Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türk Oyun Klanlarından Oyunculara Mesaj


     Türk oyun sektöründe özellikle son yıllarda oldukça önemli gelişmeler ile karşılaşıyoruz. Bu gelişmelerde şüphesiz firmalar dışında oyuncuların da payı oldukça büyük. Online oyunlarda bir araya gelerek klan oluşturan oyuncuların ise tüm oyun severlere bir mesajı var.
 
"Türkiyede hızla büyümekte olan ve bir türlü sessini oyun yapımcılarına duyuramayan online oyuncular bu seneye güçlü bir başlangıç yapmak istiyorlar. Bu bağlamda var olan ve sayıları her geçen gün artmaya devam eden Clanların ve Toplulukların yeni stratejisi ise insanı heyecanlandırır bir nitelikte ;

- Her oyuncu isminin sonuna TR, TURK, TURKEY vb. tazında bir yazı eklemesi.

- Bu eklenti sayesinde herhangi bir topluluk veya clana üye olmayan online oyuncular ile oyun esnasında tanışılabilecek ve oyundan nasıl zevk alınır, oyun nasıl oynanır çok daha iyi öğrenebilecekler.

- Yine bu TR eklentisi ile gerçekte oyun Serverlarında Türkiyeden ne kadar çok oyuncu olduğu daha rahat görülebilecek. Görülmekle kalmayacak Türkiyede oyun Serverları bile açılacak.

- Bazı oyunların heyecanına insan kendini kaptırıp, argo kelimelere ve diğer Clanları tahrik edici sözlere teşebbüs etmeden Clan yöneticileri tedbiri baştan alıyorlar.

- Artık Clanların değil, Türkiyenin bir numara olması gerektiğini anlayan Türk oyuncuları Dünyaya meydan okumak için yeni oyunların çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorlar.

Türkiyedeki bir çok clan ve topluluktan sadece bir kısmını gösteren aşağıdaki resim bize Türkiyedeki online oyuncuların ne kadar arttığını gösteren güzel bir tablo oluyor."
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC
Rift'i Yaşayan Ölüler İstila Ediyor Mortal Kombat'ın Oyun Müzikleri Satışa Sunulacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.10.2012 16:12:39

0
TRB Klanı olarak (Turkish Revenge Brigade ) kendi serverlarımızda asla argoya izin vermiyoruz ve yabancı klanlarla yaptığımız tüm maçlarda yensek de yenilsekde rakiplerimizi tebrik ediyoruz. Bu sayede birçok ülkeden dostlarımız oldu. TÜRK oyuncuları artık dünya tanıyor. Filipinler,Tahiti, Rusya, Avrupa ve Arap ülkelerinden birçok dost edinip kültürümüz ve coğrafyamız hakkında hakkında sohbetler ediyoruz. Tüm TÜRK klanlarının da bu şekilde davranması destekliyoruz.

muhammedDURGUN

26.3.2011 19:54:59

0
ya orda tr felan derken nickname i kastedmiş klan tagı değil benim psn: Muhammed_Turkey :D

atessuu

25.3.2011 21:22:03

+1
[:'(] Katılıyorum. Fakat olay sadece taglarla bitmiyor. Bu bir başlangıç. Ülkemizin nüfusunun avrupa ülkelerine göre çok çok fazla olması bunun yanında bir okadarda az oyun satın almamız ülkemizde server kurmaları ancak hayal yerine koyuyor.

6.cadde

25.3.2011 21:06:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: TrBoss Öncelikle bu yazıyı hazırladığı için klan uyemiz GuaRRe'ya teşekkür ederim.Biz BFTURK(BattlefieldTURK) klanı olarak bu projenin önderliğini yapıyoruz ve sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapıcaz.Fakat malum biz sadece Battlefield klanıyız ve daha birçok oyunun klanları,Türk oyuncuları mevcut ve onlarında desteğine ihtiyacımız var. Sunucularda küfür, hakaret vb girişimlerde bulunanlara kesinlikle taviz vermiyoruz.Kendi sunucularımızdan banlanan kişilere yaptırımın dahada artması için donanımhaber gibi tarafsız ve geniş bir kullanıcısı olan sitede bu kişilerin ifşa edildiği bi konu açılması gibi bir projemiz daha var.Yani bir sunucudan banlananan kişiler bu konuda teşhir edilecek ve diğer klanların yoneticileride tedbirini alıp bu şahısları sunucularından yasaklayabilecekler.Artık gitsinler yarım yamalak ingilizceleri ile yabancı serverlarda tek başlarına takılsınlar,belki akılları başlarına gelir.

aydogdu1453

25.3.2011 18:27:12

0
sonuna kadar destekliyorum.Daima TURKEY ama elin gavur'u bazı kendini bilmez hilecilerden bıkmış tr kimi görürse küfre başlıyor.Psn'de motorstorm oynarken çok hakaret yedim.Tüm hilecilere ban.

Guest-FA3FC8585

25.3.2011 16:21:22

0
Çok haklılar

Paramedic-Tr

25.3.2011 15:11:22

0
Öncelikle bu yazıyı hazırladığı için klan uyemiz GuaRRe'ya teşekkür ederim.Biz BFTURK(BattlefieldTURK) klanı olarak bu projenin önderliğini yapıyoruz ve sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapıcaz.Fakat malum biz sadece Battlefield klanıyız ve daha birçok oyunun klanları,Türk oyuncuları mevcut ve onlarında desteğine ihtiyacımız var. Sunucularda küfür, hakaret vb girişimlerde bulunanlara kesinlikle taviz vermiyoruz.Kendi sunucularımızdan banlanan kişilere yaptırımın dahada artması için donanımhaber gibi tarafsız ve geniş bir kullanıcısı olan sitede bu kişilerin ifşa edildiği bi konu açılması gibi bir projemiz daha var.Yani bir sunucudan banlananan kişiler bu konuda teşhir edilecek ve diğer klanların yoneticileride tedbirini alıp bu şahısları sunucularından yasaklayabilecekler.Artık gitsinler yarım yamalak ingilizceleri ile yabancı serverlarda tek başlarına takılsınlar,belki akılları başlarına gelir.

BSC Misafiri

25.3.2011 13:35:31

0
Biz Mw2 çıktığında bu kadarı almıştık C*TR clanı olarak ama pek rabet görmedi umuyorum devamı diğer clan topluluklarınca gelir.saygılar.

emulert

25.3.2011 13:04:03

0
resler kardeşim bahsettiklerin tamamiyle doğru, yabancıların bize bakış açısı ne kadar kötüyse bütün sebebi kendimizi çok zeki sanmamız. Çakallığı marifet olarak gördükçe bu leke üzeriimizde kalacak

resler

25.3.2011 11:14:41

0
fakat bu 100 lerle ifade edildiğinde çok dikkat çekici oluyor ve ister istemez genelleme yapılmasına neden oluyor. Haberde bahsi geçen clanların yöneticileri bu tür olaylar içinde acil olarak bir eylem planı geliştirip hayata geçirmeliler.

resler

25.3.2011 11:12:57

0
Bunların yanında, yalancılık, sahtekarlık, dolandırıcılık, küfür gibi alışkanlıkları olanlar içinde eylemler geliştirip uygulamalılar. Sadece ismin sonuna Türk olduğunu belirtecek bir ek yetersiz. Aksine maalesef online oyunlarda adımız çıkmış. Karşı taraftaki Türk olduğunuzu öğrendiği anda ortada hiç bir sebep yokken bile hemen dışlıyor en iyi ihtimalle sohbeti kesiyor en kötü küfür ediyor. Bazen Türk oyuncular kendi aralarında bile tüm serverin gözü önünde global chat ile yarı ingilizce yarı Türkçe olarak insanı çileden çıkartan küfürlü konuşmalar yapıyorlar hemde bunu saatlerce sürdürüyorlar. (ve bunu için gerçek para ödendiğini de belirtmem gerek) İnsan bu tür kişiler için adli işlem yapılmalı diye geçiriyor aklından. Sonuçta tüm dünyada oynanan bir sürü online oyun üzerinde sadece kendimizi değil ülkemizi de temsil ediyoruz. Milyonlarca oyuncunun bulunduğu serverlerde belki 3-5 kötü davranış sergileyen oyuncu dikkat çekmeyebilir, kişisel davranış bozukluğu olarak algılanabilir

CILGIN_TURK_96

25.3.2011 09:04:52

0
benimde psn hesabim CILGIN_TURK :)

Gabriel TR

25.3.2011 03:22:52

0
thepunisherWZ 25.03.2011 00:47:01 Aynen Dostum Bendensin

resh_aykut

25.3.2011 02:03:14

0
Ben de gelennikle Clan'larıma TR Ya da TURK yazarım :)

madboyelben

25.3.2011 01:46:47

0
Atilim guzel ama kendi adima, karakterimin isminin sonuna TR vb. eklemem kesinlikle. Bir kere ismin o online evrene uyumlu olmasi gerekir. Gerci ben RP yaptigim icin bunu soyluyorum ama yapmasam bile koymam TR falan. Bir kere oyunda sosyal olduktan sonra kimin nereli oldugunu ogreniyorsun zaten. Ayrica oyun yapimcilarida, uyelerin nerden oynadigini biliyor dogal olarak. Bir de soyle bir durum var. Ben guildimden memnunken baska bir turk oyuncuyla karsilasiyorum(kendi guild'i olan vs) illa bize gel falan dil dokuyorlar. TR falan ekli olsa iyice zivanadan cikar bu durumlar. Oyunun global chat'inden Turk oyunculari guild ine davet edersin isteyen gelir isteyen gelmez, bu kadar basit.

cristiano_

25.3.2011 01:18:23

0
güzel haber bu arada crysis 2 nin buyuk günü hayırlı olsun sabah ilk işim oyunu almak olcak orjinal ilk defa :)

TheAnalyzer

25.3.2011 01:18:04

+1
TR ekleyip "clan" mı diyeceksiniz?

summitTR

25.3.2011 01:12:18

0
psn im summitTR böyle yaptıgım içinde memnunum... oyundakı turkler tarafından farkedılıp.. eklene bılıyorum ..

guarre

25.3.2011 01:04:48

0
Bu güzel haberiniz için teşekkürler BSC.

kral_oyuncu

25.3.2011 00:49:13

0
ben her online oyunda "turk" korum hehe. en cok bettlefield oyunlari oynaniyo hmm....

thepunisherWZ

25.3.2011 00:47:01

0
Düşüncemi okumuşlar :P Crysis 2 Demo'da "tag"im TR idi. Crysis 2'nin kendisi gelsin onda da aynısı olur umarım :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız