Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeniden Yapılmayı Hak Eden 5 Konsol Oyunu

Playstation unutulmaz oyunların evi olmuştu
      Bazı oyunlar vardır ki kendi devirlerinde her ne kadar türlerine büyük yenilikler getirseler de günümüzde artık bu oyunları oynamak teknolojilerinin çok eski olması nedeniyle oldukça zordur.  Bunlar arasında Alone in the Dark 1-2-3 veya Legacy of Kain: Blood Omen’ı sayabiliriz. Bazı oyunlar ise hala günümüzde de zevkle oynanabilirler, ama hani aynı oyunu yenilenmiş grafiklerle yapsalar çekinmeden satın alabiliriz. Oyunları “remake” yani yeniden yapma olayından bahsediyorum.
 
     Eminim yaşı belli bir düzeye erişmiş (en azından PS1-Nintendo 64 dönemini yaşamış) çoğu oyuncunun kafasından “ah şu oyunu yeni teknolojiye göre yapsalar” fikri geçiyordur. Bunun nedeni eski oyunların verdiği zevki yeni oyunlarda pek alamamaları. Kimileri bunun sebebini büyüyüp oyunlardan sıkılmamıza bağlıyor, kimileri ise yeni oyunların pek tad vermediğini söylüyor. Bana soracak olursanız ikisi de belli oranlarda doğru.
 
     Artık büyümemizden ötürü oyunlarda belli bir tecrübe düzeyine eriştik. Bir oyunun bize sunacağı şeyler arasında derin senaryo, ayrıntılı oynanış dinamikleri arıyoruz. Öyle önüne geleni vur şeklinde tasarlanan FPS ve TPS oyunları bizi memnun etmiyor. Bir RPG oyunu oynadığımızda senaryosunun basit olması bizi doğrudan oyundan soğutuyor. En azından bir RPG oyunu oynanış dinamikleriyle bizi mutlu etmeli. Tabi günümüzde oyunların gittikçe kolaylaştığını da inkar edemeyiz. Eskiden bir bulmaca için dakikalarca etrafta ipucu arar veya bulmacayı çözecek kombinasyon için beyin fırtınası yapmamız gerekirdi. Şimdi “herkes oyun oynasın” diye oyunları kolaylaştırmak moda olduğundan böyle zevklerden maalesef mahrum kalıyoruz. Peki bizi ne kurtarabilir? Tabi ki eski oyunların yeni teknoloji ile karşımıza çıkarılması.
 
Listede her ne kadar yer almasa da gönlümüzde yer alıyor
 
     Aslına bakacak olursanız yeniden yapılan oyunların kaliteli olabileceğini ilk olarak Gamecube için Resident Evil 1’in yeniden karşımıza çıkmasıyla anladım. Capcom, öyle bir remake oyunla karşımıza çıkmıştı ki hani Gamecube sürümünün orijinalinden daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İşte bu oyunla birlikte remake’lerin oyun dünyamızı daha güzel yapabileceği kanısına vardım. Resident Evil’ın Gamecube için hazırlanan oyunu mükemmel grafikleri, senaryoya yeni eklenmiş ek hikayeler, yepyeni oynanış dinamikleri (zombiye şok verme ve bıçak saplama gibi), zombilerin yakılmadığı takdirde ayaklanıp çok saldıgan bir halde peşinize düşmesi gibi birbirinden harika özelliklere sahipti. Tabi ilk Metal Gear Solid oyununun remake’i olan ve yine Gamecube için hazırlanan Metal Gear Solid: Twin Snakes de orijinaline bir hayli sadık kalarak beğenimizi kazanmıştı.
 
     Peki başka hangi oyunların remake’leri yapılabilir? Bunun için konsol oyunlarından oluşan bir liste hazırladık. Aslında listenin konsollardan oluşması benim genellikle konsollarda oyun oynamamdan ve konsol dünyasına daha hakim olmamdan kaynaklanıyor. Bu listeye her yıl karşımıza yeni oyunları çıkan spor oyunlarını ve araba yarışlarını almadık. Ayrıca remake’inin yapılmasının iyi olmayacağını düşündüğümüz bazı oyunlara da listede yer vermedik. O nedenle listemizin belli oranda eksik veya benim kişisel zevkime göre hazırlandığını söyleyebilirim. Sonuçta bu tarz her makale biraz da yazarın zevkine göre oluşturuluyor. Listenin eksik olması ise kaçınılmaz diyebilirim; çünkü piyasaya o kadar çok kaliteli oyun çıktı ki bunlar arasından seçim yapmak zor olacaktı. Son olarak listede NES ve SNES dönemi oyunlarını da almamaya karar verdim, çünkü bu oyunlar günümüz teknolojisi ile yapılırlarsa ortaya çıkacak oyun bir remake’ten çok, yepyeni bir yapım olacaktır. İşte BSC olarak bizim (daha doğrusu benim) listemiz.
 
Resident Evil 2
 
      Capcom’un 2002 yılında ilk Resident Evil oyununu Gamecube için yeniden hazırlamasından beri serinin hayranlarının aklındaki tek şey Resident Evil 2’nin yeni teknoloji ile hazırlanmasıdır desem sanırım hiç abartmış olmam. Her ne kadar benim için Resident Evil 3: Nemesis serinin en zevkli oyunu olsa da, Resident Evil 2’nin hayran sayısı her zaman daha fazla olmuştur. Raccoon City polis karakolunu, yer altı tünellerini, Tyrant’la karşılaştığımız bölümü yepyeni grafiklerle oynamak ve çevreyi yenilenmiş grafikler sayesinde daha iyi keşfetmek gerçekten oldukça eğlenceli olacaktır. Capcom eğer Leon S. Kennedy ve Claire Redfield’ın henüz bir çaylakken Raccoon City’de yaşadıkları dehşeti ek hikayelerle sunarsa oyuncuların bundan büyük memnuniyet duyacağını düşünüyorum. Resident Evil 6 ile iyice zıvanadan çıkan seri Resident Evil 2’nin remake’i ile eski günlerine dönebilir. Capcom bu konuda bir şeyler yapılabileceğini söylüyor, ama ne zaman yapar bilemiyoruz.

Legacy of Kain: Blood Omen
       Legacy of Kain serisi aslında hep Soul Reaver ile tanınsa ve Raziel’in adı hep önplanda olsa bile hikayenin ana kahramanı aslında Kain olmuştur. Zaten seri de Legacy of Kain: Blood Omen, Legacy of Kain: Soul Reaver (ve Defiance) olarak Kain’in öyküsünü anlatır. Raziel her ne kadar seride önemli bir yer işgal etse de oyunun dünyasını değiştiren, en büyük zorluklarla mücadele eden hep Kain olmuştur. Kain’in ilk macerası ve serinin başlangıcı olan Legacy of Kain: Blood Omen gerçekten de harika bir oyundu, ama artık bu oyunu günümüzde oynamak gerçekten de zor. Oyunun görselliği bir yana, teknolojik yönden de çok eksiğinin bulunduğu aşikar. Oldukça başarılı RPG öğelerinin bulunduğu bu aksiyon oyunu serinin nasıl başladığını anlattığı için büyük ilgi görebilir. Legacy of Kain’in senaryosunun oyun dünyasının en iyi senaryolarından birine sahip olması, mükemmel karakterlerin bulunması bu oyunu özgün kılan özellikler arasındadır. Legacy of Kain’in senaryo yazarı Amy Hanning’in şu an Naughty Dog’un en önemli isimlerinden birisi olduğunu söylemem sanırım yeterli.
 
Alone in The Dark 1-2-3
   Alone in the Dark çoğu otoriteye göre korku oyunları türünün babasıdır. Resident Evil’ın Alone in the Dark serisinden etkilendiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. İlk olarak 1992 yılında 3DO ve DOS için piyasaya çıkan bu oyunun ilk 3 macerası da benzer bir yapıya sahip. Alone in the Dark: The New Nightmare ise Resident Evil’a benzeyen bir oyun. Bence serinin ilk 3 oyunu artık yeniden yapılmalı. Bu oyunların grafiksel olarak çok geri olmaları bir yana, kontroller bile günümüz için oldukça rahatsız edici kalıyorlar. Özellikle Alone in the Dark 2’nin müziklerinin nasıl rahatsız edici olduğunu hatırlayınca sanırım müziklere de kökten el atılması gerektiğini söyleyebilirim. Alone in the Dark serisi korku türüne yön vermiş bir seri olarak yeniden yapılmayı hak ediyor. O yalnızlık duygusunu, Edward’ın korku dolu mücadelesini yeniden hissetmek güzel olacaktır. Serinin piyasaya çıkan son oyunu malesef eski günlerin o mükemmel atmosferini vermekten çok uzaktı. O nedenle en iyisi eski oyunları yeni teknoloji ile yeniden çıkarmak.
 
Tenchu 1-2
      Tenchu serisi belki de kıymeti en az bilinen seridir. Metal Gear Solid’in ortalığı yakıp kavurduğu bir dönemde ortaya çıkan ilk Tenchu oyunu gizlilik konusunda en az MGS kadar iyiydi. Acquire ve SCEJ tarafından hazırlanan bu serinin daha sonra ise ikinci oyunu Tenchu 2 daha gelişmiş bir oyun olarak yine PS1’e özel piyasaya çıktı ve büyük beğeni topladı. Serinin daha sonraki oyunları ise benzer kaliteyi asla yakalayamadılar. Rikimaru ve Ayane’nin maceraları PS1 oyuncularına tıpkı MGS gibi gizlilik öğelerinin ne olduğunu en iyi öğreten oyunlardı. Açıkçası Tenchu’nun gizlilik öğelerinin MGS’den bile daha iyi olduğunu düşünüyorum; çünkü gerçekten de kendinizi düşmandan saklanırken hissediyordunuz ve ekran karşısında öyle kımıldamadan duruyordunuz (en azından bana öyle oluyordu). Eğer bu oyunlar yenilenmiş grafikleri, benzer gizlilik hissi ve oynanabilirlikleriyle tekrar karşımıza çıkarlarsa ortalığı fena halde sarsabilirler. Metal Gear Solid’in popülaritesini Tenchu serisi de fazlasıyla hak ediyor.
 
Driver 1-2
      Driver serisinin ilk iki oyunu benim için çok çok özel oyunlardı. Şehirde arabayla hız yapmak, kestirme yolları kullanmak, her bir saniyenin son derece büyük öneme sahip olduğu bu oyunlar gerçekten de eğlecenin doğruğa vurduğu yapımlardı. Serinin daha sonraki oyunları Driver: Parallel Lines ve Driver: San Francisco ise açıkçası benim için anlamsız ve pek de değeri olmayan yapımlardı. Bu oyunlarla aslında Driver, Driver olmaktan çıkmıştı. Şöyle birisi çıkıp neden serinin ilk iki oyunundaki konsepte uygun oyunlar yapmıyor? Yoksa her bir saniyenin, en küçük manevranın bile önemli olduğu oyunlar yerine herkesin oynayabileceği yapımlar daha çok para mı kazandırıyor? Bence oyun dünyasının ilk iki Driver oyunundaki gibi farklı yapımlara ihtiyacı var ve çok sayıda oyuncu da böyle bir oyunu koşa koşa alacaklardır.
 
Not:  Not: Listede Final Fantasy VII gibi çok sayıda başarılı oyuna yer verilmemesinin nedeni bu oyunların yapımcılarının da açıkladığı gibi “eski atmosferi yakalamanın zor olması”dır. Yoksa tekrar görülmeyi hak eden o kadar çok oyun var ki. Peki sizin listenizde hangi oyunlar var?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC Remake Yeniden Yapım 5 konsol oyunu
Sony: Gran Turismo 6 Playstation 3'e Gelecek Watch Dogs'tan Yeni Görüntüler Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.12.2016 17:36:11

0
Ps dünyasının en önemli ve en güzel oyunu olan shadow of rome isimli oyunu ps 2 de varken ps 3 e niçin çekilmiyor anlamak imkansız. Merak ediniz ve bu oyunu bilmeyenler lütfen YouTube den oyuna baksınlar. Hakkı yenilmesin gerçekten Harika üstü bir yapım ürünü. Bak hüzünlendim şimdi

BSC Misafiri

9.9.2013 13:16:55

0
PSOne'ı özledim.

Leon S.Kennedy

14.4.2013 04:49:18

+1
re 1,silent hill yeniden yapılsın

cykilic

3.4.2013 15:50:27

0
Ben 8 bit 16 bit 32 ve 64 bit oyun konsollarına ayrıca bir meraklıyım. Bu makineler gerçekten çok sevimli. Ve özellikle 8 ile 16 bit oyun konsolları bence hep var olmalı. Çünkü bu oyunlar sevimli. Yani şimdiki bazı oyunlar gibi korkutucu, psikoloji bozan konsollar değil :) eski oyun konsolunu sevenleri beklerim. Orjinal oyun konsolları ve oyunları ile ilgili paylaşımlar için bekleriz. [link=http://www.eskikonsol.com]www.eskikonsol.com[/link]

BSC Misafiri

9.3.2013 21:59:11

0
oddworld serisi , legend of zelda oot , crash , the emperrors new groove , v-rally 2 , croc un devamı , bomberman fantasy race ve daha fazlası çoğu zaten yeniden yapıldı ama the emperors new groove ( ps1 le beş yaşında tanıştım fakat 98 liyim biraz geç oldu ama :) ) çocukken en sevdiğim oyundu ve croc bunlar mutlaka tekrar yapılmalı abi bir de büyüme konusuna gelince tamamen yanlış bi şey eski oyunları en az sizin kadar biliyorum ( emulatorler yoluyla ) sade renkler , geniş alanlar , bonusların abartılmaması , eğlenceli ve zeka isteyen yapıya sahipti bu oyunlar . ama şimdiki oyunlar acayip fazla göz yoran renk , bonus toplamaktan oynayamamak , parayla yeni özellik alma , uzun uzadıya oynama . darazık alanlar ( çoğu zaman ) , çok az eğlence veren ve zekayı nerdeyse hiç gerektirmeyen bulmacasız şekilde. gerrçi bu sıralar biraz daha iyi . ne bileyim ya zaten bu zamanda canavar gibi pc ya da ps33 şart ben ikisi de yok ama boşver olmasın insanlar ailesinin önüne nasıl yemek getiririm diye düşünürken biz sıcacık evimizden pc başında bunları yazıyoruz bu yüzden kendimden bazen utanıyorum

oveo531

9.3.2013 18:32:14

0
Benim ps1 de hala duruyor slim versiyonu ve ilk günkü gibi hatta şöyle söyleyeyim konsolun yanında verilen orjinal kol hala sapa sağlam ve kalite kokuyor.. En sevdiğim oyunsa Crash Bandicoot du :D Zaman nasıl geçiyor yahu herşey sanki dün gibi

orhanxy

9.3.2013 12:13:10

0
benim ps1 hala duruo fakat kolları bozuk :) az mı tomb raider oynardık hey gidi günler heyyyy duygulandım ya laaa

:::LOSTPLANET:::

28.2.2013 12:10:01

0
crash ,spyro , crock , dino crysis , metal slug , driver 1 , oddworld abbes oxedus ,Kula world , Vigilante 8 2nd Offence , TOCA ,

S.P.E.C.I.A.L.

28.2.2013 08:02:30

0
konsol özel değil ama "fahrenheit" yeniden yapılmasını en çok istediğim oyun. grafikler ve oynanabilirlik günümüze uyarlansa bu tarihin en iyi oyunlardan birini bir de öyle tekrar oynamak mükemmel olurdu. yapımcılar neden oyunlarını adam akıllı güncellemez anlamam ki. o kadar çok potansiyel var ki bunun boşa gitmesine razı olmalarına inanamıyorum.

imsomnia

27.2.2013 04:02:55

0
Müsadenizle ben biraz daha eskilere gitmek istiyorum. commodore 64 den myth, last ninja serisi, barbarian ps 1 den metal gear, resident evil 1-, driver pc den de nfs porshe , nfs underground 2. aklıma gelmeyen daha çok oyun vardır ama şu yukarıdaki oyunlar yeni nesil grafiklerle yeniden çıksa düşünmeden gider normal piyasasının 2 katı fiyatına bile alır oynarım şu yaşımda.

BSC Misafiri

26.2.2013 15:20:30

0
ps2 de black diye bi oyun vardı. az zaman geçirmedim o oyunla

Tigerspeed

26.2.2013 15:17:55

0
LEGACY OF KAİN SOUL REUVER serisi.. efsane.... RESİDENT EVİL 1,2,3 SYPHON FİLTER 1-2 ( 2.ncisini bulmak için gezi sırasında ankaranın altını üstüne getirmiştik :) konu ve sonu onu 10 numara.. METAL GEAR SOLİD serisi Grafikleri HD olarak çıktı ama nextgen grafilerle muhteşem olur özellikle 1 ve 2 DRİVER ACE COMBAT 4 e kadar olan seri bilhassa 5 in yeniden yapılması sadece grafik olarak yapsalar konusu uçakları hep üst düzey.Yeni ace combat tamamen arcadeye döndü ve çok kötü. Bugs Bunny & Taz: Time Busters Tomb Raider 1-2-3-4-5 Need For Speed 2-3-4 ve unutulmaz nfs 5 porsche unleashed. Şimdi bile yapılmayan oyun arabanın üstünü aç ışıları açıp kapat 4leri yakma sinyal verme dahası karlı yağmurlu e uçurumlu ve tarihi yerlerde otobanda müthiş yollarda yarışma.Onun tadını nextgen çıktı çıkalı birazcık pgr4 de almıştım.Başkada bunun gibi oyun yok. Driver 1-2 Road Rash 3D Şimdilik aklıma gelen özüne sadık kalınarak nextgen yapılması istediğim oyunlar bunlar.Eminim benim yaşımdaki birçok kişi bu oyunlardan aldığı tadı şimdiki oyunlarda alamıyor. Şahsi fikrim: Grafik teknolojisi geliştikçe oyunun senaryosu konusu geriledi.Hatta grafiği kasmak için oyunu güzelleştiren birçok etmen bellek yetmiyor bahaneleriyle çıkartıldı.Bellek yettiğinde ise daha fazla grafik için kullanıldı.Grafik teknolojisinin çok çabuk ilerlemesi oyunlardan alınan birkaç güzel unsuru engelledi.Misal olarak ps2 deki Ace combat 5 teki konu uzunluğu harita büyüklüğü ve uçak sayısı bile Xbox360 daki olağan üstü grafikli Ace Combat 6 liberty de yoktu.Ace Combat Horizon daha da kötü oldu.Uçak sayıları gitgide kısırlaştı konular arasına fazlaca video konuldu patlama sahneleri güzel oldu ancak uçak savaşlarına helikopter konuldu ve aptalca fizik motoru eklendi gelen füzelere helikopterin anında takla atması gibi efektler koydular.Çünkü Ace combat 6 da patlama sahneleriyle satılmak istendi.Bunun gibi çok oyun mevcut artık.Oyunlarda grafik teknolojisi belli bir yere geldiğinde o grafiği daha daha fazla arttırmak yerine oyuna yeni yollar yeni senaryolar yeni hava koşulları eklemek daha iyi olur kanısındayım. Forza 4 gibi bir oyunda bile yağmur yok.Yağmur olan oyunlarda ruh yok.Grafik oyun için çok şey demek ama herşey demek değil dilerim birgün bunu anlarlar.

thanatos13

26.2.2013 11:11:06

0
silent hill 1 ?

orh01

25.2.2013 23:50:38

0
vaybe resmini görünce duygulandım benm makinanın kapatıgı takılıyordu ama ben onu öyle seviyordum :D

Bowser Zeki

25.2.2013 22:02:58

0
Yorumların çoğunda crash var. Demek ki onunda katılması gerekiyor.

Zukape

25.2.2013 21:08:19

0
Ne kadar üzücü ki Castlevania seriside yok.

RoyBatty

25.2.2013 17:37:10

+1
dino crisis 1 ve 2 ramake yapılsa fiyatı 200 dolar olsa yinede alırım zamanında o oyunda eğlendiğim kadar hiç bir oyunda eğlenmedim özellikle dino crisis 2

bocekgrafik

25.2.2013 16:24:52

0
Bence de Driver kesinlikle olmalı. Çok heyecan verici bir oyundu.

LoKRazieL

25.2.2013 15:54:29

0
Ps1 Deki Efsane Oyunları Yazıyorum Bunlar Kesinlikle Remake Olarak Veya Yeni İsimlerle Gelmeliydi Tabiki Başta Medi Evil 1 2 Legacy Of Kain Soul Reaver Crash Bandicoot quake 2 The Mumy Gex 3 Digimon World Jersey Devil Dino Crisis ,Resident Evil ,Alone İn The Dark Bugs Bunny&Taz Crash Team Racing Street Fighter EX 2 PLUS(Doctorin Dark :)) Ps1 le Sega Genesis'in yeri hep ayrıdır bende o zamanlardaki zevki zaten şimdiki oyunlardan beklemem bekliyememde ama hepimizin aklı o zamanlara gittiğinde vay be neler vardı neler gördük demişliğimiz olmuştur yaşam tarzındada olduğu gibi oyunlardada artık bir monotonlaşma oldu hepsi aynı düzey patlama grafiklerle önümüze çıkıyor tamam hangisi bize soul reaver medi evil crash bandicoot dan aldığımız zevki veriyor hiçbiri artık doğuştan oyuncu olan bizlerede eskileri sadece arkalarından özlemle anıp hasret gidermek kalıyor... zaman değişti artık yetinmenin ne demek olduğunu öğrenme zamanındayız herkeze iyi oyunlar......

thugs_life

25.2.2013 14:31:22

0
sonuçta biz o dönemi en güzel şekilde yaşadık eğlendik yine eskiye dönmeyi herkes ister ancak yeni yetme oyuncular zeka işinden pek haz etmiyor ve sayıları da oldukça fazla, ben artık o şekilde pek oyun beklemiyorum, şu anda beklediğim ve oynarken eskiye döndüğüm god of war var sadece. devil may cry ın son oyununda 1 tane yarım yamalak bulmaca vardı bak yine hatırladım güldüm..

kımyasal

25.2.2013 10:55:45

0
Resident evil 3 ve parasite eve 2 mutlaka remake çıkması gerek oyunlar.parasite eve 2 o kadar sevmiştimki bir ara nevada çölünde bulunan kasabayı tasarlamaya çalıştım

by_t

25.2.2013 10:48:49

+1
CRASH BANDICOOT

Jacoff

25.2.2013 10:36:24

0
Ultima Online?

BSC Misafiri

25.2.2013 05:06:52

0
Alone in the Dark 4´ün tekrar yapılmasını isterdim be. Görsel ve ses efektleri yeni nesle göre yine iyi olmasına rağmen şöyle bi gözden geçirilse. Ohhş. Dino Crisis ve Parasite Eve de olabilirdi

BSC Misafiri

25.2.2013 05:06:41

+1
---------- MGS1--------- SOCOM SERİSİ PS2-------- gamecube emulatorde mgs twinsnake oynadım onu bile getirseler razıyım .....

BlackBeasT

25.2.2013 03:57:43

0
Kimse uğraşmaz şu saatenden sonra PSX oyunlarını remake yapmakla ,NGC ömrü kısa oldu lakin RE:remake .RE:zero ve MGS:twin snake (remake) gibi oyunları bıraktı.

aterikasedi

25.2.2013 02:23:59

0
Ben de bir Driver remake isterdim.

megamefta

25.2.2013 00:27:55

0
bir kişi de çıkıp shenmue dememiş!

2tekerci

25.2.2013 00:07:23

0
Shadow Of Rome

tekken_forever

24.2.2013 23:33:11

0
Bence tekken 3 de hak ediyor onunun havası hiç bir dövüş oyununda yok bana göre

TheBladeRunner

24.2.2013 22:47:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici ulan resident evil 2,3 remake yapsınlar hangi konsola çıkacağı farketmez elimde yoksa çıkacağı konsoluyla beraber alırım :D resident evil 1in remake versiyonunu wiide defalarca oynadım hakikaten güzel oyun
aynen

BlackAngel998

24.2.2013 22:41:55

+1
Dino crisis?nerde...

mhakannn

24.2.2013 22:27:35

0
Spyro ?

speederly

24.2.2013 21:57:01

0
mgs 1 , silent hill , ve crash de burda olmalı :)

zaomss

24.2.2013 21:45:32

+2
Ya arkadaş bu iş cığrığından çıktı eskiden misafirler lden şikayet ederdik şimdi üyelere de bulaştı bu makaleyi okudim ve alkan beye binlerce teşekkür ettim bu sıralar çok güzel makalelere imza atıyor editörümüz.Sonra yorumlara birde baktım ki arkadaş savaş çıkmış resmen Alkan bey bile yorum atmış kirletiyorsunuz güzelim içerikleri yapmayın böyle gözünüzü seveyim

S!rJohN

24.2.2013 20:03:15

+1
*Chrono Trigger *Final Fantasy VII *Legend of Zelda - Majora's Mask *Tomb Raider II *Parasite Eve

BSC Misafiri

24.2.2013 19:57:28

0
adam Madara olmuş, durun daha fazla vurmayın. bu tarz makalelerde birileri çıkıp "hmmmm bu oyun da olmalıydı, siz oyuncu musunuz lan ben daha iyi biliyorum. Klasik oyunları ben oynadım, ben elite kesimim bana on numara size sıfır" demesine bayılıyorum. Biz business'dık, biz de mi öldük?

ksfno1

24.2.2013 19:49:38

0
Yazılanların hepsine bakma fırsatım olmadı dolayısıyla yazıldı mı bilmiyorum ama Crash serisi yeni nesil grafiklerle tekrar yapılsa süper olur.

BSC Misafiri

24.2.2013 19:36:55

0
Bence kesinlikle Fatal Fury ps1 de en çok vakit geçirdiğim oyundu

cahitdikici

24.2.2013 18:45:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ps1 İn bence en efsane oyunlarında biride Metal Gear Solit
bukadar efsane dediğin bir oyunun adını bile tam yazamadıysan listede olmaması normal

Sulu Çor Kağan

24.2.2013 18:36:24

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Uchica Madara, madara olmussun bilader. Nick, entry uyumu :)
hıhı evet, üyeliğinle yaz bi dahaki sefere sahte kimliklere saklanma

cahitdikici

24.2.2013 18:34:45

0
ulan resident evil 2,3 remake yapsınlar hangi konsola çıkacağı farketmez elimde yoksa çıkacağı konsoluyla beraber alırım :D resident evil 1in remake versiyonunu wiide defalarca oynadım hakikaten güzel oyun

BSC Misafiri

24.2.2013 18:24:16

0
Uchica Madara, madara olmussun bilader. Nick, entry uyumu :)

Sulu Çor Kağan

24.2.2013 16:40:10

-4
quote:

Orijinalden alıntı: Bernhard Uchida Madara. Sanırım makaleyi tam olarak okumamışsın, bazı oyunları listeye almamamızın nedenini, ayrıca bunun yazarın kişisel listesi olduğunu da açıkladık. Sanki biz karar veriyoruz firmaların neyi yapacaklarına :) Yoksa Xenosaga ve FF VII benim için Chrono Cross'tan da önce gelir. Kişisel bir liste bu. Alkan Adakaner
Editör olarak sizden daha fazlasını beklerdim açıkçası.

ölüyordu bsc sana ... bsc büyük bir sponsor kaybetti sanki.. :D seni takan kim Senin konuyla hiç alakan yokmuş zaten... Neyse hata ben de biraz ağır kaçırdım olayı, akünün suyu boşaldı tabi.

BSC Misafiri

24.2.2013 16:05:33

+1
Final Fantasy VII yazısını görmek bile her zaman heyecan vermiştir bu bünyeye remakelerini değil de FF VIII ve FF X'in filmlerini yapsalar keşkem :(

Roc.

24.2.2013 15:58:27

0
Görünüşe göre Daredevil diye bir oyundan haberiniz yok BSC!!!!!11121!!2111birBİR

Xaerk

24.2.2013 15:43:59

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara. Chrono Cross yazmamışınız ya size de çok teşekkür ediyorum, benim için de BSC bitmiştir daha da gelmem BSC'ye.
Oha herkes seni ciddiye almış.

SirPeter

24.2.2013 15:21:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara. Chrono Cross yazmamışınız ya size de çok teşekkür ediyorum, benim için de BSC bitmiştir daha da gelmem BSC'ye.
Adam size Davos incesi yapmış, anlamayıp dalga geçmişsiniz bir de :D

BSC Misafiri

24.2.2013 15:11:11

0
Peki ya Need For Speed'in ilk dönem oyunlarına ne demeli? (NFS 1-2, NFS 3 Hot Pusuit, NFS 4 High Stakes ve NFS 5 Porsche Unleashed gibi...)

BSC Misafiri

24.2.2013 15:11:07

0
japon yapımı bir oyun vardı adını bir türlü hatırlayamadım belki oynamış birileri çıkar. dino crysis, resident evil tarzı bir oyun, oynadığımız karakter bir kız, bir fabrika veya laboratuvar gibi bir yerdeyiz, genelde karşımıza çıkanlar sanırsam ufak robotlardı ve ilk karşılaştığımız patron yeşil dev bir örümcekti, ara sıra kapıları açmak veya makineleri çalıştırmak için kombinasyonlar çıkıyor karşımıza. Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi, umarım hatırlayanınız çıkar.

queenTR

24.2.2013 15:06:00

0
Tenchu 'yu hatırlamanız çok iyi olmuş bu arada, siz yazmasaydınız beynimin el değmemiş biryerlerinde bekliyor olacaktı, ah keşke çıksa...

rambocuk

24.2.2013 15:05:10

0
Driver ps1 de ilk oynadığım oyundu o anlardan bir kesit : Aga insanlar yürüyor şehirde grafikleri muhteşem ötesi olmaz böyle birşey 16 saattir başındaydım yeni kalktım böyle bir görsellik böyle bir heycan olamaz ya düşün kırmızı ışıkta geçtinmi polis peşine düşüyor ya böyle bir heycan yok gerçekle bire bir

stun

24.2.2013 15:04:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara. Chrono Cross yazmamışınız ya size de çok teşekkür ediyorum, benim için de BSC bitmiştir daha da gelmem BSC'ye.
ölüyordu bsc sana ... bsc büyük bir sponsor kaybetti sanki.. :D seni takan kim

BSC Misafiri

24.2.2013 15:03:27

0
Yeniden yapılacaksa extra içerikle gelmeli oyunlar yoksa aynı oyunun makyajlı versiyonunu ne yapalım. Bu seferde ortaya yeni efsaneler değil anca klon oyunlar çıkarki sektör adına ilerleme olmaz. Bazı oyunlar efsanedir güzel eser oldukları için. Bırakalım efsanelerin zaten yeri bellidir, oyuncuların kalbindedir. İş olan oyundan ,klon oyun (grafikleri vs. güzel olsa bile) değil, iş ki aynı kalite veya daha iyisiyle yeni bir efsane ,şaheser meydana getirmek. Bu yazdığı becerebilen bildiğim tek firma "Naughty dog"adamlar Crash'la başlayıp Unc.1,2,3'le devam edip Last of us'perçinliyorlar. Demek ki oyun yapımcıları kafapatlatmak isterlerse ortaya yeni efsaneler çıkabilir. Herkesin düşüncesine saygım var. Ancak biraz mantıklı olmak lazım. Her oyun kendi zamanında iyi ve etkileyicidir. Saygılar.

BSC Misafiri

24.2.2013 15:03:25

0
Dünyanın en güzel yarış oyunu 1998 NFS 2 daha bir benzeri yapılmadı.

BSC Misafiri

24.2.2013 15:02:46

0
Yeniden yapılacaksa extra içerikle gelmeli oyunlar yoksa aynı oyunun makyajlı versiyonunu ne yapalım. Bu seferde ortaya yeni efsaneler değil anca klon oyunlar çıkarki sektör adına ilerleme olmaz. Bazı oyunlar efsanedir güzel eser oldukları için. Bırakalım efsanelerin zaten yeri bellidir, oyuncuların kalbindedir. İş olan oyundan ,klon oyun (grafikleri vs. güzel olsa bile) değil, iş ki aynı kalite veya daha iyisiyle yeni bir efsane ,şaheser meydana getirmek. Bu yazdığımı becerebilen bildiğim tek firma "Naughty dog"adamlar Crash'la başlayıp Unc.1,2,3'le devam edip Last of us'perçinliyorlar. Demek ki oyun yapımcıları kafapatlatmak isterlerse ortaya yeni efsaneler çıkabilir. Herkesin düşüncesine saygım var. Ancak biraz mantıklı olmak lazım. Her oyun kendi zamanında iyi ve etkileyicidir. Saygılar.

BSC Misafiri

24.2.2013 15:02:41

0
@Uchiha Madara. herhalde bu mesaj üzerine BSC ekibinden şöyle bir tepki bekliyordun gardaş: Gitme dülaaayyyy nerdesiiiğğğnn. Sensiz olmeyo geri döğğn http://www.youtube.com/watch?v=vNpF8wnP_Kw 90 doğumludur kesin. Takmayın Alkan bey. Elinize sağlık.

queenTR

24.2.2013 14:59:05

0
Oddworld :(

BSC Misafiri

24.2.2013 14:40:23

0
Prince of persia'nın ilk üç yapımı. Özellikle warrior within. Bide ne bileyim şöyle goal 3 nekketsu kunio football tarzı günümüz grafikleriyle bi futbol oyunu fena olmazdı bence :)

BSC Misafiri

24.2.2013 14:23:36

0
PRINCE OF PERSIA SOT - WW - T2T

WE neED

24.2.2013 14:20:24

0
Ateri zamanında sonra aldığım ilk ve tek konsoldur ps one ve hakkeden tek oyun CRASH !!! bence ..

gamer-x

24.2.2013 14:07:37

+1
DINO CRISIS 1-2 - PARASIT EVE 2 - SILENT HILL 1 - FEAR EFFECT - D (4 cd lik şahaser) bu oyunları yeniden yapsınlar işi gücü bırakır oyunları alıp 1 ay tatile çıkarım tabi hayal işte

BSC Misafiri

24.2.2013 13:54:06

0
Ps 1ki soutch park racing ve lucking luckey ve vrally

JonnyCaqe

24.2.2013 13:50:56

0
kesinlikle crash serisi.Crash kadar eğlenceli bir oyun daha yapılmadı.

Sulu Çor Kağan

24.2.2013 13:47:35

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Kato41

Ne olursun geri gel buralar sensiz çok kötü geçicek....
Sen çok yanlış yerlerdesin, neyse hata bende bu kadar ince yapmamalıydım.

Guest-C8DDC600D

24.2.2013 13:47:24

0
Hey gidi Driver, ne oynardık be. Vay anasına eskiye gittim bi an. Ellerine sağlık Alkan Adakener çok güzel bir makale olmuş.

artenis

24.2.2013 13:42:21

0
Resident evil, Crash Bandicot, Twisted Metal, PS1 dönemimdeki versiyonları kadar nitelikli olarak tekrar dönseler zaten liste başı olurlar, Bunu RE Remake , GTA3 HD, Max Payne ile gördük nasıl ilgi çektiler, Bu güzel hayaller forum sayfalarından öteyede zor gider, işin içinde şirketlerin maddi çıkarları var duygusal durumlar değil ;)

Fearless_tr

24.2.2013 13:42:17

-1
DRIVER 2 ve RESIDENT EVIL 2 bu iki oyunu yeniden yapsalar degset olurdu kesinlikle anilarim canlandi

Kato41

24.2.2013 13:42:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara. Chrono Cross yazmamışınız ya size de çok teşekkür ediyorum, benim için de BSC bitmiştir daha da gelmem BSC'ye.
Ne olursun geri gel buralar sensiz çok kötü geçicek....

Kato41

24.2.2013 13:40:34

0
Final Fantasy X Resident Evil 3 :Nemesis Resident Evil 2 Bence eksik olanlar...

ozgurr84

24.2.2013 13:38:10

-1
crash bandicoot 1-2-3 ve ctr yok mu

BSC Misafiri

24.2.2013 13:37:50

0
bence tekken 3 de yapsınlar tekken tag 2 çıkdıma onun tatı gibi yok

encuni

24.2.2013 13:34:49

0
Nes oyunu tsubasa var onu yapsalar abov :D ama goruntu ve oynanış tarzı değişmeyecek

BSC Misafiri

24.2.2013 13:32:49

0
Ps1 İn bence en efsane oyunlarında biride Metal Gear Solit

Bernhard

24.2.2013 13:31:53

+3
Uchida Madara. Sanırım makaleyi tam olarak okumamışsın, bazı oyunları listeye almamamızın nedenini, ayrıca bunun yazarın kişisel listesi olduğunu da açıkladık. Sanki biz karar veriyoruz firmaların neyi yapacaklarına :) Yoksa Xenosaga ve FF VII benim için Chrono Cross'tan da önce gelir. Kişisel bir liste bu. Alkan Adakaner

OTTOMAN_67

24.2.2013 13:28:21

0
dedıklerinizi yapsalar gözü kapalı alırım gına geldi adam öldür geç tarzı oyunlardan

metotan

24.2.2013 13:28:20

0
Vagrant Story'nin ikinci oyununu yapsınlar ben onların köpeği olurum.

Sulu Çor Kağan

24.2.2013 13:27:21

-10
Chrono Cross yazmamışınız ya size de çok teşekkür ediyorum, benim için de BSC bitmiştir daha da gelmem BSC'ye.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız