Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve Steam Kullanıcı İncelemelerinin Manipüle Edilmesini Engellemeye Çalışıyor

 
 
   Valve, uzun bir süredir Steam kullanıcı incelemelerinin manipüle edilmesini engellemek için uğraşıyordu ve geçtiğimiz ay birtakım değişiklikler yapıldı. Valve tarafından yapılan duyuruya göre bu konu hakkında iki ana değişiklik daha yapıldı.
 
   Yapılan iki ana değişiklik şu şekilde:

   "İlk olarak, sistemimiz, bu sistemi manipüle etmeye çalışan kişileri de göz önünde bulundurarak, bir incelemenin yararlı olup olmadığını hesaplamak için yeni bir yöntem kullanacak. Bunu yaparken, normların çok dışında kalan kullanıcıların verdiği oyları farklı olarak sayacağız. Normal paternleri takip eden kullanıcıların verdiği oylar eskiden olduğu gibi sayılmaya devam ederken, tek bir oyuna ait çok sayıda incelemeye oy veren hesapların oylarının ağırlığı, verdikleri her oy ile daha da azalacak."

   "İkinci olarak, mağaza sayfaları artık olumlu ve olumsuz incelemeleri, oyunun toplam puanı ile benzer oranda gösterecek. Örneğin bir oyun, kullanıcılardan %80 oranında olumlu inceleme aldıysa, varsayılan olarak gösterilen on incelemenin sekizi olumlu, ikisi ise olumsuz incelemelerden oluşacak. Bu sayede bir oyunun sayfasında gösterilen incelemelerin birkaç kararlı oyuncu tarafından kolaylıkla manipüle edilmesi engellenecek ve oyunu oynayan kişilerin genel hissiyatı daha doğru bir şekilde yansıtılacak."
 
   Bugün itibarıyla bu iki değişiklik beta olarak kullanılmaya başlanıyor. Yeni yöntemin kullanımını açıp kapatarak herhangi bir mağaza sayfası için varsayılan incelemeleri nasıl etkilediğini görebilirsiniz. Bu değişikliklerin yalnızca ("Özet" adı verilen) varsayılan listelemelerini ve "En Yararlı" görüntüleme seçeneklerini etkileyeceğini belirtelim.

   Ayrıca Valve konu hakkında daha yapılacak çok şey olduğunu söylüyor.
 
   "Kullanıcı incelemeleri sistemi için değiştirmeyi düşündüğümüz daha pek çok şey var. Bu düşüncelerimizden biri de bir oyun zamanla geliştiği veya gerilediği sırada inceleme puanlarının nasıl değiştiğinin ve o anda oyunun, oyuncular tarafından ne oranda keyifle oynandığının belirtilmesidir. Ayrıca incelemelerde yer alan ve (sunucu konumları gibi) yalnızca belirli bölgeler veya (kötü çeviri gibi) belirli diller için geçerli olan sorunların daha iyi belirtilmesi de düşüncelerimiz arasında yer almakta. Aynı zamanda her oyuncu için kişiselleştirilmiş inceleme puanlarını hesaplama ve bunun nasıl görüneceği konusunda da araştırmalarımız sürüyor." 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Steam PC
Plants vs. Zombies Game of the Year Edition ve MDK Ücretsiz Neverwinter Nights: Enhanced Edition PC için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

22.11.2017 16:46:15

+2
Çok iyi bir gelişme olmuş. Durup dururken eksi verme oyu nedense Türk kullanıcılar arasında yaygın. Wolfenstein için inceleme yazıyorsun hop aradan biri çıkıyor. Okurken yukarı da olan başka bir siteden aldığını belli eden anahtar işaretine bile bakmadan 'oyuna ne kadar para vermiş bir de inceleme yazmış' hölölöü yapıyor. Sırf bunun için eksi veriyordu. Bir de sadece 'çok güzel oyun' yazan kişinin çok arkadaşı olduğu için 500 artı alması ama ciddi inceleme yazanın aşağı sıralarda kalma sorunu var ama ona nasıl bir çözüm gelir bilemiyorum.

KortX

22.11.2017 09:33:32

0
Bir laf vardır nerede çokluk orada b*kluk diye. Steam de bu yüzden çöpe döndü. Tabii burada suçlu Steam değil. Her incelemeye çöp yazan, almayın yazan tipler. Oynama süreleri ayrı bir vaka. Bu tipler Steam'ın kalitesini düşürüyor. Ve malesef, böyle tipler her popüler ortamda bulunur. Girdikleri yerin kalitesini düşürürler. Steam, bir 6-7 yıl önce daha popüler olmadığı zamanlar çok daha kaliteli bir ortamdı.

Drima

21.11.2017 23:23:29

+4
Bundan bi 3-4 yıl önce en dikkat ettiğim steam incelemeleriydi. Dili seçer okurdum kim ne tecrübe etmiş vs.. Genelde de işe yarardı çünkü son kullanıcı ve senin benim gibi oyuncu kesim yorumu. Son zamanlarda sırf oyunda geleneksel çince yok diye dahi kaliteli olsa da oyunun nanasını belliyorlar, İzlediği ergen youtuber kötüledi diye o oyunu eksileyenler, oyunla alakasız yorumlar, saçma incelemeler, oyunu 12dk oynayıp GoTY-Masterpiece-Meh-çöp diyenler, dışkı şeklinde grafik paylaşanlar.. spoiler gizlemesi kullanmadan yorumda hayati spoiler verenler.. Yok yok. Son çare kendimce yöntem buldum.. İlgimi çeken oyunun No Commentary (yorumsuz) ilk 15-20 dk sını bulup izliyorum, beklentimi karşılarsa tamamdır.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız