Oyun dünyasının şekil almasında büyük rol sahibi olan Shigeru Miyamoto, 7 Eylül akşamı Apple'ın iPhone 7 etkinliğine davet edilmişti ve sahneye çıkıp IOS için Super Mario Run adındaki oyunu duyurmuştu. Daha sonra da USA Today ile bir röportaj yapan Shigeru Miyamoto, Mario ve VR ikilisini birleştirmek adına gelen bir soruya cevap verdi.
   
   USA Today tarafından sorulan eğer Mario yeni bir oyun platformu için geliyorsa, VR'da da görebilir miyiz sorusuna Miyamato, Mario'yu yeni bir platforma adapte etmenin uygun olduğunu belirtirken "Ancak biz ailelerin beraber oynamasını istiyoruz ve sanal gerçeklik (ki bu da insanı gerçek hayattan koparıyor) istediğimiz yapıya uygun değil." şeklinde soruyu yanıtladı ve "Biz ayrıca insanların uzun süre oyun oynamasını istiyoruz. Bu da VR'da yapması zor bir iş." diye ekledi.
 

 
   Shigeru Miyamoto'nun lansman sırasında  iPhone ve iPad ve için duyurduğu Super Mario Run, 2016 Aralık ayında çıkış yapacak. Oyunun detaylarına ve oynanış videosuna buradan ulaşabilirsiniz.
Gazali Çetinkaya - 10.09.2016 13:02
YORUMLAR
para geldiğini görsün MARİO VR görürüz. michael01 - 10.9.2016 13:35:18
Haklı, uygun değil. Zateb VR çoğu oyun için uygun değil. VR bana, alıp evimizde düzenli ve rahatça kullanabileceğimiz bir cihazmış gibi gelmiyor. MiyopBey - 10.9.2016 13:50:18
O tiple bu kadarini dusunmesi bile bir basari. herocem - 10.9.2016 14:42:27
VR insanı gerçek hayattan koparıyor bunu istemiyoruz. İnsanların oyunlarla çok vakit geçirmesini istiyoruz ??? Adam kendiyle çelişiyor. MakaveLiVII - 10.9.2016 15:22:47
alıntı:

Orjinalden alıntı: canerx1234

VR insanı gerçek hayattan koparıyor bunu istemiyoruz. İnsanların oyunlarla çok vakit geçirmesini istiyoruz ??? Adam kendiyle çelişiyor.


celistigi falan yok, nintendo her zaman arkadaslar veya aileyle beraber oyun oynamasini desteklemis bir firma ve bunu da sosyallik olarak goruyor.. burada da vr'in tek kisilik bir eglence oldugunu aileyle oynanmaya uygun olmadigini soyluluyor. Tabii sizin gibi sony ve xbox fanboylari da bunu anlayacak.
BSC Misafiri - 10.9.2016 15:28:35
Adam haklı BSC Misafiri - 10.9.2016 16:03:22
alıntı:

Orijinalden alıntı: herocem

O tiple bu kadarini dusunmesi bile bir basari.

Akıl tipde ise seninki şu yoruma göre nerededir kim bilir.
mementopolis - 10.9.2016 16:24:28
Ya bu abiler "nintendo oyunları nintendo da kalır" demiyorlarmıydı ? Iphone'a getiriyosun mario'yu. İşine gelirse oculus rift'ede getirir,htc vibe'a da. Adam sahneye bi çıktı hisseleri arttı birden. İşin içine para girerse herşeyi yaparlar,boşuna konuşmasın Miyamoto usta. asahi1 - 10.9.2016 17:19:10
alıntı:

Orjinalden alıntı: herocem

O tiple bu kadarini dusunmesi bile bir basari.


Yapmayın arkadaşlar. Oyun dünyasına yol gösteren önemli kişilerden biridir Miyamoto. Sadece Nintendo değil bütün oyun firmaları saygı gösterir kendisine.
pofpor01 - 10.9.2016 20:46:35
alıntı:

Orjinalden alıntı: asahi1

Ya bu abiler "nintendo oyunları nintendo da kalır" demiyorlarmıydı ? Iphone'a getiriyosun mario'yu. İşine gelirse oculus rift'ede getirir,htc vibe'a da. Adam sahneye bi çıktı hisseleri arttı birden. İşin içine para girerse herşeyi yaparlar,boşuna konuşmasın Miyamoto usta.


iphona mario şimdiye kadar çıkmamasının sebebi kendi platformlarına çıkarmalarıydı ve bu yüzden ilk başta mobile gelmek istemediler sonra baktılar mobile çok basit derinliği olmayan bir tıkla oynanan oyunlar milyonları götürüyor bari biz de basit bir şeyler yapıp hem para kazanak hemde kendi platformumuza müşteri çekeriz diye çıkardılar

ama VR'a mario'yu getirmemelerinin sebebi adamın da dediği gibi mario bros.'lara ve öteki 3D mario oyunlarının (mario 3D world, mario galaxyler, falan filan) konseptine kesinlikle uymuyor. tabi oynamadıysanız neden bahsettiğimi anlamazsınız. ama VR için yeni bir oyun yapabilir adamın yaptığı her oyun iyi, adam konsola pikmin gibi sağlam strateji oyunu yapan adam VR içinde saksıyı çalıştırırsa iyi bir şey yapar. tabi onun için de nintendonun bu işe el atması lazım belki bir sonraki ev konsollarına bir şeyler yaparlar.
(ama tabikide büyük ihtimal yapmıyıcaklar. mutamelen yine kimsede olmayan değişik birşeyler denerler)
4anonim - 10.9.2016 21:20:24
alıntı:

Orjinalden alıntı: herocem

O tiple bu kadarini dusunmesi bile bir basari.
Sen esas bu mesajı atabilecek kadar aklın ve imkanın olduğuna şükret.Zayıf insan...
BSC Misafiri - 11.9.2016 00:28:44
Bence bunu applein vr teknolojisine destek vermediği için söylüyor BSC Misafiri - 11.9.2016 00:28:48
alıntı:

Orjinalden alıntı: herocem

O tiple bu kadarini dusunmesi bile bir basari.


Tüm zamanların en yüksek puan ortalamasına sahip oyunlarında ilk 10'da 4 tane oyunun yapımcısıdır kendisi. Aldığı ödülleri sayısını kendisi bile bilmiyordur ve 63 yaşında büyük ihtimal deden yaşında bir adamdır. Tüm bunları eğitim cehaleti alır felsefesi yüzünden yazma gereği gördüm, sana baki kalacak olanla ömrün boyunca çekeceğin var.
BSC Misafiri - 13.9.2016 00:30:11
alıntı:

Orjinalden alıntı: asahi1

Ya bu abiler "nintendo oyunları nintendo da kalır" demiyorlarmıydı ? Iphone'a getiriyosun mario'yu. İşine gelirse oculus rift'ede getirir,htc vibe'a da. Adam sahneye bi çıktı hisseleri arttı birden. İşin içine para girerse herşeyi yaparlar,boşuna konuşmasın Miyamoto usta.


Evet Nintendo oyunları Nintendo konsollarına çıkacaktır diyorlardı ama diktatörlükle yönetilmiyor ki bu uluslararası şirket! Yönetim kurulu toplanır ve şirket kararlarına farklı bir yön verebilir. Üstelik esas Super Mario oyunu yine de mobil platformlara gelmeyecek çünkü çok karmaşık analog kontrol ve oynanış mekaniklerine sahip bir oyun. Duyurulan oyun tek elle oynanabilen bir yan oyun serisi, Super Mario 64, Sunshine ve Galaxy serilerini oynamış olsaydın ne demek istediğimi daha iyi anlardın.
BSC Misafiri - 13.9.2016 00:30:18
alıntı:

Orjinalden alıntı: herocem

O tiple bu kadarini dusunmesi bile bir basari.


2016'nın en dumur edici yorumu diye geçenlerde birinin yorumunu arşivlemiştim fakat sen o arkadaşı 2-3 tur bindirerek geçtin büyük hero!!!! :D Cahilliğini yazacağım hiçbir şey gidermeyeceği için kendi haline bırakmak en iyisi sanırım.
BSC Misafiri - 13.9.2016 00:30:45
alıntı:

Orijinalden alıntı: pofpor01

alıntı:

Orjinalden alıntı: herocem

O tiple bu kadarini dusunmesi bile bir basari.


Yapmayın arkadaşlar. Oyun dünyasına yol gösteren önemli kişilerden biridir Miyamoto. Sadece Nintendo değil bütün oyun firmaları saygı gösterir kendisine.

Uymuyorum, saygi da duymuyorum. Bu adamin dediklerini dinleyen insan eksiktir, yarimdir.
herocem - 14.9.2016 16:14:55
12
YORUM YAZ
Durum
E-Posta
(Onay için)
Mesaj


KÜNYE
Nintendo Switch Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
PlayStation VR-Exclusive Farpoint için Hikaye Fragmanı Yayınlandı PlayStation VR için geliştirilen Farpoint'in geliştirme süreci tamamlandı ve hikaye fragmanı paylaşıldı.
1 Gazali Çetinkaya , 19 Nisan yazdı
Crytek, Robinson: The Journey'nin Fiyatını Kalıcı Olarak Düşürdü Crytek, sanal gerçeklik oyunu Robinson: The Journey'nin fiyatını PlayStation VR üzerinde kalıcı olarak düşürdü.
5 Gazali Çetinkaya , 16 Mart yazdı
Assassin's Creed VR Game? Assassin's Creed VR oyunu geliştiriliyor olabilir. Bir takım görüntüler sızdırıldı.
8 Gazali Çetinkaya , 07 Şubat yazdı
DiRT Rally için PlayStation VR Desteği Duyuruldu Codemasters'ın başarılı yarış oyunu DiRT Rally için PlayStation VR desteği önümüzdeki haftalarda geliyor. Fiyatı da açıklandı.
1 Gazali Çetinkaya , 13 Ocak yazdı
PlayStation VR'ın Türkiye Fiyatı Açıklandı PlayStation Türkiye, sanal gerçeklik cihazı PSVR'ın ülkemizdeki fiyatını açıkladı.
67 Gazali Çetinkaya , 04 Ocak yazdı
PlayStation VR, Gaming Istanbul'da Denenebilir Olacak PlayStation VR'ın Türkiye çıkışı öncesi cihazı Gamıng Istanbul Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nda deneyebileceksiniz.
3 Gazali Çetinkaya , 24 Aralık yazdı
Crytek'in VR Oyunu Robinson: The Journey Ocak Ayında Oculus Rift'e Geliyor Daha öncesinde PlayStation VR için çıkış yapan Robinson: The Journey Oculus Rift'e geliyor.
8 Gazali Çetinkaya , 23 Aralık yazdı
4 Gazali Çetinkaya , 21 Kasım yazdı
Call of Duty'nin VR Oyunu "Jackal Assault" Tüm PS4 Sahiplerine Ücretsiz Olacak Daha öncesinde sadece Infinite Warfare sahibi PS4 kullanıcılarına verilmesi düşünülen VR oyunu artık tüm PS4 sahiplerine sunulacak.
2 Gazali Çetinkaya , 03 Kasım yazdı
Driveclub VR'ın Çıkış Videosu Paylaşıldı Sony, PlayStation VR'ın çıkış oyunlarından Driveclub VR'ın çıkış videosunu paylaştı. Ayrıca inceleme puanlarına da haberden ulaşabilirsiniz.
53 Gazali Çetinkaya , 13 Ekim yazdı
Valve, HTC Vive için Yeni Kontrolcü Geliştiriyor Steam Dev Days konferansında ilk görüntüler sızdı.
7 Gazali Çetinkaya , 13 Ekim yazdı
PlayStation VR'ın Türkiye'ye Ocak Ayında Gelmesi Bekleniyor Sanal gerçeklik deneyimini Sony'nin cihazı ile tatmak isteyenler biraz bekleyecek gibi görünüyor.
10 Gazali Çetinkaya , 11 Ekim yazdı
TÜM HABERLER »