Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Wii Balance Board Guinness Rekorlar Kitabında

Wii oyuncu olmayan kitleyi de kendisine çekmeyi başarmıştı
      Nintendo, özellikle Wii ve DS ile çok sayıda rekora imza attı. Bu konsolların oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşması onlar için çıkan oyun ve aksesuarların satışlarının da fazla olmasına yol açıyor. Wii Balance Board'ta satışları ile göz dolduran aksesuarlardan birisi, üstelik Guinness rekorlar kitabına girecek kadar.
 
      Nintendo Avrupa'nın açıklamasına göre Wii Balance Board rekoru geçen yıl 32,114,428 adet satarak kırmış. Balance Board'un rekor kırdığı alan ise en çok satan kişisel ağırlık cihazı olmasıymış.
 
      2012 yılındaki verilere bakarsak Balance Board'u en iyi kullanan yazılımlar olan Wii Fit 22.67 milyon adet satarken, Wii Fit Plus ise 19.31 milyonu geçerek Nintendo'ya çok büyük maddi gelir sağlamayı başardı. Nintendo yenilikleri ile oyun dünyasına yeni oyuncular kazanmakla kalmıyor, aynı zamanda kasasını da dolduruyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak siliconera Nintendo Wii Wii Nintendo Balance Board Guinness
The Last Story Limited Edition Avrupa Yolunda The Witcher 2'nin Yapımcısından Project Human
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

15.1.2012 13:37:17

+1
Arkadaşlar bir şeyi atlıyorsunuz.Bu satışlar tabiki büyük başarı ve bende bir Xbox fanı olarak Nintendonun bu başarısını her daim sürdürmesini isterim çünkü değişik ve yeni şeyler sunmaya çalışıyor her zaman.Ancak bu satışlarla Sony'yi ezdi Micrososftu ezdi gibi cümleler çok saçma.Bir kere ikisinin kitlesi çok farklı.Hayatında hiç oyun görmemiş adamlarda Wii ve Balance Board var.Wii çok daha geniş bir kitleye hitab ediyor.Xbox ve Sony ise sadece oyuncu kitlesine hitab ediyor.Wii nin satışlarının daha yüksek olması hiç şaşırtıcı bişey değil.Ben bugüne kadar 2 tane Wii aldım ve 1 adet Xbox aldım.Eğer oyun amaçlı konuşursak zaten Xbox her açıdan çok daha iyi.Ama Wii 100 milyon satmışsa bunun 20-30 milyonu direk oyun amaçlı almıştır.Geri kalanı Balance Board,Fit,Dans vs. bu tip şeyler için almıştır.Ayrıca 5-15 yaş çocuklar için de Wii ideal.Benimde çocuğum olsa bende ona Wii alırım.Yani sözüm o ki,eğer MS olmasa Wii yine 100 milyon satardı ve eğer Wii olmasa MS yine 65 milyon satardı.Yani ikisinin de hitab ettiği kitleler farklı.Bu nesildeki oyun rekabeti MS ve SONY arasındadır.Nintendo ise akıllı bir strateji ile alıcı kitlesini biraz değiştirerek rakipsiz olmuştur ve satışları daha yüksektir.Ama hitap ettiği kitle direk oyuncu kitlesi değildir ve MS ile SONY ile kıyaslamak yanlış olur...

a_e_b

15.1.2012 12:22:44

0
sony ve microsoft'tan daha fazla övgüyü hak ediyor

No-One

15.1.2012 11:39:41

0
Helal olsun Nintendo'ya. Satışları inanılmaz.

Mobile Prof.

15.1.2012 11:34:27

0
Ekstra ekipmanlar sayesinde wii'lerin parasını çıkardılar resmen.

oyuncu11790

15.1.2012 10:55:45

0
nintendo yenilikler yapıp değişik deneyimler yaşatıyorlar bu konuda çok iyi ve cesurlar...bence bu durum nintendo'nun sürekli kendini taze tutmasını tabi ki iyi paralar kazanmasını da sağlıyor
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Wii
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız