PC platformunun konsollardan farklı olarak açık yapıda olması bazı konularda hacker'ların işini kolaylaştırıyor. Bir kullanıcı Oculus'ın yazılım geliştirme kitindeki kodları HTV Vive'ın OpenVR adlı yazılım geliştirme kitine uyarlayan bir komut geliştirmeyi başardı.

   Böylece Oculus Rift'e özel oyunlar HTC Vive'da da rahatlıkla çalışabilir hale gelmiş. Polygon ise Oculus Rift'e özel Lucky's Tale ve Oculus Dreamdeck demolarının HTV Vive'da kolay bir şekilde çalıştığını onaylamış. Yani bu sistem sayesinde Oculus'a özel oyun kalmayacak diyebiliriz.

Diğer taraftan HTC Vive'ın teknoloji demoları dışında kendine özel oyunu olmadığını da belirtelim. Valve ve HTC sanal gerçeklik teknolojilerinin gelişmesi için böyle bir kısıtlamaya gitmek istemediklerini açıklamıştı. Siz de bir deneme yapmak istiyorsanız aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.
  • Lucky's Tale'in yamasını buradan indirin
  • Lucky's Tale'i Oculus Home'dan indirin ve sonra şuraya gidin C:\Program Files (x86)\Oculus\Software\playful-luckys-tale.
  • Yamayı bu klasöre çıkarın ve LT_Data\Plugins\OVRPlugin.dll dosyasının üzerine yazın. Yedeklemeyi de unutmayın.
  • SteamVR'ın çalıştığına emin olun ve ardından LT.exe dosyasını çalıştırın.
Alkan Adakaner - 14.04.2016 11:28
YORUMLAR
Bide korsan 2 yıla bitecek diyooladı :D BSC Misafiri - 14.4.2016 11:31:05
Bu yetenek ve zeka seviyesindeki hackerları oyun endüstrisine kazandırsalar,oyun endüstrisi 5,10 yıl ileriye gider. BSC Misafiri - 14.4.2016 12:49:21
Htv ? tuilde - 14.4.2016 13:28:04
alıntı:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

Bide korsan 2 yıla bitecek diyooladı :D


Korsan biter mi la pcde.pc tayfasının varolma sebebi o ahahah
BSC Misafiri - 14.4.2016 15:10:01
alıntı:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

Bide korsan 2 yıla bitecek diyooladı :D


Bu korsan mı?
enesbi - 14.4.2016 15:15:23
Pc platformunu kullanıyorlar birde gelmiş cihaza özel oyun yapıyorlar, Konsola olsa bir demek değil, her cıkan Vr cihazler böyle ayrım yapacaksa ölme eşeğim ölme. mementopolis - 14.4.2016 15:37:17
Korsan diyenler var
Bunlar daha modlamanin ne oldugundan bir haber konsolcular,hayatlarinda mod gormediklerinden tabi dogal boyle dusunmeleri
***Leopard*** - 14.4.2016 15:40:33
alıntı:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

Bide korsan 2 yıla bitecek diyooladı :D


Oyun zaten Bedava.
Üstelik BSC/DH'de bu cihazlara o kadar parayi verebilecek biri varmi merak ediyorum.
alike03 - 14.4.2016 16:00:02
PS vr'a oyun geliştirmenin daha mantıklı olmasını destekleyecek bir başka durum.Exclusive anlaşmalara varılamaz bu şekilde PCde.Ben oyun geliştiricisi olsaydım (PS 4.5'i de hesaba katın) kesinlikle Playstation'a oyun geliştirirdim estefanik1 - 14.4.2016 16:10:41
alıntı:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

Bide korsan 2 yıla bitecek diyooladı :D


Korsan biter mi la pcde.pc tayfasının varolma sebebi o ahahah


Yorumlar dehşet yalnız. Yayınlanmadan önce okunmalı bence yorumlar.
BSC Misafiri - 14.4.2016 17:09:13
alıntı:

Orjinalden alıntı: ***Leopard***

Korsan diyenler var

Bunlar daha modlamanin ne oldugundan bir haber konsolcular,hayatlarinda mod gormediklerinden tabi dogal boyle dusunmeleri


O yorumu yazan kişi Konsolcuları Temsil Heyetinin başkanı değiller sonuçta. Birkaç kişi yüzünden konsol sahibi herkesi genellemek de dumur çıngırağı olmaktan öteye götürmez insanı. Sonuçta bir VR cihazına özel olarak geliştirilen oyun hacklenerek bir başkasında çalışır hale getirildi. Senin modlama demen bana zamma güncelleme diyen siyasetçiden farkının olmadığını gösterir.
BSC Misafiri - 14.4.2016 17:57:33
büyük ihtimal böyle birşey yapılmasını beklemiyorlardı Master_Evil - 16.4.2016 14:23:26
12
YORUM YAZ
Durum
E-Posta
(Onay için)
Mesaj


KÜNYE
HTC Vive Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: HTC Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
PlayStation VR-Exclusive Farpoint için Hikaye Fragmanı Yayınlandı PlayStation VR için geliştirilen Farpoint'in geliştirme süreci tamamlandı ve hikaye fragmanı paylaşıldı.
1 Gazali Çetinkaya , 19 Nisan yazdı
Crytek, Robinson: The Journey'nin Fiyatını Kalıcı Olarak Düşürdü Crytek, sanal gerçeklik oyunu Robinson: The Journey'nin fiyatını PlayStation VR üzerinde kalıcı olarak düşürdü.
5 Gazali Çetinkaya , 16 Mart yazdı
Assassin's Creed VR Game? Assassin's Creed VR oyunu geliştiriliyor olabilir. Bir takım görüntüler sızdırıldı.
8 Gazali Çetinkaya , 07 Şubat yazdı
DiRT Rally için PlayStation VR Desteği Duyuruldu Codemasters'ın başarılı yarış oyunu DiRT Rally için PlayStation VR desteği önümüzdeki haftalarda geliyor. Fiyatı da açıklandı.
1 Gazali Çetinkaya , 13 Ocak yazdı
PlayStation VR'ın Türkiye Fiyatı Açıklandı PlayStation Türkiye, sanal gerçeklik cihazı PSVR'ın ülkemizdeki fiyatını açıkladı.
67 Gazali Çetinkaya , 04 Ocak yazdı
PlayStation VR, Gaming Istanbul'da Denenebilir Olacak PlayStation VR'ın Türkiye çıkışı öncesi cihazı Gamıng Istanbul Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nda deneyebileceksiniz.
3 Gazali Çetinkaya , 24 Aralık yazdı
Crytek'in VR Oyunu Robinson: The Journey Ocak Ayında Oculus Rift'e Geliyor Daha öncesinde PlayStation VR için çıkış yapan Robinson: The Journey Oculus Rift'e geliyor.
8 Gazali Çetinkaya , 23 Aralık yazdı
4 Gazali Çetinkaya , 21 Kasım yazdı
Call of Duty'nin VR Oyunu "Jackal Assault" Tüm PS4 Sahiplerine Ücretsiz Olacak Daha öncesinde sadece Infinite Warfare sahibi PS4 kullanıcılarına verilmesi düşünülen VR oyunu artık tüm PS4 sahiplerine sunulacak.
2 Gazali Çetinkaya , 03 Kasım yazdı
Driveclub VR'ın Çıkış Videosu Paylaşıldı Sony, PlayStation VR'ın çıkış oyunlarından Driveclub VR'ın çıkış videosunu paylaştı. Ayrıca inceleme puanlarına da haberden ulaşabilirsiniz.
53 Gazali Çetinkaya , 13 Ekim yazdı
Valve, HTC Vive için Yeni Kontrolcü Geliştiriyor Steam Dev Days konferansında ilk görüntüler sızdı.
7 Gazali Çetinkaya , 13 Ekim yazdı
PlayStation VR'ın Türkiye'ye Ocak Ayında Gelmesi Bekleniyor Sanal gerçeklik deneyimini Sony'nin cihazı ile tatmak isteyenler biraz bekleyecek gibi görünüyor.
10 Gazali Çetinkaya , 11 Ekim yazdı
TÜM HABERLER »