Sanal gerçekçilik piyasasına HTC ile ortaklaşa cihazı Vive ile beraber katılacak olan Valve'in önemli isimlerinden Chet Faliszek, piyasayla ilgili konuştu. Birçok sitenin incelemelerinde sanal gerçekçilik cihazlarının mide bulandırdığıyla ilgili yorumları görmüştük. Chet Faliszek'e göre bu durum saçmalıktan ibaret zira olay donanımsal bir sorun değil.
 
    EGX'te konuşan Faliszek, "Sanal gerçekçilik cihazlarının hasta ettiği düşüncesi saçmalık. Standımıza uğrayan fakat demoyu test etmek istemeyen birçok insan oldu. Her 10 kişiden birisi geliyor ve "Hayır denemek istemiyorum. Hasta olurum!" gibi şeyler diyor. Bu beklenti de kullanıcıların sitelerden duyduğu yorumlar karşılığında oluşuyor." sözlerini söyledi.
 
    Açıklamalarının devamında Faliszek, HTC Vive'da Valve'ın donanımsal açıdan mide bulantısını önlemek için büyük çaba gösterdiğini, işin artık yazılım tarafına kaldığını belirtti. Faliszek, "Artık mide bulantısı donanımın hatası değil. Test ettiğiniz şeylerin sizi rahatsız etmemesi gerekiyor. Hastalık hissettiğiniz demolar tamamen yapımcıların suçu. Gidin onlarla konuşun ve yeni bir şeyi test ederken mide bulantısı istemediğinizi dile getirin." sözlerine yer verdi.
 
Samet Konuksal - 28.09.2015 16:20
YORUMLAR
Sağlık sorunları yüzünden başarısız olucak bu cihaz.At fava bekle canhty123 - 28.9.2015 16:46:54
Yapimci yapmayacakda kim yapacak ? . Cihaz cikana kadar hersey prototip zaten.
Asil cihaz ciktiktan sonra görecegiz. 1 saatten fazla takilmayacagi zaten asikar.
Konsol parasi ver hem göz sagaligindan ol :) . Önce piyasa bir yoklansin . 10 dakikalik bir demo ha denemisin ha denememisin asil olay uzun vaadede .
mementopolis - 28.9.2015 16:48:03
Nasıl ki 3 boyutlu filmler de bir süre sonra gözü ağrıtıyorsa bunlarda bir süre oynayınca başı ağrıtacak ve o kadar para verip bu cihazı alan adam günde en fazla 1 saat oynayabilecek.

Acayip gereksiz ve saçma bir cihaz. 100 lira olursa alınabilir fazlası verilmez.

Oyun oynayacaksan al bi ps4 yada xbox one keyfine bak. Böyle alıp da fazla kullanamayacağımız para tuzağı cihazlara para kaptırmamak gerek.
orangeblu - 28.9.2015 18:34:37
Abi ne demek bu ya''Hastalık hissettiğiniz demolar tamamen yapımcıların suçu. Gidin onlarla konuşun ve yeni bir şeyi test ederken mide bulantısı istemediğinizi dile getirin." Günümüzün en önemli hastalıklarından -EPİLEPSİ-'yi hiç duymamışlar herhalde. Adam gidip senin ürününü alıyor. Tabi başına bir şey gelirse sana laf söyleyecek. İnsan sağlığı hakkında nasıl bu kadar rahat konuşabiliyorlar anlamış değilim Chris Traeger - 28.9.2015 19:35:38
3d gibi burda tutmaz mide bulantısı olursa Patren - 28.9.2015 20:53:56
adam sallamış resmen. sana gel bu cihazı test et diyeceklerde sen yok hayır hasta olurum diyeceksin. lan insan sırf meraktan sonunda ölüm riski olsa bile dener be. [__Zahid__] - 29.9.2015 00:15:16
Htc TR denemeye çağırmış bakalım cihaz nasıl bende merak ediyorum.Deneyimlerimide yazarım bana birazda mide bulantısinin on yargıdan oldugunu da düşünüyorum. alemburda34 - 29.9.2015 01:00:37
Hiç deneme fırsatım olmadı şahsen ama okuduklarımda her yeni versiyonda Oculus Rift'in baş dönmesi ve mide bulantısı sorununun azaldığı yazıyordu ya insanlar alışıyor gittikçe ya da gerçekten yazılımsal bir sorunu var. Hiç bir yazılımsal sorun olmasa bile ilk aldığımız zaman büyük ihtimal baş ağrısı, mide bulantısı olacaktır sonuçta alışık değiliz örneğin ben ilk 3D film izlerken inanılmaz başım ve gözüm ağrıyordu ama zamanla geçti, sonuçta yeni daha önce görmediğimiz bir teknoloji ile karşılaştığımız zaman böyle sorunlar normal. 2K - 29.9.2015 10:20:13
Benim astigmatım var ve benim gibi astigmatı olan arkadaşlarda "2 görüntüyü birleştirmeye dayalı sanal gerçeklik" cihazlarında hep baş ağrısı sözkonusu oluyor. Trapdoor - 29.9.2015 11:34:16
yapımcıyla ben niye konuşacakmışım zırvalamış.. ürün senin sen destek vereceksin.. bundan bir cacık olmaz.. mide bulantısı kesin gibi bu cihazlarda.. tropeus77 - 29.9.2015 23:36:16
12
YORUM YAZ
Durum
E-Posta
(Onay için)
Mesaj


KÜNYE
HTC Vive Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: HTC Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
PlayStation VR-Exclusive Farpoint için Hikaye Fragmanı Yayınlandı PlayStation VR için geliştirilen Farpoint'in geliştirme süreci tamamlandı ve hikaye fragmanı paylaşıldı.
1 Gazali Çetinkaya , 19 Nisan yazdı
Crytek, Robinson: The Journey'nin Fiyatını Kalıcı Olarak Düşürdü Crytek, sanal gerçeklik oyunu Robinson: The Journey'nin fiyatını PlayStation VR üzerinde kalıcı olarak düşürdü.
5 Gazali Çetinkaya , 16 Mart yazdı
Assassin's Creed VR Game? Assassin's Creed VR oyunu geliştiriliyor olabilir. Bir takım görüntüler sızdırıldı.
8 Gazali Çetinkaya , 07 Şubat yazdı
DiRT Rally için PlayStation VR Desteği Duyuruldu Codemasters'ın başarılı yarış oyunu DiRT Rally için PlayStation VR desteği önümüzdeki haftalarda geliyor. Fiyatı da açıklandı.
1 Gazali Çetinkaya , 13 Ocak yazdı
PlayStation VR'ın Türkiye Fiyatı Açıklandı PlayStation Türkiye, sanal gerçeklik cihazı PSVR'ın ülkemizdeki fiyatını açıkladı.
67 Gazali Çetinkaya , 04 Ocak yazdı
PlayStation VR, Gaming Istanbul'da Denenebilir Olacak PlayStation VR'ın Türkiye çıkışı öncesi cihazı Gamıng Istanbul Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nda deneyebileceksiniz.
3 Gazali Çetinkaya , 24 Aralık yazdı
Crytek'in VR Oyunu Robinson: The Journey Ocak Ayında Oculus Rift'e Geliyor Daha öncesinde PlayStation VR için çıkış yapan Robinson: The Journey Oculus Rift'e geliyor.
8 Gazali Çetinkaya , 23 Aralık yazdı
4 Gazali Çetinkaya , 21 Kasım yazdı
Call of Duty'nin VR Oyunu "Jackal Assault" Tüm PS4 Sahiplerine Ücretsiz Olacak Daha öncesinde sadece Infinite Warfare sahibi PS4 kullanıcılarına verilmesi düşünülen VR oyunu artık tüm PS4 sahiplerine sunulacak.
2 Gazali Çetinkaya , 03 Kasım yazdı
Driveclub VR'ın Çıkış Videosu Paylaşıldı Sony, PlayStation VR'ın çıkış oyunlarından Driveclub VR'ın çıkış videosunu paylaştı. Ayrıca inceleme puanlarına da haberden ulaşabilirsiniz.
53 Gazali Çetinkaya , 13 Ekim yazdı
Valve, HTC Vive için Yeni Kontrolcü Geliştiriyor Steam Dev Days konferansında ilk görüntüler sızdı.
7 Gazali Çetinkaya , 13 Ekim yazdı
PlayStation VR'ın Türkiye'ye Ocak Ayında Gelmesi Bekleniyor Sanal gerçeklik deneyimini Sony'nin cihazı ile tatmak isteyenler biraz bekleyecek gibi görünüyor.
10 Gazali Çetinkaya , 11 Ekim yazdı
TÜM HABERLER »