Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One Nisan Güncellemesi Yayınlandı

   Daha fazla video çıkışı seçeneği
 
Xbox One X ve Xbox One S artık oyunlar, oyun klipleri ve ekran görüntüleri için 1440p çözünürlük çıkışına sahip. Bazen 2560 x 1440 ve QHD olarak da adlandırılan 1440p, bilgisayar oyuncuları arasında popülerdir. 1080p’ye göre 1,5 milyon daha fazla piksele sahip olan bu çözünürlük, tam HD ve 4K Ultra HD arasındaki boşluğu dolduruyor. (Bir 1080p veya 4K UHD ekrana bağlı olan kişiler, 1440p seçeneğini göremezler.)

Ayrıca görsel gecikme süresi veya giriş bekleme süresini azaltmak için AMD FreeSync seçeneğini ekledik; bu seçenek, destekleyen TV’ler ve monitörler için bir değişken yenileme hızı (VRR) sağlar. VRR, bir ekranın kendi yenileme hızını Xbox’tan gelenle eşitlemesine izin vererek gecikme süresini azaltır ve takılmaları en aza indirir.

Bu yıl piyasaya çıkacak olan televizyonlar, otomatik düşük gecikme modu (ALLM) adı verilen yeni bir Xbox özelliğine sahip olacak. Bu, ekranınıza bir oyun oynadığınızı bildirir. Hem oyun oynarken düşük giriş gecikme süresinden faydalanabilecek hem de bir film izlediğiniz sıradaki gibi diğer zamanlarda yeni TV’nizin oyun dışı işlemesinin keyfini sürebileceksiniz.
 
   Yeni bir Mixer etkileşimi düzeyi 
 
Xbox One üzerindeki Mixer çevrimiçi yayıncıları, artık oyun kumandalarını (Xbox düğmesi hariç) Mixer.com’da izleyen bir Mixer izleyicisi ile paylaşabilirler. İzleyiciler, ekran oyun yüzeyi aracılığıyla veya kendi bilgisayarlarında bir oyun kumandası takarak kontrolü ele alabilirler. Çevrimiçi yayıncılar, kılavuz düğmesine basarak oyun kumandası paylaşımını durdurabilirler. İzleyici ve çevrimiçi yayıncı, bir oyunda birlikte çalışıp çalışmamayı tercih edebilir. Seçim sizin!

Oyunlar arasında geçiş yaptığınızda veya panoya çıktığınızda yayınlar artık durdurulmak yerine duraklatılır. Yayın düzeninizde bir duraklatma göstergesi görürsünüz ve izleyicileriniz, siz oyuna geri dönene kadar duraklatılmış bir ekran görürler. İster Giriş ekranınızda ister bir oyunun giriş ekranında isterseniz bir oyunda olun; artık Mixer yayınlarını Xbox One konsolundaki herhangi yerden başlatabilirsiniz.
 
   Yakalamalarınızı Twitter üzerinde paylaşın 
 
Oyun kliplerinizi ve ekran görüntülerinizi Xbox Live ve OneDrive ile paylaşmanın yanı sıra, artık yakalamalarınızı doğrudan Twitter’a yükleyebilirsiniz. Bu, oyunun önemli anlarının doğrudan Twitter akışınızda yürütüleceği ve Twitter ortamınızda görüneceği anlamına gelir. Resim yazınızı düzenleyin, diyez etiketi ekleyin (veya verilen diyez etiketlerini düzenleyin; oyun adı ve #XboxShare) ve gönderinizi doğrudan Xbox’tan Twitter üzerinde paylaşın.
 
   Turnuvalar açıldı

Turnuvalar, bir kulüp üyesi olunmasa da artık herkese açık. Bir turnuvaya katılmak veya bir turnuva oluşturmak için  düğmesine basıp kılavuzu açın, Çok oyunculu > Turnuvalar’ı ve ardından turnuva seçeneklerinden birini seçin.

   Temalarınız için zaman belirleyin

Artık konumunuzdaki günün saatine, hatta gün doğumu ve gün batımına göre açık ve koyu temalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca ekran ögelerinin görülmesini daha kolay hâle getiren, açık tema için yeni bir yüksek karşıtlık seçeneği de ekledik.

   Ekran Okuyucusu iyileştirmeleri

Ekran Okuyucusu ses denetimleri, artık sistem ses biriminden bağımsızdır. Bağlı bir giriş cihazında bastığınız her tuşun, tuş adını ve gerçekleştirdiği işlevi söyleyebilmesi için bir giriş öğrenme modu da ekledik.

   Edge’de

Xbox One üzerindeki Microsoft Edge tarayıcısına daha modern bir görünüm ve daha iyi bir oyun kumandası gezinmesi eklendi. Sık kullanılanlar ve geçmişte yapılan iyileştirmeler, sık kullandığınız sitelere geri dönmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca konsolda Microsoft Edge ile resimler, müzik ve videolar indirmek ve yüklemek için destek de ekledik; indirilen içeriğinize daha sonra Dosya Gezgini uygulamasıyla erişebilirsiniz.
 
   Daha kapsayıcı ses

En sevdiğiniz oyunları oynarken kendi müziklerinizin keyfini çıkarmak istiyorsanız sizin için güzel haberlerimiz var! Artık kılavuzda arka plan müziğine karşı oyun sesini dengelemek için bir seçeneğiniz var. Oyun sesini kısın, müzik sesini açın ve eğlenmenize bakın. Saran ses sisteminizden gelen ses işaretlerinin ekranda gördüğünüz eylemlerle eşleşebilmesi için Giriş ve kılavuzdaki sistem sesleri de uzamsal sesi destekleyecek şekilde tamamen yenilendi.

   Kulüp sahipleri için gelişmiş filtreleme

Kulüp yöneticileri artık saygınlık, oyuncu puanı ve mevcut kulüp üyelerinin önerileri gibi çeşitli ölçütlere göre davet isteklerini filtreleyebilirler.

   Daha akıllı kulüp akışları

En yeniler filtresini kullanarak takip ettiğiniz kişiler ve oyunlar arasında popüler olan içeriklere göz atın. En iyi gönderiler filtresi, belirli bir sürede paylaşılan en popüler gönderileri gösterir. Aynı zamanda kulüpler, oyun merkezleri ve topluluk arasında akış gönderilerinizdeki yorumları da devre dışı bırakabilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Xbox.com.tr Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Amazon’un Türkiye'ye Ücretsiz Kargo Kampanyası Sona Erdi Agony 12 Saat Sürecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Queen Hentai

27.4.2018 00:51:30

0
Twitter ve club özellikleri benim için super oldu. Güncellemeyi yapayım hemen.

İdrak İstimlak

26.4.2018 19:36:05

0
Bak 1440p güzel bir iş ama bu 120 hertz işi tamamıyla reklam kokan hareketler. Ne xbox ne de PS4 böyle bir şeyi başaracak cihazlar değil ve asla da olmayacak. Yapımcıların nerdeyse tamamı mevcut gücü grafik için kullanır, fps olsa olsa gerekli bir kaç tur dışında 30 fps olarak kalır, bırak 120 fps yi, bence 60 bile bir kaç tür hariç hayal...

Kim Kitsuragi

26.4.2018 18:44:04

0
Valla hocam öncelikle oyunun yapımcısı desteklemesi lazım zaten 120hz oynamamız için. Microsoft PC oyuncularının aklını çelmek için her şeyi deniyor. Bu ay 1440p ve freesync desteği getirdiler Mayıs ayında 120hz eklenecek. Ne gibi farklar olur ileride göreceğiz.

İdrak İstimlak

26.4.2018 18:35:53

+2
Pratikte 30 fps olan bir oyunu 120 hertz de oynayınca ne gibi bir faydası olacak? Olsa olsa ekran yırtılmasına sebebiyet verir bu.

Kim Kitsuragi

26.4.2018 18:32:15

0
fps ile hz aynı şeyler değil ben 120fps de oynayacaz demedim 120hz dedim.

İdrak İstimlak

26.4.2018 18:27:02

+1
120 fps oynadığınız oyunlardan birine örnek verebilir misiniz?

Kim Kitsuragi

26.4.2018 18:24:42

0
one x hariç...

İdrak İstimlak

26.4.2018 16:45:44

+1
Bu 120 hertz desteğinin pratikte hiç bir karşılığı olmaz bence. Sadece Xbox değil, bu nesil konsollarin hiç birisi o tazeleme hızında fps sunacak cihazlar değil.

TheMuyu

26.4.2018 10:00:48

0
oyun duyur xbox efendi one s var ama öyle yatıyor bi kaç oyun çıkarda x almaya sebebimiz olsun

aterikasedi

25.4.2018 19:13:20

0
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Kim Kitsuragi

25.4.2018 16:51:49

0
Mayıs ayında da 120hz desteği ekleyeceklermiş.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız