Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tell Me Why Türkiye ve Diğer Bazı Ülkelerde Mevcut Değil

 
Life is Strange geliştiricisi Dontnod Entertainment'ın yeni hikaye anlatımı odaklı macera Tell Me Why'ın üçüncü ve son bölümü dün çıkışını gerçekleştirdi ve oyun hâlâ bazı ülkelerde mevcut değil.

Türkiye, Ukrayna, Rusya, Çin, Peru, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Uruguay dahil olmak üzere oyunun hiçbir bölümü ne Microsoft Store üzerinde ne de Steam üzerinde ulaşılabilir durumda değil.

Tell Me Why'ın bu ülkelerde yayınlanmamasının sebebi oyundaki iki ana karakterden birinin transseksüel olması gibi görünüyor. Yayıncı Microsoft oyunun bu ülkelere ileride gelip gelmeyeceği hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Tell Me Why Microsoft Dontnod Entertainment hikaye anlatımı odaklı macera oyunu Xbox One PC
DOOM Eternal Geliştiricisi Xbox Series S RAM'inin Büyük Sorun Yaratacağını Düşünüyor PlayStation Store Ağustos 2020 En Çok İndirilenler
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Berkayselcuk

9.1.2021 02:24:51

0
Xbox da ayarlardan bölgeyi değiştir indir sorun olmuyor. Vpn değiştirmene gerek yok. Zaten bölgeyi abd veya uk yaptığında ea playde de tr mağazasında olmayan oyunlar çıkıyor. Pc tarafını bilmiyorum ama.

deniz1993

9.1.2021 01:23:52

0
bu oyunu nasıl satın alıp oynayabiliriz? herhangi bir yolu varsa yardım edebilir mi bana?

BlacK SeA StorM 61

13.9.2020 00:48:17

+1
Bunlarda Samimiyet ?? Yapma ..

YediGüzelAdam

12.9.2020 19:19:40

+3
Bunu yeni görmüşüm Bir erkek veya kadın biriyle evlenmek isterse, yanına gidip güzelce konuşup kendini ifade edip açılabilir desti izdivaç edebilir. Ankara da Lisede okurken bizim kaslı sporcu arkadaşın birisine gay musallat olmuştu. Keza Üniversiteyi Eskişehir de okurken arkadaşlara gelip ahlaksız teklifte bulunmuşlardı. Bir kadın veya erkek dışarıdan kadın veya erkek diye değerlendirerek normal bir şekilde kendini ifade edebilir. Bunlar nasıl ifade ediyor sanıyorsun? İnsanların alınlarında gay mi yazıyor? Beğendikleri her erkeği istisnasız taciz ediyorlar. Baştan ahlaksızlık ve ahlaki çökmüşlük olan bir durumdan ahlaki bir davranışı nasıl bekliyorsun? Önüne gelene musallat olan tipler. Senin yanına gelip teklifte bulunsalar veya fiziki taciz de bulunsalar rahatsız olmayacak mısın? Bir kere savunduğun fikir baştan hatalı. Bunlar heteroseksüel olmadıkları için kendi cinslerinde ki herkese aynı şekilde yaklaşan tipler Daha da Savunacaksan Allah seni bunlarla imtihan etsin hocam ki yaptığın hatayı anlayasın. Bu durumu normal olarak görüyorsan bu mesajda hakaret yok. Eğer normal olarak görmüyorsan rahatsız olmuşsun ki bu da daha yeni savunduğun fikri gerçekte savunmadığını gösterir. Ayrıca atom bombası insanları öldürür ama ırzlarına namuslarına dinlerine saldırmaz. Müslümansa şehit olur. Başka dindense günahlarına kefaret olur. Ama bu pislik insanın hem ebedi hayatını hem dünya hayatını pisliğe çevirir. Toplumun ahlakını göcertir. Evlatlık olduğunuzu ve 2 gay in sizi yurttan evlat olarak yetiştirmek istediğini hayal edin. Bundan razı olur ister misiniz? Bu soruyu samimiyetle cevaplarsanız sevinirim ötesinde başka hiçbir şey yazmayacağım.

Charles Bartowski

12.9.2020 18:58:24

0
Şikayet edilen mesajlar sizin değil tartıştığınız kişilerin mesajları, bozguna uğrayan bir falan da yok konu dışı tartışma yapıldığı için haber ile ilgili olmayan mesajlar silindi. Herkes kendi görüşünü düşüncesini belirtmiş sonrasında tartışma konudan uzaklaşıp bireysel ve alakasız konuma gelmiş. Bu başlık oyunun bazı ülkelerde yasaklanması ile alakalı ama mesajlar din tarihi, Türk tarihi ve din düşmanlığı üzerine. Bu konuda derin tartışmalar yapmak isteniyorsa konu dışında buna uygun bölümler var.

YediGüzelAdam

12.9.2020 18:38:56

+1
Evet bozguna uğrayınca cevap veremeyip tüm mesajları sildirmişsin tebrikler

Proprietor

12.9.2020 11:55:49

0
Zaten microsoftun kararı bence haklılar netflix yasaklansın diye haftada bir tt oluyor bu lgbt karakterlerden dolayı microsoft bu ülkede hiç o topa girmek istememiştir zaten oyunu türkiyede satabildiklerini sanmıyorum oynayanlarda game passla oynamıştır yada varsa korsanı

BSC Misafiri

12.9.2020 11:04:29

+7
Sapkınlığın bin bir türü varken, tecavüzü, tacizi, kadın ölümlerini, pedofiliyi konuşmayı bırakıp sadece eşcinsellik üzerinden bunu ifade etmek ne kadar acınası. Sapkın tarikat liderleri varken nedense her kötü şey eşcinseller yüzünden oluyor. Halkın ahlakı ondan değil de hemen bu konudan bozuluyor. Haklısınız oyun yasaklanmalı.

IcyTea Lemon

12.9.2020 09:44:06

+1
Oyun ilk çıktgında vardı steamde. Sırf ana karakter trans diye kaldırıldı ise o zaman bi ton hentai oyunu var steamde, onları da kaldırsınlar. Ne saçma mantık bu anlamadım, bence farklı sebep olabilir. Microsoft bu ülkelere yayınlamaktan vazgeçmiş olabilir, bizim ülkeden şikayet gittiğini sanmıyorum bi ton oyun var öyle.

Mr.Pickle

12.9.2020 09:11:20

+8
quote:

Orjinalden alıntı: YediGüzelAdam Cevap veremeyip uzatmışsın? Katil, uyuşturucu kullanıcısı vb şeyler kendi tercihleri değil mi? Kendi tercihleri değilse zaten suçsuz olurlar <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/muha.gif" align="middle" border="0" alt=""> Toplumun ahlakını kökünden kazıyan ve değiştiren bu şeyler toplum yapısını kökünden parçalıyor. Uyduruk sözlerle savunma. Daha cevap bile verememişsin. Senin mantığınla yasak verilmemeli hiçbir şeye <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/muha.gif" align="middle" border="0" alt=""> Ayrıca senin için değil ama MÜSLÜMANLAR İÇİN bir gerçek var. HZ. LUT KAVMİ gibi bunları hoş görenler veya sesini çıkarmayan Toplumlarda bunlarla beraber HELAK OLMUŞTUR. LGBTİ yi bir Müslüman asla kabul edemez. Lut kavminin hepsi sapık ve sapkın değildi. Onların bu işine buğz etmeyip umursamayanlarda onlarla birlikte HELAK OLDU. KURANI KERİM BU İŞİN NE KADAR KÖTÜ ÇİRKİN VE SAPIK SAPKINCA OLDUĞUNU SÖYLER. BİR MÜSLÜMAN ASLA KABUL ETMEZ VE EDEMEZ. Sana gelince yazdıkların buram buram anarşizm ve kural tanımamazlık kokuyor. Ama cevap veremeyince döndürmeye çalışıp döndüremiyorsun. Kendi tercihiymiş, kendi tercihi olunca her şey masumlaşıyor. Bir tuşa basıyor yüzbinleri atom bombasında yakıyorsun. Ama bu normal çünkü kendi tercihi tuşa bastı. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/muha.gif" align="middle" border="0" alt=""> Toplumun ahlaki yapısını ve köklerini çürüten bu ahlaksızlığı ahlak sahibi hiç bir insan savunmaz.
Kendi tercihi dediği şeyi katillere atom bombasına bağlıyorsun. Katil gidip birini öldürüyor birinin hayatına zara veriyor, o atom bombasını atan milyonların hayatını etkiliyor. Peki eşcinsel biri gelip seni mi s........? Senin ahlakın toplumda eşcinsel biri varken bozuluyor mu? Eğer bozuluyorsa zaten sıkıntı, sapkınlık sende. Aslında sapkınlık eşcinsel bireylerde değil çünkü o aslında bir tercih değil, o insan öyle zaten istese de karşı cinse ilgi duyamaz. Asıl sapkınlık senin gibi kafa yapısına sahip olan insanlarda. Bastırdığınız sapkın arzularınız ortaya çıkar da cehenneme gidersiniz diye korkuyorsunuz sanırım. Ama merak etme, sen gerçekten temiz ve iyi biriysen eşcinselliğe karşı çıkmadın diye cehenneme gitmezsin. Eğer bu evrende bir yaratıcı varsa, senin bu evrende bir toz tanesi kadar olan dünyandaki eşcinsellik gibi kavramları umursamıyordur. Kurtulun artık şu kafadan. Yok eşcinselliğe karşı çıkmamışlar da cezalandırılmışlar da... Şu evreni bir düşün, sonra da o kavmi bir düşün. O koca yaratıcı, bu evreni bu kadar düzenli ve mükemmel yaratabilecek kadar zeki olan varlık, geliyor bakıyor kavimde eşcinsellik var diye insanları cezalandırıyor. Bak sen şu allahın işine.

FarklıAkıl

12.9.2020 08:36:54

+8
Bu oyun muhtemelen gerekli yas sinirlamasini almistir. Dolayisiyla yetiskin oyunudur ve oynayip oynamayacagina yetiskin BİREY karar verir. Sizin devletin basinda diyerek taptiginiz kisiler sadece sizin gibi aciz sahislardir ve sizin ne yapip yapmayacaginiza karar veremezler. Cunku eger buna karar verirlerse siz artik BİREY veya İNSAN olma vasfinizi yitirirsiniz. Birilerinin kapisinin onunde bekleyen ve onune ne atilirsa onu kemiren bir kopekten farkimiz kalmaz. Biz İNSAN olmaliyiz , birey olmaliyiz ve kararlarimiz olmali. Cevredeki insanlara zarar vermedifimiz surece kimse buzim ne izledigimize vrya ne oynadigimiza karisamaz cunku bir oyun bazi ogeler iceriyorsa bir yas siniri konur ve yas sinirinin uzerinde bu urunu tuketmek benim tercihimdir. Son olarak İslamiyet dediginiz olayin Arap masallari olmadigini nereden biliyorsunuz ? Magaraya gidip bana birseyler soylediler diyen bir adamin hicbir kanita dayanmayan bir hikayesi 21. Yyda bizim hayatimizi mi yonlendirecek ? Burasi bir din devleti mi ? Anayasamizda olulerin diriltildigi, ayin bolundugu, aaalarin yilan oldugu veya gorunmeyen varliklarin insaat islerinde calistirilabilecegi gibi fantastik hikayelere inanmak zorunludur mu yaziyor ? Sen izleme ama uzleyenlere de karisma bu kadar basit arkadasim. Bizi bogmayin, bizi insanliktan cikarmayin, Kendi kararlarini veremeyecek hayvanlar statusune indirmeyin. Bireysel hak ve ozgurluklerimizi kisitlamayin. Sizin tarikatlariniDa kadinlar ve cocuklara neler yapildigini biliyoruz bu sapiklar bu oyunu mu oymayaraksapik oldular. Yani artik yakamizi birakin ! Ben musluman degilim ve bu oyunu oynamak istiyorum arkadasim. Turkiyede her yil yuzbinler bu dini terkediyor ve terketmeye devam edecek bu bogucu tutumunuz yuzunden !

VulonViing

12.9.2020 07:40:03

+4
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BlacK SeA StorM 61

12.9.2020 07:07:06

0
Bu kadar güzel anlatılamazdı sanırım . anlayamana zurna saz artık..

YediGüzelAdam

12.9.2020 06:51:34

+2
Cevap veremeyip uzatmışsın? Katil, uyuşturucu kullanıcısı vb şeyler kendi tercihleri değil mi? Kendi tercihleri değilse zaten suçsuz olurlar Toplumun ahlakını kökünden kazıyan ve değiştiren bu şeyler toplum yapısını kökünden parçalıyor. Uyduruk sözlerle savunma. Daha cevap bile verememişsin. Senin mantığınla yasak verilmemeli hiçbir şeye Ayrıca senin için değil ama MÜSLÜMANLAR İÇİN bir gerçek var. HZ. LUT KAVMİ gibi bunları hoş görenler veya sesini çıkarmayan Toplumlarda bunlarla beraber HELAK OLMUŞTUR. LGBTİ yi bir Müslüman asla kabul edemez. Lut kavminin hepsi sapık ve sapkın değildi. Onların bu işine buğz etmeyip umursamayanlarda onlarla birlikte HELAK OLDU. KURANI KERİM BU İŞİN NE KADAR KÖTÜ ÇİRKİN VE SAPIK SAPKINCA OLDUĞUNU SÖYLER. BİR MÜSLÜMAN ASLA KABUL ETMEZ VE EDEMEZ. Sana gelince yazdıkların buram buram anarşizm ve kural tanımamazlık kokuyor. Ama cevap veremeyince döndürmeye çalışıp döndüremiyorsun. Kendi tercihiymiş, kendi tercihi olunca her şey masumlaşıyor. Bir tuşa basıyor yüzbinleri atom bombasında yakıyorsun. Ama bu normal çünkü kendi tercihi tuşa bastı. Toplumun ahlaki yapısını ve köklerini çürüten bu ahlaksızlığı ahlak sahibi hiç bir insan savunmaz.

Zarbo257

12.9.2020 01:12:19

+2
Ya haklısın da böylelerini görünce dayanamıyor bunlar bu ülkeyi bu hale getirdi aynı zihniyet.

BSC Misafiri

11.9.2020 23:16:06

+1
Listede gördüğünüz gibi medeniyetin beşiği,aydınlığı ilke edinmiş bütün ülkelerde yasaklanmış.

mertvontrier

11.9.2020 23:16:00

+1
Yapımcıya baskı mı yapılmış? Yoksa otosansür mü var?

YediGüzelAdam

11.9.2020 21:17:40

+3
Uyuşturucuyu yasaklayınca tün uyuşturucu kullananlar uyuşturucuyu mu bırakıyor? Bitiyor mu toz ticareti. Saçmalamak için yazılmış mantıktan ötede birkaç cümle var ortada. Senin bu yazdığın mantıkla hiçbir şey yasaklanmamalı, mesela katile ceza veriliyor. Senin mantığınla katiller bitmediğine göre ceza verilmemeli

BSC Misafiri

11.9.2020 21:10:55

+3
Mağazamı değiştirip oynadım. Gerçekten karakterleri, atmosferi ve hikayesiyle çok güzel bir oyun. Oynarken keyif aldım. Hatta life is strange 2'den daha fazla beğendim. Büyük bir ihtimalle trans bir karakter içerdiği için ülkemizde yok. Çok kötü bir durum. Umarım ülkemizde bir şeyler değişir ve bu itibarından kurtulur. Oynamak isteyenler bir yöntem bulup oynuyor zaten, sana uymuyorsa kafanı çevir.

Zarbo257

11.9.2020 20:48:29

+17
Bu neyin kafası ya. Ne oldu şimdi çıkmayınca bi anda dünyadaki bütün transeksüeller ortadan mı kayboldu? Bitti mi transeksüellik. Hani 2020 yılında şu mevzulara böyle yaklaşmanın elini gözüne kapatıp banane banane diye bağıran çocukların yaptığından farkı yok tam bir saçmalık. Var işte bu insanlar hepte varlardı daha da olacaklar kabullenip geçin kimse birine bakıp gay yada trans olmaya karar vermiyor zaten coronavirüs gibi bulaşıcı da değil rahat olun.

Johnny Silverhand

11.9.2020 20:18:14

+2
Bu oyun ülkemizde açıktı hatırlıyorum. SteamDB'e baktığımda oyunun 31 Ağustosta kaldırıldığını görüyorum. https://steamdb.info/app/1180660/ İlginç kafalar tabii orası ayrı.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Tell Me Why
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız