Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"İki Yıl İçerisinde Korsan Oyun Dönemi Tamamen Bitmiş Olacak"


    Başlığı görünce "Yine hangi oyunun yapımcısı konuştu acaba" diye düşünmeyin hemen, çünkü bu sözlerin sahibi bir oyun yapımcısı değil, kendi kendine ünlü bir crack grubunun başındaki bir isim. Çinli 3DM'nin başındaki isim yaptığı açıklamalarda iki sene içerisinde korsan oyun döneminin tamamen bitebileceğinden söz etti.
 
    Son dönemlerde çıkan bazı oyunlarda da gördüğümüz Denuvo güvenlik sisteminin Just Cause 3 ile beraber son noktaya eriştiğini söyleyen 3DM'nin sahibi 'Bird Sister', "Birçok insan neden Just Cause 3'ün crackli sürümünün çıkmadığını soruyor toplu bir cevap veriyorum. Koruma sisteminin geldiği son nokta gerçekten çok zor bir seviyede ve crackleme işini yapan arkadaşımız Jun neredeyse bırakma noktasına geldi. Kendisini devam etmesi için cesaretlendirmekle uğraşıyorum. Hala bu korumanın aşılabileceğine inanıyorum. Fakat enkripte teknolojisinin geldiği son noktaya baktığımızda iki sene içerisinde ücretsiz oyun oynamanın bir hayal olacağını söyleyebilirim." açıklamalarını yaptı.
 
    Denuvo güvenlik sisteminin kullanıldığı oyunlardan bazıları uzun süreler geçmesine rağmen hâla kırılabilmiş değil. Örneğin 2014 çıkışlı Lords of the Fallen bunlardan birisi. Bu güvenlik sistemini kullanan oyunların sayısı henüz çok fazla değil. Ancak yapımcılar Denuvo'nun ününü duymaya başladığında kullanım oranı da aynı derecede artacaktır. Dolayısıyla Bird Sister'ın dediği gibi Denuvo'yu kırmak için bir yöntem bulunamazsa korsan oyun dönemi tamamen bitebilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
denuvo korsan pc ps4 xbox one just cause lords of the fallen fifa fifa korsan just cause korsan
Doom Çıkış Tarihi Sızmış Olabilir! Sony: "PlayStation VR'ın 100 Üstünde Oyunu Olacak"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

19.3.2019 19:42:57

0
Mart 2019'dan SA :D

Babblebabble

1.7.2018 03:19:38

0
2 sene olmuş
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BSC Misafiri

22.6.2018 00:28:51

0
Böyle bişey olmadi 2018sa

BSC Misafiri

19.5.2018 15:46:51

0
korsan oyun bitti çok üzgünüz :( aS:ÇDMASMDasd

BSC Misafiri

11.10.2017 08:30:55

0
ben kafeciyim ve korsanın bitmesinden yanayım. Ben bile o kadar makinaya orjinal oyun alabiliyorsam sizde paraya kıymalısınız

BSC Misafiri

6.10.2017 01:08:13

0
Korsanı bitirirlerse bütün oynayan kişi sayisinin satin alacagini mi dusunuyorlar.:) Ekonometristim.Kendi kuyularini kaziyorlar.Fazla soze gerek yok.4 gun crack pesinde deliren adam diksen almaz o oyunu parayla. O almazsa sadece satin alanlarin yorumlari insanlar arasi etkilesimi asla duyulmasina bile yetmez. Gta5,assassins creed gibi 5-6 oyun haricindeki oyunlar batar.Sonra akillari basina gelir :) hadi eyvallah bu yaziyi buraua biraktim.Adam zamaninda soylemis densin diye :)

Gezmeyi Seven Adam

1.2.2017 13:57:02

0
Cektikleri sacma sapan fiyat politikasi varken gicikligina bile kiriyorlardir muhtemelen. Yuzlerce oyunum var steamde ancak gidip 89 tlden cikis yapmisken bir anda 219 tl olan prey'e para vermem mesela. 5 saaatte biten resident evila'a 210 lira vermem. Gidip korsanini da oynamam ama o ac gozlu firmalar zarara ugruyor, o fiyat politikasina gik etmeyip pasa pasa o fiyati odeyenler arkadaslari beles oynarken soyle bakakalip forumlarda sinir krizleri geciriyor ya o yetiyor.

BSC Misafiri

31.1.2017 08:54:15

0
Korsan oyun devri biterse pc satışlarıda bir hayli düşer farkındaysanız çoğu forum sitesinde abi bana 1500 TL ile 2000 TL arasında bilgisayar toplar mısınız diyor bu demek oluyor ki çoğunluk olarak söylüyorum steam'dan gidip te bir oyuna 200 Yada 150 TL verecek adam neredeyse çok azdır yani bu adam 1500 TL yada 2000 tl yi şak diye çıkarıp veremiyor çalışıyor emek veriyor ter döküyor parası buna yetiyor kimlerin evinde 5000 TL üzerinde oyuncu bilgisayarı vardır hele türkiyede yaklaşık benim tahminim % 20 Civarında bu %20 lik kesim 5000 TL verebiliyorsa o zaman steam'dan 200 lira değil 400 liralık oyun bile alır ama bu geriye kalan %80 lik kısım mecbur parası olmadığından korsan oyuna yöneliyor birde hadi bitti diyelim bu adam 2000 TL lik bilgisayarı niçin topluyor oyun için ama adam düşünüyor ama korsan oyun devri o zaman almıyorum der peki almayınca ne olacak anakart üreticileri ekran kartı üreticileri işlemci üreticileri işte saymıyorum markaları siz biliyorsunuz bunlar zarara uğrayacak peki bunların işine gelecek mi HAYIR zaten sadece türkiyede korsan oyun indirilmiyor ki Çinde, Rusyada Abd de bile indiriliyor herneyse bu anakart , ekran kartı, işlemci , üreticileri bu korsan crack yapan adamlara para vericek ki kendi malını satabilsin yani anlayacağımız korsan oyun devri hiç zaman kapanmayacaktır.

TORU-NAGA

11.6.2016 13:12:29

0
del

BSC Misafiri

26.3.2016 15:01:24

0
https://gpuhaber.wordpress.com/2016/02/23/3dm-denuvo-korumali-3-oyunu-kirdigini-acikladi/

-SKYNET-

9.1.2016 19:49:56

0
Korsan oyun biterse nolur: 1.Pc donanımları ciddi satış kaybına uğrar.Bu pahallı aletleri oyun için alanların sayısı iş için alanların sayısından fazladır.Oyuna o kadar para veremeyeceğin bir ortamda,1 ay bir oyunlada geçmediğinden donanımlara o uçuk paralar veren tayfa iyi bir darbe vurur.(Bazen korsan sektörünü donanımcılarında desteklediğini düşünmüyor değilim. ) 2.Piyasa korsansız onlara kalacağından ya fiyatları düşürüp toplam satıştan kazanmaya bakacaklar ya da istediği düdüğü öttürecekler. 3.Korsana en büyük darbeyi bana kalıırsa online oyunlar vuracak gibi duruyor.Sadece onlinedan oynanan,adamların sürekli elinin altında olan bir sistemle kaçarı yok satın almak zorunda kalıncak,bunun kötüsüde seneryodan,müziklerden,kurgudan eksik kısır döndülerden oluşan oyunlara mahkümde kalabiliriz...

BlackBeasT

9.1.2016 09:47:45

0
Çoluk-Çocuk 1000tl kıyıp PS4 almış "Korsan biterse PC biter" PC biterse AMD, Nvidia, İnteli yıllık kazancını cebinden mi ödeyeceksin? bu dev firmaların en büyük Kazancı PC oyuncularından... PC'de korsana ihtiyaç kalmadı... Adamlar PS4 üstünde Linux çalıştırıp oyun oynuyor... Oyun konsolların hacklenmesine kim dur diyecek? PS4e SteamOS kurup 1200tl'ye baya iyi PC olması bile muhtemel

MonacoDoom

9.1.2016 06:32:57

0
quote:

Orjinalden alıntı: KarmaLia Eskiden olsa desteklerdim ama artık steam iade sistemi geldi. Zaten 1 demo 1 saatlik süre oluyordu steam 2 saatten az oynadığın oyunu iade edebiliyorsun. Galiba satın aldıktan sonra pişman olan oyuncuların sesini dinlemişler.
2 saatte anlamayacağın birsürü oyun var kardeşim, mesela alien isolation'u incelemeciler birkaç saat oynayıp bastılar eksiyi fakat daha uzun süre oynayınca oyunun kalitesini gördüler ve puanlarını yükselttiler. Bu yüzden ya her firma oyununun demosunu koymalı yada korsana düşme olayı devam etmeli, ben hiçbir oyunu denemeden almam mesela öylede kuralcı biriyim.

KarmaLia

9.1.2016 00:58:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: deadlight54 Görüşlerinin hiçbirine katılmıyorum ne yazık ki. Katılmadığım birinci nokta, istedikleri gibi oyun-içi trailer yayınlasınlar fakat bu demonun yerini tutmaz. Demo'yu en azından deneyip, oyunu alıp almayacağımıza karar verebiliyorduk. Ayrıca da trailer'ın üzerinde oynanıp oynanmadığını nereden anlayacağım? Diğer bir sorun, her oyun-içi yazan trailer'lara inanmıyorum. Gördük E3 2012'de Ubisoft'u. Adamlar Watch_Dogs'u öyle bir tanıttılar ki, herkesin ağzı açık kaldı. Oyun çıkışında E3'te gösterilen halde miydi peki? Tabi ki hayır. Katılmadığım ikinci nokta, EA, Activision ve Ubisoft(bazı firmalarda yapabilir, burada tahminler üzerinden gidiyoruz) üçlüsünden her şeyi beklerim. Bırak 100 doları, çıkartılan oyunu kırpıp bize DLC olarak geri satıyorlar. Birde Season Pass denen lanet var, onu da tek oyun fiyatına satmaya başladılar.
Eskiden olsa desteklerdim ama artık steam iade sistemi geldi. Zaten 1 demo 1 saatlik süre oluyordu steam 2 saatten az oynadığın oyunu iade edebiliyorsun. Galiba satın aldıktan sonra pişman olan oyuncuların sesini dinlemişler.

ClimbDown

8.1.2016 22:52:39

+1
Korsan bitmemeli, Evet? Korsan oyun biterse şirketlerin eline kalacağımızdan haberiniz varmı? Ben amatörde olsa bir oyun geliştiricisiyim,şunu söyleyebilirim; Oyunlarda kazanılan milyon dolarlar kadar maliyet yok,korsan oyunlar gelmediğinde korsancılar da satın almak zorunda kalacak. Bir şirket mantığı ile bakarsanız, Oyunu yasal olmayan yollardan kullanan kişiler satın alsın diye fiyat düşürmek ne kadar mantıklı olur? Zaten oynamak için satın almak zorunda kalmayacaklarmı? Fiyatlar düşer,grafikler iyileşir gibi hayaller kurmayın, Oyunlarda gördüğümüz objeler poligonlardan oluşuyor,bunların daha da yüksek kaliteli olduklarını düşünelim; Poligon sayısı arttıkça fps düşer,daha güçlü kart neye eşittir? Para?

gerçekoyuncu11

8.1.2016 21:30:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: esmerbuyucu Oyun sektörü pc ye yönelecek yani? Ben her sene ekran kartıyla şusuyla busuyla uğraşmak zorunda mıyım? Adamlar yapıyor konsolu sunuyor. Eskiden oyun denince akla konsol gelirdi pc oyunculuğu bu kadar yaygın değildi. O zaman da korsan vardı ve gayette piyasa ilerliyordu. Millete ekran kartı sattıracağına gider konsolunu sattırır. Oyunları grafiğe göre değerlendirerek bi daha hata yapmışsın. Oyun yapmak isteyen her türlü yapar kısıtlı donanımda da. Zaten pc dediğin şeyde sınırsız değil o da zamanla gelişiyor konsollar da zamanla yeni modeli çıkıyor. Neden bir oyun geliştiricisi hd 7740'a gtx570'e intel hd graphics 520'ye falan ayrı ayrı optimize etmekle uğraşsın gider direk konsola çıkarır. Zaten pc'de herkes üst donanım kullanmadığı için sen gtx980x gibi kartlara oyun yazsan kaç kişi oynayabilecek anca sürekli bu gibi şeye para yatıran şahıslar.
Peki ben bir konsol sahibi olarak her çıkan 10 oyundan 8 ini 25 fps de oynamak zorundamıyım ? Piyasa biz bir şey almak zorun da olup olmamamızla gelişmiyor oyun oynamak isteyen alır ekran kartını oynarsın zaten oyun geliştirici şu anda da eğer oyununun gereksinimleri içinde ise gtx570 de hd7740 a da optimize ediyor yani sen onu dert etme çok değişen bir şey olmayacak zaten bu konuyu tartışmak saçma olmayan bir şey için arkadaş görüşünü yazmış bende ona görüşümden bahsettim sende farklı düşünebilirsin o da senin düşüncendir.

BlancpaiN

8.1.2016 21:21:51

0
şimdiye kadar bi kere orijinal oyun aldım o da 6 liraya cs go, bir oyuna 25 liradan fazla vermem abi, zaten bi oyunu en fazla 3-4 saat oynuyorum sonra sıkılıyorum (total war serisi hariç)

esmerbuyucu

8.1.2016 19:46:38

0
Oyun sektörü pc ye yönelecek yani? Ben her sene ekran kartıyla şusuyla busuyla uğraşmak zorunda mıyım? Adamlar yapıyor konsolu sunuyor. Eskiden oyun denince akla konsol gelirdi pc oyunculuğu bu kadar yaygın değildi. O zaman da korsan vardı ve gayette piyasa ilerliyordu. Millete ekran kartı sattıracağına gider konsolunu sattırır. Oyunları grafiğe göre değerlendirerek bi daha hata yapmışsın. Oyun yapmak isteyen her türlü yapar kısıtlı donanımda da. Zaten pc dediğin şeyde sınırsız değil o da zamanla gelişiyor konsollar da zamanla yeni modeli çıkıyor. Neden bir oyun geliştiricisi hd 7740'a gtx570'e intel hd graphics 520'ye falan ayrı ayrı optimize etmekle uğraşsın gider direk konsola çıkarır. Zaten pc'de herkes üst donanım kullanmadığı için sen gtx980x gibi kartlara oyun yazsan kaç kişi oynayabilecek anca sürekli bu gibi şeye para yatıran şahıslar.

Meraxes

8.1.2016 18:26:45

0
yapsınlar 20-30 dolar arası oyunları sürümden kazansınlar bizde korsana sarmayalım bu kadar basit

streamin

8.1.2016 17:56:55

0
steam'de aynen rusyadaki fiyatlandırma olsa zaten çoktan bitmişti

ultraslan_34

8.1.2016 14:03:10

0
Oyun yapımcıları amaclarina ulaştılar ve artık yavas yavas tamamen bitirmeye başladılar korsanı. Bunu da oyunları kıran belli başlı gruplara buyuk paralar ödeyerek yaptılar. Örnek vermek gerekirse Fifa 16 çıkalı kac ay oldu korsan yok hala.Kiramayacaklar mi sanki zor bisi değil onlar için ama adamlar aldılar paralarini ve kirmiyorlar.Fm 2016 mesela 7 tane versiyon kırıldı ama hepsi sorunlu oyun hep sorun çıkartıyor ve eksikleri var.Bu da oyunu direk orjinal almaya tesvik ediyor.Sahsen ben su ana kadar fm yi hic almamistim ama bu sene dayanamadim aldim. Ve bir cok diger oyun bu yila kadar hep aninda ciktigi gibi kirilan oyunlar artik hemen kirilmiyor kirilsa da aylar sonra cikartiyorlar piyasaya.

Guest-63AC97813

8.1.2016 13:55:10

0
beyler lafı açılmışken mad max in sağlam korsan sürümü çıktı mı ya

Wayward Son

8.1.2016 13:36:04

0
3000 TL'ye PC toplayan insanin korsanla isi olmamasi lazim zaten. Gerci 3000TL telefona verip internet paketsiz gezilen cografyada sasirtmiyor beni. Steam var, key var, korsana gerek yok.

BSC Misafiri

8.1.2016 13:33:25

0
Oyun almayı düşünmem için öncelikle Türkçe oyun çıkarmaları gerekir yoksa korsan oynamaya devam ederim yakında kırılacaktır nasılsa.

oveo531

8.1.2016 13:32:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: ploff Teknolojık cıhazlarla tanısmam 11 - 12 yaslarında arkadasın evınde Commodore 64 ıle olmustu. Daha sonra kuzenım yurt dısından atarı getırmıstı.. Commodore 64 gore daha ılkeldı :D ama benı eglendırmeye basarıyordu.. Yıllar sonra 18 yaslarında ılk pc mı aldım. O zamanlar korsan pc oyunları cd kutuları ıcınde ve kıtapcıkla bırlıkte verılırdı. Daha sonra once kıtapcıklar yok oldu. Sonra da cd kutuları. Hatta bır ara devlet bu korsan oyunlara bandrol bıle basmıstı. Gercı 15 gun kadar bu uygulama surdu.. Sacma o.....
Aynen dediğiniz gibi, 10 15 sene önce korsan durumu şimdi olduğu gibi değildi, her köşe başında cd'ciler vs. Hatta o zaman korsan oyun almamak aptalca geliyordu insana.. Ama devir değişti, artık bahane yok. Tam tersi korsan oyun oynamak artık işin sıkıntılı kısmı, hem virüs derdi, hem crack derdi, üstüne oyunun en heyecanlı yerinde zang bir hata ile başlarsın nasıl düzelecek diye araştırmalar felan.. Oyun oynamak için o kadar uğraşmak yerine, istediğin oyun çıktıktan 3 5 ay sonra indirimli bir fiyata alıp multisi ve sürekli gelen güncellemeleri ile rahat bir şekilde oyun oynamanın keyfine varmak en güzeli oluyor. En son ne zaman korsan indirdim hatırlamıyorum açıkçası..

Bob Seger

8.1.2016 13:17:47

0
Farkli torrentlerden oynamisizdir muhtemelen

Hoid

8.1.2016 12:52:18

0
Çok yüzeysel düşünüyorsun , Türkiyedeki fiyatlara göre yorum yapmışsın sanki .

gerçekoyuncu11

8.1.2016 11:38:36

+2
quote:

Orjinalden alıntı: freshmind Nasılda ateş düşmüş evlerine .. Nasılda 8 sayfayı doldurmuşlar :)))))) Korsan=Pc ... Korsan biterse masa üstü -kişisel bilgisayar- devri kapanır gider ... İşi olanda kompakt bilgisayarlar, all in one sistemler, tablet, dizüstü gibi esnek seçimlere yönelecektir. Konsolu alan adam korsan olmadığını bilerek alıyor zaten konsoldan ne alaka bundan ... Tam tersi, görün siz o 2000-3000 liralık ekran kartlarını alan kalıyor mu. Bildiğin bir çağın kapanışı olur. Konsol olmasa pc'ye asla orjinal oyun almam, alamam değmez. Sorunlar, problemler, hileli multiplayer, bilimsel olarak daima sorun çıkmayacağının garantisinin verilememesi. E birde tecrübeler var hali ile. Aldık 2500'e kasa 1 yıl dayandı. Sonra kıs gölgelerden kıs ordan burdan. Yetmedi stabil 60 fps hayal oldu, 40'lar 35'ler 52'ler havada uçuyor. Böyle bir platforma asla oyun almazdım. Bu sebeple sistemide yenilemiyorum. Çünkü ederini ve hakkını vermiyor. Kardeşlikle 60-70 liraya konsolda ter temiz oynuyorum oyunumu. Sonra birde satıyorum 20-30 lira zarara. Günün sonunda 25 ila 35 tl arasında bir meblağ ile indirimsiz, saçmalıksız çıktığı gün oyun oynamış oluyorum.
Hocam bende tam ters düşünüyorum hem konsol hem pc sahibi olan biri olarak bence korsanın bitmesi konsolu bitirir sebebi çok basit bu gün pc nin bu yıllara kadar üvey evlat muamelesinin temel sebebi korsandır eğer korsan biterse bütün oyun ve donanım şirketleri pc ye yoğunlaşır bak takip et şu anda Microsoft neredeyse her oyununu Windows 10 a çıkarıyor ve bunun reklamını yapıyor çünkü kar burada bak iyi düşün bugün bir oyun yapımcısısın pc de korsan yok ve önün de limitsiz bir sistem var sonuçta her yıl ekan kartı çıkan bir sistem konsol ise en az 5yıl gitmesi gereken bir sistem adam elinde ki oyun motorunun gücünü sonuna kadar kullanamıyor habire oyunlar downgrade yiyor bunun sebebi pc değil sende takdir edersen sen yapımcı olsan hangisini kullanırsın bak korsan bitsin piyasa pc ye yönelsin burada tek zarar edecek şirket sony olur onun dışın da her şirket çatır çatır parasını kazanır Microsoft şimdiden x1 özel oyunlarını pc ye duyurmaya başladı korsan biter ise pc de şirketler de pc ye yönelir Bence kısaca korsanın bitmesi sony nin bitmesi olur.Bir sen hep olayın pc açısından dezavantaj tarafından bakıyorsun evet pc de hile yapılması daha kolay fakat şu anda battlefront rainbow six siege ve black ops 3 oynuyorum yaklaşık 2 ay olmuştur black ops 3 e ve battlefronta ya 1 kere hileci biriyle karşılaşmışım yada karşılaşmamışımdır yani hile sizin dediğiniz gibi artık durmadan yapılan bir durum değil fiyata gelirsenbu oyunların toplamına 330 tl verdim öyle indirim falanda beklemedim rainbowsix siege 90 tl ye aldım olay satmaya gelirse her oyun satılabilecek bir oyun değil ki rainbow siz siege nasıl satayım ki her gün oynuyorum sanırım 2 yıl daha oynarım gibi geliyor. artı hep dezavantajla bakıyorsun bir de artı yönüne bak pc nin mod gibi bence inanılmaz güzel bir özelliği var sonuçta oyun zevk için oynanıyor ve o kadar güzel zevkli modlar oluyor ki bazıları oyunların kendinden güzel kısacası bence korsan bittiği an konsol biter bence bütün şirketler pc ye yönelir çünkü hiç bir yapımcı kısıtlı bir alete bir şey yapmak istemez.

FiFAMaster10

8.1.2016 11:32:10

0
Oyun kırılır Oyuna girilir girilmesine sorun o değil ama oyunun yapısıyla kodlarıyla oynanmış olur yani crackli oyunda oyun farklı tepki verir orjinal oyunda farklı tepki verir.. Şuan bile bazı oyunlarda crack yaptığınız zaman oyunun yapısı değişiyor v2 v3 v4 crack çıkıyor ama bu sefer başka sorunlar ortaya çıkıyor.. Oyun açılır açılmasına ama korsan dönemi biter çünkü orjinal oyun olmayınca crackli olduğunu düşünüp oyunda olan bazı durumların cracktan olduğunu dünüşüp oyundan zevk almamaya başlarız buda zaten korsanın sonu olur

SkyTech74

8.1.2016 10:43:47

0
PS 4 oyun fiyatlarından haberin yok galiba.

shakircan

8.1.2016 08:11:50

0
Allah allah... Cok sasirdim ben oyunu torentten indirdigim gibi sorunsuz oynadim ve bitirdim.

senseman62

8.1.2016 07:06:54

0
2005'de pop t2t ve starforce içinde öyle demişlerdi...sonra esamesi okunmadı. Bu sefer denuvo çıktı ..şu an oyunları biraz geç kırılıyor..daha tam çözemediler galiba. Steam'de düzgün fiyat da oyun çıkarırlarsa zaten uğraşmayacaklar bu kadar. Korsan CD DVD satanlar bile artık diyor steam çıkarmışlar ordan 40-50 TL ye oyun alıyorlar birde online takılıyorlar..kim napsin korsan oyunu diyor.

esmerbuyucu

8.1.2016 05:06:55

0
Korsan varolunca oyun geliştiricileri oyunumuz alınmayacak diye korkup daha güzel mi oyun yapmaya çalışacaklar? Korsan indiren güzel olunca da gene gidip korsan indirmeyecek mi zaten niye kendimizi kandırıyoruz. Belki sevdiği bir oyunsa bir nebze parasını verir. Mesela EA multiplayer oyunları için open beta yapıyor, EA Access ile oyunlarına erişim yapıyor. EA Access gibi servisler ileri de artabilir. Böylece dediğiniz demoları oynamak için de bu servis üyelikleri gerekecek her geliştirici için. Zaten spotify gibi servislerin doğmasının ana sebebi de korsana karşı daha fazla durabilmek değil miydi. Eskiden cd-kaset satışları, itunes satışları fazlaydı sonra piyasa durgunlaştı böyle online servisler doğdu. Belki korsan olmasa olmayacaklardı.

deadlight54

8.1.2016 04:19:22

0
Görüşlerinin hiçbirine katılmıyorum ne yazık ki. Katılmadığım birinci nokta, istedikleri gibi oyun-içi trailer yayınlasınlar fakat bu demonun yerini tutmaz. Demo'yu en azından deneyip, oyunu alıp almayacağımıza karar verebiliyorduk. Ayrıca da trailer'ın üzerinde oynanıp oynanmadığını nereden anlayacağım? Diğer bir sorun, her oyun-içi yazan trailer'lara inanmıyorum. Gördük E3 2012'de Ubisoft'u. Adamlar Watch_Dogs'u öyle bir tanıttılar ki, herkesin ağzı açık kaldı. Oyun çıkışında E3'te gösterilen halde miydi peki? Tabi ki hayır. Katılmadığım ikinci nokta, EA, Activision ve Ubisoft(bazı firmalarda yapabilir, burada tahminler üzerinden gidiyoruz) üçlüsünden her şeyi beklerim. Bırak 100 doları, çıkartılan oyunu kırpıp bize DLC olarak geri satıyorlar. Birde Season Pass denen lanet var, onu da tek oyun fiyatına satmaya başladılar.

Guest-1E1FC651D

8.1.2016 02:40:26

0
Yeni jenerasyon çok farklı. İnsanların alışkanlıkları değişti, hiçbirşey eskisi gibi değil. Artık insanlar indirdikleri korsan oyunlara krek, patch, yama, düzeltme gibi şeylerle uğraşmak istemiyor. Bu olaylar 2000'li yıllarda kaldı, güzel devirlermiydi, eh. Artık parası neyse verip adam akıllı hizmet almak istiyorsunuz. Demek istediğim, zaman artık sıfır efor zamanı, onunla bununla uğraşmak yerine sadece birkaç arayüzden 'Kur'a basıp işlemin bitmesini bekleme devri devir. Biz göremedik, ama bizden sonra gelecek nesil ucuz fiyata orjinal oyun bulabilecek, kutu devri de bitiyor gibi zaten. Haberin doğruluk payı var.

Nicolae

8.1.2016 02:06:17

0
Korsan oyun oynamak çile resmen. Cracklerden zorrent giren virüslerin haddi hesabı yokken birde yok o çalısmıyor yok bu açılmıyor derdi çok. Steam'de cerez fiyatına oyunlar satılıyor zira konsol tarafında da kardeşlik ile beraber uygun fiyata oyun alınıp satılabiliyor. Korsan oyun oynamak için hiçbir bahane kalmadı. Just Cause 3'ü iyi derecede oynatan sisteme sahipsen kusura bakmada 30-40 TL nin lafını gelip burda yapma.

ploff

8.1.2016 01:03:58

+1
Teknolojık cıhazlarla tanısmam 11 - 12 yaslarında arkadasın evınde Commodore 64 ıle olmustu. Daha sonra kuzenım yurt dısından atarı getırmıstı.. Commodore 64 gore daha ılkeldı :D ama benı eglendırmeye basarıyordu.. Yıllar sonra 18 yaslarında ılk pc mı aldım. O zamanlar korsan pc oyunları cd kutuları ıcınde ve kıtapcıkla bırlıkte verılırdı. Daha sonra once kıtapcıklar yok oldu. Sonra da cd kutuları. Hatta bır ara devlet bu korsan oyunlara bandrol bıle basmıstı. Gercı 15 gun kadar bu uygulama surdu.. Sacma olan korsan oyundan vergı almaya kalkmalarıydı :)) Ilk konsolum Xbox360, ılk aldıgım gun onceden arastırdıgım 20 oyunuda sıparıs ettım. Alet tahmın edecegınız gıbı chıplıydı.. Yaklasık 2 sene boyunca o konsolla ınternete hıc baglanmadım..Sonunda 3k verdı.. Tekrar pcye dondum. Zaten pcm vardı ama oyunları konsolda oynadıgım ıcın o donem ekran kartı vs.. fazla yuklenmemıstım.. ufak bır upgrade bellı bır donem gotursun dıye ;) En son I7 ıslemcı saglam bır pc kurdum kendıme.. O doneme kadar orjınal aldıgım bır kac oyun Turk yapım sırketlerının oyunlarıydı... Forumlarda orjınal, korsan oyun kavgaları oldugu zaman hararetlı bır sekılde korsan oyunu savunurdum. Fıyatlar cok pahallı.. Calısan ınsanız vs.. Oyunlar Turkce degıl.. Derken steam'a uye oldum.. Once bır kac free oyun ındırdım.. Para vermemekte hala ısrarcıyım yanı :)))) En sonunda cılgın bır yılbası ındırımıne denk geldım.. Skyrım ve dlc paketlerı 20 dolar gıbı bır fıyata dusmustu.. Ustelık Turkce yaması da hazırdı. Hemen satın aldım. Baktım Fıfa kırılamıyor. Beklemek lazım playstore dan taksıtle satın aldım. Orjınal oyun nasıl yuklencek, patchler nasıl kurulcak dıye merak ederken sabah pcyı bır actım butun oyunlar yuklenmıs, dlcler eklenmıs, patchler en son surumde hazır bır sekılde kurulmus. Benım sadece play tusuna basmamı beklıyor.. Ayrıca skyrım korsan versıyonda fps dusmesı yasarken orjınal oyunda 60fps ustu akıcılık sunuyordu. Tabı ben 300 uzerı mod yukleyınce 30fpsye sabıtlemek zorunda kaldım :))) Orjınal oyun fıkırı ıyıca kafama yatmaya basladı.. Wathcdogs gercı orjınal oyun satın alma fıkrımı bır ara tereddute dusursede (anı fps dusmelerı ve hıc bır patch bır ıse yaramaması) Steamdan ındırımlerı kovalamaya basladım.. Hatta zamanında oynayıp cok ıyı oyunlar dedıgım oyunları bıle satın almaya basladım. Bır cogunu yuklemedım bıle.. Sonra cıddı cıddı oyunlara butce ayırmaya basladım. Eger ıyı bır plan yaparsanız her ay bellı bır butce ayırırsanız 1 sene boyunca oynamak ısteyecegınız bır cok oyunu satın alabılırsınız.. Ornegın gecen sene fıfa ve GTA5 360tl para verdım. Evet oyunlar pahallı ama 1 sene boyunca oyunun basında gecırdıgınız saatı dusununce fıyat o kadar da pahallı gelmıyor. Gercı Fıfa16 hayal kırıklıgı. Gecen senekı oyunun uzerıne %10 koymuslar. Resmen kazık yedım. Ayrıca ınsanın kafasında su fıkır olusmalı. Bır cok oyun bırbırının kopyası. Yada bır oyuna basladıgınız zaman sadece harıtalar degısıyorsa ama bolum mantıgı basından sonuna kadar aynı gıdıyorsa o oyununu oynamanın hıc bır mantıgı yok. Extrem grafıkler olsa bıle.. Oyunu cok merak edıyorsanız youtube acıp ızleyebılırsınız.. Bellı bır yerden sonra sıkılıp aynı seylerı gormemek ıcın vıdeoyu ılerıye sarmaya baslıyorsunuz. Ben bu mantıkla yılda 30 oyun oynayacagıma 7 - 8 oyun oynuyorum. ve bu oyunları satın alıyorum. Mesela fıfa, nba2k, Gta, tombraıder, MGS(gercı bu oyunda kendını tekrarlayan oyunlar ıcınde) The wıtcher3 (efsane) Ustelık bazı oyunların Turkce yaması hazırlanırken arada gecen surede oyunun fıyatı yarıya dusuyor. Bır kac ay gec oynuyorum ama anlayarak oynuyorum. Her oyunu oynamak zorunda degılsınız. Boylelıkle oyun oynamaktan bellı bır sure sonra sıkılmazsınız. Bellı oyunları secın. Parasını verın. Bu tıp haberler de canınızı sıkmaz. Iyı gunler...

esmerbuyucu

8.1.2016 01:02:41

0
Firmaların daha yüksek fiyata oyun satmaları için arz talep meselesi olması gerekir. Hiçbir şirket nasıl olsa korsan yok biz bu oyunları 100 dolardan satalım gibi saçma bir düşünce de olmaz. Zaten satabilmeleri için oyunun ederi kadar fiyatının olması lazım ki satın almak isteyenler alabilsin yoksa ellerindeki oyunu satamazlar. Korsan olmuş olmamış bu satıcıların satış fiyatını etkilemez(mesela japonya gibi yerlerde korsanın az olması oyun fiyatını arttırmaz) Sonuçta herkes istediği oyuna para veriyor. Biri uncharteda 60 dolar vermekten çekinmiyorken diğeri çokta gerekli görmeyip almayabilir. Firmalar artık demo yayınlamıyor ama oyun çıkmadan trailerlar yayınlanıyor gerek oyun-içi gerek sinematik. İlk oynamaya başlama yaşına göre değişir. Mesela 5-6 yaşında birisi buna bakmayabilir. Önemli olan orjinali aklı erdiği vakit sorgulamasıdır zaten. Mesela ben de ps2 koleksiyonumda sonradan orjinal ve korsan oyunların olduğunu farkettim. Hatta bilmeden bazı orjinal oyunları pazarda korsan fiyatından sattığım bile vardır. Ama bu neyi değiştirir ki.

PunkBunny

8.1.2016 00:44:43

0
Korsan kullanmıyorum artık steam'den indirim zamanları oyun alıyorum ancak korsan biterse 20 TL verip aldığım oyun 50 TL olur. Korsan olması fiyatları düşük seviyelerde tutuyor. ( Ne kadar düşük tartışılır)

deadlight54

8.1.2016 00:35:48

0
Korsan oyunlar biterse, firmaların daha yüksek fiyattan oyun satmalarından korkuyorum. Aynı zamanda korsan oyunlar kimilerine göre demo niteliğinde(bence de öyle). Oyunun parasını hak edip etmediğini bu şekilde anlayabiliyoruz ve firmalar artık demo oyunlar yayınlamıyor. Zaten ilk oyun oynamaya başladığımızda kim korsan mı orjinal mi diye sorguladı ki? Bir çoğumuz eve ilk gelen bilgisayardaki oyunları oynadık.

Bob Seger

8.1.2016 00:31:28

0
mad maxi kırdılar harita düzgün çalışmıyor sadece

muratoloji64

8.1.2016 00:11:39

0
1 adamin lafiyla korsan bitmez sacma sacma konular acmayin

moonquad

7.1.2016 23:45:42

0
quote:

Orjinalden alıntı: Oyuncu82
quote:

Orjinalden alıntı: moonquad Korsan olarak krılmayan oyunlar var mesela mad max hala korsan sürümü mevcut değil kıramadılar , MGS TPP oyunu henüz kırılamadı bunların dışında batman kırıldı fakat updatelerini yapamadılar.Fifa 16 kırılamıyor bir şey yapsın diğeri bozuluyor.Gta 5 ise kırıldı ama çok sorun yaşandı kırılmasının sebebi offline bağlanma olayının getirilmesinden dolayı kırılabildi ama doğru düzgün updateleri yok, bundan sonra çıkacak hiç bir oyunu kıramayacaklardır.Kırsalar bile 2 yıl kadar sürmekte ve bu süreye kadar yenileri çıkmaya başlamakta bunlardan dolayı artık korsan oyun işi bitecek denilmesi çok normaldir.Korsan bitse ülkemizde oyun satışlarının çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.Bu düşüncemin sebebi artık ipini koparan her oyunu indiremeyecek ve oynamak istediği oyunları alacaktır.Bu da hem ülkemizdeki hangi oyunlara daha çok ilgi duyulduğu görülecek ve o tür yapımlarda oyunlara Türkçe dil desteğinde artacağını düşünüyorum.
Mad Max kırıldı bile çıktığından bir kaç gün sonra 4GB Repack indirdim oynadım bitirdim.MGS kırılalı çok oldu updateler bile yayınlandı.FIFA 15 geçen senelerde Şubat ayında gelmişti bu senede o civarlar gelebilir.Ben burda korsanı desteklemiyorum Ama gayette kırılabiliyor.GTA 5 Denuvo bile kullanmadı kırılması 1 gün bile sürmedi.Updateler hala çıkıyor.Bence hala umut var ne dersin?
Hayır eskisi gibi gününde kıralamıyor artık onu demek istedim doğru düzgün kırılamıyor artık çok uzun sürüyor millet bitiriyor sonra oyun kırılıyor.Bu böyle giderse işler zorlaşır.Adamlar haklı yani bir oyun için 3-6 ay arası crack yapmaya çalışmak aptallık oluyor.

Şehmistan

7.1.2016 23:13:57

0
bitmez bitemez ben izin vermem

aydogdu1453

7.1.2016 23:10:22

0
3DM haltetmişsin sen.Bir zamanlar DRM içinde öyle deniliyordu.Algoritması sizi aşıyorsa boşverin.Diğer cracker gruplar uğraşsın ki kırılamaz diye birşey yok.Mimari belli.Toolkitler belli. Bir bitcoin gibi olamaz herhalde.Siz sadece sitenizdeki REKLAMLARDAN cebinizi doldurun.Piyasada da cracker grubu adıyla dolaşmayın.Gelir ezerler.

Stand Alone

7.1.2016 23:02:32

+1
Asgari ücretin 1300 TL olduğu ülkede zor biter. Onu geçtim, 2500 liralık Android telefona 5 liralık uygulama almayıp APK dosyası aratan bir milletiz.

nightwolfking79

7.1.2016 22:58:00

0
ben zaten korsanı bıraktım. oyunlar özellikle pc lere çıkan oyunlar konsollara göre daha ucuz oluyor. witcher 3 örnek. konsollarda 190 tl iken pc de 60 tl idi. sıkıntı yok orjinale devam. hem aldığınız oyuna değer verirsiniz.

BSC Misafiri

7.1.2016 22:52:27

0
Korsan asla bitmez şayet ki biterse bilgisayar oyunculuğu da biter, konsol oyunlarının fiyatlarıda uçar gider zaten bana kalırsa uçuk da. Hem hangi oyunu doğru dürüst türkçe oynayabiliyoruz yaması çıkarsa oynarız yoksa oyunun senaryosunu ingilizcemiz yettiği kadar anlayabiliyoruz zaten dublaj hayal hiç değilse altyazı yapsınlar. Şu ana kadar doğru dürüst oyuna para vermiş değilim ama parayı veren arkadaşlarımız bu türkçe oyun kısmını düşünmeli.

BSC Misafiri

7.1.2016 22:51:41

0
Bence olacak olan şu: 2 yıl içinde korsan zirve yapacak! Teknoloji her açıdan gelişiyor aga. Adam gibi oyun yap sapıtmadan DLC sun bize alırız ki alıyoruz da. Ama 4 silah 2 multi harita için 29.99 dolar vereceksem öyle aşkın izdırabını...

BSC Misafiri

7.1.2016 22:51:34

+2
quote:

Orjinalden alıntı: kdrcnrbyrm İki sene sonra PCye oyun çıkmayacağı için korsan bitmiş olacak. Son bir kaç yıldır zaten oyunlar PCye ya geç çıkıyor ya da optimizasyon özürlü olarak çıkıyor bir kaç istisna hariç. Yapımcılar artık önemsemiyor PCyi yavaş yavaş uzaklaşıyorlar PC platformundan. Korsan oyun bitmezse ilerleyen senelerde PCye sadece Bağımsız oyunlar ve F2P oyunlar çıkacak.
Şaka mı yapıyorsun? Tam aksine son bir kaç yıldır bazı konsol exclusive'leri PC'ye de çıkmaya başladı. PC'ye oyun çıkmadığı gün nükleer savaş sonrası dünyanın yok olduğu gündür, konsollar için emin olamam, bir özellikleri yok.

BSC Misafiri

7.1.2016 22:50:01

0
Eninde sonunda kırılır.Skidrow ve Reloaded gibi bu işin ustaları bu oyunlardan para kazanıyorlar.Çoğu torrent sitesi bu işten ekmek yiyor.Şöyle bir şey daha var eğer gerçekten artık oynanmazsa kimse yeni pc dizmez.Bir tek biz korsan kullanmıyoruz.En çok korsan kullan Çin ve Rusya'daki oyunculardır bunlarda gidip orjinal almaz pek fazla.Bu yüzden bu korsan söktörünün biteceğine falan inanmıyorum.Zaten Lord Of The Fallen'i CPY adlı Fransız grup kırdı ve şuan oynanıyor.

freshmind

7.1.2016 22:36:47

0
Nasılda ateş düşmüş evlerine .. Nasılda 8 sayfayı doldurmuşlar :)))))) Korsan=Pc ... Korsan biterse masa üstü -kişisel bilgisayar- devri kapanır gider ... İşi olanda kompakt bilgisayarlar, all in one sistemler, tablet, dizüstü gibi esnek seçimlere yönelecektir. Konsolu alan adam korsan olmadığını bilerek alıyor zaten konsoldan ne alaka bundan ... Tam tersi, görün siz o 2000-3000 liralık ekran kartlarını alan kalıyor mu. Bildiğin bir çağın kapanışı olur. Konsol olmasa pc'ye asla orjinal oyun almam, alamam değmez. Sorunlar, problemler, hileli multiplayer, bilimsel olarak daima sorun çıkmayacağının garantisinin verilememesi. E birde tecrübeler var hali ile. Aldık 2500'e kasa 1 yıl dayandı. Sonra kıs gölgelerden kıs ordan burdan. Yetmedi stabil 60 fps hayal oldu, 40'lar 35'ler 52'ler havada uçuyor. Böyle bir platforma asla oyun almazdım. Bu sebeple sistemide yenilemiyorum. Çünkü ederini ve hakkını vermiyor. Kardeşlikle 60-70 liraya konsolda ter temiz oynuyorum oyunumu. Sonra birde satıyorum 20-30 lira zarara. Günün sonunda 25 ila 35 tl arasında bir meblağ ile indirimsiz, saçmalıksız çıktığı gün oyun oynamış oluyorum.

CodeMachine

7.1.2016 22:21:08

0
Oyunlar için en kaliteli anti-crack güzel içerik ve uygun fiyattır.

michael01

7.1.2016 22:20:11

0
Basit bir şekilde düşünürken yapımcılar f2p ve mobil pazara yöneldiği için zaten kırılması gereken oyun kalmayacak

mahsur kalan adam

7.1.2016 22:13:55

0
Tamam pc oyun sektörü çok büyük ama korsan daha da büyük.Şuan bildiğim birkaç torrent sitesinde muazzam içerikler var adamlar haber inceleme yardım konuları vs herşeyi yapıyorlar açılan bir konu kısa sürede 100-200 sayfayı buluyor.Eğer ki korsan engellenir ve o kitle orijinale yönlendirilirse patlama olur piyasada

Nevfel

7.1.2016 21:55:45

0
Denuvo eskinin starforce mu neydi bir koruma sistemi vardı kırılamaz diye çıkmıştı eninde sonunda kırdılar. Denuvoyuda yapanlardan biri kodun açığını illaki satacak paranın açamadığı kilit mi var bu yalan dünyada. Artı hiçbir oyun yapımcısı tek bir koruma sistemine bağımlı kalmak istemez çünki tekel olduğunda denuvoda fiyatı kol gibi arttıracak buda oyun fiyatlarını arttıracak sonuç satışlar düşecek. Bir diğer anlaşılmaz durumda pc de korsanın çok olduğu iddiası. Şuanda pc oyun gelirleri olarak tüm konsollardan daha fazla para kazandırıyorken kimse pc oyunculuğunu korsan fazlaymış diye kötüleyemez. X360 ve Ps3 de korsan pc den çok daha fazlaydı. Ps4 ve xone kırıldığında korsan kullanımları tavan yapacak merak etmeyin.

sananebesanane

7.1.2016 21:55:17

0
Türkiye'de orijinal oyun almak sıkıntılı iş. Çünkü Aral oyun yapımcısından fazla kâr koyuyor satarken. Ben neden bu adamları zengin edeyim bir de?

lunarstrain

7.1.2016 21:50:04

0
Ben zaten gelmişim 35 yaşıma, ne yapalım bu saatten sonra bırakırız oyun oynamayı da, PC'ye de bu kadar para gömmem haliyle, tabi benim gibi diğerleri de donanıma para harcamaz, bu da donanım firmalarının işine gelmez, onlar crack gruplarını desteklemeye başlarlar. Yine olur bence crack, belki bir dönem bu denovo'nun yıldızı parlar, ama sonra yine söner

esmerbuyucu

7.1.2016 21:12:44

0
Hala neden güvenlik önlemleri artırılmadı anlamış değilim.

John Sheppard

7.1.2016 20:27:06

+1
Hack (decrypt) sektörü hiçbir zaman bitmez, mutlaka Denuvo'da bir süre sonra aşılır. Zor ama imkansız olduğunu düşünmüyorum bende. Ama bazı arkadaşlar, viral reklam tarzı birşey söylemişler. Allah aşkına Crack gruplarının reklam yapmaya ihtiyacı varmı? Güldürmeyin. İnternetle az çok haşır neşir olan, son yıllarda korsan birkaç oyun oynamış bir insan bile, 3DM / Skidrow / Reloaded / Razor / Codex gibi grupları duymuştur. Ne olduğunu bilmeseler bile bu isimleri gördüğünde "aaa ben bu yazıyı/ismi X oyununda görmüştüm" der. Bu tip grupların viral reklamla işi olmaz. Zaten bir oyunu crackleyip korsan dünyasına saldıklarında en büyük reklamlarını yapmış oluyorlar. Herşeyde bir bit yeniği aramayın, virale bağlamayın.

Patren

7.1.2016 20:26:25

0
skidrow yada reloaded yakında kırar merak etmeyin

Gaara34

7.1.2016 20:25:33

0
3DM çok sakat bir scene grubu. Çoğu sunumlarında malware yazılım var ve bunların çoğu antivirüs yazılımlarında algılanmıyor. Sağlam malware testi yaptırmak gerekebiliyor... Malware yazılımlar sistemde kullanıcı fark etmeden arka planda çalışıyor. Belki bitcoin madenciliği bile yaptırabilir bilgisayarına sen farkında olmadan. Efendi scene gruplarının sayısı azılıyor demek istediğim... Mad Max'i sırf bu grup kırdı diye indirmedim, indirmem de. MGS'yi de bu grup kırdı baktım diğer gruplardan ses seda yok orjinal aldım. Mad Max'i hala oynamadım. Şimdi birde Just Cause 3 var oynayamadığım. Bu iki oyunu para verip alabilirim lakin benim tarzıma hitap etmiyor. Misal iki oyunda git orayı burayı patlat yık, oyunlarda fikir olarak yeni bir deneyim yok, maksimum 1 haftalık oyunlar benim için. Online kısmı da yok. MSG'yi misal aldığıma pişman oldum ben. Görevler birbirine çok benziyor ve bitirmedim hala aşırı sıktığı için. PC'de orjinal almayı hak eden oyunda çıkmıyor diyeceğim. Yeni IP desen PC tarafında hak getire... Anca Sony'den çıkıyor alınabilecek yeni fikir oyunlar. Same shit, same shit...

NDS

7.1.2016 20:11:07

+1
sizde buna inandınız

porsux

7.1.2016 20:10:28

+1
bu şartlarda 1 yılda orjinal olarak alacağım oyun sayısı 5 i geçmez. yani çokta umrumda değil. yorumlarda belirtildiği gibi eski klasikleri oynarım..

Master_Evil

7.1.2016 20:01:36

+1
eski oyunları oynar dururuz o zaman

bozcan

7.1.2016 19:52:47

0
viral kokuyor

highjumper3

7.1.2016 19:45:52

0
Korsan oyun çoktan bitti aslında hali hazırda korsan olan oyunların durumu belli her türlü hata sıkıntı mevcut steam olmasa korsan piyasası güçlenir derdim korsan oynadığım oyunun orjinalini steamden alıp yükledim ne kasma ne de başka birşey tek sıkıntı hile yapamıyorsun

Guest-BB2CECC18

7.1.2016 19:35:49

0
Umarım korsan oyun oynamak imkansız hale gelir güzel haber.

_Sparda_

7.1.2016 19:06:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Faltuner

haklısın çok boş yapıyon git ps 3 ünü oyna şu yılda konsol diyince ps3 ve xbox360 ı düşünebilecek bir tek sen varsındır heralde artık eski nesile oyun bile çıkmıyor yenile biraz kendini fikirlerini
bunu türkçesi kıt olan birinden duymak istemiyorum.

Shovel Knight

7.1.2016 19:04:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: _Sparda_

ozaman türkçeyi öğren genelleme yap sonra burda hala utanmadan laf yap hey yavrum hey forumuda siteyide boş laf cambazları doldurdu ...
haklısın çok boş yapıyon git ps 3 ünü oyna şu yılda konsol diyince ps3 ve xbox360 ı düşünebilecek bir tek sen varsındır heralde artık eski nesile oyun bile çıkmıyor yenile biraz kendini fikirlerini

orangeblu

7.1.2016 19:02:17

+1
İki sene sonra PCye oyun çıkmayacağı için korsan bitmiş olacak. Son bir kaç yıldır zaten oyunlar PCye ya geç çıkıyor ya da optimizasyon özürlü olarak çıkıyor bir kaç istisna hariç. Yapımcılar artık önemsemiyor PCyi yavaş yavaş uzaklaşıyorlar PC platformundan. Korsan oyun bitmezse ilerleyen senelerde PCye sadece Bağımsız oyunlar ve F2P oyunlar çıkacak.

Rogue Agent

7.1.2016 18:38:27

0
pc de korsani bitirmeye calisip denuvo'ya milyon dolarlar drm lisansi oduyorlar.drm'e odenen parayla satis kari (kari diyorum oyunu pc ye cikarmanin maliyetini sifir sayacak super zekalar cikacaktir mutlaka) kafa kafaya gidiyor.denuvo tekel haline gelince ya denuvo kullanmaktan vazgecicek yada pc ye cikartmayacak oyunlarini firmalar.pc oyunculugunu kendi elleriyle bitirmis olacaklar.ama bu durum bazisi icin avantaja donusebilir.belli kitle konsola kayacagi icin konsol oyunlarindaki satis paylari artacaktir.

_Sparda_

7.1.2016 18:34:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: Faltuner
quote:

Orijinalden alıntı: _Sparda_

sen hangi zaman diliminde yaşıyorsun allah aşkına arkadaş konsolda korsan yok diyor bide yorum yapıyorsun nasıl yok bir gez dolaş bakalım konsolda korsan yokmuş uyuyorsun resmen uyumaya devam ette bence sen gir bak zamunda gibi sitelere gelmişsin korsan yok diyorsun her konsola var hepsine bilip bilmeden atıp tutmayın arkadaş
asıl sen hangi zaman dilimindesin ps4 xbox one kırıldı da bizim mi haberimiz yok sende 2013 yılından sonrası yok sanırım acayip boş konuşmuşsun bide laf atıyorsun bilip bilmeden yazıyon diye
ozaman türkçeyi öğren genelleme yap sonra burda hala utanmadan laf yap hey yavrum hey forumuda siteyide boş laf cambazları doldurdu ...

TheStarBox

7.1.2016 18:28:20

0
Yazılım Mühendisliği 1.Sınıf İlk Dersi ve Öğretilen İlk Ders = "Hatasız Yazılım Yoktur". %100 olarak o savunma sistemininde bir açığı vardır.Sadece henüz keşif edilmemiş olabilir.

ProjectMan

7.1.2016 18:23:58

0
korsanın önüne geçmenin tek bir yolu var ! o yolda oyunları online formatında ; uzaktan erişimle oyunların oynanmasıdır ! bunun dışığında bu işi engellemenin başka hiç bir yolu yoktur ! (NOKTA)

Source

7.1.2016 18:04:51

+1
Yazılım dünyasında imkansız diye birşey yok bence artık eskisi kadar korsana talep olmadığı için uğraşmak istemiyor olabilirler.

BSC Misafiri

7.1.2016 17:47:31

+1
Şuraya gelip hala korsanı savunanlar var. Hatta bir de utanmadan korsan olmazsa fiyatlar artar diyo. Bunları böyle toplayacaksın hepsini hırsızlıktan içeri tıkacaksın. Fiyatlar düşük olmasını korsanla değil. Firmalar arası rekabetle de sağlayabilirsin. Witcher 3 ve Just Cause 3'ün düşük fiyatları buna bir örnektir.

BSC Misafiri

7.1.2016 17:47:29

0
Biz ufak yaşlarda korsan oyunlarla sevdalandık bilgisayar oyunlarına. Bılgısaycı abiden 2 liraya alırdık Max payne,call of duty,medal of honor,nfs2. Kimse inkar edemez bu durumu. Şuan 27 yaşındayım ve gücümün yettiği kadar çekiyorum orj oyunları,bekliyoruz steam kardeşimizin indirim gunlerini. Korsan oyunlara bende karşıyım 100 lira altı oyunları almaya çalışıyorum en azından oyunlara türkce dil eklerler umuduyla alıyoruz orj oyunları.

BSC Misafiri

7.1.2016 17:47:22

0
3DM çok sıkıntılı,yok tarihi Pekin dilimine al,yok yönetici olarak çalıştır felan fülan,şu an EA oyunlarını kırmakta olan CPY başarılı,tabi Reloaded bu işin kralı.. Beklemeye değer mi? kesinlikle değer..

BSC Misafiri

7.1.2016 17:46:32

+1
Başlık > İki Yıl İçerisinde Korsan Oyun Dönemi Tamamen Bitmiş Olacak İçerik > Fakat enkripte teknolojisinin geldiği son noktaya baktığımızda iki sene içerisinde ücretsiz oyun oynamanın bir hayal olacağını söyleyebilirim

BSC Misafiri

7.1.2016 17:46:12

+1
If the program runs it can crackable.

BSC Misafiri

7.1.2016 17:45:47

+1
korsan bitmez sonuçta sistemi kodlayanlarda insan her şey kırılır sorun orda değil sorun yeterince skilled coder piyasadan çekilmiş nerde eski razor nerde bugünkü keko gruplar

Oyuncu82

7.1.2016 17:38:34

+1
quote:

Orjinalden alıntı: moonquad Korsan olarak krılmayan oyunlar var mesela mad max hala korsan sürümü mevcut değil kıramadılar , MGS TPP oyunu henüz kırılamadı bunların dışında batman kırıldı fakat updatelerini yapamadılar.Fifa 16 kırılamıyor bir şey yapsın diğeri bozuluyor.Gta 5 ise kırıldı ama çok sorun yaşandı kırılmasının sebebi offline bağlanma olayının getirilmesinden dolayı kırılabildi ama doğru düzgün updateleri yok, bundan sonra çıkacak hiç bir oyunu kıramayacaklardır.Kırsalar bile 2 yıl kadar sürmekte ve bu süreye kadar yenileri çıkmaya başlamakta bunlardan dolayı artık korsan oyun işi bitecek denilmesi çok normaldir.Korsan bitse ülkemizde oyun satışlarının çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.Bu düşüncemin sebebi artık ipini koparan her oyunu indiremeyecek ve oynamak istediği oyunları alacaktır.Bu da hem ülkemizdeki hangi oyunlara daha çok ilgi duyulduğu görülecek ve o tür yapımlarda oyunlara Türkçe dil desteğinde artacağını düşünüyorum.
Mad Max kırıldı bile çıktığından bir kaç gün sonra 4GB Repack indirdim oynadım bitirdim.MGS kırılalı çok oldu updateler bile yayınlandı.FIFA 15 geçen senelerde Şubat ayında gelmişti bu senede o civarlar gelebilir.Ben burda korsanı desteklemiyorum Ama gayette kırılabiliyor.GTA 5 Denuvo bile kullanmadı kırılması 1 gün bile sürmedi.Updateler hala çıkıyor.Bence hala umut var ne dersin?

Sir Maximus is BACK

7.1.2016 17:33:30

0
Korsan mı kaldı artık steam ve yeni nesil konsollar bitirdi artık korsanı.çok da iyi oldu. Eskiden kullanıyorduk ama artık korsan iş değil.

moonquad

7.1.2016 17:28:21

0
Korsan olarak krılmayan oyunlar var mesela mad max hala korsan sürümü mevcut değil kıramadılar , MGS TPP oyunu henüz kırılamadı bunların dışında batman kırıldı fakat updatelerini yapamadılar.Fifa 16 kırılamıyor bir şey yapsın diğeri bozuluyor.Gta 5 ise kırıldı ama çok sorun yaşandı kırılmasının sebebi offline bağlanma olayının getirilmesinden dolayı kırılabildi ama doğru düzgün updateleri yok, bundan sonra çıkacak hiç bir oyunu kıramayacaklardır.Kırsalar bile 2 yıl kadar sürmekte ve bu süreye kadar yenileri çıkmaya başlamakta bunlardan dolayı artık korsan oyun işi bitecek denilmesi çok normaldir.Korsan bitse ülkemizde oyun satışlarının çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.Bu düşüncemin sebebi artık ipini koparan her oyunu indiremeyecek ve oynamak istediği oyunları alacaktır.Bu da hem ülkemizdeki hangi oyunlara daha çok ilgi duyulduğu görülecek ve o tür yapımlarda oyunlara Türkçe dil desteğinde artacağını düşünüyorum.

Final Getsuga Tenshou

7.1.2016 17:19:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: emrahcey Korsan bitti fiyat artacak diyenlere gelsin; Just Cause 3 89 TL ve % 25 indirim gördü. Rise of The Tomb Raider 89 TL ön siparişte, Batman. Arkham Knight 59 TL'den satılıyor. Sizlerde Season pass, DLC almayın olur biter. Rise of The Tomb Raider'ın Season pass içeriğine baktım pek birşey anlamadım, anlayan beri gelsin. Sıfır korsan, Steam üzerindeki baskıları artırır ve oyun takas sistemi bile gelebilir. Origin hala Euro ile ülkemize satış yapmaya çalışıyor. Ekleme : Yukarıda adı geçen bütün oyunlar Denuvo koruma sistemiyle korunuyor bilin istedim.
Hocam genel olarak aralın elini atmadığı oyunlar fiyat olarak uygun seviyelerde zaten. Fakat aralın anlaştığı firmaların oyunlarına bakarsan aradaki devasa farkları görebilirsin. Benim şahsen istediğim şey yurtdışında nasıl tüm AAA oyunlar hem pc hem konsolda 60 dolardan çıkıyorsa. Bizim ülkemizde niye fiyatlar arası bu kadar uçurum var? Türkiye'de de oyunların hem pc de hemde konsollarda standart ve uygun bir fiyat olması. Senin örnek verdiği oyunlardan daha ucuz oyunlarda var ama onların 2 katı fiyata sahip olanlarda.

emrahcey

7.1.2016 16:56:10

0
Korsan bitti fiyat artacak diyenlere gelsin; Just Cause 3 89 TL ve % 25 indirim gördü. Rise of The Tomb Raider 89 TL ön siparişte, Batman. Arkham Knight 59 TL'den satılıyor. Sizlerde Season pass, DLC almayın olur biter. Rise of The Tomb Raider'ın Season pass içeriğine baktım pek birşey anlamadım, anlayan beri gelsin. Sıfır korsan, Steam üzerindeki baskıları artırır ve oyun takas sistemi bile gelebilir. Origin hala Euro ile ülkemize satış yapmaya çalışıyor. Ekleme : Yukarıda adı geçen bütün oyunlar Denuvo koruma sistemiyle korunuyor bilin istedim.

huseyincarnege

7.1.2016 16:52:23

0
herşeyin orjineli güzeldir ama türkiyede herşey çok pahalı

KaleyDeskop

7.1.2016 16:44:40

+1
fifa 16 kırılmış ama top gözükmüyormuş:)

Shovel Knight

7.1.2016 16:44:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: _Sparda_

sen hangi zaman diliminde yaşıyorsun allah aşkına arkadaş konsolda korsan yok diyor bide yorum yapıyorsun nasıl yok bir gez dolaş bakalım konsolda korsan yokmuş uyuyorsun resmen uyumaya devam ette bence sen gir bak zamunda gibi sitelere gelmişsin korsan yok diyorsun her konsola var hepsine bilip bilmeden atıp tutmayın arkadaş
asıl sen hangi zaman dilimindesin ps4 xbox one kırıldı da bizim mi haberimiz yok sende 2013 yılından sonrası yok sanırım acayip boş konuşmuşsun bide laf atıyorsun bilip bilmeden yazıyon diye

xAdli

7.1.2016 16:34:38

+1
Korsanın ortadan kalması Pc ye yarar ama ben oyunların fiyatlarının artmasından korkuyorum. Firmalar nasıl olsa korsan yok diye "istiyorsa mecbur bizden alacak" matığıyla bakabilirler. Şu anda bile oyunları yarım çıkartıp ardından oyunun fiyatına denk dlc çıkartıyorlar.

_Sparda_

7.1.2016 16:33:17

0
quote:

Orjinalden alıntı: Faltuner ya saçmalamayın oyun fiyatları falan artmaz konsolda korsan yok orda hadi 100$ dan satalım almak zorundalar mı diyorlar hadi pc e çıkanları 60 a satsınlar niye exclusive oyunları yüksek fiyattan satmıyorlar 60$ olan oyunları 70 e çeksinler bak nasıl isyan çıkıyor satışlarda %30 düşüş oluyor
sen hangi zaman diliminde yaşıyorsun allah aşkına arkadaş konsolda korsan yok diyor bide yorum yapıyorsun nasıl yok bir gez dolaş bakalım konsolda korsan yokmuş uyuyorsun resmen uyumaya devam ette bence sen gir bak zamunda gibi sitelere gelmişsin korsan yok diyorsun her konsola var hepsine bilip bilmeden atıp tutmayın arkadaş

Final Getsuga Tenshou

7.1.2016 16:20:52

+1
Şu Denuvo sistemini savunanları anlamış değilim. Bu sistem tamamen oyuncu düşmanı. Kırılmasın diye o kadar uğraşıyorlar ki sistem SSD'lere zarar veriyor. Oyunlar tam performansıyla çalışmıyor vs... Bundan zararlı çıkan ise parasını alıp oyunu alanlar oluyor. Korsanı bitirmek fiyat politikasıyla olur. Oda bizim ülkemizdeki paragöz dağıtıcılar ile olmaz. 1 oyuna 180 lira vermek sizin bütçenize koymuyor ise sorun yok. Kaldı ki dolar 3 lira. 2 seneye 5 lira bile olabilir bu ülkede. Kısaca demem o ki 60$ 60€ 60 TL yapsınlar. Yapılan ülkeler var Meksika - Rusya vs.. Ve istenilirse yapıldığını Witcher 3 gibi AAA bir oyunda Bilkom bizlere gösterdi. Ayrıca haber bana biraz fake geldi. Lords of Fallen çıkışından 6-7 ay sonra mı ne kırıldı. Just Cause 3 çıkalı daha 1 ay olmadan hemen pes mi etmişler. Zor her zaman daha cezbedicidir. Bugün 3DM diye bir grubun bilinmesinin tek nedeni Denuvo sistemli oyunları kırmasıdır.

mahsur kalan adam

7.1.2016 16:20:29

+1
technopat in crack konulu kafa ayarı programında bu gruplar sırf ben yapabiliyorum demek için oyunları kırıyorlarmış biz garibanlar oynasın diye değil

qaswa

7.1.2016 16:20:12

0
inşallah bitmez. biteceğini de sanmıyorum. forza torrent

myo_1433

7.1.2016 16:16:46

0
İnşAllah biter korsan bu drm sistemleri yüzünden oyunlar normalinden fazla sistem istemek zorunda kalıyor ve denuvo drm ninde sdd leri bozduğu veya ömrünü kısalttığı yönünde bir sürü şikayet var korsan bitince adamlar korsan kullnıclarıda hesaba katarak fiyatlarda düşüşede gidebilirler ama ben pek sanmıyorum korsanın biteceğini korsanın bitmesini istiyorlarsa çözüm drm değil fiyat ve optimizasyon

Guest-AEF248198

7.1.2016 16:11:46

0
Denuvo kullanım oranı artar oyunların popülerliği ve satış rakamları azalır. Oyunu korsan oynayıp beğenen insanların çoğu indirim döneminde o oyunları satın alıyorlar genelde. The Witcher 3 oyunu bile bu konuda başlı başına bir örnektir. Korsanı falan savunmuyorum ama Ps3 kırıldıktan sonra ve öncesi döneme bakarsanız ve bugün yarın Xbox veya Ps4 kırılırsa cihaz satış rakamlarına tekrar bir bakınız.

mementopolis

7.1.2016 16:05:03

0
Ben endişelenecek bir şey görmüyorum. Parasını hak eden oyundan çok hak etmeyen oyunlar var piyasada , üstelik kalitesiz . Marka değerlerinde bir okadar düşer :D. Oynamaya bile tenesüll etmiyorum . Her zamanki gibi oyun Çıktığı gibi fiyatları Aşağıya çekerler bir kaç ayda , bunun başka bir yolu kalmıyor oyun firmaları için .

KortX

7.1.2016 16:04:08

0
Ben korsan kullanan biri değilim. Hatta şu anda bilgisayarımda bir tane bile kürekli program yok. Ama yine de özellikle oyunlarda korsanın bitmesine karşıyım. Eğer korsan oyun dönemi biterse oyun fiyatlarında bariz bir artış olacaktır, nasıl olsa artık millet korsan kullanamayacak mecburen almak zorundalar kafasıyla.

alito

7.1.2016 15:58:04

0
Muhtemelen bütün Crack grupları bu DRM sistemini aşmak için ortaklaşa bir çalışma içine gireceklerdir. Hiçbir Korsan grubunun geri adım atacağını sanmıyorum, mutlaka eninde sonunda kırarlar. Keşke dijital içerikler herkesin ulaşabileceği fiyatlarda olsa ve korsan diye bir şey kalmasa dünyada.

darko17

7.1.2016 15:44:08

+6
quote:

Orjinalden alıntı: Faltuner ya saçmalamayın oyun fiyatları falan artmaz konsolda korsan yok orda hadi 100$ dan satalım almak zorundalar mı diyorlar hadi pc e çıkanları 60 a satsınlar niye exclusive oyunları yüksek fiyattan satmıyorlar 60$ olan oyunları 70 e çeksinler bak nasıl isyan çıkıyor satışlarda %30 düşüş oluyor
kapalıçarşı esnafı sanıyorlar koca şirketleri. :D

Xan'ela

7.1.2016 15:43:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheCapedCrusader haberi nasıl çeviriyorsunuz be kardeşim denuvo'nun kırılması 2 yıl gibi bir süreye tekabül eder diyor adamlar. korsan oyun hiç bir zaman bitmez rahat olun ;)
2 sene içinde yapımcı satacağı kadar satmış olur zaten 2 sene içinde her oyunun yenisi çıkıyor.

Mr xXx

7.1.2016 15:43:28

0
Bu oyun dünyası için güzel bir haber fakat viral reklam gibi geldi

Caped 117 Crusader

7.1.2016 15:40:31

0
haberi nasıl çeviriyorsunuz be kardeşim denuvo'nun kırılması 2 yıl gibi bir süreye tekabül eder diyor adamlar. korsan oyun hiç bir zaman bitmez rahat olun ;)

Alkımm

7.1.2016 15:37:33

+3
DRM sistemini oluşturanlar içinde zaten bence karsan tayfası var.Kırılamaz denilen bütün oyunlar elinde sonunda kırıldı.Bir nesil CD-ROM sökerek oyun oynadı ama oynadı. Korsan tamam olmasın ama adam akıllıda fiyat olsun.Örnek kendi steam hesabıma bakıyorum 122 tane oyun var bunlardan 1 tanesini bile 60 dolara almadım.Son yıllarda en pahalı aldığım oyun GTA 5 di onda da yalan yok pişman oldum.Online olarak oynamak istedim belli bir süre oynadım ve ondan sonra hileciler doldu para saçtı,oyun zevkini baltaladı ve beni oyundan soğuttu. Aylar oldu GTA ya girmiyorum.Oyunlar korsan olmadığında siz sanıyor musunuz fiyatlar düşecek ? Bir şey zorunlu olduğu zaman fiyatı yükselir düşmez.

Shovel Knight

7.1.2016 15:26:53

0
ya saçmalamayın oyun fiyatları falan artmaz konsolda korsan yok orda hadi 100$ dan satalım almak zorundalar mı diyorlar hadi pc e çıkanları 60 a satsınlar niye exclusive oyunları yüksek fiyattan satmıyorlar 60$ olan oyunları 70 e çeksinler bak nasıl isyan çıkıyor satışlarda %30 düşüş oluyor

mehmet4428

7.1.2016 15:24:15

0
Fiyatlar uygun olsa zaten korsan büyük bir oranda düşecektir ama fiyatlarda yüksek hele bizde oyunu alıyorsun ama kendi dilinde oynayamıyorsun orası dahada büyük bir saçmalık. Hiç bir zaman korsancılık bitmez tabi ama 3dm kırmasa başka bir grup çıkar elbette kırar oyunu.

mahsur kalan adam

7.1.2016 15:23:40

0
Korsan oyun biter mi bilmem ama 3DM in biteceği kesin leş gibi hiçbir kırdıkları oyunlar çalışmıyor sadece fifa 15te denedim

Firaristt

7.1.2016 15:22:33

+10
Korsan bitmez. Korsan biterse oyun firmaları bir oyuna 100-150$ çekmeye başlar. aha buraya yazıyorum. Korsan niye kullanıyor millet? Oyunlar pahalı geldiği için. Oyunları ucuz yapsınlar, sürümden kazansınlar. Sanki indirilen kopyanın ciddi bir maliyeti varmış gibi davranmasınlar. Kutulusundan bile pahalıya sattıkları oluyor. Kutusuna, kabına DVD'sine para vermiyor üretici, bunu tüketiciye yansıtması gerekirken fiyatları sabit tutup öyle itelemeye çalışıyorlar. 60$ yerine 30$ yap fiyatları bak bakalım korsan azalıyor mu azalmıyor mu? Bunu denedin mi? Yok. Ubisoft, EA, Activision, Aral gibi firmalar gibi milletin kanını emmeye çalışırlarsa sonu belli.

T A R K A N

7.1.2016 15:20:37

+26
3DM kıramaz başkası kırar, buda korsanların ekmek kapısı sonuçta. boş boş duracak değiller ya çözümü bulmak için çalışmak gerekir. ayrıca oyun fiyatlarıda epey yüksek zaten 10 milyon satıyor kaç senelik maaşını veriyor o kazanç çalışanlara, korsan haksız olduğu kadar oyun yapımcılarıda haksız para kazanıyor.

FreeMaNMeliH

7.1.2016 15:20:30

0
Bütün firmalar kullansın emek hırsızlığına son verilsin, steam de ki fiyatlarla da oyun alamıyoruz derseniz artık ....

TheMuyu

7.1.2016 15:20:13

0
Denuvo'lu oyunlar SSD ye kurulduğunda zarar veriyor muhabbeti var ne kadar doğru bilmiyorum denuvo ssd diye aratırsanız bulursunuz

crash95

7.1.2016 15:15:30

0
Korsanın bittiği gün. Oyun fiyatları da ister istemez tavan yapar. Yapımcılar " Ohhh nasıl olsa kimse korsanını alıp bedava oynayamaz." deyip kar markajı üzerine kar koyarlar. İsteyen mesajımın SSini alsın. Korsan bitip de fiyatlar tavan yaparsa sonra demedi demezsiniz.

_Sparda_

7.1.2016 15:03:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri bence korsanın bitmesi demek oyun şirketleri açısından konsolunda biteceği pc oyunculuğunun yükseleceği downgrade haberlerini duymayacağımız oyunda ki grafiklerin pc oyunculuğuna yoğunlaşılmasıyla daha çabuk gelişeceğinin pc oyunculuğu geliştikçe oyuncu sayısı arttıkça g2a gibi sitelerin fazlalaşıp rekabeti arttırarak daha ucuz oyunlar oynayacağımız bir dönem olur.Şu anda bu yazdıklaım bazı konsolcu arkadaşların tepkisini çekecektir fakat durum bu çünkü hiç bir oyun şirketi keyfinden konsolu ön planda tutmuyor korsan olmadığı için tutuyor yoksa hiç bir firmanın sınırlı donanımla uğraşmak için uğraşacağını sanmam.
korsanda crack oyun yok gibi konuştun bu çok garip ve downgrade mevzusuna çok ciddi şekilde güldüm bunları korsana bağlaman gülünç hele yapımların neye dayanarak gelişeçeğini söylüyorsun onu bilmiyorum bunları korsana nasıl bağladın konsoluda içine kattın gerçekten garip garip ve garip ortada mobil platformda var onuda hiçe saymışsın yani korsanı savunmuyorumda korsan bitince neye dayanarak oyunların daha kaliteli daha gelişkin oldaçağını varsayabiliyorsun eskiden böylemiydi peki eskiden kaliteli olan oyun diyebileceğimiz şeyler peki nasıl çıktı ozaman korsan yokmuydu bundan daha çok vardı ki konsollarda korsan oyun var bu gerçeği atlamışsın

BSC Misafiri

7.1.2016 14:55:23

0
Şimdi buraya gelip param yok oyun alamıyorum diye ağlamayacağım. Çocukluk zamanımdan beri çoğu oyunu korsan yollardan edinip oynadım. Şuan o eskiden oynayıp bitirdiğim oyunları bile orjinal olarak aldım. Ben şöyle bir yol izlerim. Oyunu korsan olarak indiririm, baktım parasını hakeden bir oyun fiyatı indirime girdiğinde bütçeme de uyuyorsa orjinal olarak edinirim. Sonuçta çok zengin değiliz, asgari ücretle geçinen insanlarız ;) Bu arada Lords of the Fallen oyunu cracklendi.

_Sparda_

7.1.2016 14:55:03

+7
Korsan oyunlar bitince güzel kaliteli oyunlar geleceğini sanan arkadaşlar galiba bir yerde çok yanlış yapıyor bu arada korsanı savunmuyorum firmalar belli yaptıkları stratejiler oyuncuları sömürme üzerine yavaş yavaş oturtulmakta bu düzen pc oyun fiyatları bazı oyunlar dışında yükseltilmeye çalışılmakta sanmayın korsan bitince bu devram bitecek adamlar oynıcak oyunları yok caresizler diyip çatır çatır mobil platform gibi bunu geliştirmek mi istiyorsun ozaman 1-2 dolar ateşle hadi kuzum sen yapabilirsin gibi şeylere hazırlıklı olun ozaman, çok nadir kaliteli oyunlar çıkıyor eskiden daha güzel özel zevk veren oyunlar vardı ozaman sanki korsan oyun yokmuydu vardı daha beterdi hemde %100 bir koruma diye bişey asla yok aslada olmıcak her programın korumanın açıkları vardır bunu yapabilecek adamlar çıkması gerekir sadece bu oyunları şuan kıramayan adamlar olacak ama şunuda unutmayın her kör satıcının bir kör alıcısı vardır daha iyi hackerlar oyun kıran crakerlar çıkıcaktır ve zamanımız artık elektronik internet üzerinden olmaya tam gaz gitmekte buda hackerların güç kazanması demek ben yukarda belirttiğim gibi korsanı savunmuyorum ama oyun şirketlerinede binbir bela okumak istiyorum açıkcası istediğiniz oyunun fanboyu olabilirsiniz sevebilirsiniz ama şu gerçeği göremiyorsanız zaten baştan kaybetmişssiniz oyunların kalitesi grafiklerle yükselebilir ama içerik 0 en nefret ettiğim olay grafik zerre kadar umrumda değil oyun dediğin zevk verir keyif verir kimisi öğretici kimisi hardcore kimisi strateji kimisi ise gaz verir heyacanlıdır benim için yeni oyunlar %90 tat vermeyen tutsuz kabak tadı veren şeyler evet bunlara para harcanıyor emek var ama ben artık oyuncuların düşünülerek yapıldığını sanmıyorum

jumong88

7.1.2016 14:53:26

+1
Steam'de parayla aldığım 93 oyun 8 f2p oyun var. Denuvo DRM'e sonuna kadar karşıyım neden mi? Bu adamlar bu torrentçi tayfayla içli dışlı, 3dm denilen grubun bunların projesi olduğu dahi söylenilen şeyler arasında. orijinal oyun almaya çalışan ve param yetmediğinde oyunu oynamayan biri olarak denuvo drm'in olduğu oyunları satın almıyorum. Bir kere hdd ve ssd kartlarınız üzerinde sahte işlem yaparak bu kartlarınızın ömrünü yediğini reddit ve bir kaç rus teknoloji sitesinde açılan konular kaynaklı bir şekilde açıkladı. Umarım, korsancılık biter aynı zamanda umarım bu tür drm şirketleri de biter.

Vl.Murad

7.1.2016 14:49:26

+4
En son ne zaman korsan oyun indirdiğimi hatırlamıyorum zaten :P

BSC Misafiri

7.1.2016 14:45:07

+7
bence korsanın bitmesi demek oyun şirketleri açısından konsolunda biteceği pc oyunculuğunun yükseleceği downgrade haberlerini duymayacağımız oyunda ki grafiklerin pc oyunculuğuna yoğunlaşılmasıyla daha çabuk gelişeceğinin pc oyunculuğu geliştikçe oyuncu sayısı arttıkça g2a gibi sitelerin fazlalaşıp rekabeti arttırarak daha ucuz oyunlar oynayacağımız bir dönem olur.Şu anda bu yazdıklaım bazı konsolcu arkadaşların tepkisini çekecektir fakat durum bu çünkü hiç bir oyun şirketi keyfinden konsolu ön planda tutmuyor korsan olmadığı için tutuyor yoksa hiç bir firmanın sınırlı donanımla uğraşmak için uğraşacağını sanmam.

BSC Misafiri

7.1.2016 14:44:55

0
hepsi değil de bazıları kırılır bundan sonra..donanımcıları da düşünmek lazım

BSC Misafiri

7.1.2016 14:44:50

+2
Korsan ölmez korsanın bittiği gün PC ölür birsürü kişi oyunları korsan oynayabildiği için kasa topluyor hadi korsanı kökünden kaldırsınlar ama oyun fiyatları da ucuzlasın derdim ama ucuzlamaz ve oyun oynamak çok lüks hale gelir PC darbenin en büyüğünü yer olmaz öyle şey.

ultralisan

7.1.2016 14:42:04

+1
Korsan oyunun bitmesi hiç bir oyun yapımcısının işine gelmez 10 yaşında oynadığım korsan oyunlar sayesinde bir ''gamer'' oldum ben yoksa kimse bana orjinal oyun almazdı. Korsan oyun ister kabul edin ister etmeyin pazarlama için güzel bir taktik.

Hoid

7.1.2016 14:38:46

+5
Para vermeyip alırsan ne olursa olsun bu aldığın şeyden zevk almazsın . Paranla alırsan bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır aldığın şeyden daha çok zevk alıyorsun , ben buna emeğimi verdim diyorsunuz ve farkında olmadan bir şekilde sizde mutluluk ve haz duygusu oluşuyor . Ama para vermeyip oradan buradan edinirseniz onun hiç bir değeri olmuyor bitince siliniyor bir daha yüzüne bakılmıyor . Yani kısacası tüketmek için kullanmış oluyorsunuz . Buda zevk almanızı engelliyor . Ayda 5 tane oyun yükleyip bitirip silmek zaten zor bir iş yaparsanız da zaten ağar işsizsiniz hayatta yapacak bir şeyiniz yok sürekli oyun oynuyorsunuz demek oluyor . Çünkü o kadar boş zaman ancak işsiz bir insanda olur ... Onun için oyunları parayla almaya gayret gösterin 10 tane değilde istediğiniz 1-2 tanesini oynayın fark edeceksiniz ki bundan keyif alıyorsunuz . Kısacası çıkan bütün oyunları oynayıp bitirmek bir marifet değil ancak zarardır . Hiç bir şey katmadığı gibi götürdüğü şeyler çok değerli şeyler olur .

Persona_Non_Grata

7.1.2016 14:38:08

0
şimdiden stok yapın torrentçiler ;)

BSC Misafiri

7.1.2016 14:35:10

+2
Bugün duyduğum en güzel haberlerden bir tanesi.PC ye çelme takmaktan bir an geri durmayan korsan oyundan kurtulmaya bir adım daha.

Megathrone26

7.1.2016 14:32:45

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Zarbo257 Güzel haber.Eğer korsan biterse işte o zaman PC'de kaliteli yapımlar çıkmaya başlar çünkü satış rakamları yükselmiş olacak.
inşallah öyle olur usta. ama bu yapımcılar nasıl olsa kopya oynayamıyorlar başka şansları kalmadı fiyatları yükseltelim de diyebilirler. Şahsen korsana karşı olsam da ve hep orjinal kullanıyor da olsam yine de korsan oyunların tamamen bitmesini istemem. lütfen yanlış anlamayın ama ticaret bu ütopya değil distopya bana daha gerçekçi geliyor nedense!

nameste108

7.1.2016 14:26:44

+1
bu tarz sistemlerin istenirse ve uğraşılırsa er ya da geç açığı bulunur ve kırılır, korsan oyunu bitirecek asıl olay: firmaların online tarafa kayması. bence yakında sadece bağımsız yapımcıların oyunlarını, indie oyunları ve simulasyon oyunlarını ve çıkarsa pc strateji oyunlarını korsan olarak göreceğiz, diğer tarzların hepsi online tarafa kaydı.

Zarbo257

7.1.2016 14:24:11

+3
Güzel haber.Eğer korsan biterse işte o zaman PC'de kaliteli yapımlar çıkmaya başlar çünkü satış rakamları yükselmiş olacak.

osmandemi2

7.1.2016 14:15:21

0
Lords of fallen kırıldı. Tabi tam randımanlı çalışmıyor ama kırıldı

Rachsuchtig

7.1.2016 14:14:53

+12
GTA 5 korsan oynanamayacak diyordu R* çıktığı günün akşamı torrente düşmüştü aklima bu geldi Rockstar'in yaptığı satış stratejisi insanlar korsan çıkmayacak diye para biriktirip aldı ama akşamında korsan çıktı oyun
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız