Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Zynga, Türk Oyun Şirketi Peak'i 1.8 Milyar Dolar Karşılığında Satın Almaya Hazırlanıyor

 
ABD merkezli oyun şirketi Zynga, Türk oyun şirketi Peak'i satın almaya hazırlanıyor.
 
Webrazzi'nin haberine göre Zynga 1.8 milyar dolar karşılığında Peak'i satın alacak. Satın almanın nakit ve hisse şeklinde yapılacağı yönünde. Yani Zynga 1.8 milyar dolarlık satın almanın bir bölümünü nakit bir bölümünü ise Zynga hissesi ile ödeyecek.

Bununla birlikte internet alanında Türkiye'nin en büyük satın alması gerçekleşmiş olacak ve şirketin kurucusu ve CEO'su Sidar Şahin de bu işe imza atan ilk girişimci olacak.

Webrazzi aldığı duyumlar ve kendi tahminleri neticesinde Zynga'nın Peak'in sadece oyunlarını değil şirketin tamamını satın alacağını öngörüyor.
 
Zynga ile Peak daha önce de birlikte çalışmıştı ve Zynga 2017'de Peak'in sahip olduğu bazı oyunları 100 milyon dolara satın almıştı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak webrazzi Zynga Peak
Zula Süper Lig'de Finallere Doğru Minecraft Dungeons'ın İlk DLC'si Temmuz Ayında Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Berkayselcuk

1.6.2020 11:18:53

+1
Bu satışı yapan peak in ortakları girişimci insanlar, vurgunu yapalım sonra ömür boyu yatarız kafasında insanlar değil. Yanlış anlaşılmasın, kimseyi vatan sever kahraman gibi göstermek değil amacım, adamlar tabii ki önce kendi ceplerini düşünüyor, ama buradan gelen para yine tr de başka yatırımlara akacaktır. Hele oyun sektörü ülkede bu kadar hızlı yükselirken ve bu tarz örnek olacak satışlarla paralar kazanılırken bu insanlar yapmasa bile başka yatırımcılar buraya para harcamaya devam edecektir. Örnek olarak peak in kurulmasında kullanılan paranın trendyol markafoni lidyana gibi ticaret sitelerini kuran girişimcilerin kazandıkları paradan gelmesini verebiliriz. Bu satışı bir masalın sona ermesi değil yeni masalların başlaması olarak düşünüyorum ben, size de böyle düşünmenizi tavsiye ederim.

lamuarte

31.5.2020 20:36:21

+1
quote:

Orjinalden alıntı: kataaay Polonya mı küçük ülke ? Adamlar birçok sektörden bizde önde bir ülke. Bunun yanında kültürel-tarihi miras olarak da bizden altta kalır yanı yok. Kendi ülkemizi övmeye kalkarken Polonya gibi büyük bir ülke ve kültürü küçümsememeniz gerek. <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: lamuarte Oyun sektörü ihracat açısından en büyük pazara sahip sektörlerin başında. Gerçekten güzel işler yapılırsa neler olabileceğinin kanıtı. Aynı bannerlord'un erken erişimdeyken bile inanılmaz satması ve toyblast'ın amerikada uzun bir süre en çok oynanan mobil oyun olması gibi. Polonya gibi küçük bir ülke bile neler neler başarabilirken biz neden yapamayalım ki.</blockquote>
Gir bak istersen Polonyadaki en büyük firmalara ve cirolarına. Neyi kast ettiğimi anlarsın. Ekonomi ve yazılım şirketlerinden bahsederken konuyu nasıl kültür olarak anladın bilmiyorum

lamuarte

31.5.2020 20:34:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: OldReview Bu ruhunu şeytana satmak benzetmesini nerede yapmışım? Meseleye duygusal değil, gerçekçi bakmak lazım. Benim savunduğum konu, başarılı yazılım şirketlerinin daha büyük düşünüp yollarına devam etmeleri. Ülkedeki yazılım sektörünün önü böyle açılır, bir şeyler yapıp satmakla değil, tüm sektör liderleri böyle yapıyor...
Olayı öyle bir abartmışsınız ki tarzında kullandığımın gayet açık olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ülkedeki yazılım sektörünün önü büyük yazılımcılar üreterek açılır. Türkiyedeki ofisin kapanmasını kapsamayan bir satışla değil.Bu yazılımcıların hangi firmada çalıştıkları önemsiz. Türkiyede büyük yazılımcıların yetiştiğini ise böyle büyük satışlar gerçekleştirerek duyurabilirsin. Bu sayede bir çok kişi yabancı firmalardaki işleyişi görür ve büyük bir çok türk firması ortaya çıkma oranını arttırır. Aynı kore de olduğu gibi.

BSC Misafiri

31.5.2020 18:02:18

0
1.8 milyar gayet iyi bir para. Dün cebimde sadece 5 lira vardı mesela. Bugünde 5 lira var. 10 liraya hasret kaldım. İşsizim. Amerikalılar beni 10 liraya satın alabilir.

kataaay

31.5.2020 13:19:06

0
Polonya mı küçük ülke ? Adamlar birçok sektörden bizde önde bir ülke. Bunun yanında kültürel-tarihi miras olarak da bizden altta kalır yanı yok. Kendi ülkemizi övmeye kalkarken Polonya gibi büyük bir ülke ve kültürü küçümsememeniz gerek.
quote:

Orjinalden alıntı: lamuarte Oyun sektörü ihracat açısından en büyük pazara sahip sektörlerin başında. Gerçekten güzel işler yapılırsa neler olabileceğinin kanıtı. Aynı bannerlord'un erken erişimdeyken bile inanılmaz satması ve toyblast'ın amerikada uzun bir süre en çok oynanan mobil oyun olması gibi. Polonya gibi küçük bir ülke bile neler neler başarabilirken biz neden yapamayalım ki.

İdrak İstimlak

31.5.2020 12:49:16

0
Bu ruhunu şeytana satmak benzetmesini nerede yapmışım? Meseleye duygusal değil, gerçekçi bakmak lazım. Benim savunduğum konu, başarılı yazılım şirketlerinin daha büyük düşünüp yollarına devam etmeleri. Ülkedeki yazılım sektörünün önü böyle açılır, bir şeyler yapıp satmakla değil, tüm sektör liderleri böyle yapıyor...

lamuarte

31.5.2020 12:07:23

0
quote:

Orjinalden alıntı: OldReview Sektördeki başarının büyük firmalara satılmak olarak algılanması kötü bir bakış açısı. Yakın zamanda yine böyle büyük oyun şirketlerimiz yabancı yatırımcılar tarafından yutuldu. Parası ülkeye artı olarak yazıldı ama sektörün büyümesi demek yeni ve kaliteli şirketler kurup, bunları devamlı büyük yabancı şirketlere satmak olmamalı. Yazılımın her şekil ve şart altında ülkemizde üretilmeye devam etmesi ve ülkemizde kalması bu pazarın büyümesi için bence birinci şart. Dilerim yeni firmalarımız kendi yağları ile kavrularak, bir yerlere gelebilirler...
İlk defa kayda değer bir rakamla satış yapılabildi. Bunu niye ruhunu şeytana satmak gibi algılıyorsunuz anlamıyorum. Birden en büyük olamazsın. Her şey adım adım. 1 yapacaksın satacaksın. Sonra 2 olacak satacaksın. 3 olacak sektöre tutunacaksın. Bunlar geçiş aşamalarıdır. Bunu geçtim satış hisse senedini de barındırıyor. Firma zynga'yı da büyütmeyi amaçlayacak. Bu sayede daha sağlam finansmanla daha sağlam işler başarabilecekler. Hadi bunu da geçtim peak'in %40'ı yabancıların. %3336 civarı bir büyüme oranına rağmen sağlam yatırım yapacak türk bulamadıkları için bu yatırımı yabancılar yapmış. Bu yüzden de şirket hisselerinin %40'ını onlara sattılar. Özetle satılmaması gereken onca şey satılırken sıkıntı yok da neden çok iyi bir fırsat yüzünden satılan şirket bu kadar gözünüze batıyor anlamıyorum.

Source

31.5.2020 10:38:13

+1
Kaynak bulunması ve bu kaynağın daha büyük projeler için harcanması için güzel bir gelişme inşallah ülkemiz birgün bu sektörde sayılı ülkeler arasına girer. :)

CaptainReinhard

31.5.2020 09:49:48

+2
Ben bu duruma biraz olsun karşıyım. Türkiye asla bu tip alımlar yüzünden devasa şirketlere sahip bir ülke olamayacak. Hiç global firmamız yok mesela.

İdrak İstimlak

31.5.2020 09:01:09

+1
Sektördeki başarının büyük firmalara satılmak olarak algılanması kötü bir bakış açısı. Yakın zamanda yine böyle büyük oyun şirketlerimiz yabancı yatırımcılar tarafından yutuldu. Parası ülkeye artı olarak yazıldı ama sektörün büyümesi demek yeni ve kaliteli şirketler kurup, bunları devamlı büyük yabancı şirketlere satmak olmamalı. Yazılımın her şekil ve şart altında ülkemizde üretilmeye devam etmesi ve ülkemizde kalması bu pazarın büyümesi için bence birinci şart. Dilerim yeni firmalarımız kendi yağları ile kavrularak, bir yerlere gelebilirler...

lamuarte

31.5.2020 06:08:12

0
Oyun sektörü ihracat açısından en büyük pazara sahip sektörlerin başında. Gerçekten güzel işler yapılırsa neler olabileceğinin kanıtı. Aynı bannerlord'un erken erişimdeyken bile inanılmaz satması ve toyblast'ın amerikada uzun bir süre en çok oynanan mobil oyun olması gibi. Polonya gibi küçük bir ülke bile neler neler başarabilirken biz neden yapamayalım ki.

BSC Misafiri

31.5.2020 03:24:26

0
Açıkçası satma haberine sevinmek üzücü bir durum olsa da büyük rakam tebrik etmek lazım. Her başarılı firmanın amacı bir şekilde kendini yabancı pazara satmak olmamalı. Daha da büyüyüp ülkeye güzel ürünler kazandırıp sektörü geliştirmek olmalı. Yine de tebrikler.

Berkayselcuk

31.5.2020 00:24:03

0
üretmeye biraz daha zaman harcasak neler yapabileceğimizin örneği. Bu olaydan sonra destek çok daha artacaktır bu piyasaya.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız