Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İngiltere'den Oyun Endüstrisine 10 Milyon Pound !

Oyun endüstrisinde dönen paralar, gelecekte pek çok insan için yeni bir iş sektörü haline gelebilir.
İngiltere hükümeti oyun endüstrisine 10 milyon pound değerinde yatırım yaparak önümüzdeki 3 yıl sonrasında iş alanını genişletmenin planlarını yapıyor.
 
BBC kaynaklı haberi sitelerinde geçen CVG'de yayınlanan habere göre; İngilltere hükümeti Dundee'de bulunan ve öğrencilerin oyun yapımcısı firmalar ile ortak çalışarak yeni fikirlerin ortaya atıldığı Abertay Üniversitesine 2 milyon pound; bu üniversitenin bağlı olduğu merkez Manchester'a ise 1 milyon pound nakit para desteği verecek.
 
Avrupa'dan gelecek girişim ödemeleri ile birlikte bu iki merkeze 10 milyon pound değerinde nakit para desteği sağlanacak. 3 yıl sonrası için beklenen ise; 30 yeni şirket, 400 yeni iş ve şirketlerde görev almak üzere eğitim gören 300 yeni çalışan.
 
Sitemizi yakından takip edenler hatırlayacaktır, 5 ay önce Finlandiya hükümetininde bu tarzda bir girişimine şahit olmuştuk. Zira 5.3 milyonluk bir nüfusa sahip olan Finlandiya'da tam 50 oyun yapımcısı firma yer alıyor

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak oyun sektörü oyun endüstrisi ingiltere yardım
Gears of War Film Yönetmeni Planlarını Açıkladı 2009'un En İyi 10 Oyunu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mertvontrier

9.12.2009 20:07:43

0
Devletin önemi büyük. Adamlar müthiş bütçe ayırıyorlar.

SpyM3GTR

9.12.2009 03:03:15

0
abi avrıpa sektörün büyüklügünün farkında ama bizim ülke ne yazıkkı hala güzellik uykusunda pamuk prenses misali bakalım ne zaman uyancaklar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız