Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Elder Scrolls 6 Hakkında Şu Ana Kadar Bilinenler

 
 
Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon rol yapma oyunu The Elder Scrolls 6, oyuncular tarafından çok beklenen bir devam oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere proje uzun süredir geliştirilme aşamasında bulunuyor ve biz de şu ana kadar bilinenleri sizlere aktarmak istiyoruz.
 
Oyun ilk olarak 2018 yılındaki E3'te duyuruldu
 
Oyun öncelikle 2018 yılında gerçekleştirilen ve bizlere sunulan E3 etkinliği kapsamında duyuruldu. Elbette bu duyuruyla beraber herhangi bir şey görmedik sadece oyunun logosunu ve arka planda yer alan dağ manzaralarıyla karşılaştık. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan ya da yer alacak herhangi bir unsurla ne yazık ki karşılaşmadık. Hal böyle olunca oyuncular oyun hakkında daha fazla detay edinmek istiyor ve çeşitli sızıntılarla ve ortaya çıkan bilgilerle beraber de bu konuyu sizlere sunmak istiyoruz.
 
Serinin bir önceki oyunu Skyrim, 2011 yılında piyasaya sürüldü
 
 
 
The Elder Scrolls serisi köklü bir seri olarak karşımıza çıkıyor ve bizlere gerçekten de üzerine koyarak gelmiş bir seri olarak sunuluyor. Serinin bir önceki oyunu yani 5. oyun Skyrim 2011 yılında çıkışını gerçekleştirmiş ve biz de artık kapsamda yeni bir devam oyununa adım atmak istiyor ve böylece yepyeni bir deneyimi keşfetmek istiyoruz. Oyuncular tarafından heyecanlı bekleyiş sürerken geçtiğimiz bir süreçte yine uzay temalı Skyrim olarak adlandırılan ve nitelendirilen Starfield oyunu bizlere sunuldu. Bu oyun da sizler de biliyorsunuz ki büyük bir beklentiyle beraber karşılandı ve genel olarak oyuncular tarafından sevildi. Yine geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarla beraber oyun yönetmeni Todd Howard oyunun uzun yıllar oynanması için tasarlandığını ve mod gelişimine de oldukça uygun olduğunu belirtti.
 
Bir oyunun mod desteğinin olması elbette o oyunun uzun yıllar boyunca oynanması anlamına gelebiliyor. Bu durum şu anda mod geliştiricileri kurtarılmaya çalışılsa da resmi mod geliştirme desteğinin 2024'te geleceği aktarılıyor. Modlar oyuna çeşitlilik ve içerik getiriyor, aynı zamanda oynanışı değiştiren modlar da karşımıza çıkabiliyor. Bu içeriklerle beraber oyuncular daha farklı ve geniş bir içeriğe adım atabiliyor ve daha farklı bir deneyim elde edebiliyor. Dolayısıyla The Elder Scrolls serisinin yeni oyun içerisinde de bu mod desteğini muhakkak bekliyoruz ve uzun yıllar boyunca bu oyunu oynamayı planlıyoruz.
 
Starfield'a odaklanan ekip artık The Elder Scrolls 6'ya odaklanmış durumda
 
 
 
2018 yılında gerçekleştirilen E3 etkinliği kapsamında duyurulan The Elder Scrolls 6 için şu ana kadar herhangi bir yeni fragman veya görüntü aktarılmadı. Büyük oranda sessiz kalan projenin, Starfield oyununun çıkışıyla beraber artık erken geliştirme aşamasına geçtiği aktarıldı. Ekip öncelikle Starfield oyununu geliştirmeye başladı ve The Elder Scrolls 6 oyunu bir nevi arka planda kaldı diyebiliriz. Çünkü iki oyun da aynı geliştirici ekip yani Bethesda tarafından geliştirildiği için ne yazık ki bir proje arka planda kaldı.
 
Starfield'ın çıkışı yaklaştığı zaman tüm ekip bu projeye doğru yönelmiş oldu ve The Elder Scrolls 6  bir nevi tamamen unutuldu diyebiliriz. Ancak geçtiğimiz süreçte Starfield oyununun çıkışıyla beraber The Elder Scrolls 6’nın gelişim süreci resmi olarak başladı ve 2018 yılında duyurulan oyun daha yeni erken geliştirme aşamasına geçti. Dolayısıyla oyunu yakın tarihte beklemiyor ve çıkış tarihi konusunda da birçok söylenti bulunuyor. Bu konuda aynı şekilde bu çıkış tarihi ile ilgili söylentileri de sizlere aktaracağız.
 
Nitekim geldiğimiz noktada serinin yeni oyunu hakkında birçok detay bulunuyor ve bu detaylar arasında da oyunun hem potansiyel çıkış tarihi detayları ve daha fazlası yer alıyor. Bu bilgilerin birçoğu söylenti içerisinde bulunuyor ancak birçoğu da geliştirici ekip tarafından bizlere güncelleme şeklinde aktarılıyor. Ek olarak yer yer de geliştirici ekip bizlere farklı konularda güncellemeler ve oyun hakkında farklı bilgileri sunuyor. Şimdi ise oyunun potansiyel çıkış tarihi hakkında detayları sizlere aktaralım.
 
The Elder Scrolls 6 ne zaman geliyor? Potansiyel çıkış tarihi
 
 
 
Uçsuz bucaksız maceralara çıkabileceğiniz ve bu maceralar boyunca ilginç yerler görebileceğiniz, keşif ve rol yapma unsurlarının ön planda olduğu yapım için çeşitli potansiyel çıkış tarihi söylentisi bulunuyor. Hemen hemen hakkında çok az bilgi sahibi olduğumuz bu oyun için elbette çıkış tarihi bir hayli ödem arz ediyor. Çünkü bu çıkış tarihi ile beraber oyuncular en azından oyunun ne zaman geleceği konusunda bilgi sahibi olabiliyor ve ona göre beklentilerini dengeleyebiliyor. Bu tarz yapımlar uzun yılların ardından geldiğinden ve oyuncular kanadında büyük bir etki bıraktığından dolayı büyük beklentilerle beklenen projeler arasında bulunuyor ve şimdi ise bu oyunun uzun yıllar boyunca gelmeyeceği bizlere aktarılıyor.
 
Elbette proje hakkında birçok söylenti bulunuyor ve daha önce yani Starfield çıkışını gerçekleştirmeden önce oyunun çıkış tarihi konusunda 2026 yılı ön planda bulunuyordu. Ancak bu dönemde oyunun erken geliştirme aşamasında olmadığını henüz bilmiyorduk ve Starfield'ın çıkışı ile beraber oyunun erken gelişinde aşamasına geçildiğini resmi olarak öğrendik ve artık daha yeni yeni projenin başladığına tanıklık ettik. Dolayısıyla oyunu ne yazık ki 2026 yılında çıkacağı söylentileri burada rafa kaldırıldı. Çünkü oyunun kapsamı ve boyutu düşünüldüğünde ve serinin bir sonraki oyunu olarak karşına çıkmayı hedeflediği için de ç2026 çıkış tarihi oldukça erken olarak görüldü ve bu tarih ne yazık ki arka plandaki yerini aldı diyebiliriz.
 
Microsoft vs. FTC davasından çeşitli detaylar bizlere aktarıldı
 
 
 
Bu çıkış tarihini rafa kaldırılması ile beraber gözler yeni bir çıkış tarihini arar oldu. Öncelikle Microsoft ve FTC arasındaki dava süreci ile beraber birçok bilgi ve detay bizlere aktarıldı ve burada da yine yeni proje hakkında birçok detay ve hatta potansiyel çıkış tarihi sunuldu.
 
Microsoft’un Activision Blizzard stüdyosunu bünyesine katmak istemesiyle beraber görülen davalar içerisinde hem yeni konsollar hakkında birçok detay sahibi olduk hem de The Elder Scrolls 6 projesi hakkında da yeni detaylar burada ortaya çıktı. Hatta yeni potansiyel çıkış tarihi aslında buradan geldi.
 
Bu dava sürecinde Xbox başkanı Phil Spencer burada oyunun en az 5 yıl sonra geleceğini ve çıkışına daha çok olduğunu aktardı ve bu 5 yıllık süre baz alındığında elbette biz de oyunun 2028 yılında çıkış yapacağını belirtebiliyoruz. Çünkü dava süreci geçtiğimiz aylarda görüldü ve şu anda da devam ediyor ve Microsoft çeşitli ülkelerden onay almayı bekliyor. Büyük bir satın alım olarak karşımıza çıkan ve oyun tarihinin en büyük satın alımlarından biri olarak görülen bu hamle elbette oyun sektörünü değiştirecek eylemler arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu kısımda da oyunun 2028 yılı içerisinde çıkış yapacağını söyleyebiliyor ve potansiyel olarak da en iyi sonucu bu yıl içerisinde alabileceğiniz gibi görünüyor. Çünkü 2026 yılı oldukça erken bir süreci temsil ediyor ve genel olarak büyük çaplı açık dünya oyunları en az 5 yıl boyunca geliştiriliyor ve bu 5 yıllık süre boyunca da bir oyunun geliştirilmesi ancak tamamlanıyor diyebiliriz.
 
Yorum sizin
 
 
 
Nitekim geliştirici ekip ve Bethesda şu anda The Elder Scrolls 6 projesine odaklanmış durumda ve süreci hızlandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını aktarıyor. Oyunun potansiyel çıkış tarihi ile beraber bizlere neler sunacağı hakkında daha fazla detay sahibi olmak istiyoruz ve bu kapsamda uzun yıllar boyunca konuşulacağı da düşünüldüğünde beklentilerinizi bir hayli yükseltebiliyoruz. Dolayısıyla oyuna potansiyel çıkış tarihi konusunda söyleyebileceklerimiz bunlar ve oyunu hem oyun sektörü hem de oyun sektöründen önemli isimler 2028 yılı içerisinde bekliyor ve aşağı yukarı da bu seneler içerisinde oynayan bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Elbette bu kısımda sizin de fikirleriniz çok önem arz ediyor. Düşüncelerini istediğiniz şekilde yorumlar kısmında belirtebilir ve siz de kendi bilgileriniz ile yola çıkarak potansiyel çıkış tarihi konusunda çeşitli yorumlamalar yapabilirsiniz.
 
Şimdi ise oyunun hangi platformlara çıkış yapacağı konusunda yine çeşitli söylentiler bulunuyor ve platform konusunda gerçekten de oyuncular tarafında çok önem arz ediyor. Çünkü bir oyunu birden fazla platformda oynayabilmek elbette avantaj olarak görülüyor ve hem konsollarda hem de PC tarafında bu oyunları deneyimlemek oyuncular açısından oldukça mühim.
 
The Elder Scrolls 6 hangi platformlara çıkış yapacak?
 
 
 
Geldiğimiz noktada yine oyunun çıkış noktası henüz çok uzakta olmasına rağmen yine çeşitli fikirler ortada bulunuyor ve burada The Elder Scrolls 6 oyununun Xbox ve PC platformuna özel olacağını söyleyebiliyoruz. Daha önce bildiğiniz gibi Microsoft, The Elder Scrolls 6 oyununu geliştiren ve Bethesda’yı ve ana şirketi Zenimax ekibini bünyesine kattı. Dolayısıyla oyunun hakları ve geliştirme süreci aslında bir nevi Microsoft elinde diyebiliriz. Dolayısıyla bu kapsamda Xbox ve PC tarafına özel olması oldukça normal olarak karşılanıyor ve daha sonraki yıllarda belki de oyunun platformlar arasında geçiş yapabileceğini söyleyebiliyor ve daha fazla oyuncunun bu oyuna ulaşmasını sağlayabilirler. Dolayısıyla oyunun bu kapsamda PlayStation konsollarına da gelebileceğine ön görebiliyor ve tahmin edebiliyoruz. Ancak ilk etapta Xbox konsollarına ve PC platformuna özel olarak çıkış yapacağını da burada varsayabiliriz.
 
Ancak şunu da unutmamak gerekiyor yukarıda bahsettiğimiz gibi Microsoft’un Activison Blizzard satın alımına karşı Sony büyük bir hamlede bulundu. Yani bu hamle ile beraber satın alımı engellemek istedi çünkü bu satın alımla beraber Microsoft'un büyük bir tekel haline gelebileceği ön görüldü ve dolayısıyla bunun da önüne geçilmek için yasal yollara başvuruldu. Sony kanadında bu hamleyle beraber elbette işler bir noktada çıkmaza girmeye başladı ve burada bir nevi zıtlaşmalar baş gösterdi. Dolayısıyla The Elder Scrolls 6  projesinin PlayStation konsollarına gidip gelmeyeceği bu aşamada belli değil ancak Microsoft tarafında da bu tarz bir çekince olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü aralarında geçen bu husumet ile beraber ortadaki durum hakkında çeşitli tahminlerde bulunabilirsiniz.
 
The Elder Scrolls 6 yeni konsolun yeni oyunu olabilir
 
 
 
Bunun dışında oyunun potansiyel çıkış tarihini baz alırsak yani 2028 yılına öngörürsek yeni bir konsolun daha çıkış yapması da muhtemel. Çünkü önümüzde şu anda neredeyse en az bir 5 yıl daha bir süre bulunuyor ve şu anda yeni nesil olarak adlandırdığımız Xbox Series ve PlayStation 5 konsolları o süreye  kadar eski nesil olarak kalabilir ve dolayısıyla yeni bir donanım ihtiyacı karşımıza çıkabilir. Hal böyle olunca yeni bir konsol gereksinimi de bu süreçte artabilir ve yeni konsollar bu kapsamda karşımıza gelebilir.
 
Belki de şu anda firmalar arka planda yeni bir konsol geliştirme sürecine başlamış durumda ve The Elder Scrolls 6 projesi de belki de en yeni nesil konsol ile beraber çıkış yapmaya hazırlanabilir. Dolayısıyla bu proje aslında yeni konsolun yeni oyunu olarak da düşünebiliriz ve böyle bir varsayıma gidebiliriz. Çünkü firmaların yeni konsollarla beraber çıkış stratejisini siz de biliyorsunuz ki konsolu oynattıracak bir oyunun olması ve buna göre de bir hamle yapması çok önemli. Bakalım ilerleyen süreçte bizleri neler bekleyecek, hep birlikte göreceğiz. Ancak şu ana kadar bildiklerimiz ve platform konusunda aktaracaklarımız bunlar. Elbette yine yukarıda da bahsettiğimiz gibi siz de kendi yorumlarınızı yapabilir ve edindiğiniz bilgilerle beraber çeşitli aktarımlarda bulunabilirsiniz.
 
Fallout serisinin yeni oyunu The Elder Scrolls 6 projesine etkisi ne olur?
 
 
 
Bu noktada elbette Bethesda birçok değerli seri ile beraber karşımıza çıkıyor ve bu seriler arasında ise fazla Fallout, The Elder Scrolls ve daha fazlası yer alıyor. Bu seriler oyuncular tarafından seviliyor ve hala da oynanmaya devam ediyor. Uzun yıllar boyunca oynanan bu seriler ile beraber ekipler gerçekten de güzel bir iş başarıyor ve böylece bu noktada yeni oyunların gelmesini bekliyoruz.
 
Geldiğimiz noktada The Elder Scrolls 6  projesinin Fallout 5’ten önce geleceği bizlere aktarılıyor ve bu kapsamda elbette bu iki oyun bir arada geliştiriliyor ancak geliştirici ekibin belirttiği gibi şu anda daha çok The Elder Scrolls 6 oyununa odaklanılmış durumda.
Geçtiğimiz sene yapılan bir röportaj kapsamında Todd Howard, The Elder Scrolls 6 oyununun Fallout 5 projesinden önce geleceğini doğruladı ve bu kapsamda Fallout serisinin yeni oyununun da geliştirildiğini bizlere aktardı. Dolayısıyla şu anda geliştirici ekip birden fazla proje üzerinde yoğunlaşmış durumda.
 
 
 
Ancak bu noktada ön planda olan The Elder Scrolls 6 oyunu diyebiliriz. Geliştirici ekipler bildiğiniz üzere tek bir oyun dışında elbette birden fazla oyuna odaklanabiliyor ancak her ne kadar odaklanma durumu yüzdelik olarak farklılık gösterse de bir oyun daha çok ön planda oluyor ve oyuncuların en çok beklediği oyunlar bu kapsamda ön sıraya gelebiliyor. Dolayısıyla çıkış tarihine ve çıkış yılına yetiştirilmesi için birçok oyun geliştiren firmalar bir oyuna daha fazla zaman ayırabiliyor.
 
Burada resmi açıklamalara bakacak olursak net olarak The Elder Scrolls 6 projesinin herhangi bir gecikmeye uğramayacağını söyleyebiliriz. Dolayısıyla Bethesda tarafında The Elder Scrolls 6 şu anda ön planda bulunuyor ve arka planda yer alan projeler bu oyuna çıkış tarihini herhangi bir şekilde etkileyemeyecek durumda bulunuyor. Bu doğrulanmış bir bilgi olarak karşımıza çıkıyor ve geçtiğimiz sene yapılan açıklamalar da bunu gösteriyor diyebiliriz.
 
Geldiğimiz noktada bildiğiniz üzere ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi Starfield ön plandaydı ve geliştirici ekip bu oyuna büyük oranda odaklanmıştı. Şimdi ise artık sıra çok beklenen oyunlar arasında yer alan The Elder Scrolls 6 projesine geldi. Dolayısıyla bu oyun şu anda geliştirici ekibin ana odak noktasında bulunuyor ve oyun potansiyel olarak 2028 yılına yetiştirilmek isteniyor.
 
The Elder Scrolls 6 tanıtım fragmanı bizlere neler aktarıyor?
 
 
 
Tekrar tekrar bahsettiğimiz gibi The Elder Scrolls 6 için yayınlanan fragman 2018 yılında gerçekleştirilen E3 etkinliği kapsamında bizlere sunuldu. 30 saniyeyi aşkın bir görüntüyle beraber karşımıza çıkan bu kısa fragman çeşitli görüntüleri hayranlara aktardı ancak herhangi bir bilgi veya detayı bizlere sunmadı. Bu fragman içerisinde sadece oyunun logosu ve arka planda yer alan dağ manzarası yer aldı ve burada bunun dışında herhangi bir yenilik göremedik. Dolayısıyla bu zamana kadar herhangi bir ekran görüntüsü veya yeni bir fragman almadık. Hal böyle olunca  oyuncular oyun hakkında daha resmi ve yeni detaylar elde etmek istiyor ve yeni görüntülerle beraber de elbette beklediği o oyuna kavuşmak istiyor.
 
Her ne kadar detaylı bir görüntü olmasa da yine de bizlere sunulan fragmanla beraber geniş bir ortamın bizlere sunacağına aktarabiliyor ve manzaraların da gerçekten ilgi çekici olacağını söyleyebiliyoruz. Zaten geliştirici ekip serinin önceki oyunlarında da bu duruma büyük oranda özen göstermiş durumda ve bu kapsamda da yeni oyunun elbette daha ilgi çekici atmosferlere ve manzaralara sahip olacağını söyleyebiliyoruz.
 
Bu fragmandan yola çıkarak siz de kendi fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtebilir ve nasıl bir yapının bizlere sunacağı konusunda çeşitli detayları aktarabilirsiniz. Bu fragmanla beraber siz nasıl bir oyun bekliyorsunuz bunları söyleyebilirsiniz.
 
The Elder Scrolls 6 uzun yıllar oynanabilecek bir proje olacak
 
 
 
Bildiğiniz üzere Bethesda uzun yıllar oynanabilecek oyunları bizlere aktarıyor ve elinde bulundurduğu seriler gerçekten de on yıllar boyunca oynanan projeleri bünyesinde barındırıyor. Yine geçtiğimiz süreçte yönetmen Todd Howard bu konuya bir açıklık getiriyor ve bilerek bu oyunların uzun yıllar boyunca oynanabilecek kapasitede tasarlandıklarını aktarıyor.
 
Yani geliştirici ekip belirttiği gibi bunu bilerek ve isteyerek tasarlıyor ve böylece biz de oyuncular olarak oyunu uzun yıllar boyunca oynayabiliyoruz. Oyunun hem kapsamı hem de açık dünyası düşünüldüğünde elbette serinin yeni oyunu The Elder Scrolls 6 için beklentiler de bir hayli yüksek. Yine geçtiğimiz süreçte çıkış yapan Starfield oyunu hakkında da aynı şeyi söyleyebiliriz. Bu oyunda da gezegenler arasında seyahat edebileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda on yıllar boyunca oynanabileceği konusunda da hemen hemen her oyuncu hem fikir olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bu tarz oyunların sizde biliyorsunuz ki mod destekleri oldukça önem arz ediyor. Bu desteklerle beraber elbette mod geliştiricileri oyuna daha fazla destek sağlamaya devam ediyor ve hem oynanışı hem de grafikleri değiştiren içeriklerle beraber karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu desteklerle beraber oyunun içeriği zaman zaman değişebiliyor ve farklı bir havayı hissetmek isteyen oyuncular bu desteklerle beraber tekrardan oyuna giriş yapabiliyor. Bu mod destekleriyle beraber oyuna tekrar tekrar başlayan oyuncular olabiliyor ve yeri geldiği zaman sıkılan oyuncular bu desteklerle beraber de tekrardan oyundaki yerini alabiliyor. Dolayısıyla geliştirici ekip bu kapsamda hem not desteğini resmi olarak beraberinde getiriyor hem de uzun yıllar boyunca oynanacak şekilde tasarladıklarını açıklıyor.
 
Todd Howard’ın son projesi olabilir
 
 
 
Bethesda ekibi içerisinde yönetmen olan Todd Howard geçtiğimiz süreçte yeni bir açıklama ile beraber karşımıza geldi. Bu kapsamda yönetmen olan ve birçok oyuna imza atan Howard, The Elder Scrolls 6 projesinin son oyunu olabileceğini öne sürdü. Çünkü oyunların kapsamı nedeniyle ve geliştirildiği yıllar açısından değerlendirdiğimiz zaman elbette büyük çaplı oyunlar en az 5 yılda bir karşımıza çıkıyor ve gerçekten de geliştirilmesi bir hayli zaman alan yapımlar olarak sektördeki yerini alıyor. Dolayısıyla bu durum düşünüldüğünde yaptığı açıklamayla beraber de bu projenin Howard’ın son projesi olma ihtimali bulunuyor.
 
Devam oyunu içerisinde büyük bir gayretle iş yapan Howard yaptığı açıklamayla beraber serinin devamı oyununun sürecine bakıldığı zaman artık bir noktada insanlar yaşlanıyor ve yılların çabuk geçtiğini de baz alırsak bu projenin son projesinin olacağı belirtiliyor. The Elder Scrolls serisi içerisinde büyük bir öneme sahip olan Howard’ın ayrılışı Eebette büyük oranda boşluğa sebebiyet verebilir ancak onun yerini doldurabilecek yetkinlikteki yeni kişiler de bu sürece dahil olabilir.
 
Bu noktada şunu söyleyebiliriz ki kısaca toparlayacak olursak The Elder Scrolls 6 projesi Howard‘ın muhtemel son proje olabilir ve yaptığı açıklamayla beraber de bunu görebiliyoruz. Ancak her ne kadar bunu söylemiş olsa da elbette ortada bekleyebileceğimiz uzun yıllar bulunuyor ve bu süreçte de karşımıza gelebilecek farklı durumlar yer alabiliyor. Ancak bunları sizlere aktarmakta fayda var.
 
The Elder Scrolls 6 hangi oyun motoruyla geliştiriliyor
 
 
 
Yıllar boyu bizlere ilgi çekici oyunları ve serileri sunan Bethesda, The Elder Scrolls 6 için kullanacağı oyun motorunu resmi olarak açıklamış ve doğrulamış durumda. Bu kapsamda sizlere Creation oyun motorunun yükseltilmiş bir sürümünü kullanabileceğini söyleyebiliriz ve bu oyun motoruyla beraber de bizlere geniş bir maceranın sunulacağı aktarılıyor. Oyuncular tarafından eski bir oyun motoru olarak nitelendirilen ve geçtiğimiz süreçte çıkış yapan Starfield oyununda da aynı motor kullanıldığından bu oyun motorunun artık oldukça eskidiğini ve eski işleviyle beraber de yeni bir deneyim sunmadığı belirtiliyor. Dolayısıyla bu kapsamda biz de oyunun bu oyun motoruyla beraber geliştirilebileceğini aktarabiliyor ve yeni bir sürümle beraber de karşımıza çıkmayı bekliyor diyebiliriz.
 
Güncellenmiş bir sürümle beraber karşımıza çıkmaya hedefleyen The Elder Scrolls 6 oyunculara eşsiz bir deneyim sunmak istiyor. Bu kapsamda düşündüğümüz zaman oyun motorları gerçekten de büyük önem arz ediyor. Çünkü oyun motorları ile beraber yapılabilecek ve dahil edebilecek unsurlar belirli bir seviyede olabiliyor. Bu noktada bazı oyun motorlarının gerçekten de eski kaldığını ve her ne kadar oyun motoru içerisinde yapılabilecek ve eklenebilecek oldukça fazla unsur olsa bile o motorun eskiliğinden dolayı bunu oyunda farklı bir şekilde görebiliyor ve yeni nesil bir deneyim ne yazık ki elde edemiyoruz.
 
Burada şunu söyleyebiliriz ki bazı oyun motorları ile beraber yeni mekaniklerin eklenmesi sorun olabiliyor. Ancak The Elder Scrolls 6 projesinin Starfield oyununun izinden gideceğini söyleyebiliyoruz. Yani karşılaşacağınız mekanikler ve ortamlar hatta grafik ve animasyon seviyesi iki oyun içerisinde de benzerlik gösterebilir.
 
 
 
Tartışmalı bir konu olarak karşımıza çıkan bu oyun motoru meselesi oyuncular tarafından büyük oranda eleştiriliyor ve birçok oyuncu artık bu oyun motorunun çok eskide kaldığını ve yeni nesil bir deneyim sunmadığını aktarıyor. Çünkü geldiğimiz noktada artık grafik ve animasyon seviyelerine üst seviyede olduğunu söyleyebiliyor ve oyuncular üst düzey bir seviye gördüğünden dolayı da bu tür oyunlar birçok noktada düşük seviyede kalabiliyor. Ancak bu noktada şunu söyleyebiliriz ki yönetmen Howard oyun motoru konusunda büyük bir güncelleme yapacaklarını ve en büyük güncelleme ile beraber oyunun geliştirileceğini aktarıyor. Dolayısıyla The Elder Scrolls 6 bakalım bizlere nasıl bir deneyim sunulacak. Hep birlikte göreceğiz.
 
The Elder Scrolls  6 oyun hakkında aktaracaklarımız şimdilik bunlar. Listemiz yani konumuz içerisinde sizlere bildiklerimizi aktarmış bulunuyoruz. Elbette bu bilgilerin dışında birçok söylenti ve detay bulunuyor. Bunları da bir sonraki listemizde sizlere aktarmak istiyoruz. Toparladığımız bilgiler umarız faydalı olmuştur. Bu bilgilerle beraber de siz de kendi yorumlarınızı yapabilir ve bu şekilde diğer oyunculara kendi bildiklerinizi aktarabilirsiniz. Serinin beklenen oyunları arasında yer The Elder Scrolls 6 bizleri büyük bir maceraya çıkarmak istiyor ve bakalım bu macera bizleri nereye kadar götürecek onu da çıkış yaptığı zaman öğreneceğiz.

Bu haberin bağlantısı
URL
The Elder Scrolls VI The Elder Scrolls 6 Bethesda Softworks Bethesda Game Studios
Second Extinction Satıştan Kaldırıldı: Tam Sürüme Kavuşamadı AMD'nin Anti-Lag+ Özelliğiyle Counter Strike 2'den Yasaklananların Banı Kalkıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

JaReD22

23.10.2023 17:27:55

0
Unity ile geliştirilse creation engineden daha güzel çıkar :))

BSC Misafiri

23.10.2023 13:35:18

+1
Yine çöp creation engine kullanıyorlar ya çıldırmalık. Ulan oyun 2027-28de çıkacağını varsayalım o yıllarda kim bilir nasıl grafikli oyunlar çıkacak. İstediğin kadar güncelleme yap hiç bir boka yaramaz
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Elder Scrolls VI
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız