Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tomb Raider'dan Yeni Bilgi ve Taramalar


 
     Akşam saatlerinde duyurusu gelen yeni Tomb Raider oyunu eminim benim gibi serinin bir çok hayranını da heyecanlandırmıştır. Aslında bu yeni bir duyuru değil. Fakat Square Enix ve Crystal Dynamic farklı bir politika izleyerek oyunu yeniden duyurdular diyebiliriz. Çünkü serinin bu yeni oyunu geçtiğimiz yılda benzer özellikler ile duyurulmuştu. Muhtemelen yapım süreci genişletildiği ve oyunun çok geç kaldığı için bu tür bir politika izlendi.
 
     Bu iki oyunun aynı oyun olduğunu ise geçtiğimiz dakikalarda ortaya çıkan dergi taramaları sonrasında anlıyoruz. Çünkü bu dergi taramalarında geçtiğimiz yıl duyurulan oyunun ilk görselinde olduğu gibi Lara'yı benzer bir kıyafet, imaj ve elinde meşale ile görüyoruz. Haber detaylarından sonra bu görüntülere aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
     Gelelim yakalandığı bir fırtına sonucu mahsur kaldığı adadaki gizemi çözecek olan Lara Croft'un yeni macerasının ilk detaylarına. NeoGaf üyelerinden SolidSnakex adlı kullanıcı ,Game Informer dergisinden olduğunu belirttği, oyuna ait ilk bilgileri paylaşmış.
 
     Oyunun akşam saatlerinde gelen duyurusunda Lara'nın oldukça genç olduğu söylenmişti. Dergi bilgilerinde ise Lara'nın belirtildiği gibi 21 yaşında olduğu söyleniyor. Her yaşta güzel olan Lara'nın yeni imajını beğendiğimi de söylemeden geçemeyeceğim.
 
     Square Enix duyuru ile birlikte Tomb Raider hikayesinin yeniden başlayacağını belirtmişti. Dergideki bilgilere göre bu yeni oyun sadece hikayeyi değil serinin tamamı için bir yeniden başlangıçmış. Bu manada oyunda bir çok yenilik olacağını söylememize gerek yok sanırım. Ayrıca alışılagelmişin aksine yeni oyunda gerçek bir Lara modeli kullanılmayacakmış. 
 
     Serinin önceki oyunlarında her türlü maceraya atılan Lara'yı bu sefer daha zorlu bulmacalar ve düşmanlar bekleyecek. Ayrıca oyundak en büyük yenilik olarak vahşi ölümlere dikkat çekiliyor. Yüksek bir yerden düşen Lara'nın kafası ezilebilecek veya göğsüne yediği bir bıçak darbesi ile kanlar içerisine kalabilecek.
 
     Crystal Dynamic oyunda kullanılacak silahlar hakkında henüz kesin bir bilgi vermemiş. Fakat oyunun ilk gösellerinde Lara'nın ok, pompalı tüfek ve tabanca kullanabildiği görülüyormuş. Serinin genelinde var olan otomatik hedef alma sistemi yeni oyun ile birlikte tarihe karışacakmış. Yapım ekibi bunun yerine çok daha gerçekçi bir oynanış sistemi üzerinde çalışıyor.
 
      Crystal Dynamic'in başındaki isim olan Darrell Gallagher, eski oyunlara bakıldığında oyuncuya gerekli özgürlüğün verilmediğini fakat yeni Tomb Raider ile birlikte bu özgürlüğün tam anlamı ile yaşanacağını dile getirmiş. Yani eski oyunlarda br alanı geçmek için belli bir sırayı takip etmemiz gerekirken yeni oyunda kendi rotamızı kendimiz belirleyip, gideceğimiz yeni yollar açabileceğiz.
 
     Oyunun yönetmeni olan Noah Hughes ise Lara'nın ruhsal halinin oyuncuya da yansıtılacağını böylelikle oyuncuyu da içerisine katan daha farklı bir sunuma imza atacaklarını dile getirmiş.
 
     Açık dünya oynanışını benimseyecek olan oyun için bir de kamp sistemi düşünülüyor. Adadaki bazı noktalar arasında hızlı seyehatin de mümkün kılınacağı bu kamp noktalarında Lara elindeki eşyaları kombine edebilecek ve yeni eşyalar ortaya çıkarabilecek. Ayrıca bu kamp kısımlarında karakterin yetenek sistemine dair bazı özelliklerin olacağı da söylenmiş. 
 
     Tabi bu kocaman adada yanlız olmayacağız. Gemi mürettebatından da bazı insanların adada ve hikayeye dahil olacağı belirtilmiş. Ada teması için yapılan en önemli açıklama ise hayatta kalmak için yemek yeme, su içme gibi doğal ihtiyaçlarımızı karşılamamız gerektiği olmuş.
 
     Sonuç olarak yeni Tomb Raider'da Lara'yı Snake gibi yılan yerken görür müyüz bilmiyorum ama oyunun oldukça farklı ve merak uyandırıcı olduğunu söyleyebilirim. Oyunun dergi taramalarına ve geçtiğimiz yıl duyurulan versiyonundan bir görüntüye aşağıdan, Game Informer sitesinde yayınlanan arka plan resmine (wallpaper) ise buradan ulaşabilirsiniz.
 



 
Bu haberin bağlantısı
URL
Tomb Raider 9 Crystal Dynamics Squre Enix Europe
Total War: Shogun 2'ye Yeni Geliştirici Günlüğü Gözünüz, Kulağınız VGA'da Olsun !
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.12.2010 01:05:35

0
mükemmel bir tomb rader olacak. . . oyunda baya bi değişiklik war .. çok daha gerçekçi ve çok daha kokunç zevkli olacak.. ......Lara croft her zaman taşş zaten arkdaş

llleee

9.12.2010 22:41:37

0
çok heyecanlandım şimdi,, oyunda kullanılan karakterin bayan olması ve bu kadar çekici olması oyuna ayrı bi güzellik katıyo.. (bencede bu hatun daha taş) ...

sensemannn

7.12.2010 11:38:31

0
adamlara bak ya oyundaki komple sistem değişiyor bu karının taşlıgına takılmış.. yazık

-Rusher-

7.12.2010 11:30:39

0
afedersiniz ama bu hatun daha taş :|

Fatal1ty.

7.12.2010 08:39:55

0
Mükemmel olacak!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Tomb Raider ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
129 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız