Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Switch Ekim Ayında ABD'de En Çok Satan Konsol Oldu

 
   NPD Group raporlarına göre, Switch ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri üzerinde en çok satan konsol olmayı başardı.

   Super Nintendo Entertainment System Classic Edition da ikinci oldu.
 
   Switch ve Super Nintendo Entertainment System Classic Edition'a 3DS ailesini de dahil ettiğimizde, Nintendo konsolları üst üste ikinci ay video oyun konsol satışlarının üçte ikisini oluşturuyor.
 
   Oyun tarafında ise, ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri üzerinde Middle-earth: Shadow of War en çok satan oldu. Middle-earth: Shadow of War'u Assassin's Creed Origins ve Super Mario Odyssey takip etti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Jon Shafer Paradox Interactive'den Ayrıldı Bu Hafta Çıkacak Oyunlar (20-25 Kasım)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

The_Rahip

21.11.2017 15:27:44

0
Oyun henüz çıkmadı. Last Night'da bomba olacak keşke Ps4 içinde çıksa.

İdrak İstimlak

21.11.2017 14:32:02

0
Oyun henüz Steam'de yok ama videoları izledim müzikler, atmosfer çok güzel. Çıktığında oynanacaklar listesine alalım... Last Night'ı unutmayalım arada...

The_Rahip

21.11.2017 13:50:17

0
Bütün platformlar için çıkacak. Gameplay'i izlerken beni alıp Mega Drive günlerime götürdü.

İdrak İstimlak

21.11.2017 12:23:13

0
Bakayım akşama dediğin oyuna, başka platformda var mı?

The_Rahip

21.11.2017 11:06:44

0
Aynen öyle. Switch alsak çıkacak 2D platform oyunlarını el konsolu modunda oynamak çok zevkli olurdu. Blasphemous bu oyuna dikkat et, tam eski atari kıvamı ;)

İdrak İstimlak

21.11.2017 11:03:09

0
Farkındayım kendimi boşuna yorduğumun, önceden de dediğim gibi kendi hallerine bırakmak lazım. Kim ne yapar, ne eder, biz mevcut kalite oyunlarla keyfimize bakalım...

The_Rahip

21.11.2017 10:43:22

0
Başkan boşuna yoruyorsun kendini çünkü anlamayacaklar. Neyseki oyun takviminde bol bol gerek AAA kalite gerek platform anlamında sağlam oyunlar var biz onlara odaklanalım. ;)

Johnny Silverhand

21.11.2017 01:49:14

0
Çıkardıları indie oyunların da katkısı vardır bence. Şahsen bilgisayarımda olmalarına rağmen (Isaac, Darkest Dungeon, Rocket League, Stardew Valley vsvs) oynamak istemiyorum Switch alıp oradan oynayasım var.

BSC Misafiri

21.11.2017 00:33:20

0
Yahu adam hem şuanki oyuncu kitlesi MP olan CoD vb gibi oyunlar üzerine kurulu diyor,sonrada millet exclusive için konsol alıyor diyor. Ikisi birbirine zıt şeyler. CoD vb oyunları önemli sayan adam gider en güçlü konsolu alır. O saatten sonra ne yapsın Switch'i,PS4'ü,Xbox'ı. Ben bu ikilemden çıkamadım. Çıkabilen varsa anlatsın.

İdrak İstimlak

20.11.2017 20:07:55

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son

Abi Youtube'da ülkemi ABD olarak gösterdim, dilimi de İngilizce. Yoksa ana sayfada sürekli clickbait sevdalısı leş Youtuber görmekten ölecektim. Şu an huzurluyum.
Sen onu bırakta bak adam sandık açıyor, 540K görüntüleme, yorum yok...

HHarunTasar

20.11.2017 18:38:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri 3 5 kisi ezberlemis ayni seyi soyluyor.WiiU da da exc oyun vardi konsol satti mi?Ps4 un ilk yillarinda exc oyun mu kayniyordu sa o kadar iyi satti? Elindeki urun iyiyse her rurlu satiyor .
Exc oyun kaynamıyordu ama çıkacağı biliniyordun PS4 Killzone ShadowFall,İnfamous second son ile çıkış yaptı The order 1886 ve Drive Club duyurulmuştu daha hatırlamadığım bir çok oyunda duyurulmuştu. Japonta satışlarını verdim çünkü bundan hemen önce açıklanan oydu işte gözünüzün önünde de ABD satışları mevcut Mario çıktı ve konsol satışları fırladı size göre galiba bu bi tesadüf.

İdrak İstimlak

20.11.2017 18:38:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri 3 5 kisi ezberlemis ayni seyi soyluyor.WiiU da da exc oyun vardi konsol satti mi?Ps4 un ilk yillarinda exc oyun mu kayniyordu sa o kadar iyi satti? Elindeki urun iyiyse her rurlu satiyor .
Tamam sizin konsollar her rurlu satsın, exc. oyun olanlar da her türlü satmaya devam edecek...

BSC Misafiri

20.11.2017 16:48:42

+1
3 5 kisi ezberlemis ayni seyi soyluyor.WiiU da da exc oyun vardi konsol satti mi?Ps4 un ilk yillarinda exc oyun mu kayniyordu sa o kadar iyi satti? Elindeki urun iyiyse her rurlu satiyor .

İdrak İstimlak

20.11.2017 15:59:20

+3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @devstator Gerçekleri söyleyince niye zorunuza gidiyor? Wii U da harika oyunlar vardı,ne oldu cihaza? Düşük donanım yüzünden kimse suratına bakmadı. Burda portable olması kilit nokta ve en güçlü portable cihaz şu anda. Millet Skyrim oyunuyor yolda. Verdiği link sadece Japonya ya ait ve Japonya Nintendo'nun kalesi. Xbox ile ilgili tek bir kelam etmemişken 4K Minecraft falan ne alaka?
Exc. oyun palavra denilince akla ilk önce exc. oyunu olmayan platformlar ve onların oyunları geliyor. WiiU'nun başarısızlığı ile ilgili yazılmış onlarca makale, firma sahiplerinin yapmış olduğu bir dünya açıklama var. Zahmet edip okursanız sorunun sizin anlattığınız konularla ilgili olmadığını da görürsünüz. Oturup şimdi burada izah edecek değilim. Ayrıca WiiU'ya mainstream diyebileceğimiz kapsamda oyun da gelmedi, hepsi kapsam olarak öylesine yapılmış oyunlardı, bir Xenoblade, bir de Bayonetta 2 var aklıma gelen kapsamlı. Ne yeni bir Zelda çıktı (Zelda BotW Switch'e de geldi) ne de Metroid gibi yapımlar. Mario desen 3DS'den aşırtılmış bir oyundu. Japonya konusunda konuşmadan zahmet edip Zelda BotW'ın çıkış zamanı Switch'in Amerika satış rakamlarına bakmayı deneyebilirdin. Her neyse bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmanın bu tip sonuçları var...

Wayward Son

20.11.2017 15:55:21

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Vallahi bu saatten sonra kim gelir bizim ülkeye, kim gider takip etmem. Çünkü bu oyuncu kitlesi DLC, mikro ödeme, paralı online, lootbox hastası. Bu kitle öyle, böyle bir kitle değil. Vakit bulursan akşam bir Twitch yayınlarını izle veya Youtube'tan ülkemizin en fazla izlenen Youtuber'larının videolarına bak. Genel olarak neyin sevildiği, neye para basıldığı gayet ortada, yahu Youtube'ta sandık açma videoları var, olmasını geçtim bunları yüzbinlerce insan izliyor. Bu kitleye ne exc. oyun izah edilebilir, ne de hangi oyunun kaliteli olduğu, hangisinin para tuzağı olduğu. Adam sabah akşam CoD, BF gibi oyunlardan başını kaldırmaz, Mario, Zelda, Nioh, Persona, Uncharted gibi oyunlara çamur atar. Müdür, titre ve kendine gel...
Abi Youtube'da ülkemi ABD olarak gösterdim, dilimi de İngilizce. Yoksa ana sayfada sürekli clickbait sevdalısı leş Youtuber görmekten ölecektim. Şu an huzurluyum.

Venomstr

20.11.2017 15:43:37

+6
Nintendo’yu bilmeyen apaçi, varoş Troller ağlıyor yine... Cahillik kötü.

BSC Misafiri

20.11.2017 15:30:02

+1
@devstator Gerçekleri söyleyince niye zorunuza gidiyor? Wii U da harika oyunlar vardı,ne oldu cihaza? Düşük donanım yüzünden kimse suratına bakmadı. Burda portable olması kilit nokta ve en güçlü portable cihaz şu anda. Millet Skyrim oyunuyor yolda. Verdiği link sadece Japonya ya ait ve Japonya Nintendo'nun kalesi. Xbox ile ilgili tek bir kelam etmemişken 4K Minecraft falan ne alaka?

Project Scorpio

20.11.2017 15:24:47

+1
Çöp konsol çöp oyunlar çöp firma Bunları birarada görebileceğiniz tek firma Nintendo dur.

İdrak İstimlak

20.11.2017 15:17:11

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @Hülya Verdiğin link Japonya satışları ayrıca konsolun kütüphanesi kısır olduğundan,o satış bir başarı değil.
Önceki mesajını geçtik, sen sıvama aşamasına gelmişsin. Hadi oyun satışı rakamlarına oyun olmadığından fazla satıyor dersin bir noktaya kadar kabul edilir. Yahu hiç mi akıl edemezsin başka oyunlar da çıktığında acaba bu konsolun satış rakamları bu kadar arttı mı diye? Neymiş o Japonya imiş, Japonya satışlarını saymıyorlar mı sizin oralarda. Yakında NPD de açıklar satış rakamlarını, o ölesiye savunduğunuz exc. oyunsuz konsollarınız yeni 4K Minecraft'lı cihazlarına rağmen ne kadar satmış hep beraber görürüz...

BSC Misafiri

20.11.2017 14:24:55

0
@Hülya Verdiğin link Japonya satışları ayrıca konsolun kütüphanesi kısır olduğundan,o satış bir başarı değil.

The_Rahip

20.11.2017 14:18:58

0
Ülkemizdeki oyunculuğun çoğunluğu zaten devasa online oyunlar üzerine kurulu. Ağbi artık titreyecek halde kalmadı valla heryerde bir PUGB midir nedir o çıkıyor karşımıza yada LoL:).

İdrak İstimlak

20.11.2017 13:54:40

+4
Vallahi bu saatten sonra kim gelir bizim ülkeye, kim gider takip etmem. Çünkü bu oyuncu kitlesi DLC, mikro ödeme, paralı online, lootbox hastası. Bu kitle öyle, böyle bir kitle değil. Vakit bulursan akşam bir Twitch yayınlarını izle veya Youtube'tan ülkemizin en fazla izlenen Youtuber'larının videolarına bak. Genel olarak neyin sevildiği, neye para basıldığı gayet ortada, yahu Youtube'ta sandık açma videoları var, olmasını geçtim bunları yüzbinlerce insan izliyor. Bu kitleye ne exc. oyun izah edilebilir, ne de hangi oyunun kaliteli olduğu, hangisinin para tuzağı olduğu. Adam sabah akşam CoD, BF gibi oyunlardan başını kaldırmaz, Mario, Zelda, Nioh, Persona, Uncharted gibi oyunlara çamur atar. Müdür, titre ve kendine gel...

The_Rahip

20.11.2017 13:27:24

0
Ex oyun önemli bunun ötesi berisi yok. İlerleyen dönemlerde bu önem azalacak gibi ama şuan için önemli bir etken. Switch'in satış rakamları bunun için en son kanıt diyebiliriz. Spencer son açıklamasında yeni stüdyolar kuracaklarını söylemişti sanırım Ms cephesininde kafası yavaş yavaş bazı şeylere dank etmeye başladı. Bu nesil birşey olmaz ama bir sonraki nesil için belki birşeyler çıkarabilirler. Nintendo ise maalesef ülkemizde pek ilgi görmüyor. Sağlam bir lansman ile güçlü bir giriş yapsa ilgi çekebilir aksi takdirde dediğin gibi ağbi yine Nortec vakası yaşanır.

HHarunTasar

20.11.2017 12:36:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Exclusive palavra. Konsol hem ev hem portable olduğu için bu kadar satıyor. Wii U gibi tamamen ev konsolu olsaydı,bu donanımla işi Allah'a kalmıştı. Daha hala exclusive olduğu için sattığına inananlar var tam bir komedi.
O yüzden satmadı satmadı Süper Mario odyssey çıkınca satışları fırladı. biraz araştır. https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Media_Create_Satislari_231017__291017-88906.htm

BSC Misafiri

20.11.2017 12:21:32

+1
Exclusive palavra. Konsol hem ev hem portable olduğu için bu kadar satıyor. Wii U gibi tamamen ev konsolu olsaydı,bu donanımla işi Allah'a kalmıştı. Daha hala exclusive olduğu için sattığına inananlar var tam bir komedi.

İdrak İstimlak

20.11.2017 11:54:28

+2
Yalnız üstad bizim oyuncu kitlesi cidden garip, geçen görmüşsündür XBox bölümünde buna benzer bazı konuları konuşmuştuk, hatta orada son dönem politikalarından dolayı Sony'yi de eleştirmiş olsakta oradaki üyeler olayı farklı anladı, şikayet edip mesajları sildirmişler. Ne demiştim, exc. oyunlar çıktıkları konsolların vitrinidir, DLC, mikro ödeme, paralı online gibi içerikler bizler için zararlıdır. Buna rağmen, insan şu tarz şeylere oyunculuk adına destek beklerken adamların zoruna gitti. Halbuki dışarıda forumlarda oyuncular ne kadar farklı, en son EA'ın SWBF2 için oyundaki loot box'lar için aldığı olumsuz eleştiriler, dislike'lar nedeni ile koskoca firmanın geri adım atması ile sonuçlandı olaylar. Ama biz de oyuncular yetmez bizi soyduğunuz, donumuza kadar alabilirsiniz kafasındalar. O yüzden işin aslına bakarsan fazla kafa da yormamak lazım bu işlere, oyuncu dediğin kitle bunları eleştiriyor ama daha oyunu, DLC'si çıkmadan ön siparişini veriyor bizim buralarda. Nintendo gibi bir cihazın buralarda satmaması her ne kadar ithalatçısı olmasa da, pek mümkün değil, zamanında Nortec'i gördük, adamlar çekilmek zorunda kaldı. En güzeli dalganı geçecek, kıskıs güleceksin bu kitleye, en kötüsünü sonuna kadar hak ediyorlar...

The_Rahip

20.11.2017 10:20:41

+1
Ex oyun ne olursa olsun hala konsol seçiminde çok önemli bir rol oynuyor. Switch'in hem genel hemde Amerika pazarındaki satış performansı bunu kanıtlıyor.

Shingo Yabuki

20.11.2017 10:12:03

0
Cod fifa cılar anlamaz.

İdrak İstimlak

20.11.2017 10:10:07

+3
Büyük ihtimalle iki sene içinde Xbox One satışlarını da geçeceklerdir. Adamlar zayıf donanımla, çıkardıkları oyunlarla bu satışlara ulaşıyorlar. Yani 4K Minecraft bir konsolu kurtarmaya yetmiyor...

BSC Misafiri

20.11.2017 09:55:38

0
Adamlar işini biliyor :)

The_Rahip

20.11.2017 08:51:25

+1
Multiplatform oyunlarda rakipleri kadar geniş yelpazesi olmayan ve yine rakipleri kadar başarılı görsel performans sunamayan bu cihazın bu başarısının tek nedeni; Ex oyunlardır. Bu haberi özellikle PC sempatizanı Spencer okumalı.

rambocuk

20.11.2017 06:11:32

0
Aynı yıl içersinde 2 tane yılın oyunu olan oyun çıkardılar exc olarak inanılmaz az bile satıyor , mario yada zeldayı insanlar biraz deneyim edebilse hemen gidip konsolu alırlar ama sadece oyunlara çok sarmış insanlar anlıyor ne olduğunu

HHarunTasar

20.11.2017 03:10:27

+1
Exc oyun Böyle bir şey işte

Guest-2C5CD639E

20.11.2017 01:57:38

+2
İşte bunlar hep exclusive oyunun gücü :)

darkdiva

20.11.2017 00:24:54

+1
Ağustos ve Eylül'de de öyleydi :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız