Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Switch Konsollarında Deneyebileceğiniz Point and Click Oyunları

 
 
Point and click (İşaretle ve Tıkla) türünün kökenleri ilk olarak fare ile tıklama üzerine kuruldu. Tabi haliyle PC platformu için çıkış yaptı. O zamandan beri bu tür klasiklerin çoğu yeniden düzenlendi ve yeni kontrolörlerle konsolda oynanmak üzere tasarlandı. Düzinelerce modern oyun ve donanım piyasaya sürüldü. Bu listemizde ise sizlere Nintendo Switch'te oynayabileceğiniz en point and click oyunlarına bakacağız.
 
Switch'in dokunmatik ekranı sayesinde bu tür oyunları oynamak gerçekten kolay hale geliyor. Switch konsolu bazı oyuncular için point and click tarzı oyunları oynamak için en iyi bir platform olarak görülüyor.
 
Bu tür oyunlarda bir cinayet gizemini çözebiliyor, aksiyon dolu bir maceraya atılabiliyor ya da bir bilim kurgu hikayesi bizlere sunuluyor. Bu tarz oyunlar arıyorsanız, Switch konsollarında bulabileceğiniz çok oyun yer alıyor. İşte Nintendo Switch'te oynanması gereken en iyi point and click oyunlar:
 
- Return to Monkey Island 
 
 
 
Son Monkey Island oyununun piyasaya sürülmesinden bu yana 20 yıldan fazla bir süre geçti. Ama şimdi Guybrush Threepwood karakteri Return to Monkey Island oyunuyla geri döndü. Uzun süredir devam eden point and click serisinin bu yepyeni oyunu, tamamen yeni bir sanat tarzıyla geliyor. Ancak hepimizin bildiği ve sevdiği oyun tarzı ile hikaye anlatımı aynı şekilde kalıyor. Guybrush her zamanki maceralarından biriyle geri dönüyor ama bu sefer hikayeyi oğluna anlatıyor. 
 
Orijinal serinin hayranları için Return to Monkey Island kesinlikle oynanması gereken bir devam oyunu. Bu oyun point and click türünün sahip olması gereken her türlü özelliği bizlere sunuyor. Bunun yanı sıra harika bir hikaye anlatımı, ilgi çekici karakterler, dikkat çeken bulmacalar ve daha fazlası yer alıyor. 
 
- Grim Fandango
 
 
 
İlk olarak 1998'de PC'ye çıkış yapan Grim Fandango, o zamandan bu yana yenilendi ve Grim Fandango Remastered olarak konsollara geldi. Eski olmasına rağmen yine de oynanacak oyunlar arasında yer alıyor. Bu oyun bazı oyuncular tarafından tüm zamanların en iyi point and click oyunları arasında lanse ediliyor ve nedenini oynayınca anlayacaksınız. 
 
Grim Fandango'da Manny Calavera rolünü üstleniyorsunuz. Manny Calavera, bir tür "seyahat acentesi" rolünü üstleniyor ve çeşitli paket teslimatları yapıyor. Bununla beraber müşterilerinden biri istediği paketi alamayınca Manny ve güvenilir yardımcısı Glottis, müşteriye yardım etmek için yeraltı dünyasını dolaşmaya başlıyor. 
 
Beklenildiği gibi bulmacalar, Manny'nin macerasının ön saflarında yer alıyor. Zaman zaman yanıltıcı olsalar da fantastik karakterler, esprili diyaloglar, orijinal mekanlar ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Son 20 yılda Grim Fandango'yu belki de birçok kez oynamış olabilirsiniz. Bu kadar oynamanıza rağmen belki de hiç Manny ve Glottis'in maceralarından bıkmayacaksınız. Bu oyun Switch'teki en iyi point and click macera oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
- The Book of Unwritten Tales 2
 
 
 
Güzel, büyüleyici ve eğlenceli bir yapım arıyorsanız The Book of Unwritten Tales 2 işinizi görebilir. Yukarıda sayılan kelimeler klasik point and click macerasını tanımlamak için kullanılabilecek birkaç özellikten biri. İlk oyun ne yazık ki sadece PC'de piyasaya sürüldü ancak bu tamamen bağımsız devam oyunu (The Book of Unwritten Tales 2) şüphesiz Switch'te bulunan en iyi point and click oyunlarından biri. 
 
The Book of Unwrite Tales 2'de büyüleyici mekanlar, bölgeler, yaklaşık 20 saatlik sağlam bir oynanış, sihir ve gizem yer alıyor. The Book of Unwrite Tales 2, 90'ların klasik point and click maceralarına şimdiye kadarki en yakın olanı.
 
King Art Games, büyülü bir dünyaya hayat vermek için iyi bir iş çıkardı. Bu oyunda büyücüler, prensler ve elf prensesleri yer alıyor. Oyun baştan sona yapbozlar, bulmacalar ve mizahla dolu. Burada sevilecek çok şey var diyebiliriz. Eğer point and click macera türünü seviyorsanız bu oyunu da denemeniz gerekiyor.
 
- Broken Sword 5: The Serpent’s Curse
 
 
 
1996'da başlayan seri, Broken Sword: The Shadow of the Templars ile zamanla gelişti ve The Serpent's Curse ile klasik 2D formata dönüştürüldü. Unutulmaz ikili George Stobbart ve Nico Collard, kendilerini derin ve merak uyandıran bir gizem içerisinde buldu ve bu da oyuncuların dikkatini çekti. Her zamanki gibi büyüleyici bir yapım bizlere sunuluyor. Bundan önceki tüm Broken Sword oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da George ve Nico yer alıyor. George'un doğuştan gelen Amerikanvari tavırları, Nico'nun alaycı Fransız tavrıyla güzel bir tezat oluşturuyor. Bu oyunda ikilinin aralarındaki ilişkilerine ve yer alan hikayeye kapılmamak elde değil.
 
- Broken Age
 
 
 
Double Fine ekibi klasik point and click oyunlarının ustası olarak karşımıza çıkıyor ve Broken Age oyunu da bundan nasibini alıyor. Güzel bir tropik adada bir sakin olan Vella ve hayatını bir uzay gemisinde geçirmiş genç bir çocuk olan Shay'in ayrı ayrı hikayesini anlatan Broken Age, her ikisinin de verdiği mücadeleleri bizlere sunuyor.
 
Broken Age'in sanat tarzı diğer oyunlardan sıyrılan taraf. Bunun yanı sıra oyunu hayata geçiren karakterler ve mekanlar da benzersiz yapılar. Herhangi bir point and click oyununda olduğu gibi buradaki bulmacaların bazıları karışık gelebilir. Ama bu bulmacalar sizi bu muhteşem maceraya dalmaktan alıkoymayacak. Oyundaki hikaye kalbinizi işleyecek, bulmacalar ise zekanızı test edecek. Broken Age, Switch'te denenmesi gereken point and click macera oyunlarından biri.
 
- Secret Files 2: Puritas Cordis
 
 
 
Ortaçağ kehaneti ve dini bir tarikat gibi temaları içeren bir hikaye ile karşımıza çıkan Secret Files 2: Puritas Cordis'in klasik bir point and click oyunu olduğu inkar edilemez. Oyun ilk olarak 2009'da PC'de piyasaya sürüldü. Ardından yakın zamanda Nintendo Switch konsollarına geldi. Yaşına rağmen, hala türün en iyileri arasında yer alıyor. Oyunda sürükleyici bir hikaye, ilgi çekici bulmacalar, üç boyutlu karakterler ve keşfedilecek çeşit çeşit ortamlar yer alıyor.
 
Secret Files 2: Puritas Cordis, hikayeyi birkaç farklı perspektiften anlatarak size birkaç farklı karakterin kontrolünü veriyor. Bu olay, farklı farklı bölgelere gideceğiniz anlamına geliyor. Bir yolcu gemisinden bir ormanın ortasına  kadar farklı ortamları keşfetmek gerçekten de keyifli. Elbette oyunun eski yapısını hissedebilirsiniz. Ancak yine de Switch'te oynanması gereken point and click oyunlarından biri.
 
- The Little Acre
 
 
 
The Little Acre oldukça kısa bir oyun ancak denemeye ve şans vermeye değer bir yapım. Büyüleyici hikayesinden Disney'den ilham alan muhteşem görsellerine kadar burada sevilecek çok şey var. The Little Acre'de Aidan'ın babası Arthur'u bulmak için İrlanda kırsalından yola çıkan Aidan ve genç kızı Lily'yi takip edeceksiniz. Yol boyunca garip mekanizmalarla etkileşime girecek ve gizemli yeni yerleri ziyaret edeceksiniz. 
 
Dikkat çekici karakterlerden ve Disney Classic'ten ilham almış gibi hissettiren sanat eserlerine kadar The Little Acre gerçekten oyunculara sevimli bir macera sunuyor. Oyunda çözülmesi gereken çok sayıda bulmaca, toplanacak öğe ve ilgi çekici bir hikaye yer alıyor. Sadece üç veya dört saat süren bu yapımı deneyimlerken diğer oyunlarından farkını anlayacaksınız.
 
- The Raven Remastered
 
 
 
Eğer suç ve gerilim türünden hoşlanıyorsanız o zaman kesinlikle The Raven Remastered ile tanışmanız gerekir. King Art Games tarafından geliştirilen The Raven Remastered, kendini kanıtlamak isteyen orta yaşlı bir İsviçre polis memuru Anton Jakob Zellner'ın kontrolünü size veriyor. Kendinizi genç ve popüler müfettiş Legrand'ın öncülük ettiği bir davada bulacaksınız. Bu dava süresince kanıtlar arayacak ve çevrenizdekilerle sohbet edeceksiniz. Dünyaca ünlü Raven hırsızının tekrardan ortaya çıkıp çıkmadığına dair ipuçlarını bulmanız gerekecek. Ancak burada gizemli olan bir şey var o da müfettiş Legrand'ın hırsızı yıllar önce vurarak öldürmesi. Bir kısım vatandaş buna inanıyor.
 
Raven Remastered'da kendinizi bir gizemin derinliklerinde bulacak ve gerçek bir dedektif olduğunuzu hissettirecek. Bulduğunuz her ipucu sizi hırsızı bulmaya bir adım daha yaklaştıracak. Eper klasik suç ve gizem türünden hoşlanıyorsanız The Raven Remastered, Switch'te kaçırılmaması gereken point and click yapımlarından biri diyebiliriz.
 
- Thimbleweed Park
 
 
 
Ron Gilbert ile Gary Winnick tarafından yazılan ve tasarlanan Thimbleweed Park, 1987'de Maniac Mansion ile point and click türüne öncülük etti. Türün öncüsü konumunda olan bu yapım daha sonra The Secret of Monkey Island oyununa ev sahipliği yaptı.
 
Thimbleweed Park tam bir klasik point and click türünü yansıtıyor ve bunun dışında hiçbir şey yapmıyor. Bu, türün hayranlarını memnun etmek için yapılmış bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda eğlenceli bir hikayenin yanı sıra bulmacalar da yer alıyor. Oyunda ayrıca mizah öğeleri de bulunuyor. Bazı mizah öğeleri komik olmayabilir ancak illaki gülecek bir şeyler bulacaksınız. Bir Switch sahibiyseniz ve point and click oyunlarını seviyorsanız, Thimbleweed Park en iyilerinden biri.
 
- Yesterday Origins
 
 
 
Yesterday Origins, klasik point and click türünün özelliklerini alıyor ve bu özellikleri yeni ve heyecan verici şekilde harmanlıyor. Switch'te sürekli büyüyen macera oyunları listesine hoş bir ekleme olarak karşımıza çıkıyor.
 
Muhteşem elle çizilmiş sanat stili, karanlık ve büyüleyici bir maceranın kapılarını açıyor. Merak uyandıran bir hikaye ile karşımıza çıkan bu yapım, bulmacalarla dolu. Oyun içerisinde yer alan detay seviyesi de alkışlanacak cinsten. Tarihi İspanyol ortamları ve gerçek Latin pasajlarının yansıması da bir hayli ilgi çekici. Point and click seveniyseniz, burada belki de çok daha fazla şey bulabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Slime Rancher 2'de Öne Çıkan 5 Slime Kombinasyonu Ekim 2022'de Çıkış Yapacak PC Oyunları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız