Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

2si1 "Tartışması bol" Teknoloji ve Oyun Programı

24 Ocak 2014 Ersin Kılıç 2 İzlenme Sayısı: 28225 Video süresi: 58:34 2si1
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

2si1'in bu bölümünde Nvidia Titan Black Edition, Nvidia GTX 790 gibi kallavi ekran kartlarından, yeni neslin belki de en çok konuşulacak oyunlarından biri Lord of The Rings serisinin yeni oyununa kadar bir çok konuda konuşuyor, tartışıyor fikrinizi alıyoruz.

BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone PS4
İlk İzlenim: Assassin's Creed: Liberation HD Yeni Nesil Oyunlar - Bölüm 3
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

chamicals2

5.1.2015 16:54:30

0
herşey yanlış anlaşılmadan ibaret

colaker

5.1.2015 16:33:20

0
bu mesajı yazıp 1 yıl öncesinin konusunu hortlattın, eline ne geçti? kim güldü şu yazdığına? forum arkadaşlarına ne kattın?

Lyc

30.1.2014 21:31:37

+1
DH'de izlediğim en itici video oldu tamamen saygısızca. "Salak,Gerizekalı" gibi laflar, sen benim gibi bilemezsn dermişcesine muhabbetler, hele o boş tartışma mevzusunu söylemek bile istemiyorum. Lord of Ring's gibi bir bir sanata Saçma demek, bilmedği konu hakkında çok ısrarcı olup yorum yapmak..... Biz videolarınızda samimi olun,içten olun falan diye diye program rayından çıktı. İzleyiciye biraz saygı lütfen. Kişisel fikirlerinizin bukadarını duymayı istemiyoruz. Teşekkürler.

netstat

30.1.2014 18:47:17

0
bencede win8 vista gibi çöp kalacak. win 9 u win7 tabanıyla biraz daha modernleştirip iyi bir şekilde sunacaklar diye düşünüyorum.

knife130

28.1.2014 18:47:34

-2
Kesinlikle katılıyorum. Forumda söylediklerime katılmayan bir çok insan var. Microsoft Vistayı neden çıkardı ? insanlardan feedback alıp daha hızlı daha stabil bir işletim sistemi çıkarmak için. Düşünsenize Xp'den sonra ilk kez Modern bir işletim sistemi yapıyorsunuz ve bunun için bir çok feedback'e bilgiye ihtiyaç vardır. Windows 7den sonra tekrar tabletlerde telefonlarda kullanmak için daha modern , çağa uygun bir işletim sistemi çıkarıyorsunuz. Tek'te stabil yapamazlar mı ? belki yaparlar ama adamların bolca bilgiye , kaynağa ihtiyaçları var. Bence yazılım işleri böyle oluyor. Neden şimdi çıkan bütün bilgisayarlar Windows 8 ? Neden Microsoft 7 olanları da çıkarmıyor? Amaç hem yeni ürüne alıştırmak hemde bilgi toplamak. Bunun için Windows 8 çıktı ve microsoft yeteri kadar kaynağı topladıktan , geliştirdikten sonra 9'u çıkararak stabil bir işletim sistemi yapmış olacak.

Recharged

28.1.2014 13:46:49

+1
Programın sonlarına doğru gelen tartışma baya karıştırmış burayı da. Neyse ben bu konuya dalmadan diğer konular hakkında yorum yapayım. Windows 8'in kaderi de Vista gibi olacak denmişti ilk çıktığı zamanlarda. Öyle olacağı da gözüküyor zaten.

Gamer10

28.1.2014 13:41:33

+1
aslında bence yaşça talha ve ersinin abisi konumunda olmandan dolayı bu tarz ifadeler kullanmak gayet doğal. ancak tirübündekiler yanlış anlayabilirler bu durumda çok normal , gel gör ki saha içi ayrı..saha dışındaki durumu kimse bilmez samimiyetinizi çok net görebiliyorum ama tepki çoksa yine az geride durmakta fayda var moduna döncekseniz tek kelimeyle getti bizim meust çevik der çeker giderim bu arada ps4 Xone yorumun için bu SHORYUKEN Mesut Çevikten gelsin olay bitmişşş konu kapanmışştırrr teşekkürler mesut .
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
olayı dahada iyi anlatmak için VİDEOLAR http://www.youtube.com/watch?v=UahJeJa2oG0 kesin nakavt için izle http://www.youtube.com/watch?v=_2bv6k3cjrc

Speed-Step

28.1.2014 13:27:45

+9
Merhaba, Genel olarak eleştiren arkadaşların haklı olduğu bir nokta var bazen Talha ve Ersin ile olan samimiyetimden kaynaklı olarak nezaket kurallarını aşıp, onların görüşlerini hiçe sayan, kişiliklerine değer vermeyen biri gibi bir görüntü oluşmasına neden oluyorum. Ersin ve Talha uzun zamandır birlikte çalıştığım iş arkadaşının ötesinde sırlarımızı dertlerimizi paylaştığımız kişiler. Hiç bir zaman aklımda onları kırmak veya aşağılamak gibi bir düşünce olamaz ki olması durumunda zaten ne Ersin ne de Talha 2si1'i devam ettirmek zorunda değiller o an programı bırakırlar. Bundan böyle samimiyetten kaynaklı rahatlığı biraz daha dizginleyip bu tip hoşunuza gitmeyen sahnelerin oluşmaması için ekstra çalışacağımı bilmenizi isterim. Hepinizin yorum ve eleştirileri benim için çok kıymetli, yorum, görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim. Sevgiler, Mesut Çevik

mehmetozkan83

28.1.2014 11:36:51

+6
Mesut bey gerçekten çok bilgili orası zaten tartışılmaz ama Ersin bey de boş adam değil. Ersin de konu dahilinde gayet bilgili aynı zamanda alçak gönüllü ve tartışmalarda kimseyi rencide etmemeye özen gösteriyor. Aynı şeyi Mesut bey için söyleyemem çünkü kendi doğru bildiğini başkalarında da mutlak doğruymuş gibi kabullendirmeye çalışıyor. Bunun tanımı da kibirdir. Kibir de hiç te iyi birşey değildir. Mesut beyi uzun zamandır takip ederim aynı zamanda severim ve samimi bulurum. Ancak son zamanlarda ki sert çıkışları ile birçok takipçiye sevimsiz ve itici gelmeye başladı. Özetlemek gerekirse ''Kontrolsüz güç, güç değildir''

shemshamer

27.1.2014 23:37:23

0
olaya iki taraftan da bakilabilir.acikcasi ben de yeni oyun cikariyoruz ekran kartinizi yenileyin sözünü yanlis buluyorum. cd project firmasinin pc oyuncularina ozen gosteren, witcher 2 4.5 milyon korsan indirilirken bile oyunu orijinal oynayan oyunculara iskence gibi geldigi icin drm korumasi koymayan bir sirket.mesut abiye optimizasyon hakkinda soylediklerine katiliyorum,witcher'ın optimizasyonu kotuydu, witcher 2'de de ubersampling denen bir ayar vardi cok bisey katmadigi halde fpsyi son derece kotu etkileyen.

redbest

27.1.2014 22:38:15

+1
quote:

Orijinalden alıntı: knife130 Son sınıf staj yapıyorum. Nerede geldi peki ayıptır sorması ? :D
Elmayla armudu bi ayırtedelim öncelikle. Gelen şey "başlat" değil, modern arayüz için bir kısayol.

knife130

27.1.2014 21:46:17

0
Son sınıf staj yapıyorum. Nerede geldi peki ayıptır sorması ? :D

veteriner69

27.1.2014 18:27:13

-2
Mesut Çevik gittikçe daha da itici geliyor bana.

DH Misafiri

27.1.2014 16:08:39

+1
pcsi alt seviyede olmayan insanlar mesut çevikin ne demek istediğini anlamaz

redbest

27.1.2014 13:26:13

+2
quote:

Orijinalden alıntı: knife130 Bende orjinal değil kusura bakma dostum işletim sistemine 400TL verecek para yok bende ama 8.1'e geçtikten sonra gelen güncellemeleri de almaya devam ettim. Sistemin kaya gibi stabil olduğu yok... Hızlı olması konusunda sana katılabilirim ama bana stabil deme lütfen. Bilişim Teknolojileri bölümü okuyorum gereksiz program vs de deme bana. Özellikle'de driverlarını son versiyonuna güncellemiştim. 8de de sorun yoktu diyorsun peki o zaman 8.1 neden çıktı? 3GB'a kadar yakın olan güncelleme sadece bir başlat menüsü için miydi? Firmalar sadece bir başlat menüsü yok diye mi Win 8i beğenmediler. Metro arayüz , iso dosyasını direkt okuması , kısayol tuşları vs güzel ama bence daha çooooook gelişmesi gerekecek.
8.1'de başlat gelmedi ki. Güncellemelerin butun etkisini de her zaman goremezsin. Sadece kozmetik amaçlı olmaz güncelleme. 1. sınıf mı?

eren..34

27.1.2014 10:57:57

0
Heheehe

knife130

27.1.2014 10:51:44

-3
Bende orjinal değil kusura bakma dostum işletim sistemine 400TL verecek para yok bende ama 8.1'e geçtikten sonra gelen güncellemeleri de almaya devam ettim. Sistemin kaya gibi stabil olduğu yok... Hızlı olması konusunda sana katılabilirim ama bana stabil deme lütfen. Bilişim Teknolojileri bölümü okuyorum gereksiz program vs de deme bana. Özellikle'de driverlarını son versiyonuna güncellemiştim. 8de de sorun yoktu diyorsun peki o zaman 8.1 neden çıktı? 3GB'a kadar yakın olan güncelleme sadece bir başlat menüsü için miydi? Firmalar sadece bir başlat menüsü yok diye mi Win 8i beğenmediler. Metro arayüz , iso dosyasını direkt okuması , kısayol tuşları vs güzel ama bence daha çooooook gelişmesi gerekecek.

MAD MAX

27.1.2014 06:21:09

+5
Eminim Mesut bey de Talha bey de Ersin bey de kendi aralarında daha çok tartışıyorlardır. Lakin binlerin izlediği bir program yayınında; "BEN" Pc altyapıdından geliyorum "SEN" konsol altyapısından na getirip, bu işlerden benim kadar anlamazsınıza getirmişsiniz. Bir yöneticiye yakışmayan bir uslup olmuş. Siz kendi fikrinizi söyleyip, Ersin beyin fikride bu yönde diyip topu seyircilere atmanız lazım. Pc altyapısından geliyorum diyorsunuz ama XBOX ONE, PS4 incelemelerin de gamepadi kimseye kaptırmadığınız gibi, yorumlarıda siz yapıyorsunuz incelemeyide. Biz birşey diyormuyuz Mesut bey:) Fikirlere saygı, haklıda olsanız.

Geralt the Witcher

27.1.2014 04:59:08

+7
Aşırı özgüvenin yarattığı kötü tablolardan birisi, bu programda yaşandı. Ben bilirimcilik malesef topluma işlemiş. Baştan belirteyim, haklı veya haksız olmak problem değil, oradaki tavır çok yanlıştı. Mesut Çevik'in hareketi bu platforma yakışmadı. bizim bildiğimiz donanımhaber ailesi böyle değildi.

redbest

27.1.2014 04:51:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ARTAGON99 Windows 8 i savunan insanlara şaşıyorum. Beyler istatistikler asla yalan söylemez. W8 şu anda gerçekten de Vistanın kaderini paylaşıyor. satış rakamı olarak ta müşteri memnuniyeti olarakta. Vista dan memnun olan insanlar yomuydu tabi ki vardı. ama memnun olan insanlar var diye bundan genel bir tablo ortaya koyamazsın. W8 bir sonra ki windows çıkana kadar tartışılmaya bir sonra ki windows çıktığında da unutulmaya mahkum bir sistemdir. 2+2=4 tür arkadaşlar. Bu kadar şikayeti negatif geri dönüşleri olan bir sistemden senin benim memnun olmamız bir şeyi değiştirmiyor. Windows 7 den sonra insanların geçiş yapacağı sistem muhtemelen W9 olacaktır ! budur.
Tavra bak. Sen kimsin de "ben söyledim bitti" tavırlarına giriyorsun? Nedir bu özgüvenin kaynağı? Sen kimsin de memnun olanın memnuniyetini sorguluyorsun?

ARTAGON99

27.1.2014 02:06:24

-5
Windows 8 i savunan insanlara şaşıyorum. Beyler istatistikler asla yalan söylemez. W8 şu anda gerçekten de Vistanın kaderini paylaşıyor. satış rakamı olarak ta müşteri memnuniyeti olarakta. Vista dan memnun olan insanlar yomuydu tabi ki vardı. ama memnun olan insanlar var diye bundan genel bir tablo ortaya koyamazsın. W8 bir sonra ki windows çıkana kadar tartışılmaya bir sonra ki windows çıktığında da unutulmaya mahkum bir sistemdir. 2+2=4 tür arkadaşlar. Bu kadar şikayeti negatif geri dönüşleri olan bir sistemden senin benim memnun olmamız bir şeyi değiştirmiyor. Windows 7 den sonra insanların geçiş yapacağı sistem muhtemelen W9 olacaktır ! budur.

wolfgangg

27.1.2014 00:41:24

+11
Bir ara Ersin'e sen donanımcı değilsin pc oyunculuğundan gelmiyorsun demeniz gerçekten kabacaydı Mesut bey.Forum ahalisi dahil Ersin ve Talha da herkes gibi kendilerine pcler toplamışlardır.Az çok neyin ne olduğunu kestirebilir insanlar Forumunda zaten büyük bir kısmı pc oyunculuğundan geliyor.Aksi bir tavırla karşınızdaki insanı ezmeye çalışmanız size yakışmadı.

redbest

27.1.2014 00:38:37

+1
Dell Latitude D630 kullaniyorum; alet Windows 8 ile yeniden dogmus gibi oldu. Benim kac senelik laptopimi su anda rahatca kullanabilmemi saglamis bu isletim sistemi kotu mu simdi? Kullanim kolayligi konusunda da hicbir sey kaybetmis degil. Bu kotuyse bunun iyisini dusunemiyorum.

Deagles48

27.1.2014 00:30:23

+5
quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step Merhaba, Windows 8.1 kullanıyorum. Bilgisayarı sadece oyun için değil bilgisayar gibi kullanıyorum ve Canlı yayınlarda kullandığım Capture kartından, Logitech C920'e ve USB mikrofonuma kadar profesyonel donanımlarım ki hepsi dünyanın önde gelen üreticileri tarafından üretiliyor; Windows 7 ile şakır şakır çalışırken Windows 8'de sorun yaratıyorlar. Bu yüzden 2. sistem olarak hala Windows 7 kurulu. Creative Soundblaster ZX'in kontrol paneli dahi sorunlu :) Oyunlarda 3 FPS fazla veriyor diye bir işletim sistemi iyi olmaz. Sevgiler, Mesut Çevik
Dediklerinize katılmıyorum mesut dostum, burada komple Windows'u suçlamak çok fazla olmuş sağda,solda bilgisayar bakkallarında ve çoğunlukla İnternet kafelerde'ki her şeyi korsan kullanan kendini bilmiş tipler gibi "ya abi bırakk ya Windows 7-8 benim oyun crackleri'mi hileleri'mi çalıştırmıyor çöp en iyisi XP" diyenlere benzemiş yorumunuz. Suçun büyük çoğunluğu açıkça üretici, elini çabuk tutmayıp umursamamazlık yapıp yeni yazılıma uyumlu güncel sürüm çıkarmıyorsa bende gider başka üreticiden alırım ürünümü. Buda onların kalitelerini gösterir Win 7 zamanında elime bir yerden geçen bir Creative ses kartı vardı düşük bir modeldi ve onu Win7 sisteme tanıtabilmek sürücü sıkıntısı yüzünden bin takla attırıyordu ve güncel olmadığı için stabillikten oldukça uzak idi Creative diğer ürünlerini bilmiyorum ancak ses kartı ve sürücü konusunda biraz ilginç.

X-FI

26.1.2014 23:53:27

+2
Dediğin problem herkeste olsaydı windows 8.1 batardı resmen.. Bende niye mis gibi çalışıyor.. Belki orijinal oldupu içnidir? Ya da sistemim kaya gibi stabil olduğu içnidir? Ya da gereksiz program driver service yüklemediğim içnidir? Ama kesinlikle windows 8 de problem yok olsaydı eğer bendede o "problem" den olurdu. software dediğimiz şeyde sorun ya vardır ya yoktur, araba gibi zamanla bozulmaz. Madem oyun oynuyorsun sadece PC de windows 8.1 gerekli.

knife130

26.1.2014 23:10:51

-1
Windows 8 konusunda söylediklerinize katılıyorum Mesut bey. Ben de iyi olduğunu düşünmüyorum. Bence güncellendikçe daha da berbat bir hal aldı. Ben 8den 8.1'e geçmiştim geçtiğime pişman oldum stabilitesi yok kendi kendine sapıtıyor falan Koskoca yazılım devi Microsoft'un böyle şeyler yapması bence insanları kobay olarak kullanmasının kanıtıdır. Bu yüzden iki gün önce maalesef Windows 7 ye geçtim.Şimdi gayet memnunum. NOT:Pcyi oyun için kullanmaktayım.

FreeMaNMeliH

26.1.2014 19:46:26

+6
53:51 Ersin'e sen donanımcı ve pc oyuncusu değilsin demesi çok yanlış olmuş karşındaki kişi bölüm sonu canavarından 2 editör ve oyunları oynayıp bizim alıp almamamız için yorum ve puanlama sistemi ile yayınlayan Ersin'e bu laf çok yanlış olmuş Mesut abi kendini kaybetmiş ve programı kesmesen ile birlik te de de ayrı bir ayıp olmuş resmen programın sonu oldu bitti ye gelmiş. Benim anladığım siz konsol oyuncuları (ben pc oyuncusuyum)önümüzdeki en az 5 sene satı almış olduğunuz Xbox ve ps4 ile idare eder iken biz the witcher 3 ile 2K veya 4K video oyunu oynayabileceğiz demek istenen bu !!!

peters

26.1.2014 19:34:12

-3
quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Aynen onu diyorum.. Herşeyi geçtim bak, Mesut beyi çok seviyorum, yaptığı işi takdir ediyorum, adamda baya bilgi var, zeka var herşey var.. Bazen yanlış şeyler söylebiliyor ama bak adamla tartıştım tatlıya bağladık durumu banada teşekkür etti zaten davranışımdan dolayı. AMA bu forumun üyeleri bir acayip yahu.. tek kelime etse adam yanlış doğru +30 +50 ye kadar artılarla dolu oluyor yorumu.. Ben bir yorumumda sadece win8 in metro ui sini beğendim çok güzel dedim eksileşmişer beğenmeyenler TAMAM sorun yok ama diğer yorumlarda böyle bir şey yazmadım onlarında çoğunu eksileşmişler Birde Mesut bey yazmış bu bu şu donnaımların driverları uyumlu değil 8 e diye, baktım herkes artılamış yine.. Yahu allah aşkına kimde var o donanımlar? +10 kişide mi? Nasıl bir milletiz.. Herkes değil ama çoğunluk böyle.
Genelde Doğru yorum yaptığımı düşünürüm ama her yorumum - leniyor.Aynı yorumu mesela mesut yassa artılar havada uçuşur adam güzel yazıyor çünkü ama benim yazdığım gibi yassa yine çok artısı olur.Bunu yapan ya ergen kişiliği oturmamış yalaka gençler.Yada bu sitede virüs yada bot var otomatik olarak eksiliyor bizi.Boş işler bunlar normal bir insan evladı böyle yapmaz.Bu eksileri basan bence neyi eksilediğinide bilmiyor çünkü buraya yazmıyor niye eksilediğini.

redbest

26.1.2014 18:51:35

+1
O hangi kaynaktan türediği belirsiz, saçma sapan Windows 8 haberini programa dahil etmesi bile başlı başına bir basitlik. Tavrı tam da "bak ben windows 8 konusunda şunu demiştim, al haklıymışım" tarzında bir egosunu tatmin etme çabası. Burada forum üyelerine karşı takındığı "ben paramı buradan kazanıyorum, siz ne bilirsiniz?" tavrını bir an önce terketmesi gerekiyor. O zaman ben de "adamlar koskoca microsoft mühendisi. Sen onların yanında devenin yanındaki pire kadar küçük bir Mesut Çevik'sin. Sen ne bilirsin." diyorum. Mesut Çevik'in yanlı, yer yer de alaycı ve objektif olmayan tavrı bulunduğu konum için uygun değil. Bir an önce bulunduğu konumdan uzaklaştırılması dileğiyle.

djessiz

26.1.2014 18:27:45

+3
Her zaman orta segment kartlar iyidir . GTX 790 alcak kişi eğer para bende , para çok 4K monitörümde var diyorsa 790 alsın ama 1920*1080 çözünürlük için GTX 790 gerçekten yüksek bir kart bu tıpkı şuna benziyor ; 10 tane çimentoyu bir yerden bir yere taşıyacak kişi küçük bir minibüs yetecekken o 10 çimentoyu tır tutup 3 te 1 boş bir şekilde taşımakla aşşağı yukarı aynı mantığa gelmekte . Bence orta segment bir kart alınıp eğer hakketen bilgisayar hastalığı varsa ilerde SLI yada CF yapılması en mantıklı olan . mesela 760 yada 770 alınıp yetersiz gelmeye başladığında bir tane daha alıp SLI yapılması daha mantıklı . Yada elden çıkarttığınız zararı göz önünde bulundurarak sıkıntı değil diyorsanız bence 780 alıp 880 serisini beklemek daha mantıklı sebebide elbette daha güncel sürücüler Directx desteği yenilikler ve daha iyi performans(fiyat ,watt performansı )..... Zaten 770 oc ile 780 e yetişmekte bence 770 yada 760 alın ilerde SLI yapın yada elden çıkartıp 870 yada 860 alın . Ben AMD ci olan birisi olarak hep orta segment AMD kartlar kullandım ve en üst kartlardan fazla bi fark olmadığını farkettim arada 10-15 fsb fark oluyo ve orta segment kartlar oyunları yüksek ayarlarda zaten 30 - 60 fsp arası rahatlıkla oynatabiliyor. Gerek yok arkadaşlar o kadar para harcamaya bi ekran kartı için he ihtiyacı olanlar diyecem ne ihtiyacı grafik çalışacaklar için zaten grafik kartları var piyasada bu oyun kartı ve buda oyun için fazla günümüz monitörlerine . Biz malesef şu halle geldik ; ihtiyacı olan birisine yardım edeceğimiz yerde para bulamazken böyle gereksiz şeylere karizma yada en iyisi olsun deyip dünyanın paralarını harcar olduk malesef . Birde windows 8 bence güzel tek eksiği eski standart başlangıç desteği ile yeni başlangıç menüsünü ayrı ayrı şeçenek sunmaması . İnsanlar alışkanlıklarından bir anda vazgeçemeyebiliyor . Eğer windows çalışanları bunu görerek hem eski başlatı hemde yeni başlatı sunsalardı bence başarılı olabilirlerdi . Windows7 başlangıcını sonradan yüklemesi her ne kadar bizim elimizde olsada ilk yüklemede insanı soğutmaya yetiyo win 8 . Ama tekrar söylüyorum ben win 8 i beğendim Eski Vistayıda beğenmiştim . Zaten şu var hala vistanın temalı versiyonlarını win 7 win 8 olarak kullanmaktayız . bence win 9 yenilik yapılmasının zamanı geldi . Bu arada DH ' nin bu tarz videoları çok güzel oluyor yenilerini iple çekiyor insan . Teşekkürler DH .

MassiveDeviL

26.1.2014 17:56:14

-5
Ben kesinlikle Mesut Abi'me katılıyorum. "yeni oyunumuz geliyor, ekran kartlarınızı yenileyin..."!!! demek resmen saçmalık... şimdiye kadar çoğu oyunda efekt hataları problemi asla giderilememiştir. sebebi bana göre "yeni bir ekran kartı" satmak !!! piyasadaki en iyi ekran kartına sahipsindir, ama hala oyunda frame düşmeleri, kasmalar yaşarsın. Sebebi gerçekten işe yaramaz ve kan emici oyun yazılımcıları!!! yani son teknoloji herşey, oyunlar, donanımlar ama hala oyunlardaki optimizasyon sorununu gideremediler. Ben burada kötü niyet ararım arkadaş. Bende 770SLI war, daha Crysis3'de aa'yı 8xmsaa yapamıyorum 60karenin altına düşüyor. bence saçmalık.! ayrıca oyuna kattığı aman aman bi gelişmede olmuyor. bana göre "işte bizim oynumuz çok iyi grafiklere sahip, son çıkan ekran kartlarını bile zorluyor" gibi saçma yalanların arkasına saklanıp bizi resmen bu tuzağa itiyorlar!!! tuzak = yeni ekran kartı alın !!!!!!!!!!!

X-FI

26.1.2014 17:50:11

+6
quote:

Orijinalden alıntı: redbest

Forum yalaka dolu. Mesut Çevik karaya ak dese alkışlayacak insanlar var. Bu Windows ve Windows Phone olayı da tam öyle. Mesut Çevik de ısrarla insanları yanlış yönlendirmeye devam ediyor.
Aynen onu diyorum.. Herşeyi geçtim bak, Mesut beyi çok seviyorum, yaptığı işi takdir ediyorum, adamda baya bilgi var, zeka var herşey var.. Bazen yanlış şeyler söylebiliyor ama bak adamla tartıştım tatlıya bağladık durumu banada teşekkür etti zaten davranışımdan dolayı. AMA bu forumun üyeleri bir acayip yahu.. tek kelime etse adam yanlış doğru +30 +50 ye kadar artılarla dolu oluyor yorumu.. Ben bir yorumumda sadece win8 in metro ui sini beğendim çok güzel dedim eksileşmişer beğenmeyenler TAMAM sorun yok ama diğer yorumlarda böyle bir şey yazmadım onlarında çoğunu eksileşmişler Birde Mesut bey yazmış bu bu şu donnaımların driverları uyumlu değil 8 e diye, baktım herkes artılamış yine.. Yahu allah aşkına kimde var o donanımlar? +10 kişide mi? Nasıl bir milletiz.. Herkes değil ama çoğunluk böyle.

X-FI

26.1.2014 17:42:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri en sondaki videoyu bulan var mı?
şarkı için about u oku.. şarkısı süper, video da öyle

ooskay

26.1.2014 17:29:06

+15
Mesut bey. Bilginiz ve kibiriniz birbirine karisinca ben bilirim siz bilmezsinizleriniz arttirkca itici oluyorsunuz. Hele form da yorum yazan ve 'ben parami buradan kazaniyorum' triplerine girmenizi saglayan biz site ziyaretcilerini formlarda fircalamaniz sizi ne amator nede profesyonel yayimci yapiyor. Kasa topladigi donemlerde musterilere elestiride bulunan pc teknik servis calisanindan uslubunuzu biran once kurtarmaniz dilegiyle.

Vibrant

26.1.2014 16:00:26

+1
güzel bölümdü elinize sağlık ama, böyle abuk sabuk konuları tartışarak uzatmanız sıkıcı oluyor biraz arkadaşlar.Programın keyfini bozmamak adına dikkat ederseniz sevinirim.

redbest

26.1.2014 15:26:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: X-FI EDIT: Ayrıca vistaya niye fail oldu diyorlar acaba bunu biliyor mu windows 8 e çöp aynı vista gibi diyen kullanıcları? Vista aşırı hantal, yavaş çalışan, tam bir başbelası sistemdi. Windows 8 öyle mi peki? Hayır tam tersi. --- Hadi benim ilk yorumumu eksiliyorsunuz belki sevmedniz win 8 metro arayüzünü tamam.. Peki yukarıda ki Mesut bey in yorumunu artılayan kişilerin kaçında o donanımlar var ve driver sıkıntısı çekiyor? İşe bak be.. +14 kişi. ve çoğalmakta. Adam 1 kelime yazıp atsa artılayacaksınız, seviyorum sizi.
Forum yalaka dolu. Mesut Çevik karaya ak dese alkışlayacak insanlar var. Bu Windows ve Windows Phone olayı da tam öyle. Mesut Çevik de ısrarla insanları yanlış yönlendirmeye devam ediyor.

urazs

26.1.2014 14:34:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt Yahu guzelim benim su kart ile su fps oranlarinda oynayacaksiniz gibi bir iddam yok ki. Idda senin 580 ile high bak ultra bile degil high ayarlarda oynayamayacagimizin kesin oldugunu idda eden beyanin var ve sen bu beyana kahin olmaya gerek yok gibi bir soylem ile savunma yapiyorsun ben daha ne diyebilirim ki? Yahu titana gelene kadar ha bende onu diyorum daha 580'e gelene kadar ne kartlar var hele bir oyun ciksin ona gore konusalim test verileri isigi dahilinde. Yoksa klavye basinda yazmak kolay. 580 kotu bir kart degil ama bu demek degil ki bu kart bu oyunu 100 fps'de oynatmali ultrada yoksa oyun yapimcisi adi, oyun sorunlu. 580 denen kart bu oyunu medium/high ayarlarda oynatirsa yine iyidir. Kimse 3-4 senenin high end kartina kiyak gecerler diye beklemesin. Oyle olsa benim 4780'e kiyak beklerdim. Su witcher 2 mevzusu dogrudur belki sen o kart ile istedigin performansi alamamissindir ama bu halen cikmamis bir oyuna kesin kanat konusmamiz hakkini vermez. Bugun gelinen noktadan sonra bu tarz oyunlarda son nesil high endlerin dahi istenilen performans vermemesi garibime gitmiyor cunki isin icinde cok oyunlar donuyor ama yinede kesin konusmamak gerek demek istiyorum. Ben bu seriyi ilk oyunundan itibaren oynayamadigim kacirdigim icin uzagium. Umarim siz bu oyunda mutlu olursunuz.[:'(]
Yav güzel kardeşim high ayarlarda "akıcı" şekilde oynanmaz diyorum GTX 580 ile The Witcher 3, çıktığında al dene ala alaa. Kahinlikten değil yav, GTX 590 bariz daha güçlü GTX 580 den, e The Witcher 2 den çok daha kastıran bir oyun olacak The Witcher 3, buda açıklamalardan belli şimdiden, yap matematiği işte. Oynanmazdan kastım 60 FPS stabil, rahat oynanış.[:'(] Klavye başında yazmak kolaylık bir mevzu yok, görünen köy kılavuz istemiyor işte, düzen böyle, çıkınca görüceksin zaten, GTX 780 bile ultra ayarlarda 60 FPS stabil veremeyecek büyük ihtimalle. Yav şunu da belirteyim, keşke GTX 580 high ayarlarda akıcı bir performans sunabilse Witcher 3 te, o halde bende GTX 70 aldığımda ultra multra ne varsa açar kasılmadan 60 FPS stabil oynarım oyunu büyük ihtimalle zaten, de işte pek sanmıyorum.

TrMhMt

26.1.2014 14:26:15

0
Yahu guzelim benim su kart ile su fps oranlarinda oynayacaksiniz gibi bir iddam yok ki. Idda senin 580 ile high bak ultra bile degil high ayarlarda oynayamayacagimizin kesin oldugunu idda eden beyanin var ve sen bu beyana kahin olmaya gerek yok gibi bir soylem ile savunma yapiyorsun ben daha ne diyebilirim ki? Yahu titana gelene kadar ha bende onu diyorum daha 580'e gelene kadar ne kartlar var hele bir oyun ciksin ona gore konusalim test verileri isigi dahilinde. Yoksa klavye basinda yazmak kolay. 580 kotu bir kart degil ama bu demek degil ki bu kart bu oyunu 100 fps'de oynatmali ultrada yoksa oyun yapimcisi adi, oyun sorunlu. 580 denen kart bu oyunu medium/high ayarlarda oynatirsa yine iyidir. Kimse 3-4 senenin high end kartina kiyak gecerler diye beklemesin. Oyle olsa benim 4780'e kiyak beklerdim. Su witcher 2 mevzusu dogrudur belki sen o kart ile istedigin performansi alamamissindir ama bu halen cikmamis bir oyuna kesin kanat konusmamiz hakkini vermez. Bugun gelinen noktadan sonra bu tarz oyunlarda son nesil high endlerin dahi istenilen performans vermemesi garibime gitmiyor cunki isin icinde cok oyunlar donuyor ama yinede kesin konusmamak gerek demek istiyorum. Ben bu seriyi ilk oyunundan itibaren oynayamadigim kacirdigim icin uzagium. Umarim siz bu oyunda mutlu olursunuz.[:'(]

FreeRun

26.1.2014 14:00:12

+2
donanımsal kalkınma partsi hahaha talha.

Red_devil33

26.1.2014 13:56:38

-5
Talha beye bunu yazmak istemezdim ama bence orda boş boş oturuyor . Hatta bi ara esnedi uykusu var galiba. hiç bir katkısı yok kouştuğundada sıkıyor . muhakkak programdan önce konulardan haberdar ediyorsunuzdur Ya dersine iyi çalışsın yada proğrama çıkmasın. Mesut çevik ve ortadaki diger arkadaş hiç sıkmıyor sabaha kadar dinlerim....

urazs

26.1.2014 13:54:04

-3
quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt Neye gore? Hangi kanita, veriye, test sonucuna gore? Siz gaipten haber aliyorsunuz ona gore bu kaniyi kesin olarak deklere etmisiniz. Cok merak ettim nasil anladiniz bu oyunun gtx 580'de hight(!)ta akici oynatmayacagini? Simdi senin mantiginla soyle bir degerlendirme yapalim. Piyasada 100 liralik kartta var 1000 liralik kartta simdi bu fiyati odeyen isan salak mi her oyunu 100 liralik kartla ayni seviyede oynayacak ama 900 lira fazladan para bayilacak? Boyle bir mantik var mi? Isin teknik kismina gelirsek hangi uretici 100 liralik kartta calisacak grafikler'i 1000 liralik kart kullanicisina da dayatacak? Boyle birsey munkun degil arkadasim. Simdi gonul isterdi ki hepimiz esit olalim ayni oyunu ayni ayarlarda sorunsuzce oynayalim ama bu teknik olarak mumkun degil(pc icin). Hic bir oyun gelistiricisi de beynini peynir ekmek arasi yapip ogle molasinda yemedi simdiye kadar 100 liralik kartta odakli oyun yapip da kendi kendine harakiri yapan... Dunya gercegi be guzel arkadasim. 100 liralik kart ile 100 liralik oyun deneyimi yasarsin, 1000 liralik kart ile 1000 liralik. Ha yine 580 kotu bir kart degil ama yapimci en ust soleni titan icin yapmissa cikip itiraz edemzsin niye onlara bu kiyak diye. Bir kere yeni nesil ve en guclu kart suan ki grafik cumbusunu en iyi kaldiracak kart (teorik olarak). Ikincisi okadar para basan ile senin benim bir farkim olmali degil mi? Ne demisler hasan degil basan alri. Bas 1000 tl'yi sende kubar. 580'in ustune 600-700 serisi titani cikti, black cikacak bilmem ne editon cikacak. Eee birak tazecik kartlar sahsali astronomik rakamli kartlar en ust seviyeyi oynatsin.
Ortada kahin olmalık bir durum yok, GTX 590 sahibiyim ve The Witcher 2 ubersampling kapalı halde diğer ayarlar en yüksekte iken 60 FPS stabil ( sürekli ) oynanmıyor. The Witcher 3'ün çok daha kastıracağı ortada. Oyun çıktığında alırsın, getirirsin ayarları yükseğe 60 FPS stabil, 20 lere, 30 lara ara ara düşmeden oynarsın GTX 580 ile, bende yanılmışım derim. Bu arada GTX 580 diyorsun sonra da Titan... Yahu Titana gelene kadar GTX 670, GTX 680, GTX 590, GTX 770, GTX 780 diye giderek artan bir skala var performansta. Titan nere GTX 580 nere... GTX 780 alıyorum yakında geç Hasanı basanı yani , o kartla dahi The Witcher 3 ün ultra ayarlarda 60 FPS stabil vereceğinin garantisi yokken, sen nerden biliyorsun diyorsun GTX 580'in high da akıcı oyun ( benim için 60 FPS sabittir akıcı oyun deneyimi ) deneyimi sunamayacağını... Bekle gör.

TrMhMt

26.1.2014 13:16:32

+2
Neye gore? Hangi kanita, veriye, test sonucuna gore? Siz gaipten haber aliyorsunuz ona gore bu kaniyi kesin olarak deklere etmisiniz. Cok merak ettim nasil anladiniz bu oyunun gtx 580'de hight(!)ta akici oynatmayacagini? Simdi senin mantiginla soyle bir degerlendirme yapalim. Piyasada 100 liralik kartta var 1000 liralik kartta simdi bu fiyati odeyen isan salak mi her oyunu 100 liralik kartla ayni seviyede oynayacak ama 900 lira fazladan para bayilacak? Boyle bir mantik var mi? Isin teknik kismina gelirsek hangi uretici 100 liralik kartta calisacak grafikler'i 1000 liralik kart kullanicisina da dayatacak? Boyle birsey munkun degil arkadasim. Simdi gonul isterdi ki hepimiz esit olalim ayni oyunu ayni ayarlarda sorunsuzce oynayalim ama bu teknik olarak mumkun degil(pc icin). Hic bir oyun gelistiricisi de beynini peynir ekmek arasi yapip ogle molasinda yemedi simdiye kadar 100 liralik kartta odakli oyun yapip da kendi kendine harakiri yapan... Dunya gercegi be guzel arkadasim. 100 liralik kart ile 100 liralik oyun deneyimi yasarsin, 1000 liralik kart ile 1000 liralik. Ha yine 580 kotu bir kart degil ama yapimci en ust soleni titan icin yapmissa cikip itiraz edemzsin niye onlara bu kiyak diye. Bir kere yeni nesil ve en guclu kart suan ki grafik cumbusunu en iyi kaldiracak kart (teorik olarak). Ikincisi okadar para basan ile senin benim bir farkim olmali degil mi? Ne demisler hasan degil basan alri. Bas 1000 tl'yi sende kubar. 580'in ustune 600-700 serisi titani cikti, black cikacak bilmem ne editon cikacak. Eee birak tazecik kartlar sahsali astronomik rakamli kartlar en ust seviyeyi oynatsin.[:'(]

MR.BYKUSH

26.1.2014 12:54:47

0
bu hafta fazla birşey yoktu gibi geldi bana bu haftadaki videoda damgayı vuran star wars askerlerinin dansı oldu sanırım :D bana kalırsa :D

DH Misafiri

26.1.2014 12:01:28

0
en sondaki videoyu bulan var mı?

Stewie G.

26.1.2014 11:54:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61 Sondakş Şarkının Adı "Scott & Brendo - Beat Calls"
kardeş çok saol bunu arıyordum bende

Guest-2BAE0C551

26.1.2014 10:58:17

0
Sondakş Şarkının Adı "Scott & Brendo - Beat Calls"

m-99

26.1.2014 01:56:01

+6
Tartışması bol olmuş da Ersin abiye biraz yamuk olmuş açıkcası . CD projektin açıklamasında neyi kastettiğini anlamak için kahin olmaya gerek yoktu ama Mesut abi tuhaf bir inada bindirdi konuyu orda .

urazs

26.1.2014 01:49:36

+1
CRYSİS optimizasyon özürlüydü durumu: İnsanlar COD Modern Warfare ile karşılaştırıp bak onun da grafikleri çok güzel, o nasıl da stabil çalışıyor falan diyorlardı. Yav he he, ilk olarak Modern Warfare'in genel olarak grafik motoru, fizik motoru, kaplama ve shader kaliteleri Crysis'in çeyreği etmezdi. Üstün olduğu tek taraf karakter animasyonlarıydı, beden animasyonları, o kadar, yüz animasyonu da yanına bile yaklaşamazdı. İnsanlar CRYSİS'in teknolojik gövde gösterisi mantığı ile yapılmış olduğunu anlayamamışlar. Crytek Crysis ile kendisine isim yaptı bu yolla, bu yolu seçti, eskiden kalma en güçlü görselliği sunan firma, grafik motoru yarışına girmeyi seçti ve o zamanlar da bunu açık ara farkla elde etti, amacı buydu zaten, insanlara gelecekten bir görüntü vermek, daha onca senedir bir tane bile oyun o derece bir dumur yaratmadı kimsede hala, yok Watchdogs'mus, Division mış, hala bir Crysis şokuna yaklaşabilen yapım yapılmadı. Crysis'in optimizasyonu falan kötü değildir, ne sunuyorsa onu istiyordu o oyun, grafik ayarlarını low dan ultra ya doğru her arttırışınızda, BARİZ bir fark oluyordu görsellerde. Modern Warfare serisinde kesinlikle öyle bir fark söz konusu değildi, hala değil. Quake 3 motoru olan İd Tech 3'ün aşırı modifiye edilmiş bir versiyonu olan ( COD Ghosts un motoru da buna dahil, herifler hala SIFIRDAN motor yazmıyorlar, ve işte o yüzden istedikleri kadar modifiye etsinler, DX 11 efekti eklesinler belli bir eşiği geçemiyorlar ) İnfinity Ward engine ile Cryengine 2'yi kıyaslayıp :D COD Modern Warfare'in optimizasyonu süperdi demek komediden başka birşey değildir.

urazs

26.1.2014 01:25:19

-1
GTX 580 ile The Witcher 3'ü ultra olmasın hadi HİGH ayarlarda akıcı oynamak mümkün olmayacak. Mesut Çevik'in tespiti doğru,kim para biriktirsin, hangi ekran kartlarına sahip olanlar rahat etsin? GTX 780 sahibi olanlar dahi ultra ayarlarda 60 FPS stabil oynayabilecekler mi acaba?

X-FI

26.1.2014 00:34:08

0
+1 c2 optimizasyon olarak çok iyiydi o patchlarlada zaten grafikelr bayram etmişti.. Maldo pack e grek yok saçma sapan texture değişmişler grafikle oynamışlar içine etmişler.. doğal olan crysis ler her zaman daha iyidir gözümde..

JAX

26.1.2014 00:19:59

0
Witcher tartışması resmen "Delinin biri kuyuya bir taş atmış, bin akıllı çıkartamamış" sözüne dönmüş

grezimonk

25.1.2014 22:47:43

-4
winzort 8 fiyasko değil ama facia olduğu kesin... 3. millenium faciası... XBONE içinde dert oldu onun menü yapısını bile katletmiş... 4K oyunlar çıkınca XBONE için 720p diye dalga geçen pişman olacak... winzort 8 sadece kendisini destekliyor... ne doğru düzgün oyun oynatıyor eski oyunlara genel yumsuzluğu var... Linux dağıtımlarınıda sabote ediyor... SL versiyonu kolay çöküyor... nesini beğeneyim?

SystemApps

25.1.2014 22:41:47

-12
yine bir mesur çevik vakası.... yaf windows phone çıkar instagram yok daha dersiniz.. windows 8 çıkar xp-7 geçişi ile 7-8 geçişini bir tutarsınız sonucu itibari ile nedense windows 8 kötü bir sistem olur... xbox one incelemesi zaten malum... kısaca nedir bu antimicrosoft bakış açısı allasen? windows phone harika bir işletim sistemi...her sistem gelişiyor. gelişmek zorunda...bu yönüyle tüm sistemler gelişmekte olan sistemlerdir...platform bazında baktığımızda aynı anda bir andorid kullanıcı olarak windows phone platformu gayet yeterli seviyelere çoktan geldi...instagram yok diye eleştirdiğinizin 2 bilemedin 3. günü yayınlandı...şuan popüler oyunlarda var...siz ise bunları görmek yerine muz örneği veriyorsunuz. oldu o zaman evlenirken hazır olmuşunu alalım şöyle hazır 5 çocuklusunu felan... windows 8 neden kötü buna bir cevap verin hele...%10luk pazar payı bir sistemin kötü olduğuna direkt bir işaretmidir? sonuçta bu yüzdelerden konuşurken ak ile karayı değil aynı windows platformunu konuşuyoruz.yüzdeler bir şeyi ifade etmez...beğenmiyorsanız metroyu yükleyin bi kaç eklenti windows 7 niyetine windows 8 kullanmaya devam edin...kaldıki ben metro arayüzünün spesifik uygulamalarını masaüstünde kullanmayı farklı bir kullanıcı deneyimi açısından pozitif değerlendiriyorum...dirt 3 yerine asphalt 8 oynamak da zevkli...bu bütünlüğü sunan sunabilen başka bir platform varmı?

BaverSait

25.1.2014 22:19:14

+1
Witcher tartışmasında bana göre yapımcının açıklamasına göre pc de the rundaki gibi bir fps sınırlaması olmayacağı yönünde yani ne kadar iyi bir ekran kartın varsa o kadar yüksek fps değeri elde edeceğin yönünde diye anladım

Donatn

25.1.2014 21:17:07

-2
Witcher 3 konusunda, 'Para biriktirin ' firma açık ve net şekilde tutumunu belli etmiştir.SAfı oynamanın alemi yok,safı oynamayıp firmanın geçmişine hürmeten yorum yapanlarda bi zahmet gerçeği görsün artık.Bİrilerinin biryerlerden para kazanması lazım.Şimdi 'Para biriktirin' cümlesinin bile aslen kopya oyunlar sebebiyle sarfedildiğine binayen uzuuunca bir yazı yazardım ama..geçiyorum. Keşke,para biriktirin sözcüğü ile kastedilen (ps4 deki orta düzey ekran kartı için demiyor heralde) ekran kartına yakışır optimizasyonda ve detayda oyun yapsa bu firma.Yapar mı yapar bakın...Ama sonuçta eline geçen tek şey oyuna para vermek yerine donanıma para vermiş insanların kopya oynadığı ve firmaya krş kazandırmadığı bir SP olarak kalır.Konsollarda satamaz...Konsolu olan herkezin Pc si vardır çünkü.. Benimde ana platformum herzaman PC olmuştur.Ama her Pc oyuncusunun artık düşünmesi gereken bişe var.Ülkemiz rakamlarıyla 2.000 tl yi bulan ekran kartları Pc oyuncuları için gererklilik halini almış durumda.Gerekmediğini hepimiz biliyoruz.Donanımı sabit PS4 le bugün görsel anlamda 3-5 detay daha iyi göreceğimiz bir ekran kartına yarın 2.000 tl bayılacak iken,3 yıl sonrada halen 2.000 tl veriyor olacağız ki,bu iki kart arasında teknik anlamda dağlar kadar fark ,kağıt arasında dürüm bize servis edilmiş olacak ve malesef ekran yine karanlık... Konuyla ilgili son olarak,Pc oyunculuğundaki kopya satış devam ettikçe (FRP nereden çıktı sanıyorsunuz) konsolalr bu donanımlarla dahi bu tartışmaların içinde olmaya devam edip kazanan taraf olacaktır.

Hoid

25.1.2014 21:09:11

+5
Bana göre witcherın yapımcısı şunu söylemiş . Orta segment ekran kartına sahip kullanıcılar konsolların verdiği grafikleri alacaklar fakat onun üstünde performans sunan kartlara sahipseniz ya da almayı düşünüyorsanız bizler PC de konsolların verdiği grafiğin üstünde grafik sunacağız demişler . Büyük ihtimalle de NVİDİA kartlarda daha iyi performans verecekler çünkü onlarla çalışıyorlar ...

msgstr

25.1.2014 21:05:50

+8
Mesut abi seni severim ama bu sefer Ersin haklı

BlackBeasT

25.1.2014 21:03:23

0
Win8 için şu başlıkla başlayalım: Windows 8.1 Update 1 reportedly set for March 11 release... Recently leaked screenshots have displayed new functionality for Windows 8.1 with the update, including the ability to pin Metro-style apps to the taskbar. On Wednesday, Paul Thurrott reported the update will also include a close button for Metro apps, similar to desktop windows, making it easier for mouse and keyboard users One thing neither Foley nor anyone outside Microsoft has figured out is if the Start menu will make its return in Update 1. It's believed the Start menu will make its return with Threshold at the latest, and Foley says she'd be "surprised" if it arrived with Update 1. ahanda haberin linki: http://www.guru3d.com/news_story/windows_8_1_update_1_reportedly_set_for_march_11_release.html Yani özetle diyor ki MS biz Win8 metro 1 eşşeklik ettik Metro masaüstüne ve başlat menüsü update1 ile gelecek

Masterbronze12

25.1.2014 20:51:38

0
Bu arada başlık daha yaratıcı olabilirmiş. Eski 2si 1 başlıklarının yaratıcılığı yok. Maraton gibi diye bilirdiniz Tartışması bol olmamış

Lion_Army

25.1.2014 20:47:51

+1
Witcher konusunun tartışması çok uzamış...Herşey ortada Dice'ın bf3'te yaptığı gibi,pc'de oyun daha güzel olacak konsallarda daha kötü olacak demişlerdi aynısı işte...yani daha kötü olacak derken pc'de konsollarda görmediğimiz efektleri göreceğiz...ben bunu anladım... win8 yada 8.1 konusuna gelince hali ile bu zamana kadar bütün işletim sistemlerini kullandım...başlat çubuğu hariç herşeyine alıştım win8'in ve çokta güzel kullanıyorum...şu ana kadar tek bi tane problemle karşılaşmadım...örneğin bf4 win8'de daha akıcı win7'ye göre ben oyun daha çok oynadığım için pc'de,win8 o yüzden kurdum.ama yanında bir sürü video dönüştürme ve photoshop ve makina çizimleri için kullandığım autocad ve vb. programlarda kullanıyorum sorun yok çok memnunum win8'den...

kımyasal

25.1.2014 20:40:44

0
Harareti bir tartışma,biraz daha devam etseydiniz millet vekilleri gibi bir birinize dalacaktınız herhalde :)

bocekgrafik

25.1.2014 19:48:26

+3
@false stephard MSAA açamıyordum zaten. Post FX'i düşük veya kapalı, MSAA'yı da yine kapalı olarak oynayabilmiştim bu sebeple. Crysis 2'yi ben GTX 580 varken çıkar çıkmaz almıştım. Optimizasyonunda herhangi bir sorun görmedim. DX11 ve High Res Pack yükledikten sonraki görsel şöleni unutamam. İmzamdaki Multi FPS Oyuncunun Rehberi konusunda FPS'yi gereksiz yere düşüren ayarları yazmıştım. Bu ayarlar Crysis'e has değil, genel ayarlar. @grezimonk Winzort mu? Bunu sevdim. Harbiden öyle. @X-FI Pişmiş tavuk olduğumun farkındayım.

Castle Bravo

25.1.2014 19:27:50

-3
quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik ATM'lerde neden açık arka kapısı bulunan Windows kullanılmak istenir ki? Misal olarak Türkiye'de Tübitak'ın geliştirdiği Pardus, rağbet görmedi gerekirken rağbet görmüyor. Şu sinir algılayıcı cihazın bir de sinir göstergesi olursa daha iyi olur. Ekranda görmemiz gerek ama. @Speed-Step Bugüne kadar oynadığım oyunlar arasında en optimize özürlü oyun Far Cry 3 ve Metro 2033'tü. Hatta belki de Crysis 1'di. Crysis 1 ilk çıktığında gerçekten optimize özürlüydü. Hatta öyle ki, oyunun başlangıç videosu öyle kasıyordu ki sistemi, sistem her an kilitlenecek diye korkuyordum Lâkin 1.1 ve 1.2 yamalarıyla yağ gibi akıcı olmuştu. Siz oyunu bu yamalarla oynamadınız sanırım. Crysis 2 ise çıktığında bile optimizesi çok iyiydi. Detayları ilk oyunun gerisindeydi ama sonradan çıkardıkları High Res Pack ve DX11 yamalarıyla Crysis 1'i geride bıraktılar. Win 8 gibi sorunlu bir sistem görmedim bugüne kadar. Vista bile daha iyiydi. Yeniliğe önyargılı olmayayım diye win 8 yükledim ama mecburen Win 7'ye dönüş yapma zorunda kaldım. Nasıl bir sistem ki, setup dosyaları dahi açılmıyordu. Bu da açtığım konu. Detaylarını konuda yazmıştım: [link=http://forum.donanimhaber.com/m_86694326/f_//tm.htm#86694326] Win 8'de programların çoğu açılmıyor[/link] Tüm 2'si 1 programlarında (Hatta tüm uzun videolarda) yayın akışının mutlaka olması gerek.
Far Cry 3'ü Post Fx + MSAA açık oynayanlardansınız belli ki.. Crysis 2 optimizasyonu berbattır. HD + Dx11 patchli hali dahi, görüntüyü bulandırıp fps'yi düşüren lüzumsuz efektlerle doludur. Maldo pack'le oynayın, çok daha temiz ve iyi grafikleri, daha yüksek fps'de alın..

DigitalWorld

25.1.2014 19:23:12

-1
Sayın Mesut çevik. Cidden orada bir hata olmuş bir karmaşa olmuş. Kızamıyorum da malum insan ırkı. Kim bilir ne zaman hangi şartlarda oldu bu durum. Ben dahil herkesin bazen jeton sıkışabiliyor kafa basmıyor. Sonradan öğrendiğim bir kelime. Kitlenme. Çok sarhoş olunca belli bir şeye kitlenip başa sarıyormuş insan halk arasındaki tabiri bu tabi. Bu etki aşırı uykusuz olduğunuzda da görülebilir. Bence o anınıza gelmiş biraz. Cidden kaç saattir ayaktaydınız. Ama şöyle diyeyim bence o kısma bir düzenleme yapın cidden yani soğuttu beni baya dellendim. :D Olay basit. Adamlar diyor ki; Konsol ayarında bir PC sahibi isen konsoldaki gibi oynayacaksın. Ama R9 290X in var ise çok daha yüksek kalitede oynayacaksın. Konsolların sınırlı gücünü limit olarak almadık diyor. Siz orada şu şekilde algılamışsınız ; optimizasyon için çok kasmadık. :D Ama en basit örnek ile olayı özetleyeyim. Biliyorsunuz Crysis2 çıktı ve konsollarda oynandı. Gayet te tatminkardı konsol kullananlar için. Ama PC oyuncuları 1 den sonra çok geride kalmış bir oyun ile karşılaştı. Çünkü konsol sahipleri o kaliteyi yeni görmüştü ama PC de çok daha iyisi mümkündü. Ne oldu bir Patch yayınlandı ve yüksek kalite doku ile DX11 desteği geldi. E ne oldu uçtu oyun. :D Witcher konusunda da durum bu. Konsol ayarında bir PC sahibi isen konsoldaki gibi oynayacaksın. Ama daha üst bir donanıma sahipsen uçacaksın. Kısaca PC de daha iyi görünecek oyun. :D

peters

25.1.2014 18:59:52

-2
Win8 de mesut istediği şeyleri kullanamıyor olabilir haklıdırda ama win8 win7 kadar şişme yapmıyor açılış hızlı kullanımda sıkıntı yok.

grezimonk

25.1.2014 18:58:47

-1
winzort 8 mi? bendede aynı şekilde göçtü ama daha etkinleştirmemiştim...

dark dragon

25.1.2014 18:56:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: arkham92 Merhabalar, Mesut Bey. Bir konuda kararsız kaldım ve size danışmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Ben, senelerdir PC kullandım ve PC oyuncusuyum. Son zamanlarda ortamın nemine, havasına kapılıp PS4 aldık :) Heves işte, Next- Gen falan deyip dayanamayıp aldık. Gelin görün ki çokta aradığımı bulamadım desem yeridir, yani birkaç oyun dışında pekte bir havası yok hatta bir süre sonra ellerim Mause-Klavye ikilisini aramadı dersem yalan olur :) Şimdi, asıl takıldığım nokta şu; Anlaşılan, ben önümüzde ki süreçte çıkan birçok hatta neredeyse tüm oyunları yine PC de oynamak isteyeceğim tabi Sony Ex. oyunlarının dışında ki 3. parti firmalar. Sizden ricam şu, bana söyleyin Mesut Bey; Bu yeni gelecek Sony Ex. oyunlar için 1.550 TL lik cihazın evde durmasının bir anlamı var mı yoksa geç olmadan satmalı mıyım? Yani dediğim gibi Ex. oyunların dışında her oyunu yine PC de oynamak istiyorum. Bu senede çıkacak birkaç Ex. oyun için cihazı evde tutmaya değer mi? Yoksa, çokta önemli değil birkaç oyun için gerekmez satın ve PC ile mi devam edin dersiniz? Beni aydınlatırsanız, öneri ve fikirlerinize şimdiden teşekkür eder saygılar dilerim.
Konsolları ilk 6 ay almanın fazla bir albenisi yok, ben sıkı bir konsolcu olmama rağmen almadım. Şu an ps3'de oynamadığım pek çok oyun var onları sıradan oynuyorum. Ps4'ün bomba oyunları çıkınca mesela Uncharted 4, Last of Us 2, Gta 6 gibi ps4 almak kaçınılmaz olacak. Paraya sıkışık değilseniz bence dursun almışsanız zaten.

grezimonk

25.1.2014 18:51:36

-1
evet winzort 8 çöp hemde 3. millenium faciası... 9 içinde aynısı geçerli... 4. millenium faciası...

Rektangular

25.1.2014 18:46:07

0
W8 den cok memnunum ben acikcasi. Bu kadar yere vurulacak bir sistem degil ev kullanicisi icin.

tizar

25.1.2014 18:45:44

-1
yeni nesil konsollara çıkacak her ne oyun olursa olsun eğer günümüz üst segment gpuları geçtim zaten konsolun 6, 7 katı gücündeler, orta-üst segment gpuları ağlatırsa o oyun optimizasyon özürlüdür. Mesut beyin video sonu tavrı haklı. ps4 den 3, 4 gömlek üstün bir şeyler ortaya koyacaklar mı ki o lafı söylüyorlar. biz niye para biriktiriyoruz sen adam gibi optimize et oyununu. mantle ile directx e oranla %50 lere varan performans artışı varken şimdi insan düşünüyor bunlar nereden ekmek yiyecek? zaten güçlü olan sistemler daha da güçlenecekler. pcleri upgrade etme süreci uzayacak ve burada işin içine çakallıklar girecek. oyun içi farkını anlayamayacağımız bir iki ayar getirip performansı öldürecekler.

X-FI

25.1.2014 18:29:20

-1
Baya size özel bir sorunmuş o zaman

GoldPunch

25.1.2014 18:27:16

+1
''Şimdiden para biriktirmeye başlasanız iyi olur'' demesi evet kafada biraz soru işareti bırakıyor. Çünkü burada yapımcının bahsettiği hedef kitleyi bilmiyoruz. Fakat bu söylediği söz bu kadar didiklenmesi gereken bir şey değildi bence. Yani onu hangi koşullarda, nasıl söylediğini de bilmiyoruz. Belki hafif gülerek bunu söyledi. Belki eğlenceli bir ortam vardı o anda bunu dile getirdi. Belki çok düşünmeden, grafikleri ile ön plana çıkan oyun geliyor demeye getirdi. Benim buradan tam olarak buradan anladığım şey: ''Witcher 3, grafikleri ile ön plana çıkacak. Bu oyun ortalama bir oyundan daha fazla sistem gereksinimi isteyecek. Haberiniz olsun.'' Ben yapımcı olsam, böyle bir cümle kurar mıyım? Hayır, kurmam. Ama burada bu sözünün arkasında artniyet aramak, saçma bir söz demek de biraz abartıya kaçıyor.

bocekgrafik

25.1.2014 18:26:30

0
Valla sistem geri yükleme çalışmadığı gibi sistemi onaramadım bile. Çünkü sistemi tanımadı. Yani, onarılamayacak kadar büyük bir sorun vardı demek ki.

X-FI

25.1.2014 18:23:42

-2
okudum konuyu.. çok saçma bir olay.. gerçekten öyle.. dediğin olayı bırak win8 diğer sistemlerde bile yaşamadım hayatımda.. yüklü programın çalışmaması ya da setup ın bile çalışmaması nedir ya? farklı bir problem bence sizinki..

bocekgrafik

25.1.2014 18:14:40

0
Keşke bende de öyle olsaydı. Setup'ları geçtim. Yüklü programlar bile çalışmıyordu. Detaylarını önceki mesajda linkini verdiğim konuya yazmıştım.

X-FI

25.1.2014 18:12:03

0
Nası lbir problem anlamış değilim.. şansızlık diyelim çünkü yeminle şimdiye kadar tek setup sorunu yok windows 8 de bende.. windows 7 de ne çalışıyorsa aynıları yine çalışıyor bende..

arkham92

25.1.2014 18:09:22

0
Merhabalar, Mesut Bey. Bir konuda kararsız kaldım ve size danışmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Ben, senelerdir PC kullandım ve PC oyuncusuyum. Son zamanlarda ortamın nemine, havasına kapılıp PS4 aldık :) Heves işte, Next- Gen falan deyip dayanamayıp aldık. Gelin görün ki çokta aradığımı bulamadım desem yeridir, yani birkaç oyun dışında pekte bir havası yok hatta bir süre sonra ellerim Mause-Klavye ikilisini aramadı dersem yalan olur :) Şimdi, asıl takıldığım nokta şu; Anlaşılan, ben önümüzde ki süreçte çıkan birçok hatta neredeyse tüm oyunları yine PC de oynamak isteyeceğim tabi Sony Ex. oyunlarının dışında ki 3. parti firmalar. Sizden ricam şu, bana söyleyin Mesut Bey; Bu yeni gelecek Sony Ex. oyunlar için 1.550 TL lik cihazın evde durmasının bir anlamı var mı yoksa geç olmadan satmalı mıyım? Yani dediğim gibi Ex. oyunların dışında her oyunu yine PC de oynamak istiyorum. Bu senede çıkacak birkaç Ex. oyun için cihazı evde tutmaya değer mi? Yoksa, çokta önemli değil birkaç oyun için gerekmez satın ve PC ile mi devam edin dersiniz? Beni aydınlatırsanız, öneri ve fikirlerinize şimdiden teşekkür eder saygılar dilerim.

senersongur

25.1.2014 17:30:48

-17
Videoları 5-6 aydır izliyorum ama Talha Aynacı olmasa da olur. Onun yerine bir hafta Erdi, bir hafta Ekrem, bir hafta Ender falan olsa daha hoş olur.

TrMhMt

25.1.2014 17:28:08

+6
Uzun zamandir yazmiyordum ama Ersin bey bu konuda firmanin ne demek istedigini baside indirmis sekilde acikliyor. Elinde bir giris seviyesi kart vardir, bir orta seviye ve birde ust seviye. Uretici bu uc seviyeye gore oyun gelistirir hatta gelistirmek zorundadir ki piyasasini kendi eli ile daraltmasin. Gelistirilen oyunun baz gorseli ile giris seviyedeki bir kart kullanicisi oyunu rahatlikla oynayabilecek duzeyde tutulur asil goz alici efektler, grafik ve etkilesim hatta yapay zekada ilerleme orta ve ust seviye ye dogru gelistirilerek yayilir. Burda Ersin bey bunu demeye getiriyor ama ya tam ifade edemediginden olsa gerek Mesut bey konunun zit tarafindan resmi degerlendirme yonune gidiyor. Keza Mesut bey'in soylemlerinin altina yatan sebeplerde yasanmis olaylardan elde edilen tecrubenin verdigi bakis acisi ama onu biz es gecmek durumundayiz. Olayin ozu, oyun hemen hemen her seviye ekran kartinda calisacak ama parasi tuzlu olanlarda daha bir solen havasinda calisacak diyor. Yani parayi bastirip tuzlu alan harcadigi paranin hakkini alacak diyor. Bunun neresi yanlis yada etik degil?

apo424

25.1.2014 17:10:36

0
Note 2 inceleme videosu silinmiş rica etsem düzeltir misiniz? (http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Samsung-Galaxy-Note-ii-video-inceleme-Yeni-Kral-Sahnede.htm)

bocekgrafik

25.1.2014 17:03:37

0
ATM'lerde neden açık arka kapısı bulunan Windows kullanılmak istenir ki? Misal olarak Türkiye'de Tübitak'ın geliştirdiği Pardus, rağbet görmedi gerekirken rağbet görmüyor. Şu sinir algılayıcı cihazın bir de sinir göstergesi olursa daha iyi olur. Ekranda görmemiz gerek ama. @Speed-Step Bugüne kadar oynadığım oyunlar arasında en optimize özürlü oyun Far Cry 3 ve Metro 2033'tü. Hatta belki de Crysis 1'di. Crysis 1 ilk çıktığında gerçekten optimize özürlüydü. Hatta öyle ki, oyunun başlangıç videosu öyle kasıyordu ki sistemi, sistem her an kilitlenecek diye korkuyordum Lâkin 1.1 ve 1.2 yamalarıyla yağ gibi akıcı olmuştu. Siz oyunu bu yamalarla oynamadınız sanırım. Crysis 2 ise çıktığında bile optimizesi çok iyiydi. Detayları ilk oyunun gerisindeydi ama sonradan çıkardıkları High Res Pack ve DX11 yamalarıyla Crysis 1'i geride bıraktılar. Win 8 gibi sorunlu bir sistem görmedim bugüne kadar. Vista bile daha iyiydi. Yeniliğe önyargılı olmayayım diye win 8 yükledim ama mecburen Win 7'ye dönüş yapma zorunda kaldım. Nasıl bir sistem ki, setup dosyaları dahi açılmıyordu. Bu da açtığım konu. Detaylarını konuda yazmıştım: [link=http://forum.donanimhaber.com/m_86694326/f_//tm.htm#86694326] Win 8'de programların çoğu açılmıyor[/link] Tüm 2'si 1 programlarında (Hatta tüm uzun videolarda) yayın akışının mutlaka olması gerek.

Virtual Reality

25.1.2014 17:03:27

+5
Ben, Witcher konsunda Ersin Kılıç ile aynı şeyi anladım. Algım da bir problem olduğunu da düşünmüyorum. - Mesut Çevik' in siyasete atılmasını destekliyorum ama hangi partiden atılacağı da bir o kadar önemli, eğitime, bilime, teknolojiye, yerli malı üretime ve yerli malı markalara kapılarını sonuna kadar açan bir parti bulmak zorunda - Windows 8 hız olarak Windows 7 den çok daha hızlı, Windows 7 ye göre daha hafif bir işletim sistemi, PC donanımını daha ekonomik ve tutarlı kullanıyor. Fakat ergonomiye geldi mi iş değişiyor. Sırf bu metro arayüzü ve başlat menüsü eksikliğinden dolayı kullanımı zorlaşıyor. Keşke Windows 8 kurulum aşamasında, ekranınız dokunmatik mi değil mi diye sorsa ve kendini ona göre optimize ederek kursa daha iyi olur. Dokunmatik ekranlar için metro arayüzü iyi ama klasik ekranlar için hiç de iyi değil. Ben windows kurulumu bittiğinde o ekranı görmek istemiyorum. Bana kurarken sorsun.

peters

25.1.2014 16:53:41

-1
Shadow of mordor.Tomb raider'dan çıkma bölümlerine kadar aynı tahtalara çıkma iplerin üzerinde yürüme ağar çekimde tuşa basmayı bekleme falan oynayanlar bilir birde dövüşürken etrafındakileri algılayıp kafasının üzerinde işaret çıkmasıda batman dan alınmış a.c serisindende alınma toplama bir oyun.Ayrıca witcher konusunda mesuta katılıyorum adam para biriktirin demiş ama pc'de her seviye kart var her seviye işlemci var.Burada net bir ifade yok ama ersin neyapsın haber öyle gelmiş söylemiş yani sonrada konu kapansın diye böyle algılamışım dedi.Haberin kaynağı net ve detaylı olsaymış böyle bir tartışma olmazmış.Geçen haftaki tartışmayla iki oldu biryerde gümlemez inş.

Whitfield

25.1.2014 16:24:22

+5
The Witcher konusunda fikrimizi sordunuz, eğer söylememiz gerekirse: CD Projekt'ten Marcin Iwinski'nin IGN'e verdiği röportajdan bir kesitle başlamak istiyorum. Kendisine yöneltilen, ''Bir PC oyuncusu olarak, oyunu maksimum ayarlarda oynamak için ne gibi konfigürasyonlarda bulunmalıyım?'' sorusuna ''(Gülerek) Sistem gereksinimlerini yakında bildireceğiz, ama elinizdeki ekipmanı geliştirmek için kenara para atmaya başlayabilirsiniz'' diyor. Siz, eğer çöp bir ekran kartınız varsa oynayamazsınız mı demek istiyor yoksa bir önceki yılın en iyi ekran kartlarından biri bile olsa çalıştırmaz gidin bu senenin kartlarından birini mi alın demek istiyor dediniz. Bana göre Iwinski'nin buradaki açıklamasında kastı gayet dostane ve esprili bir şekilde oyunlarının efekt yönünden, grafik yönünden üst düzeyde olduğunu ve öyle orta sınıf bir kartınız varsa o kartla oyunu son ayarlarda, tüm ayarlar açık oynamayı beklemeyin diyor. Ancak bana göre yine de orta sınıf kartlar bu oyunu tatmin edici frame'lerde çalıştıracak, son çözünürlükte olmasa da çalıştıracak ancak köşe yumuşatması olmaz, o efekti kapalı olur, bu efekti kapalı olur. İşte burada anlatılmak istenen eğer sen oyunu son çözünürlükte, köşe yumuşatmalı, Full HD, grafiğin ve efektin en üst düzey şekliyle oynamak istersen git yeni bi' tane ekran kartı al diyor. Ve dediğiniz gibi ''Oyun yapımcısının en rezil anıdır bu, ben bir oyun yapacağım çalışmayacak hiçbirinizde'' demiyor aslında burada. Açıklamasında hiçbir kibir veya böbürlenme yok. Ancak sizin gerek Ersin Kılıç'a veya CD Projekt'in açıklamasına yaklaşımınız biraz da ''Ben 10 yıldır bilgisayar teknolojileriyle, donanımıyla ilgileniyorum ve PC oyuncusuyum ben bilirim bu işleri'' havasında idi. Açıklamayı yapan Marcin Iwinski de bunu herhalde bir yerlere güvenerek, dayanarak söylüyordur. Büyük ihtimalle oyunu yapan bu işlere karşı bilgisi olan ve daha önce de The Witcher gibi muhteşem oyunlar tasarlayan, yapan tecrübeli çalışanlara güveniyordur. Yoksa kimse çıkıp da kafasına göre hiçbir şey bilmeden ''Ben oyun yaptım ama dünyada çalıştıracak teknoloji yok'' demez. Ve ek olarak eklemek istiyorum Iwinski açıklamasında ''PS4 ve XBox One'ın tüm kapasitesini kullandığımızı söyleyemem ama neredeyse hepsini kullandık, oyunu yeni nesile çıkarmaya kabaca 2.5 yıl önce karar verdik yani bu konsollarla oldukça fazla zaman geçirdik ve tüm platformlarda oyun müthiş bir deneyim olacak. Ancak geçen nesil için konuşmak gerekirse grafiklerden ve hayal gücümüzün neredeyse yarısını feda etmek zorunda kalacaktık.'' dedi. Yani eski nesile denk olan ekran kartlarıyla oyunu oynamak pek kolay olmaz ancak oynanır.

ugurmurat360x

25.1.2014 16:17:11

-2
Witcher konusunda bende sayın Mesut bey ile aynı olumsuz görüşteyim.Bir oyun firması böyle bir açıklama yapıyorsa bana göre o oyundan çok optimize beklememek lazım.Kart sattırmak için gerekli olan hatalı kodları Witcherden esirgemeyecekler.

senersongur

25.1.2014 16:11:07

0
Mesut Hocam PC'ci olmanı destekliyoruz. Yıllardır bilindiği gibi gerçek oyun deneyimi ve kalitesi PC'de anlaşılır.

kumdaoyna

25.1.2014 16:07:46

+3
Mecut çevik resmen saçmalamış. Cd projectin yaptığı açıklama zaten belli, "Oyun konsollarda çok iyi olacak ama en iyi görseli yatırımınıza bağlı olarak pc de alabileceksiniz" diyorlar. Bundan daha normal birşey olabilir mi? Mecut Çevit daha 2 gün önce konsollardaki köşe yumuşatmadan dem vuruyordu. Şimdi Gtx640 ile Gtx780 i bir tutmaya kalkıyo. Oyun yapımcısı Pc tabanlı bir firma olduğu için ne kadar güçlü bir donanımınız varsa o kadar güzel bir görsele sahip olursunuz diyorlar. Bu kadar basit. Ve adamların iddaası da zaten oyun yeni nesil konsollarda en iyi grafiklere olacak diyorlar. Yani her iki tarafta da her hangi bir kısıntıya gidilmemiş.

X-FI

25.1.2014 15:53:53

0
Dostum o konuyuda 10 larca kez söyledim forumda.. notebook alıca eğer içinde win8 falan önceden yüklü geliyorsa onlar OEM dir.. yani firma driver dan tutta applciationlara kadar sana herşeyi gerekli ya da gereksiz yüklemiştir ve en iyi notebookta bile (ki benim alacağım asus n550jv de öyle) hantal olarak çalşıyor.. gir o notebook konusna bak herkes öyle diyor.. halbuki alet canavar.. o yüzden freedos alacağım ve herkesede öyle önenrim. freedos alın win8i driverlaırnı vs siz kurun rtm şeklinde. Uzun lafın kısası; önceden win8 yüklü geliyorsa bilin ki OEM dir ve hantaldır niye firma yüzünden. formatlayıp rtm win8 kurmak tek çözüm. not: "bilinçsiz" kullancıdan kastım bu işte. edit: ayrıca unuttum söylemeyi.. eğer ssd niz varsa ki(pc de var ve alacağım notebook a da alacağım kesinlikle) win 8.1 kullanmaktan kaçarınız yok haberiniz olsun.

+18

25.1.2014 15:24:30

+1
Beni çocukluğuma götürüyorsunuz. İlk başta Trt 3 de yayınlanan bilişim rüzgarı daha sonra Sky Türk de ki Next Level NBC de her gece Giga Games Dream TV Game Special Weekends özellikle bir Teknoloji TV dönemi vardı ki Kapanış Sayfaları, Doktor X'ler ve bunlar gibi şu an hatırlamadığım bir çok program. Bütün hafta bunları beklerdim başlasın diye. Özellikle bu hafta bir çok 2 si 1 yayınlanması, bu haftanın böyle bir program bakımından dolu dolu geçmesi bana o günleri hatırlattı çok güzel hissettim. Teşekkür ederim sizlere çok büyük emek veriyorsunuz sağolun.

oxman1993

25.1.2014 15:05:20

-4
Mesut beyin yaptığı açıklamaları ben genelde doğu buluyorum. Yani bir oyun yapan firmanın çıkıp iyi ekran kartı için para biriktirin tarzında bir açıklama yapması bence çok 'ayıp' birşey o firma açısından. Çünkü iyi bir firma yaptığı oyunu orta ve düşük sistemlerde dahi grafiksel anlamda olsa da FPS kaybı olmadan oynatabilen firmadır bence. Bu da doğru yazılımla olur. Ama Mesut beyin bu programdaki çıkışını pek doğru bulmadım. Anlatmak istediklerini daha sakin anlatabilirdi. Ben pc gamer ım siz değilsinize olayı getirmesi hoş değildi.

MoYk

25.1.2014 14:08:00

+10
DH-BSC yi 5 yıla yakındır takip ediyorum cidden çok iyi işler yapıyorsunuz. Mesut abinin "Yok Ersin öyle değil" "Hayır Talhacım" gibi sürekli kendi fikrini kabul ettirme çabası çok gereksiz olduğunu düşünüyorum, özellikle onun bunu yapması çok garibime gidiyor kendisi de saygılı her düşünceye ama 2si1de kendi fikrini kabul ettirmeye çalışmamalı.

UzmaN345

25.1.2014 14:05:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: CrawRes ~

Ben gördüğümü anlatıyorum leptopla aktarım hızı 6-7 mb ye geldi o benim yüzüne bakmadığım masaüstü bilgisayarımda aktarım hızı 15 mb lara çıkıyordu daha da yükseliyordu
Cevap yazmaya bile gerek yok ama neyse.... 2004 aldığım P4 işlmemcili pc'de bile sata2 destekli bir HDD var... Anakartta sata girişi var 60MB okuma ve yazma hızı veriyor... Ide girişte ise 30mb okuma ve yazma veriyor... Yeni sistemde ise sata 3 desteli bir HDD ile 170mb yazma 180mb okuma veriyor... SSD ise 480mb okuma 430mb yazma alıyorum buda normal 60gb bir SSD ve işletim sistemi kurulu...Yani senin pc konunda bir bilginin olmadığı belli...

DH Misafiri

25.1.2014 14:02:22

-4
merhaba mesut bey ilk olarak sunu belirteyim millet vekili olmalisin bence cok basarili olursun yap cok cidiyim ikincisi windows 8.1 kullaniyorum bende cok basarili buluyorum cok hizli calisiyor memnunum metro ara yzunu kullanmiyorum ama isletim sistemi icin kotu asla diyemem android ve linuxdan ios dab haberim yok tabi cok ilerideler tartismaniza gelince bence ersin bey dogru soyluyor cok oyun ust duzey ekran kartinda daha iyi sonuc verir tabi ucuk sevyyelerde olanlari demiyorum bana gore ersin hakli

St Batuhan

25.1.2014 13:29:41

+6
Ersin Bey'in söylediğine benim düşüncem demek güzeldi ama daha güzeli var, şu güzide Shadow of Mordor videosu, güzel ama belirtilmiş "Pre-Alpha Code" yani oyunda sıkıntı varsa evet vardır ama aşılabilir, alpha bile değil, pre-alpha. Lütfen hemen saldırmayalım her şeye, Sony olur saldırırsınız, Steam OS olur saldırırsınız, bu aynı şekilde, hemen her şeyde ilk adımınız bi saldırmak oluyor. Xbox incelemeniz de ayrı güzel tabi, elinize sağlık lakin onda da ne olursa olsun kelimelerinizi eksik etmemişsiniz, hemen kötü yöndeki saldırılar :) Neyse çok dağıtmadan diğer kısımlara geçelim, AMD HD7 serisine, daha doğrusu GCN mimarisine Mantle'ı tamamen sunacak gibi görünüyor, geçenlerde bir ürün hakkında yeniden isimlendirmesi nedeniyle sunmayacak demiştiniz (sanırsam r9 270 içindi) niye yeni versiyon gpu kullanmamışlar falan demiştiniz, neyse bunda da çok durmaya gerek yok sanırım çünkü çok daha vahim bir durum var "Witcher Meselesi" Nedir bu "Witcher Meselesi" ? Arkadaş, adamlar güzel bir açıklama yapmışlar, neyini kasarsın, tabiki daha iyi bir ekran kartı demek daha ötesi demektir bilgisayarda, her yerde öyledir hatta. Daha iyiden kastı ise yüksek frame oranı ve grafiktir, kaplama artışıdır, draw distance'dır ya da çok fazla üzerinde duramadığımız ama önemli olan EYEFINITY ya da HD3D ya da Nvidia açısından 3D Surround falandır. 4k konusuna girmiyorum zaten, o bir klasik. MSAA ya da FXAA konularına değinmiyorum, bunlar da klasik yine çünkü. Sen bilgisayar temelinden gelen bir insansın, mobil platforma kayarsın tamam da özünü nasıl unutursun. Böyle konuları unutmuş gibi adeta, bir de diretme. Ayrıca konsollarda çözünürlük belli değil ve 30 Fps'yi hedefliyoruz gibi yorumları vardı firmanın. Ayrıca Apex kullandıklarını ve Mantle'a şu an temkinli yaklaştıklarını söylüyorlardı. BF4'ün APU'da çalışmasında en büyük etken Mantle olması lazım değil mi? Diğer yönden şöyle bir açıklama var: "En iyi görsel kalitenin 'yatırıma bağlı olarak' PC'de verileceğini belirten Iwinski" Adam gayet net bir şekilde daha önceden belirtmiş işte! Bu arada Crysis 2 nesil sonraki ekran kartıyla iyi çalışıyordu gayette (8800 ultra döneminden sonrası adına 8800gt'yi ve hemen ardından hd4870 ya da 9800gtx falan dönemini ele alırsak gt ile zaten iyi olmaya başlamış ve devamında güzel bir hale gelmişti, 1 nesil sonra yani iyi hale gelmişti zaten!) Bir de aklıma takılan bir şey var, bu haberin öncesinde bizim son kısa kısa haberimiz diye bahsetmediniz Ersin Bey, acaba başka kısa kısa haberiniz var mıydı koyacağınız? Son olarak, Mesut Bey cidden siyasetçi olmalı ve hatta iktidar kısmında bulunmalı bu diretmelerle :) Lütfen bunu ağır bir itham ya da kötü söylem olarak algılamayın, sadece fikrimi belirtiyorum çünkü ben böyle algıladım!

nebulabado

25.1.2014 13:27:51

+2
Yayınlarınızda sürekli oyun için harcadığınız zamanın bir kısmını'da kendinizi belir üretken programlar konusunda geliştirmek için harcamanızı öneriyorsunuz.Ben buna tamamen katılıyorum fakat bu konunun arkasını doldurmak adına, yayınlarınızda bu tür programlar (AutoCad,Solid Works veya 3D Max vs.) hakkında haberleri artırabilirseniz, bu programlar üzerinde yapılan farklı çalışmaların videolarının yayınlanmasının daha etkili olacağını düşünüyorum. İyi Günler...

WarSaw

25.1.2014 12:51:39

+2
Ben bu şekilde editörlerinde kendi aralarında fikir ayrılıklarına düşmelerini ve argümanlarını güzel şekilde sunmalarını beğeniyorum ve destekliyorum. Konuya gelecek olursak Mesut Çevik'in söylediği gibi PC oyuncularına hangi segment kullanıcıya bu açıklamayı yaptılar. Ps3 te kesinlikle çalışmaz lafından PC deki eşdeğeri GTX580 olarak mı algılamalayız yoksa GTX275 mi. Ama öte yandan Ersine de katılıyorum bu birazda algıyla alakalı bir durum. Açıklamadan ilk başta öyle algılamamıştım ama Mesut Çevik'in biraz irdelemesiyle o yönde anlaşılabilirliği olduğuna hemfikirim. Netice itibariyle oyun firmalarının kart üreticileriyle işbirliği içinde olduklarını ve amaçladıkları şeyin ne olduğunuda iyi biliyoruz o bakımdan yapılan açıklamanın hangi yönde olduğunu bilmek çokta şaşırtıcı değil bence.

Chromosty

25.1.2014 12:50:33

0
Abi tartisin iyi guzelde birbirinizin sozunu kesip duruyorsunuz. Izlerken hepinize cok gicik oldum.

Mihrali Bey

25.1.2014 12:47:51

+1
O değil de Nintendo konusunda Talha Reiz neredeyse ağlayacaktı. Abi sen üzülme ya...

bozcan

25.1.2014 12:46:59

0
Firmanın açıklaması çok kötü nereye çekersen oraya gider cinste ama videonun gereksiz uzamasına neden oldu.

raptor32

25.1.2014 12:15:19

0
Witcher 3 gerekeni yapmış bir açıklamayla kaç dakika gündem oldu :D

musa_unsal2005

25.1.2014 11:53:44

0
"Donanımsal Kalkınma partisi"

fatih1009

25.1.2014 11:04:54

-5
pc den anlamayana win8 berbat gelir. ama anlayan için şahanedir. işletim sistemine demediğiniz kalmadı sırf başlat menüsü yok diye.görev çubuğuna kısayol eklemek çok mu zor? ( not 99 yılından beri windows kullanıcıyım)

xxxone

25.1.2014 11:03:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: CrawRes ~

Ben gördüğümü anlatıyorum leptopla aktarım hızı 6-7 mb ye geldi o benim yüzüne bakmadığım masaüstü bilgisayarımda aktarım hızı 15 mb lara çıkıyordu daha da yükseliyordu
Yükle win7 1000 MB kopyalarsin artık.

Rizeli55

25.1.2014 10:52:31

0
Witcher 3 konusunda; Daha iyi performans almak ne demek? tam anlamadım.... Daha çok efekt mi? daha kaliteli kaplamalar mı?....yoksa daha yüksek FPS mi?

Fingolfin.

25.1.2014 10:39:12

+1
quote:

Orijinalden alıntı: bozok_53_45

merhaba valar eru ve maia arasındaki farklar tam olarak ne anlayamadım araştırmama rağmen eru yaratıcı anladığım kadarıyla :)
Eru direk tanri oluyor, hicbir sey yokken o vardi.İlk yarattiklari ise Ainur oluyor.Bunlara meleksi ya da ruhsu varliklar demek daha dogru olur.ainur'da kendi icinde ikiye ayriliyor Valar ve Maiar olarak.Valar guc olarak Maiar'dan gucluler. NOT:Bunlarin sonundaki "r" harfi cogulluk anlami katiyor.Yani Valar demek Valalar demek.Tek bir kisi degil yani bunlar.

CrawRes ~

25.1.2014 10:37:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: UzmaN345

Yani bumudur dosya aktarım hızı ve kablosuz ağ falan filam... 300Gb film dosyasını 30 dk'da 500Gb oyun dosyasını 1.30 dk' aktardım 7 tb disk takılı hiç bir hata yok ve SSD iki kat daha verimli çalışıyor... Yani atmanında bukadarı...
Ben gördüğümü anlatıyorum leptopla aktarım hızı 6-7 mb ye geldi o benim yüzüne bakmadığım masaüstü bilgisayarımda aktarım hızı 15 mb lara çıkıyordu daha da yükseliyordu

Aaron Paul

25.1.2014 10:37:30

+10
MESUT Hocam... bu güne kadar 100 tartışmaya, girdiyseniz 95'inde sizi desteklemişimdir. fakat; ' Witcher ' CD project konusunda yanılıyorsunuz. Hatta gereksiz bir şekilde Ersin'e çıkıştınız. '' Evet Ersin, Ben Böyle Algıladım '' diyebilirdiniz...

CrawRes ~

25.1.2014 10:34:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: xxxone

3. Nesil i5 var diye çok mu hızlı kopyalama yapması gerekiyor? . Masaüstü nde 5200 rpm Notebook HDD kullanıyorsun herhalde . Bir birbirinden inanılmaz farklı iki donanımı birbirinden farklı yazılımlar ile karsilastiriyorsunuz. Helal olsun vallaha.
3. Nesil i5 var diye değil her özelliği daha üstün bana saydırma şimdi ayrıca saçma sapan şeyler bi paint açıcam başlangıç sağ tuş tüm uygulamalar orda paint ara vs. Eskisi gibi başlay çıksa daha pratik olacağına eminim

YasinCC

25.1.2014 10:31:00

0
İlk oyun için dedim zaten bende hikaye sunumunun kötü olduğunu her yeni oyunda düzeltti hikaye sunumunu buna benim dediğim bir şey yok. Crysis 2'de ki eleştirilen taraf crysis 1'deki özgürlük yoktu. Grafik tarafında eleştirilmesinin sebebi GTX580-590 gibi kartların tanıtımında Crysis 2 geliyor grafikler şöyle olacak böyle olacak diye tanıtımlar yapılması ve Crysis'in yaşattığı grafik, çevre ile etkileşim, fizik gibi unsurlarda yaptığı devrim gibi oyundan sonra yine o devrimi tekrar yaşatacak bir oyun bekleniyordu. Ben crysis 2'nin hikayesine kötü demedim grafiklerine de berbat demedim. Crysis 1'in üzerine grafiksel ve çevre ile etkileşim açısından birşey katmadığını söyledim. Neyse açıkçası ben Crytek firmasının yaptığı her oyunu beğenirim forumda ki ergenlerin çoğu oyunu korsan yoldan indirdiği için eleştirmesi daha kolay oluyor. Crysis, warhead, crysis 2, crysis 3 hepsi de Türkçe çıktı. Hatta satışları maliyetini de karşılamamasına rağmen. Her seferinde hikaye ve oynanabilirlik açısından oyunu daha ileri götürdüler ki Crysis 3'e kötü denilebileceğini sanmıyorum bana göre muazzam bir oyundur. Umarım devamıda gelir.

burak.kocal

25.1.2014 10:19:55

0
The Witcher'ın yapımcılarının demek istediği bana kalırsa ne kadar güçlü bir ekran kartı varsa o kadar daha iyi görsellerle oynanacağı (bu arada 2si 1'i izleyip yattıktan sonra bu düşünce rüyada aklıma geldi) :D -bu arada tartışmalar tabi olmalı Mesut Abi'yle Ersin Abi arasındaki tartışma bence o kadar sert bir tartışma değildi sonuçta yapımcılar ucu açık bir söz söylediğinden dolayı her yere çekilebildi.

MiyopBey

25.1.2014 09:31:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC Hikayenin iyi olmasi illaki iyi işlenecegi oyuna iyi yansitilacagi anlamina gelmiyor baska bir firma daha iyi islerdi. Yinede bu ne sacma birsey boyle is mi olur felan dedirtmiyordu. Crytek zaten hikayeyi isleme konusunda iyi olan bir firma degil grafik motoru uretme konusunda iyi crysis 3 te hikayeyi artik yasadiklari tecrubeden olsa gerek gayet guzel sundular. Ben crysis'i kac kez oynadim sayisi belli degilir. En son gecen sene oynadim bos bir oyuy diyen sirf bos yere elestirmek icin diyordur. Crysis 2 grafiksel olarak geriye gidistir grafigide gectim crysis 1 e bak birde 2 ye bak birinci oyuna harcanan emek yok. Crysis 1 ciktigi donem grafiksel olarak zamaninin otesindeydi bugun bile cogu oyundan daha iyi grafiklere sahip. Yok uzaylilar sunun cakmasi buna benziyor gibi elestiriler cocukca kaciyor bir yerden sonra cunku oyunlara bak yarisi birbirisinin cakmasi denecek sekilde hepsi birbirinden birseyler aliyor... Bu arada attığım mesaj optimizasyonu berbattı sözüneydi. Crysis 1'in optimizasyonu mükemmeldi diyemem ancak berbat kesinlikle değildi. Şimdiki oyunların bile çoğundan daha iyi grafik detaylarına sahip bir oyun. 2007'de sistemlerin taşıyamayacağından fazla işlem gücü gerektiriyordu. Yani çıktığı zamanın donanımlarını aşan bir oyundu.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Grafikleri geriye gidiş değil eşit derecede olduğunu düşünüyorum.2'nin kaplamaları gerideydi ama ışıklansırma çok ilerdeydi.Konsollara çıkan Crysis 1 ile PC'deki Crysis 1'i karşılaştırırsan ışıklandırma farkını görebilirsin. E Crysis 1 zamanında herkes esip gürlüyordu "Boş grafik oyunu, hikayeye ağırlık verilsin" diye. "Acaba bir gün PCler Crysis'i full ayarlarda açabilecek mi?" diye şaka yapılıyor dalga geçiliyordu. Şimdi Crytek eleştirilere cevap verdiği için grafiğe abanmayıp, senaryoyu ödüllü bir yazara yazdırdığı için mi suçlu oldu? Hikayeye kurgu kattı diye mi hikaye anlatımı kötü oldu? Grafik motorunu konsollara optimize edilmesi emek harcanmadan mı oldu? Konsollarda o grafikleri görünce şaşırmadık mı? "War of the Worlds çakması" demek kesinlikle çok saçma bizzat ben saçma olduğunu yazardım. Ama bunu şimdi 1'e efsaneydi diyenler söylüyordu. Crysis 1'in çıkışın yarattığı grafik devriminin etkisi 2'de olmadı diye 1'in daha iyiymiş gibi düşünüldüğüne o kadar eminimki. Rayman Legends, NES'deki Mario'lardan daha mı kötü, değil.Ama Mario'nun bizde bıraktığı etki ve anıları sayesinde Mario daha iyi bir oyun bizim için. Sırf bu yüzden, hala en iyi grafikli oyun Crysis 1'miş gibi davranılıyor.

kule_genclik

25.1.2014 09:11:14

0
Adamlar witcher icin para biriktirin derken oyunun ne kadar sahane olucagini esprili bir sekilde vurgulamislar. Yani ps4 dengi karti olan adamda oynar bu oyunu ama o duyguyu grafikleri dibine kadar yasamak istiyosaniz daha iyi bi ekran karti gerekir demek istemisler.. Bu kadar buyutucek ne vardi..

MacGyver.

25.1.2014 08:59:08

0
söylemek istediğini açıkça söyleyemeyen ve lafı eveleyip geveleyen Cd project'in açıklamasının Türkçe'si şudur: "Yakın zamanda yeni bir oyunumuz çıkacak. Yalnız bu oyun öyle her ekran kartında çalışmayacak, "çıktığı dönem" için iyi veya mutlaka ortalama bir ekran kartı isteyecek. şayet sizde bu düzeyde bir kart yoksa şimdiden para biriktirmeye başlayın, 1-2 sene önce ortalama olan şimdi ise vasat denebilecek kartlarınıza hiç güvenmeyin. hayır, baştan söyleyelim de sonra papaz olmayalım. hele hele her detay/efekt açık oynacaksanız sağlam bir ekran kartınız olacak. eee pamuk eller cebe çocuklar..." ya da açıklamayı kısaca şöyle özetleyelim: "witcher 3'ün yüksek sistem gereksinimleri olacak" tabii 30'lu yaşlardaysanız, 20 senedir pc oyunlarıyla ve bu tip firmalarla iç içeyseniz her ne kadar hafif belirsiz bir açıklama olsa dahi firmaların derdini şıp diye anlayabiliyorsunuz. haa... kimse bu oyunun fx5200'de çalışmasını beklemiyor zaten... ama yapımıcının şimdiden bazı şeylere yol yapması da o kadar da hoş değil.

DH Misafiri

25.1.2014 08:49:35

0
donanım incelemesi (oem bilgisayar parçaları görmeyi özlemişim)m.ı.t nin projesi güzel başarılı olucağı belli nintendo hiç kullanmamış biri olarak kapanmasını yine istemem (konsol üreticisi çok oluşu her zaman iyidir)lord of rings belki benim izlediğim videodan bana öyle geldi grafiksel assassin's creed ile kıyaslarsak biri 3 diğeri 4 ama oynanış güzel kombolar falan değişik bir oyun yanlız assassin's creed hikaye bence nereye gittiği belli değil artık ilk oyun müziğiden konusuna çok güzeldi döneminde çıkmış baya başarılı oyundur şimdi cılgı çıktı son oyun grafikler süper ama konu iğrenç korsanlar var onun yerine oyun taht kavgası ile ilgili bulmacalı süprizler ile olsa daha iyi olurdu yada uzak doğuya gitse yine olay karayip korsanlarına dönmezdi ve 3 olan kombolar tam tersine yok gibi az baya wicher konusu sen bizdeki ekran kartlarını beyenmiyorsun gibi oldu firmanın yaptığı açıklama hadi deki amd mantle ile daha performanslı olucak falan (nvidia kullanıcısıyım) çoğu oyun firması amd ile anlaştı gibi birşey birde daha sistem gereksinimleri ne onlar ile bir açıklama daha yok max payne 3 gibi saçma istekler ile reklam yapmazlar umarım call of duty ghost 6 gb ram muhabbetine dönmez umarım not onlarda artık konu bulamıyor oyun motoru artık eskidi birde formda yorumlarda windows 8 +8.1 daha iyi ama birçok donanım düzgün çalımıyor ses driveri bile programı olmasına rağmen ekolayzer çalışmıyor ve güncel driver beta falan değil hadi onu geçelim aç microsoft logitech 710 (80tl) gamepad var onun driveri kursanda çalıştırmıyor acaba nedendir illa ben xbox 360 ise 140 tl vermem arkadaş sağolun bazı arkadaşlar düzelme yolunu video ile paylaşmışlar ara yüz iğrenç bazı pcde eskiden temasında herşeyine özgürlük sunardı şimdi zorla bu 32 tvde kare kutular iğrenç duruyor şimdi bakalım mantle güncellemsi ile directx olmasada donanımlar düzgün hatta daha performanslı çalışıcak belki artık linux üzerinden birçok oyun onaynanıcak olursa microsoftun belasından kurtuluruz dahası var microsoft bu kadarı yetmezmiş gibi yazdıkları sözde fast boot dizüstü cihazlar üstündeki bios ayarları öyle ayarlanıyorki üstüne win 7 kurmak tam bir uğraş makinanın bazı driverları verilmiyor microsoftun bu kafayı değiştirmesi şart windows phone yatırım yapacağı yere elindeki sorunları çözmesi şart normalde kaçak yazılıma karşıyım ama şimdi microsoft bunu sonuna kadar hak ediyor elimzdeki işe yaramaz win 8 lisanını alsın... yerine win7 lisan versin

DH Misafiri

25.1.2014 08:49:17

+6
Mesut kapitaldir, Ersin ve Talha proleterdir. o yüzden algıda seçicilik normaldir . witcher üzerine dönen tartışma bunun neticesindedir . ortamda bulunan insanların oturtma düzenleri bile bu sosyal ayrımı açıkca göstermektedir . Mesut sürekli olarak her kapital sistemi savunucu sözler söyler örneğin orginal oyun mevzusu . talha ve ersin ise daha ılımlı yarumlarda bulunur bu konuyla ilgili. "milletvekili maaşı ile nasıl geçinilir ki"

ygultekin82

25.1.2014 08:32:20

+1
Firma açık uçlu bir yorum yapmış.Konu farklı taraflara çekilebiliyor.Ben firmanın orta ve giriş seviyesi kartlara yönelik bir açıklama yaptığını düşünüyorum.Zira o haberin devamında Xboxone.ve.Ps4ün neredeyse tamamını kullandıklarından bahsediyorlardı.Bu bile giriş ve orta seviye kartlara bir işaret benim için.

YasinCC

25.1.2014 07:23:19

+2
Hikayenin iyi olmasi illaki iyi işlenecegi oyuna iyi yansitilacagi anlamina gelmiyor baska bir firma daha iyi islerdi. Yinede bu ne sacma birsey boyle is mi olur felan dedirtmiyordu. Crytek zaten hikayeyi isleme konusunda iyi olan bir firma degil grafik motoru uretme konusunda iyi crysis 3 te hikayeyi artik yasadiklari tecrubeden olsa gerek gayet guzel sundular. Ben crysis'i kac kez oynadim sayisi belli degilir. En son gecen sene oynadim bos bir oyuy diyen sirf bos yere elestirmek icin diyordur. Crysis 2 grafiksel olarak geriye gidistir grafigide gectim crysis 1 e bak birde 2 ye bak birinci oyuna harcanan emek yok. Crysis 1 ciktigi donem grafiksel olarak zamaninin otesindeydi bugun bile cogu oyundan daha iyi grafiklere sahip. Yok uzaylilar sunun cakmasi buna benziyor gibi elestiriler cocukca kaciyor bir yerden sonra cunku oyunlara bak yarisi birbirisinin cakmasi denecek sekilde hepsi birbirinden birseyler aliyor... Bu arada attığım mesaj optimizasyonu berbattı sözüneydi. Crysis 1'in optimizasyonu mükemmeldi diyemem ancak berbat kesinlikle değildi. Şimdiki oyunların bile çoğundan daha iyi grafik detaylarına sahip bir oyun. 2007'de sistemlerin taşıyamayacağından fazla işlem gücü gerektiriyordu. Yani çıktığı zamanın donanımlarını aşan bir oyundu.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

doruk_1

25.1.2014 06:59:28

+3
Sondaki tartışmada bende Ersin Bey gibi anladım.. Bende Ersin Bey 'e katılıyorum. Mesut Bey 'inde orta çağ saçmalıkları dediği nokta; Oyunda kocaman iri yarı bir orc ile normal bir insan yapısına sahip insanın kılıçlarını birleştirip güç uyguladıklarında insanın kocaman orctan daha fazla güç uygulayabilmesinden bahsetti sanırım.. Banada o kısım saçma geldi. Filmden bahsettiyse bilemem tabi. :)

560ti

25.1.2014 05:53:33

0
O sonlara doğru inatlaşma beni korkutmadı değil :D bir an kalkıp tekme tokat birbirinize gireceksiniz sandım. Tartışma arkadaşların dediği gibi uzatılıcak bir konu değil.Firma burada biraz hata yapmış hedef kitleyi belirtse böyle bir tartışma dahi olmaz.Ersin kılıç herkesin iyi bir ekran kartı yok deyişine takıldım ben.PC'de oyun oynayan herkesin emin olun iyi bir ekran kartı var GTX660 AMD 7850 7870 gibi ekran kartları fiyat performans kartları oldular ve çoğu pc'de görebilirsiniz bu ekran kartlarını.Bu oyunu PC'de oynamak için zaten iyi bir sistem gerektiğini herkez bilir iyi'den kasıt Titan felan değil orta seviye bir pc yeterli olacaktır.CD projekt en büyük hatası kitleyi belirtmemesi bence.Laf olsun torba dolsun diye bir açıklama yapılmış neredeyse Ersin Kılıç Vs Mesut Çevik görücektik. Mesut Çevik tartışmanın başından beri bence haklıydı.Yani konsol oyuncusu Ersin Kılıç Donanım ile neredeyse hayatını geçirmiş biriyle bukadar inatlaşmak mantıksız geldi.

Fîrzen

25.1.2014 03:04:47

-2
Genelde inceleme videoları olsun 2si1 olsun izler, bilgimi, haberimi alır geçerim ama bu sefer tartışmaya katılma ihtiyacı hissettim. Bana göre algıda seçicilik bile değil olay. Ersin bey'e tamamen katılıyorum. O açıklamayı yapanın, üst seviye ekran kartına sahip kesime seslenmiş olduğunu size düşündüren nedir? Bunu farklı şekilde yorumlamak algıda seçicilik değil tamamen muhalefet olma çabasıdır. Manavdan yola çıkalım madem öyle örnekler veriyorsunuz. Elinde pazar arabası varken, dükkan sahibi bu 5 kilo muz pazar arabanıza sığmaz demez değil mi? Poşetinize sığmaz ise daha büyüğünü alın der veya kendi verir artık her ne ise. Demek istediğimi özetleyeyim; hitap ettiği kesim barizken, ortadayken, Mesut bey'in inatla saçma bir yorumda bulunmuş demesi gerçekten trajikomik. Bilgisine hayran olduğum insanın bu kadar saplantılı olmasını garipsedim doğrusu. İyi forumlar.

edd121

25.1.2014 03:04:35

0
tartışma fazla büyümüş ve algı konusunda benim düşündüğüm cd project zaten sevilen bir firma.witcher 3'e gerçekten çok güveniyorlar ne de olsa efsanenin son bölümü diye.bence adamların söylemek istediği para biriktirin ekran kartı alından ziyade bizim oyunumuz görsel şölen açık dünya falan hesabına espiri amaçlı oyunlarını övmüşler.ha bu açıklamanın ardından zaten elinde hala radeon hd 5000 serisi bir kart veya gts 250 falan varsa ya minimuma boyun eğeceksin yada pamuk eller cebe.yada en kötüsü sistem canavarı bir oyun olacak büyük ihtimallade dx11 zorunlu bir oyun olacak.

Gye_Baek

25.1.2014 02:58:08

0
Windows 8 gördüğüm ilk günden beri demiştim dokunmatik ekranlı bilgisayarlarda devrim niteliğindedir ve öyle oldu kullanımı harika masaüstü ve dizüstü laptoplar var. Ama normal kullanıcı için gerçekten gereksiz efektlere ve en önemlisi başlat menüsü yoktu bu yüzden hala Windows 7 kullanıyorum. Shadow Of Mordor'a değinirsek eğer oyun gerçekten muazzam duruyor ama oyunun muazzamlığından çok senaryosu önemli. Orta çağa'da geçen bir superman'ı kim isterki. Eğer oynanışta ve senaryoda gerçekcilik olursa en iti Middle Earth oyunu olmaya aday. Ben hala Battle for midddle earth oynuyorum. Crysis seri olarak 3lemeyi bitirdim ilk oyunu çıktıktan 2-3 yıl sonra oynadım ve grafikleri ozamanlar bile harikaydı. Crysis 2 ise senaryo iyi ama grafikler aynı gibiydi. Crysis 3 ise Konsolda bir fps ama ultura ayarlarda bilgisayarda oynarsanız o muhteşem grafikleri gözlerinizi alıyor gerçekten. The Witcher her zaman harika bir oyun olmuştur 1 deki Rpg öğeleri 2 deki muhteşem hikaye ve 3 oyunda yine muhteşem bir dünya bizi bekliyor. Cd projekt onlarca yıl Pc oyuncularının yanında oldu asla kötü bir niyetle söyleyeceklerini düşünmüyorum.

TeufeL-07

25.1.2014 02:51:00

+2
Yüzüklerin efendisi serisine saçma diyen adam film izlemesin. Hayatımda en beğendiğim film. En az 10 ar defa seyretmişimdir. Hobit serisinide takip etmekteyim. Saçmadan kasıt nedir ? Filmler gerçekçi olmak zorunda değil. Adı üstünde film. Bize yaşayamayacağımız şeyleri aktarmaya çalışıyorlar. Verdikleri örneğe bak. "Yüzüğü niye kuşa binip götürmemiş" Yüzüğü taktığında nasıl görünmez olduğuna takmıyorsunda, yaya olarak götürdüğünemi takılıyorsun ? Witcher konusundada 2 side kendince haklı olduğu yerler var. Tartışmaya çok açık bir konu ama kamera karşısında kavga eder gibide tartışmaları hoş olmamış tabiki.

TnesQuare

25.1.2014 02:49:12

+6
Ersin Bey Haklı

xxxone

25.1.2014 02:40:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: EzioAuditore_ Bu Windows 8'de ne var bu kadar yerden yere vurulacak anlamış değilim açıkçası. Metro arayüzü de bence kötü değil, sadece birkaç gün zaman gerektiriyor alışmanız için. Onun dışında gayet hızlı ve -alıştığınızda- pratik bir işletim sistemi. Biri açıklayabilir mi acaba ? Ayrıca son dakikalardaki tartışmanın uzamasını geçtim, böyle bir tartışmanın olmuş olması bile garibime gitti. Mesut Çevik neden bu kadar kastırdı anlayamadım. Adamlar görsel olarak güçlü bir oyunla geldiklerini ve sistemlerimize bu kadar güvenmememizi söylemiş sadece. GTX 780'i olan insana para biriktirin diyecek halleri yok, kusura bakmayın ama saçma olmuş.
Kullanan kullanıyor. Geri kalan on yargilarina yenik düşüyor. Hatrı sayılır bazı kişiler de bu ön yargıları güzelce besliyor. XP den fazlası zarar bazı kişilere.

xxxone

25.1.2014 02:32:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: CrawRes ~

100. kez söylüyosan boşa kürek çekmekten kas yapmışsındır herhalde. 2 senelik 2 gb ramli masaüstü pc ile win7 ile yağ gibi akıyordum 1 hafta önce aldığımız sony vaio leptopta i5 3. nesil işlemci var ama win8 den nefret ettim dosya aktarım hızından tut kablosuzun kesilmesi gibi sorunlarla karşılaşıp duruyorum ve bunları win7 de hiç yaşamamıştım hemde o bilgisayarla üstelik ekran kartı bile yoktu. Ayrıca microsoft un bi iyi bi kötü çıkarma politikasını da hepimiz biliyoruz. XP tam bir devrimdi vista içler acısı win7 de müthiş bi şekilde girdi hayatımıza ama win8 win7 ye göre her türlü daha kötü bundan eminim
3. Nesil i5 var diye çok mu hızlı kopyalama yapması gerekiyor? . Masaüstü nde 5200 rpm Notebook HDD kullanıyorsun herhalde . Bir birbirinden inanılmaz farklı iki donanımı birbirinden farklı yazılımlar ile karsilastiriyorsunuz. Helal olsun vallaha.

EzioAuditore_

25.1.2014 02:24:05

0
Bu Windows 8'de ne var bu kadar yerden yere vurulacak anlamış değilim açıkçası. Metro arayüzü de bence kötü değil, sadece birkaç gün zaman gerektiriyor alışmanız için. Onun dışında gayet hızlı ve -alıştığınızda- pratik bir işletim sistemi. Biri açıklayabilir mi acaba ? Ayrıca son dakikalardaki tartışmanın uzamasını geçtim, böyle bir tartışmanın olmuş olması bile garibime gitti. Mesut Çevik neden bu kadar kastırdı anlayamadım. Adamlar görsel olarak güçlü bir oyunla geldiklerini ve sistemlerimize bu kadar güvenmememizi söylemiş sadece. GTX 780'i olan insana para biriktirin diyecek halleri yok, kusura bakmayın ama saçma olmuş.

bozok_53_45

25.1.2014 02:16:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin. Mesut, Orta Dünya saçmalıklarla dolu demiş videoda, Orta Dünya ile bi bilgisi olmadan bunları söylemesi aşırı saçma sonuçta kitapta bu tarz sahneler olmuyor bu sahneler PJ'nin uydurmaları, ki yine orklar yaratılmamışlardır, elflerden çevrilmişlerdir. Orta Dünya, genel olarak baktığımız, ki kendi dünyası kendi mantıkları şeklinde olarak, gerek Hobbit, gerek Yüzüklerin Efendisi gerekse daha önceki olaylar tamamen bir mantık çerçevesinde ilerliyor, ki eğer Tolkien'in Silmarillion adlı kitabı okursanız ne demek istiyeceğimi anlıyacaksınız, Tolkien gelişi güzel bir şeyler yazmamış, en ince ayrıntısına kadar düşünmüş adam, üstüne üstlük tamamen yeni bir dil çıkarmış bu Orta Dünya için, hemde birkaç farklı lehçesi olan.Yine diğer ırkların dilleri hakkında da gayet bilgi veriyor Tolkien.Bi filmi izleyip saçmalıklarla dolu demeyi açıkçası pek mantıklı bulmuyorum. Kartallar yüzüğü atsaydı olayı ise tamamen mantıksız kalıyor, Valar zaten pek yardım etmiyecek olsalarda acıyıp 5 İstari(Gandalf'da bunlardan biri)'yi yolluyorlar, üstüne üstlük Manhwe(Valar'dan biri), emrindeki kartalları yolluyor yardıma.Yüzüğüde atıcak halleri yok, kendi hatalarını kendileri düzeltsinler istiyorlar.Sonuç olarak Valar zaten istese Sauron için kartallarla falan hiç uğraşmazlar, gelir Sauron'u iki tokatlarlar giderler.Yine kartallarla gitseler, kesinlikle Sauron'un Gözünden kaçamayacaklardı, yani aşağı indirilme ihtimalleri yüksekti. Oyun için konuşmak gerekirse kesinlikle serinin ismindende tiraj sağlamaya çalıştıkları kesin, böyle bi karakter zaten serinin mantığına tamamen ters.Bi insanın bu kadar rahat büyü kullanması saçma, kaldı ki Orta Dünya'daki büyü olayı öyle basit bir şeyden değil, yani öyle hemen büyü atamıyorsun.Burdaki mantığıda bir elf olan Fingolfin'in bi Vala olan Melkor'u teke tekte topal bırakmasıyla açıklayabiliriz.Yine bi karakteri hayata döndürmek öyle basit bir şeyde değil.Keşke biraz kendi dünyalarını oluşturmaya çalışsalardı da, bu güzelim evrene dokunmasalardı, zaten son Hobbit filmleriyle PJ iyice sinir etmişti beni.
merhaba valar eru ve maia arasındaki farklar tam olarak ne anlayamadım araştırmama rağmen eru yaratıcı anladığım kadarıyla :)

TheBladeRunner

25.1.2014 02:10:28

-4
Isin icinde Nvidia varsa CD Projekt gibi bi firma bosa para biriktirin demez.Belliki Nvidia CD Projekt in banka hesabina iyice yuklenmis.Bu yukun acisini cikarmak icin oyunu optimizasyon ozurlusu,yuksek sistemler isteyen,ozellikle Nvidia kartlarda performans verecek halde tasarlamasini CD Projekt e buyr etmistir.

capoeira_GS

25.1.2014 02:01:43

0
windows 8 konusundaki düşüncelerine katılıyorum Mesut abi ama Witcher konusunda Ersin reyiz haklı

UzmaN345

25.1.2014 01:55:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: CrawRes ~

100. kez söylüyosan boşa kürek çekmekten kas yapmışsındır herhalde. 2 senelik 2 gb ramli masaüstü pc ile win7 ile yağ gibi akıyordum 1 hafta önce aldığımız sony vaio leptopta i5 3. nesil işlemci var ama win8 den nefret ettim dosya aktarım hızından tut kablosuzun kesilmesi gibi sorunlarla karşılaşıp duruyorum ve bunları win7 de hiç yaşamamıştım hemde o bilgisayarla üstelik ekran kartı bile yoktu. Ayrıca microsoft un bi iyi bi kötü çıkarma politikasını da hepimiz biliyoruz. XP tam bir devrimdi vista içler acısı win7 de müthiş bi şekilde girdi hayatımıza ama win8 win7 ye göre her türlü daha kötü bundan eminim
Yani bumudur dosya aktarım hızı ve kablosuz ağ falan filam... 300Gb film dosyasını 30 dk'da 500Gb oyun dosyasını 1.30 dk' aktardım 7 tb disk takılı hiç bir hata yok ve SSD iki kat daha verimli çalışıyor... Yani atmanında bukadarı...

Persona_Non_Grata

25.1.2014 01:47:36

+7
Ersine ayıp edildi, adamın söyleceği lafı vardı daha, hemen programı kapadı Mesut Çevik.

Master_Evil

25.1.2014 01:44:29

0
8.1 yüzünden laptopun wifi'si çalışmadı üreticinin gösterdiği driver'ı da indirdim yine olmadı o yüzden 8.1 benim için ölü doğdu, 8'e döndüm o da mecburiyetten laptop öyle geldi

Time2678

25.1.2014 01:43:55

0
bence pc mi konsol mu diye özel bi 2si 1 programı yapmalılar

CrawRes ~

25.1.2014 01:35:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: X-FI Witcher tartışma hakkında: Çok fazla büyütmüşsünüz, yapımcının söylemek istediği herhalde, eğer oyunu max herşeyi köklemek istiyorsanız paranızı biriktrin kart için yani iyi bir ekran kartı almalısınız "iyi" karttan kasıt ise gtx 770-780 ya da dengi amd modeli. Bu kadar basit yani. ayrıca crysis 1 hakkıdna dediğiniz doğru.. resmen 2 sene sornasının kartlarında bile doğru düzgün çalışmıyordu oyun en yükske ayarda fakat crysis 2 deki optimizasyona hayran kalmıştım.. yan idediğiniz şey doğru yazılım optimizasyon baya önemli yoksa en en iyi kartta bile kasacaktır eğer kötüyse kodlama. Birde şu windows 8 i iğnelemenizden bıktım ya Hayır yan iwindows 7 den daha hızlı daha, yenilikçi (task manager değişimi vs daha diğer özellikler) metro GUI ı çok daha hızlı şeylere erişiyorsun ve hiç zamanını kaybettirmiyor.. bunun yanı sıra bf4 ve dieğr oyunlarda yükske performansı, driverlarda sıkıntı yaratmaması.. Yani bunun neresi vista? Ya da neyini beğenmiyorsunuz? 100. kez diyorum bunları bu forumda.. ne alıp veremediğiniz var bu win8 ile? Beğenmediğiniz şeyleri yazın tartışalım, ancak öyle, sadece beğenmiyorum ya da olmamış demekle olmaz..
100. kez söylüyosan boşa kürek çekmekten kas yapmışsındır herhalde. 2 senelik 2 gb ramli masaüstü pc ile win7 ile yağ gibi akıyordum 1 hafta önce aldığımız sony vaio leptopta i5 3. nesil işlemci var ama win8 den nefret ettim dosya aktarım hızından tut kablosuzun kesilmesi gibi sorunlarla karşılaşıp duruyorum ve bunları win7 de hiç yaşamamıştım hemde o bilgisayarla üstelik ekran kartı bile yoktu. Ayrıca microsoft un bi iyi bi kötü çıkarma politikasını da hepimiz biliyoruz. XP tam bir devrimdi vista içler acısı win7 de müthiş bi şekilde girdi hayatımıza ama win8 win7 ye göre her türlü daha kötü bundan eminim

alito

25.1.2014 01:29:42

+4
Aslında Ersin ve Mesut boşuna tartışıyorlar çünkü ikiside haklı. Wicther III yapımcıları neye istinaden donanım yükseltmeyi öneriyor bunu bilmek lazım. Bu işin sonu yine yapımcının iki dudağı arasında sonuçlanır. Mesela Talha güzel bir tahminde bulundu ve belkide çok eski donanımı olanlara karşı böyle bir şey söylendi dedi. Dediğim gibi bu tartışma bitmez çünkü yapımcının söylediği şey çok göreceli. Bence yapımcıdan bu konuda gelecek yeni bir açıklamanın beklenmesi lazım.

hyper skyline

25.1.2014 01:26:42

-1
Witcher konusunda benim düşüncem eğer oyunu oynamayı düşünüyorsanız bence para biriktirin oyun çıktığında gerekiyorsa ekran kartına para yatırırsınız gerekmiyorsa parayı başka şeylerde kullanırsınız.

F-G

25.1.2014 01:19:53

+5
Ersin hakli. Mesut anladigim kadariyla ersinin oyun sektorunde mesuttan daha bilgili olmasini hazmedemedi ve guclu oldugu konudan bi laf atmaya calisti ortaya o da donanim konusu. Ama ben de ersinin anladigi gibi anladim.

JRockefeller

25.1.2014 01:19:25

+2
Talha'nın sürekli konuşmaya çalışıp susmasına koptum :D

mementopolis

25.1.2014 01:16:20

+2
diyemeden edemeyecegim "widows xp" ile "vista" arasinda nekadar sene farki var "vista" ile "Win7" ve "Win8" arasinda bu kadar ucurum yok her 2-3 senede bunlar mecburmu windows cikarmaya. birakin mevcut nesil isletim sistemini sonuna kadar kullanalim. aha kapida windows 9 var nolacak simdi 15 sonu lanse edilir 16 da cikar ?

MiyopBey

25.1.2014 01:09:44

+1
Crysis 2 beğenilmemesi konusu çok sinir bozucu. Çok iyi hatırlıyorum Crysis 1 için söylenenler şunlardı -PC'leri çok zorluyor, oynamak için servet mi harcayalım? -Boş grafik oyunu -Konsollara neden çıkmadı -Hikaye ağırlıklı olsun böyle Sandbox sıkıcı -Far Cry'da ormandaydı sıkıldık ormandan şehir olsun Crysis 2 ilk zamanlar beğenilmişti. BSC'nin incelmesinin ilk yorumlarının, Metacritic'deki ilk kullanıcı yorumlarının çoğu olumludur. Hatta Metacritic 2 - 1'den 5 puan fazla. Çünkü Crysis 1 için yapılan eleştirilere cevap verilmişti, çoğu oyuncu ve yayıncı "Tamam olmuş" demişti. Sonra birden bir şey oldu. Birden "Sıkıcı, sadece grafik oyunu" denilen Crysis 1 için "Aslında sıkıcı değildi, Crysis 2'den daha güzeldi" denmeye başlandı. Bütün istekler eleştiriler tersine döndü. Kaplamaları 1'inci oyununun gerisinde diye o kadar eleştirildi, o kadar büyüdü ki, Crysis 2'nin bütün grafikleri kötüymüş gibi davranılmaya başlandı. E hani aşırı grafik istenmiyordu? Hani rahatca oynanabilecek bir oyun isteniyordu? Çok para harcanmak istenmiyordu ? Sonunda da Crysis 2 için -Grafikleri neden zorlamıyor Benchmark oyunuydu bu -PC Exclusive'di konsollara neden çıktı -Neden Sandbox değil böyle tekdüze sıkıcı -Orman iyiydi neden şehirdeyiz dendi Crysis 1'in beğenilmeyen, eleştirilen yanları aynen geri istendi. Şimdi sende Crysis 1'in gayet güzel bir hikayesi vardı diyorsun. Zeus aşkına :D Tam olarak neresi daha güzel Crysis 1'in hikayesinin? O "Sıkıcı" denilen ve gerçekten sıkıcı olan hikaye ne zaman, nasıl daha iyi oldu? Bir Crysis 1'de olanları birde 2'de olanları düşünün lütfen. Anlayamıyorum, Crysis 2'e "Oynadığım en iyi FPS'lerden biri" deniyorken nasıl Crysis 1'in sıkıcılığı daha iyi olabildi? Crysis 1'deki uzaylı araçlarına "War of the Worlds çakması" deniyorken ne zaman, nasıl Crysis 2'e "Klişe bir uzaylı istilası senaryosu işte, 1 daha iyiydi" denebildi? Crysis 2'deki gibi gelişen bir istila senaryosu nerede görüldü de klişe oldu?

keskin53

25.1.2014 01:08:30

+1
horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan cıkar yumurtamı tavuktan cıkar horoz cvp vermiş ben basar geçerim polemiğe girmem demiş pc calıstırdımı oynar gecerim takılı kalmam

CommandPrompt

25.1.2014 01:07:49

+2
Mesut bey, videoya gelen yorumları, herkesin nasıl anladığını ve verilen artıları görür belki ve "ben biliyorum." tavrından vazgeçer. Fazla uzatıldı.. Bugün tersinizden kalktınız sanırım. Lord of the Rings gibi çok beğeni toplamış bir edebiyat ve sinema eserine, "saçma" demek.. (bende uzatmak istemiyorum şimdi...) Sözün özü, fazla yetkin olmadığınız alanlarda ahkam kesmeye gelinmemesi daha iyi olacaktır, çünkü LOTR konusunda yeterli bilgi sahibi biri ile konuşursanız, sizin "saçma" dediğiniz bir sürü konuya açıklama yapacaktır.. Bende roket bilimi bilmiyorum, ama "ne kadar saçma" demiyorum... Ayrıca bahsettiğiniz MIT şeffaf ekran haberinde de hata var. Videoyu izlediyseniz (ingilzce), "şuan bizim gösterdiğimiz örneğimizde mavi" deniyor renk için,yani renk konusu geliştirilen değil zaten mevcut. Ayrıca orada bir ekrandan çok "yüzey" var. Yani görüntü bir projektör ile o yüzeye yansıtılıyor... Videoya gelirsem,ben donanımhaberi takip eden biri olarak, bu videoyu teknoloji ve oyun dünyasındaki haberlerin özetleri için açıyorum, tartışma izleyerek gerilmek değil...(!) Profesyonel bir yayına nasıl yakıştığını düşünerek kesmediniz yada gereği yapılmadı anlamadım... Yakışmadığını düşünüyorum.

UzmaN345

25.1.2014 01:07:14

0
Mesut beye Witcher 3 konusunda katılıyorum optimizasyon özürlü oyunlar var Crysis'ta GTX670 1215Mhz bile ultra köşe filitreleme full 45 - 70 fps ortalama veriyor.. Kapalı ve açık alan ortalaması...Ama ultra ayar x2 filitrelemede oyun çok akıcı çalışıyor.. Oyun 70 ile 100 kare ortalama rahat veriyor.... İki ayar içinde söylüyorum uzaylı yaratıklar size buz ışını ile vurdumu oyun yine 20 karenin altını görüyor ve 3-4 kare bile gördüğünüz oluyor işte o buz efekti sorunlu hangi donanım olursa olsun 20 karenin altını o sahnede görürsünüz... Mesela Tomb Raider böyle AMD nin özel bir saç efekti var onu açtımmı oyun yarı yarıya fps kaybediyor... o saç efekti sorunlu bir Tomb Raider oyunu kadar yük bindiriyor... bir efek için değermi hayır... Ve bazende ultra ile high ayar arasında veya köşe filitreleme bu iki ayar arasında üçürüm oluyor ve iki ekran kartınla bile oyun 40 - 45 kareyi görüyor bu oyunda optimizasyon özürlü oyunlar arasındadır... İşte Ersin bey Mesut bey size bunu anlatmaya çalıştı... Ayrıca Mesut bey Win8 kullanıyorum ve açıkçası Win7 birdaha dönmem sırf SSD performansı için bile Win8 tercih edilir... Ve Ses kartı konusunda size katılmıyorum X-Fi Pro Elite ses kartım var ve nerdeyse sorunsuz kullanıyorum... 7 senelik bir ses kartı Xp için tasarlanmış evet bu kartın çok özel yazılımları vardı Xp için ama ne vista'da ne 7'de nede 8'de bu yazılımları firma vermedi... Ve mikrofonda biraz sıkıntı yaşıyorum... Sesi kulaklığa iletiyor ama ses kartına taknımmı sorun olmuyor... Mikrofon sorunu X-fi pro elite ses kartının harici bir bağlantı aparatı var ve ona bağladımmı oluyor.. Firma X-Fi yongaları için drıver çıkartıyor yani pro eliteye özel bir yazılım olmadı için oluyor... Aynı sorunu win7'de oluyor... Ve bazende olmuyor dediğim gibi tam destek vermiyor firma... Ama konturol panelinde hiç bir sıkıntı yok...

Guest-563091384

25.1.2014 01:06:15

0
Windows 8.1 Enterprise deneme sürümü var bir türlü Odin den telefonu görmüyor.Bu aygıt tanınmadı diye. Netbookta Windows 7 Starter var o telefonı görüyor. Uyumluluk konusunda 8 veya 8.1 in sorunları var sanırım. Ekran kartı biraz eski idi onu bile tanımadı özel yapım kart olduğu içinde olabilir.

mbald

25.1.2014 01:04:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

2007'de ortaya çıkmasına karşın bugün bile piyasadaki birçok oyundan çok daha ayrıntılı, kaliteli grafiklere, yüksek kaplamalara, son derece güçlü bir fizik motoruna sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyun piyasasında görselliği uç noktalara taşıyarak sıyrılan, piyasaya şekil veren ve beklentileri çok yükseltten birkaç oyundan biridir Crysis. Evet, tam bir sistem canavarıdır ama bunun sebebine "optimizasyon özürlülüğü" demek bana göre yanlış olur. Adamlar sonuçta ileriye dönük bir motor geliştirdiler ve bence bu motor aradan geçen 6 seneye rağmen halen güncelliğini koruyor. Ha, bu attıkları adım satış ve piyasa açısından doğru bir adım mıydı, orası tartışılır. Ama teknolojik açıdan benim gözümde çok büyük bir adımdır.
Optimizasyon özürlülügünden kasıt ekran kartını ne kadar yükseltirsen yükselt oyunun yine de tatmin edici seviyelerde çalışmaması.bu da kendini ani frame düşmeleri,takılmalar vs ile belli ediyo.

xxSpecter

25.1.2014 01:03:31

+3
Mesut Çevik'te son dönemde kendini beğenmiş, dediğim dedik bir tavır var. Firma ne kadar ekmek o kadar köfte demek istemiş. Yani sana bin liradan aşağı satılan kartlarda oyunu oynayamayacaksın dememişki. Gereksiz ve bir o kadar saçma bir tartışma olmuş. Ersin'in bu kadar zor durumda kalmasına üzüldüm, adam haklı olduğu halde Mesut Çevik gibi agresif konuşmamayı tercih ettiki kendine yakışan bir tavır oldu.

mbald

25.1.2014 00:55:18

+5
Pc oyunculuğunu ön planda tutan nadir firmalardan olan CD project red'in assasins creed 4 ya da cod ghosts gibi oyunlarda olduğu gibi verdiği performansa göre sunduğu grafik kalitesi düşük bir oyun (ki oyunun pc ye kodlanmasının üzerine yeterince düşmemekten kaynaklı) çıkaracağını hiç sanmam.Zira adamlar diyo zaten pc odak noktamız diye..

zasipahi

25.1.2014 00:49:50

+9
Kısa ve öz eleştiriler yapmak istiyorum. 1) Yüzüklerin Efendisi serisini belgesel gibi algılayıp eleştirmeyiniz. Hatta saçma dediğiniz çoğu şey saçma değildir bu hayal ürünü seride. Yüzüğü o taşırdı, bu taşırdı diyen biri filmi dahi izlememiş olmalı. Zira yüzüğün gücüne karşı koyabilen tek kişi Frodo'dur. Ve daha ilk filmde grup ayrılmıştır. Yani ne Legolas ne Gandalf, Frodonun yaşadığını dahi bilmemektedir. 2) Mesut Beyin her oyun mevzusu açıldığında, arkadaş sabah akşam oyun oynamayın, bilgisayarda yazılımla uğraşın vs gibi söylemleri bana çok itici geliyor. Sanki çok sık oyun oynayan herkes yanlış yapıyor ama illaki bilgisayarda veya yazılımda uzmanlaşmalı. 3) Bu son tartışmada izlerken dahi sinir oldum. Mesut Bey, Ersin kardeşimize açık ve net saygısızlık yaptınız. İlla siz haklı çıkacaksınız, illa Ersin ve Talha kardeşim size ''Evet abi, haklısın abi, Süpersin abi'' diyecek diye birşey yok. Son programlarda özellikle Ersin ve Talha ya baskı yapıyorsunuz. Belki de farkında değilsiniz. Neşeli ve güleryüzlü programlar dileğiyle...

ekuyucak

25.1.2014 00:47:59

+1
Ben yeşil başlı gövel ördekten sonra koptum arkadaş tartışmaydı, win8'di hikaye :)

Konungariket Sverige

25.1.2014 00:42:33

+1
ben o açıklamada biraz samimiyet buldum yani öle arkadaş ortamında söylemiş gibi sonraki nesil oo biz süper oyun yapıyoruz para biriktirmeye başlayında gidip ekran kartı alın gibi bişi demek istemiş olabilirler kartı iyi olan adam zaten çatır çatır oynar ama bencede boş bi açıklama olmuş .

Okisht

25.1.2014 00:33:29

+23
ben sondaki tartışmada ersin'e katılıyorum. kesinlikle algı ile alakalı bir olay. Adamlar şu kartla iyi oynarsınız şu kadar paranız olsun demiyor. Bomba gibi bir oyunla geliyoruz eski sistemleri zorlayabilir hazırlıklı olun diyor.

FantasyFiRe

25.1.2014 00:17:05

+3
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

2007'de ortaya çıkmasına karşın bugün bile piyasadaki birçok oyundan çok daha ayrıntılı, kaliteli grafiklere, yüksek kaplamalara, son derece güçlü bir fizik motoruna sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyun piyasasında görselliği uç noktalara taşıyarak sıyrılan, piyasaya şekil veren ve beklentileri çok yükseltten birkaç oyundan biridir Crysis. Evet, tam bir sistem canavarıdır ama bunun sebebine "optimizasyon özürlülüğü" demek çok yanlış olur. Adamlar sonuçta ileriye dönük bir motor geliştirdiler ve bence bu motor aradan geçen 6 seneye rağmen halen güncelliğini koruyor.
kesinlikle katılıyorum [:'(] Crysis 1 ve Warhead halen bilgisayarımda yüklü 2x hd7970 kullanmama rağmen iki kartıda bazı sanelerde %90 ve üzeri yükkte kullanan bir oyun, ben aynı zamanda crysis'in furmak gibi satabilite programı olarak iş gördüğünü de düşünüyorum. Kartlarımın ikisini de oc li olarak kullanıyorum ve stabiliteyi en üst seviyeye çıkarmak için warhead'in ilk bölümünde sürekli yanan patlamış bir uçak savardan yararlandım çünkü o bölüm oyundaki tüm saneler boyunca kartlara max yüklenen kısım. Kartlar stabil değilse ilk 5 dk içinde pc kilitleniyor voltaj ve freanks değerlerini doğru ayarladığında aynı yerde 2 saat bile dursan hiç problem olmuyor. Ayrıca crysis'in sandbox yapısındaki özgürlük ve düşmanların fazla patırtı yaptığın zaman seni kordineli şekilde aramaları crysis 3 den bile daha gerçekci geliyor bana. Crysis 2 ve 3 çıkmasına rağmen Crysis 1 ve Warhead efsanesinin yerini halen dolduramadı bana göre. Umarım crysis 4 ilk oyunun yapısına daha bağlı kalarak çıkar [:'(]

musAKka

25.1.2014 00:16:12

+8
Çok politik konuşmuş olmayayım ama hem Mesut'un, hem Ersin'in hem de Talha'nın söyledikleri doğrudur. Yapımcıların kurduğu cümle öyle bir şey ki, nereye çekersen oraya gider. Şahsen ben "şu sebepten söylemişlerdir" diye bir yorumda dahi bulunamıyorum.

Birkhoff

25.1.2014 00:14:03

+1
bi bitmediniz diyip tabletle suratına vursun diye bekledim

Rurik Eternally

25.1.2014 00:10:11

+6
bene ersinin anladığı gibi anladım kartlarınızı yenilerseniz daha iyi bir görüntü showuna hazır olun damek istemişler bence...

xxxone

25.1.2014 00:09:50

+15
quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step Merhaba, Windows 8.1 kullanıyorum. Bilgisayarı sadece oyun için değil bilgisayar gibi kullanıyorum ve Canlı yayınlarda kullandığım Capture kartından, Logitech C920'e ve USB mikrofonuma kadar profesyonel donanımlarım ki hepsi dünyanın önde gelen üreticileri tarafından üretiliyor; Windows 7 ile şakır şakır çalışırken Windows 8'de sorun yaratıyorlar. Bu yüzden 2. sistem olarak hala Windows 7 kurulu. Creative Soundblaster ZX'in kontrol paneli dahi sorunlu :) Oyunlarda 3 FPS fazla veriyor diye bir işletim sistemi iyi olmaz. Sevgiler, Mesut Çevik
Yazılım mühendisliği okuyorum ve okulum sayesinde Dreamspark üyesiyim. Aynı zamanda sıkı bir oyuncuyum.Hemen hemen hergün Visual Studio kullanıyorum.Sistemim 2008 model ve bu sistemde xp-vista-w7-w8-w8.1 hepsini kullandım. 8.1 bunların içinde kuşkusuz en hızlısı. Asıl konuya gelirsek , windows 8 yüklü bu sistem yüzden fazla değişik eski veya yeni donanım gördü. Bir kere olsun driver sorunu yaşatmadı. Özellikle ram kullanımda önceki sürümlerden çok daha başarılıdır.Bu günlerde bu işin içinde biri olarak hala bu sistemi kullanabiliyorsam win8 sayesindedir. Windows 8'in faydaları 3-5 fps den ibaret değildir. 1-2 özel donanım desteklemedi diye insanlarda ön yargı oluşturmamak gerekir. Şuçlu her zaman tek taraflı değildir , üreticinin de donanımını güncel yazlımlar ile desteklemesi gerekir. Sistemim: Pentium Dual C. E5300-Hd5670 DDR3-2 GB DDR2 667mhz RAM- Ga-73pvm-s2 anakart [simage=2]http://store.donanimhaber.com/65/df/04/65df046bd4253382c0440e7fb2f025eb.PNG[/simage]

smalsrol

25.1.2014 00:09:22

0
Mesut abi senin Witcher konusunda söylediklerinin aynısını ben söyledim, Ersin abi firmaya karşı çok korumacı yaklaşıyor ama kesinlikle haksız oldugunu düşünüyorum. Ben de Pc Hardcore oyuncusuyum ve bu tip açıklamarı çok saçma buluyorum. Cd Project resmen saçmaladı.

Git-Gel

25.1.2014 00:05:49

+3
Son kısımdaki tartışmadan hiç bir şey anlamadım :) adamlar güzel grafikler var yüksek seviyede oynamak istiyosanız iyi bir ekran kartın olması lazımı, yoksa gidin alın diye anladım. sondaki video da çalan müzik kimin,kim söylüyo bilen varsa yazabilirse sevinirim..

SLaYeR KiNG

25.1.2014 00:05:41

+17
Ersin haklı , adamlar kötü niyetli değil.. kötü niyetli olsalar witcher 2 'yi önce pc sonra konsollara çıkarmazlardı zaten.. adamların demek istediği şey, gtx 570 ile gtx 780ti arasındaki devasal farkı oyunda hissetirecek grafiksel farkları gözlemleyeceksiniz... konsol zort oyun olmayacak..

BlackSwords

25.1.2014 00:05:15

0
Orda Mesut abinin demek istediğine katılıyorum eğer doğru anladıysam :) , bir yazılımcının bu cümleyi kullanması zaten şimdiden oyunun optimizasyon sorunlu bir şekilde çıkacağına gebe olduğunu gösterir,zaten yeni nesile çıkacağı içinde 60 veya 30 fps sabitleyecekler ki buda orta seviye bir ekran kartına sahip oyuncunun rahatlıkla çalıştırabileceği bir oyun olmalı... Yani bir firmayla anlaşacaklar ,oyun yine belli başlı optimizasyon sorunu olacak ( ekran kartı markasına bağlı özel efektler vs..) niyeti belli bu cümleyi kullananın.( ulan adamıda firmayıda Ersin abinin dediğine göre değerlendirdik ama , yazmış bulunduk artık bukadar şeyi :D ) .... Ersin abinin de olaya artık yeni ekran kartı gerekebilir açısından bakmasıda garip , doğru düzgün kod yazsınlar COD gibi oyunu oynarken zevk alalım eğlenelim. WIN8 konusunada gelirsek, bazı sorunları olan bir işletim sistemine sahip windows'un bu yeni şeyler( metro arayüzü gibi ) deneme furyasına katılma gereksinimi hissetmiyorum.Tabi ki üzerinde büyük emekler vardır ama WIN 7 nin makyajlanmış hali gibi geliyor bana :)

katratzi

25.1.2014 00:00:58

+15
Cd project in açıklamasını ben Ersin Bey gibi anladım. Zaten videonun basinda oyunlar konsollara göre yapılıyor pc lerin gücünden faydalanmiyor konusunda hem fikirdiniz. İşte cd projekt oyunu pc ler için hazırlamış, yeni ekran kartlarında extra detay verecegini duyurmuş. Bunda ne var!

qdry

24.1.2014 23:55:33

+3
Kapanış videosu güzeldi, tartışmadada benim anladığım grafik olarak Witcher 2 den daha başarılı bir oyun yapıyoruz ne kadar iyi ekran kartınız olursa o kadar rahat oynarsınız demiş.Para biriktirin demeside espri gibi birşey ağır oyun olacak ordan belli.780Ti si olanlara söylemediği kesin ortalama olarak 7850 den düşük kartlılara demiştir yada 650 den Mesut sana demiş bence 570 ^^ :D

Fear of the Dark

24.1.2014 23:54:15

+1
Adamlar birbirine girecekti . Güzel ama kısa olmuş sanki. Teşekkürler.

musAKka

24.1.2014 23:49:53

+7
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

o zamanları iyi hatırlıyorum 3x 8800gtx sli sistem falan gerkiyordu crysis'i ultra ayarlarda oynamak için. Peki bunu neye yormak lazım, yazılım yeteri kadar verimli değildi ondan mı pc ler bu kadar zorlandı yoksa crytek pc donanımlarının sonuna kadar kullanıldığı takdirde neler yapılabileceğini mi göstermek istedi ?
2007'de ortaya çıkmasına karşın bugün bile piyasadaki birçok oyundan çok daha ayrıntılı, kaliteli grafiklere, yüksek kaplamalara, son derece güçlü bir fizik motoruna sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyun piyasasında görselliği uç noktalara taşıyarak sıyrılan, piyasaya şekil veren ve beklentileri çok yükseltten birkaç oyundan biridir Crysis. Evet, tam bir sistem canavarıdır ama bunun sebebine "optimizasyon özürlülüğü" demek bana göre yanlış olur. Adamlar sonuçta ileriye dönük bir motor geliştirdiler ve bence bu motor aradan geçen 6 seneye rağmen halen güncelliğini koruyor. Ha, bu attıkları adım satış ve piyasa açısından doğru bir adım mıydı, orası tartışılır. Ama teknolojik açıdan benim gözümde çok büyük bir adımdır.

wustti

24.1.2014 23:48:58

0
bi firmanın paraları ekran kartı için biriktirin oyun çıkarıcaz demesi bence çok itici bi durum. cümleyi alıp okuduğunuzda resmen saçmalık. oyunu çıkarırsın ben incelemelere bakarım artık millet youtube a 4k video koyuyo açarım bakarım kim hangi kartla oynamış ne sonuç almış ona göre donanımıma bakar lazımsa kartımı alırım. ha videoda yapılan konuşmaların hepsini dinleyince adamların şunu demek istediğini anladım: arkadaşlar konsollara oyun çıkarıyoruz evet ama aslında pc oyuncularını da düşünüyoruz. çünkü benzer şekilde tüm platformlara oyun çıkaran firmalar konsolları baz alarak oyunları geliştiriyorlar ve pc kanadında daha iyi grafiklere imkan sağlayacak donanımlar varken pc oyuncarı bunlardan mahrum kalıyor. biz bunu değiştiriyoruz artık elinizde ne kadar güçlü kartlar varsa grafiğiniz de o oranda daha iyi olacak. evet adamlar bunu demek istemiş ama çok itici bi şekilde söylemişler ve mesut çevik in dediği gibi bu kez de acaba ne kadar fark olacak sorusu geliyo insanın aklına ve optimizasyon problemlerini düşünüyo insan ister istemez. bakalım bunlar tamamen pazarlama reklam söylemleri oyun çıkınca meraklıları bakarlar. ona göre karar verirler. konsol kısmına gelirsek bu nesil pc oyunculuğunun daha önde olacağını düşünüyorum ben. anca konsollar kırılırsa eski nesil gibi millet fw filan uğraşmaz da bi çiple olay halledilirse ya da ona benzer bişey spottan konsol alınır yoksa bu oyun fiyyatlarına bu kalite hayatta para verilmez. bunu da korsanı savunduğum için söylemiyorum ama ortada da bi gerçek var dediğim gibi kırılırsa pc yerine konsol tercihi artacaktır ülkemizde.

white_power

24.1.2014 23:41:37

+7
Tartışma çok uzadı gerçekten... Steamde açıklanan sistemlerde görüldüki giriş ve ortaya yakın ekran kartları ile oyun oynanıyor. Cd Project te bunu baz alarak bu açıklamayı yaptığını düşünüyorum.

berknew1999

24.1.2014 23:40:48

+5
erin abiye katılıyorum mesut abi birazcık yanlış algılıyo sanırım olayı.

stronger06

24.1.2014 23:34:38

+80
Witcher konusunda düşüncelerinizi yazınız demişsiniz. Yazayım. Firması ne demek istemiş ben ne anlamışım? PS 4 gibi bir konsolun eşleniği 7850 gibi bir kartsa ve sizde bu varsa paşa paşa oynarsınız. Daha iyiside var ancak onu görmek için daha çok işlem gücü gerekecek demek istemiş firma. Kısacası 4k ve daha iyi grafikleri bünyesinde barındıracak ancak bunları görmek için 7850+ ekran kartı lazım olacak. Ersin beyin ısrarla algıdaki fark demesine rağmen bu inatçı tavırla yok algıdaki fark değil benim dediğim doğru tavrıda, inatçı ve huysuz bir saatinize gelmiş olsa gerek Mesut bey... İlk söylediğiniz lafın arkasında durupta oyun firması hakkında yorumunuzu temellendirmek için konuyu bu kadar uzatmanıza gerek var mıydı? Bilemiyorum. Olay basit matematik. Yeni nesil konsol GPU'ları min 1080 piksel 60 FPS'yi 7850 civarı kartta verecek ve siz daha iyisini istiyorsan (burada elinde hangi kartı olan oyunculara seslendiğini söylemeye çalışıyorum) daha üstünü istersen alırsın der firma.

Fingolfin.

24.1.2014 23:33:16

+5
Mesut, Orta Dünya saçmalıklarla dolu demiş videoda, Orta Dünya ile bi bilgisi olmadan bunları söylemesi aşırı saçma sonuçta kitapta bu tarz sahneler olmuyor bu sahneler PJ'nin uydurmaları, ki yine orklar yaratılmamışlardır, elflerden çevrilmişlerdir. Orta Dünya, genel olarak baktığımız, ki kendi dünyası kendi mantıkları şeklinde olarak, gerek Hobbit, gerek Yüzüklerin Efendisi gerekse daha önceki olaylar tamamen bir mantık çerçevesinde ilerliyor, ki eğer Tolkien'in Silmarillion adlı kitabı okursanız ne demek istiyeceğimi anlıyacaksınız, Tolkien gelişi güzel bir şeyler yazmamış, en ince ayrıntısına kadar düşünmüş adam, üstüne üstlük tamamen yeni bir dil çıkarmış bu Orta Dünya için, hemde birkaç farklı lehçesi olan.Yine diğer ırkların dilleri hakkında da gayet bilgi veriyor Tolkien.Bi filmi izleyip saçmalıklarla dolu demeyi açıkçası pek mantıklı bulmuyorum. Kartallar yüzüğü atsaydı olayı ise tamamen mantıksız kalıyor, Valar zaten pek yardım etmiyecek olsalarda acıyıp 5 İstari(Gandalf'da bunlardan biri)'yi yolluyorlar, üstüne üstlük Manhwe(Valar'dan biri), emrindeki kartalları yolluyor yardıma.Yüzüğüde atıcak halleri yok, kendi hatalarını kendileri düzeltsinler istiyorlar.Sonuç olarak Valar zaten istese Sauron için kartallarla falan hiç uğraşmazlar, gelir Sauron'u iki tokatlarlar giderler.Yine kartallarla gitseler, kesinlikle Sauron'un Gözünden kaçamayacaklardı, yani aşağı indirilme ihtimalleri yüksekti. Oyun için konuşmak gerekirse kesinlikle serinin ismindende tiraj sağlamaya çalıştıkları kesin, böyle bi karakter zaten serinin mantığına tamamen ters.Bi insanın bu kadar rahat büyü kullanması saçma, kaldı ki Orta Dünya'daki büyü olayı öyle basit bir şeyden değil, yani öyle hemen büyü atamıyorsun.Burdaki mantığıda bir elf olan Fingolfin'in bi Vala olan Melkor'u teke tekte topal bırakmasıyla açıklayabiliriz.Yine bi karakteri hayata döndürmek öyle basit bir şeyde değil.Keşke biraz kendi dünyalarını oluşturmaya çalışsalardı da, bu güzelim evrene dokunmasalardı, zaten son Hobbit filmleriyle PJ iyice sinir etmişti beni.

FantasyFiRe

24.1.2014 23:28:53

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step Merhaba, Biz grafikleri kötü mü diyoruz :) Çalıştırabilen sistem olmadı diyoruz sanırım o kısmı tam anlatamadık. Sevgiler, Mesut Çevik
o zamanları iyi hatırlıyorum 3x 8800gtx sli sistem falan gerkiyordu crysis'i ultra ayarlarda oynamak için. Peki bunu neye yormak lazım, yazılım yeteri kadar verimli değildi ondan mı pc ler bu kadar zorlandı yoksa crytek pc donanımlarının sonuna kadar kullanıldığı takdirde neler yapılabileceğini mi göstermek istedi ?

Speed-Step

24.1.2014 23:19:40

+1
Merhaba, Biz grafikleri kötü mü diyoruz :) Çalıştırabilen sistem olmadı diyoruz sanırım o kısmı tam anlatamadık. Sevgiler, Mesut Çevik

lido

24.1.2014 23:19:17

0
shadow of mordor sağlam duruyor sondaki videoda çalan müziği bilen varsa yazsın

Speed-Step

24.1.2014 23:17:43

+11
Merhaba, Burada yanlış anlaşılma olmasın biz hiç bir zaman kullanan hata yapmıştır, beğenen yanılıyordur demiyoruz. Sadece gördüğümüz hatalar var ve giderilene kadar en azından Windows 7'i rahat kullanan kullanıcıların geçmesinin anlamsız olduğunu söylüyoruz. Çünkü karşılarında alışma süreci gerektiren bir sistem mevcut. Yorum ve eleştiri konusundaki üslup ve tutumunuzun hep görmek istediğimiz seviyede olduğunu da belirtmek isterim. Vakit ayırıp görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Sevgiler, Mesut Çevik

cincihocarpsiyapanadam

24.1.2014 23:14:59

+1
Öcelikle Cd project i çok sevmekle beraber fanboy u olmadığımı belirtmek isterim. İkincisi ise bir oyun geliştiricinin gelir kaynağı her zaman oyun satışları olacaktır. Ve ana akımı kaçıramazsınız. Örneğin; android için bir oyun geliştiriyorsanız 2,3,2 sürümünden itibaren çalışır kılarsınız. Buda sizin oyununuzun daha çok yerde oynanmasına imkan verir. Pc'de de durum aynı Steam'den ve benzeri kaynaklardan gelen veriler ile bir grafik oluşturulur, pcdeki yoğunluk hangi kart üstünde ise oyunun orta ayarları o seviye için optimize edilir. Cd project in bu açıklaması; grafikteki çok büyük çoğunluk Cd project in belirleyebileceği minimum kartın altında kalması sonucu oluşmuştur. Ekran kartı firmalarından para alarak bir oyun firması ne kadar ayakta kalabilir? Ne kadar başarılı olabilir? Firma imajı ne olur(Bkz:Crytek)?

X-FI

24.1.2014 23:12:58

+2
[quote]8.1 kurulu üzerine Start8 kurulu. Kurulu çünkü wow sistem süper eleştirilecek bir şeyi yok diyenler en azından bilsinler ki ben de kullanıyorum. [/quote] Dediğim gibi görsellik kişinin tercihi. Ben metro ui ile istediğime hemen ve hızlı ulaşıyorum o yüzden seviyorum. [quote]Bu arada yazılımlarla sıkıntınız olmadığını söylemişsiniz ama bir işletim sistemini bir diğerinden üstün yapan zaten donanım uyumudur. 3. parti sürücüler ile sorun yaşamıyor olmak işletim sisteminin marifeti değildir.[/quote] Aynen katılıyorum, bizede gösterdeikleri gibi donanım uyumu OS marifeti ve ne kadar fazla ise o kadar iyi. 3. parti driver lar demişsiniz.. PAX driverları 3. partidir değiştirilmiş dokunulmuş driverlardır, daniel_k driverları saf dokunulmamış orijinal dosyalar içeriyor sadece OS uyumu sağlanmış o kadar.. Şimdi bu ses kartı drive konusna girmeyeceğim çünkü her girdiğimde uzun uzun yazıyorum ve Creative in müşterilerine driver ile attığı kazığa lanet ediyorum.

FantasyFiRe

24.1.2014 23:11:27

-2
yüzüklerin efendsi geçekten çok sağlam görünüyor inş konsollarda performans sorunları falan var diye grafiklerden kısmazlar. Gerçi daha bu pre alpha full sürüme kadar halledeceklerdir frame sorunlarını veya bu xbone kaynaklıda olabilir sonuçta ryse'ın hali ortada oyun sinematik sahnelerde 16fps ye gömülüyor

S,W,A,T

24.1.2014 23:08:42

+57
açıklama bu kadar derin ve uzun tartışılacak seviyede bir konu değildi bence firma sadece iyi grafikler yapacaklarını fantastik bir şekilde söylemek istemiş 5 dk boyunca Ersinin kalkıp Mesuta yumruk atmasını beklemedim değil

gokhanext

24.1.2014 23:08:34

0
xp vista win7 kullandım .şu anda windows 8.1 kullanıyorum.xp deki rahatlıgı yasatıyor bana.Sorun yasamadım.Kişiden kişiye değişir.ama windows 8.1'in bende oturmus bir yapısı var.

mementopolis

24.1.2014 23:06:58

-1
Witcher 3 next gen bir oyundur o yüzden iyi bir sistemde oynamak gerekir yada yeni nesil konsolarda. Steam bile istatistik yayinladiginda cogu kisinin orta ve alt segamente bir donanima sahip oldugunu söylediginde ve oldugunu düsünürsek ,cd projekt bir nevi dogru demis. belki "para birikdirmeye baslayin Ekran karti alin demesi" bir mâna , cok güzel grafikli bir oyun geliyor anlaminda. bende 550ti var bu kartla oynamam arkadas oynamam kesinlikle, oynayamam :) ama konsolda evet oynarim .

Speed-Step

24.1.2014 23:06:51

+2
Merhaba, Dokunmatik ekranlı 12" ve altı boyuttaki cihazlar için geliştirilen bir arayüzü 27" monitörde kullanmanın açıkçası kabul edilebilir bir yanı yok. Dokunmatik ekran kullanmayanlar kısa yollara mahkum ki bu sezgisel kullanımdan eser olmadığını kullanıcıların gizlenmiş hareket ve fonksiyonları kolayca bulamadığını gösterir. Zaten şu anki pazar payı yükseliş hızı ve gelen açıklamalar büyük çoğunluğun baştan beri sürekli belirttiğimiz bu sorunlar nedeni ile sistemden uzak kaldığını gösteriyor. 8.1 kurulu üzerine Start8 kurulu. Kurulu çünkü wow sistem süper eleştirilecek bir şeyi yok diyenler en azından bilsinler ki ben de kullanıyorum. Bu arada yazılımlarla sıkıntınız olmadığını söylemişsiniz ama bir işletim sistemini bir diğerinden üstün yapan zaten donanım uyumudur. 3. parti sürücüler ile sorun yaşamıyor olmak işletim sisteminin marifeti değildir. Segiler, Mesut Çevik

senersongur

24.1.2014 23:05:20

-4
Mesut Çevik ile Canli olsa daha iyiydi.

X-FI

24.1.2014 23:05:15

-2
EDIT: Ayrıca vistaya niye fail oldu diyorlar acaba bunu biliyor mu windows 8 e çöp aynı vista gibi diyen kullanıcları? Vista aşırı hantal, yavaş çalışan, tam bir başbelası sistemdi. Windows 8 öyle mi peki? Hayır tam tersi. --- Hadi benim ilk yorumumu eksiliyorsunuz belki sevmedniz win 8 metro arayüzünü tamam.. Peki yukarıda ki Mesut bey in yorumunu artılayan kişilerin kaçında o donanımlar var ve driver sıkıntısı çekiyor? İşe bak be.. +14 kişi. ve çoğalmakta. Adam 1 kelime yazıp atsa artılayacaksınız, seviyorum sizi.

crossmatch

24.1.2014 23:03:53

-1
cd project diyememiş xbox one şöyle ps4 şöyle die, topu bilindik tartışmalara atmış. Olay bu kadar! Ayrılın :)

Kurshoo

24.1.2014 23:02:03

+3
"donanımsal kalkınma partisi" :)

xxxone

24.1.2014 23:02:00

+6
Witcher tartışmasından benim anladığım , Orta seviye ekran kartlarına sahip olanlar konsol seviyesinde grafikler görecekler. Çok pahalı ekran kartlarına(gtx 780 - titan vs.) sahip olanlar ise çok iyi derecede grafikler görebilecekler. "Parayı veren grafiği çalar" hesabı.

YasinCC

24.1.2014 23:00:33

+5
Mesut bey Crysis'in ilk çıkan oyunu 2007'de çıktı ve o dönemde grafiklerde muazzam bir artış getirdi. Yeni oyunların bile çoğundan daha iyi bir grafik detaylarına sahip bir oyun. Sadece grafikler felan değildi gayet güzel bir hikayeside vardı. Zaten Crysis 2'nin beğenilmemesinin sebebide buydu. Crysis 1'den sonra resmen rezillik olarak tanımlandı. Hatırlatmak için ;
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

X-FI

24.1.2014 22:53:04

-8
Bende bilgisayarı sadece oyun amaçlı kullanmıyorum, 3 oyun yüklü bf4, crysis3, fifa14 sırf multi için, (campaignler bitti çoktan ) ve aylardır oyun oynamıyorum projelerden dolayı, bölümümdeki dersler gereği bir sürü program yüklü şu an PC de, visual studio, eclipse, mips, cisco programalrı ve daha diğer eski low level kodlama yaptığım programlar.. Şu ana kadar hiç bir software kodlama ortamlarında problem yaşamadım 8.1 de.. Zaten 8.1 de okul sağolsun dreamspark premium ile sahip oldum son updateleri mevcut. Driver konusunda ise benim kadar şanslı değilsiniz anlaşılan. 2005 model xtreme music kartımı daniel_k nın çıkartmış olduğu özel driver paketiyle (win 8 için) rahat kullanıyorum. Zaten onun dışında bende sizin yaptığınız işe alakalı donanımlar yok size hak veriyorum o konuda. Fakat problem yaşıyorsanız niye win 7 ye dönmüyorsunuz? Sonuçta sizin işiniz bu donanımlarla ilgili, en ufak problemde 8.1 i kullanmayın silin olsun gitsin. Ama kötüdür deyip nedenini belli etmezseniz "bazı" "bilinçsiz" kullancılarda bu sefer "ee yahu vista=8 çöp" diyorlar.. Nedeni belli edin ki insanlar yanlış anlamasın ki insanımız tecrübe etmediği şeylerde fikir sahibi olma konusunda 1 numaradır. Ayrıca windows 8 açılış/kapanış tan tutunda genel performans üzerinde win7 ye göre çok daha iyidir biliyorsunuz bunu sizde. metro ui ise tamamen kişiye göre değişiyor.. Bana göre çok güzel kullanışlı size göre değildir belki, sorun değil. EDIT: Ayrıca vistaya niye fail oldu diyorlar acaba bunu biliyor mu windows 8 e çöp aynı vista gibi diyen kullanıcları? Vista aşırı hantal, yavaş çalışan, tam bir başbelası sistemdi. Windows 8 öyle mi peki? Hayır tam tersi.

SkewCurrent

24.1.2014 22:52:15

-2
Beyler işi biten çıksın, kasıyor

HectorBarbossa

24.1.2014 22:47:08

0
Yemeyin birbirinizi sakin olun. Bu arada en sonda ki video iyiymiş :D

aslankanı

24.1.2014 22:41:46

-2
DAha geçen gün oyun oynamak boş iş zaman kaybı diyordunuz , şimdi ise oyun donanımlarını tanıtıyorsunuz : )) İnsanları kötü yönlendirmeyin : )) Ama geçen günkü yoruma katılıyorum , 27 yaşındayım oyun yüzünden birçok şeyi kaçırdım hayatta geriye düştüm . GEnçlere tavsiyem oyunu azaltsınlar.

Speed-Step

24.1.2014 22:36:47

+45
Merhaba, Windows 8.1 kullanıyorum. Bilgisayarı sadece oyun için değil bilgisayar gibi kullanıyorum ve Canlı yayınlarda kullandığım Capture kartından, Logitech C920'e ve USB mikrofonuma kadar profesyonel donanımlarım ki hepsi dünyanın önde gelen üreticileri tarafından üretiliyor; Windows 7 ile şakır şakır çalışırken Windows 8'de sorun yaratıyorlar. Bu yüzden 2. sistem olarak hala Windows 7 kurulu. Creative Soundblaster ZX'in kontrol paneli dahi sorunlu :) Oyunlarda 3 FPS fazla veriyor diye bir işletim sistemi iyi olmaz. Sevgiler, Mesut Çevik

masmavidoksanlar

24.1.2014 22:35:11

+1
Amma tartışmışsınız ya

FantasyFiRe

24.1.2014 22:33:17

-2
nvidia her zamanki gibi aynı nvidia. amd directx den daha verimli yeni api çıkarmaya, giriş seviyesindeki pc oyuncusunun bile en iyi şekilde oyun deneyimi yaşaması için uğraşır Nvidia parasını sıvayacak yer arayan kaymak üzeri tabaka için piyasaya 3000tl ve üzeri gereksiz yere performans abantısı kartlar çıkarır . Şu anda ve önümüzdeki 3-4 sene boyunca performansta uç noktaları görmek için R9 290 yeterde artar. Git 3000tl ye gtx790 al ee bu bana grafiksel anlamda nesil mi atlattı yok, herhangi bir 800-1200tl fiyat arılığındaki kartlarla oyunları ultrada oynayamıyordum, oynasam bile anti-alliasing açamıyordum, açsam bile oyunlar kasım kasım kasılıyordu diyebilir misin hayır, peki bu karta 3000tl verdik elimize ne geçti ? Ne geçecek 3d markta 10bin milyon puan yapabiliyoruz, sabah akşam çevirip çevirip 3d mark açıyoruz 10bin milyon puanı diğer sefil giriş seviye donanımları olan arkadaşlara gösterip kendi kendimizin G*T*NÜ kaldırıyoruz yaşasın nvidia

X-FI

24.1.2014 22:33:11

-2
al işte allah aşkına yoruma bak.. çöp müş...

X-FI

24.1.2014 22:32:05

-9
Witcher tartışma hakkında: Çok fazla büyütmüşsünüz, yapımcının söylemek istediği herhalde, eğer oyunu max herşeyi köklemek istiyorsanız paranızı biriktrin kart için yani iyi bir ekran kartı almalısınız "iyi" karttan kasıt ise gtx 770-780 ya da dengi amd modeli. Bu kadar basit yani. ayrıca crysis 1 hakkıdna dediğiniz doğru.. resmen 2 sene sornasının kartlarında bile doğru düzgün çalışmıyordu oyun en yükske ayarda fakat crysis 2 deki optimizasyona hayran kalmıştım.. yan idediğiniz şey doğru yazılım optimizasyon baya önemli yoksa en en iyi kartta bile kasacaktır eğer kötüyse kodlama. Birde şu windows 8 i iğnelemenizden bıktım ya Hayır yan iwindows 7 den daha hızlı daha, yenilikçi (task manager değişimi vs daha diğer özellikler) metro GUI ı çok daha hızlı şeylere erişiyorsun ve hiç zamanını kaybettirmiyor.. bunun yanı sıra bf4 ve dieğr oyunlarda yükske performansı, driverlarda sıkıntı yaratmaması.. Yani bunun neresi vista? Ya da neyini beğenmiyorsunuz? 100. kez diyorum bunları bu forumda.. ne alıp veremediğiniz var bu win8 ile? Beğenmediğiniz şeyleri yazın tartışalım, ancak öyle, sadece beğenmiyorum ya da olmamış demekle olmaz..

DownClock01

24.1.2014 22:25:35

-1
MIT yazısını görünce ben de bizim MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) sadıydım ya

Speed-Step

24.1.2014 22:16:22

+1
Merhaba, Vakit ayıramadık. Şu sıra bir sürü proje üzerinde çalışıyoruz umarım projeler sonuçlandığında çıkan sonuçtan siz ziyaretçilerimiz mutlu olacaksınız :) Sevgiler, Mesut Çevik

keskin53

24.1.2014 22:16:21

-2
ben demiştim Windows XP=Windows 7 = xp ölse bile yerini windows 7 alır Windows Vista=Windows 8 = çöp kullanmaya degmez

mementopolis

24.1.2014 22:13:44

-1
Spiderman ultimate, bir oynayinda görün ag atma nasil oluyormus bildigin Simülasyon, Spiderman 3 ile bile kiyaslanamaz.

Guest-62091E307

24.1.2014 22:12:59

+7
anasayfada ne zaman 2si1 görsem yüzümde hemen bir tebessüm belirir :)

Tekno moomce

24.1.2014 22:03:29

-2
Benim internet konusu ne oldu mesut çevik bey ? Dünyada İnternet fiyatları vede hızları Haftaya falan olurmu anlamadım şimdi

Battlelife

24.1.2014 22:01:27

+5
Şu logoya artık Talha abiyide koyun ayıp oluyor adama :D

Gladiotürk

24.1.2014 21:51:54

-1
Çaylar Çerezler hazırmı arkadaşlar

mementopolis

24.1.2014 21:47:59

-3
I Love This Programm .

pars71

24.1.2014 21:46:27

-2
Yarın aof sınavı var. Şimdi videoyu indireyim hazır wifi bulmuşken. Pazar günü sınavdan sonra izleyim Üstad Mesut ağamı

X-FI

24.1.2014 21:41:01

0
İzleyek... Hemde heyecanla.. :)

Git-Gel

24.1.2014 21:38:13

+29
Sonra diyolar ki pc başın da fazla zaman geçirmeyin... bu hafta kaçıncı 2si1. :D

volverine_007

24.1.2014 21:37:43

-2
ahanda çıktı hani çıkmazdı:D:D indirimde sonra izlerim yarın sınav var uyuyacam :D:D

Of Gamers

24.1.2014 21:35:33

-1
Sonunda Beklenen Geldi

sakiri

24.1.2014 21:34:45

-1
izleyelim bakalim..

keskin53

24.1.2014 21:31:53

-3
gözlerim yolllarda kalmıştı
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Bölüm Sonu Canavarı 8/10 41 oy
KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
2.0
0
OY
0
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD