Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Series'in Hızlı Devam Etme Özelliği Bazı Oyunlarda Sorunlar Çıkarabiliyor

 
Yeni nesil Xbox konsollarının sunduğu özelliklerden biri de Hızlı Devam Etme (Quick Resume). Birden fazla oyun arasında geçiş yapmanıza ve oyuna bıraktığınız yerden anında devam etmenize olanak sağlıyor. Oldukça güzel bir özellik ama çalıştığı zaman.
 
Hem oyuncular hem de basın tarafından belirtilene göre Hızlı Devam Etme bazı oyunlarda düzgün bir şekilde çalışmayabiliyor. Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs: Legion, Yakuza: Like a Dragon, Dirt 5, Forza Horizon 4 ve NBA 2K21 sorun çıkardığı söylenen oyunlar arasında. Örneğin Eurogamer, Assassin's Creed Valhalla'da yaşamış. Oyuna geri döndüğünde oyun online servislere bağlanmadığı için hata mesajları almasına sebep olmuş.
 
Microsoft'tan Jason Ronald konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 1000 civarı oyunda Hızlı Devam Etme özelliğinin tamamen işlevsel olduğunu belirtti. Bazı oyunlarda sorunlar yaşandığını görmüşler ve bu oyunlarda özelliğin kullanılması geçici olarak devre dışı bırakılmış. Hangi oyunlar olduğu belirtilmedi fakat çözüm üzerinde çalışılıyor ve desteklenen oyun sayısının giderek artması planlanıyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
Cyberpunk 2077'de Dişlerinizi de Özelleştirebileceksiniz Stardew Valley 1.5 Güncellemesi Tamamlanmaya Çok Yaklaştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Çöp Adam

15.11.2020 17:21:00

0
quote:

Orjinalden alıntı: Philipp_Plein Çöp adamdan beklenildiği gibi çöp bir yorum.
ve böyle buyurdu niki philipp_plein olup avatarını pp yaparak markalaşmaya giden insan. "alıntı yapmadan" ismimi geçirdiğin için nacizane kendime kabul ediyorum söylediklerini. aslına bakarsan microsoft a bir konuda hak veriyorum. senin gibi markalaşmış insanlara bu tarz özellikler sunmalı. oyun nedir ya! ne gerek var? eski oyunların yenilenmiş versiyonları neyimize yetmiyor. satılıyor mu? alan var, savunan var gördüğümüz gibi.

SultanApex

15.11.2020 15:44:12

0
O senaryo için mantığı sorgulanır. Ama şöyle düşün, iki gün bf5 takıldın. Sonra dönüp forza oynamak istedin kaldığın yerden devam ediyorsun. Niye aynı gün olarak bakıyorsun ki? Ya da oyun oynarken arkadaşın başka bir oyuna çağırdı 8sn de menüde oluyorsun. Dünyanın en gereksiz özelliği demek abartı olmuş...

BSC Misafiri

14.11.2020 23:45:48

0
quote:

Orjinalden alıntı: kankhy Bu özellik zaten insan beyninde mevcut; ismi dil öğrenmek. Dil desteği olmayan oyunlarda eminim işe yarar...
Her insan o dediğini yapamaz, İnsanların işleri güçleri var..Bi yerden sonra insan uğraşamıyor öyle şeylerle...Herkesin kurulu bir düzeni var.

Frobe

14.11.2020 20:04:05

0
Dünyanın en gereksiz özelliği olabilir. Niye durduk yere Forza'dan çıkıp 2K21'e geçip sonra yine Forza'ya döneyim? Hayır, PC'de bile oyun oynarken oyundan oyuna atlama gibi bir şey yapmıyoruz daha uygun olduğu hâlde? Bana otomatik bir switcher button'u yap, bir diğerine geçince de bunu otomatik kapat yeter bana.

kankhy

14.11.2020 18:33:17

0
Bu özellik zaten insan beyninde mevcut; ismi dil öğrenmek. Dil desteği olmayan oyunlarda eminim işe yarar...

BSC Misafiri

14.11.2020 17:45:51

0
Bilmiyorum benim bir oyun oynarken başka bir oyun açma fantazim yok..Tabi birçok kullanım amacı olabilir.Gayet güzel bir özellik, Keşke konsollarda aynı Youtube gibi anlık çeviri özelliği falan olsa, Dil desteği olmayan oyunlarda eminim işe yarar...

Philipp_Plein

14.11.2020 15:21:48

+5
Çöp adamdan beklenildiği gibi çöp bir yorum.

Çöp Adam

14.11.2020 14:58:38

+2
kilit cümle. "hangi oyunlar olduğu belirtilmedi" meali. "bütün oyunlarda olabilir". hinlik eşittir ms. zaten gerçekte hiç bir oyuncunun kullanmayacağı boş beleş bir özellikti. pazarlama yaparak matah bir şeymiş gibi tanıttılar. şahsen xbsx im olsa aklıma bile gelmez bu özellik. madem hızlı ssd var oyunu kapatır yeni oyun açarım. ama millet reklamdan öyle uyuşmuş ki bu kadar basit bir gerçeği bile göremiyor.

kataaay

14.11.2020 12:11:17

0
Sorun olduğu söylenen oyunlar zaten Series X için en çarpıcı çıkış oyunları  . Şaka bir yana gerçekten güzel bir özellik, PS5 için de gelmesi gerek.

akilsizadam

14.11.2020 11:55:59

0
Olur bunlar, ilk zamanlar.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız