Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Callisto Protocol İnceleme Puanları

 
 
Geliştirici Striking Distance Studios ve yayıncı Krafton ekibi tarafından oyunculara sunulan  hayatta kalma korku aksiyon oyunu The Callisto Protocol çıkış yaptı. Çoğu oyuncunun oynarken sıkıntı çektiğini belirten yorumların haricinde belirli kuruluşlar oyun için inceleme puanlarını yayınladı.
 
The Callisto Protocol İnceleme Puanları 
 
 
 
Dead Space'in yaratıcıları tarafından biz oyun severlere sunulan olan hayatta kalma korku aksiyon oyunu The Callisto Protocol DX11 ve DX12'yi destekliyor. Oyun, yeni bir hikayeyi bizlere aktarıyor ve üst düzey korku unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Tek oyunculu bir yapıya sahip olan olan bu yapım temel olarak hayatta kalma korku deneyimini bizlere yaşatmaya çalışıyor.
 
PC sürümü 
 
PCGamesN - 90
INVEN - 85
PC Gamer - 79
Jeuxvideo.com - 75
GameStar - 74
GamesRadar+ - 60
IGN - 7 (10 üzerinden)
Gamespot - 5
Pushsquare - 7 
Rock, Paper, Shotgun - Bekleniyor.. 
 
PS5 sürümü
 
Dexerto - 100
Gfinity - 90
GAMINGbible - 80
Jeuxvideo.com - 75
Wccftech - 72
Screen Rant - 50 
 
Oyun şu anda Steam üzerinden 499,00 TL'den satışta. Digital Deluxe Edition sürümü ise 669,00 TL'den oyunculara sunuluyor. Steam üzerinde (yazım sırasında) bütün incelemeler çoğunlukla olumsuz etiketine sahip.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Metacritic The Callisto Protocol Krafton Striking Distance Studios Dead Space Glen Schofield hayatta kalma korku oyunu
PlayStation Plus Klasik Kataloğuna Star Wars Battlefront II Geliyor Monster Hunter Rise, Ocak'ta PlayStation ve Xbox Konsollarına Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

6.12.2022 10:46:11

0
quote:

Orjinalden alıntı: Antikaruh PC incelemelerini geçin. Oyun son dönemlerde konsol optimizasyonundan dolayı PC'lere bela olan Shader-compilation stutterdan muzdarip. Yeni nesil oyunlar daha kompleks shaderlar kullandıkça, loading ekranları yok oldukça durum daha da kötüye gidiyor. Konsollarda shaderlar pre-cached, pre-compiled olarak geliyorlar fix donanıma sahip oldukları için. Ayrıca SSD'ler sayesinde dolaylı shader bilgisi almak inanılmaz hızlanmış durumda. Oyunlarda loading, menü shader compilation da yok olmanın eşiğinde. SSD'ler sayesinde hepsi ışık hızı. Ama PC'ye gelince eski motorun üstüne yeni kasa koymaya çalışıyorlar. Teknik hala darboğazlı ama SSD'ye, işlemciye hayvan gibi yüklenen oyunlarla karşılaşıyoruz. Görsel kalitelerinden bağımsız. Çünkü Shader'ları copile edecek tek metod bir 3-5 dakika oyuna başlamadan önce shaderları cachelemek (sisteme özel şekilde). Bu da oyuncular nezdinde kötü karşılanacağı için (Horizon PC versiyonu yaptı, millet zırladı oyuna girmek dakikalarımızı alıyor diye) firmalar bundan kaçınıp, performans sorunları yaşamayı yeğliyorlar. PC'lerde ise eski tip, oynadıkça işlemci tarafından yavaş yavaş compile edilme tekniğini kullanıyor bu oyunlar (Elden Ring, Little Big Planet, Gotham Knight, Callisto) Ayrıca çoğu sadece tek çekirdeğe yükleniyor. Ne o hızlı SSD'ler, ne düzinelerce çekirdekli işlemciler hiç bir işe yaramıyor. Kullanan yok çünkü. Hele ki bellek ... Şu anda en az kullanılan birim. Performansa etkisi sıfır, oyunun kalıbına sığdığı sürece (8gb, 16gb vs). Gezegendeki en kaliteli rami alın quad-channel yapın, hızının da hızını aşırtın. Kazanılan fps 1-2. PC şu hantallığı atmalı artık üstünden. 8 gb bellekli ekran kartları mezara gömüldü konsolların tümleşik büyük bellek havuzları yüzünden. Her oyun 4k'da yada ultra texture ayarında 10 gb ve üstü kullanmaya başladı. Millet farkında değil ama PC donanımları çıtır çerez gibi eritiliyor yazılımcılar tarafından. Millet de 4090 da stok bırakmasın. Bu kafa ile anca böyle oyunlar laik görülür.
bolca boş yorum yazan, çöp demekten başka bir şey bilmeyen insanların oldugu yerde harika bir yazı olmuş. Kendi adıma teşekkür ediyorum.

Zarbo257

4.12.2022 16:53:27

0
Oyunu PS5 de oynuyorum 2 gündür yaklaşık 7 saat oynadım ve gerçekten çok beğendim kötü yorumları hiç hak etmiyor önce GOW Ragnarök sonrasında Callisto ilaç gibi geldi 2 güzel oyunu peşpeşe tecrübe etmek. İki oyunda tekrar tekrar bitirilir o derece. Yalnız PC sürümü konusunda arkadaşlara katılıyorum keşke oyunu 2 ay daha erteleyip tam bir optimizasyon ile çıkartsalardı. Şu anda oyunun en sorunsuz sürümü PS5 bu da sanırım arka planda Sony' nin oyunu yapan firmaya 150 küsür çalışan göndermesi yardımda bulunması ile alakalı yoksa tesadüf olamaz. Kamera açısı olsun animasyonlar olsun tam bir sony exclusive oyunları kalitesinde. Keşke PC sürümünü Rockstar ın yaptığı gibi geç çıkartsalardı ama sorunsuz çıkartsalardı onun haricinde oyun muazzam.

BSC Misafiri

4.12.2022 10:34:49

0
Oyun çok iyi olmasada gayet iyi bir oyun bence...

Source

3.12.2022 11:23:04

0
Oyun kötü değil PC'de ciddi performans sorunları var. PS5'de gayet güzel oynanıyor oyun. 80 üstü puanı hakediyor.

Fearless_tr

3.12.2022 02:24:43

0
Ben ps5te oynuyorum ya su anlik pek bir sorun göremedim bir kac bug disinda

Antikaruh

3.12.2022 01:28:59

0
PC incelemelerini geçin. Oyun son dönemlerde konsol optimizasyonundan dolayı PC'lere bela olan Shader-compilation stutterdan muzdarip. Yeni nesil oyunlar daha kompleks shaderlar kullandıkça, loading ekranları yok oldukça durum daha da kötüye gidiyor. Konsollarda shaderlar pre-cached, pre-compiled olarak geliyorlar fix donanıma sahip oldukları için. Ayrıca SSD'ler sayesinde dolaylı shader bilgisi almak inanılmaz hızlanmış durumda. Oyunlarda loading, menü shader compilation da yok olmanın eşiğinde. SSD'ler sayesinde hepsi ışık hızı. Ama PC'ye gelince eski motorun üstüne yeni kasa koymaya çalışıyorlar. Teknik hala darboğazlı ama SSD'ye, işlemciye hayvan gibi yüklenen oyunlarla karşılaşıyoruz. Görsel kalitelerinden bağımsız. Çünkü Shader'ları copile edecek tek metod bir 3-5 dakika oyuna başlamadan önce shaderları cachelemek (sisteme özel şekilde). Bu da oyuncular nezdinde kötü karşılanacağı için (Horizon PC versiyonu yaptı, millet zırladı oyuna girmek dakikalarımızı alıyor diye) firmalar bundan kaçınıp, performans sorunları yaşamayı yeğliyorlar. PC'lerde ise eski tip, oynadıkça işlemci tarafından yavaş yavaş compile edilme tekniğini kullanıyor bu oyunlar (Elden Ring, Little Big Planet, Gotham Knight, Callisto) Ayrıca çoğu sadece tek çekirdeğe yükleniyor. Ne o hızlı SSD'ler, ne düzinelerce çekirdekli işlemciler hiç bir işe yaramıyor. Kullanan yok çünkü. Hele ki bellek ... Şu anda en az kullanılan birim. Performansa etkisi sıfır, oyunun kalıbına sığdığı sürece (8gb, 16gb vs). Gezegendeki en kaliteli rami alın quad-channel yapın, hızının da hızını aşırtın. Kazanılan fps 1-2. PC şu hantallığı atmalı artık üstünden. 8 gb bellekli ekran kartları mezara gömüldü konsolların tümleşik büyük bellek havuzları yüzünden. Her oyun 4k'da yada ultra texture ayarında 10 gb ve üstü kullanmaya başladı. Millet farkında değil ama PC donanımları çıtır çerez gibi eritiliyor yazılımcılar tarafından. Millet de 4090 da stok bırakmasın. Bu kafa ile anca böyle oyunlar laik görülür.

mehmetalpertr

3.12.2022 00:53:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: Fearless_tr Gidin fortnite oynayin siz
Oyunu oynayabilsek oynayacağız Callisto'yu. Ama oynanacak gibi değil. Sadece PC değil. Xbox Series de de sorunlar varmış. Komple rezalet.

mehmetalpertr

3.12.2022 00:52:17

0
Oyun PC de oynanacak gibi değil. RTX 3070 var. High ayarlarda ( Ultra denemedim bile ) RTX kapalı devamlı kasıyor. RTX açtım denemek için oyundan attı. Unreal Engine ile nasıl böyle bir fiyaskoyu becerdiler acaba anlamak mümkün değil. Oyun optimize özürlü değil komple özürlü.

Fearless_tr

2.12.2022 20:04:42

0
Gidin fortnite oynayin siz

7ender

2.12.2022 19:20:00

0
Çöp

BSC Misafiri

2.12.2022 18:54:42

0
2 yıl içinde üyelik sistemlerine düşecektir...

mehmetalpertr

2.12.2022 15:23:59

+5
Editör arkadaşa ayrıca haber için teşekkür ederim. Böyle çok beklenen oyunların inceleme puanları haberlerini yine görmek isteriz. İyi çalışmalar.

mehmetalpertr

2.12.2022 15:22:34

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri sorun çökme ve oyundan atma ondan eksi puan verilmiş atmosfer ve oyun olarak yorumlar iyi hemen yerin dibine sokmayın
Hayır sadece onlar yok Eksiler içerisinde oyundaki ölüm sahneleri çok uzun sürüyormuş ve geçilmiyormuş. Defalarca da öldüğün için baygınlık gelmiş adamlara. Ayrıca oyunda genel olarak Melee dövüş sistemi varmış. Oynayanlar da inceleyenlerde dövüş sisteminden çok şikayetçi. Çok kötü diyorlar. Dead Space ortamı var ama dövüş ve savaş sistemi Dead Space gibi hissettirmiyor diyorlar.

arda29

2.12.2022 14:45:57

0
Performans problemi olmasa bile beklenenin altında kalmış bir oyun olmuş, üzdü. Yinede oynayacağım tabiki PC'deki problemler çözüldükten sonra.

sh4dy_081991

2.12.2022 14:41:56

+1
Puanlar sadece cokme sorunundan olsa konsolda daha yuksek olurdu en azindan puani, gameplayinde cok iyi olmadigi soyleniyor. 7 puanlik bi oyun olmus anlasilan beklentileri cok yuksek tutmamak lazim. Zaten videolardan belliydi bir hodukluk oldugu ozellikle animasyonlar cok iyi gozukmuyordu. Bide bullet sponge var oyunda. Tr de oyun fiyatlari goz onune alindiginda acikcasi su an alinacak gibi degil bu oyun. Sahsen artik sadece 85, 90 ve uzeri puan ortalamasi olan oyunlari oynuyorum.

BSC Misafiri

2.12.2022 14:02:57

0
sorun çökme ve oyundan atma ondan eksi puan verilmiş atmosfer ve oyun olarak yorumlar iyi hemen yerin dibine sokmayın

sh4dy_081991

2.12.2022 13:56:12

0
Açıkcasi beklentim vardi bu oyundan ama supheliydi ayni zamanda. Gow bitince uzerine cila olarak dusunuyordum. Ama ign 7 vermis ve ozellikle gamespot 5 vermiş. Uzgunum ama bu ekonomik sartlarda alinacak bir oyun olmamis anlasilan. Dead space remake i beklicez artik.

overactive

2.12.2022 12:51:45

0
IGN 7/10 Gemaspot 5/10 vermiş ekstra olarak.

BSC Misafiri

2.12.2022 12:44:45

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri 90 tlye alamayan bir oyuncu daha oynanabilir ortalama bir oyun 90 tl mi 90 tl 5 dolar bile yapmıyor.paranızı bu kadar değerli görmeyi bırakın artık .
Dayı sen ne dion a..

BSC Misafiri

2.12.2022 12:10:24

0
90 tlye alamayan bir oyuncu daha oynanabilir ortalama bir oyun 90 tl mi 90 tl 5 dolar bile yapmıyor.paranızı bu kadar değerli görmeyi bırakın artık .

BSC Misafiri

2.12.2022 11:37:53

0
Sorun nedir anlamadım ama bir medya 100 verirken diğeri 50 vermesi garip.Oyun potansiyeli yüksek ve kaliteli görünüyor du.

BSC Misafiri

2.12.2022 11:37:37

0
Demek ki oynanabilir ortalama bir oyun olmuş, 90 TL'ye alanlar gerçek parasını ödemiş oldular..

BSC Misafiri

2.12.2022 11:17:26

0
iade etmeyi ciddi düşünüyorum .

MovieClipS

2.12.2022 11:10:42

0
Bu kadar düşük beklemiyordum, üzdü.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Callisto Protocol
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız