Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubisoft birden fazla stüdyosunu kapatıyor

 
 
Assassin's Creed, Prince of Persia, Far Cry ve daha fazlasıyla tanınan Ubisoft'un birden fazla stüdyosunu kapatacağı bildirildi. ResetEra tarafından yayınlanan bir e-posta içeriğinde Ubisoft'un çoğunlukla Avrupa'da bulunan ofislerini kapatacağı belirtiliyor.
 
Ubisoft küçülmeye mi gidiyor?
 
 
 
Geçtiğimiz yıl istediğini alamayan Ubisoft, ortaya çıkan yeni raporlara göre birçok stüdyosunu kapatıyor. Bahsi geçen raporda özellikle Ubisoft Benelux stüdyosu ön plana çıkıyor ve 1 Nisan'dan itibaren buradaki çalışanların çıkış yapması planlanıyor.
 
Yayınlanan e-posta içeriğinde "Hepimizin bildiği gibi oyun pazarı - sektörü sürekli olarak gelişiyor ve bir firma olarak buna ayak uydurmamız gerekiyor. Şu anda Ubisoft, fiziksel oyun satış hacminin dijital satışlara göre düşüş yaşamasından dolayı birçok ofisini kapatmaya hazırlanıyor" ifadeleri yer alıyor.
 
E-posta içeriğine göre sadece pazarlama ve dağıtım ofisleri kapatılacak gibi görünüyor. Şu an için bu kapanmaya dair resmi bir açıklama bulunmuyor ancak genellikle bu tür raporlar ve e-posta bildirimleri doğru çıkıyor. Bundan sonraki süreçte bakalım Ubisoft nasıl adımlar atacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming Ubisoft Ubisoft Entertainment Tom Clancy’s The Division Far Cry Primal
EA Sports PGA Tour ertelendi: Oyuna erken erişim tarihi belli oldu Yeni Nintendo Switch modelinin bu yıl çıkış yapacağı bildiriliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

arnavut_efe

7.3.2023 17:41:34

0
quote:

Orjinalden alıntı: thrashead Online oyun üretmeli. Warcraft, CSGO veya survival tarzı uzun soluklu ve bağlayıcı oyunlar üretmeli. Bir oyunu seri halde üretmek mantıksız artık. Far Cry eyvallah güzel ama yenisine gerek yok hepsi temelde aynı. Far Cry'ı hem survival tarzda hem de CSGO tarzda iki farklı oyun olarak geliştirse bence dehşet oynanır ama o vizyon yok anladığım kadarıyla. Halbuki ne güzel bir malzeme var ellerinde harcıyorlar.
rainbow six cs yi her türlü gömecek bir oyun bence + konsolda oynanabilecek en iyi online fps oyunu yıllardır r6 ve for honor'un hastasıyım oynadığım bütün oyunları bıraktım onları bırakmadım

arda29

6.3.2023 11:38:03

0
Tutan tek serileri AC kaldı o da giderse geçmiş olsun. Başka büyük bir firma tarafından satın alınırlarsa şaşırmam. EA bile EA Originals adı altında farklı türlerde birşeyler deniyor. Bunlarında yapması lazım öyle şeyler, her sene aynı şeyi reskin edip sürüyorlar

TncyKrmn

5.3.2023 19:51:08

0
Çünkü mesajda ismi geçen tek firma Ubi.

Jer Aders

5.3.2023 14:31:42

0
Diğer firmalar 10 yıl oyun yapacaklar diye bekleyemem en basit örnekleri bethesda, cd projeckt red, blizzard. Bazı firmalar da ubisoft gibi kısa vadede her yıl oyun çıkartmalı ki oyunsuz kalmayalım. Yapıştır oyunları ubi ben arkandayım. Ömrüm TES 6 yı beklemek ile geçti.

Fearless_tr

5.3.2023 13:11:46

0
Gaas oyunarinda gelecek olmadigini er yada gec görücekler, herkez ayni icerigi üretirse iste bu duruma gelirsin

BSC Misafiri

5.3.2023 11:59:45

0
Halbuki adamlar her yıl birkaç tane oyun üretmek yerine Tek bir oyuna odaklansalar çok efsane şeyler çıkarabilecek adamlar.. Çünkü adamların el atmadığı yer yok her konuda tecrübeliler. Rockstar kaliteli oyun yapıyor ama bütün gücünü tek bir oyuna aktırıyor ona rağmen kaç yılda yapıyor. Ubisoft aynı kalitede oyunları daha kısa sürede bile çıkaracak bir güce sahip, Ama hep gücünü dağıtıyor...

m-99

5.3.2023 11:44:23

0
Yaptığı oyunlar tamamen kopyala yapıştır hiçbir özgünlük yok. Bu şekilde devam etmesi mümkün değil zaten. Küçülerek yeni ve kaliteli projeler üretmesi gerekli. Yeni oyun mekanikleri ve markalara ihtiyacı var. Bunu başaramazsa önümüzdeki yıllarda iflas edebilir.

BekirTemel

5.3.2023 10:52:19

0
sebep ekonomik değil, fiziksel oyun satışı düşmesi ise, şirket adına yararlı bir adım, artık dijital devri

BSC Misafiri

5.3.2023 10:45:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: TncyKrmn Söylediğin her şey yanlış. Tr dil desteğini vermeyen sanki bir tek ubi varmış sanki. Rockstar, ea, capcom, konami, 2k, activision vs. Gibi firmalar veriyor mu? Düne kadar ubi oyunların fiyatı 249 tl seviyesindeydi. Daha 1 2 ay öncesine kadar güncelleme yaptılar. Kaldı ki adamların şuan ki fiyat güncellemeri bile gayet makul. Bkz. Ea, activision gibi firmalar 1600 seviyesinde fiyat veriyorken ubi oyunları 700 bandında. Ubi haricindeki her firma kur güncellemesini anında yaptılar. Hatta ve hatta kurdan 1 tık yukarıda yapanlar bilr oldu. Oyun kalitesi anlamında ubiye vurun ama fiyat ve tr dil konusunda vuracağınız en son firma.
Peki diğerlerine tepkili olmadığımızı nereden çıkarıyorsunuz da Her şey yanlış diyorsunuz..

thrashead

5.3.2023 10:19:54

0
Online oyun üretmeli. Warcraft, CSGO veya survival tarzı uzun soluklu ve bağlayıcı oyunlar üretmeli. Bir oyunu seri halde üretmek mantıksız artık. Far Cry eyvallah güzel ama yenisine gerek yok hepsi temelde aynı. Far Cry'ı hem survival tarzda hem de CSGO tarzda iki farklı oyun olarak geliştirse bence dehşet oynanır ama o vizyon yok anladığım kadarıyla. Halbuki ne güzel bir malzeme var ellerinde harcıyorlar.

aykut291

5.3.2023 09:53:36

0
Olacağı buydu yıllarca niteliksiz içi boş dandik oyunlar üreterek geldiler bu sonuca.Ellerinde bir Asasins Creed kaldı ki oda niteliksiz boş helede son Oyunu Valhalla Oyunun %10 da aynı şeyleri yapmaktan gına geldi zannediyorlki devasa harita yaptımı oyuncu çok eğleniyor zannediyorlar aksine daralıyorum uçsuz bucaksız boş bid Dünyada aynı şeyleri yapmak sıkıcı şunu anlasın artık yapımcılar.

TncyKrmn

5.3.2023 09:52:27

+2
Söylediğin her şey yanlış. Tr dil desteğini vermeyen sanki bir tek ubi varmış sanki. Rockstar, ea, capcom, konami, 2k, activision vs. Gibi firmalar veriyor mu? Düne kadar ubi oyunların fiyatı 249 tl seviyesindeydi. Daha 1 2 ay öncesine kadar güncelleme yaptılar. Kaldı ki adamların şuan ki fiyat güncellemeri bile gayet makul. Bkz. Ea, activision gibi firmalar 1600 seviyesinde fiyat veriyorken ubi oyunları 700 bandında. Ubi haricindeki her firma kur güncellemesini anında yaptılar. Hatta ve hatta kurdan 1 tık yukarıda yapanlar bilr oldu. Oyun kalitesi anlamında ubiye vurun ama fiyat ve tr dil konusunda vuracağınız en son firma.

BSC Misafiri

5.3.2023 09:09:15

0
İnşaAllah batarsın LGBT destekçisi Ubi.

sh4dy_081991

5.3.2023 08:31:07

+2
Ubisoft olmasa su an bir oyuncu olarak benim icin kayip olmaz. 2010 a kadar iyiydi ama ondan sonrasi bozdu. Son yillarda ise severek oynadigim bir Ubisoft oyunu bile olmadi. EA yine iyidir star wars, bf, dead space remake de son derece kaliteliydi. Battle royale sevmem ama apex legend ta iyi bir oyun. Ubisoft bir tane elle tutulur bir oyunu yok. Bir PoP remakei bile yapamiyor.

İhsanblack02

5.3.2023 00:48:21

0
Ubisoft EA Kullanıcı değeri yok, oyun kalitesi yok. Benim gibi varlar ama yoklar

BSC Misafiri

4.3.2023 22:11:22

+6
Ubisoft batsa üzülmem. Yıllarca ısrarla oyunlarına Türkçe dil desteği koymadılar imkanları olduğu halde. Resmen ırkçılık yaparcasına bir tutumla kayıtsız kaldılar her defasında. Ama iş ülkemizdeki oyunlarının fiyat güncellemesine gelince, hiç vakit kaybetmeden kallavi oranda fiyatlar çekmesini bildiler. Resmen her fırsatta Türk oyuncularının aleyhine hareket ettiler. Şimdi batsalar bir oyuncu olarak üzülecek bir sebep göremiyorum kendimde. Biz Türk oyuncuları için varlıkları da bir, yoklukları da adeta.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ubisoft ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız