Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Witcher 3 Türkçe Olacak mı? CD Projekt'e Sorduk


    Bu senenin en önemli oyunlarından The Witcher 3 için geçtiğimiz gün okurlarımızdan birinin attığı mail bizleri de heyecanlandırmıştı. The Witcher 3'ün dil dosyalarında karşımıza çıkan Türkçe dil seçeneği hakkında biz de CD Projekt ekibiyle iletişime geçmiş ve durumu sormuştuk. Ancak ne yazık ki Adam Grabowski'nin yanıtı bizim için pek de olumlu sonuçlanmadı.
 
    Sorumuzu yanıtlayan Grabowski, "Bu durumu araştırdığınız için teşekkür ederiz ancak okuyucunuzun bulduğu kısım aslında, zaten Türkçe dil desteğine sahip olan The Witcher 2'den beri hiç ellenmeyen editör dosyalarından alınma. Bununla birlikte The Witcher 3 için bir Türkçe dil desteği sunma planımız bulunmuyor." cevabını verdi.
 
    Serinin ikinci oyunu Oyun Çeviri ekibi tarafından yapılmış resmi bir Türkçe dil desteğine sahipti. Yeni oyunun çıkışından önce de aynı ekip imzaları toplamaya başlamış ve çeviriye hazırlanmıştı ancak gösterilen düşük ilginin ardından CD Projekt'ten kötü haber gelmişti. Oyunun çıkışından sonra da firmanın kararı değişmemiş görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
WWE 2K16'nın Dövüşçü Listesinden 19 İsim Daha Ortaya Çıktı Razer Cortex’de En Çok İstenen 10 Oyun Listelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

İdrak İstimlak

25.8.2015 18:43:04

0
Ben hala enhanced versiyona kadar ama resmi, ama fan çalışması neticesinde Türkçe yama geleceği ümidini besliyorum. Birilerinin ciddi ciddi el altından bu çeviriye devam ettiğini düşünüyorum.

Flakel

25.8.2015 16:13:23

0
Yok efendim neymiş ''türkçe çıkmadan oyunu almam'' diyenler türemiş-miş felanda. yav kardeşim sen bu oyunu orjinal alınca türkçe çıkıcagınımı sanıyorsun? gelip burda milleti orjinal almaya itiyosun. w1 ve w2'yi cıktıkları ilk gün almıştım hani nerde türkçe w3? neylerine güveniyolar anlamıyorum multisi yok oyunun tamamen single. Bu durumda enazından türkçe yamayla birlikte çıkartırtmaları lazımdı ki oda geçti. İnsanların kafasında önyargı oluştu bile. Macarca çıkmış. Macarlar oyuna para mı veriyormuş? tamamen yapımcının insiyatifine kalmış bi durum bu ve adamda türkiyeye çıkarmıcaz demiş açık ve net. o zaman bende almayı düşünmüyorum :). Alanlarda ingilizce bilmiyorlarsa ne zevkle oynıcaklar anlamadım hikayesiz witcher oynamak bana saçma geliyor tabi herkesin kendi görüşü. Bu arada türkiyede satsin diye sony'nin tüm pop oyunları türkçe çevirdiğini unutmıyalım (bloodborne, last of us).. Adamlar istemiyor demekki w3 türkiyede satsin.

BSC Misafiri

24.8.2015 16:44:38

0
Türk vatandaşı orjinal oyun konusunda yeni yeni akıllanmaya başladı. 1 ve 2. oyunları türkçe olarak oynadım. Bu oyunuda bir süpriz yapıp türkçe yama çıkartırlarsa çalışmanın başladığı ilk gün gidip orjinalini alacağım. İngilizcesi olmayan insanların benim gibi düşünmeleri gayet normal. Bu oyun bilmeyen için kesinlikle tr yama olmadan oynanmaz.

darkocu

22.8.2015 21:07:18

0
Ülkemizde ki yaşanan zamlar ve dengesiz fiyatlar kutulu oyunlara vurulan en büyük darbedir. Türkiye 'de orjinal oyun oynamak bir lükstür bu herkesin kabullenmesi gerekmektedir. PS4 ve sağlam bir PC ye sahibim ve orjinal oyun alıyorum steam olsun kutulu olsun... Hem öğrenciyim hemde ofiste çalışan birisiyim, yoğun iş temposundan dolayı her gün oyun oynama fırsatı bulamıyorum. Steam hesabım darkocu isteyen bakabilir oynamaya fırsat bulamadığım bir sürü oyun var. Oyun oynamak boş vakti çok olan kesimin zamanı değerlendirme tercihidir. Bu kesim daha çok öğrencilerden oluşuyor ve öğrenci kesimin bir kutulu oyuna 180 lira verebilecek yada Steam den 100 küsür liralar verebileceğini zannetmiyorum. Çünkü bu paralara gününü arkadaşlarınla takılarak değerlendirmek varken oyun almak mantıksız. Oyun oynamak bir zevktir ama ülkemizde ki maaşlar ve kişi başına düşen gelir belli bu oyunların dolar ve ÖTV+KDV gibi vergileri ekleyerek satmak fiyatı artırıyor bu zevki ülkemiz şartlarında zevk olmaktan çıkarıp golf gibi lüks bir hobi haline geliyor. Bu lüks hobiyi ülkemizde 20-25 bin kişinin rahatça yapabileceği bir durumdayız ama şirketler 50-60 bin gibi minimum satış rakamları bekliyor. Bu tür olaylar yabancı şirketlerin hevesini kursağında bırakıyor. Bunlar bize hep anlatılan söylemler benim görüşüm ise oyun fiyatları 60 tl olsa bile satışlar 30-35 bini geçmez çünkü bizim yerli dağıtımcımız Aral gibi firmalar bu işin reklamını iyi yapamıyorlar ve tüketici memnuniyetini gözetmeksizin hareket etmesinde kaynaklanıyor. Eğer Aral kar için bu işi yapsaydı firmalardan Türkçe dil desteği isteyerek satışları arttırmaya çalışırdı oyunlara Türkçe dil desteği gelmesini sağlamak bizim işimiz değil dağıtımcı ve distribütörün işidir. Bunu unutmayalım arkadaşlar aynı FİFA da olduğu gibi TFF nin umursamazlığı yüzünden Türkiye ligi oyunda bulunmuyordu. Yani olay satışlar rakamlarında değil. Çünkü oyun yapımcıları muhatap olarak resmi bir kuruluş arıyor sözüne güvenebileceği bir firma arıyor. Örneğin Sony Türkiye ofisi bizim için Japonlara referans oluyor onun gibi düşünebiliriz. Bu referansın karşılığı olarak satışlar son derece iyi gidiyor konsollarda... Yani uzun lafın kısası Türkçe dil desteği çok kolay bir olay ama bizi temsil edenlerin çok beceriksiz olması yüzünden kendi kendimize çırpınıyoruz.

Aerosol 34

22.8.2015 12:54:43

0
böyle bir efsane oyuna türkçe dil desteği gelmeyecek olması çok üzücü :(

BSC Misafiri

22.8.2015 11:51:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: just_pirate Umarım PC'de korsan oyun dönem bir an önce biter.
Oyun konsollara türkçe dil seçeneği ile çıktıda bizmi bilmiyoruz?

hakande84

22.8.2015 00:25:03

0
İki farklı ve iki yanlış kutuplaşma var. Yapmayın etmeyin arkadaşlar. CD Projekt ileride Türkçe çıkartır mı bilinmez ama sizlerin eh o zaman İngilizce öğren önerisi kulağa hoş gelse de yapılamıyor. Biraz daha yukarıdan baktığınızda her iki fikrin de saçmalığını görüyorsunuz. Tek güzel olan şey İngilizce öğrenseniz en azından başka bir ülkeye gittiğinizde diğer insanlarla anlaşabilirsiniz. Bizim milliyetçilik Edirne'den sonra sökmüyor çünkü. Bu arada şöyle düşünün. Free to play oyunlar hep Türkçe, neden? Çünkü bir biz beleşçi toplumuz ve free to play bedava diye girip kutulu oyunun on katı para gömebiliyoruz. Bu da adamların zenginliğine zenginlik katıyor. Öte yandan bu da ciddi bir ciro demek oluyor. Ancak siz Türkçe olsun diye Türkçe yapmış değiller. Parayı siz bastığınız için Türkçe yapıyorlar. Gelelim şimdi perakende oyunlara. Kaçımız alıyoruz? Buradakilerin neredeyse hepsi. Peki bu free to play oynayan abilerin kardeşlerin kaçı alıyor? %5'i bile değil. Bu nedenle bence CD Projekt veya diğer firmalara yüklenmektense acı gerçeği kabullenelim. Free to play oyunlara itibar ettiğimiz sürece de bu iş değişmez. Yasal bir şekilde bu oyunlar satılmazsa kimse gidip Türkçe için uğraşmaz. Ama Çince bile var diye kendinizi kandırmayın lütfen.

BSC Misafiri

21.8.2015 10:40:12

0
Oyuna Yapımcıya türkçe değil diye birton laf atanlar, sanki bütün oyunlar türkçe çıkıyorda bi CDP çıkarmamış gibi ne vurdunuz be. Çeviri siteleri olmasa Türkçe yamalar çıkmasa bütün oyunları ing. Olmayacaksınız. :) Gelmişler bide caanm CRP ye sayıyorlar. TW2 türkçe geldi diye Bi beklenti içerisine giriyorsunuz girmesine de Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez. Genel Türkiye için konuşursak, Biz orjinal alıyoruz da yetmiyor Genelin orjinal alması gerekiyor. Oda Zor şu Gelir-Gider zamanında. O yüzden boşa oyuna ve yapımcıya dışkı atmayın. :) Önce bi düşünün O dışkıyı atarken önce sizin elinizin dışkı olacağını... Revelotion 3/52 :)

Kurosaki_Ichigo

21.8.2015 02:48:15

0
Haber:The Witcher 3 Türkçe Olacak mı?Cd Projekt'e Sorduk Yorumlar: -Burası Türkiye,Türkçe satacak. -Iki kelime ingilizce öğrenseydin bunu yazana kadar. Sonuç:The Witcher 3 Türkçe olmayacak.

astralll

21.8.2015 01:42:11

0
Geçen ki haberin etkisiyle türkçe olur diye orjinal aldım, bence siz de son bir şans verin 3-5 aya güncelleme çıkartıp dil dosyası yayınlamazlarsa bir daha almazsınız... Görüldügü üzere benim gibi düşünen insan çokmuş böyle oldugunu bilmiyordum... Tr olmadan bu tip oyunlara para vermek abesle iştigaldir ancak dedigim gibi bu oyun son bir şans vermeyi hak ediyor.... Hiç olmazsa witcher 2 den çok satıldı, o türkçe bu niye degil diyebiliriz, elimizde koz olur...

BSC Misafiri

20.8.2015 13:13:57

0
yok arkadaş yoook, yıllarca orjinal oyunlara para döktüm yok teknosadan al yok sony center dan al aman aral bandrollü orjinal olsun bla bla bla..geçti o devir benim için, witcher 3 gibi baştan sona diyalog içeren bi oyun türkçe olmadan hikayeyi anlamadan oynanır mı ben oynamam, grafikler süper ona diyecek bişey yok ama bu oyunda hikaye grafiklerden daha ön planda benim için, sen çok yaşa sony eurasia ps4 ex oyunları çatır çatır türkçe verdiğim para sonuna kadar helal olsun, tepki gösterenler oluyo yok efendim w3 ü yapan firma kar edecekmiş siz almazsanız tabi türkçe olmazmış e gözünüzü toprak doyursun witcher yapımcıları, ps4 ex oyunları nasıl türkçe oluyor bu adamlar kar etmeyi düşünmüyor mu geçin bu ayakları geçin, nahh alırım witcher 3 ü..

just_pirate

20.8.2015 13:04:18

+1
Umarım PC'de korsan oyun dönem bir an önce biter.

berkke

20.8.2015 12:47:32

+3
Oyunu aldık yama çıkacak diye bekliyoruz oynamak için elimizlde patladı haram olsun verdiğim para

dogukan733

20.8.2015 11:52:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: zumber4428 Özel okullardan mı bahsediyorsun ? Normal devlet okullarında ki ingilizce eğitimi sadece kurallar üzerine yani grammer onuda dikkatli dinleyenler anlar. Diğer türlü kelime öğrenmesi gerekiyor ki okullar da kelimeden ziyade sürekli gelecek, geçmiş, geniş, şimdiki v.s zamanlardan belirli kurallardan bahsediyorlar, lise bitene kadar böyle devam ediyor. Hadi ingilizce öğrendi diyelim kaç kişi ileri düzey ana dil gibi ingilizce konuşabilecek ? Bu oyunda normal düzeyde dil öğrenmesi sadece görevlerde ne yapacağını anlamasına yarar diğer türlü hikaye hakkında detaylı bilgi edinememe durumun var ve kendine has teoriler üretememe durumunda olacak. Kısacası kendi dilin gibi olmayacak. Bana kalırsa isteseler alt yazı işini yaparlar ama bir şeyler var ki yapmak istemiyorlar.
Lisedeyim. Özel okul falan da değil. Şanslıydım ki şu ana kadar ki 4 ingilizce öğretmenim de branşının en iyisi denebilecek insanlardı. Hem mesleklerinde başarılılardı hem de öğrenci öğretmen ilişkilerinde çok iyilerdi. Onlar sayesinde ingilizceyi sevdim biraz da kendi çabalarımla mümkün olduğunca geliştirdim ingilizceyi. Durumumun intermediate ile upper intermediate arasında olduğunu düşünüyorum. Benimle 8 sene boyunca (4.sınıftan itibaren) aynı sınıfta bulunmuş aynı ingilizce öğretmenlerinden ders almış arkadaşlarımın durumları da oldukça iyi. Yani iş öğretmende bitiyor. Türkiye'de öğretmenin iyiyse senin de ilgin varsa ingilizce öğrenmende sıkıntı olmuyor. Ha diğer yandan avrupada yaşayan kuzenlerim 12-13 yaşlarında ana dilleri gibi ingilizce konuşuyorlar orası öyle ama dediğim gibi aslında Türkiye'nin de durumu çok kötü değil.

hakande84

20.8.2015 10:58:12

-1
quote:

Orjinalden alıntı: BrotherTwo Yorumları okudukça güldüm ve tekrar güldüm. Oyun konusundan nasıl eğitim sistemine sıçrandı anlamıyorum... Arkadaşlar konu basit içerik basit neden konuları saptırıyorsunuz anlamıyorum. Ben ingilizceyi anlıyabilen bir insanım ama bir oyuna türkçe alt yazı geldiği zamanda türkçe alt yazı ile oynamak isterim. Elin adamının dilini kullanarak oyun oynamak zorunda değilim ben, benim ana dilim varsa ben bu dili konuşuyorsam istersem üst düzey ingilizce konuşayım yinede kendi dilimde oynamak isterim. Sizin anlamadığınız bir konu şu adamlar hayır kurumu değil diyorsunuz eyvallahda bizde bağışçı değiliz arkadaşlar, müşteriyiz biz müşteri. Aradaki farkı anlıyamıyacak kadar sığ görüşlü yorum yapmadan önce şu konuyu iyice bir anlayın. Siz aldığınız hizmetin siz türksünüz diye kısatlanması ne kadar doğru ? ekip masraflar karşılanmadığı için türkçe yama yapılmıyor dedi de sen 1 tane oyun sundun türkçe diye daha adı sanı duyulmamış oyun türkiyede patlama yapamaz ki ? Witcher 3 gayet de türkiye de iyi şekilde satıldı edildi. Türkiyede orjinal kullanım az değil türkiye de g2a ve benzeri yurtdışı tabanlı key satan sitelerden key aldığımız için alınan key, ingiltere oyun satış grafiklerine yansıyor. Yani şunun gibi düşünün gta 5 ingiltere de 30 milyon satıldıysa bunun zaten kafadan 2 milyonu türkiye 10 milyonu diğer yabancı ülkelerden alanlar. Yabancı firmalar türkiyede oyun neden satılmıyor diye sızlanacağına aralın distribütörlüğünden çıkacaklar. Afedersinizde pc ye 70 liraya gelen oyun ps ve xboxa 200 tl den gelirse sen oyun satamassın. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum arkadaşlar onlar hayır kurumu değil, biz de bağışcı değiliz. Onlar bir ürün hizmeti veren bir oluşum bizde müşteriyiz.
Yorumların kısmen kabul edilebilir de müşteri olsak bile sektörün mevcut potansiyelinin çok gerisindeyiz. Adamlar ışık da göremedi ki. Zamanında senin dediğini yaptılar. The Witcher 2'yi Türkçe çıkardılar ve satışları fiyaskoydu. Fiyat olarak ise sektör içerisinde olmayan bilemez diyeyim sana kısacası. Yorumun çok afaki kalıyor. 70 TL PC iken 200 TL PS4 olur. Ancak bu konuda ahkam kesmek tabii ki daha pratik gelebilir. GTA V, Türkiye'de 2 milyon falan da satmadı bu arada. Sektörü az çok biliyorum da söyleyeyim istedim. Sadece şu kadarını söyleyeceğim sana. Senin bir oyun stüdyon olsun. İngiltere'de oyun üret. Türkiye satış rakamları en iyi oyununda 10.000 olsun. Türkiye'ye oyunu normalde sterlinle satacaksın ama hadi euro ile sat bu seferlik. Türkçe dil desteğinin maliyeti de çeviri + QA dahil 100.000 Euro olsun. Çevirir misin? Bana bu denklemi çöz sonra konuşalım. Tabii QA maliyetiyle bitmediğini de hatırlatmak isterim. Bastırdığın DVD'ler, kutuları, kitapçıklar gibi ıvır zıvır masraflarını da geç, Sony ve Microsoft'a ödeyeceğin telif haklarını, oyun ekibinin maaşlarını da hesapla ve öyle karar ver. Bir de alakasız olacak ama devletin konsol oyunları için aldığı %6,7 oranındaki ÖTV'yi ve %18 oranındaki KDV'yi de hesaba kat.Ayrıca ufak bir bilgi vereyim sana. Bizim oyun sektöründe free to play oyunlardan arındırılmış ciro payımız %0,5. Akıllı adamsın çöz denklemi yap Türkçeyi. Ben de akıllıyım ama çözemedim gitti. Kalan bütün konularda haklısın. Üvey evlat muamelesi görüyoruz. Ama bu da yukarıdaki denkleme bağlı. Anlıyorum herkesin alım gücü yok ve buna da son derece saygı duyuyorum ama oyunu yapan firmanın bununla ilgilenmeyeceğini ve bu konuda son derece haklı olduklarını düşündüğümü izah etmeye çalışıyorum. Oyunun Türkiye satışı ne kadar artarsa artsın kafa kafaya gelir satışla maliyet en çok. Onun içindir ki adamlar çekiniyorlar. Ancak ben de senin tarafındayım ve bu oyunların Türkçe olmasını ben de istiyorum. Aldığım kutulu oyunların haddi hesabı yok. Sadece bu son dönemde Fifa 16 ve Star Wars Battlefront gibi oyunların fahiş fiyatlarını gördüğüm için onları açıkçası ucuz sitelerden alacağım gibi duruyor ancak odamda oyun kutularından bana barınacak alan kalmadı.

Grasyas01

20.8.2015 10:57:30

+1
haram olsun

Assassin2016

20.8.2015 10:45:02

0
Türkçe çıkmazsa almayız diyenler yine türemiş. Türkçe çıkan oyunlarında satış rakamları ortada zaten, çoğunluk yine korsana devam ediyor. 1 TL olsa bile almayacak kafa yapısında olan insanlar olduktan sonra bunun sonu gelmez. Bir de oyuna 60-70 lira verilirmi diyenler vs. var. Baksan aynı paraya kebab yer dışarıda...

hallos

20.8.2015 08:29:10

0
Bu oyun ağır ingilizce gerektiriyor, son bir ayda gta 5 ve metro redux bitirdim hikayeyi kaçırmadan anladım ama bu oyunu yarı yarıya anca anladım tabi hiçbir noktayı kaçırmamak gerek böyle bir oyunda, ben de sattım.

jem991

20.8.2015 08:10:55

+2
öncelikle herkesten bi özür dileyerek başlayayım. Adamların çeviri eklememelerinin sebebi oyunun türkiyedeki satış rakkamlarının az olması yani oyunu almamanızdan dolayı biz oyunu türkçe yapmıyoruz diyorlar. Haklı olarak istatistik olarak kendi satış rakkamlarını kullanıyorlar. Siz bu oyun türkçe olmazsa almayız bu kadar basit dediğiniz taktirde bu oyunun 4 5 6 7 kaçıncısı çıkarsa çıksın türkçe olmayacak çünkü siz bu oyunun 3. sünü alıp satış rakkamlarını arttırmadınız yani adamların istatistik olarak aldıkları satış verilerinde bir değişim söz konusu değil. Bu sebeble oyun türkçe gelmeyecek. 2. oyunu türkçe yapmalarına karşın dahi oyun çok fazla satmadı 3. oyundada bu zahmete girmediler siz oyunu yeterli miktarda satın almış olsanız böyle bir durum oluşmaz. bu saçma boykot politikası bir sonuç getirmez. Çünkü adam zaten türkiyeden kar sağlamıyor kar sağlamadığı bir yer onu boykot etse sanki milyon milyar dolarlar kaybedicek siz onların yaptığı işin içinde bir paket sigara bile değilsiniz. Özetle bu oyun türkçe olsun istiyorsanız almamak yerine oyunu satın almanız oyunun türkçe olmasına çok daha büyük katkı sağlayacaktır.

inciteen

20.8.2015 03:04:10

+2
Kısacası şu '' Türkçe dili gibi bir planımız yok '' diyorlarsa bizimde '' oyunu almak gibi bir planımız yok '' kendileri bilir .

BSC Misafiri

20.8.2015 00:35:05

+2
TÜRKÇE olmazsa bizde almayiz bukadar basit en azindan altyazi koyabilirlerdi

AsRuleS

19.8.2015 23:15:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: BrotherTwo Yorumları okudukça güldüm ve tekrar güldüm. Oyun konusundan nasıl eğitim sistemine sıçrandı anlamıyorum... Arkadaşlar konu basit içerik basit neden konuları saptırıyorsunuz anlamıyorum. Ben ingilizceyi anlıyabilen bir insanım ama bir oyuna türkçe alt yazı geldiği zamanda türkçe alt yazı ile oynamak isterim. Elin adamının dilini kullanarak oyun oynamak zorunda değilim ben, benim ana dilim varsa ben bu dili konuşuyorsam istersem üst düzey ingilizce konuşayım yinede kendi dilimde oynamak isterim. Sizin anlamadığınız bir konu şu adamlar hayır kurumu değil diyorsunuz eyvallahda bizde bağışçı değiliz arkadaşlar, müşteriyiz biz müşteri. Aradaki farkı anlıyamıyacak kadar sığ görüşlü yorum yapmadan önce şu konuyu iyice bir anlayın. Siz aldığınız hizmetin siz türksünüz diye kısatlanması ne kadar doğru ? ekip masraflar karşılanmadığı için türkçe yama yapılmıyor dedi de sen 1 tane oyun sundun türkçe diye daha adı sanı duyulmamış oyun türkiyede patlama yapamaz ki ? Witcher 3 gayet de türkiye de iyi şekilde satıldı edildi. Türkiyede orjinal kullanım az değil türkiye de g2a ve benzeri yurtdışı tabanlı key satan sitelerden key aldığımız için alınan key, ingiltere oyun satış grafiklerine yansıyor. Yani şunun gibi düşünün gta 5 ingiltere de 30 milyon satıldıysa bunun zaten kafadan 2 milyonu türkiye 10 milyonu diğer yabancı ülkelerden alanlar. Yabancı firmalar türkiyede oyun neden satılmıyor diye sızlanacağına aralın distribütörlüğünden çıkacaklar. Afedersinizde pc ye 70 liraya gelen oyun ps ve xboxa 200 tl den gelirse sen oyun satamassın. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum arkadaşlar onlar hayır kurumu değil, biz de bağışcı değiliz. Onlar bir ürün hizmeti veren bir oluşum bizde müşteriyiz.
Çoğu yorumuna katılmakla birlikte bazı yanlış bilinen şeyleri söylemekte yarar var. Örneğin orijinal satış dendiği zaman adamlar g2a, steam vb. dijital satışları önemsemiyorlar ( eğer kutulu versiyon dağıtımı yapılıyorsa ). Zaten oyunların bu denli yüksek olmasının temelinde, anlaşmalı oldukları yerel distribütörlerin eline ulaşana kadar yapılan masraflar bulunuyor. Bir müşteri olarak talebinizde elbette haklısınız. Fakat onlar da yatırım yapacakları ülkeye değip değmeyeceğini maliyet anlamında hesaplamak durumundalar. Ha şöyle olamaz mıydı? : Yerel distribütör, kendi anlaşmalı olduğu bir çeviri firmasına veya şirketine dağıttığı her oyunun dil dosyalarını (yapımcı firmanın da izniyle) verip Türkçe dil desteği sunamaz mıydı? Gayet de sunardı... Bknz. Sony Türkiye.. Aral, bu piyasada köklü bir firma olmasına rağmen bu meselelerde elini taşın altına hiç sokmadı, sokmak istemedi. Böyle bir yükü sırtlamak isteemdi. Çünkü Aral'ın tek derdi para.. Adamların Türk oyun piyasasını önemsedikleri yok..Hala 80'li yılların atari kaseti mantığında pazarlama yapıyolar... Ama CD Projekt öyle mi? Değil.. Sizin o küçümsediğiniz Lehçe dilinin hemen hemen her oyunda bulunmasını sağlayan firmadır CD Projekt. Adamlar dağıtımını yaptıkları her oyunu çevirtiyolar, çünkü aynı zamanda bir dağıtım firmasıdır kendileri. Ve neredeyse tek başlarına Polonya'nın oyun sektörünü canlandırdılar, ayağa, hatta şaha kaldırdılar. Aral'ın da aynı misyonu üstlenmesini isterdik ama yok, olmuyor. O yüzden bütün suç yapımcı firmalarda değil. Unutmayın ki biz oyuncular olarak evet, müşteriyiz. Fakat Aral ve Bilkom gibi distribütör firmalarımız da yapımcı firmaların müşterileri... Sadece bizim talep etmemiz yetmez, onların da bu konuda adımlar atmaları gerekir.

BrotherTwo

19.8.2015 22:14:15

+3
Yorumları okudukça güldüm ve tekrar güldüm. Oyun konusundan nasıl eğitim sistemine sıçrandı anlamıyorum... Arkadaşlar konu basit içerik basit neden konuları saptırıyorsunuz anlamıyorum. Ben ingilizceyi anlıyabilen bir insanım ama bir oyuna türkçe alt yazı geldiği zamanda türkçe alt yazı ile oynamak isterim. Elin adamının dilini kullanarak oyun oynamak zorunda değilim ben, benim ana dilim varsa ben bu dili konuşuyorsam istersem üst düzey ingilizce konuşayım yinede kendi dilimde oynamak isterim. Sizin anlamadığınız bir konu şu adamlar hayır kurumu değil diyorsunuz eyvallahda bizde bağışçı değiliz arkadaşlar, müşteriyiz biz müşteri. Aradaki farkı anlıyamıyacak kadar sığ görüşlü yorum yapmadan önce şu konuyu iyice bir anlayın. Siz aldığınız hizmetin siz türksünüz diye kısatlanması ne kadar doğru ? ekip masraflar karşılanmadığı için türkçe yama yapılmıyor dedi de sen 1 tane oyun sundun türkçe diye daha adı sanı duyulmamış oyun türkiyede patlama yapamaz ki ? Witcher 3 gayet de türkiye de iyi şekilde satıldı edildi. Türkiyede orjinal kullanım az değil türkiye de g2a ve benzeri yurtdışı tabanlı key satan sitelerden key aldığımız için alınan key, ingiltere oyun satış grafiklerine yansıyor. Yani şunun gibi düşünün gta 5 ingiltere de 30 milyon satıldıysa bunun zaten kafadan 2 milyonu türkiye 10 milyonu diğer yabancı ülkelerden alanlar. Yabancı firmalar türkiyede oyun neden satılmıyor diye sızlanacağına aralın distribütörlüğünden çıkacaklar. Afedersinizde pc ye 70 liraya gelen oyun ps ve xboxa 200 tl den gelirse sen oyun satamassın. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum arkadaşlar onlar hayır kurumu değil, biz de bağışcı değiliz. Onlar bir ürün hizmeti veren bir oluşum bizde müşteriyiz.

hakande84

19.8.2015 22:05:38

0
Arkadaşlar bence aceleci yorumlar yapıyoruz. Biraz sabredelim. Oyunun satışları iyi giderse zaten bu çeviri olacaktır. Biraz sabır. Adamlar zaten karar vermeden daha düşünüyoruz demezler ki. Tabii ki açıklanmayan, çıkmayan birşeye böyle diyecekler. Profesyonellik bunu gerektirir çünkü.

PHO3N1X

19.8.2015 21:53:42

0
Abicim yokmu şöyle gönüllü olarak bağış şeklinde hızlı ve kaliteli çeviri yapacak insanlar,bizler elimizden geldiğince destek olalım oynasın insanlar şu güzelim oyunu türkçe olarak.Çok zor birşey değil yani dediğim.

inciteen

19.8.2015 21:02:08

0
Yanlış yazmışım 189 tl değil 209 tl dostum ve Türkçe dili yok .

bladeGny

19.8.2015 20:37:44

+1
resmi olmayan yama çıkar babalar gibi oynarız

BSC Misafiri

19.8.2015 20:14:31

0
Ulan 2. oyunu korsan bitirmiştim. 3.oyunu orjinal aldım nasılsa türkçe yama falan gelir diye sonra GOG da indirim vardı ilk iki oyunuda aldım destek olmak için hemde türkçe yamaları olduğu için onları tekrar bitirene kadar çıkar diye düşündüm bide bu açıklama zanki dalga geçer gibi Ve bu aldığım oyunlar ilk aldığım ORJINAL oyunlardı

BSC Misafiri

19.8.2015 20:14:19

+2
Üzücü tabi... Şahsen oyunu satın almak için türkçe çıkmasını bekliyorum çünki bu kadar güzel bir seriyi yarım yamalak ingilizcem ile heba etmek istemiyorum.. Resmi yada yama önemli değil türkçe olsun yeter. Olmazsada yapacak bişey yok almaz oynamayız. Senaryosu ile ön plana çıkan bir oyunu dağ bayır boş boş koşup yaratık keserek oynamayı düşünmüyorum.

The_Rahip

19.8.2015 20:13:23

0
Ülkemizde iyide satış yaptıda diye biliyorum keşke bir güncelleme ile falan getirseler.

StrangerLovely

19.8.2015 19:35:58

0
Hayır aslında ben okuldan öğrendim ingilizcem de şu an b2 seviyesinde ve yakında c1 olacağım, övünmek için de söylemiyorum yanlış analmayın lütfen benim gibi onlarca arkadaşım var ama aynı zamanda okuldaki dersleri kaynatıp hoca bana taktı demekten baska işi olmayan evden okula okuldan eve gelip ders dışında Ingilizce ile bağlantısı olmayan (hoş ders içinde de bağlantısı yok) adam öğrenemiyor, bu kadar basit. O bahsettiğiniz konuyu da bilmiyorum ama o arkadaşların da dediğim tipte öğrenciler olduğu belli, yoksa Ingilizce ile en ufak bağlantısı olan adam rahatça öğrenie bu dili.

StrangerLovely

19.8.2015 19:03:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ Beni haberdar etmişssin de, ben okulda verilen eğitimle bu konuşmaları anlamazsın diyorum ''İlkokuldan beri ders almasına rağmen anlamayan insan tembeldir ya bu kadar kolay bir dil onca yılda eşek olsa öğrenilir be arkadaşım. '' Bununla zerre alakası yok yani. İngilizce öğrenecek adam okuldaki anlatılanla öğrenmez. Çoğu kişiye de sorabilirsin bunu. İngilizcesi iyi olan adamlardan biri tüm bunları bana okul öğretti demez, bulamazsın. Varsa da gelsin anlatsın nasıl öğrenmiş bu sistemle. Kelime dağarcığını geliştirmeden gramer bilgisi veren bir sistemden bahsediyoruz. O yüzden iş yine insanın kendisinde bitiyor. Dili merak edip öğrenecek adam iyi bir şekilde öğrenir... Fakat okulda öğren(e)medi diye hakaret etme hakkına sahip olmadığını belirttim...
Tamam güel kardeşim ben zaten hepsini okuldan öğreneceksin demiyorum ki. Bana dünyanın herhangi bir yerinde öğrettiği yabancı dilin, hatta onu geç öğrettiği ülkenin ana dilinin bütün kelimelerini öğreten bir eğitim sistemi gösterebilir misiniz? Temel düzeyde kelime verir gerisine karışmazlar kelime dağarcığını genişletmek öğrenene kalır ondan sonra. Gramer yapıları deseniz okulda neredeyse hepsi anlatılıyor (neredeyse diyorum çünkü bazı yapılar öğretilemeiyor ama bunlar da dili anlamamanıza neden olacak şeyler değil) e olay ne peki? Ayrıca şöyle de bir durum var okullarda verilen onca yıl ingilizce eğitimi ile düzgün bir ingilizce'ye kavuşanlar üstün zekalı falan değildir ama öğrenemeyenler tembeldir. Tembel deyince de hakaret sayılmaz diye düşünüyorum burada gerçekleri anlatıyorum ben.

Hoid

19.8.2015 18:46:31

+1
Arkadaşlar esasen bende sizin İngilizce öğrenmenizden yanayım . Bunu sadece oyunları anlamak için düşünmeyin hayatınızı kolaylaştıracak belkide size yeni iş imkanları açacak bir kapıdır İngilizceyi öğrenmek . Bugün baktığımızda İngilizce dünya dilidir sizler koymayın İngilizce bakalım satıyor mu ? Derseniz komik duruma düşersiniz . Ama iş Türkçeye geldiği vakit adamların hitap edeceği kesim belli değil mi ? Bakın bakalım dünyada kimler Türkçe konuşuyor . Bizler diyoruz ki 80 milyonluk Türkiye var yetmez mi ? Yarısından fazlası genç diyoruz F2P oyunlara şu kadar para harcanıyor diyoruz ... Haa sonra bakıyoruz ki F2P oyunlar hep Türkçe bazı MMORPG oyunlarda Türkçe peki neden bu oyunlar Türkçe ? Nedeni çok basit bizler F2P oyunlara parayı halk tabiri ile gömüyoruz . Haliyle para harcanan bir sektörde kullanıcıya daha iyi hizmet vermek bu firmaların boynunun borcudur . Bu durumdan dolayı F2P oyunların neredeyse hepsi Türkçe , eğer bizler bu oyunlara para harcamıyor olsaydık asla Türkçe olmazdı . Adamlar bunlar oyunu oynuyor bizler Türkçe yapalım demezlerdi , bunu yapan bizleriz . Benim Dota 2 ye harcadığım paranın haddi hesabı yok Ama şöylede bir gerçek var ki oynamayacağım hiç bir oyuna para vermedim , hiç bir şekilde başka yollardan edinip oynamaya çalışmadım . Yani emek hırsızlığına girmedim vicdanım rahat . İstediğim oyunları da her zaman gidip Kutulu ve Digital olarak aldım . Buradaki insanların tabiriyle yazayım ; Bu oyunu niye alayım Türkçe çıkartta alayım , Single oyuna paramı verilir bitince silerim . Türkçe yoksa almam gibi şeyler derseniz . Umursanmadığınız bir dünyada kendi cahilliğinizle günlerinizi geçirip gidersiniz . Eğer oyunların Türkçe gelmesini istiyorsanız taşın altına elinizi koyacaksınız öyle klavye başına geçip gelmiyorsa yok RESTİ çekerim demekle hiç bir şey olmaz bunu da öğrenin artık . Siz ben buradayım demezseniz kimse sizi fark etmez , eğer fark edilmek istiyorsanızda yapacağınız şey belli . Bakın bugün SONY nin oyunları Türkçe geliyor niye geliyor ? Japonlar Türkleri sevdiği için mi geliyor sizce ? Alakası yok Türkiyede ne zaman konsol oyunları satmaya başladı bizimkiler bakın satıyor Türkçe ekleyelim dediler sonra satışlar bir nebze olsa da arttı . Başımızda ARAL gibi bir firma olmasa inanın satışlar çok daha iyi seviyelere gelir . Şimdi demem o ki STEAM yaz indirimleri zamanında iki oyun 7 TL ye satılıyorken Witcher 1 ve 2 den bahsediyorum ben almam deyip başka yerlerden ediniyorsanız ki bir çoğunuz öyle yapıyor . Sizin konuşmaya pek yüzünüzün olmaması gerekiyor , dünyada işler rakamlar üzerinden yürür 78 milyonluk nüfusun yarısından fazlası genç fakat oyun satışları 10 bin adeti geçmiyorsa kimse sizi adam yerine koymaz . Onun için boşuna yakarmanıza gerek yok madem gereğini yerine getirmiyorsun istemeye de hakkın yok . Önce zihniyeti değiştirin sonra emeğe saygıyı öğrenin sonra Türkçe gelmiş mi gelir mi onları tartışırız .

porsux

19.8.2015 18:30:43

-1
quote:

Orjinalden alıntı: StrangerLovely
quote:

Orijinalden alıntı: Cayatai

hayır kurumu ne demek la ? bize hayrına mı verdiler oyunu ? Para verip aldık anadilim oyuna eklenmesini istemem en doğal hakkım. Biraz beyin lütfen.
Dostum şunu bir düşünmeni istiyorum bu adamlar sana oyunu satarken "alırsan Türkçe de ekleyeceğiz" gibi bir beyanda mı bulundular da bu dili eklemek zorundalar, -ki bunu Türkçe'den bağımsız söylüyorum- ya da zorla mı aldırdılar oyunu sana? Hayır, sen kendin alırken oyunda Türkçe olmadığını bilerek aldın ve bu şirket de Türkçe gelecek falan da demedi o zaman zorunda değil adamlar. Ha "ben alırken türkçe de olacak diye sözleşme imzalattılar" falan diyorsan git mahkemede hakkını ara.
bu adamlar değilmiydi zamanında witcher 2 yeterince satmadı diye 3 e tr destek vermeyi düşünmüyoruz diyen ? ee daha ne ? adam satış olsun da destek gelir diye almış olamaz mı kaldıki ben ülkemizdede bi altyazı koymalarına yetecek kadar satış yapıldıgını düşünüyorum. Ama mesele bu değil işte. Ülkemiz maalesef çoğu konuda güçsüz yetersiz etkisiz vs olunca adamlarda bizi sallamıyorlar işte tek çare kendimiz gelişecez pazarımızı büyütecez mecbur kalacaklar eklemeye.. başka türlü im-kan-sız bu şekilde her oyuna özel olarak şunu satın alalım aman türkçe dil desteği gelişsin şunu satın alalım aman gelişsin kardeşim biz hayr kurumumuyuz yav biz müşteriyiz kaldıki ülkedeki oyuncu kitlesi belli herkes rpg sevmek zorundada değil yani + herkes sevse bu seferde maddi standartlar belli herkes alamaz eee ? nereye varacak bu iş ?

Veinglory

19.8.2015 18:28:35

-3
quote:

Orjinalden alıntı: EmuMaster O zaman zırlamayacan cd projekt korsan korsan diye. 60 tl'de olsa oyuna o para verilmez. Hikaye tabanlı hard ingilizce oyun geliyor yapımcısı yok türkçe olmayacak diyor. Sakın sene olmuş 2015 ingilizce bilmeyen var geyiği yapma ağzına terlikle vururum diyenin.
Kime neyle vuruyorsun. Leş herif iki kelime öğrenecek kapasiten yok buraninkini de düşürme. Bilmediğin kelimeyi kalibi merak eder açar bakarsin elinde internet var mis gibi. Bu ağizla millete laf yetiştirme dişinda bi halt yapamazsin zaten de neyse.

cikiacla

19.8.2015 18:19:10

0
ingilizce bilmeyen korsancılar burada buluşuyor

StrangerLovely

19.8.2015 18:06:01

0
Tamam işte dostum kendin de söylemişsin dersi biraz olsun takip etmeyenin anlamayacağı bir dil değil, kelime öğrenme hakkında dediklerine de bir şey demiyorum özel okulda öğrencilere özel serumlarla İngilizce mi enjekte ediliyor sanıyorsunuz bilmiyorum ama orada da adam dili öğrenmek için en ufak bi' uğraş göstermeyince öğrenemiyor işte, özel okula giden kaç tane arkadaşım var böyle benim yarım kadar ingilizceleri yok. Ayrıca dediğim gibi İngilizce şu anda öğrenmesi en kolay dillerden biridir, neden, grameri gayet kolay, kelimeler bol olsa da İngilizce bir dünyada yaşıyoruz kelimelerin beyninde birdenbire öğrenilmesini beklemeden azcık uğraş gösteren adam öğrenir. Bakın mesela ben şu anda da Almanca ve İtalyanca öğreniyorum (hayatımda özel bir öğrenim kurumuna adımımı atmadım tamamen devlet okulundan öğrendiklerim) İngilizce bu dillerin %5 zorluğunda bile değil, azıcık uğraşan adam ingilizce'yi su gibi öğrenir çok az profesyonel yardımla akademik seviyeye taşır. Ha bunları diyorum diye Türkçe olmamasını destekliyorum anlamı çıkmasın ben de Türkçe bir oyun olduğunda onu Türkçe oynarim sonuçta ana dilimiz ve dünyanın en güzel dillerinden ama şu dönemde de İngilize bir sorun olmasın artık be ya.

# Ace #

19.8.2015 18:05:16

+2
Tüm seriyi orjinal aldım hala türkçe dili eklenmiyor; sonra çıkıp yine kopya ve ing dili öğren tartışmaları ile konu amacından sapıyor. Bu oyunu orjinal alanların hakkı değil mi türkçe dil eklenmesini istemek. Bir konu açılıyor foruma türkçe gelsin diye altında çeviri grubu çıkarmı diye tartışıyoruz, hatta bağışta bile bulunalım gerekirse derken. Birleri çıkıyor ve bağışta suçtur olmaz o işler demez mi ! yahu bu kafa ile ancak ing öğren, orjinal al sende türevleri devam eder. Benim ing ile aram iyi ama bu oyunda bile bazı yerlerde sıkıntı yaşadığım yerler oluyor. Yakında Fallout 4 gibi efsane bir oyunda geliyor tabi türkçe dil yine ortada yok. Şu güzelim rpgleri kendi dilimizle orjinal aldığımız halde oynayamıyoruz ya bu beni çok sinir ediyor. The Witcher 2'nin ülke bazlı satış rakamımız az deniliyor ben bunu karşıyım, oyun ağır dil bir rpg ve çıkışından tam 1 yıl sonra gönüllü bir şekilde türkçe yama ile geliyorsa tabi ki adından ilk çıkış tarihi kadar söz ettiremez. Yine de ben eminim ki 2. oyunda türkçe yama sonrası birçok türk oyun sever tarafından orjinal alındı. Ülkemizde orjinal oyun satışlarının artması isteniliyorsa bunu düzgün yolla yapmaları ilk önce oyun yapımcıları tarafından karşılanmalı. Özellikle rpg oyunlarında türkçe dil; satış rakamlarına bakılmaksızın bizleri deneme amaçlı bir kerelik türkçe sunulmalı. Sonra istenilen satışlar elde edilmez ise firmanın sonra ki dönemlerde çıkacak oyunlarına dilimiz eklenmez, nedenide net bir şekilde satış rakamları gösterilebilir. Bu ülkede şayet orjinal satış rakamları değişmeyecek ve oyunlar aynen her türden dil ile sunulur ve türkçe eksik satışa çıkacak ise yapılacak en önemli iş çeviri gruplarına yönelmek. Dh altında büyük, geniş bir gönüllü çeviri grubu kurulur veya ortada belli birkaç gruptan medet umarız. Ayrıca Dh içinde artık çeviri ile alakalı bir alt bölüm açılmalı.

Guest-BB2CECC18

19.8.2015 17:46:46

0
Beklenen sonuç resmi olarak türkçe yamayı çıkarmazlar niye zarar etsinler ancak böyle gönüllü siteler çevirirse onu oyuna entegre edebilirler.Burada iş oyunceviri gibi siteler düşüyor ben 50 tl bağışlarım çevirene.

White Death

19.8.2015 17:45:24

+1
Şimdi şöyle bi gerçek de var ben ingilizceyi oyunlardan öğrendim. Özellikle de RPG oyunlarından. Derste gösterdikleri kelimeyi 2 dakika sonra unutma ihtimaliniz var ama kendiniz için birşey merak edip araştırdığınız an kafanızda kalma ihtimali %90 kadar artar. Şimdi herkes ister türkçe oyunlar çıksın uğraşmadan oynayalım ama koymuyor herifler işte. Olmayan birşey için inat etmektense öğrenmemiz lazım. Ben satışlardan falan da bunun belirlendiğini düşünmüyorum, diğer türlü rusça yı da göremezdik dillerde. Ülkenin gücüne bakıyor bu.

KuvvetMira27

19.8.2015 17:34:07

-1
witcher 2 yi alın 3 Türkçe gelir dediler aldık yetmedi 3 de ön sipariş yaptık ona rağmen Türkçe gelmedi assasins creed gibi bi oyun değilki bekleki gelsin yama buda bana ders oldu bidahada rpg tarzı oyun almam korsan bile indirmem kotama yazık

veli@1144

19.8.2015 17:16:49

0
Of ya oynamak isterdim olmadı bu :(

Return to Monke

19.8.2015 17:12:03

-2
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster O zaman zırlamayacan cd projekt korsan korsan diye. 60 tl'de olsa oyuna o para verilmez. Hikaye tabanlı hard ingilizce oyun geliyor yapımcısı yok türkçe olmayacak diyor. Sakın sene olmuş 2015 ingilizce bilmeyen var geyiği yapma ağzına terlikle vururum diyenin.
Korsan olunca Turkce mi oluyor yani Korsanlar Turkceye cevirip sunuyorsa Evyallah. 60 TL ye oyun veriyorlar. Ustelik dolar yuksek iken. Adamlara yazik degil mi? Oyun on siparis rekoru kirdi diye geziyor. Vurdumduymazlik yapip yine de vermem cok pahali diyorsunuz. Bazen oyuncu milletini anlamak cok cok zor. Bu gidisle biz dolandiracagiz galiba oyuncu firmalarini batiracagiz

Deadwood

19.8.2015 17:01:06

+3
Her türkçe dil desteği haberi altında bazı arkadaşlar..İngilizce öğrenin ingilizce öğrenmek basit vb şeyler söylüyorlar...Bakın arkadaşlar adamlar sırf Türkçe çıkartmıyor diye kimse ingilizce öğrenmek zorunda değil..İngilizce öğrenmeyin demiyorum öğrenin ama oyunu Türkçe olarak istemek herkesin en doğal hakkı..Bakın Fransızlara hemen hemen hepsi ingilizceyi çok iyi şekilde bilirler fakat hiç bir şekilde ingilizce konuşmak istemezler..Bizim dilimiz varken neden başka dillerde oynamak isteyelim?

mehmet4428

19.8.2015 16:56:46

+5
Özel okullardan mı bahsediyorsun ? Normal devlet okullarında ki ingilizce eğitimi sadece kurallar üzerine yani grammer onuda dikkatli dinleyenler anlar. Diğer türlü kelime öğrenmesi gerekiyor ki okullar da kelimeden ziyade sürekli gelecek, geçmiş, geniş, şimdiki v.s zamanlardan belirli kurallardan bahsediyorlar, lise bitene kadar böyle devam ediyor. Hadi ingilizce öğrendi diyelim kaç kişi ileri düzey ana dil gibi ingilizce konuşabilecek ? Bu oyunda normal düzeyde dil öğrenmesi sadece görevlerde ne yapacağını anlamasına yarar diğer türlü hikaye hakkında detaylı bilgi edinememe durumun var ve kendine has teoriler üretememe durumunda olacak. Kısacası kendi dilin gibi olmayacak. Bana kalırsa isteseler alt yazı işini yaparlar ama bir şeyler var ki yapmak istemiyorlar.

porsux

19.8.2015 16:47:52

0
Witcher almayın aldırtmayın. Biz yavaş yavaşta olsa gelişen bir pazarız kendi sektörümüzü geliştirir onları Türkçe çıkartmaya mecbur kılarız. Neymiş yeterince ilgi görememişler küfür gibi. (Genel olarak) Sen git geleneksel çince falan diye bile ayır ne kadar tırrik dil varsa koy sonra Türkçe ye gelince ilgi görememişmiş. Sen ilgi görecen diye ben ülke standartlarında epey lüks kaçan bi fiyatı veremem kusura bakma. Sen çıkarma CDP

FreeMaNMeliH

19.8.2015 16:26:02

0
Nasıl satış rakamları kötü akıl sır ermiyor, 63 TL olan oyunu almayan kaldı mı, steam türkiye satış rakamları ile Türkiye kutulu satış rakamlarını bildirmek lazım belki fikirleri değişir.

EmuMaster

19.8.2015 16:24:15

-1
O zaman zırlamayacan cd projekt korsan korsan diye. 60 tl'de olsa oyuna o para verilmez. Hikaye tabanlı hard ingilizce oyun geliyor yapımcısı yok türkçe olmayacak diyor. Sakın sene olmuş 2015 ingilizce bilmeyen var geyiği yapma ağzına terlikle vururum diyenin.

Mr xXx

19.8.2015 15:46:51

+2
yapma ya!!!! türkçe çıkar daha fazla kişi alsın gardaş!

PSBoy

19.8.2015 15:44:11

+1
quote:

Orjinalden alıntı: White Death
quote:

Orjinalden alıntı: dragula81 Oyuna diyecek lafım yok tek kelime harika ama 189 tl ile satışa sunulan oyunda Türkçe dili olmazsa kim alır ?? ingilizce bilenler zaten rahatca oynayabiliyor ama bizim gibiler yine aynı yine aynı . Birde gelen bu açıklama tamamen sinirlerimi bozdu
Oyun pc de 89 tl. Konsol versiyonu pahalı sadece
Kimi yerlerde kutulu olarak 59 liraya satılıyordu son baktığımda PC için

TheMuyu

19.8.2015 15:39:43

0
gönüllü bir ekip çıkıp yapıp kahraman olacak başka yolu yok

gopgop

19.8.2015 15:38:46

+2
biz de orjinal aldık o güzel dünyada ki herşeyi anlamak için 4 saat oynaıp bırakmak zorunda kaldım :(

r0ket

19.8.2015 15:34:35

-1
iade şartlarım uysa direk iade edecem oyunu o kadar pişmanım. zaten hiç oynamadım sayılır. rezillik.

venomtrk

19.8.2015 15:28:21

+3
Son paragrafta geçen imza kampanyası ile ilgili bir düzeltme yapmak istiyorum. Biz imza kampanyasını başlatmadan önce zaten CD Projekt Türkçe dil desteğine pek sıcak bakmıyordu, bu imza kampanyasını başlatma nedenimiz de Türkiye'deki oyun severlerin oyuna olan ilgisini gösterip CD Projekt'i bilgilendirmekti. Lakin ilgi beklediğimizden düşük olunca biz bu imza kampanyasını hiç CD Projekt'e bahsetmeye değer görmedik. Umarım sonraki yapımlar için CD Projekt Türkçe dil desteği vermeye karar verir. Bize düşen sevdiğimiz yapımları satın alarak Türkiye'de de yeterli oyun sever olduğunu göstermek. Yavaştan yapımcılar ülkemize ilgi göstermeye başladı, umarım ileride daha çok yapımın Türkçeleştirilmesine yeşil ışık yakılır. Biz bu konuda 23 Studios olarak elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz.

ankara

19.8.2015 15:27:23

+1
Oyunlarda eng.yoksa sadece aksiyon yaşarsınız, verilen görevleri zar zor yaparsınız. Senaryoları anlamak ve oyunu zevkini tatmak için, eng. dil şart oyuna ayırdığınız sadece 1 saati, günlük eng. öğrenmeye yoğunlaştırın size garanti veriyorum en mal insan dahi "3 ay" da öğrenir...

ankara

19.8.2015 15:20:45

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Quirah <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: melinoz Ne ala,adamlar gonullu cevirisini yapiyor beylerimiz zahmet edip dosyalari ekleyemiyor. </blockquote> Çünkü bir önceki nesildeyken oyunlara eklenen her dil seçeneği ve her yeni yama Sony ve Microsoft'a ödenecek daha fazla para anlamına geliyordu. Yeni nesilde bu durum değişti mi tam bilmiyorum.
Yeni nesilde sanırım değişti artık oyunlarda türkce hariç bütün diller var artık yabancılar altyazı çalışması yapması için tool yazmıyorlar. Zaten oyunu çevirmek o kadar zor değil önemli olan tool yazmak türkiye'de pek anlayan kişiler yok, oyun türkceleştirmeleri için artık gönullü kişilerde olmayacak ses dosyaları açılmıyor :D

Boone

19.8.2015 15:08:17

0
Takdir ettim. Bende benim oyunumu orijinal alarak saygı duymayan bir ülke için dil seçeneği sunmam. Hayır kurumu değil sonuçta orası. Adamlar ucuza bir sürü içerikli ve hediyeli oyun veriyor. Siz hala "Yok efendim. Tükçe olmayan oyunu almam." sizin yüzünüzden Türkçe değil bu oyun...

# Ace #

19.8.2015 14:59:40

0
O zaman bu oyuna resmi bir yama artık gelmez gibi. Bu oyunu çevirecek bir grup çıkarsa onlara elimizden geldiği kadar destek olmamız lazım. Ne diyelim sağlık olsun.

Return to Monke

19.8.2015 14:57:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34 bu açıklama doğruysa cd project gözümden düştü bu oyunuda sırf fiyatı ve sunduğu içerik yüzünden alacaktım ama malesef almayacağım macar diline bile destek veren bir yapım nasıl olurda bunca ön sipariş rakamına rağmen türkçe diline destek vermez
Niye koyacaklar ki? Witcher 2 TR satışları ne kadar oldu? Türkiye'de oyuncuların yüzde kaçı Single player oyunları ORJİNAL olarak alıyor? Bunları güzelce soruşturmak lazım... Fifa 2016'da olduğu gibi. Böyle oyunlara da belirli bir satış rakamından sonra gelir. Sadece PC için geçerli değil. Tüm Platformlar için geçerli olan bir şeyden bahsediyoruz. Başımızda Aral varken çok çok çok zor.

2K

19.8.2015 14:53:02

0
Öyle millet çevirecek zaten koysunlar gibi basit bir işlem olduğunu düşünmüyorum bu çevireler kontrol edilecek ve oyuna eklenmesi emek ve zaman harcayan bir iş, bunların hepsi yapıldıktan sonra update ile eklemek PC tarafında olmasa da konsol tarafında ayrı bir iş. Böyle bir cevap verdiklerini göre demek ki yeteri kadar satmamış ülkemizde.

mehmet4428

19.8.2015 14:52:54

0
Önceki haberde zaten aylar önce olan şeyi daha yeni gibi gösterildiğinden böyle oldu. Boşuna milleti ümitlendirdiniz. :D https://yadi.sk/d/w34AaOaXiW5AL Dil dosyaları internette dolaşıyor zaten.

Aerosol 34

19.8.2015 14:49:53

+2
bu açıklama doğruysa cd project gözümden düştü bu oyunuda sırf fiyatı ve sunduğu içerik yüzünden alacaktım ama malesef almayacağım macar diline bile destek veren bir yapım nasıl olurda bunca ön sipariş rakamına rağmen türkçe diline destek vermez

Quirah

19.8.2015 14:49:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: melinoz Ne ala,adamlar gonullu cevirisini yapiyor beylerimiz zahmet edip dosyalari ekleyemiyor.
Çünkü bir önceki nesildeyken oyunlara eklenen her dil seçeneği ve her yeni yama Sony ve Microsoft'a ödenecek daha fazla para anlamına geliyordu. Yeni nesilde bu durum değişti mi tam bilmiyorum.

melinoz

19.8.2015 14:45:40

+2
Ne ala,adamlar gonullu cevirisini yapiyor beylerimiz zahmet edip dosyalari ekleyemiyor.

Dionneysos

19.8.2015 14:44:10

0
quote:

Orjinalden alıntı: Faltuner
quote:

Orijinalden alıntı: dragula81 Oyuna diyecek lafım yok tek kelime harika ama 189 tl ile satışa sunulan oyunda Türkçe dili olmazsa kim alır ?? ingilizce bilenler zaten rahatca oynayabiliyor ama bizim gibiler yine aynı yine aynı . Birde gelen bu açıklama tamamen sinirlerimi bozdu
189 ?
Konsol için 170-190 gibi bir şeydi. Sadece PC'ye ucuz geldi.

BSC Misafiri

19.8.2015 14:37:08

-2
CD Project gittikçe gözümden düşüyor. Zar zor gelen DLC NG modu, downgrade, Türkçe yok. Bloodborne Türkçe ve NG+ desteğini ilk günden sundu! Oyun çıkmadan Expansion pass da alın demediler

Shovel Knight

19.8.2015 14:26:14

+2
quote:

Orijinalden alıntı: dragula81 Oyuna diyecek lafım yok tek kelime harika ama 189 tl ile satışa sunulan oyunda Türkçe dili olmazsa kim alır ?? ingilizce bilenler zaten rahatca oynayabiliyor ama bizim gibiler yine aynı yine aynı . Birde gelen bu açıklama tamamen sinirlerimi bozdu
189 ?

White Death

19.8.2015 14:26:00

0
quote:

Orjinalden alıntı: dragula81 Oyuna diyecek lafım yok tek kelime harika ama 189 tl ile satışa sunulan oyunda Türkçe dili olmazsa kim alır ?? ingilizce bilenler zaten rahatca oynayabiliyor ama bizim gibiler yine aynı yine aynı . Birde gelen bu açıklama tamamen sinirlerimi bozdu
Oyun pc de 89 tl. Konsol versiyonu pahalı sadece

StrangerLovely

19.8.2015 14:22:53

+2
Beklediğim gibi oldu ama açıkçası Türkçe yama yok diye kızıp yerin dibine sokmak yanlış. Bu adamlar hayır kurumu değil kar sağlayıp büyümeye ve daha büyük işler yapmayı amaçlıyorlar. Biz burada onları göklere çıkaralım diye gelir getirmeyen bir piyasa için uğraşa girmeleri de bizim için üzücü olsa da saçma bir durum, ne zaman Türkiye piyasasının uğraşılacak kadar gelir getirdiğine inanaırlar o zaman Türkçe yama vs. gelir. Bir nevi Fifa'daki sürecin aynısı. İnsanımızı da anlamıyorum tamam Türkçe istemek de hakları ama İngilizce kendi çabanla bile internetten 1 yılda neredeyse her oyunu anlamanızı sağlayabilecek kadar kolay bir dil. İlkokuldan beri ders almasına rağmen anlamayan insan tembeldir ya bu kadar kolay bir dil onca yılda eşek olsa öğrenilir be arkadaşım.

Megathrone26

19.8.2015 14:20:26

+1
Türkçe Altyazılı olsaydı PS4 te şimdiye çoktan almıştım ama anlamadan bu oyun oynanmaz ki.

xX.3B.Xx

19.8.2015 14:19:50

0
Bu kötü oldu işte. Oyunceviri ekibi de bitti, Technogame de ağırlaştı bayağı, Witcher 3'ü türkçe oynayamayacağız sanırım.

HayvanGenli

19.8.2015 14:18:16

-3
Adamlar en azından sorumuzu cevaplamış ya bu kadar mı hayranım bu firmaya başka firma olsa 1 ay bekletir sonra yok öyle bi şey derdi :D

inciteen

19.8.2015 14:17:53

-4
Oyuna diyecek lafım yok tek kelime harika ama 189 tl ile satışa sunulan oyunda Türkçe dili olmazsa kim alır ?? ingilizce bilenler zaten rahatca oynayabiliyor ama bizim gibiler yine aynı yine aynı . Birde gelen bu açıklama tamamen sinirlerimi bozdu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız