Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

What Remains of Edith Finch - İnceleme

 
 
Giant Sparrow tarafından geliştirilen ve Annapurna Interactive tarafından yayınlanan hikaye tabanlı yürüme simülasyonu oyunu What Remains of Edith Finch, bizlere anlatmak istediğini absürt bir şekilde aktaran bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde Finch ailesinin başına gelenleri konu alınıyor ve her birinin trajik ölümlerine şahitlik ediyoruz. Oyunda bir taraftan bu konu aktarılmaya çalışılırken diğer taraftan da dikkat çeken atmosferler ve manzaralar yer alıyor.
 
Finch ailesinin trajedisi
 
 
 
Oyun içerisinde Finch ailesinin dramatik ve trajik bir şekilde ölümünden bahsediliyor. Aile bireylerinin her biri farklı şekillerde ne yazık ki hayatını kaybediyor ve bu da bizlere absürt bir şekilde aktarılıyor. Küçüğünden büyüğüne tüm aile bireylerinin ölümü tattığı bu yapım içerisinde bizlere derin ve gizemli bir hikaye anlatılıyor. What Remains of Edith Finch, gerek hikayesi ile gerek atmosferiyle de bizleri içine çeken bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.
 
Hikaye konusunda oyuncuları üzmeyen ve gayet iyi bir deneyim sunan bu yapım her bir aile üyesini tek tek ele alıyor ve farklı farklı kısımlar halinde bizlere aktarıyor. Her bir aile ferdinin farklı odası ve yeri bulunuyor. Bunların yerleri ve mekanları ölüm şekillerine göre aslında dizayn edilmiş durumda. Yani onlarla birebir eşleşiyor diyebilirim.
 
Absürt bir anlatım
 
 
Oyun içerisinde anlatılan bu hikaye bizlere absürt bir şekilde aktarılıyor. Örneğin bir kısımda bir aile ferdinin ölümüne şahitlik ederken kedi olabiliyor diğer bir kısımda köpek balığına dönüşebiliyor bir başka kısımda ise küvette oturarak oyuncak kurbağayı yukarılara doğru zıplatabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz absürt anlar ve kısımlar yer alıyor. Ancak bu absürt durumlar bir şekilde o karakterle beraber anlamlandırmaya çalışılıyor. Çünkü bu yaptığımız şeyler o karakterin aslında başından geçenlerin bir yansıması.
 
Atmosfer ve manzara
 
 
 
Her bir aile ferdinin farklı bir şekilde ölümü tattığı bu oyunda farklı farklı yerlere gidebiliyor, çeşitli manzaralara göz atabiliyor ve gittiğimiz yerlerde de dikkat çeken atmosferler bizlere eşlik ediyor. Dolayısıyla What Remains of Edith Finch, atmosfer ve manzara konusunda biz oyun severleri hayal kırıklığına uğratmıyor aksine o ortamı çok güzel bir şekilde yansıtıyor. Oyundaki her bir detay bir aile ferdi ile eşleşiyor ve onun ne yaşadığı hakkında bizlere bilgiler veriyor.
 
Bizi hikayesi ile buluşturmak isteyen bir yapım 
 
 
 
What Remains of Edith Finch bizlere temelde gizem dolu bir trajedi hikayesini anlatmak için karşımıza çıkıyor. Bunu yaparken de atmosferi ve manzaraları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Hikaye anlatırken absürt olaylardan hiçbir zaman kaçınılmıyor ve bu da aslında dikkat çeken ve ilgi çeken unsurlardan biri. Oyun oynarken gerçekten farklı ve orijinal bir yapım olduğunun farkına varıyorsunuz ve daha önce böyle bir deneyim elde etmediğinizi görüyorsunuz.
 
Bu hikaye anlatırken oyunda herhangi bir zorluk veya bulmaca unsuru yer almıyor. Dolayısıyla arkanıza yaslanıp bu hikayenin tadını çıkartabiliyorsunuz ve oyunun bizlere sunmak istediğini deneyimleyebiliyorsunuz. Oyun gerçekten de diğer yürüme simülasyonlarından farklı olarak orijinal bir iş yapıyor ve farklı kısımlar halinde bizlere hikayesini sunuyor.
 
Çeşitli görsel güzellikteki alanlara, manzaralara ve daha fazlasına şahitlik edeceğimiz bu yapımda epik bir anlatım bizleri bekliyor. Oyunu oynamanızı muhakkak tavsiye ediyorum. Yürüme simülasyonu oyunları genelde hikaye anlatımlarıyla ön plana çıkar. Bu oyunda aynı şekilde hikayesiyle ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra absürt bir anlatımla da bu hikayeyi süslendiriyor. Dolayısıyla bu yapımı kütüphanenize ekleyebilir ve gönül rahatlığı ile oynayabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Şubat Ayının Dördüncü Haftasında Çıkış Yapacak PC Oyunları: 23-30 Şubat 2023 What Remains of Edith Finch Türkçe Başarım Rehberi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

JaReD22

27.1.2023 19:05:14

+1
İnternet explorer tadında bir konu olmuş:)

clebris

27.1.2023 15:17:30

+1
Zamanında paylaşmayı unuttunuz herhalde.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız