Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Street Fighter 6 ile seriye başka bir boyut kazandırılmak isteniyor

 
Capcom tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan dövüş aksiyon, macera oyunu Street Fighter 6, 1 Haziran tarihinde geliyor. Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde yeni animasyonlar, üst düzey oyun performansı ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Serinin 6. oyunu ile beraber karşımıza çıkacak olan bu yeni oyunda üst düzey bir dövüş aksiyon deneyimi bizlere aktarılacak. Oyun içerisinde en yeni dövüş deneyimi ve müsabakaları bizleri bekliyor olacak.
 
Tescilli oyun motoruyla beraber geliştirilen bu yapım içerisinde 3 farklı oyun modu yer alacak. Bu oyun modları ile beraber oyun içerisinde kendimizi daha da geliştirmeye ve usta olmaya çalışacağız. Oyun modları içerisinde dünya turu, dövüş alanı ve savaş merkezi yer alacak ve bu modlar içerisine dilediğimiz gibi dahil olabilecek ve oyunu farklı modlarla beraber deneyimleyebileceğiz.
 
 
 
Oyunda serinin ikonik karakterleri yer alacak ve bu karakterlerden istediğimizi alabileceğiz. İster hikaye modu içerisinde istersek de turnuva modu içerisinde bu karakterlerle beraber rakip oyuncuları alt etmeye çalışacağız. Oyunda yine aşina olduğumuz bu karakterlerle beraber çeşitli kombinasyonlar oluşturabilecek, rakip oyuncuları nefes aldırmayacak şekilde alt etmeye çalışacak ve hem yumruk hem de tekme kombinasyonları ile beraber bu müsabakalardan galip ayrılmaya başlayacağız.
 
18 farklı dövüşçü yer alacak
 
Çeşitli oyun modlarıyla beraber giriş yapabileceğimiz bu oyun içerisinde 18 fark dövüşçü yer alacak ve bu 18 farklı dövüşçü içerisinden çeşitli seçimler yapabileceğiz. Daha önceden aşina olduğumuz bu karakterlerle beraber atılacağımız oyunda çeşitli iyileştirmeler yer alacak ve bu iyileştirmelerle beraber üst düzey bir dövüş ve aksiyon deneyimi bizlere aktarılacak. Oyun içerisinde bu karakterlerle beraber hem farklı kombinasyonlar yapabilecek hem de rakipleri kolay bir şekilde alt etmeye çalışacağız.
 
 
 
Oyundaki yer alan bu dövüşçü karakterlerin her birinin kendine ait yapısı, kostümü ve yetenekleri bulunacak. Dolayısıyla oyundaki bu karakterler üzerinde ustalaşmak ve onların hareketlerini ve kombinasyonlarını yapmak için bir süre oyunu oynamamız gerekecek. İster bir karakter üzerine yoğunlaşabilir isterseniz de birden fazla karakter üzerinde usta olabileceksiniz. Bu tamamen sizin seçimlerinize kalmış durumda ve hangi karakter üzerine yoğunlaşmak istiyorsanız ve hangi karakter ile beraber yola koyulmak istiyorsanız onunla beraber mücadeleye atılabileceksiniz.
 
Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi mod 
 
Oyunda diğer taraftan hem çevrimiçi hem de tek oyunculu mod yer alıyor. Tek oyunculu modda standart bir dövüş aksiyon deneyimi elde edebiliyor ve karşımıza çıkan yapay zekaya sahip rakipleri alt etmeye çalışıyoruz. Çevrimiçi PVP modu içerisindeyse diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor, dünya çapında yer alan bu oyuncularla canlı bir şekilde müsabakalara katılabiliyor ve bu müsabakalardan galip ayrılmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Elbette çevrimiçi mod içerisinde diğer öncelerle beraber kapışmak zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Dolayısıyla bu çevrimiçi mod içerisine oyuna biraz adapte olduktan sonra giriş yapmanızı tavsiye ediyorum.
 
 
 
Oyun içerisinde seride yer alan ikonik karakterler yer alıyor ve bu ikonik karakterler bu yeni yapımla beraber daha farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu yeni yapımla beraber oyundaki bu karakterlerin kostümleri, animasyonları ve mekanikleri daha da iyileştirilmiş ve geliştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla serinin en üst düzey deneyimini bu yapım ile beraber elde etmeye çalışıyoruz ve çeşitli turnuvalara katılarak da listelerde en üst sıralara çıkmaya hazırlanıyoruz.
 
Street Fighter 6 içerisinde elbette giriş yapmadan önce bir antrenman modu yer alıyor ve bu antrenman modu ile beraber kendimizi oyuna adapte etmeye çalışıyoruz. Oyunda bu kısımda çeşitli detaylar ve bilgilere aktarılıyor ve bu kapsamda anlaşılabilir açıklamalar bizlere sunuluyor. Tabii bu açıklamalar ve antrenmanlarla beraber oyuna adapte olma sürecimiz başlıyor ve oyundaki kontrollere alışmaya başlıyoruz. Tabii ki bu süre çok da uzun sürmüyor ve kısa sürede eğer daha önce de bu tarz oyunları oynadıysak ve serinin diğer oyunlarını da deneyimlediysek hemen alışabiliyoruz.
 
Yeni mekanikler ve oyun içi özellikler 
 
 
 
Tabii bu yeni yapım içerisinde serinin diğer oyunlarında olmayan yeni bir özellik ve mekanik de bizlere aktarılmayı bekliyor. Bu yeni mekanik ise gerçek zamanlı yorum özelliği adıyla karşımıza çıkıyor. Bu gerçek zamanlı yorum özelliği dahilinde maçlar bizlere canlı olarak aktarılıyor ve adeta arka planda bir spikerin konuşması ile beraber dövüşebiliyor ve rakibi alt etmeye çalışıyoruz. Rakibe hangi hamleleri yaparsak arka planda yer alan  yorum özelliği de bu yaptığımız hamleye değerlendiriyor ve bunları izleyenlere aktarıyor. Bu mekanik gerçekten de seriyi renklendiren bir özellik olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
Farklı arenalar ve ikonik dövüşçüler 
 
Oyun içerisinde diğer taraftan farklı farklı arenalar ve bölgeler bulunuyor. Bu arenaların her birinin kendine ait yapısı, teması ve atmosferi yer alıyor. Elbette farklı mevsimlere ve farklı bir atmosfere sahip bu arenalarda dövüşerek farklı deneyimler elde etmeye çalışıyoruz. Öte yandan yukarıda da bahsettiğim gibi her bir karakterin kendine ait özelliği becerileri ve yeteneği bulunuyor. Çeşitli kombolarla beraber atılacağımız bu müsabakalarda rakip oyuncuları alt etmek için kendimizi koruyor ve kollamaya çalışıyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde rakip oyuncularla beraber kapışabiliyor ve bu kapışma esnasında ise kendimizi kollayabiliyoruz. Rakip oyuncuların attığı yumrukları ve tekmeleri saf dışı bırakabiliyor, kendimizi koruma altına alabiliyor ve savunabiliyoruz. Bu savunma esnasında ise herhangi bir darbe vesaire yemiyoruz, kendimizi savunduktan ve saldırıları savuşturduktan sonra karşı hamleye geçerek rakipleri gafil olarak avlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde kendinizi savunma taktikleri çok önemli.
 
Oyunda yine daha da ustalaşmak adına tek oyunculu mod ile beraber hikaye moduna geçiş yapabiliyoruz ve dünya turu adındaki bu tek oyunculu modda hikaye dahilinde farklı farklı bölgelere ve şehirlere adım atabiliyoruz. Burada hem hikayeyi deneyimlerken hem de çeşitli ustalarla beraber karşılaşabiliyor ve bu ustaların da bizlere çeşitli becerileri ve komboları  öğrettiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla ilk etapta bu hikaye modunu bitirmek oldukça önemli arz ediyor. Bu sayede hem karakterlerin özelliklerini öğrenebiliyor hem de arka planda bizlere sunulan hikayeyi deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Seriye başka bir boyut getirmeyi hedefleyen bu yapım içerisinde bizleri en üst düzey bir aksiyon dövüş deneyimi bekliyor diyebilirim. Siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsa ve seriye ilginiz varsa bu oyuna muhakkak bir göz atmanız gerekiyor. Serinin önceki oyunlarını da oynadıysanız bu oyunu önceki oyunlara göre kıyaslayabilir ve hangi yeniliklerin geldiğini bu kapsamda görebilirsiniz.
 
Oyun öte yandan şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek listenize ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda oyunun ön siparişleri de açık. Steam sayfası üzerinde oyunun standart sürümü 848 liradan satışta. Diğer taraftan lüks sürüm 1099 Türk lirası, Nihai sürüm ise 1298 Türk lirası.
 
Oynanış dinamikleri 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Street Fighter 6 çıkış tarihi
Uçak kazalarını inceleyeceğimiz yeni simülasyon oyunu: Plane Accident Amazon, The Lord of the Rings temalı MMO oyununu duyurdu! İşte detaylar

İhsanblack02

17.5.2023 11:47:23

0
Güzel bir yazı olmuş. Oyunun oynanış kısmı öğretileri için youtube da open beta videoları yayınlamışlar resmi kanaldan izleyin ya da ana konuya gidin forumda. Open beta süreci de başlıyor kayıt olun bir göz atın
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Street Fighter 6
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız