Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters Konsollara Geliyor

 
 
Yayıncılığını Frontier Foundry ve geliştiriciliğini Complex Games adlı stüdyonun üstlendiği sıra tabanlı strateji rol yapma oyunu Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters konsollara geliyor. Oyun, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 ve Xbox One için 20 Şubat tarihinde piyasaya sürülmeyi bekliyor. Dijital ön siparişler şu andan itibaren mevcut durumda.
 
Oyun daha önce PC platformuna çıkışını gerçekleştirmişti 
 
 
 
Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters ilk olarak 5 Mayıs 2022 tarihinde PC platformunda piyasaya sürüldü. Oyunun PC sürümü hem Steam hem de Epic Games mağazası üzerinden mevcut. Oyunun konsol sürümleri standart ve Purifier adlı iki sürümle beraber geliyor. Standart sürüm 45 dolarlık fiyat etiketiyle bizlere sunulurken diğer sürüm ise 50 dolarlık fiyatla karşımıza çıkıyor.
 
Oyunun Purifier sürümünde benzersiz ve oynanabilir karakter Castellan Garran Crowe (ana hikayede ilerleyen süreçte açabileceğiniz bir karakter), temel oyun, indirilebilir içerikler ve daha fazlası yer alıyor. Her iki sürümde de "Domina Liber Daemonica" ve "Destroyer of Crys'yllix" çekici bulunuyor.
 
Konsol fragmanı
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Yüksek aksiyon içeriği ile beraber karşımıza gelmeye hazırlanan yapım içerisinde rol yapma unsurlarının ön planda olduğunu ve aynı zamanda gelecek temalı bir yapı ile beraber uzay macerasına atılacağımız sistem yer alıyor. Oyun içerisinde taktik tabanlı bir içerikle beraber yer alabiliyor, teknolojik geliştirmelerle beraber yeni becerilerin kilidini açabiliyor, sinematik bir deneyimle beraber hikaye odaklı yapıyla karşılaşabilir ve aynı zamanda iblis avcıları ekibine katılım sağlayabiliyoruz. Kendi taktiklerimizle oyundaki gidişata yön verebiliyoruz. Oyunun dünyasında yer aldığımız süre boyunca burada bir veba salgınının ortada olduğunu ve galaksinin her yerine yayılmış olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Yüksek tempolu taktiksel deneyimle beraber oyun içerisinde en büyük silahlarımızı kuşanabiliyor, galaksiler arası bir maceraya atılabiliyor ve hikaye odaklı bir yapıyla burada karşılaşabiliyoruz.

Sıra tabanlı taktik oyunlarında siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi taktiklerinizi ve planlarınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bunun dışında burada her bir oyuncu kendi aklındakileri oyuna dahil edebiliyor ve farklı donanımlarla ve karakterlerle de düşmanlara karşı gelebiliyor. Burada yapacağınız her hamle oldukça önem arz ediyor. Çünkü hamle sırası size geldiğinde elbette en iyi hamlelerinizi yapmanız, bir nesnenin arkasına saklanmanız veya oradan saldırı pozisyonuna geçmeniz gerekiyor. Hamlelerinizi yaptıktan sonra sıra karşı tarafa geçiyor ve böylece sıra sıra bir taktik içeriği ile beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette taktik unsurlar oyun içerisinde sürekli olarak karşımıza çıkan ve aksiyon içerisinde yer aldığımız süre boyunca kullanabileceğimiz mekanikler arasında bulunuyor. Bu taktiklerimizi oyunda düzgün bir şekilde kullanmamız ve aynı zamanda düşmanlara doğrudan hasar vermemiz gerekiyor. Hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri ile beraber düşmanları hasar vermeye ve onları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.
 
 

Bunun dışında elbette sıra tabanında taktik sistemi içerisinde kendimizi savunmaya alabiliyor, bazı noktalarda nesnelerin veya duvarların arkasına saklanabiliyor, kendimizi siperler arasına atabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Hangi karakterin nasıl menzilde çarpışacağı ve burada nasıl bir yapı ile beraber karşılaşacağımız tamamen bizim eylemlerimize bağlı olarak gerçekleşebiliyor. Bunun dışında çevre unsurları tamamen bizlere etki sağlayan ve fayda veya zarar sağlayan unsurlar arasında bulunuyor. Bu kapsamda sıra tabanlı taktik sistemi dahilinde etrafı keşfedebilir ve aynı zamanda çevre unsurlarını lehimize kullanabiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca çevre unsurlarını kendi faydamız için kullanmak oldukça önem arz ediyor ve böylece düşmanları toplu veya tekli bir şekilde ortadan kaldırabilir ve onlara ağır hasarlar verebiliyoruz. Oyunda ne kadar çok ağır hasar verebilirsek, o kadar çok düşmanın canını azaltabiliyor ve böylece onları yok etme konumuna getirebiliyoruz. Burada her bir karakterin farklı saldırı biçimleri bulunuyor ve düşmanları bu kapsamda analiz etmek ve nasıl saldırdıklarını öğrenmek oldukça da mühim.

Düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmek elbette bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Çünkü düşmanların saldırı menzilleri, nasıl saldırı yapacağı ve hangi saldırı çeşidini kullanacağı büyük önem taşıyor. Bu saldırı çeşitlerine ve savunma çeşitlerini kafamızda kurabilirsek ve nasıl saldırı yapacağı konusunda çeşitli taktikler ve planlamalar geliştirirsek, ona göre kendi önlemlerimizi alabilir ve böylece daha etkili bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliriz. Sıra bize geldiğinde elbette büyük oranda bu taktikleri geliştirebilir, kendi planımızı ve stratejimizi oyuna dahil edebilir ve vebanın her yöne dağıldığı bu dünya içerisinde iblis avcıları ekibinin başını çekebiliriz. Burada yaptığımız her hamle, yukarıda da bahsettiğimiz gibi oldukça önem arz ediyor.
 
Bu hamleleri sıkça düşünmemiz ve tartmamız lazım. Çünkü oyunda yaptığımız bazı hamlelerin geri dönüşüne yazık olmuyor ve bu da karakterlerimizin ortadan kaldırılmasına ve yok olmasına sebebiyet verebilir. Bunun dışında karakterlerimiz elbette farklı taktiklerle beraber oyunda bulunabiliyor. Onları en iyi şekilde kullanmak ise tamamen bizim işimiz oluyor. Onların her birinin farklı şekillerde yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Bu becerileri kullanmak ve farklı kombolarla beraber birleştirmek yine her oyuncunun yapması gereken ve sergilemesi gereken özellikler arasında yer alıyor. Bu sergilediğimiz beceriler ile beraber de düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Farklı zırhlarla beraber yer alabileceğimiz ve farklı donanımlarla beraber karakterlerimizi kuşandırabileceğimiz yapında rol yapma unsurlarının da olduğundan bahsedebilir ve burada karakterlerin farklı yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Gizem dolu bir hikaye içeriği ile beraber yer alabildiğimiz yapımında serinin yüksek oktanlı aksiyon içeriği bizlere sunulmak isteniyor ve aynı zamanda elit savaşçıların yolculuğuna burada eşlik edebiliyoruz. Yeni bir deneyimle beraber yer alabileceğimiz yapımda hikaye konusunda geliştirici ekip oldukça ön plana çıkacağını ve bu kapsamında hayranları ve oyuncuları oyuna kitleyeceği belirtiyor.
Galaksinin kaderini şekillendirebileceğimiz ve kendi bölgemize kurabileceğimiz ve aynı zamanda operasyon bölgemize yükseltebileceğimiz yapımda aynı şekilde simülasyon unsurlarının olduğundan da bahsedebiliyor ve bu unsurlarla beraber yeni tesisler inşa edebiliyor ve sırları araştırmaya koyuluyoruz. Yeni tesislerle beraber kendi faydamıza olacak çeşitli binalarla en iyi şekilde oyundaki yerlerimizi alabiliyoruz. Bununla beraber çatışarak daha fazla düşmanın üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda arka plandaki araştırmalarımıza devam edebiliyoruz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi görevimiz yayılan vebayı temizlemek ve bir kapsamda düşmanların ortadan kaldırılmasını sağlamak. Seçimlerimize beraber galaksinin kaderini değiştirebileceğimiz ve burada seçimlerimizin önemli olduğu yapım içerisinde şampiyonlar oluşturabiliyor ve bu şampiyonlarla beraber dilediğimiz şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Kendi ekibimizi yönetebildiğimiz ve çeşitli becerilerle beraber düşmanlara karşı geldiğimiz ve hatta burada psişik güçlerin yer aldığı yapımda ekibimizin özelleştirilmesi ve kişiselleştirilmesi tamamen bize ait olur. Ve böylece karakterimizin üzerindeki yetenekleri, komboları, silahları ve ekipmanları tamamen biz belirleyebiliyoruz. Her bir karakter üzerinde farklı şekillerde donanımlar kullanabiliyor ve bu karakterleri en iyi şekilde oyun içerisinde yer bulduruyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir karakterle beraber en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor ve düşmanlara örneğin menzile saldırılar yapacakken başka bir karakteri kullanabilir, yakın saldırılarla beraber daha etkili bir karakter bulmak istiyorsanız da diğer karaktere yönelebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz farklı karakterler ve kombinasyonlar bulunuyor.
 
 

Seçimlerimizle hangi gezegenlerin hayatta kalacağı ve hangi gezegenlerin yok olacağı tamamen ortaya çıkıyor. Bununla beraber geliştirici ekibin belirttiğine göre güçlü ekipmanları edinebiliyor ve ekipmanlarla beraber karakterlerimizi ve ekibimizi de geliştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda yeni ekipmanların kilidini açmak için çeşitli görevler yapmaya çalışıyor ve şampiyonalarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bunun dışında oyunda 4 farklı standart ve kahraman sınıfı üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve kahraman sınıfları elbette bu oyun içerisinde olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. Kahraman sınıfları elbette farklı yetenekleri sergilememizi sağlayan unsurlar arasında bulunuyor. Yukarıda bahsettiğim gibi menzilli saldırılar yapan sınıflara, yakın saldırılara kavuşan sınıfın elbette farklı saldırı stilleri ve savunma stilleri bulunuyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca bu sınıfların kullanımı tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda her savaşçının ve sınıfın farklı sesleri, zırhları, yüz seçenekleri ve daha fazlası yer alıyor.
 
Bunlarla beraber de istediğiniz şekilde özelleştirmeler yapabiliyor ve seslerini, zırhlarını ve yüzlerini tamamen kendinize göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu özelleştirme seçeneklerinin de bir hayli karşımıza çıktığını ve bu özelleştirme seçenekleri ile beraber de diğer oyunculardan farklı bir şekilde oyunda yer alabileceğiniz aktarabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda özelleştirme sistemlerinin ve geliştirme sistemlerinin bir hayli karşımıza çıkması oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda baştan sona aynı şeylerle ilerlersek ve gelişmişlik hissiyatını elde edemezsek ne yazık ki bir yerden sonra bu tarz yapımlar sıkıcı hale gelebilir. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz özelleştirmelerin olması oldukça mühim diyebiliriz.
 
 
 
Kendi ekibimizi yönetebileceğimiz yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve evrenin farklı bölgelerine doğru adım atabiliyoruz. Galaksiler boyunca ilerleyebileceğimiz ve büyük maceraya yatabileceğimiz yapımda her bölgenin kendine ait düşman çeşitliliği, hikayesi ve altyapısı bulunuyor. Bunun dışında bölgeler içerisinde elbette ilgi çekici atmosferlerle ve manzaralarla da karşılaşabiliyor ve buraları dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Aynı şekilde karanlık bir atmosferin yer aldığı yapımda düşmanların çok farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve her bir düşman tiplemesinin burada farklı saldırı stilleri benimsediğini görebiliyoruz. Ek olarak burada irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları ile karşılaşabilir ve bu patron savaşları elbette zorlu bir deneyimi bünyesinde barındırıyor. Normal düşmanların aksine patronlar daha fazla gücü bünyesinde barındırır ve böylece bizleri uzun süre savaş dahilinde tutabiliyor.

Hedef alma sistemleri ile ve taktiksel karar verme mekanikleriyle beraber yer alabileceğimiz yapımda kusursuz bir şekilde isabete almak ve isabetlerimize kaçırmamak oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde ıskalama mekanikleri de bulunuyor ve her yaptığımız atış bazı noktalarda boşa gidebiliyor. Dolayısıyla burada oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve yaptığımız hamleleri de aynı zamanda tartmamız lazım. Hamle yapmadan önce elbette atış şansımızın olduğu bir mekanikle karşılaşabilir ve her bir atışımızla beraber bu şansımız artıp azalabiliyor. Dolayısıyla oyunda bu konuya da dikkat etmemiz gerekiyor ve her bir karakterin nasıl saldırı yapacağına da tamamen siz karar verebiliyorsunuz.
 
 

Kendi stratejinizi oyuna dahil edebileceğiniz ve farklı mekaniklerle beraber karşılaşabileceğiniz yapım hem hayranlara hem de yeni oyunculara hitap ediyor. Oyunda kendimize ait stratejiler benimseyebiliyor, ölüm mekanikleri ile beraber düşmanları kombo yapabiliyor ve yaptığımız her bir hamle ile beraber yeni bir deneyim elde etmeye çalışıyoruz. Mutasyonlu yaratıklar ve yardakçılarla beraber karşılaşabileceğimizi yapım yakın zamanda biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Daha önce PC platformunda yer alan bu yapım 20 dolarlık fiyat etiketi ile beraber Steam platformu üzerinden satın alınabiliyor ve Steam platformu üzerindeki incelemeler ve kullanıcı yorumlarına bakacak olursak oldukça olumlu bir karşılamayla görebiliyoruz. Şimdi ise oyun konsol sürümü ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve böylece oyunu konsollarda deneyimleyebilir ve bu macerayı siz de adım atabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Dilediğiniz şekilde oyunu şimdiden PC üzerinde oynayabilir ve daha fazla deneyim elde etmeye çalışabilirsiniz.

Seri içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette ikonik karakterlerle beraber de karşılaşabilir, bu karakterler arası diyaloglarla beraber hikaye konusunda bilgi sahibi olabilir ve aynı zamanda burada dikkat çekici ortamlarla karşılaşabilirsiniz. Bazı noktalarda elbette seriden aşina olduğunuz özellikler geliştirilmiş bir şekilde burada yer alıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu ryo pc Complex Games Frontier Foundry Warhammer 40 000: Chaos Gate - Daemonhunters
Frostpunk 2 İlk Gün Game Pass'te! Hangar 13 Ekibi Tenis Oyunu TopSpin 2K25'i Duyurdu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız