiglon herzamanki gibi yine başaramadı sanırım dublajı iptal ettikleri için kocaman bir sıfır veriyorum.

BSC Misafiri

16.1.2013 02:07:03

0
1:15'te "osvald da yanında olduğu halde iyilik kazandı" derken ilk oyunda osvald kötü karakter miydi yoksa "Epic Türkçe Hatası" mı yapılmış?

BSC Misafiri

16.1.2013 02:05:15

-4
puan az olmuş bence platform türünde gayet hoş bir oyuna olmuş bence hemde türkçe altyazılı.

BSC Misafiri

15.1.2013 18:12:51

0
Boşver Abi,zaten biz bu siteyi yaş sınırı olmaksızın her oyunu incelediği için seviyoruz.Bu sitenin her yaş grubuna hitab etmesini seviyoruz zaten biz arkadaşım.Devamını bekliyoruz.

artenis

15.1.2013 09:58:22

0
PS1 havası yok degil ;)

krnl

15.1.2013 09:16:06

0
BSC Misafiri 15.01.2013 02:57:47 ''Bu tarz programlar yerine başka tarzda programlar yapılabilir çok saçma bir program bence küçük çocuk kitlesi barındırmayan bir sitede bu oyunu gelip video incelemesi yapmanız bence gereksiz'' Ah bu sitede ne çocuklar var sen bi bilsen...

BSC Misafiri

15.1.2013 02:58:22

0
O kadar övdüğün oyunun sonucu bu mu ?

BSC Misafiri

15.1.2013 02:57:47

-4
Bu tarz programlar yerine başka tarzda programlar yapılabilir çok saçma bir program bence küçük çocuk kitlesi barındırmayan bir sitede bu oyunu gelip video incelemesi yapmanız bence gereksiz

Uncy

15.1.2013 02:31:00

0
Alınmaz

irondragon01

15.1.2013 02:07:35

0
Şimdi yazıcaklarıma birçoğunuz ne alaka diyecek ama ... Talha beyin incelemenin sonunda belirttiği: "Sunum olarak oldukça başarılı ama, eski oyunun üzerine pek fazla birşey ekleyememiş. Bu yüzden oyuna Genel puan olarak:5.8 veriyoruz...!" Demesi aklıma COD oyunlarını getirdi. :D

Xaerk

15.1.2013 00:09:30

0
Beş para etmez bir oyun...

Basol61

14.1.2013 22:15:23

0
Oyuna türkçe dublaj ekleselerdi seslere benden bi 9 puanı hakederdi ama olsun altyazı olsa bile türkçe destek vermeleri çalışmış olmaları bile yeter.Oynanabilirlikte talha aynacıya katılıyorum.Ama gelgelelim grafiksel anlamda oyunun tarzı bu ne beklenebilinir ki. Ben olsam 8 olmasada bi 7.0 hakederdi 6.7 nedemek vasat nedemek bee.Bence editor notu "Türü sevenlere" Genel olarak 7.5 puan bence tam kararıdır.

cysis99

14.1.2013 20:28:56

+4
Talha forever

AyNaR

14.1.2013 19:42:33

0
Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler =)

huso44

14.1.2013 17:58:19

+4
süpercan 2 incelemesi bekliyorum ben bu oyundan sonra.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Epic Mickey 2: The Power of Two 6/10 4 oy
KÜNYE
Epic Mickey 2: The Power of Two ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Editör Notu: Vasat!
5,8 Puan
Bu oyun PS3 platformunda incelenmiştir.
2.0
0
OY
0
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız