Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Pokémon Company Başkanı, NX Hakkında Konuştu

 
   Nintendo'nun merakla beklediğimiz yeni konsolu NX hakkında sadece söylenti ve sızıntı haberleri dışında bir bilgimiz yok ancak bugün bu söylentiler kısmen doğrulandı diyebiliriz. The Pokémon Company'nin başkanı Tsunekazu Ishihara, Wall Street Journal ile bir röportaj gerçekleştirdi ve burada bizlere iki önemli bilgi verdi.
 
   Tsunekazu Ishihara yaptığı açıklamada NX'in ev konsolu veya el konsolunun ne demek olduğu kavramlarını değiştirmeye çalışacağını belirtti. Tsunekazu Ishihara, ayrıca kendilerinin Nintendo NX'e oyun yapacağını da açıkladı.
 
   Henüz Nintendo kanadından bir resmi açıklama gelmemiş olsa da Tsunekazu Ishihara tarafından yapılan yorum NX'in melez bir yapıda yani hem ev hem de el konsolu olarak karşımıza çıkacağını doğruluyor diyebiliriz. 
 
   Daha önce ortaya çıkan haberlerde de Eurogamer, konsolun taşınabilir olacağını ve sökülebilir kontrolcülere sahip olacağını belirtmişti. Ayrıca konsolun kartuş ile çalışacağı Eurogamer tarafından gelen bilgilerdendi. Bunun dışında MCV adlı site ise NX'in çıkışından sonraki 6 aylık süreçte Pokemon ve Mario oyununun geleceğini belirtmişti.
 
   Nintendo NX'in Mart 2017'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Battlefield 1'in Haritaları ve Modları Tanıtıldı Gears of War 4, HDR ile Birlikte Muhteşem Görünüyormuş
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

esmerbuyucu

22.9.2016 21:30:19

0
Yapmak istedikleri şey çok doğru. 3DS çok satan bir konsol oldu. Wii U ise az satan bir konsol oldu. Bunların veliahtı ise hem ev hem el konsolu olarak gelirse başarısız olma şansları daha az. Adamlar oyunları güzel yapıyor ki demek ki kimse 1080p miymiş 60fps miymiş diye sorma gereği duymuyor. Tek yapmaları gereken marketing ve commercial. Bunu da başarırlarsa 100 milyon da satar. Yok Nintendo'nun kendi oyunlarıyla mı yürüyecek diyenlere(Ki bunlar genelde Nintendo oyunu oynamamış ve hatta Nintendo konsolu bile görmemiş insanlar) Nintendo NX çıkmadan daha çıkacak oyunlar bile duyuruldu. Pokemon, Mario, Zelda, Ubisoft oyunları belki de diğerlerini bilmiyorumdur Metroid bile çıkar. Siz de öyle bakar bakar durursunuz.

BSC Misafiri

21.9.2016 17:26:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri neymiş nx 100 milyon satacakmış. şakamısınız siz arkadaş abidik gubudik nintendo oyunlarını kim oynamak ister hala oturmuş wii nin 110 milyon satış rakamını övüyo ozaman ps2de 150 milyon sattı bunuda unutma geçmişi bırak önüne bak. nintendo oyunları milyonlar satıyormuş satar tabi sadece kendi oyunları çıkıyo konsola 3.parti firmalar oyun yapıyomıki onları alsınlar. nintendo bişeden anlamayan zayıf donanımla konsol çıkartıp milleti kandırıp çok kar yapmak isteyen bi firma amibolarla milleti sömürdü
Abudik gubidik dediğin Nintendo oyunlarının puan ortalamasına hiç baktın mı? Yahut 1985 yapımı Super Mario dışında bir oyununu görüp oynadın mı? Eminim bunlardan birini dahi yapsan böyle saçmalamazdın. Dünya çapında oyun pazarının en güçlü olduğu yerler olan Japonya, Kuzey amerika ve avrupa'da senin gibi bir markanın bağımlısı olup diğerlerini aşağılayan bizdeki gibi çoğunluk değil büyük azınlıktalar ve birden fazla oyun konsoluna sahip milyonlarca oyunsever var. Nintendo konusunda hiçbir şey bilmediğin için 3. parti oyunların Nintendo konsollarında komik satış rakamlarına ulaştıkları için firmaların desteklerini çektiklerini de haliyle bilemezsin. Bu şimdiye kadar çıkmış bütün Nintendo konsollarında az veya çok satıp donanım gücü ne olursa olsun böyle oldu, bundan sonrada bu gelenek kolay kolay değişmeyecek. İşte senin gibi bilgi ve deneyimi olmadığı konularda fikir yürütebilecek yetenekte(!) olanların anlamakta zorlanacağı şeyler bunlar. NX'in donanım gücü ne olursa olsun bundan sonraki Nintendo oyunları orada olacağı için tercih edeceğim. Ne kadar satacağının hiç önemi yok çünkü Wii U gibi çok az satan konsola 20'ye yakın özel oyun yapan bir firmaya güveniyorum.

BSC Misafiri

21.9.2016 17:05:47

0
Bu konuyu bile xbox ps kavgasına dönüştürmenin ne kadar saçma, anlamsız, gereksiz, lüzumsuz ve amaçsız olduğunu anlayacak mısınız merak ediyorum. Neyse konu o değil. Konu nintendoya karşı diğer konsolların kavgasıdır. "Zelda bebe oyunu" diye saçma sapan cümleler kurarak kendini "oyuncu" sanan insanlar tabiki Nintendo markasının ne kadar efsane olduğunu ve sizin o göklere sığdıramadığınız sony ve microsoft un çıkarmış olduğu playstation ve xbox isimli konsolların atalarını bu firmanın yaptığını bilmezler, çıkarlar "Hala Mario oynayan mı kaldı." derler, giderler call of duty denen şeyi oynayıp oyuncu olduklarını zannederler. Legend of Zelda Breath of the Wild ın e3 ödüllerini silip süpürdüğünü görünce god of warlarının neden hiç bir ödül alamadığını düşünüp "Yetişkinler için çööööööööppp" gibi yorumlarda bulunurlar. (http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-E3_2016_Game_Critics_Odulleri_Sahiplerini_Buldu-84182.htm) Şahsen kendim bir PC oyuncusuyum ve konsol olarak sadece Nintendo kullandım ve kullanacağım.

Guest-95A40E293

21.9.2016 16:09:27

0
Malesef ülkemizde Nintendo ve oyunları tanınmıyor. En iyi oyunların Nintendo'da olduğunu bilmiyorlar. Genelde söyledikleri "bu yaşta maryomu oynucaz". Halbuki Mario oyunu gördükleri yok.

BSC Misafiri

21.9.2016 13:33:08

0
neymiş nx 100 milyon satacakmış. şakamısınız siz arkadaş abidik gubudik nintendo oyunlarını kim oynamak ister hala oturmuş wii nin 110 milyon satış rakamını övüyo ozaman ps2de 150 milyon sattı bunuda unutma geçmişi bırak önüne bak. nintendo oyunları milyonlar satıyormuş satar tabi sadece kendi oyunları çıkıyo konsola 3.parti firmalar oyun yapıyomıki onları alsınlar. nintendo bişeden anlamayan zayıf donanımla konsol çıkartıp milleti kandırıp çok kar yapmak isteyen bi firma amibolarla milleti sömürdü

veli@1144

21.9.2016 13:17:31

0
Evet dogru soyluyorsunuz oyunlarin pcye gelmesini gozden kacirmisim bu durumda neslin kazanani yok :D saka bi yana yinede scorpio dusuk veya orta butceyle pc toplamak isteyenler icin alternatif olabilecek bi cihaz.

BSC Misafiri

21.9.2016 10:41:40

0
Arkadaşlar yalnız Nintendo'nun dünya pazarındaki kemik kitlesi yaşlanıyor,yeni nesli Nintendo oyun anlayışının genç oyuncular tarafın pek tercih edileceğini düşünmüyorum ha keza Wii U yenilikçi güzel bir konsol iken fazla tutmadı. Burada Nintendoyu ve onun yarattığı oyun kültürünü eleştirmiyorum,ama çoğu konsolcu tek makinem olsun onla çıkan çoğu oyunu oynayayım diyor,o yüzden batı oyuncularına pek ulaşamıyor.

Persona_Non_Grata

21.9.2016 03:06:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Hayatinda Nintendo kelimesini duymamis gormemis bilmeyen, el konsolunu elindeki android ya da ios telefonundaki oyunlar sanan insanlarin neslin kazanani Xbox Scorpio olacak diyen insanlarin bence oyun oynamaya hakki yok. PS4 ve PS4 Pro ayni konsoldur. Ama Xbox One ve Xbox Scorpio malesef degil. PS4 ve PS4 Pro`da ayni islemci ve ram kullanilir. Pro versiyonunda islemci ve ram overclock edilmis sekilde piyasaya cikiyor. Tek degisiklik ekran karti oda oyunlari HDR ve 4K upscale calistirsin diye. Tum oyunlar PS4 icin yapiliyor ve PS4 pro icin yamalaniyor. Yani PS4 ve Xbox One neslinin kazanani zaten 1 yildan fazladir bellidir sonuclanmistir ve PS4 olmustur. Gelelim senin Scorpio`na. Microsoft Xbox Scorpio tamamen yeniden dizayn edilmis ve 6 teraflops ekran karti ile gelmis gecmis en guclu YENI NESIL konsoldur. Bak yeni nesil diyorum. Xbox ONE ailesinin parcasi degildir aldanmayin Microsoft`a. Eger Xbox One ailesinin jenerasyonu`nun bir parcasi olsa PS4 Pro karsisina onumuzdeki aylarda cikardi ama daha cikmasina malesef 1 seneden fazla var. Bir diger neden. Xbox Scorpio`da Islemciden ekran kartine, ramden dizayn`a kadar tamamen yeni ve farkli cipler kullaniliyor. Tabiki Xbox One oyunlari ile uyumlu cunku cihaz WINDOWS 10 ile calisiyor ayni Xbox One gibi! Kaldi ki Xbox Scorpio Eurogamer`a gore 12GB GDDR5X ile geliyor ki bu tamamen en son nesil ram`leri kullaniyor demek. PS4 ve Xbox One neslindeki tum ram ve diger islemci GPU ve CPU teknolojilerinin cok otesinde. Bu cihaz tamamen yeni nesil ama Microsoft herzaman ki gibi Xbox One ailesinin bir uyesi diyor ama cihaz ciktiginda Xbox One ile baglantisi olmayan tamamen yeni bir isimlede cikis yapicaktir. Goreceksiniz. Simdi gelelim Nintendo olayina basarisiz olur mantigina senin. Nintendo Wii ile basarisiz olucak diyenler vardi HD konsollar geldi bunlar PS2 grafikli konsol cikartiyor diyorlardi ayni senin gibi tiplerdi yazimlar falan mesajlar ayniydi. NIntendo Wii cikti 110 Milyon satti PS3 ve Xbox 360 80 milyon satarken! Nintendo simdi ben hem el hem ev konsolu cikartacagima tek bir cihaz yaparim hem oyun maliyetimi dusururum isteyen cebine koyar yolda oynar isteyen evindeki parcaya baglar televizyonunda oynar diyor. Oyunculuk adina ve piyasa adina hamle yapiyor yenilik getiriyor. Peki Microsoft ve Sony ne yapiyor? Benim 4K var senin HDR var senin UHD Bluray yok sende kasa isigi yok gibi salak salak sidik yarisitiriyor! Peki bunlarin aklini basina kim getirir? NINTENDO! Cikar aslanlar gibi satar yine bir 100 milyon senin 4K ve HDR yaristiran teraflops yaristiran kendilerini PC sanan ama asla PC kadar guclu ve yenilikci olamayacak Sony ve Microsoft biraderlerin zarar ustune zarar eder ve akillanir. Nintendo NX 100 milyon saticaktir eminim. Hem el hemde ev konsolu olmak buyuk idda. Eger oyunlarlada iyi desteklerler ise gercekten yeni nesil konsollar icinde galip simdiden belli olur 2. sira tartismasi kavgasi yasanir.
Altına imzamı atıyorum. Bsc misafiri altında harcaniyorsun hocam, ceza almadıysan eger üyelik aç forumda.

BSC Misafiri

21.9.2016 03:01:40

+5
Hayatinda Nintendo kelimesini duymamis gormemis bilmeyen, el konsolunu elindeki android ya da ios telefonundaki oyunlar sanan insanlarin neslin kazanani Xbox Scorpio olacak diyen insanlarin bence oyun oynamaya hakki yok. PS4 ve PS4 Pro ayni konsoldur. Ama Xbox One ve Xbox Scorpio malesef degil. PS4 ve PS4 Pro`da ayni islemci ve ram kullanilir. Pro versiyonunda islemci ve ram overclock edilmis sekilde piyasaya cikiyor. Tek degisiklik ekran karti oda oyunlari HDR ve 4K upscale calistirsin diye. Tum oyunlar PS4 icin yapiliyor ve PS4 pro icin yamalaniyor. Yani PS4 ve Xbox One neslinin kazanani zaten 1 yildan fazladir bellidir sonuclanmistir ve PS4 olmustur. Gelelim senin Scorpio`na. Microsoft Xbox Scorpio tamamen yeniden dizayn edilmis ve 6 teraflops ekran karti ile gelmis gecmis en guclu YENI NESIL konsoldur. Bak yeni nesil diyorum. Xbox ONE ailesinin parcasi degildir aldanmayin Microsoft`a. Eger Xbox One ailesinin jenerasyonu`nun bir parcasi olsa PS4 Pro karsisina onumuzdeki aylarda cikardi ama daha cikmasina malesef 1 seneden fazla var. Bir diger neden. Xbox Scorpio`da Islemciden ekran kartine, ramden dizayn`a kadar tamamen yeni ve farkli cipler kullaniliyor. Tabiki Xbox One oyunlari ile uyumlu cunku cihaz WINDOWS 10 ile calisiyor ayni Xbox One gibi! Kaldi ki Xbox Scorpio Eurogamer`a gore 12GB GDDR5X ile geliyor ki bu tamamen en son nesil ram`leri kullaniyor demek. PS4 ve Xbox One neslindeki tum ram ve diger islemci GPU ve CPU teknolojilerinin cok otesinde. Bu cihaz tamamen yeni nesil ama Microsoft herzaman ki gibi Xbox One ailesinin bir uyesi diyor ama cihaz ciktiginda Xbox One ile baglantisi olmayan tamamen yeni bir isimlede cikis yapicaktir. Goreceksiniz. Simdi gelelim Nintendo olayina basarisiz olur mantigina senin. Nintendo Wii ile basarisiz olucak diyenler vardi HD konsollar geldi bunlar PS2 grafikli konsol cikartiyor diyorlardi ayni senin gibi tiplerdi yazimlar falan mesajlar ayniydi. NIntendo Wii cikti 110 Milyon satti PS3 ve Xbox 360 80 milyon satarken! Nintendo simdi ben hem el hem ev konsolu cikartacagima tek bir cihaz yaparim hem oyun maliyetimi dusururum isteyen cebine koyar yolda oynar isteyen evindeki parcaya baglar televizyonunda oynar diyor. Oyunculuk adina ve piyasa adina hamle yapiyor yenilik getiriyor. Peki Microsoft ve Sony ne yapiyor? Benim 4K var senin HDR var senin UHD Bluray yok sende kasa isigi yok gibi salak salak sidik yarisitiriyor! Peki bunlarin aklini basina kim getirir? NINTENDO! Cikar aslanlar gibi satar yine bir 100 milyon senin 4K ve HDR yaristiran teraflops yaristiran kendilerini PC sanan ama asla PC kadar guclu ve yenilikci olamayacak Sony ve Microsoft biraderlerin zarar ustune zarar eder ve akillanir. Nintendo NX 100 milyon saticaktir eminim. Hem el hemde ev konsolu olmak buyuk idda. Eger oyunlarlada iyi desteklerler ise gercekten yeni nesil konsollar icinde galip simdiden belli olur 2. sira tartismasi kavgasi yasanir.

Persona_Non_Grata

21.9.2016 02:47:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: veli@1144 Neslin kazanani microsoft olacak scorpio ile.ya bu konsol ureticilerini de anlamak zor ya bi taraf güçten yoksun cihazlar çıkarıyo bi taraf ne oldugu belirsiz bisey yapıyor.sahsen arada kalmis bi cihaz olacak gibi bu. yani bence basarili olamicak ben bu konsoldan bisey beklemiyorum nedense.
20 milyon fark yemiş, her oyunu pc ye çıkan exclusive siz scorpio ile mi nesili kazanacakmış nesil mi kaldı la, Sony süpürdü xbox çöpünü

veli@1144

21.9.2016 01:52:52

0
Neslin kazanani microsoft olacak scorpio ile.ya bu konsol ureticilerini de anlamak zor ya bi taraf güçten yoksun cihazlar çıkarıyo bi taraf ne oldugu belirsiz bisey yapıyor.sahsen arada kalmis bi cihaz olacak gibi bu. yani bence basarili olamicak ben bu konsoldan bisey beklemiyorum nedense.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız