Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Joker İnternet Dünyasını İkiye Böldü!

"Ailenin Ölümü"nde Joker manyaklık çizgisini fazlasıyla aşmıştı.

     Çizgi Roman bağımlıları ya da en azından sinemada bu uyarlamaları büyük bir keyifle izleyen takipçilerimizin bildiği gibi yakında iyi bir kadro ile karşımıza çıkacak olan Suicide Squad'ı izleme şansına erişeceğiz. Will Smith ve Jared Leto dışında daha önce farklı yapımlarda da sıkça gördüğümüz Margot Robbie, Jai Courtney, Viola Davis ve Cara Delevingne gibi isimlerin yer alacağı yapımın gösterim tarihi ise 2016 Ağustos olacak.
 
     Tüm bu bilgilerin ışığında karakterlerin filmde nasıl bir görünüme bürüneceği konusundaki soru işaretleri de yavaş yavaş kalkmaya başladı. Bu karakterlerden belki de en çok merak edilen isim tabi ki Joker'i canlandıracak olan Jared Leto.
 
     Filmin yönetmeni olan David Ayer'de görsel paylaşımına bu karakter ile başladı. Dün sabah saatlerinde paylaşılan Joker görseli tam anlamıyla internet dünyasını ikiye ayırmış durumda. Joker'in bu psikopat görünümünü çok beğenen olduğu gibi bir o kadar da şüpheyle yaklaşan isim var. Ciddi tartışmaların gölgesinde tabi ki işin şamata yönü de öne çıkmış durumda. Öyle ki Joker'in bu görünümünü ve kaplama dişlerini Marlyn Manson'a benzetenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Eee haksız da sayılmazlar.
 
 
     Peki genel hatları ile baktığımızda Joker'in yeni imajı nasıl? Kendi şahsi fikrimi söylemem gerekirse Jarded Leto'nun Joker performansının altından başarıyla kalkacağını düşünüyorum. Unutmayın, bu alıştığımız Joker'den farklı bir portre çizecek. Yani ne Jack Nicholson kadar renkli ne de Heath Ledger kadar karanlık, istikrarlı ve bir o kadar da planlı bir Joker ile karşılaşacağız. Hikaye detaylarını tam olarak bilmiyoruz ama Jared Leto'nun Joker performansının daha çok R.I.P, Endgame ya da Killing Joke tarzında olacağı söyleniyor. Kısacası bu bağlamda imaj değişikliğini de belli başlı ölçülerde maruz görmemiz gerekmekte. Çünkü hem bu saydığım serilerde hemde güncel çizgi roman serisinde Joker o alıştığımız imajından biraz farklı.
 
     Madalyonun diğer yüzüne baktığımızda Dark Knight filmindeki Joker'de tartışmaların odağında yer almış ve Ledger sergilediği performans ile alkışları toplamıştı. Yani önyargılı olmak yerine filmi bekleyip performansı değerlendirmek lazım. Sonuçta Jared Leto'da bu rolün altından kalkacak yeteneğe sahip.
 
 Killing Joke yani Öldüren Şaka çizgi romanında Joker
 
     Performans açısından beklenen çizgiden bahsettik. Peki resme bakıp genel hatlarıyla yorumlamaya geldiğimizde açıkçası biraz aşırıya kaçıldığını düşünüyorum. Tamam dövmeler, özellikle kahkaha kısımları yeni görünüm için oldukça uygun duruyor. Ama o alındaki "Damaged" dövmesi olmasaymış daha iyi olabilirmiş sanki. Ve dişler... Kaplama dişler izleyicinin kendi içerisinde Joker'den bir parça bulmasını engelleyecekmiş gibi duruyor. Çekicilikten çok irite edici tarafı var. 
 
     Tabi filmde bu detaylar değişebilir. Yani yönetmen koltuğunda olan David Ayer'in nabız yoklama yöntemi de olabilir bu. Sonuçta bu yeni imaj üzerinde tabi ki herkesin sevdiği ya da sevmediği noktalar olacaktır. Genel olarak baktığımızda ise Suicide Squad filminde Joker'in farklı bir yüzünü göreceğimiz için sevinmemiz lazım. Hele bir de eline ustura verirlerse işte işin rengi o zaman değişebilir.
 
     Joker'in bu imajı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Rocksteady Batman Batman Arkham Arkham Knight PC PS4 Xbox One Warner Bros
Steam'in Paralı Mod Sistemiyle İlgili Oyuncular Sordu, Gabe Newell Cevapladı Call of Duty: Black Ops 3'ün Kapak Görseli Sızdırıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

6.7.2015 14:56:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Enigmanın çıldırmış hali gibi olmuş bu karakter:)
2.dünya savaşındaki şifreleme cihazı olan enigma mı ?

BSC Misafiri

28.5.2015 10:16:10

-1
Bu fotoğraftaki makyaj Jared Leto'nun filmde kullanacağı makyaj değil , önceki Joker'e hayat veren aktörlere saygı amacıyla yapılmış bir temsil. Gerçekte kullanacağı makyajda dövmeler yok , merak ediyorsanız "jared, leto, joker ,leaked" terimlerini topluca aratıp görsellerde gezinin derim. Bölüm Sonu Canavarına da bu tür haberlere girişmeden önce neyin ne olduğu hakkında bir araştırma yapmasını tavsiye ederim. Bu kadar yazıyı boşa yazmaktan sizi kurtarır diye düşünüyorum. Saygılarımla ...

BSC Misafiri

25.5.2015 12:51:19

0
kaka g,b,

HirakoShinji

22.5.2015 13:20:55

-1
Jared Leto'nun aptalca bakışlarına oldum olası ayar oluyorum. Başka alternatif yok muydu kardeşim bu elemana bıraktınız rolü? Willem Dafoe'dan müthiş joker olurdu mesela arkham city'deki gibi. Kickass'deki motherfu*ker'dan farksız olacak bana kalırsa. Buraya da yazıyorum. Umarım yanılırım.

Dustywaffe

15.5.2015 11:54:04

+1
Ne hale getirmişsiniz... Yazık güzelim çizgi romana yazık... Yönetmen çizgi romanı okumamış, Joker nedir bilmiyor belli ki.

söny

14.5.2015 02:56:04

0
Jared leto cok iyi bir oyuncu ve muzisyen fakat Heath Ledger dan sonra jokeri kimse canlandirmasin emekleri bosuna olur o performansin uzerine cikicak bir joker daha yok. Erken gittin heath ledger o performanstan sonra cok erken gittin.

Dr.Faustus

10.5.2015 14:57:15

0
Bence şu aktörler daha çok uyumlu olur joker karakteri ile : Joseph Gordon-Levitt yada Vincent Cassel.

syesil

1.5.2015 22:43:23

+1

varolmayansehir

1.5.2015 18:46:52

+1
Kara Şovalyedeki Jokerden sonra bana tırt...

lomion1

1.5.2015 14:34:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Robert Knepper varken başkalarını aramaya ne gerek var ki. Adam doğuştan Joker.
bende prison break i izlediğimde bu adamda joker tipi var demiştim ya

BSC Misafiri

28.4.2015 14:02:48

0
Enigmanın çıldırmış hali gibi olmuş bu karakter:)

BSC Misafiri

28.4.2015 11:29:10

-1
Şaka herhalde bu?

luffy54

27.4.2015 21:51:51

-1
çok kötü berbat benim için

Trapdoor

27.4.2015 17:52:11

+2
Joker anlatılan tasvirlerin hiç birinde böyle olmamıştır. Gothic'e benzer imajının silinmesi lazım. HAHAHA ve kart dövmeleri dışındakiler silinmeli. Kaplama dişler değil bakımsız sarı dişler daha iyi olur. Geniş bir ağız ve sırıtık bir surat herdaim şarttır. Gülen dövme de güzel ama Joker zaten o ifadeyi kendi bünyesinde taşıyan ya da taşıması gereken bir karekter çok fazla tekrar etkisini öldürecektir diye düşünüyorum. Yeniliklere açık olmalıyız lakin benim kanaatimce bu olmamış, Dark Knight yani Kara Şovalye filminde ki Joker tiplemesi de bi bakıma yenilikçidir ama aslına sadık ve hoştur.

BSC Misafiri

27.4.2015 17:17:09

+2
Jokere tek kelimeyle benzememiş.kaplama diş ve dövme nedir yaaa!psikopat bir karakter yapmaya çalışmalarına rağmen becerememişler.jaerd leto filmin kadrosuna dahil oduğunda sevinmiştim.Hem filmlerini hem de grubunu severim.Bu resimden sonra harly quinn e olan sevincimde gitti. Warner bros bu işi beceremiyecek galiba

einhander

27.4.2015 16:49:29

0
sıvrı butun ve uzun cene hatlarıyla cızgıroman jokerıne bır haylı benzıyor keske seçilen willem dafoe olsaymıs

Return to Monke

27.4.2015 16:25:34

+1
İzlemeden atıp tutanlarla dolu medya.

BSC Misafiri

27.4.2015 13:48:44

+1
Robert Knepper varken başkalarını aramaya ne gerek var ki. Adam doğuştan Joker.

Real Slim Shady

27.4.2015 12:57:56

0
Beyler abartmayın üstsüz oynamayacak heralde. Mor değil de beyaz takım elbise giyecek galiba tdkr'deki gibi onunla ilgili de sızan fotoğraf vardı bulursam atarım. Ayrıca kaslı da değil adam fazla yine tdkr deki jokerden zayıf bile

The_Rahip

27.4.2015 11:56:43

0
Jared Leto'nun oyunculuk performansına diyecek birşey yok ve oyunculuk olarakta bu işin altından kalkacaktır ama makyaj falan çok zayıf. Adamlar Marilyn Manson'u alıp koymuşlar. Makyaj daha sert olmalıydı göze batmalı ve saçlar falan daha uzun olmalıydı.

cemecem21

27.4.2015 11:38:18

0
Joker olduğundan farklı görmrk hoş olmayabilir. Niggalar ile İrlandalılar arasında bir tip olmuş.

Mandall

27.4.2015 10:07:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Evet bence de oyuncu ile ilgili değil, imajla ilgili bir sorun var. Sokak çetesi reisi gibi olmuş.
Gerçi oyuncuyla ilgili olarak, Gustaf Skarsgård'dan (Vikings'teki Floki) da çok iyi bir Joker olmaz mı ya?
Adamın Vikings deki rolü zaten Jokerin makyajsız hali :) Karakter çok benzediğinden yakıştırmanız normal benimde aklıma ilk o gelmişti ... :)

luganoguz

27.4.2015 06:32:05

-1
İğrenç.

RealArek

27.4.2015 06:24:36

+1
quote:

Orijinalden alıntı: MertKarakus
alıntı:

Orijinalden alıntı: Aksel123

alıntı:

Orijinalden alıntı: op.55 no.1

Uzun yıllardır çizgi roman okuyan biri olarak söylüyorum bu yeni Joker tek kelimeyle "berbat",evet Joker psikopat diyebileceğimiz bir kişilik ancak sokak serserisi değil kendisi,her zaman iyi giyinen dış görünüşüne önem veren bir karakterdir kendisi.İşin kötüsü bu filmden oldukça umutluydum ancak şu görseli gördükten sonra umudum azalmaya başladı resmen bu nedir yav??


Haklısın bende sana katılıyorum bence Jack Nicholson öldüğü zaman jokerde öldü.


Jack Nicholson yasiyor yav :D
Vallaha bende öldü diye duydum :D bilmiyorum.

iamburak

27.4.2015 02:21:53

+2
Johnny Deep veya Willem Dafoe olabilirdi. Özellikle Dafoe
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

KultOvAzazel

27.4.2015 00:46:51

+1
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk Joker korkutucuydu bu olmamış jokerin özelliği korkutucu olması
yanlız kardeşim sen yanlış biliyorsun joker tüm batman çizgi romanlarında , animated serilerinde ve oyunlarında hiç korkutucu olmamıştı tam tersi gerçekten komik olmaya çalışıyordu.senin bu yorumu yapma sebebin kesinlikli dark knight ama önce yeni jokeri yargılamadan asıl jokerin nasıl olduğunu bilmelisin

UltimateEchelon

27.4.2015 00:42:22

+1
Jared leto gerçekten harika bir insan harika bir aktör ve müzisyen. Verilen rolü en iyi şekilde yapacağına tüm kalbimle inanıyorum.Bugüne kadar verilen rolü tam anlamıyla canlandırmak adına fiziksel ve ruhsal sınırları ne kadar zorladığına şahit olduk.örneğin dallas buyers clubta bir deri bir kemik iken chapter 27 de sırf rolü için ne kadar kilo aldığını görüyoruz.

MantarTheGreat

27.4.2015 00:38:45

-1
quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop gotham dizisindeki joker gerçekten jokere benziyordu shameless'deki çoçuk oynuyor keşke onu seçselerdi
Hakikaten rolün hakkını 5 dakikalığına da olsa vermişti. Ama joker için henüz genç bence, ilerleyen zamanlarda çok iyi bir alternatif olacaktır.

KaleyDeskop

27.4.2015 00:34:52

0
gotham dizisindeki joker gerçekten jokere benziyordu shameless'deki çoçuk oynuyor keşke onu seçselerdi

alp3446

26.4.2015 23:23:39

0
Heath Ledger bence en iyisiydi ve öyle de kalacak. Böyle ergene benziyor yahu. İnsan bunun Joker olduğunu bilmese uyuşturucu almış biri zannedecek.

Redunay

26.4.2015 22:25:44

+1
Şeytani bir ifade göremedim suratında. Saçlar daha kabarık olabilirdi. Kaşlar belirgin ve çatık olabilirdi. Hap atmış dövmeli ergen gibi duruyor.

BSC Misafiri

26.4.2015 21:56:08

0
Jared Leto mu? Troy Baker'ı koysan daha iyi oynar :p

BoUnTy_HuNtEr

26.4.2015 21:36:46

+1
Şahsen arkham serisindeki jokere benzer veya mark hamill tarzı bir joker görmek istemiştim hep ama ne yazıkki olmadı performans olarak daha henüz bişey söylenmez çok erken ama şahsi olarak ben jared leto nun bu rolün altından kalka bileceğini düşünüyorum dış görünüşe gelirsek ben pek beğenmedim ancak filmde değişiklikler olacaktır surata makyaj gelcek vücuttaki döğmeleri kıyafet kapatcak bekleyip görmek lazım internette görüntüyle oynanıp kıyafetli versiyonunu filan yampışlar şahsen hoş duruyodu onlara filanda bakın bence neyse en iyisi bekleyip görmek

MadSlinger

26.4.2015 20:42:53

+1
Zorlama bir karakter olduğunu düşünüyorum.

MertKarakus

26.4.2015 20:11:51

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Aksel123
alıntı:

Orijinalden alıntı: op.55 no.1

Uzun yıllardır çizgi roman okuyan biri olarak söylüyorum bu yeni Joker tek kelimeyle "berbat",evet Joker psikopat diyebileceğimiz bir kişilik ancak sokak serserisi değil kendisi,her zaman iyi giyinen dış görünüşüne önem veren bir karakterdir kendisi.İşin kötüsü bu filmden oldukça umutluydum ancak şu görseli gördükten sonra umudum azalmaya başladı resmen bu nedir yav??


Haklısın bende sana katılıyorum bence Jack Nicholson öldüğü zaman jokerde öldü.
Jack Nicholson yasiyor yav :D

citadel

26.4.2015 20:11:41

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel Olmamış çok serseri sıradan bir manyak gibi duruyor. Ledger ın joker performansını sanırım hiçbir aktör yakalayamayacak.
Aynen katılıyorum. Ledger başlı başına bir joker di. Bütünleşmişti. Serseri değil, planlı ve doğaldı.

Nevfel

26.4.2015 20:07:28

+1
Olmamış çok serseri sıradan bir manyak gibi duruyor. Ledger ın joker performansını sanırım hiçbir aktör yakalayamayacak.

RealArek

26.4.2015 20:00:19

+1
quote:

Orijinalden alıntı: op.55 no.1 Uzun yıllardır çizgi roman okuyan biri olarak söylüyorum bu yeni Joker tek kelimeyle "berbat",evet Joker psikopat diyebileceğimiz bir kişilik ancak sokak serserisi değil kendisi,her zaman iyi giyinen dış görünüşüne önem veren bir karakterdir kendisi.İşin kötüsü bu filmden oldukça umutluydum ancak şu görseli gördükten sonra umudum azalmaya başladı resmen bu nedir yav??
Haklısın bende sana katılıyorum bence Jack Nicholson öldüğü zaman jokerde öldü.

MLGoyunTR

26.4.2015 19:56:40

+1
bu korkutucu değil joker bir kere ergen gibi değildi insanı davranışıyla konuşmasıyla bile şupeli ve korkutucu bir tarzı vardı burda dış görünüşünü korkutucu ve piskopat yapmaya çalışmışlar bir jokere bakın bide bu jokere bakın olmamış..... O_o

venomtrk

26.4.2015 19:11:34

0
Zamanında Heath Ledger için de benzer eleştiriler yapılmıştı. :) Filmi gördükten sonra konuşmak gerek bence. Ben karakterlerden ziyade işin senaryo kısmını merak ediyorum, bakalım işi kotarabilecekler mi? Karakter bu sefer Christopher Nolan'ın ve Tim Burton'un Joker'lerine göre çizgi romana biraz daha yakın gibi sanki. Yalnız şöyle garip bir gerçek var, çizgi roman dünyasında geçen filmler gerçek hayata ne kadar yakın olursa o kadar başarılı oluyor. Bunun en yakın örneği Dark Knight üçlemesi ve yakın zamanda çıkan Daredevil dizisi oldu. Mesela oradaki Wilson Fisk (nam-ı diğer Kingpin) uzun zamandır gördüğüm en iyi kötü adam tasviriydi. Jared Leto boş bir oyuncu değil ama ne kadar büyük sorumluluk üstlendiğinin de farkında olmalı. Bekleyip görmek gerek. Bir de Suicide Squad ile Batman v Superman karakterlerinden bazıları geçiş yapabilir, Imdb de Lex Luthor da (Jesse Eisenberg) filmde olacak görünüyor. Sanırım Justice League filmi için de altyapı hazırlıyorlar.

BSC Misafiri

26.4.2015 18:23:46

+1
Evet bence de oyuncu ile ilgili değil, imajla ilgili bir sorun var. Sokak çetesi reisi gibi olmuş. Gerçi oyuncuyla ilgili olarak, Gustaf Skarsgård'dan (Vikings'teki Floki) da çok iyi bir Joker olmaz mı ya?

alito

26.4.2015 18:23:09

0
Joker karakterini Heath Ledger kadar iyi oynayan başka biri olabileceğini sanmıyorum.

EnergyHill

26.4.2015 18:11:32

0
Karizma sıfır.Hiç uyacak gibi bir tip değil.Jokerin bir ağırlığı vardı.Bu ergen gibi duruyor.

rambocuk

26.4.2015 18:02:29

0
Joker korkutucuydu bu olmamış jokerin özelliği korkutucu olması

MLGoyunTR

26.4.2015 17:58:40

0
lan buna joker joker değil serseri olmuş resmen joker piskopattı ama bu kadarda değil bune ya arkadaşlar ben eski jokeri özlüyorum :( !

veli@1144

26.4.2015 17:29:25

0
Hele ilk görselde sağdaki nedir onu hiç anlayamadim :D

veli@1144

26.4.2015 17:28:06

+1
Jokerin bi karizması vardı bu bildiğin şeytan :D

Guest-8BD6C1C54

26.4.2015 17:25:52

+1
olmamış olumsuz böyle joker mi olur

MantarTheGreat

26.4.2015 16:52:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: S A M C R O Leto işin altından kalkacaktır ama bu tipleme daha çok mad max'e yakışırdı.
Yok artık. Mad max ve bu tipleme öyle mi? Farklı serileri izledik sanırım.

Sir Maximus is BACK

26.4.2015 16:36:31

+1
Rahmetli Ledger da iyiydi Joker rolünde.Leto nun da bu rolün altından kalkacağını düşünüyorum.Çok severim kendisini,oyunculuğu da şarkıları kadar güzel.Bu paylaşılan ilk resime de bayıldım açıkçası.Merakla bekliyoruz.

S A M C R O

26.4.2015 16:34:39

0
Leto işin altından kalkacaktır ama bu tipleme daha çok mad max'e yakışırdı.

Vyn

26.4.2015 16:19:39

+1
Heath Ledger yaşasaydı keşke ://

AVB44

26.4.2015 16:10:33

+2
üşüyoruz heath ledger reis

mementopolis

26.4.2015 16:10:16

-1
leto'nun birkaç filmini seyreden biri pekde önyargılı olacağını düşünmüyorum yeni joker'e.

StrangerLovely

26.4.2015 15:46:08

0
Jared leto rolünün hakkını verecektir ama imaj konusunda batırslmışbişi yönetmen. Beu tip zeki ve psikopat bi karakter algısı vermiyor aksine kafasına göre takılan serseri bir tipe benziyor. Umarım filmde böyle olmaz.

SenJi

26.4.2015 15:42:38

-3
Kim ne derse desin mükemmel olmuş.Psikopat bir Joker'in nasıl olmasını istersiniz?

Wayward Son

26.4.2015 15:41:37

-6
Bence gayet olmuş. Jared Leto ismi zaten gayet uygun. Tim Burton ve Nolan filmlerine göre daha psikopat bir Joker göreceğiz, bu kesin. Ki birçok çizgi roman serisindeki Joker imajına da uygun bu seçim. Umarım bu kadar film bombardımanının altından kolaylıkla kalkar yapımcılar. 2020'ye kadar hem Marvel hem de DC tarafında deli gibi süper kahraman filmi izleyeceğiz.

op.55 no.1

26.4.2015 15:36:16

+5
Uzun yıllardır çizgi roman okuyan biri olarak söylüyorum bu yeni Joker tek kelimeyle "berbat",evet Joker psikopat diyebileceğimiz bir kişilik ancak sokak serserisi değil kendisi,her zaman iyi giyinen dış görünüşüne önem veren bir karakterdir kendisi.İşin kötüsü bu filmden oldukça umutluydum ancak şu görseli gördükten sonra umudum azalmaya başladı resmen bu nedir yav??
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Batman: Arkham Knight
+ TAKİBE
AL
93 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız