Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

World of Warcraft'ta Bir Şeyler Değişiyor!


                 
 
  Blizzard'ın web tarayıcıları ve iPhone için oyun içi açık artırma sistemini devreye sokması, itiraf etmeliyim ki ben dahil bir çok kişinin aklında soru işaretleri yarattı. Biraz ürkütücü olan bu durumun iyi yanları olsa da micro-payment yani oyun içi ekstra içerik ve ürünlerin, para karşılığı oyunculara sunulması olayının, WoW gibi beş yıldır MMO piyasasının tekeli sayılabilecek lider lider konumdaki bu oyunda bu kadar ani bir şekilde uygulanması ve gelecekte sunulabilecek bu tür servisler oyuncuların gözünü korkutmaya başladı.
 
Geçen aylarda sunulan oyun içi ücretli binek ve evcil hayvan servisi, büyük bir talep görmüş ve Blizzard'a büyük bir gelir sağlamıştı. Binek ve hayvan satın alma sisteminin, oyun içi dinamiklere hiçbir etkisi olmadığından oyuncular tarafından büyük bir tepki görmemiş olsa da çıkacak olan bu yeni online açık artırma sisteminin oyuncular arasında büyük parasal uçurumlar yaratabileceği söz konusu. Oyun içi oyuncu dengelerine doğrudan etkisi olmasa da oyun içerisindeki para birimi, oyuncunun oyun başında geçirdiği zamanı ve saygınlığı doğrudan etkilediğinden bu uygulama, bazı oyunculara diğerleri üzerinde oynanışta olmasa da birçok konuda avantaj sağlamasına zemin hazırlayabilir.
 
İşin iyi tarafından bakmak gerekirse, iPhone'a sahip olup da açık artırma konusunda deneyimli olan oyuncuların artık açık artırmalarını yönetmek için oyuna bağlı olmaları gerekmeyecek ve zamanlarını dışarı çıkarak değerlendirebilecekler tabi bu sistem oyuncunun dışarıda da hayatlarını ele geçirmezse. Bu uygulama öte yandan bir tür eğlence aracı olabilir. Bazı oyuncular, iPhone'larında bu uygulamayı web tabanlı bir ticaret MMO'su oynuyormuş gibi kullanabilirler. Bu uygulamayı kullanan ve bilgisayarlarına erişemeyen kullanıcılar ise açık artırmalarını başka bir bilgisayardan rahatça kullanabilecekler.
 
Blizzard, bu servisi Avrupalı oyunculara yaklaşık 3 Euroluk bir ücret karşılığında sağlamayı düşünmekte. Öte yandan bu uygulamayı ücret ödemeden kullananlar, oyun içerisindeki açık artırmalarının durumlarını izleseler de kontrol edemeyecekler.
 
Bakalım bu sistem, oyun içerisinde ne gibi sonuçlar doğuracak? Bazı oyunculara finansal üstünlük mü sağlayacak, yoksa oyun içerisindeki para miktarını yükselterek sunucuların daha varlıklı olmasını mı sağlayacak? Çok yakın zamanda, özellikle de Cataclysm'in çıkması ile birlikte bu sorunların cevaplarını göreceğiz gibi görünüyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak World of Warcraft Blizzard Cataclysm Micro-payment
Red Dead Redemption, PS3 vs Xbox 360 Amerika, Ön Sipariş Satışları (15 Mayıs)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Dübel

21.5.2010 17:16:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: MortingenStrasse

başladık yine
Yabancıların bir tepkisi var. Nasıl derler? "Seriously...." Blizzard neden bindiği dalı kessin?

MortingenStrasse

21.5.2010 17:11:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru Bu oyundaki dengeye bozmaz ama bu demek değil ki ileride parayla item satılmayacak...
başladık yine

Dovahkiin

21.5.2010 16:27:27

0
Bu oyundaki dengeye bozmaz ama bu demek değil ki ileride parayla item satılmayacak...

eudimonia

19.5.2010 16:08:26

0
AH üzerinden para kazanmak uzun zamandır moda olan bir durum. Fakat bunu yapmakda o kadar kolay değil bence sanılanın aksine. Emek sarfedilmiyor gibi gözüksede yinede çok fazla bilgisayar başında bulundurmayı gerektiriyor. Ek olarak,fazla gold kazanmak bir yere kadar gereklide olsa ben oyun için olmazsa olmaz olarak görmüyorum. ( bu işin ticartini yapmıyorsa kişi) Bu sebeplerden dolayı, zaten gold için oyunda olan bir insanın tam olarak nolifer olmasada, nomalden çok daha fazla bilgisayar başında olması gerekiyor. Bunu ha oyuna girerek yapmış ha da bir internet sayfasından yönetmiş çokta fark olmayacağını düşünüyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
World of Warcraft: Cataclysm
+ TAKİBE
AL
13 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız